A diszkópatkány csak ideiglenes megoldás

2019. július 11. 07:55 - csajokespasik

A feminizmus a mai napig dübörög a fejlett országokban, és ami elérhető volt vele, azt már elérték a mozgalom képviselői, így már nem igazán van miért harcolni. Ezzel szemben, Levélírónk szerint, a férfiakat nem nagyon támogatja semmilyen mozgalom.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Hali, ezt a rövid töprengést inkább csak magamnak kezdtem el írni, de ha már megszületett, beküldöm Nektek is, hátha további okosságokkal gazdagodhatok.

Miből jut néhány nő arra a következtetésre, hogy sok férfi kezd elnőiesedni? Főleg abból, amikor ugyanazok miatt panaszkodnak, mint a nők. Persze, erre még rájátszik a média is, meg a különböző gyorsan fertőző trendek, hogy ez amúgy így helyes, ez az evolúció következő lépcsőfoka (az azután következő meg az elnőiesedő nő). Szerintem az érzékeny férfi nem egy piperkőc, ok nélkül mosolygó, magatehetetlen, határozatlan, álmodozó valaki. Legyen persze egy ilyen oldala is, meg egy ebben a világban élő, tájékozott is. Egy biztos: Minden férfinál nélkülözhetetlen az igazi férfierő, akár csak nyomokban is.

Van az a modell, hogy az igazi férfi magabiztos, születetten jóképű, ápolt, öltözködés tekintetében márkaigényes, népszerű és mindig feltalálja magát. De ez is egy kiformálódott kép. A 80-as években a magyar férfiideál úgy nézett ki, hogy alapból piás, hanyag, bozontos, nagyszájú, ravasz gazember, aki mindig tudja hol és mikor érdemes megbugázni valamit a gyártelepen, mindig van nála bicska, a nőkkel pedig lekezelő és goromba – ma ennek a variánsnak a fordítottja az elfogadott.

Azt is hallottam, hogy csak azok hangsúlyozzák folyton, hogy ők csak komoly párkapcsolatban gondolkodnak, akik az ismerkedésben amúgy nem túl sikeresek. (Ennek egy nagyon szélsőséges végkifejlete, amikor olyan kapcsolatfüggőkké válnak, akik egész aktív életük végéig azt fogják játszani, h. nyüszítenek az exek után és magukat megalázó módozatokkal próbálják visszahúzni őket, nem törődve semmi mással, mindent beáldozva - Aki szereti az ID csatornát, több sorozat van, ami kifejezetten az ilyen bűnügyeket tárgyalja). Örülnek, ha összejön nekik 1 valaki, mert képtelenek csak úgy akárkit felszedni. A nők esetében ez még annyival is kiegészül, hogy többségében azért állnak össze velük, mert ebben látják az otthonról való menekülés útját. Összeállnak valakivel, akit hosszútávon nem tudnak elviselni, de ez később derül majd ki, mint amikor egy fiatal csajnak bejön a nyegle, stricis megjelenésű diszkópatkány, de később már ők is nevetnek rajta, hogy egykor szóba álltak ilyenekkel. Ilyen játék ez kérem szépen... A nőknek van érdekvédelmi képviseletük, mozgalmuk több is, de a pasiknak nincs. A kérdés ebből következik: Mi a feminizmus áramlatának férfi megfelelője? A feminizmus a mai napig dübörög a fejlett országokban, csak az az igazság, hogy ami elérhető volt ezzel, azt már elérték, így nem igazán van miért harcolni. Ezzel szemben a férfiakat nem nagyon támogatja semmilyen mozgalom. Lehet, hogy nincs rá szükség?

 
47 komment
Címkék: megmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr6614937322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyomasztó Fingszag 2019.07.11. 08:29:45

Elég volt végigolvasni az összefüggéstelen agymenésed. Azért alakult ez így ki mert tényleg gond van a férfiakkal. A feminizmusnak nem kell ellenpárja, saját magát fogja romba dönteni. A mostani formájában ismert "fejlett" nyugati civilizációval együtt.

2019.07.11. 08:57:14

A férfi nem attól férfi, mert biológiailag hímnemű. Csak ezekkel a tulajdonságokkal egy hímnemű egyed a sok közül. A férfi attól férfi, hogy külső és belső tulajdonságai férfivá teszik. Ha külsőleg vonzó a nőknek, akkor külsőleg férfi. Ha az élet nehézségei, problémái, KUDARCAI majd az azokból történő talpra állás férfias jellemmé neveli az évek során, akkor belső tulajdonságait illetően is férfiról beszélünk. Akiben a kettő megvan együtt, az a férfi. A többi az nem.

nyúlagödörben · marmegintterhesvagyok.blog.hu 2019.07.11. 09:08:23

Én azt hallottam, hogy vannak a férfiak és vannak a nők, és hol egymást akarják, hol nem, hol azt se tudják mit akarnak, hol meg akarnak, de nem tudnak, hol tudnának, de nem akarnak, de leginkább mindnyájan pont azt, amit azt gondolták volna hogy nem, de aztán meg valahogy a végén mégiscsak. Én eddig jutottam, de ti fűzzétek még hozzá, amit ti, hogy gazdagodhassak.

Hol a második kávém?!

2019.07.11. 09:55:09

Egy kicsit távolabbról kell szemlélni a dolgokat, hogy lásd a lényeget. A progresszív-liberális társadalommérnökösdés egyik sarokköve a feminizmus. Ez csak látszólag a nők érdekében folytatott "harc", egy felülről irányított politikai lobbi, ahogy a többi találmány is (LMBTQ,migráns simogatás). A képlet egyszerű: a nyugati társadalmakban a nagy népességrobbanás előtt olyan társadalmi berendezkedés volt érdeke az elitnek, ami a népesség növekedését, de legalábbis megtartását volt hivatott biztosítani. Ezt a legjobban a hagyományos családmodell tudta megoldani. Jelenleg az elitnek nem érdeke a folyamatos népességnövekedés, de még a népesség megtartás se. Az emberi erő pótolható, a természeti erőforrásokból egyre többet kell felhasználni, és nagy az ökológiai lábnyomunk. Erre válaszoltak úgy a 19-20- században, hogy akkor bontsuk fel a hagyományos és jól működő férfi-női kapcsolatokat, támogassuk a devianciát és minden olyan eszmét, ideológiát, ami azt a célt szolgálja, hogy egy társadalom ne tudja hatékonyan reprodukálni magát.

Ezen kívül van egy másik fontos hozadéka is a dolognak. Ahhoz, hogy ezek a társadalmak még akkor se tudjanak visszaállni a hagyományos modellhez, ha akarnának és egyéb, belső problémákkal foglalják le magukat, kinyitották a kapukat és tömegesen eresztik ránk a harmadik világ népességét. Oszd meg és uralkodj, a régi recept.

2019.07.11. 10:03:37

@Dolus directus: tetszetős elmélet és van elég sok valóság tartalma.
Nekem ott hibádzik a teljesen felülről irányított és tökéletesen vezérelt összeesküvés, hogy ez a bizonyos háttérhatalom hol él? melyik bolygón? melyik országban?
Szerintem ugyanott ahol a köznép. Persze a városok elegánsabb kerületeiben, de ugyanezen a bolygón. Ha tönkreteszik az őket is kiszolgáló társadalmakat, akkor összeomlik az ő életük is. Nem lesz víz és villany. Szennyezett levegőt szívnak.
A nem megszülető gyerekek nem fogják eltartani a nyugdíjasok tömegét és éhséglázadások lesznek.

Rita Vrataski 2019.07.11. 10:07:45

Sikertelen vagy a nőknél. Ezt próbálod megmagyarázni különféle teóriákkal, ne haragudj, faszságokkal.

Kérlek ne tedd. A feminista nő nem attól nő mert biológiailag nőnemű. Csak ezekkel a tulajdonságokkal egy nőnemű egyed a sok közül. A feminista nő attól nő, hogy külső és belső tulajdonságai feminista nővé teszik. Ha külsőleg vonzó a férfiaknak, akkor külsőleg nő. Ha az élet nehézségei, problémái, KUDARCAI majd az azokból történő talpra állás nőies jellemmé neveli az évek során, akkor belső tulajdonságait illetően is feminista nőről beszélünk. Akiben a kettő megvan együtt, az a feminista nő. A többi az nem. Remélem tudtam segíteni. :)

2019.07.11. 10:33:57

Miben kéne támogatni a férfiakat? Hogy továbbra is nyugodtan visszaélhessenek a hatalmukkal?

Emiatt igazán ne aggódj, a rendszer továbbra is nagyon jól működik. Ott vannak a saját kis mini me-jüket (akik így nyilván ugyanúgy férfiak) szárnyuk alá vevő mentorok, akik biztosítják, hogy a hatalommegszerzési és az azzal való visszaélésre irányuló technikák tovább öröklődjenek, plusz a jogászok, meg a kapcsolati haló, hogy ha vmi mozgalom esetleg kipécézné őket, minimális következményekkel megúszhassák.

Szóval nektek, kishalaknak igazából nem a nőkkel vagy a női mozgalmakkal van bajotok, hanem a nagyhalakkal, akik ezt a világot irányítják (és igen, ezek még mindig férfiak). Csak hát ahhoz, hogy ezt észre vegyétek, ki kéne húzni a fejeteket a seggetekből...

2019.07.11. 10:35:38

@Sally and Billy: pffff "férfiak visszaélnek a hatalmukkal" édesistenem. kezdődik :-(

borzlány 2019.07.11. 10:39:23

@Daenerys Targaryen: háttérhatalom nincs, önszabályozó mechanizmusok vannak.
A feminizmus meg egészen másról szól és logikus volt, hogy a humanizmustól eljutunk odáig, hogy már nemcsak a fehér férfiak a fontosak, hanem az emberi lények egyre nagyobb halmaza.
Kár, hogy hamarabb megdöglünk mind, minthogy megvalósulna a teljes egyenjogúság bármilyen téren.

2019.07.11. 10:41:57

@borzlány: na itt a másik neomarxista újbaloldali okostojás. pfff

Nemek közti egyenjogúság már most is van a nyugati világban.
Menjél szaud arábiába meg jemenbe harcolni a női jogokért. Mert ott tényleg van bőven tennivaló.

borzlány 2019.07.11. 10:47:47

@Daenerys Targaryen: igen, ennek a blognak a törzsközönsége szerint is pont ugyanannyit ér egy nő, mint egy férfi.
Minden férfi pont annyi házimunkát, gyerek- és idősgondozást végez mint a nők.
Oh wait.

2019.07.11. 10:56:08

@borzlány: Nem. Ez a blog a komment szekcióban PONT arról szól, hogy eltérőek a férfi és női munkák. Pont hogy a nők nagy része baromian nem nedvesedik egy óvóbácsira vagy egy szoc.otthonban öregeket pelenkázó "férfi"re.
Ha a biológiai különbségeket megtagadod, akkor válsz ostoba kultúrmarxistává és pont ezzel idézed elő a társadalom pusztulását.
Egyáltalán nem figyelsz arra, amit az itteni pasik kommentelnek? Akkor minek jársz ide ha ennyire semmi nem ragad rád :-(

2019.07.11. 11:14:21

@Daenerys Targaryen: Óriási tévedés, semmilyen kihatással nincs ez rájuk nézve. Nekik meg van a kellő hatalmuk és pénzük, hogy nyugis helyen éljenek és az erőforrásokat (víz, villany stb.) birtokolják. Az igaz, hogy a Föld változik és hogy lesznek belső feszültségek, de ez nem úgy érinti a társadalom felső 1-2 %-át, ahogy azt te gondolod. Ilyen pl. hogy nyugdíj a kutyát se érdekli, nekik ez kb. olyan kérdés, mint átlagembernek az, hogy milyen legyen az autóban az illatosító. Ez csak egy részletkérdés az egész rendszer működtetésében, nincs kihatással rájuk. Az emberiség életének 99,9%-át nyugdíj nélkül élte le, egyszerűen nem létszükséglet. Meg egyébként is, az idős emberek tömege semmilyen szinten nem hasznos az elitnek, csak a pénzt kell rájuk költeni nyugdíj és az egészségügy tekintetében. Épp csak annyira "tartják őket", hogy 4 évente x-eljenek valamelyik politikai szerveződésükre. Sajnos ezek a realitások.

Rita Vrataski 2019.07.11. 11:15:42

@Daenerys Targaryen: Lányok, bocs. Nehari. Belepofátlankodok a kis intimbe. Figyelni kéne arra amit az "itteni pasik kommentelnek" ? Ez komoly? "Akkor minek jársz ide, ha nem ennyire semmi nem ragad rád." Ez valami vicc? :)

2019.07.11. 11:43:43

@borzlány: "háttérhatalom nincs, önszabályozó mechanizmusok vannak."

A történelem mindig is arról szólt, hogy azok, akik a társadalmi ranglétra tetején állnak, hogyan és milyen ideológiával nyúlnak bele a társadalom önszabályozó mechanizmusaiba. Vicces azt gondolni, amikor az átlagember is arról vitatkozik hogyan kéne a többi embernek élnie, hogyan kéne a társadalomnak működnie, majd pont az elit fog önként lemondani erről a késztetéséről, miközben nekik van kellő hatalmuk és befolyásuk, hogy ebbe felülről beleszóljanak.

Csak egy példa: régen, amikor a háromnyomásos gazdálkodás, majd a vetésforgó elterjedt, Európa lakossága drasztikusan emelkedni kezdett és egy idő után nem tudtak mit kezdeni a felesleges embertömeggel. Ennyi férfi nem kellett a földekre, így hát a második, harmadik és további fiúkat elküldték papnak vagy katonának. De egy idő után több lett a katona, mint amennyit etetni tudtak, mit lehetett hát tenni össztársadalmi szinten? Elküldték őket a szent földre háborúzni a kereszténység nevében. Így oldották meg a hirtelen jelentkező népesség szaporulatot. Időnként bele-bele nyúlnak a folyamatokba, mert megvan hozzá a pénzük és befolyásuk és ez mindig is így működött, a mai kor sem kivétel, csak mások az eszközök és az ideológia.

Ha valamit a hatalom, az elit erőteljesen szponzorál (ilyen a feminizmus is) akkor szinte biztos, hogy egy társadalom szervező mechanizmus van a háttérben.

2019.07.11. 11:43:49

@Sally and Billy: mi többen vagyunk egy nickhez. A Föld globális fenntarthatóság jegyében nem pazaroljuk a regisztrációkat.
Soha sem a név számít, hanem maga a szöveg.

borzlány 2019.07.11. 11:45:56

@Sally and Billy: most teljesen függetlenül a konkrétumoktól amik itt elhangzanak, szerintem nagyon érdekes úgy általánosságban belegondolni, hogy tulképp mennyire is vagyunk nyitottak vitában és mennyire akarunk azok lenni. Az a kívánatos, ha valaki meginghatatlan a véleményében, vagy ha nem? Ami az egyik oldalról nézve szilárd vélemény/hiedelemrendszer, a másik oldalról begyöpösödöttség, korlátoltság, vakság. És ami az egyik oldalról érvekre való nyitottság és rugalmasság, a másik oldalról állhatatlanság és köpönyegforgatás.
Vagy maradjunk abban, hogy a vélemény igazából tényleg olyan, mint a segglyuk, azzal a különbséggel, hogy arról ritkán szoktak vitatkozni, emerről meg kb mindig, viszont általában teljesen hiábavalóan.

borzlány 2019.07.11. 11:51:02

@Dolus directus: a gondolatmeneteddel egy probléma van: az "elit" is pont ugyanolyan mint bármely más emberi lény, ugyanazokkal a gyengeségekkel és korlátoltságokkal. Vagyis pont annyira széttartóak és kevéssé tudatosak, mint bárki más, tehát annak az esélye, hogy a mindenkori elit összefog és tudatosan szervezi a társadalmat, nagyon csekély.
Ez a bajom általában a konteókkal is. Túlzott optimizmus azt feltételezni, hogy bármely nagyhatalmú embercsoport tökéletesen egyetért az elérendő célokban és a hozzá vezető útban, és ezt képes konkrét lépésekre lebontani majd megvalósítani. Életszerűtlen.

borzlány 2019.07.11. 12:02:54

@Sally and Billy: sose értettem ezt a nickhalmozást, nem lehet túl jó véleménye magáról annak, aki egy személyben akar sok lúd lenni és disznót győzni :)

2019.07.11. 12:07:21

@borzlány: "Túlzott optimizmus azt feltételezni, hogy bármely nagyhatalmú embercsoport tökéletesen egyetért az elérendő célokban"

Tényleg? Szerinted 800 évig hogyan működött a nyugat? A papság és a nemesség felismerve a közös érdekeiket, együttes erővel szipolyozta ki a jobbágyság és a városok erőforrásait. A társadalom pár százaléka mondta meg a maradék 90+ százalékának hogyan éljen, mennyit dolgozzon, mit ünnepeljen, mikor haljon meg, hány gyereket szüljön stb stb. Persze időnként egymással is civakodtak, de a fő dolgokban egyetértés volt.

"az "elit" is pont ugyanolyan mint bármely más emberi lény, ugyanazokkal a gyengeségekkel és korlátoltságokkal"

Bámulatos ez a naivitás és tagadás. Hogy ezt képes vagy kijelenteni, de közben nem kapcsolsz, hogy ha ők is olyanok, mint mi, akkor esetleg ők is bele akarnak abba szólni hogyan működjön a társadalom. A különbség csak annyi, hogy nekik pénzük is van erre, és befolyásuk is.

2019.07.11. 13:05:16

@borzlány: zombi agyhalott szavazó gépekké tenni a társadalom többségét, ez egy tökéletesen átélhető célja az "elit"nek. Ennek érdekében meg is tesznek mindent.

Creativus 2019.07.11. 13:25:56

@Dolus directus:
"Ez a bizonyos háttérhatalom hol él?"
Van erre egy elmélet, pontosabban egy modell (a tudomány ma már modelleket gyárt, nem pedig a valóságot próbálja megmagyarázni). Ez a modell a "szocialon", amely az emergencia jelenségét veszi alapul. Emergencia az, amikor valamilyen egyszerűbb részekből egy olyan rendszer áll elő, amelynek a tulajdonságai már nem magyarázhatók meg az elemi egységek tulajdonságai által, abból kikövetkeztetve. Ilyen emergencia az élet megjelenése a földön. Szintén emergencia az emberi értelem, amely az állati agyak működésén alapul, mégis az embernél egy abból kikövetkeztethetetlen jelenséget létrehozva. De létezik Gaia elmélet is a föld élővilágát egy komplex egységként tekintve. A szocialon alapja az értelmes emberi egyedek létezése, azok kommunikatív módon való kapcsolatai. Évszázadok (évezredek?) alatt alakult ki, s különösen a kereskedelem, és a pénz megjelenése befolyásolta emergenciaként való megjelenését. Megfoghatatlan, lokalizálhatatlan ez a szocialon, de vannak kiszolgáló "szervei", amelyek ezt fenntartják. Mára már a föld gazdasága egy (vagy több?) ilyen szocialon működésének a befolyása alatt áll, a befolyásolás ezen szervek némelyikén keresztül történik, és mint pl. az életnek is, neki is alapvető a létének fönntartása bármi áron. Számára az ember tehát csak annyi, mint számunkra a testünk egy-egy sejtje, azaz csupán egy működési alkatelem. A bankok, tőzsdék, kereskedelmi központok (stb.) csupán szervek, melyek őt kiszolgálják, miközben az abban lévő egyes vezetők úgy vélik, hogy ők uralkodnak. Ám csak a szocialon megmaradásáért kialakult törvények szerint cselekednek, valójában önálló akarat nélkül. (ha volna akaratuk, akkor látnák mit tesznek, és kilépnének belőle, ám jön helyettük más, a hibás "sejt" lecserélésre kerül). Az idő számára nem tényező, évtizedek nem számítanak, s ugyanúgy lényegtelenek az emberi érzések, a humanizmus, stb.
Ez a modell jobb mint a YouTube-on előforduló magyarázatok idegen lényekről, akiknek az élettartamuk 600-800 év lenne, s ők állnának mindezek mögött.
Az elméletet megerősíti a Közgazdaságtudományi Nobel-díjat 2017-ben kapó Richard Thaler munkássága, aki azt taglalja, hogy mi emberek, ha elvégzünk egy magasabb iskolát, akkor már nem egyedi emberi lényegben gondolkodunk, hanem szakmánk szerint elszemélytelenített alanyokban, melyet a közgazdaságtanban "ökonoknak" nevez. A tanár tanulókban, a jogász jogalanyokban, az orvos páciensekben gondolkodik. Utóbbi pl. ma már kötelezve ven arra, hogy kezelést vagy gyógyszert kívánó betegséget tárjon fel ami a szocialonnak a mindenáron pénzmozgást kívánó működési mechanizmusát támogatja.
Modellként szemlélve a szocialon tudományosan elemezhető, és küzdeni lehetne felszámolásáért. Ugyanez a küzdelem a szolgaként vegzáló szervek ellen lehetetlen, csak pótszerveket eredményezne.

Egyébként pedig igazad van a többiekben, de ma még kevesekben tudatosul a közelgő összeomlás, ritkán ír bárki is róla. S a szocialon a túlnépesedéssel, illetve háborúkkal mindent helyre tesz a maga számára, legfeljebb pár 100 évvel visszaesik a kultúra, amely neki mindegy, hiszen nem emberként "gondolkodik". Talán még nem ébredt saját tudatra, és van reményünk.

Creativus 2019.07.11. 13:29:03

@Daenerys Targaryen:
Bocsánat, az előző hozzászólásom neked szól, nem Dolus Directus-nak

2019.07.11. 13:33:05

@Daenerys Targaryen: "Ha tönkreteszik az őket is kiszolgáló társadalmakat, akkor összeomlik az ő életük is. Nem lesz víz és villany. Szennyezett levegőt szívnak. "

Pont ezért módosítják a nyugati társadalmakat olyan irányban, hogy az egyedszám csökkenjen. A legegyszerűbb nyilván egy háború, vagy járvány lenne, de ez egyrészt könnyen kontrollálhatatlanná válhat, illetve ez az ő életükre is hatással lehet. Jelenleg a nyugati társadalmak értelmesebb rétegének a fokozatos létszám csökkentése és egy identitás tudat nélküli (vegyes, keverék) tömeg létrehozása folyik. Azért a civilizált társadalmakban kezdték el ezt, mert mi nekünk a legnagyobb az ökológiai lábnyomunk. Egy holland átlag polgár kb ezerszer károsabb a környezetre, mint egy mezítlábas afrikai szerencsétlen. Ők hiába vannak milliárdnyian, nem sok vizet zavarnak ilyen téren. Természetesen ah eljön az ideje, kilövik őket a faszba majd.

Aki kicsit is tud összefüggésekben gondolkozni, az láthatja, hogy jelenleg az egész világon egy brutális méretű infrastruktúra építés folyik. Azt nem szabad elhinni, hogy mindez azért készül, hogy nekünk jó legyen. Ezek mind azért készülnek, hogy majd egy optimalizált (alacsony) népességszámú globális társadalomban normális életszínvonalon élhessen mindenki, és így ne zavarja majd a modern kori bechipelt rabszolga mivolta. Vagyis, hogy könnyebben elfogadja azt.

Azt ugye viccnek szántad, hogy akik pl korlátlan pénzeszközökkel és befolyással rendelkeznek, azok nagyvárosokban élnek elvegyülve a pórnép között? :)

2019.07.11. 13:54:40

@Creativus: köszi, ez nagyon érdekes elmélet. Utánaolvasok ennek még.

@Captain Admin: nem viccnek szántam. Konkrétan meg tudom mutatni hol lakik gyurcsány, orbán, az összes nagyfejű fenn a szemlőhegy, törökvész, vérhalom... stb. Ugyanazon a körúton járnak mint bárki más, csak elölhátul szirénás dzsippekkel. Amikor az oxigén wellnessbe mennek akkor is a prosztók által lakott utcákon járnak. Bármelyik pesti étteremben a mellettük ülő asztalnál bárki ülhet.
De Londonban is konkrét helyeken laknak a méggazdagabbak. Ott már nagyobb a szeparáció, a zárt klubjaikkal. De ugyanazt a bolygót használják ők is.

Sajnálom ha nem megy át a mondanivalóm.

2019.07.11. 14:03:51

@Daenerys Targaryen: ezek csak politikusok akiket felsoroltál, bábuk, senkik globális szinten. Az elit az, akik a szabályokat diktálják, mert olyan helyzetben vannak, hogy megtehetik.

2019.07.11. 14:05:28

@Captain Admin: mit kell tudni akkor az "elit"ről akikre te hivatkozol?

2019.07.11. 14:15:24

@Daenerys Targaryen: ők is szoktak szarni, dugni, enni.

A föld vagyonának több mint 50%-át a föld lakosságának 1%-a birtokolja. Köztük van pár tucat komolyabb család, ezek vezetői az elit. Évszázadok óta.

2019.07.11. 14:25:20

@Captain Admin: és ők egy elszeparált világban élnek ahol mesterséges csodavilágot tudnak teremteni? Nincsenek ezer százalékosan kiszolgáltatva a külvilágnak? Az infrastruktúrának? A társadalmi-ökológiai egyensúly veszélyes dolog, ha megbillen akkor borul az elit is, mert nem lesz aki a vizet, gázt villanyt meg a homárt szolgáltassa nekik. A pénznek ugyebár a közmegegyezésen alapuló jelentése és értéke van. Megenni nem lehet, semmire se jó önmagában, csak egy papírfecni.

2019.07.11. 14:55:40

@Daenerys Targaryen: "A társadalmi-ökológiai egyensúly veszélyes dolog, ha megbillen akkor borul az elit is, mert nem lesz aki a vizet, gázt villanyt meg a homárt szolgáltassa nekik"

Az elit sosem borul meg, bármilyen is legyen az alatta állók helyzete. Éppenséggel ez is csak egy hatásos tévképzet, amit elhitettek az emberekkel. Az elit akkor borul meg, amikor egy másik érdekcsoport akkora hatalmat szerez, hogy átveszi felette az irányítást, de ez nagyon ritka, a történelemben is csak kivételes, és nem sokszor fordult elő. Volt szép számmal éhínség, lázadás, háború, járvány, katasztrófa, miközben ugyanazok voltak hatalmon több száz évig. Ráadásul ezek az erőforrások, amiket felsoroltál nem abban az értelemben fogynak el, hogy idővel sehol sem lesz villany vagy fűtés, a legtehetősebbek ezeket mindig meg fogják tudni fizetni, vagy át tudnak állni a drága egyéb erőforrásokra, szemben az átlagemberrel.

Afrikában a semmi közepén, ahol levélből készült tangabugyiban futkosnak az oroszlánok elől a négerek és gyökereket ezsnek, ott az elit tagjai a kényelmes, klímás palotákban szürcsölik a koktéljukat és szűz lányok vetik be az ágyaikat. Semmi köze a nép jólétének az elit boldogulásához. Maximum idővel "megkérik", hogy bánjon velük jobban és ha nincs egyetértés, akkor jön a népességtizedelés meg a többi bevett módszer a nép megrendszabályozására. Ez eddig is így ment, most is így megy, csak a demokráciának nevezett rózsaszín ködben elhiszik az emberek, hogy ma már "máshogy" mennek a dolgok.

2019.07.11. 15:06:50

Egyébként a klímadolog tökéletes példája a társadalomformálásnak. Nem most kezdtük el, évtizedekkel ezelőtt is nyilvánvaló volt, hogy ez így nem fog menni és szétbarmoljuk a természetet. Ezt józan paraszti ésszel is könnyű belátni, ennek ellenére a társadalmakban nem volt jelen ez a nagyfokú klímahiszti, mert az elit semmilyen csatornán nem formálta a köztudatot erre. Csak az elmúlt pár évben erősített rá erre és ezt sem feltétlenül jó szándékból teszi, hanem azért hogy kondicionálja a tömegeket arra, hogy hamarosan minden baromi drága lesz és ti bizony, halandó emberek nemigen fogtok jól járni ezzel. De az eredmény ugyanaz lesz. Most sok ember fizeti olcsón az energiaforrásokat, a jövőben kevesebb ember fogja fizetni sokkal drágábban, ők a profitot ugyanúgy zsebre teszik, nekik ez nem egy vesztes meccs.

2019.07.11. 15:49:46

@Captain Admin: "ezek csak politikusok akiket felsoroltál, bábuk, senkik globális szinten. Az elit az, akik a szabályokat diktálják, mert olyan helyzetben vannak, hogy megtehetik."

Na igen, ha van, amit megtanultak a történelemből az az, hogy nem jó nyílt lapokkal játszani. Ezért tartják kirakatban a teljes politikai garnitúrát, akik kiválóan betöltik a golyófogó szerepkört. Mondjuk ez annyira nem új, mert régen az uralkodó is csak báb volt és valójában nemesi vagy arisztokrata érdekkörök álltak mögötte, ők irányították. A népharag úgy is a király fejét követelte, ők meg maximum választottak egy másik "képviselőt".

Komolyan mondom döbbenet, hogy annyira meg lehet hülyíteni a közvéleményt, hogy ezek a köztudomású tények, egyszerű hatalomtechnikai trükkök csak "összeesküvés-elméleteknek" tűnjenek. Mindezt a "demokrácia" meg "jogállam", "liberalizmus" címszó alatt, melyek valójában ugyanazt a szerepet töltik be, mint anno bármilyen más, a hatalmat legitimáló eszme pl. Isten kegyelméből uralkodik a nép felett a király (valójában a mögötte álló csoportok), most eltűnt a király és a nemes, helyette lett nemzetközi bankárdinasztia meg nagytőkés, olajmágnás, multivezér és az ő képviselőjük a politikus, utóbbi pedig azért uralkodhat feletted, mert eljátssza egy épületben másokkal vitatkozva, hogy az átlagember problémái érdeklik = demokrácia, hurrá, éljen a "modern" felvilágosult ember, akit már nem tud megvezetni a hatalom, :D

Somogyi József 2019.07.12. 08:36:31

@Dolus directus:

"Afrikában a semmi közepén, ahol levélből készült tangabugyiban futkosnak az oroszlánok elől a négerek és gyökereket ezsnek, ott az elit tagjai a kényelmes, klímás palotákban szürcsölik a koktéljukat és szűz lányok vetik be az ágyaikat. Semmi köze a nép jólétének az elit boldogulásához. Maximum idővel "megkérik", hogy bánjon velük jobban és ha nincs egyetértés, akkor jön a népességtizedelés meg a többi bevett módszer a nép megrendszabályozására."

Ez a film elég jól bemutatja ezt. (A magyar cím választás megint béna)
port.hu/adatlap/film/tv/snowpiercer---tulelok-viadala--snowpiercer/movie-149490

2019.07.12. 09:40:50

@Somogyi József: Köszi az ajánlást, érdekesnek hangzik, meg fogom nézni.

Frh 2019.07.12. 11:05:40

@Dolus directus: Ez egy elég meredek összeesküvés-elmélet, aminek nem látom az alapját. Olyan mint a sorosozás a mi politikai "elitünktől"
Egyébként senkinek nem érdeke a Földön a túlszaporodásunk, ami jelenleg folyik. Indiában már szomjazik egy 6 milliós nagyváros jelenleg. Vízháború lesz.
A Föld nem bír eltartani korlátlan számú embert, ez könnyen belátható alaptétel.
Jelenleg Ázsiában és Afrikában szaporodnak túl. Nem a fehér ember.
A feminizmus hasznos volt. Anno. De mostmár átcsap túlzásokba, aminek semmi keresnivalója egy normális, fenntartható társadalomban.
És nemcsak a feminizmus miatt csökken nyugaton a lélekszám. Az csak az egyik, lehet nem is a leglényegesebb oka.
Magyarországon se lesz lényegesen több gyerek a pénzbeli támogatások (csok, autótám., stb.) miatt. Szociális lakásépítés, az anyukák munkába történő visszailleszkedésének a támogatása kell és az időskorúak segítése. Ez a három kimutathatóan növeli a gyermekvállalási kedvet.
És annak a tudatosítása, hogy ne 35 éven felül kezdjenek gondolkodni a gyerekben, mert akkor már legtöbbször késő. Tele vannak a klinikák ilyen párokkal.

2019.07.12. 12:56:12

@Frh: Melyik része összeesküvés-elmélet a mondandómnak? Csak mert rendszeresen ez a kifogás és te is elkezdesz tök másról beszélni, de a konkrét "összeesküvés" pontjaira nem reagálsz ellenérvekkel.

"Jelenleg Ázsiában és Afrikában szaporodnak túl. Nem a fehér ember."

Szerintem már ezt is kifejtettem, ahogy más is. Önmagában a darabszám nem mond semmit a felhasznált energiamennyiségről és az ökológia lábnyomról. Egy kisebb lélekszámú ország/kontinens sokkal többet vehet el a "közösből", ha nagyobb lábon él, mint a népesebb ország/kontinens.

Itt egy remek táblázat miről is van szó: slideplayer.hu/slide/1976694/7/images/4/%C3%96kol%C3%B3giai+l%C3%A1bnyom+t%C3%A9rs%C3%A9genk%C3%A9nt.jpg

Nyugat-európa és észak-amerika kétszer akkora lábon él, mint amit megengedhetne magának a kapacitásokat figyelembe véve. Ezzel szemben hiába van 10-szer annyi ember ázsiában és afrikában, ők azon a színvonalon éppen, hogy csak átlépik ezt a határt, sőt afrika esetében még hiányról sem lehet beszélni. Népességszám különbség ide vagy oda.

"És nemcsak a feminizmus miatt csökken nyugaton a lélekszám. Az csak az egyik, lehet nem is a leglényegesebb oka."

Szerinted mi a leglényegesebb oka, ha már biztos vagy benne, hogy nem ez? Mondjuk részben igazad van, nem ez a fő oka, hanem az, hogy anno eldöntötték a társadalmak feje fölött, hogy ezentúl a hagyományos családmodellt váltsa fel a feminista modell, magyarán ez csak eszköz a társadalom átformálására, a valódi ok a hatalom döntése.

Szerintem neked is teljesen téves képzeteid vannak a feminizmusról. Ez nem csak arról szól, hogy "egyenlő munkáért egyenlő bért" és hasonló lózungok, ez csak a felszín. A természet úgy működik, de az ember esetében mindenképp, hogy a nők felépítése és ösztönei az utódok kihordására és felnevelésére optimalizálódtak, ha másba fekteti az energiáját (pl. munka, tanulás), akkor az elvesz az eredeti funkcióból és össztársadalmi szinten gátolja a reprodukciót.

A természetes állapothoz legközelebb a hagyományos családmodell állt az elmúlt 5000 ezer évben, ahol a nők megélhetése biztosított volt a férfi által, a férfi erőforrásaiból, cserébe az utódokat szült neki és képes volt a társadalom reprodukálni magát. Ezt változtatta meg a feminizmus (a hatalmi elit) és mondta a nőknek, hogy ezentúl ne ebben gondolkodjanak, mert a modern nő nem szül gyereket, hanem dolgozik és él a mának. Nagyon sok aspektusa van ennek, és regényt lehetne írni minden részletéről, de a lényeg, hogy itt egy gyökeres társadalmi felfogás változott meg, az életmódunk, és életszemléletünk alapja.

Nincs amúgy még egy faj a Földön, amelyik egyre magasabb életszínvonalon nem, hogy növelné az egyedszámát, de csökkenti. Ilyen nincs. Mégis ez ma a nyugati, olyanná tették a kulturális/társadalmi/gazdasági felfogást és körülményeket, hogy mégse tegye.

Az, hogy a természeti törvényszerűségekkel ennyire ellentétes folyamatok zajlanak le, élő példája a mesterséges népességszabályozásnak (és szerintem ezt is már mondtam: ez nem egyedi a történelem során, hanem bevett szokás a hatalom részéről belenyúlni a népesség alakulásába)

Érdekelne, hogy a mondandómnak melyik része is az összeesküvés?

2019.07.12. 13:00:43

@Dolus directus: * Mégis ez ma a nyugati fehér ember, olyanná tették a kulturális/társadalmi/gazdasági felfogást és körülményeket, hogy mégse tegye.*

Somogyi József 2019.07.12. 13:03:00

@Dolus directus:

A vicc az egészben annyi alapítványokon keresztül pénzelik a feminista szervezeteket, és nagy részük férfi :D

erkölcsi hulla 2019.07.12. 14:02:02

@Dolus directus: Az első kommentedben a kifejtés logikus lenne, ha nem egyedól a fehéreket érintené.
Viszont indiában, kínában ahol a legjobban dúl a túlnépesedés, sehol nincsenek ezek a dolgok. Ott nincs elit amelyik ki akarná nyírni a saját fajtáját?

2019.07.12. 14:29:18

@erkölcsi hulla: Kína sosem csinált titkot a népességszabályozásból: megmondta, hogy ezentúl 1 gyereket szüljenek a kínaiak (egykepolitika) és úgy is lett.
Indiában nem tudom mi a helyzet, de valamivel biztos próbálkoznak. Ha mással nem is, a nyugati feminista minta lemásolásával, amit egyébként a legtöbb harmadik világbeli ország szorgalmaz is, részben erről is szól az elnyugatiasodás. Csak persze ezek még a folyamat legelején vannak, össztársadalmi szinten náluk még mindig erős a hagyományos felfogás. De 2-3 generáció múlva talán beérik a munka gyümölcse. Népességszabályozást minden hatalom csinál, ki így, ki úgy.

Baldrick68 2019.07.13. 18:27:09

@Captain Admin:
Ja csak az a baj, hogy felnőtt már már nem is egy generáció, akiket gyakorlatilag nők neveltek és szocializáltak a kezdetektől és nem is láttak apa képet.
Arra gondolok, hogy a házasságok több mint a fele válással végződik.
A válóperek több mint a 70%-át a nők adják be és a gyereket elsöprő többséggel az anyának ítélik.
Aztán továbbmenve az óvodától az érettségiig csak nők tanítják, szocializálják a fiúkat, hiszen egy óvodában, iskolában de még egy középiskolában is csak elvétve találsz férfi tanárokat.
És akkor ezek után meg csodálkozunk, hogy a "mai fiatalok" miért néznek úgy ki mint a rossz buzik?!
süti beállítások módosítása