A nők hajlamosabbak a féltékenységre (?)

2020. augusztus 17. 07:43 - csajokespasik

       

               ...És gyakran a másik fél erre okot is ad. Levélírónk szerint bizonyos pasiknál a nőkkel való flörtölgetés csak egyfajta pótszer, mert kell nekik az állandó külső megerősítés, még ha családos is az illető. Ez valahogy benne van minden heteroszexuális férfi vérében.          

 
       

               Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Hello,

Szeretnék pár dolgot írni, amiket részben saját megfigyeléseim, részben hallomások alapján összegeztem.

A féltékenység első tünetei a kötődés kialakulása és a megnyílás után tapasztalható többnyire. De a nőknél vagy a férfiaknál gyakoribb ez? Tapasztalataim szerint a nőknél. Miért? Mert ők azok, akik inkább érzelem alapján hoznak meg döntéseket és apróbb impulzusok alapján alkotnak azonnali véleményt – amit általában később megbánnak, ha oktalan volt, bár nem adnak hangot neki. Ehhez még hozzá adódik az együtt eltöltött idő tényező is.        

       

               Már itt is szó volt róla nem egyszer, hogy a barátnőt mennyire zavarja, hogy párja megnéz az utcán másokat / zavarja, hogy más nőkről nézeget képeket, vagy tart fenn velük kapcsolatot / az exével még jóban van / zavarja, ha a barátja pornókat néz mellette / elszámoltatások idővel, telefon és face ellenőrzések, múltfaggatás, stb..

Persze, nem ilyen minden nő, de elmondható, hogy a nagy átlagra ez a jellemző. Aminek az okát most ne firtassuk, az egy külön téma.

Az is igaz, hogy arról nem nagyon hallani, vagy csak ritkán, hogy férfi panaszkodik a barátnőjére, hogy pasik után fordul az utcán. A férfiaknál ez úgy nyilvánul meg, hogy egyszerűen letiltja a barátnőjét bizonyos barátokról, vagy olyan programokról, ahol ő nem lehet jelen. A birtokló kapcsolatoknak az a hátránya, hogy a másik már nem szívesen oszt meg vele dolgokat, mert tudja, mi kerekedne majd belőle. Elkezdődik a titkolózás, majd a kapcsolat lassú leépülése.

Bizonyos pasiknál a nőkkel való flörtölgetés, csak egy pótszer, mert kell nekik az állandó külső megerősítés, még ha családos is. Van, hogy mindezt egy férfi direkt csinálja, hogy féltékennyé tegye a párját, hátha odaadóbb lesz este az ágyban. : D

Vannak persze a jogos panaszok, amikor látványosan megnéz valakit, amikor szó szerint utánafordul valaki után az utcán. Nem ezekre gondolok, hanem arra, amikor sok nőnek már a leghalványabb jel - vagy akár az sem, csak ami a fejében születik - átfordítja a dolgokat és elindít benne valamit.

Van olyan nőtípus, aki minderre nem felemeli a hangját, hanem elkezd lábtörlőként viselkedni, mert inkább megszokja ezt, semmint elveszítse a pasit, ez egy döntés. De mindebből lehet egy hullámzó kapcsolat: egyik nap nagyon be van indulva a párjára, másik nap meg csak arra gondol, mennyire más lett az élete, és már be se indul, csak felteszi a kérdést: „ki ez itt mellettem? Olyan néha mintha 40 éve együtt lennénk.”

Szóval, meglátásom szerint, a nők hajlamosabbak a féltékenységre, van amikor ok nélkül, van, amikor jogosan, de mindenképp az ő választásuk az, aki mellettük van.          

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: megmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr9016166298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása