A hűség definícióját keressük

2022. február 25. 08:22 - csajokespasik

Posztolónkat már nevezték hűségesnek, nevezték hülyén hűségesnek is, pedig egyszerűen csak minden szinten megelégedett azzal a nővel, akije volt. Csakhogy ez nem sokáig maradt kölcsönös...

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Üdvözletem,

sokáig olyan embernek tartottam magam, aki hűséges, lojális a másikhoz, de annyian kihasználtak, hogy ma már valahogy taszít ez a fogalom, vagy legalábbis átértékeltem magamban: azt jelenti, hogy X másra vágyik, mondjuk Y-ra, és meg akarná kapni, ha lehetne, de inkább Hűséges marad, nehogy elveszítse azt, akije van. Tehát nem tiszteletből marad hűséges a párjához. Én nem akarok ilyen formán hűséges lenni, inkább beszéljük meg, hogy legyen nyitott az elejétől, vagy legyen alkalmi, vagy ilyesmi. Akkor senki sem sérül. De az ideális állapot az, amikor az illető nem akar mást.

Az érzései, a vágyai egyetlen emberhez kötődnek és pont. Ennek a nehezebb változata, amikor közös ház, közös hitel, család nehezíti a dolgot, vagy pusztán a megszokás tartja össze őket.

Engem már neveztek hűségesnek, neveztek hülyén hűségesnek, pedig egyszerűen csak annyi állt elő, hogy akim volt, azzal minden szinten megelégedtem. Aki nem csak egy dísz az életemben, akivel villoghatok, hanem a nagybetűs Társ. Aki mellett senki másra nem vágytam, még ha ő igen (ezt a sztorit nem is részletezném, miért lett vége, mert nem szeretném, ha magára ismerne.)

Régebben azt hittem, ha valakivel megszeretjük egymást, akkor csak egymást fogjuk ezentúl, látni és érezni is, egy jó darabig, és az ellenkező nem többi képviselője érdektelen. Együtt megyünk át a problémákon, és teszünk is a kapcsolatért mindig. Küzdünk a jövőnkért, és nem lesz az, hogy egy rossz nap miatt újból fejest ugrunk az ismerkedésbe. Igazából csak azért írtam, hogy kérjek pár hűség definíciót másoktól is, hogy nekik mit jelent.

Zoltán.

 
15 komment
Címkék: megmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr4317765786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antisocialnetwork 2022.02.25. 17:05:24

Van aláírás!!!!4444 Köszönjük Zoltán. Amúgy ajánlom : Nyitva című 2018-as film.

Andy73 2022.02.25. 20:33:16

Azért csak maradj lojális: szerintem ez a loyal fordítása lehet egy angol szövegből. Valahogy nem életszerű a "hűséges" magyar szó után odaírni annak egy idegen megfelelőjét - fordítva talán életszerűbb lenne, ha meg akarnád magyarázni.

Ha pedig valós a sztori, akkor nem tehetsz mást, csak bízhatsz benne, hogy előbb-utóbb egy hűséges társra találsz.

Sztravinszka 2022.02.25. 20:56:16

@antisocialnetwork: meglepően jó film. Azt nem tudod véletlenül, hogy melyik uszoda ez? Amelyikben a nő mindig úszik?

Burgermeister 2022.02.26. 06:29:01

"Régebben azt hittem, ha valakivel megszeretjük egymást, akkor csak egymást fogjuk ezentúl, látni és érezni is, egy jó darabig, és az ellenkező nem többi képviselője érdektelen."

Leirtad a lenyeget......egy jo darabig.

1-2-3-4 ev, kinel mennyi. Aztan jonnek a gondok.

Real_Time 2022.02.26. 06:50:38

Elsőre azt olvastam hogy a hülyeség definícióját keressük, bár nem tudom van-e bármi különbség.

Josagos 2022.02.26. 12:21:48

Mostanában próbálom megérteni az emberi viselkedést és értékeket, de a hűségnél elakadtam.
Miért jó, ha valaki hűséges?

_Amatőr_ 2022.02.26. 13:05:12

@Josagos: Azért, mert amikor a tükörbe nézel, nem egy görény néz vissza rád. ;)

Lorrh 2022.02.27. 15:11:19

@Josagos: nem kell hűségesnek lenni ha nem ebben állapodnak meg. Ha letisztázzák előre hogy mindenki dughat félre akivel akar, akkor tök felesleges a hűség.
Itt a hazugságról van szó.
Ne igérj hűséget ha meg akarsz csalni.

moonshadow 2022.02.28. 13:15:00

Légy hű magadhoz.
Ha valaki hűtlen volt hozzád, attól még neked nem kell ugyanezt tenni, viszont véget vethetsz a kapcsolatnak.

Josagos 2022.03.01. 13:25:19

@_Amatőr_: nem néz rám vissza görény. Az életemet a saját - nem titkos - szabályaim szerint élem, nem bujkálok, de nem egy emberrel fekszem le.
A kérdés arra irányult, hogy "milyen előnnyel jár a hűség". Voltam hűséges is párkapcsolatban, hűtlen is és nem vettem észre, hogy jobb nekem, vagy bárkinek, ha hűséges vagyok. Sőt, azt éreztem, hogy a szabad akaratom korlátozott, nem azt teszem, amit szeretnék, hanem azt amit külső szabályzók előírnak. Ezért jeleztem, hogy nekem ez nem tetszik, nem érzem magam jól, ha hűségesnek kell lennem. Az nem az én értékem, hanem az övé. Kb. mintha templomba kellett volna mennem hétvégenként kirándulás helyett. Lett nagy hiszti, kiabálás, és miután mondtam, hogy így még rosszabb, idővel kitettem a lányt.

_Amatőr_ 2022.03.01. 15:36:13

@Josagos: Jól tetted, így mindketten nyertetek: te nem kényszerülsz bele egy olyan életbe, amit nem szeretnél, a csaj pedig megkapta az esélyt egy olyan életre, amire vágyik.

Infomaniac 2022.03.02. 05:50:50

@Josagos: Ú, ettől az érzestől félek, hogy ha megismerkednék valaki érdemessel, korlátozva érezném magam, hogy nem találkozhatok mással és hiányozna. Csak remélem, hogy lecsengene egy idő után ez az érzés.. Már ha elvárt lenne a kizárólagosság..
süti beállítások módosítása