Egzisztencia vagy párkapcsolat? Vagy egyik sem?

2017. november 21. 08:31 - csajokespasik

„18 éves korom óta szinte folyamatosan melózom, mégse sikerült egy stabil egzisztenciát összehoznom” - miért nem megy egyszerre a kettő ? Ha csak a karrierre fókuszálsz, az a barátnőzés rovására mehet, és ugyanígy fordítva. A csajozás rengeteg energiát követel, és az is biztos, hogy sok nőnek vonzóbb, ha a férfi már megvalósította a Nagy Magyar Álmot. De mi van a többiekkel?

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Van egy alaphelyzet, amivel minden 25 alatti (akár feletti is) szembesül egyszer: egzisztenciát építeni, és utána párkapcsolatot keresni, vagy fordítva? Az én tapasztalatom az, hogy nehezen lehet egyszerre csinálni. Miért is? Onnan látom, hogy ez általános probléma, hogy gyakran hallani, olvasni olyat, amikor egy férfi azon tanakodik, hogy mennyi az annyi, mennyi pénzt kell összegyűjteni ahhoz, hogy a nők szóba álljanak vele, és kialakíthasson egy párkapcsolatot? Szomorú, hogy már pénzben mérjük a kapcsolatokat is, de ez van.

Mégis van benne valami. Ugye, kell egy lakás, azt fenntartani, és szeretnénk kedvesünket elhalmozni mindennel, hogy biztonságban érezze magát, és a férfi is a nagyvonalúságot szeretné hangsúlyozni – ha tudja. Sok férfi azért nem keres senkit, mert most épp nem futja rá.

És az sem ösztönző, ha olyasvalakid van, aki nyíltan lecsinálja a törekvéseidet: (onnan tudtam, hogy nem érzi magát velem jól egy korábbi csajom, hogy társaságban nyilvánosan rámászott a pasikra, majd később, amikor elővettem, azt mondta, nyugi... ő csak ilyen közvetlen, ilyen a stílusa... Ja, akkor jó. Majd a következő pasid biztos elnézi neked).

Sajnos abba az irányba megy ma minden, hogy mindig a férfinek kell megteremteni az alapokat.

- Miért nem megy egyszerre a kettő ? Tehát szilárd kapcsolat + egzisztencia-építés is mellé? Mert akkor néha a barátnőzés rovására mehetnek el a dolgok. És úgy neki nem megfelelő.  

- Mennyire normális nézet az, illetve, lehet-e úgy, hogy együtt építjük fel az egzisztenciát? Mi a rizikó ebben? Attól félnek, hogy később, esetleges szakításkor majd jön a kellemetlen felezgetés mindennel?

- Vagy van az, hogy az első éjszakáig megy egyfajta tettetés, hogy valójában van pénzem, csak jelenleg összehúzom magam.

Én 18 éves korom óta szinte folyamatosan melózom, mégse sikerült egy stabil egzisztenciát összehoznom. A szüleim segítségét nem szeretném igénybe venni. Van saját lakásom, de nem a kacsalábon forgó fajta, de kétszemélyes. Még így is látom, hogy kétszer akkorát kéne egy kapcsolathoz összehoznom. És egyetlen nőnek sem akarom elmagyarázni, hogy a sok elváráson túl inkább nekik kéne alkalmazkodni, mert az olyan mintha a szégyenemet látnám be, és mentegetőznöm kéne. De nem szégyellem magam emiatt. Nem hiszem, hogy kéne.

Lányok, nők! Az alábbi lehetőségek közül nektek melyik a megfelelő?

- Vegyünk két férfit, mindkettő vonzó nektek, de az egyik több mindent megengedhet magának. Melyiket választjátok?

- vagy: a szerény, de rendezett körülmények közt élőt választjátok, aki kitartó, tehát félretesz, mert vannak tervei. Tisztel és szeret, de luxusvacsik nem lesznek.

- vagy: amelyiknek van kocsija (ha az apucija kölcsönadja neki) és ezzel levesz a lábadról egy éjszakára.

- vagy: sokat dolgozik + tanul, hogy jobb legyen egyszer, és szeret téged, de keveset ér rád? Cserébe, ő ötezer forintos cipőben jár, de neked megvenné a háromszor annyiba kerülőt?

Nem kell púder, most nyugodtan színt lehet vallani. Az, hogy sokaknak vonzóbb, ha a férfi már megvalósította a Nagy Magyar Álmot, nyilván világos és érthető. Sok férfi meg is tette, így vagy úgy. És mi van a többiekkel?

 
Szólj hozzá!
Címkék: nők pénz vallomás

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr8013338169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása