A féltékenység lehet jó jel

2021. március 22. 07:52 - csajokespasik

       

               ...mert azt jelenti, hogy még nem vagytok leszálló szakaszban, még érdekled a párodat. Posztolónk szerint egy párkapcsolat természetes része az ellaposodás és a megszokás, nincs mit tenni ellene, ami talán egy természetes jelzés, hogy a NagyŐd nem a NagyŐd.          

 
       

                Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Küldeném mindenkinek, de főleg azoknak, akiknek válaszokra van szükségük (legalábbis ebben a témában, mely téma: kapcsolatok változása az eltelt idő tükrében). Nem vagyok szakértő, pusztán tapasztalataimat írnám le.

A megszokás sajnos előbb-utóbb felüti a fejét, de ez még mindig nem kéne, hogy a kapcsolat végét jelentse. Bár amikor a másik a beszélgetések alól folyamatosan a kibúvókat keresi, és ha ő vagy te egy kapcsolatban látványosan szenved, ha sérül az önbecsülés, és ha nem kapsz elég szeretetet, vagy ha nem jó a szex – ezek a rossz irányok. Ha elmondtad a párodnak a kifogásaidat, két variáció szokott lenni: 1. ő nem ismeri el a problémát problémának. 2. Elismeri, de akkor is a te hibád.        

       

                Van persze a párterápia nevű dolog, csak én nem ismerek senkit, akin segített volna, mert ha kiszerettek belőled, akkor egyszerűen nincs rá orvosság, se ellenmantra. Ha érzed, hogy már nem vagy jó a párodnál, nem segít a szakértő, mert ez nem egy képlet, amit logikusan meg lehet oldani és mindenkinek sikerül, mert a számok változatlanok és mindig ugyanaz a végeredmény jön ki.

Mondok valamit: a féltékenység lehet jó jel. Mert azt jelenti, hogy még nem vagytok leszálló szakaszban, még érdekeled a párodat. Ha már féltékenység sincs, egészséges szinten se, na akkor lehet aggódni (Nem a birtoklási vágyról beszélek, ami bizonytalanságból és önbizalomhiányból ered többnyire). Önbizalom fejlesztéshez jól jöhet a szakember, aki csak az egyént kezeli, nem egy párt. Elcsépelt közhely, de tényleg az is sokat segíthet, ha kicsit szereted magad - már ha nem billen át mániás narcizmusba. Ne érezd kevesebbnek magad másoknál.

Egy másik rossz jel, amit sajnos volt szerencsém megélni, amikor HÁROM év után is az exét emlegeti, hogy pl. hol nyaraltak, évente hányszor, és hogy milyen is volt a kapcsolatuk. Én sose kérdezek exekről, nem érdekel, más élet volt, tiszta lap: velem.

Azt hiszem a lényeg: hogy az ellaposodás, meg a megszokás ellen nincs mit tenni, talán egy természetes jelzés, hogy a NagyŐd, nem a NagyŐd. Ez egy ilyen játék. Még én sem találtam meg, de úgy érzem a tapasztalataim hasznosak voltak, nem reménytelen a helyzet.

Hozzátenném, hogy a házasság és a tartós kapcsolat már nem ezen alapul, mert a házasság nem az esküvővel veszi kezdetét, hanem folyamatában bomlik ki és valósul meg, áll össze, sok próbatételen át, és az, hogy a párod az igazi, sok év múlva fog csak kiderülni.

 

Zs.          

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: megmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr6816473390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása