Nem csak birtokló pasik léteznek

2021. július 08. 07:42 - csajokespasik

„Nem fog feladni egy monogám kapcsolatot, ami nem a harmónián alapul. Belegondolni is fáj, milyen házasság lesz belőle” – Az ideális kapcsolat az, ahol nincs birtoklás és egyik fél sem vágyik másra a párja mellett. Ám amikor másra vágyik, de csak azért nem mer lépni, nehogy megbolygassa a látszólagos harmóniát, az azt jelenti, hogy a másik fél jó munkát végzett, hiszen a papucs elkészült.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Amikor birtokló kapcsolatról beszélnek, miért csak a „férfi birtokol nőt” irány létezik? Csak arról hallani, hogy a férfi tartja sakkban és zsarolja, meg drámázik, miközben fordítva is létezik. Szerintem ott kezdődnek a jelek (nőknél) amikor már az első találkozáskor megkérdezi, hány kapcsolatod volt eddig, és miért lett vége. Ez nem jó jel.

Nekem volt olyan kapcsolatom, ahol a barátnőm mások előtt állandóan oltogatott, meg beszólogatott (privátban nem). Szóval, ha a csaj bunkó, az aranyos és vagány, ha pasi, az a birtoklást gyakorolja ezzel, hogy azt éreztesse a nőjével, másnak nem kell, csak ő lesz neki.

Egyik régi haverom most vette fel velem a kapcsolatot, beszélgetünk, azt írja, nem jó a párjával, már 6 éve van vele, a szex csak a csajnak jó, neki nem annyira. És amikor kérdeztem, miért nem hagyja ott, a válasz: nem meri. Őt már betörték. Jobb az ismert langyosban, mint az ismeretlen újban. Nem fog feladni egy monogám kapcsolatot, ami nem a harmónián alapul. Belegondolni is fáj, milyen házasság lesz belőle, ha lesz. Azt írta még, hogy túlságosan összeszokott már vele.

Helyzet 2: első randi, nincs közös téma még, és megjegyzem - csak hogy beszéljünk valamiről, és abszolút nem ömlengve -, hogy nálunk karácsonykor az egész család összegyűlik, mire a csaj: - És engem ez hol érdekel? (vagy szó szerint: Miért gondolod, hogy ez érdekel engem?) Aztán ő kezdett el semmiségekről beszélni, amit udvariasan végighallgattam. Érdekelnie kellett.

Ha valaki már a legelején nem tud felülkerekedni rajtad és irányítani, akkor azt vonja le belőle, hogy úgy sem tudna birtokolni később sem, nem vagy olyan típus, túl önjáró vagy. Szóval, mindig akadnak jelek.

- Ideális kapcsolat, ahol nincs birtoklás (sem): amikor a párja mellett az ember formálisan nem vágyik másra, megfelel neki, aki van.

- Nem ideális verzió: másra vágyik, de inkább nem mer lépni, nehogy megbomoljon a „harmónia”. Ha pedig nem vágyik másra egy elnyomó kapcsolatban, akkor a párja tökéletes munkát végzett, a birtoklást elvitte a tetőpontjára.

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr6416616142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása