Mi áll a hirtelen szakítások mögött?

2022. január 27. 07:47 - csajokespasik

„A nők így tesztelik a pasikat, hogy ne csak a szex miatt legyenek velük, hogyha majd kivonják magukat, és a pasi visszakúszik, akkor végre önmaga miatt fogja szeretni” – Posztolónk tapasztalata szerint a szakítások egy új (vagy talán nem is olyan új) fajtája ütötte fel a fejét mostanában.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

24 éves férfi vagyok. Igazából működő kapcsolatban élek egy ideje, és nem is saját story, csak érdekelne, hogy ez másokkal is így van-e (és ha igen, miért? )

Nekem főleg 30as, 40es barátaim vannak, velük érzem jól magam, de korombeliek között is megfigyeltem ezt a környezetemben: a hirtelen szakítást. Akár férfi nővel, akár fordítva, de jellemzően a nők körében fordul elő sűrűbben, hogy így látják jónak meg ízlésesnek. Azt eddig is minden szilveszterkor megfigyeltem, hogy akkor van a legtöbb szakítás, akkor csattan a legtöbb pofon, akkor tarol, melynek sok oka lehet nyilván, talán az év vége előhozza az év közben összegyűlt feszültségeket, nem tudom.

Volt egy helyes pár, akik szintén azon a bulin voltak, ahol én, és éjfél után szabályosan egymásnak estek és tépték egymást, nem tudom miért, de kanyarodjunk most el a szilvesztertől:

- adott egy harmonikusnak tűnő párocska, aztán az egyik fél egyszer csak minden előjel nélkül bekattan, és minden magyarázat nélkül eltűnik. Véget vet a dolognak. Minden hétre jut egy ember, aki erről panaszkodik nekem. Ez leckéztetés, vagy a másik próbálgatása?

1. Mert az egyik magyarázat szerint a nők így tesztelik a pasikat, hogy ne csak a szex miatt legyenek velük, hogyha majd kivonják magukat, és a pasi visszakúszik, akkor végre önmaga miatt fogja szeretni. Mert akkor jön rá a másik, mit jelentett, amikor már nincs ott neki és utána jobban megbecsüli. Mert sokaknak idő kell, hogy megértsék, mit vesztettek.

2. Dobbant, de hamar megbánja. Nem azért szakít, mert talált jobbat, és annyira kapcsolatfüggő, hogy egy pillanatig se bírná elviselni saját magát egyedül / vagy arról, hogy csalódott, és a múltjában a kiismert exei közt keresgél, hogy szerencsét próbáljon, hogy eldöntse, érdemes-e visszamenni a legkevésbé rosszhoz. Mert ezek hibás sablonok. Csak azért szakít, mert rájön valami. Nem gondolja át. A megbánás meg jóval később jön, ha jön.

A lényeg, ha egy kapcsolat jó, akkor senki nem akar szakítani semmi miatt, nem is keresnek okokat rá – így kéne mennie normálisan, de nem azt látom.

 
29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr7616825082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bordon 2022.01.27. 10:01:08

A magyar nyelvet még gyakorolnia kellene a posztolónak.
A szakítás, ha utána visszasomfordálás követi, akkor egyértelműen pozícióharcról szól. Visszaveszlek, de tudd hol a helyed, mostantól én diktálok.
Van más típusú szakítás is, amikor a szakító fél azt hiszi, hogy rossz üzletet csinált a párjával, jobbat kaphat, esetleg már van is jelöltje. A nőkre jellemző ez, hipergámok, sokszor érzik úgy, hogy nem áron alul adtak oda magukat valami losernek (bárcsaka Hufnágel Pistihez mentem volna feleségül...) ilyenkor ha jön egy jobb party, akkor átliánoznak hozzá.

Egyetem alatt egy idegbajos csajom szakított velem, miután nyári szünetben valószínűleg megmászta valami használt BMW-ben feszítő borsodi faszjankó a falujában. Aztán amikor később külföldre mentem dolgozni, akkor iwiw-en rám írt (rég volt, a fiatalok azt se tudják mi az az iwiw), hogy de szép helyekre jutottam el, jó lenne fevenni a kapcsolatot... Rájött, hogy jó parti lettem volna és elbaszta a dolgot.

A szakítás mögött mindig vagy félredugás áll vagy az a meggyőződés, hogy jobbat érdemel az illető és a partnere csak akadályozza az előrejutásban.

Csíki Pista 2022.01.27. 16:18:53

@bordon: ez a korosztály már a felületesség generációja. Ez sajnos a nyelvhasználatra is kihat.

antisocialnetwork 2022.01.27. 17:58:36

A haver, szomszédja mesélte , hogy annak az ismerősével történt ilyesmi. Újabb kamu poszt.

szeme közé, laposan! 2022.01.27. 19:08:00

@bordon: tökéletes leírás, minden 24 éves alapul veheti. Annyit tennék hozzá, hogy ha nők szakítanak, annak mindig egy másik fasz áll a hátterében, mindig előbb érkezik a fasz és csak utána a szakítás.

VOGAben 2022.01.27. 22:52:34

Hirtelen halál! A legjobb! Ilyenkor jöhetnek a kedvenc szakítós számok és a jóbarátok, haverok... haverlányok...

jegeskaveee. 2022.01.27. 23:45:07

Előkerült az a Pulitzer-díjra érdemes személy, aki a mesét mindig egyes szám harmadik személyben írja? Jaj, de jó...

bordon 2022.01.28. 05:36:24

@szeme közé, laposan!: Igen, a nőkre jellemző a monkey branching, vagy magyarul liánozás. Addig nem szakítanak, amíg nincs egy másik eltartó a láthatáron. Van, amikor ez a másik eltartó nem egy másik pasi, hanem a csaj saját szülei. Meggyőzik a csajt, hogy szakítson, fedezik a kieső bevételt, bérelnek neki lakást stb. Egy nő a legritkább esetben megy bele a bizonytalanba egy kapcsolatból kilépve. Láttam már ilyet is, de ez nagyon ritka. Az az érzés azonban mindig közrejátszik, hogy a nő úgy érzi jobbat kaphatna vagy érdemelne, áron alul adta magát.
A nők, akik bennragadnak egy rossz, nem kielégítő vagy bántalmazó kapcsolatban, azért ragadnak benne, mert nincs a láthatáron másik, jobb opció és a bizonytalanba nem lépnek ki.

Kovács Tibor111 2022.01.28. 07:10:42

Az áll a hirtelen szakítások mögött, hogy az illető nem elégedett a kapcsolata jelen alakulásával, és az abból fakadó jövőbeni perspektívával. :)

Lorrh 2022.01.28. 07:54:26

@bordon: Köszönjük emese!
Ez a forgatókönyv már ötmillió harmincszáz sokezer oldalon le van írva és nagyon hálásak vagyunk hogy te is ötszázhetvenedjére is leírod.
Bizony nagy igazság ez!
1 - A nők liánoznak.
2 - A nők hipergámok.
3 - A nők élősködők.
4 - A nők a ffiak top 20%-át akarják.
5 - Online társkereső oldalak a pokol tornáca.

Beszámoztam neked és ezentúl elég lesz egy számot leírnod. Megkíméllek a sok gépeléstől.
Haver-e vagyok?

Sztravinszka 2022.01.28. 08:31:16

Ha a posztoló ennyire magányos és vágyik a vének társaságára, akkor miért nem a kommentszekcióban debütál? Ott elfér a halmozott ökörség.

bordon 2022.01.28. 11:18:32

@Kovács Tibor111: Ez még kevés nőknél a szakításhoz. Az is kell, hogy valaki biztosítsa afelől, hogy nem fog két szék közt a padlóra esni, tehát egy kedvezőbb perspektívát kell felkínálni neki.

@Lorrh: Az online társkeresők nekem bejöttek egy időben, meg az iwiw, amit mindenki társkeresőként használt akkoriban, bár a való életben jobbak voltak az esélyeim. Szexpartnerkeresőn meg annyi dugás összejött, hogy már szégyelltem. Ha az átlagnál jelentősen jobban néz ki a férfi, akkor sikere lesz online, offline, mindenhol, de offline a többségnek sokkal több esélye lenne, ha tudna viselkedni. Ha átlagos a férfi, akkor online esélye sincs, offline ha szerencséje van, akkor mehet alsópolcos csajokra vagy lepattanóra (olyan nőkre, akiket a fél város felpróbált, elsetleg csináltak is neki pár kölyköt és ezzel lenullázták a reputációjukat). Nekem is volt ilyen Erdélyből jött, majd valami proli által felcsinált egyedülálló anyuka szexpartnerem. Hálás volt, hogy valakinek egyáltalán szexre kellett. Meg sok átlagos párnál bevettek harmadiknak, mert jelentősen jobban néztem ki, mint a férj, feleségnek én voltak valószínűleg a non plus ultra (nek a sütemény) az életében. Az alsópolcos nőket is meg kell becsülni, megvan a funkciójuk, nem lehet minden nap kaviárt zabálni, néha pont jó a libazsíros kenyér lilahagymával.

Billy Hill 2022.01.28. 15:16:57

@bordon: "Ha átlagos a férfi, akkor online esélye sincs, offline ha szerencséje van, akkor mehet alsópolcos csajokra vagy lepattanóra" - bizony, hány haver tért erre az útra egyetem alatt - és lett "sikeres" vele.

Alkalmazott szintelmélelt: saját pontszám (helyes!) beazonosítása, kettővel alálövés, és voilá, kamatyolás... A hetesnek egy ötös teljesen jó lehet egy-két numerára, és az ötösnek is jóleső érzés, hogy kettyintett egy hetessel. Win-win helyzet, világbéke. :-)

Almandin 2022.01.28. 17:43:52

@Lorrh: Ez a bordon/örömhernyó/acycloren/czerka, stb. egy hihetetlenül nőgyűlölő figura. Képtelen azt elhinni, hogy vannak nők, akik képesek szeretetre. Valószínűleg a saját lelki nyomorát, szeretetképtelenségét, azt, hogy csak használni képes a másik embert szeretet nélkül, vetíti ki a női nemre.

Almandin 2022.01.28. 17:46:30

@bordon: Ezért is lenne jobb, ha ma is még nagyobb arányban ismerkednének élőben az emberek. Másrészt ha élőben ismerkedik meg két ember, már az első randira nagy eséllyel úgy kerül sor, hogy van valamekkora tetszés/vonzalom, ha pedig netről randizik az ember, az egy árukatalógusban való válogatáshoz hasonlít, ott vacillál az ember, hogy ez a másik mennyire tetszik, stb., érdemes-e folytatni. stb.

_Amatőr_ 2022.01.28. 18:41:06

@Billy Hill: Ez elméletben kiválóan hangzik.
A gyakorlatban meg úgy néz ki, hogy az 5-ös csaj feltesz a közösségi oldalakra egy segges/csöcsös képet, amire kap 1000 like-ot, így mindjárt 8-9-es nőnek képzeli magát.
A 7-es szintű srác meg hoppon marad.

_Amatőr_ 2022.01.28. 18:46:32

@Almandin: Az online ismerkedésnek is van előnye: egy csomó paraméterre tudsz szűrni, ami élő ismerkedéskor csak a sokadik randin derülne ki (gyerek, dohányzás, stb.), így nem vesztegeted az idődet.
Továbbá az első randi előtt több platformon tudsz kommunikálni (chat, telefon), így nagyobb eséllyel lesz beszédtéma.

Burgermeister 2022.01.28. 19:28:45

@bordon: Jol beszelsz brador, nem kell mindig kaviar, es tobb vasat kell, tartani a tuzben.

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2022.01.28. 19:37:18

@_Amatőr_: segge is van, meg csocse is van... egyébként kép sem kell...

Almandin 2022.01.28. 20:05:41

@_Amatőr_: Az élő ismerkedés sokszor nem randikkal kezdődik. Egyszerűen egy azonos csoportba tartozó (munkatárs, iskolatárs, szomszéd, stb.) emberek beszélgetnek egymással, aztán van, hogy egymásba szeretnek idővel. Ha elkezdenek randizni, jó eséllyel már elég sokat tudnak egymásról. Eleve nincs az a GÖRCSÖS igyekezet, hogy na, most elkezdek randizni, keresgélni, hogy legyen valakim. Sokszor pont a görcsös akarás akadályozza meg az embert a társtalálásban.

Cirigli Jenő 2022.01.28. 20:33:54

@_Amatőr_: egyszerű két ismeretlenes egyenlet, ki lehet számolni hat tizedes pontossággal a csaj számát. Randi előtt! Aztán osztasz-szorzol és ha megvan a nő betéti likviditása, akkor beintegrálod neki a lompost! Egyszerű matek és gazdaságtan az egész.

_Amatőr_ 2022.01.29. 10:48:50

@Almandin: Sosem szerettem iskolában, munkahelyen ismerkedni. Ha valami nem jól sül el, megmérgezi a közösség légkörét.
Az élő ismerkedéssel az a baj, hogy nem túl hatékony. Kicsi a merítés, sok idő és kevésbé garantált a siker. Mi van, ha a munkatársad, akivel szimpatizálsz, foglalt? Megvárod, amíg szakít? Vagy olyan a munkád, hogy kevés emberrel találkozol (pl. home office)?
Az online ismerkedésnek sem kell görcsösnek lennie. Rengeteg olyan randim volt, ami nem zárult sikerrel, a baráti viszony mégis megmaradt.

Almandin 2022.01.29. 15:08:07

@_Amatőr_: Sok párkapcsolat nem direkt ismerkedésből indul ki. Meg kell különböztetni azt, ha valaki nekidurálja magát, hogy "na, most nekiállok ismerkedni, társat akarok találni", valamint azt, ha spontán kialakul egy szerelem annak kapcsán, hogy két ember gyakran találkozik, beszélgetnek, stb.
Ha direkt társkeresel, az olyan, mintha katalógusból válogatnál. Eleve úgy megy az ember randira, hogy azon gondolkodik, hogy élőben fog-e tetszeni, vagy sem. Aztán ez folytatódik a randin (kevés kivételtől eltekintve).
Ha az ember foglalt emberhez vonzódik, akkor jobb lemondani róla. A vonzalom amúgy is elmúlik előbb-utóbb. De ez valószínűleg majdnem mindenkivel megtörtént már az élete során.
Akik elszigetelt életet élnek (mondjuk home office miatt), azoknál nyilván az online ismerkedési formák jobban előtérbe kerülnek. De a home office eleve egy egészségtelen életforma, leépíti a meglévő emberi kapcsolatokat is, testileg se jó, mert kevesebbet mozog valaki. Sajnálom azokat, akik rákényszerülnek.

2022.01.29. 15:13:55

Felnőttnek látszó ovis gyerekek eljátszák a brazil szappanopera sorozatok egy-egy részét vagy a teljes évadát. Azért.

Lorrh 2022.01.30. 10:42:40

@Almandin: amikor nincs linkelve senki hozzászólása akkor az az eredeti poszthoz szól hozzá, nem neked szól.
Ez legalábbis az etikett.

bordon 2022.01.30. 13:29:01

@Almandin: Így van, nem is szólva arról, hogy online a férfiak úgy nyomnak igent (swipe right Tinderen) a felbukkanó nőkre, hogy meg se nézik, csak majd összejön egy, aki válaszol (100-ból 2), azzal majd lesz valami. A nők meg úgy húznek balra, nyomnak nemet, hogy nem igazán nézik meg a pasit, csak ha felső 20%-ba tartozik, akkot kap plozitív jelzést, az alsó 80%-nak esélye sincs. Közepes pasiknak nincs második esélye online.
Egyetlen előny online ismerkedésnél, hogy nincs erőfeszítés, reggeli kábelfektetés vagy esti sorozatnézés közben is lehet swipe-olni.
Igaz, aki férfiként nem felső 20%-ba tartozik, annak sikere se lesz, de erőfeszítés és költségmentes legalább a próbálkozás.
Élőben sokkal jobbak egy átlagos férfi esélyei, igaz, ez kellemetlen, szembe kell nézni a nővel, valami személyiséget is kellene villantani.
Online nekem bejött a szexpartner keresés. Ott persze alap, hogy a magamfajta képzett, művelt, intelligens, sportos, jó humorú, magas, széles vallú, nagyfarkú, jóképű pasik is csak átlagos vagy átlag alatti nőket dugnak, akiknek ráadásul a férje ott veri a farkát a látvanyra a heverő végében ülve vagy elvált, van egy 3 éves kislánya és a hete fénypontja, hogy valaki letolja neki a szafaládéz a torkán (nem a kislánynak, az anyjának). Szóval alsópolcos nőket lehet kúrogatni top tier pasiként is online ismerkedve.
Élőben minden jobb, akkor is, ha már az első 30 másodpercben tudjuk, hogy dugni fogunk, az ismerkedés nevű pávatánc érdekesebbé teszi a dolgot.

Még annyit, hogy nem ismerem az általad a másik kommentben felsorolt illetőket, nem tudom miért kevered közéjük a nickemet. Én én vagyok.

Sok sikert kívánok a most következő holdújévben!

Almandin 2022.01.30. 15:58:16

@bordon: Nagyon könnyű téged felismerni a stílusod és a tartalmaid alapján. Tudom, szabadulni próbálsz a régi nickjeid utóéletétől, de sajnos van egy rossz hírem, felismernek.
Amúgy a netes ismerkedésről írt véleményeddel nagyrészt egyetértek. Ennél még a régi újsághirdetések is jobbak voltak, mivel ott nem volt fénykép, ezért az élő találkozó sok mindent más irányba fordított. A fotó sokszor előnytelen és az emberek egy első benyomás alapján könnyen beskatulyáznak valakit és nem adnak neki esélyt. Még az előnytelenebb külsőt is kompenzálni tudja a személyes kisugárzás, ha az pozitív valakinek. Nekem is volt olyan párom régebben, aki fotón nagyon előnytelenül nézett ki, szerencse, hogy élőben ismertem meg. Lehet, hogy ha először a fotót látom meg, nem akarok találkozni vele. A fordítottja is előfordul. Valaki fotón nagyon jól néz ki, élőben meg egy unalmas, savanyú személyiség (volt ilyen esetem).
süti beállítások módosítása