Miért maradunk benne az elnyomó kapcsolatokban?

2019. december 04. 07:51 - csajokespasik

       

                Egy kapcsolat első pár hetében több minden kiderül a pasi jelleméről, és ha azok után is kitart mellette a barátnő, akkor a következményekért ő is felelős. A diszfunkcionális kapcsolatok mindig csak egy másik nézőpontból azok, akik benne vannak, máshogy élik meg. De amikor egy kontrollmániás férfi egy olyan sérült nővel van együtt, aki hibás fogalmak közt ténferegve arra vár, hogy végre beleszeressen a párjába, annak nem lesz jó vége.          

 
       

               Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Nőként kérdezném a következőt: miért jó sok nőnek elnyomó kapcsolatban élni, ahol ők folytonosan alárendelt szerepben vannak? És ami a legszebb: ezt ők is tudják. A környezetemben nagyon sok ilyet látok, számomra fontos egyéneknél, akiknek a sorsa számomra nem semleges, és sajnálom őket, ha felfogni nem is tudom. Néha annak is szemtanúja vagyok, ahogy a párocskájuk beszél velük. És nem amiatt vállalták ezt, nem amiatt nyugodtak bele, mert sok kötelezettség lett, gyerek, közös hitel, vagy egyéb köti hozzá, és akadályozza meg, hogy változtasson. Még az sincs, hogy kifutott az időből és csökkent a „húspiaci ára” és belátta volna, hogy az élete jobbára már elúszott. És amikor nekem panaszkodnak, meghallgatom őket, és azt javaslom, lépjenek, akkor vagy elgondolkodnak egy kicsit, de nem tesznek semmit, vagy mint egyetlen lehetőséget azonnal elvetik, hogy azt nem akarják, azt nem lehet.        

       

               Ha nem a félelem köti őket bele egy ilyen kapcsolatba, akkor mi egyéb? Arra gondolok, hogy valami lelki dolog miatt kifejezetten ezeket a férfiakat keresik, mert nem tudnának mit kezdeni egy normális emberrel.

(Ettől a mondattól majdnem elájultam: „utasított, hogy szedjem rendszeresen a fogamzásgátlót” ...szép?)

Az, hogy milyen a pasid jelleme, szerintem az első hetekben kiderül, és te választod, hogy maradsz a továbbiakban, tetszik neked így, vagy odébb állsz. Szerintem ebből a típusból sokan még egy megcsalást is elnéznének párjuknak.

Nem működő kapcsolatot neveznek kapcsolatnak. De ha ez nekik belefér... Az a végstádium, amikor arra is képesek, hogy a párjuk görénységei miatt magukat hibáztassák, vagy amikor kidobják, és végre megszabadulhatott tőle, visszaimádkozza magát. És itt derül ki, hogy nem eltűrte azt a kontrollmániás férfit, hanem igényelte. Arra is gondoltam, hogy azért tart ki mellette, mert arra vár, hogy beleszeressen? Hogy azért tart ki, mert egyszer megtörténhet? Nincs fogalma arról, hogy kb. milyen a szerelem? Valahogy az rögzült bennük, hogy ők nem szerethetőek, ezért meg kell dolgozniuk érte, de amikor a naivság kitartással párosul, abból még jó dolog nem jött létre.  

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr715337488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása