Nem szeretne a családjától túl messzire költözni

2019. június 12. 07:59 - csajokespasik

„Nem akarok beledumálni túlzottan, de ő először mindig a kiszemelt ingatlan és a szülei háza közti távot nézi” - A barátnőnek amúgy nem sok baja van a párja családjával, csak máshol képzeli el kettejük közös jövőjét. Az biztos, hogy nem akar úgy járni, mint a sorsára hagyott családi nyaralójuk.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok! Költözéses téma... A párommal (28) eddig náluk laktunk, úgy fél évig, és most közösen akarunk elköltözni tőlük. Viszont ő szeretne a családja közelében maradni, és ilyen helyeket is nézeget a környéken. Nekem semmi bajom a családjával, de más környéken képzelem el az életünket. És ha összeköltözünk, azt valahogy úgy kéne leművelni, hogy együtt választunk és döntünk, hiszen ketten leszünk ott. Még abban is különbözünk, hogy én nem ragaszkodom annyira a családomhoz, mint ő, neki sokkal szorosabb velük a kapcsolata, mint az én esetemben. Beszélünk, de mindenki tiszteletben tartja a másik magánéletét. Nekem kicsit szokatlan is az ő túlzott függése.

Beszélünk erről, de mindketten kicsit nehezen engedünk. Én néha meggyőzhetőbb vagyok, de aztán rám jön, hogy miért én adjam alább. Nem akarok beledumálni túlzottan, de ő először mindig a kiszemelt ingatlan és a szülei háza közti távot nézi.

Azon rágódom, hogy ha a nagyobb döntéseknél nem találunk közös nevezőt, mi van a még nagyobbakkal pl. házasság, gyerek, esetleg külföld, stb. ? Neki nagyon sok minden csak pénzkidobás, de így nevelték, ezeket látta. Van egy nyaralójuk, tök jó helyen, de pénzkidobásnak tartják rendbe hozatni, inkább hagyják leamortizálódni, meg hogy megegye a gaz. Vagy ahelyett hogy eladnák.

De nem az én dolgom. Sok mindenhez lusták és ebből a páromra is ragadt, ő is átvett ebből a halogatásból valamennyit.

Van itt olyan, akinek sikerült meggyőznie a párját a szülőktől való komolyabb elszakadásról? Mivel ösztönözte?

 
32 komment
Címkék: költözés

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr2114890176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.06.12. 08:19:19

A gyönyörű Farkammal.
Elszöktek otthonrú, néha több száz vagy ezer km re is szüleiktől, hogy becses szetvemet worshipolják.
Szívesen.

2019.06.12. 08:22:08

Talán nem a párod családi vagyonával kellene foglalkoznod, és nem csak a segged beletenni abba a házba amit ő(k) akar megvenni, és úgy lehetne beleszólásod a történések alakulásába.

Így azonban csinálhatsz amit csak akarsz, az anyósod úgyis eredményesebben fogja érvényesíteni az akaratát.

Amúgy a közeli szülőknek az az előnye is megvan, hogy amikor már kisgyereketek lesz, akkor sokat tudnak segíteni, így több szabadidőtök lesz. A hátrány az, hogy állandó és elvárt lesz az egyámáshoz járkálás.

Én a helyedben olyat keresnék, akihez nem csak anyagi érdekből kötődöm. Úgy az ilyen kérdések is megoldhatóak lennének pikk pakk.

Sanyi vagyok 2019.06.12. 08:26:53

Nem elég az ingyen peco, még válogatsz is?

borzlány 2019.06.12. 09:00:30

Mielőtt felvesztek egy közös lakáshitelt, azért érdemes lenne átbeszélni a főbb pontokat azzal kapcsolatban, hogy hogyan képzelitek el az életetek további részét.
Lesz-e közös kassza?
Hogyan fognak telni a hétvégék, esték, szabadságok?
Lakás vagy ház? Ha utóbbi, ki fogja nyírni a füvet, festeni a kerítést?
Magyarország vagy külföld? Város vagy falu?
Ki hány gyereket akar? Ki megy el gyedre, ki fog felkelni a gyerekhez éjjel? Mik a főbb nevelési elvek?
Ennyiből ki fog derülni, hogy van-e értelme gondolkodni bármiben is együtt és kompromisszumot keresni.

2019.06.12. 09:08:44

@borzlány: komolyan azt gondolod, ha ezt előre megbeszélik, minden tökéletesen működik majd?
Előbb talán, ha ilyen szoros és jó a kapcsolat a családjával, figyelni kéne, ők mit és hogyan.. Mert várható, hogy az elkövetkező negyven év ugyanennek indigója lesz.

borzlány 2019.06.12. 09:10:15

@TSEPKE: dehogyis, de ki fog derülni, hogy mennyire totál máshogy képzelik el a jövőt, tehát kb felesleges sokat elmélkedni azon, hogy hol legyen a lakhely, mert nem fogják sokáig megosztani egymással.

2019.06.12. 09:19:04

@borzlány: ebben igazad van..
Az életben nem fogja belátni, mekkora kincs, ha rendezett, összetartó családból jön egy férfi. Nem, szakadjon le, maradjon egyedül, csinálja amit én akarok.

borzlány 2019.06.12. 09:28:21

@TSEPKE: azért nem akkora nagy élmény folyton anyósékkal lógni, főleg ha ő nem szokta meg és nem is igényli az ilyen szoros köteléket, szóval valahol megértem a csajt. (Nálunk összetartó a család minden oldalról, de hülyét kapok, amikor anyósom átjön és rendezkedik, ültet a kertben stb, még ha tudom, hogy jószándékból teszi is.)

2019.06.12. 09:43:26

@borzlány: röpke egy év alatt ki lehet boxolni a határokat. Nyilván nem ők fognak alkalmazkodni, még ha nem két bőrönd ruha a kezdőszettje egy nőnek, akkor is ő kerül bele egy családba, szóval nyúl és vadászpuska.
Szerencsés esetben a gyerekeitek kapnak egy jó mintát, tripla szeretetet, ti sok szabadidőt, mint nő meg egy sablont az elvárásokról - kérdés ezek fontosak e, tudnak e élni vele, megéri e megtanulni tízig számolni cserébe.

2019.06.12. 09:57:21

@TSEPKE: teljesen rosszul értelmezed a felállást. Nem a poszter és a párja vannak az egyik oldalon, a másikon pedig a srác családja. Hanem van a poszter egyedül és a másik oldalon vannak ők, a srác és a családja. Mindez természetesen a srác egzisztenciális fölényéből fakad. Ő jól csinálja, jól cálasztott. Poszternek viszont ez nem a legideálisabb, de aki eladja a lelkét a kényelemért, arra ez vár mindig.

2019.06.12. 10:24:32

@Captain Admin: lehet nem egyértelműen fogalmaztam.
A nő kerül a családba szerintem tökéletesen mutatja mire gondolok.. Poszternek nincs lapja, vagy felfogja az előnyöket és rábólint, vagy mehet amerre lát.
Általánosságban lehet írogatni mindenfélét, de itt és most ez a csaj a készbe akar beülni a saját feltételeivel, ami vicc kategória.

borzlány 2019.06.12. 10:35:59

@TSEPKE: a posztban egy szó nincs arról, hogy az ingatlant venni fogják-e vagy bérelni, és első esetben kinek a pénzéből, így szerintem egy kicsit nagy logikai ugrás azt feltételezni, hogy "a készbe akar beülni".

2019.06.12. 10:39:38

@borzlány: csak feltételezem.. Huszonéves nő értékelhető összeggel járul hozzá a vásárláshoz.
Egészen biztos nem szerepelne a "de ez az én pénzem is" részlet...

borzlány 2019.06.12. 10:49:00

@TSEPKE: hát, a fene tudja. Most elolvastam megint, és aszongya "nem akarok túlzottan beledumálni", ami valószínűsíti h ez a srácék pénze-lakása, de közben meg "miért én engedjek", szóval lehet többféleképpen érteni.
Lehet, hogy nincs tisztázva a dolog. Ha a család vesz egy ingatlant a srác nevére, az egész más helyzet, mintha deklaráltan az a cél, hogy együtt lakjanak máshol, és ez esetben logikus, hogy a csajnak is legyen beleszólása.
Hasonló volt ismeretségi körben, akkor egyértelműen a pasi szülei adták a pénzt és választották a lakást, sőt sztem az ő nevükre is került, csak a "fiatalok" laknak benne.

2019.06.12. 10:55:51

@borzlány: értem én, csak ugye mégis a srác szüleinél laktak eddig.
Egyébként tényleg el tudod képzelni, hogy minimum felesben vállalt anyagi terhek mellett a csaj "nem akar beledumálni túlzottan"? Neki olymindegy, majd csak lesz valahogy, ez csak egy ingatlan, esetleg tíz év hitel pluszban, nem számít :D

borzlány 2019.06.12. 11:02:38

@TSEPKE: hát vannak "majdcsakleszvalahogy" emberek szép számmal :) de ja, vsz itt nem a csaj adja a lóvét, vagy csak minimálisan.
De az is lehet, hogy csak bérelnek, ha a nyaralót nem újítják fel, akkor annyira nem életszerű, hogy kiadjanak több tízmillát egy ingatlanra.

Elementáris 2019.06.12. 11:03:12

Ha nem elég intelligens a kapcsolat, akkor az a szülő aki anyagilag támogat- igényt is tart a beleszólásra. Amikor romlik a párkapcsolat, a fejéhez vágják:nem tett semmit érte.Próbálják meg ketten mire mennek.

2019.06.12. 11:15:59

@borzlány: vagy lehet jobban értenek az ingatlanokhoz és tényleg tudják, hogy nem éri meg rákölteni, mert így is elmegy jól ha kell telekárban, vagy csak nekik érték, de rossz helyen, a felújítás költsége sosem térülne meg eladáskor?...
Bérlés esetén ugyanez. Miért ne vennék figyelembe a csaj véleményét? Mi van a srácnál a pénzen kívül, ami miatt diktálja a feltételeket? Esetleg a józan észt tudom elképzelni, ami poszternél hiányzik - kis hebrencs, álomvilágban élő nőből rengeteg van.

Girhes 2019.06.13. 14:18:17

És akkor mi van, ha esetleg idősek a szülők és előfordulhat, hogy nemsokára segítségre lesz szükségük, amit a gyereküktől remélnek megkapni. Nálunk most pont ez a helyzet és kurva jó, hogy nem kell átautózni a várost, ha anyám felhív, hogy apám elesett és nem tudja felszedni a földről.
Húsz éve költöztünk ide, negyedórányi útra a szüleimtől és a házvásárlásnál az is szempont volt, hogy ha majd megöregszenek és bajuk lesz, kéznél legyünk nekik. Ettől még mindannyian éltük a saját életünket, nem lógtunk egymás szájában, mindenki megtartotta a privát szféráját és betartotta a közösen felállított szabályokat. Azt hittem, felnőttek között ez megoldható, de a poszt kissé megingatott ebben. Miért függne az önállóság a családtagoktól való távolságtól? Hogy valaki így gondolkodjon, nagyon gyerekesnek kell lennie.

2019.06.13. 15:23:37

Fogadd el, nem para, egyet kell leszögezni, hogy nincs folyamatos átjárkálás hozzátok. Az én párom is nagyon ragaszkodik a szüleihez, mondjuk nála - mivel késői gyerek - elég idősek a szülők, apósnak ráadásul komoly krónikus betegsége is van, úgy választottunk agglomerációs települést, hogy azon az oldalán legyünk Bp-nek, ahonnan a legközelebb vagyunk hozzájuk. Ők ritkán jönnek, feleségem hetente egyszer-kétszer benéz hozzájuk, néha ott alszik, ez jót tesz a lelkivilágának, engem meg nem zavar. Ha ilyesmire tudod alakítani, akkor nincs ezzel gond, az akkor lenne, ha a szülők mindenbe bele akarnának dumálmi meg átmennének folyamatosan. Van aki egyszerűen ragaszkodik a szülőkhöz, én az ellenpont vagyok, 18 évesen eljöttem otthonról, és bár anyámmal tök jó viszonyom, évente 3-4 alkalommal megyek el hozzá.

Terézágyú 2019.06.13. 15:25:53

"Van itt olyan, akinek sikerült meggyőznie a párját a szülőktől való komolyabb elszakadásról? Mivel ösztönözte?"
Hát, ha mindenben pótolod az anyját, főzöl, mosol, takarítasz rá, az nem segít?....... :)

2019.06.13. 15:26:46

@Captain Admin: én átolvastam többször, de nyomát sem látom annak, hogy az egyik veszi, a másik meg beleül. Te hol olvastál ilyet?

erkölcsi hulla 2019.06.13. 18:42:18

@Eugene Horse: 18 évesen eljöttem otthonról, és bár anyámmal tök jó viszonyom, évente 3-4 alkalommal megyek el hozzá."

Biztos, èvi 3-4 látogatás nagyon nagy szeretetet tükröz :D

Az orvosodat többet látod.

csakférfi 2019.06.13. 22:49:56

"Van itt olyan, akinek sikerült meggyőznie a párját a szülőktől való komolyabb elszakadásról? Mivel ösztönözte?"

Macerás!
Nem tudod eldönteni hogy legyen. Azt sem hogy tényleg ennyire szeretik egymást a szüleivel.
Vagy csak "önállótlan"..."leválni képtelen".
Ezek mind szitokszavak ujabban.
Mellesleg.
Szerintem nem gond ha a közelben laknak....főleg ha gyereket terveztek.
El sem tudod képzelni most,mekkora előny ha fiatal anyaként van közeli idősebb hozzátartozód.
Nagy előny hidd el.
52 vagyok 18 és 20 éves nevelt gyerekekkel és egy 19 éves saját.
Anno volt szokás hogy 3-4 hétig a keresztanya sütött főzött a fiatal elsőgyerekes anyára és férjére higy valamelyest enyhítsék a helyzet ujdonságát.
Szóval macerás.
Én "közeli " párti vagyok.
Azonban ha a gyerekeim a jövőben "elszelelnek" messzebbre.....nem fogok könnyet ejteni.
:)

Ugyan Nemár 2019.06.13. 23:15:55

Lehet, hogy túl fáradt vagyok, de hol derül ki a posztoló neme?

Ugyan Nemár 2019.06.13. 23:20:02

Azért érdeklődöm, mivel a kommentelők többsége nőnek látja a posztert. Pedig statisztikailag a férfiak laknak tovább a szülőkkel Magyarországon.

Szelid sunmalac 2019.06.14. 08:03:57

Meggyozni az elszakadasrol a szuloktol? Meg se probald! Az egy szemelye elleni tamadas, ami az esetek 99%-ban ellenallast es meg nagyobb kotodest fog eredmenyezni, plusz a csaladot is magad ellen forditod. Amig o nem akar nagyobb tavolsagot, addig egy dolgot tudsz tenni. A szuloktol fuggetlenul megadni neki azt, amit ok adnak, illetve mast, tobbet, ami azt kivaltja.

2019.06.14. 11:12:22

@erkölcsi hulla: Kétnaponta beszélünk átlagosan telefonon. Szeretet van egyébként, de én nem vagyok egy túl szociális típus, ennyi elég, általában idegesítenek az emberek, keveseket viselek el, anyámmal teljesen harmonikus a viszonyunk, nem kell egymás arcába bámulnunk, hogy jó legyen.

2019.06.15. 16:15:23

@Captain Admin: a nők 90%-a mindenki nagyon jól tudja hogy kizárólag valamilyen anyagi haszonból kötődik az aktuális faszhoz amit ápolgat több kevesebb ellenszolgáltatásért. és ez a legnyomósabb érv hogy miért is maradnak mellette

a maradék aki képes volt önálló emberhez méltó életet össze lapátolni magának csak mellette rájött hogy még kellemesebb az élet ha rendesen dugják is a pinájukat ha már nőtt az is nekik.

Frh 2019.06.18. 12:07:34

@TSEPKE: "Mi van a srácnál a pénzen kívül, ami miatt diktálja a feltételeket?" 25 centis fasz? :)

2019.06.18. 13:15:11

@Frh: akkor nem lenne poszt..

Masni 2019.06.18. 23:56:56

Én szívesen éltem volna bármelyik szülőm közelében, sajnos nem volt rá lehetőség. Párom szülei sem zavartak volna, párom viszont nem akart a közelükben lakni.
Az az igazság, hogy amíg élnek a szülők, addig sok gyerek nem tudja, hogy ez mekkora érték. Amikor már meghalnak, akkor pedig már késő. Nekünk elképesztő sokat segített az anyukám a gyerekünk 14 éves koráig és nagyon jó lett volna, ha ehhez nem kell 1 órát utaznia minden alkalommal. :=(
süti beállítások módosítása