Miért nem lehet simán szakítani?

2019. július 18. 07:49 - csajokespasik

„Elnéztem, hogy más nőknek írogat,... nyugodtan: chaten át teherbe ejteni valakit igen nehéz, meg amúgy is bízom benne” - A szakítás sosem könnyű, de amikor a másik fél fölöslegesen nehezíti meg a folyamatot, abba könnyen bele lehet roppanni. Posztolónk arról panaszkodik, hogy az exével most ugyanúgy nem lehet megbeszélni azt, hogy miért mocskolja őt, mint a kapcsolatuk vége felé bármit.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Nem őt hibáztatom, mert mindketten nagyon elrontottuk, nem rá akarok tolni minden felelősséget, mert az nem lenne fair. Én 26 vagyok, ő 30. Sokszor gondolkodtam, mit tehetnék, hogy jobb legyen, de csak magamra venni ezt a terhet, egyedül ehhez kevés voltam. Végül kimondtam, hogy vége. Nekem jobban fájt, mint neki. Eleinte csak valószínűsítettem, hogy biztos bemocskol majd a családja meg a barátok előtt. Igazam lett. Kiszámítható ember. Nagyon szerettem őket, de így tőlük is búcsúznom kellett. Nagy vonalakban ennyi, de valójában jóval bonyolultabb az egész.

Onnan indult, hogy nem érezte jól magát velem itthon. Elnéztem, hogy más nőknek írogat,... nyugodtan: chaten át teherbe ejteni valakit igen nehéz, meg amúgy is bízom benne. Csak mutogatta magát a kiskakas, erősítgette az önbizalmát.

A különválásunkat már azzal kezdte szépen megszervezni, hogy aludjunk külön, hétvégézzünk külön, ki-ki a maga társaságában, és ne firtassam azt sem, ha a kelleténél 3 órával később tér haza. Többször hajnalig kimaradt, én nem kérdeztem semmit, majd aznap odaáll elém és kérdezi, miért csinálom a konfliktust a hallgatásommal? Érdekes, nem? Tapsikolnom kellett volna, igen. Majd elmondja, ha akarja. De az sem jó. Sehogy sem jó. Tartsd a hátad, anyukám.

Nem értem, miért nem lehet szépen és simán szakítani, amikor pedig tudja, hogy javarészt ő sokkal hibásabb ebben nálam... miért mocskol még a szakítás után két hónappal is, ahol csak ér? De megbeszélni ezt vele éppúgy nem lehet, mint a kapcsolatunk vége felé tulajdonképpen bármit. Ha ráírok, hogy mikor áll már le, nagy hallgatás van. Erre nincs jó válasza. A mindent megoldó férfierő ebben a helyzetben már nem olyan hatékony... Az vigasztal, hogy abban biztos vagyok, hogy egy szembesítésnél csúnyán alulmaradna. Elérte a célját, mit akarhat még?

V.

 
31 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr2614968724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyakorlott Sunátor (törölt) 2019.07.18. 08:13:28

Dagadt és ronda vagy, azért szakított veled.
Mit kell ezen megbeszélni?:)

Faszomat má' , hogy mindig , mindent meg akartok beszélni, blábláblábláblá..

2019.07.18. 08:17:09

Mindenről volt szó, csak a lényegről nem. Ha te ezzel a pasival kapcsolatot akartál, akkor arra kellett volna ügyelned, hogy ő jól érezze magát veled annyira, hogy más nő ne tudja elvonni a figyelmét. Mivel nem így alakítottad a dolgaid, ez menetrendszerűen bekövetkezett. Ez általános hibátok nektek nőknek, hogy egy kapcsolatban élve biztosítottnak tekintitek azt ami van. Egyfajta alapnak.

Írok egy példát az ismerősi körömből. Egy 35 körüli csaj, 38-40 férj, egy gyerek. A kapcsolatuk elején a csaj vékony, jó alakú, csinos, szép arcú, majd szülés után kevésbé szép arcú lett a csaj, 5x(!) akkora picsával, elhagyva magát, ruházkodás kifejezetten slampos, stb. Férj ezt tűrte x évig, majd bebukott, hogy félrekúr. Csaj elvált.

Válás után azonnal sportolni kezdet, lefogyott, újra szép lett az arca, szép lett a haja, jó alakja lett HÓNAPOK alatt. Ő a következő projectem most. Amit megtett azért, hogy én megdugjam :D ugyanezt nem volt képes a férjéért évek alatt. Ki hibázott?

2019.07.18. 08:29:04

@Captain Admin: történetedre tökéletes tükör példa az a férj aki belepunyul a házasságába, a csinos felesége főztjébe, focimeccset nézve telik az élete, pörköltszaftos trikóban sörösdobozokat maga köré dobálva, kurvanagy aputestet növesztve, sörpocakkal, lustán, böfögve, fingva Jóreggelt!

Nyomasztó Fingszag 2019.07.18. 08:33:07

Az a baj ezekkel a posztokkal hogy igen kevés információt lehet megtudni a körülményekről így csak a találgatás megy.
Feltételezem hogy igen fiatalon jöttetek össze, akár egymás első párjai vagytok egymásnak. Erre utal mindkettőtök viselkedése. Kimaradt az ismerkedős korszak valószínűleg mindkettőtök életéből így pedig sokkal nehezebb értékelni egy kapcsolatot - mindkét oldalról.
A srácból a frusztráció jön ki bűntudattal megfuszerezve amivel nem mer szembenézni. Te lehet belekenyelmesedtel egy állapotba ami őt zavarta. O nem érezte hogy ezen változtatni tudna, be is akart pótolni kimaradt éveket, ebből lett ez.
A család előtti besározás pedig azért kell hogy tompítsa a saját felelősségét a dologban, meg nagy a megfelelési vágy a külvilág felé.
Mindketten tehettek azért hogy ez így alakult, de a javatokra válhat ha végig gondoljátok mi miert tortenik. Mert minden okkal történt úgy ahogy.

2019.07.18. 08:37:10

@Daenerys Targaryen: azt hibáztad el, hogy nem veszed figyelembe az idő tényezőt. Amíg egy nő elhidegülése konkrétan pár perc alatt be tud következni, addig egy piacképes pasi csak évek alatt válhat egy olyan proli bunkó béta csabivá, mint akit felvázoltál.

Amúgy, a felvázolt férj képed bőven piacképes lehet minden felsorolt tulajdonságával együtt is (fingás, elhízás stb). A kulcs tényező a bankszámla egyenleg, vagy egyéb vagyoni javak mértéke. Ez pedig csak a nőket minősíti. Ugye nem ismersz gazdag de igénytelen faszit jó nővel, egyet sem? :)

VOGAben 2019.07.18. 08:40:10

Ez az altípus tíz év múlva is itt tart majd. A veterán értékrendjével és egójával. 20-100 farok után még mindig várva a pillangó-hatást. Komolyra kinek kell az ilyen? Egy ötvenes manusnak esetleg pálya de egy harmincas fickó miért ragadjon le egy karfiolos valagú vatrangy mellett, aki tíz éven belül fixen nullára fut. Ha 26 évesen nincs agya, hogy rendesen odategye magát az ügy érdekében, 30+ mit vár majd? Ja tudjuk... Jó kepesztést! A habokra. Tipikus piszkos némber.

2019.07.18. 08:41:14

@Nyomasztó Fingszag: még ide is leírtam tavaj, hogy a közelembe költözött egy fiatal pár az ősszel. Most szabadultak a fősuliról, és össze költöztek. Egy vékony, csinos, szerény, könnyen zavarba hozható aranyos kiscsaj. A srác egy ránézésre rendes gyerek, anyuci kisfia, mint egy jól lakott napközis úgy néz ki. Ez volt szeptember környékén. Rá is helyeztem a célkeresztet a kiscsajra.

Mostanra ugyanez a csaj felszedett bazdmeg 20 kilót, és kurvára nem túlzok, Összeérnek a combjai, felpüffedt az arca is kicsit, úszógumija lett, a palija pedig még kövérebb mint volt. És ez egy 22-23 éves csaj kb.

2019.07.18. 08:44:52

@Captain Admin: nem! a nők is évekig mondogatják, hogy vidd már ki a szemetet, segíts a munkában, ne nézz cselédnek, menjünk el szinházba.

A pénz belekeverése ebbe most irreleváns, a téma az eltunyulás, a negatívba változás.

De ha már behoztad, igen a megszerzett anyagi vagyon egy potenciál. A férfi potenciálja, energiája, sikerességének mértéke. A csajok meg a szépségüket adják ezért cserébe. Cserekereskedelen az élet.
Hol itt a baj a te fogalmaid szerint???

Nyomasztó Fingszag 2019.07.18. 09:06:58

@Daenerys Targaryen: erre mondjak hogy a nők így is-úgy is prostitualizalodnak, vagy kevesbe szalonkepesen fogalmazva hogy "minden nő kurva". Csak a társadalom ragasztja hozza a negatív megitelest meg úgy tenni mintha ez marginalis lenne.

Nyomasztó Fingszag 2019.07.18. 09:10:53

@Captain Admin: ezert gondolom azt hogy önmagunkra kell igenyesnek lenni es nem arra varni hogy egy kulso motivalo tenyezo (a parunk vagy elethelyzet) hozza ki belolunk ezt. En ezt soha nem is ertettem.

God Harald 2019.07.18. 09:26:27

Hol van már a tavaJi hó?!

2019.07.18. 09:34:47

@Nyomasztó Fingszag: Ez a faék egyszerűségú macsó mentalitás hímsovinizmussal leöntve.
Érdeketek, hogy valami módon lehúzzátok a nőket, mert szánalmas egótok nem bírja elviselni a nő, mint spirituális lényként meglevő felsőbbrendűségét, ami az élet adását jelenti.
Ezért ki kell jelenteni hogy a nők prostituáltak.
Köszi, ilyenkor majd gondolj édesanyádra.

Frh 2019.07.18. 09:42:05

"Elérte a célját, mit akarhat még?"
Önigazolást, hogy bebizonyítsa saját maga és a rokonai, ismerősei előtt, hogy jogosan szakított veled.

Bár alig közölsz némi infót - szinte semmit - annyi azért leszűrhető, hogy egyikőtök sem tett meg mindent ezért a kapcsolatért.
Tiltsd le mindenhol, ne beszélj vele többé, zárd le! Éld az életed tovább, keress olyat, akivel 100%-ot beleraktok a kapcsolatba. Te is!

Nyomasztó Fingszag 2019.07.18. 10:22:30

@Daenerys Targaryen: Nem tudom eldönteni hogy amit írsz komolyan gondolod, vagy egy nagy adag szarkazmussal van "leöntve":-) Valahol talán mindkettő.

Köszönöm hogy emlékeztettél édesanyámra, szoktam rá gondolni.

Ha komolyan gondoltad amit leírtál, úgy a meglátásom, hogy jól tükrözöd azt amiről beszéltem. Nevezetesen hogy negatív jelzőt tulajdonítunk az általam fennt említett mechanizmusra, törvényszerűségre, folyamatra, berendezkedésre, nevezzük aminek akarjuk. Ez a te saját szubjektív véleményed, mint ahogy az enyém is az, csak más szemszög. És azt látsz bele amit akarsz.
Végeredményben tök mindegy hogy te vagy én mit gondolok, a fennálló törvényszerűségek/mechanizmusok akkor is ott vannak és lesznek. Példálózhatsz akár édesanyámmal is.

A prostitució nem jelentett mindig egyet azzal amit ma tulajdonítunk neki. Biztosan olvastál már a szent prostituáltakról. Ha nem, guglizd meg kérlek. Biztosan azt is a hímsoviniszta férfiuralom találta ki.

2019.07.18. 10:28:19

@Nyomasztó Fingszag: igazad van: minden csak gondolati képződmény. Ha azt írom egy emberről, hogy "mocskos aljas senkiházi" annak sincs semmi jelentősége, csak betűket írtam egymás után. A társadalmi közmegegyezés szerint negatív jelzők ezek csupán, szóra sem érdemesek. Voltak olyan korok amikor a senkiházi egy kedveskedő jelző volt.
:-)

Nyomasztó Fingszag 2019.07.18. 11:35:15

@Daenerys Targaryen: Nem állítom hogy a kimondott/leírt szónak nincsen ereje. Van. És vállalom is érte a felelősséget. Egyébként minden körülöttünk végső soron gondolati építmény. Ajánlom figyelmedbe Balogh Béla - Végső Valóság című könyvét, ha még nem olvastad.
A passzív-agresszív stílus sajnos senkinek nem áll jól, te sem vagy kivétel.

2019.07.18. 11:44:26

@Nyomasztó Fingszag: az megvan, amikor Lois sértődötten ül a kanapén és Joe meg bekopog a gumibotjával az ablakon, hogy a szomszédok bejelentése alapján passzív agresszió folyik.
Balogh Bélát személyesen ismerem még Svédországból.
Egyebet elmondani nem tudok.

Nyomasztó Fingszag 2019.07.18. 12:18:14

@Daenerys Targaryen: Nem fújom a Family Guy összes részét de értem a tömör, vizuális célzásod. A mini-diskurzusunk sem volt véletlen, levonom belőle a tanulságokat. Szerintem kiveséztük a témát, nekem sincs több hozzáfűznivalóm.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2019.07.18. 15:06:29

Kívülről könnyű belebeszélni, a többiekkel ellentétben nem öntöm le a jótanács mázával azt, ami nem az.

Ilyenkor érdemes végigvenni: a saját szülők/családod ismer 26 éve. A legabszurdabb képtelenségeket nem hiszik el rólad. És ezzel véget is ért a hatásköröd, mert nem lehet megváltoztatni, ki mit gondolkodjon rólad. Ha a közös barát ismer annyira, amennyire kell, nem hiszi el, ha pedig elhiszi, azzal valóban vesztettél egy olyat, aki sosem volt az, akinek hitted.

A letiltás pedig a te érdeked. Azzal táplálod a tüzet, ha nem teszed meg. Akármennyire vagy tökéletlen, azt határozd el, hogyha fizetnének sem akarnál tőle semmit. Ez ad némi tartást.

moonshadow 2019.07.18. 17:27:01

Selejt emberek kezdik el alázni a párjukat a tervezett szakítás előtt.

Felsőmocsoládi 2019.07.18. 21:01:15

A falu bikája nem bírja elviselni, hogy az általa kiprovokált szakítást te mondtad ki.
Vagy a franc se tudja. Lehet valami láncfűrészes mániás.

exilis 2019.07.18. 21:29:06

Én egy szót se hiszek el ebből a posztból. "Eleinte csak valószínűsítettem, hogy biztos bemocskol" "hogy javarészt ő sokkal hibásabb ebben nálam". Szerintem a poszter félrekefélt, ezért lett dobva, ezt az apró részletet kifelejtette. Ha nem csalta volna meg a szerencsétlent, akkor az nem chatelt volna másokkal nyilvánosan, nem akart volna külön aludni, nyíltan külön utakat keresni. Meg lett alázva akkor is, és most a posztban is: "Csak mutogatta magát a kiskakas, erősítgette az önbizalmát" Ez a nő lenézte a párját, nem tartotta elég jónak, ezért a kisujját sem mozdította érte, aztán most az a baja, hogy a férj nem hallgatja el, azt, hogy valójában miért is ment szét a kapcsolat.

Almandin 2019.07.19. 13:29:38

@Gyakorlott Sunátor: @Captain Admin: Visszataszító az a gondolkodásotok, hogy szerintetek mindig csak a nő lehet hibás, ha egy kapcsolat tönkremegy.
Eregessétek csak tovább a mérget, normális olvasó már úgyse vesz komolyan benneteket.

Josagos 2019.07.19. 13:37:49

@Nyomasztó Fingszag: mindenki kurva.

A munkaerőnket adjuk a pénzért, más meg a testét. Nincs különbség.

Anita Nagys 2019.07.19. 16:02:18

@Captain Admin: nálam nem lett volna piacképes..

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2019.07.19. 16:35:00

@Anita Nagys: Na és én? Én én én és legfőképpen én?!

rozsomák 2019.07.19. 21:50:41

@Daenerys Targaryen:
"... spirituális lényként meglevő felsőbbrendűségét, ami az élet adását jelenti."

Hm.. Érdekes felvetés... és ha megfordítom ?

Lelki szemeim előtt van a menstruáló nők garmadája, ahogy "életet" adnak....
Ja mégsem.
Ahhoz kellene egy férfi ivarsejtje, hogy új élet keletkezzen. Anélkül nem adtok Ti semmiféle életet.
Spirituálisan felfogva tehát Ő adja az életet, a nélküle semmire se jó petesejt tehet egy szívességet (Ez utóbbi a menstruáció.)

kispotzak 2019.07.19. 22:10:03

Rettenetesen nyomasztó olvasni a kommenteket (nem csak ennél a posztnal). Mintha a kommentelők többsége csak szexen és pénzen alapuló kapcsolatokat látna maga körül, mintha egy kapcsolat csak arról szólna h ki mit tesz bele (de nem ám érzelmileg, emberileg, hanem csak a külsejét, szexuális hajlandóságát és az anyagiakat tekintve). Elhízott? Lapát, kisanyam. Kevés a lóvé? Húzzál apafej. Nem tökéletes a szex? Csao. Stb.

Lehet h én élek vmi speciális, fura világban, de a kommentelők által ábrázolt viszonyokkal elvétve találkoztam az elmúlt 20 évben. Pedig az ismerősi körben 20-80 közötti korosztályban van aztán mindenki, és persze jobb és rosszabb kapcsolatok, tartós, nagyon erős összetartozás éppúgy mint válás stb. De egyik sem ilyen lélektelen, ennyire anyagias. Mindegyikben van vagy volt szerelem, egymásra figyelés, őszinte küzdelem a kapcsolatért (ha és amikor elkezdett romlani), stb.
süti beállítások módosítása