Nem így képzelte el a külföldi munkát

2019. augusztus 26. 07:43 - csajokespasik

„Az érzelmeimet kövessem, vagy engedjem el, és vállaljam a kockázatát, hogy mi lesz ha egyedül marad, és én nem leszek vele egy jó darabig?” - A páros egy ideje külföldön dolgozik, de a pasi nagyon hazavágyik már, és a pánikrohamai sem a maradást ösztönzik. Levélírónk azon töpreng, vele tartson-e.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Párommal tavaly elhatároztuk, hogy külföldön vállalunk munkát. Elintéztük, kaptunk segítséget is, május közepétől ki is jöttünk, ő azonban már nem igazán bírja az ittlétet. A hely elfogadható, de az ő munkája fizikailag megterhelőbb, ahol dolgozik, gyakran káosz van, az emberekkel sem jön ki igazán. Egyedül is érzi magát. Ő nagyon kevés pénzzel jött ki, még a kiutazása egy részét is én álltam, de elhatározta, hogy mennyit akar összegyűjteni havi szinten. Ez sem teljesült be elképzeléseinek megfelelően. Spórolásból vett egy olcsó biciklit, hogy azzal járjon be, amúgy nincs messze a létesítmény. Most azt mondja, pánikrohamai vannak és haza akar menni. Ebbe egyikünk se gondolt bele, mielőtt kijöttünk volna. Én olyan munkát hagytam ott emiatt, ahová vissza tudok menni bármikor, de neki nincs ilyen.

Úgy érzi, nem értem meg őt, pedig elfogadom a döntését, meggyőzni azért még próbálom, mert néha hezitál, ha jobb napja van. Mindent megoldunk, ha meg nem sikerül az alkalmazkodás, semmi sincs veszve.

De ha egyedül engedem el, abból szakítás lenne? Látom rajta, hogy szégyelli magát, és tudom, hogy a büszkesége épségéért még engem is beáldozna. Vagy hogy lehetne megoldani ezt a helyzetet? Ő tényleg mindent megtett, megvárta, hogy leteljen a próbaidő, és abban bízott, utána többet kap majd, de nem így lett. Nem azt akarom mérlegelni, hogy akkor kinek van igaza, de azt tudom, hogy este a sok hajolgatás miatt mindig fáj a háta.

A hely, ahol a szállásunk van, jó, van konyha + mosógép, ilyenek, de tetőtéri, nincs külön külső bejárata, lépcsőzni kell, át a többi szinten. Nekem ez az állás nem létfontosságú, de szeretem és jól is járok vele. Viszont ha a páromat követem, akkor az egy olyan döntés lesz, ami most elméletileg helyénvalónak tűnik, de amint hazaérek, megbánom. Az érzelmeimet kövessem, vagy engedjem el, és vállaljam a kockázatát, hogy mi lesz ha egyedül marad, és én nem leszek vele egy jó darabig? Előre is köszönöm a reakciókat.

D.

 
37 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr915024544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exilis 2019.08.26. 07:52:47

22-es csapdája. Szerintem nem neked kell döntened, bízd rá. Egyébként meg ha ilyen szinten életképtelen, hogy otthon se ment neki, és itt se képes váltani/beilleszkedni akkor nem nagy kár érte.

Tata_ 2019.08.26. 08:37:29

Hiányzik egy csomó fontos infó. Hány évesek vagytok? A családalapítás finanszírozása miatt mentetek ki?

Nyilván nehéz a megszokott környezetet újra cserélni, de még csak 3 hónap telt el. Ha nem jött be a számítása, akkor miért nem keres máshol munkát? Nekem úgy tűnik a leírtakból, hogy a fickó eléggé puha, nem az a küzdős típus. Ez a mondat pedig viszi a pálmát:
"Látom rajta, hogy szégyelli magát, és tudom, hogy a büszkesége épségéért még engem is beáldozna."
Valóban? Akkor nem igazán számítasz neki. Ha számodra fontos az egzisztencia megteremtése, és bánnád, ha haza kellene jönnöd, akkor tisztázd le vele a helyzetet. Ha fontos vagy a számára, akkor veled marad, ha nem, akkor hazajön. Ha ilyen könnyen meghátrál a nehézségek elől, akkor ez nagyon rossz jel a jövőtök szempontjából. Jobb, ha most kiderül, mintha gyerekkel a karodon, lakástörlesztéssel hagyna magadra.

EGY a Queen 2019.08.26. 09:30:45

Ezért kell kétszer is átgondolni,hogy nyugdíj előtt külföldre költözzön-e az ember..Azért pár hónap meló meg egy tetőtéri lakás,plussz a sok hajolgatás nagyon megterhelő tud lenni ebben a korban,ezekkel az elhasznált izületekkel.. :( Én drukkolok nektek,meg,hogy Papamacinak a prosztata gondjai ne jöjjenek elő,amíg még dolgozni kényszerül. De ezt a pár hónapot már féllábbal is kibírjátok a nyugdíjig! Hajrá Kovács néni!

moonshadow 2019.08.26. 09:34:19

Teljesen érdektelen kamuposzt.

2019.08.26. 09:39:25

@moonshadow: teljesen érdektelen ostoba komment

2019.08.26. 10:13:48

Itt van az ősz, itt van újra...a borongós, hűvös ősz a nyakunkon.
Letöltöttem a Szerelmünk Lapjait, Elfújta a szélt és a Micsoda nőt, csak arra várnak, hogy összebújva pléd alatt, megnézzük őket, miközbe forró Earl Greyt kortyolgatunk az ablakon doboló esőcseppek zenei aláfestésével.
#romance #lovestory #kycsymmel #szívküldiszívnek
♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

Tata_ 2019.08.26. 10:17:15

@Daenerys Targaryen: Az mondjuk eléggé furcsa, hogy még sosem láttam posztírót kommentben válaszolni a felmerült kérdésekre vagy reagálni a véleményekre. Miért? Nekem úgy tűnik, hogy valaki megpróbál index.hu címlap kompatibilis posztokat rittyenteni, hogy a társkereső blogját reklámozza. Tévednék?

exilis 2019.08.26. 10:17:51

Az egyik első munkahelyemen ketten feleltünk meg a rostán, a programozáson kívül az is a feladatkörünkbe tartozott, hogy a munkadarabokat a gépbe tegyük. 1-5 kg között változó cuccokról volt szó, átlagban napi 100x leemelni a raklapról és a munkaasztalra tenni (kb. mondjuk 5 percenként egyszer). A második nap a másik srác felmondott, mert úgy érezte nem fogja bírni ezt a nehéz fizikai munkát. Mindketten 22-24 körül voltunk akkor, és mindketten az átlagnál izmosabb testalkatúak.

2019.08.26. 10:52:33

@Tata_: nem tévedsz. Full kamu az egész és perszehogy reklám miatt van. Pont ezért felesleges ezen nyolcmilliomodszorra is rugózni.

@exilis: mit is mondanak a tengerészgyalogos kiképzésen? Ha úgy érzed nem bírod tovább, akkor még a teljesítményed 60%-ával rendelkezel. Fejben dől el minden.
Nagyapám hetven évesen egész nap tudott kapálni a nyári forróságban a kukorica földön. Pedig nem lett volna már kötelező neki.

God Harald 2019.08.26. 10:55:55

Munkában fontos a motiváció. Régen amikor szar és nehéz fizikai munkát végeztem (pl. árokásás, 60-90 kg zsákok pakolása, lengyel só kilapátolása vagonokból, légkalapálás) két lehetőség volt: elvégzem és lesz mit enni. Vagy hagyom a faszba és éhendöglök. Most meg a szellemi munkában azért nem szabad kudarcot vallani, mert nehezen kialakított szakmai jóhírnevet nem teszünk tönkre. Ha kapok egy feladatot, fel sem merül bennem, hogy nem viszem végig. A poszter “párja” minden szempontból gyenge. Itthon is!

PPK™ 2019.08.26. 11:10:33

Számomra - természetesen - nem is lehet kérdés, hogy csávó írta a posztot, aki volt olyan naiv, hogy azt gondolta, hogy a nőjét majd jól rá tudja bírni egy kis munkára. Csak hát a koma nem számolt azzal, hogy a gádzsinak esze ágában sem volt dolgozni és amikor nagy duzzogva mégis elvállalt némi melót (mert rájött, hogy _tényleg_ azért lett kiutaztatva hogy dolgozzon is), akkor már a golyóstoll emelgetésétől is megfájdult a háta.

Hazaengedni meg tapasztalatból nem szeretné a poszter: tudja jól, hogy a visszautazott, messze távol lévő nő részéről a "hiányzol!" mantrázása valójában egy új gazdatest meglasszózását és meglovagolását jelenti.

nyihihi :-)

Christian Smith 2019.08.26. 11:54:32

Ahhh, van aki bulika meg a luzer. És te vagy az élet királya. Mesélj még micsoda jellem vagy

Christian Smith 2019.08.26. 11:54:33

Ahhh, van aki bulika meg a luzer. És te vagy az élet királya. Mesélj még micsoda jellem vagy

Christian Smith 2019.08.26. 12:07:13

Szuper . PPK és Frau Targarien egy kinosan pattanàsos senki, aki egy és null esély bármit tenni. Valoban egy életében null szexuális senkivel kellene bárkinek harcolnia?

Christian Smith 2019.08.26. 12:08:13

Én inkább nem szintezek, egy putrissal sem

exilis 2019.08.26. 12:16:03

@Daenerys Targaryen: 1-5 kg-ot írtam, de akkor nem voltam világos. Olyan fizikai munkától futamodott meg, amit egy 10 éves kissrác röhögve elvégez. Vannak ilyen fazonok, agyondédelgette őket anyuci, általában egykék, mindentől meg vannak kímélve. Ez a srác is ilyen volt, néha találkozok vele és beszélünk pár szót, annyi idős mint én (lassan 50) és még nem volt nője.
Csak azért írtam meg a sztorit, mert emlékeztet a posztbeli nyámnyilára a karakter. Szerintem a csaj jobban jár, ha hagyja megfutamodni a pasit.

2019.08.26. 12:39:43

@Christian Smith: "Frau Targarien egy kinosan pattanàsos senki" Igen, jól látod! Akkor lebuktam.

@exilis: értettelek. Sztem is gáz a posztbéli pasi is. Ha nem bírja a fizikai munkát miért nem megy el vezérigazgatónak?

PPK™ 2019.08.26. 12:51:48

@Christian Smith: giphygifs.s3.amazonaws.com/media/QajHhLKW3VRcs/giphy.gif

@Daenerys Targaryen: csak alapfokon beszélem az orkok nyelvét, de mintha valami olyasmit mondana, hogy te meg én egyazon személy vagyok. Vagyis vagyunk. Vagy mi a fasz. Mondjuk engem ezzel sikerült vérig sértenie, az kétségtelen :-D

2019.08.26. 13:02:27

@PPK™: nem azt mondta, bár nekem az is megtiszteltetés lenne. Ma fullpozitiv vagyok.

DorianBlue 2019.08.26. 13:07:52

Hee? Ha nem tetszik egy munkahely mindig országot szoktatok váltani?

PPK™ 2019.08.26. 13:10:28

@Daenerys Targaryen: ha jó a melled meg a segged, akkor felőlem válhatunk fullpozitívan eggyé höhö

Csak a yamaha 2019.08.26. 17:26:05

Ha ez a poszt igaz..Akkor valami 20-on éves puha,nyámnyila,lusta pöcsről szólhat..

laci_52 2019.08.26. 17:39:41

Ki se kellett volna menni. Most pedig haza kellene jönni.

erkölcsi hulla 2019.08.26. 18:45:12

A PASI A PASI A PASI
Hibátlan, hogy a rohadt blogírók PASI-znak, de CSAJ nincs sehol, csak nagybetűs NŐK.
Kurva anyátokat. Tisztelettel.

2019.08.26. 19:20:55

@Tata_:
ha ez a cél akkor kurva rosszul és tehetségtelenül csinálja :D
ez olyan elbaszott poszt megint mint egy narancs bolsevikek által szponzorált gyere haza palimadár propaganda cikk. Sőt inkább el se menj innen, mert jó lesz neked szopni nettó 220-ért 3 műszakban, azt a bejárást is te fizeted ;)

Az meg kicsit se meglepő hogy vannak ilyenek, nulla nyelv tudás, semmi rátermettség, eladhatatlan munka tapasztalat és értéktelen szakma. Az ilyen egyszerre kb ezt dobja ki, kimehetsz beállni 10 millió plusz egyedik senkinek, de pont leszarnak a bennszülöttek, és legjobb esetben is a bőven alulfizetett csicskameló marad. Anglia ilyenekkel van tele.

nekem itthon rugalmas délelőtti 8 órában több van meg mint egy kinti minimálbéren heti 6 napot végigszopó szerencsétlen, eszembe se fog jutni kimenni még jópár évig, aztán majd ha untat a meló és kihívásokat keresek, akkor keresek valami új kihívást szakmán belül kint, ami véletlen se minimálon fizetett kategória.

2019.08.26. 19:25:04

@exilis:
faszikám, az nem jut eszedbe hogy a haverod végig gondolta a mit mennyiért kérdést, és rájött hogy eszébe se lesz segglukig mocskosnak lenni és 3 hónap után derék panaszokkal kínlódó szétesett droid szinten rekedni annyiért amit ezért a szarért fizettek nektek?

exilis 2019.08.26. 20:49:18

@Kritikus Intrikus: Ez 25 éve volt faszikám, CNC programozónak vettek fel minket, egyedi, kisszériás cuccokat nyomtunk. Szerinted szarért, hugyért mi? Imádom az ilyen köcsögöket mint te akik idejönnek játszani a janit, mert valami szaros ingatlanügynönökök, és most megy a szekér.

God Harald 2019.08.26. 21:13:41

@exilis: a kőműveseknek is jól megy most!

2019.08.26. 21:15:48

@exilis: ő nem ingatlanügynök. Klinikai szemléltető bábu a pszichiátrián.

szanalmas 2019.08.26. 21:24:26

Ezentúl én is úgy fogok dönteni az életem fontos kérdéseiről, hogy szavazásra bocsátom a blog.hu-n!!!

Ma eléggé bizonytalannak érzem magam... Vagy mégsem?

El Amante 2019.08.26. 23:43:54

@Tata_: ugyan ki akarna beállni a szarcunamiba? :D némely történet olyan abszurd, h én simán elhiszem, h vki megír egy ilyen vekengést, mit veszíthet névtelenül, arctalanul? Hozzászólni meg minek, jól itt senki nem kerülhet ki.

Nyomasztó Fingszag 2019.08.27. 08:42:18

Sokat nem éltem külföldön, így nem lesz túl hiteles a "tanácsom".
Gondolom szóba került hogy kinn is lehet munkahelyet váltani. Szóval miért nem néz szét máshol is a párod?
Van-e nagyobb magyar közösség akikkel időnként közös programokat tudtok csinálni, beszelgettek veluk, stb?
De ha ezek sem segítenek, engedd haza. Ahogy írtad otthon sincs neki biztos helye. A semmiért ne menj haza vele mert meg fogod bánni. Tavkapcsolatban személy szerint nem nagyon hiszek, valakinek működhet, de magamat nem tudom elkepzelni benne, erősen tavolsagfuggo.

haXXor 2019.08.27. 17:56:09

Hát de kint aranybó' van minden, nem? :D Édes istenem, buta emberek országa vagyunk... de tényleg.

erkölcsi hulla 2019.08.27. 19:11:44

@haXXor: A buta emberekè, ès szerintem, a leggecibb kárörvendőkè.

Magyar magyarnak farkasa.

2019.08.28. 19:59:07

@exilis:
sose voltam semmilyen ügynök, műszaki felsőfokú szakmám van, akkor is menni fog a szekér mikor te a híd alatt szopod a faszt ;)
Csak én pont leszarom mikor mit csináltál pláne hogy mit fogsz.
csók a családnak
süti beállítások módosítása