„Elviselem a rossz külsőt a jó belsőért”

2020. november 02. 07:52 - csajokespasik

       

                Levélírónk arról panaszkodik, hogy az első randiknál mostanában mindig ugyanaz a forgatókönyv: minden jól megy, csupa kedvező jel, a lány is sokat mosolyog, majd azt írja utána sms-ben, mégsem fog ráérni ezután. Sokan csak várják a Tökéletest, ám az a Tökéletes sajnos egy másik Tökéletest keres, így sosem találkoznak.          

 
       

               Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Akkor már találok nálad jobbat – őszintén, hányan gondolták – vagy mondták - már ezt, és talán gondoltad te is, egy alakuló kapcsolatnál? De csak hogy tudd, mindenkinél találni jobbat, bármilyen szinten. De az a baj, hogy az a Jobb, akit megcéloztál helyette, az is egy Mégjobban gondolkodik, aki nem te vagy. Így sok ember sosem találkozik egymással. És nem is a túligényességről vagy túlzott elvárásokról van szó, inkább arról, hogy elbeszélünk egymás mellett, mert kitartóan hiszünk egy illúzióban. Arra gondolok, amikor a másik, akivel még el sem kezdtél egy kapcsolatot, hirtelen távolságtartó lesz, már-már kicsit ellenségesnek is tűnik, majd lelép a színről. Van, hogy hasonló előjelek nélkül tűnik el. Még fel se tudsz rá készülni.        

       

               És ilyenkor egyetlen dolgot olvasok le az arcukról, de azt hiba nélkül: „Ennél már csak találok jobbat” – ebben tévedhetetlen vagyok sajnos. A felnőtt srácoknak előbb-utóbb kialakul ez a szenzora. Nyugtattam magam azzal, hogy rémeket látok, nem is úgy van. De úgy volt. Ha meg kivárok, az nem segít az ügyön. Ha türelmes vagyok, az sem.

Egyik volt hercegnőm játékfüggő volt, rendszeresen tolt valami online hulladékot, kockáztatva, és az arra fordított pénzét úgy nevezte, hogy „játékpénz”. Mondom neki: volt, hogy egyszer is profitáltál rajta, nem csak buktál, nyertél is? A válasz kb. olyasmi volt, hogy nem, de majd...és ne törődjek vele, nem az én dolgom... Játékpénz. És valaki tényleg úgy éli le az életét, hogy a valódi pénzt is csak játékpénznek érzi. Sokaknak a kapcsolat is csak játékkapcsolat.

Egy kis értelmezés, avagy fordítás:

„Sokáig nem volt kapcsolatom” = Mert nem akarsz

„A barátom érintését már nem kívánom...” = Másét se

„Most nincs időm” = Neked ennyi volt, nem akarsz többet találkozni

„Olyan férfi kell, aki megbecsül” = Akit hamar be lehet törni, majd eldobni, ha már túl nyál

„Komoly kapcsolatot keresek” = Ahol te diktálsz. Neked ez az egyetlen kapcsolat, ami komoly formátumú.

„Elviselem a rossz külsőt a jó belsőért” = Nem. Inkább a pasik viselik el a rossz belsőt a jó külsőért. Ezt tudod, és ez zavar.

Egyszer találkoztam csak olyan nővel, aki foglalt volt, de ki akart lépni a kapcsolatából. Győzködött, hogy ettől még találkozni akar velem. És a második randi után azt írta, hogy nem biztos, hogy szakítania kéne, át kell gondolnia. Azóta is ezen agyal, gondolom, pedig ennek már cirka 5 éve. De jobb a biztos rosszban, mint egy ismeretlen újban, ahova megint befektetni kell némi energiát.

Várod a Tökéletest, aki nem iszik, nem dohányzik, nem agresszív, és még millió dolgot nem csinál, elfogadja minden döntésed, belenyugszik mindenbe, használhatod ruhafogasnak és bevásárlókocsinak – olyan, mint te, azaz, már szinte nem is férfi – és akkor meg az a bajod.

Nálam gyakran ugyanaz a menet: jó az első randi, ő sokat mosolyog, kedvezőek a visszajelzések, azt írja utána sms-ben, hogy ilyen jó még sosem volt neki, klasszul érezte magát, és nagyon jó fej vagyok...de nem fog ráérni ezután.

Egyik ismerősöm úgy védi ki az érzelmi dolgokat, anyagi ráfordítás nélkül, hogy egyenesen olyan hirdetésekre válaszol, ahol egy pár harmadik félt keres alkalmi estékre, és csatlakozik hozzájuk. Neki bevált. Semmi kötelezettség, semmi ideg, csak jól érezte magát. De nekem nem ez kéne. Nekem ez nem jó.

L.          

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: megmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr116269266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása