Többet mutatni, mint amennyi van

2017. december 20. 07:44 - csajokespasik

„Vagy amikor férjezett asszonyok hencegnek, milyen ügyesen ismerkednek, mert ők valójában elhanyagolt áldozatok, és ez jár nekik, így kompenzálnak. Csak önmagukat adják...” - Levélírónk az „Add önmagad” szlogen jelentését szedi ízekre. A valóság színezése szerinte törvényszerű, nem ma találták fel, és nem is a férfiak. Mindenki csinálja, mert nehéz elérni bármilyen téren sikert egy kevés ferdítés nélkül.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Amikor olyan végletekig lepusztított közhelyeket hallok bárkitől, hogy „vállald önmagad” meg „add saját magadat”, mindig szívesen visszakérdeznék, hogy: „és ha nem tehetem?” mert még ezzel sosem értem el semmit? Mert valójában mindenki a „Többet mutatni, mint ami van” – elvet követi, még az is, aki ezeket a bölcsességeket ontja. Ezt a legtöbb ember így csinálja, kortól, nemtől, státusztól függetlenül. Szülők is, akik felvágnak mások előtt a gyerekük teljesítményével, otthon meg lecseszik és tovább presszionálják, hogy a saját ideáljukat valóra váltsa.

Volt olyan munkahelyem, ahol a diplomám miatt néztek ki, és olyanokat mondtak, hogy bárki bármiből tud szerezni egyet. Igen, de nincs olyan diploma, amihez józan észt, előrelátó gondolkodást és jellemet is adnak. Volt olyan munkatársam, aki hangosan számolt be nekem, hogy mindenki hallja, hogy hova utazott, és milyen kocsija van. Kiderült, hogy mindezt részletre és kölcsönpénzből fedezte. Büszkék arra, ami valójában nincs, ...a saját következetlen balgaságukra. Karácsonykor is őrülj meg teljesen, és költekezz, akkor indok is van rá. Hidd, hogy ettől trendi és értékes ember vagy, és nagyon önmagad.

Vagy amikor férjezett asszonyok hencegnek, milyen ügyesen ismerkednek, mert ők valójában elhanyagolt áldozatok, és ez jár nekik, így kompenzálnak. Ugyanez. Csak önmagukat adják...ugye?

Ezt nem ma találták fel, és nem is a férfiak. Mindenki csinálja. Nehéz elérni bármilyen téren sikert színezés nélkül, a felvágás pedig enyhít az összképen.

Van, tehát nincs értelme tagadni.

Itt egy pillanatra álljunk meg. Mindenkit az önfenntartó ösztönök motiválnak, amik kivétel nélkül individualista törekvések. Az ÉN áll mindig a középpontban. És ez az ÉN nem tökéletes, mert szükségletek makacs követelései tartják össze. Őszinte, tiszta szándékú párkeresés nem létezik. Nem jövedelmező. A tévéből is az dől, hogy a ragyogó nő a szingli nő, nem a feleség, vagy az anya.

Ha egy kicsit egyedül akarsz lenni, visszavonulni a világtól, az a társadalom – és a párod – szempontjából elfogadhatatlan, nem normális, beteges. Mindig társaságban kell mozogni, különben ki leszel nézve. Aki ma takarékra veszi magát, az nem normális.

Azt mondod, veled minden rendben van. Te tudod. És lelki támogatásért mindig máshoz fordulj. Ha problémád van, az is beteges. Légy tökéletes és kész. Ha nem vagy az, mondd azt legalább. Ha fáradtan térsz haza a munkából, akár gyerekek mellett is, akkor is a mosoly kötelező, meg kell tartani az arcot, vagy színezni rajta, ha nem elég vidám, ami megfelelően illeszkedik ebbe az álságos világba, ahol a valóság elfedése ajánlott magatartás. Ha ez bűn, akkor mindenki bűnös.

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr6013513381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása