Háromszázezer forint után szakítottam vele

2022. április 20. 08:13 - csajokespasik

A pénztéma, azon belül is a kölcsönkérés, mindig sarkalatos pontja egy párkapcsolatnak, a határokat viszont a benne élők jelölik ki, már ha előzetes kockázatelemzés nélkül is sikerül ráérezniük.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Én olyan vagyok, aki csak ad, és sosem vár el sokat, de azért egy idő után már észreveszi, ha nem kap vissza semmit. 28 voltam, amikor megismertem a jelenlegi barátomat. Az őt megelőző két kapcsolatomat is felvázolom, hogy érthető legyen a gondom.

- A közvetlenül előtte lévő kapcsolatom másfél évig tartott, és azzal végződött, hogy megcsalt az exével. A dolog szépsége, hogy végig tagadta, de amikor már annyi bizonyíték állt elő, hogy nem látta értelmét tovább tagadni, akkor beismerte, de csak azért, mert nem tudott már mást tenni. Hogy mit evett az exén, nem tudom, de még az is kiderült, hogy akkor, amikor mi összejöttünk, a kapcsolatunk elején, ők még jókedvűen összejártak.

Nem azért mondom, mert sértve érzem magam, de láttam róla képeket, és egy kivételesen csúnya nőről van szó, már azt hittem, hogy neki ez a fétise, és a rondákra bukik, (ám akkor itt volnék én is, ugye, aki nem tekinti magát annak... ) Biztos a szoros lelki kötődés volt, amit nem tudott feloldani, és amiben a szerelmet vélte látni, mert testes volt, nagy, bőrhibás fejjel, rossz színre festett hajjal, ósdi, sután egyénieskedő ruhákban fotózkodott, nem is értettem, honnan szerzi be azokat a göncöket.

- A másik kapcsolatom volt életem legnagyobb szerelme, legalábbis akkor így éreztem. Csodáltam, rajongtam érte. Ő volt a mindenem, bármit megtettem volna érte, és mindent próbáltam úgy alakítani, hogy megfeleljek. Röviden, ő nem csalt meg, csak kihasznált. Amikor összejöttünk, jó munkája volt, amit egyik napról a másikra, minden magyarázat nélkül otthagyott. Azt mondta, keres másikat, de tartalékait elég hamar felélte. Az első 100 ezer forint kölcsönt még szívesen adtam, aztán rájöttem, hogy én fogom eltartani őt, mert mondta, hogy keres állást, de nem láttam ennek jelét. Megszokta, hogy elvan otthon. Kerestem alternatívákat, nem laktunk együtt, mondtam, hogy amíg nem talál mást, nyugodtan költözzön hozzám, kevesebbet kell költenie. De nem. Mert akkor ugye szem előtt van, gondoltam én. Kajára alig futotta, de azért lecserélte a régi telóját egy újra, az prioritást élvezett.

A harmadik 100 ezer után szakítottam vele, és kikötöttem, hogy ha talál munkát, adja majd meg, annyi időre hajlandó vagyok találkozni vele. Elfogadta, szerintem már számított ilyesmire, mert nem nagyon ágált ellene. Lassacskán, de végül megadta mindet. Nem a kölcsönökkel volt a bajom, hanem azzal, hogy közben ő magába fordult és egyáltalán nem keresett, az üzeneteimre nem válaszolt és nagyon ritkán vette fel. Ha javasoltam valamit, lemondta azonnal. Gondoltam, szégyelli magát, de valahogy ez sem állt meg. Hát jogosan éreztem, hogy immár csak egyetlen dologra használnak, egy dologra tartanak. Visszagondolva, nem is értem már, miért voltam tőle annyira oda. Most már tudom, hogy félreismertem, egyáltalán nem volt nagy szám, csak beleképzeltem valamit, ami nem volt. Neki viszont hálaimát kellett volna mondania, hogy egy ilyen nő ennyire szereti.

Hogy a következő barátnőjével miként bánt, nem tudom, de látatlanban sem irigylem.

A jelenlegi párommal más gondok vannak, ha ezek egyáltalán annak számítanak... Beszéltünk már sok mindenről,  esküvőről is, nem veszekszünk, nincsenek féltékenységre okot adó körülmények, tisztán játszunk. És itt a „De”, mert olyanok vagyunk mint két nagyon jó barát, vagy szövetséges, vagy jó lakótárs. Inkább sok mindent rám hagy. Az ismerőseink külső visszajelzéseiből is tudom, hogy példásnak tekintenek minket, álompárnak, akiknek bejött a dolog. Én ugyanúgy viselkedek egyedül is, mint amikor ő ott van. Mindennel egyetért. Szeretjük egymást, de nem érzékelhető egyértelműen az ő érzése, csak ha jelzem, vagy megteremtem a körülményeit.

A kérdésem, talán fura, de esküszöm, nem őrültem meg, viszont ezt másképp nem tudom megfogalmazni: Van olyan, hogy az összhang zavaró és az jelenti az akadályt? Hogy túl van tolva a megszokás? A megszokás lehet probléma egy olyan kapcsolatnál, ami még fiatalnak számít? Arra is gondoltam, hogy emiatt az érzésem miatt én vagyok a hibás, mert a korábbi kapcsolataimban nem éltem meg a valódi, teljes bizalmat, de ez lehet, hogy csak belevetítés.

 
28 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr3017811963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Motorogre 2022.04.20. 10:20:44

nem vagy már kislány - örülj hogy a mostani pároddal megértitek egymást, a megszokás ellen pedig: RÁzd fel a kapcsolatot !

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.04.20. 10:26:47

Tldr.

Aki nem akarja elolvasni: Lassacskán, de végül megadta mindet.

sírjatok 2022.04.20. 10:57:25

"A megszokás lehet probléma egy olyan kapcsolatnál"

igen, de nincs minden veszve, ha együtt éltek át kríziseket, vagy csak élményeket, az sokat segít. csináljatok dolgokat akkor is, ha nehéz elkezdeni, vagy hülyeségnek tűnik mondjuk elmenni egy túrára az otthon netflixezés helyett, de megéri hosszútávon, csak rá kell venni magatokat

body_andras 2022.04.20. 12:21:08

@Motorogre: pl adj neki egy kis pénzt, rázogassa :D

Almandin 2022.04.20. 14:24:29

@Puerto Prince: Jó, de csak akkor kezdett állást keresni, miután a nő kiadta az útját. Amíg együtt voltak, nem keresett munkát, sőt, akkor mondott fel, amikor összeköltöztek. Ez egyértelműen élősködőre utal. A nő írja, hogy indok nélkül hagyta ott a munkahelyét, mert más lett volna a helyzet, ha valami nyomós indoka lett volna erre. De normális felnőtt akkor is arra törekszik, hogy a saját lábán álljon anyagilag, nem a párjával vagy a szüleivel akarja eltartatni magát. A nőnek még szerencséje volt, hogy később megkapta a pénzét, mert egyrészt az ilynek többsége sose adja meg, másrészt később lett annyi jövedelme, amiből meg tudta adni. Akár el is szegényedhetett volna, mert mondjuk nem talál állást, lecsövesedik, a végén vagy hajléktalanszállón köt ki, vagy a szüleinél.
A poszt végéhez: szerintem nem is normális élő emberben 100 százalékosan megbízni. Senki se tökéletes, másrészt sokan sokáig képesek szerepet játszani. Szeretni kell valakit, de a legnagyobb bizalom is csak 90 százalékos lehet.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.04.20. 15:38:44

@Almandin: Mondjuk én még ilyet nem hallottam, hogy valaki kölcsönkér lóvét, majd a szakítás után megadja :D De ezt semmiképpen sem nevezném élősködőnek. Különben szerintem tök normális dolog kb. 10 évente 1 év szünetet tartani, pláne, ha az ember egyrészt megteheti, másrészt olyan munkát végez.

Almandin 2022.04.20. 16:46:50

@Puerto Prince: Tarthat szünetet, de ne máson élősködve. Tegyen félre annyi pénzt, amiből megteheti. Intő jel, hogy nem nagyon ágált a szakítás ellen a férfi, ez arra utal, hogy ő ebből él. Miért nem keresett munkát azalatt az idő alatt, amíg a nővel volt? Szerintem itt csak a nő szerette a férfit, az egy balek eltartót keresett, és talált is. Miféle dolog, hogy új telefont vesz, amikor alapdolgokra is alig van pénz?
Sok férfi csinálja ezt az életvitelszerű lehúzást, gyakorlatilag selyemfiúskodnak. A farkukkal keresik a pénzüket. Mint ahogyan nőben is van nem kevés, aki érdekből megy férjhez. Európában ma nehezebb is ismerkedéskor kiszűrni az ilyeneket, mert a nyílt érdekkapcsolat kiment a divatból, ezért eljátsszák a hősszerelmest. Ázsiában legalább nyílt kártyákkal játszanak azok, akik érdekkapcsolatot vagy érdekházasságot akarnak kötni.
A pénzt azért adhatta meg, mert egyrészt volt miből, másrészt lehet, hogy a nő határozott fellépéséből arra következtetett, hogy az fel is jelentheti. Lehet, hogy régebben már volt, aki fel is jelentette. Ha a nő nem tette volna ki a szűrét, akkor ma is rajta élősködne. Akár életük végéig menne ez. Érdekes, a szakítás után el tudott gyorsan helyezkedni.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.04.20. 17:13:50

@Almandin: szerintem ez komplikált, mert amikor összejöttek, a csávónak jó munkája volt, ahonnét egyik nap kisétált. Én ismerem ezt az érzést, láttam csomó emberen. Van, akinek ez ilyen utolsó csepp a pohárban, és felszínre jön egy csomó pszichés problémája, és időre, illetve segítségre van szüksége. Látható, hogy a lóvét visszaadta, tehát nem lehúzni akarta a nőjét. Nem mindegy persze, hogy ez két hét vagy két év után történt-e, illetve hogy az említett 300 ropi mennyire számított a kölcsönadónak, mert nem mindegy, hogy ez egy fél havi bevétele volt, vagy az összes megtakarítása.

Tőlem is nagyon sokan kértek pénzt :) mondjuk kb. sohasem adtam, vagy ha adtam, akkor azzal a tudattal, hogy nem fogok haragudni, ha soha többé nem látom viszont (ennek jó hasznát is vettem, mivel 90%-ban soha többé nem láttam viszont). De úgy vettem észre, hogy pont azok, akik visszaadják, azok nem az életvitelszerű lehúzók.

Reactor 2022.04.20. 17:22:34

@Almandin: Ez így van. Én pl. senkiben sem bízom.

Lorrh 2022.04.20. 17:55:45

@Reactor: Én mindenkiben bízom, kivéve téged :-)

antisocialnetwork 2022.04.20. 18:25:40

Lóvés sztori még nem volt. Csak love-os. Most akkor már semmi se jó? Nem kér kölcsön, nem csal exel, meg van az egyhang, csak épp dög unalmas az egész.

Cirigli Jenő 2022.04.20. 18:46:01

@Puerto Prince: hú baszki, nemsokára két év szünetet kell kivennem ezek szerint!:)

sure_shot 2022.04.20. 21:55:42

Jááájj, de nagyon mély kút ez.
- Mi a baj?
- Semmi...
:P

Cirigli Jenő 2022.04.20. 22:27:51

Mindig az után nyüszítünk legjobban, aki leginkább leszar minket!

nyelv-ész 2022.04.20. 22:31:44

Érdekes, hogy ha egy nő lóg anyagilag a párján, az rendben van.
Amit pedig a jelenlegi kapcsolatáról írt, csak egyet bizonyít: a nőknek soha semmi nem elég.

Reactor 2022.04.21. 00:26:59

@nyelv-ész: Az mindig rendben van, ugye a pénz előteremtése a "férfi dóga". A feminizmus ilyenkor nyaralni megy, és üdül.

Real_Time 2022.04.21. 06:46:38

@Reactor: Ezek szerint működhet fordítva is, de ez esetben 300 rugó a felső határ. Fordított esetben, főleg ha valaki szingli mutterral áll össze akikből már Dunát lehetne rekeszteni, alig ha áll meg a dolog 300 ezernél.

Bandibacsi34 2022.04.21. 07:19:52

A kolcsonkeregetok a legrosszabb fajta. Az ilyeneket el kell iranyitani a bankhoz(de semmi hazassag meg kezesseg veluk). Az legugyesebb élősködő meg lelkiismeretfurdalast is kepes kelteni vagy jatszani. Vannak trukkok (egyre többet ker, kezdetben visszaadja, végül egy jo nagy összeggel lep le). Az mas ha ez ez 10 eves hazassag stb utan van, nem valami kapcsolatocska idejen. A bizalom egy idő utan atveszi a szerelem helyet, de a kettőt keverni nem szabad...

Andy73 2022.04.21. 12:16:45

A jót könnyű megszokni, ha hamar összeszokik egy pár, az nem gond. Az igen, ha csak a megszokás tart össze egy kapcsolatot, de semmi érzelem nincs. A ti esetekben nem ez a helyzet, talán inkább az, hogy te több érzelemre vágynal? Ez személyiség típustól függ, de a férfiak általában kevésbé mutatják ki az érzelmeiket, még akkor is, ha vannak. Ha el akar venni feleségül, akkor nyilván szeret, de ezt vele kell megbeszélned, hogy pontosan mire vágysz. Összességében örülhetsz, hogy végre egy normális kapcsolatod van, talán az a gond, hogy ezt te se akarod elhinni.

lenoardo999 2022.04.21. 12:51:04

Pitiáner. Majd később 100 millióért veszünk közös házat, de 300 ezer a kölcsönhatár. Nevetséges. Kiszámíthatóan dráma lesz a válás is. Egy jobb lábason fog veszekedni.

nyelv-ész 2022.04.21. 13:37:56

@Andy73: Simán lehet, hogy a férfi konfliktuskerülő, aki utál veszekedni. Emiatt nincsenek viták. A nők viszont imádják a drámát, és nem veszik észre, hogy ezzel mennyire rombolják a kapcsolatukat.

Almandin 2022.04.21. 13:53:27

@Bandibacsi34: 10 év házasság se mentség arra, hogy kihasználjuk a másikat. Nekem ehhez nem is lenne pofám. Más az, ha valaki valóban nagy bajba kerül és sehogy se tud jövedelmet szerezni, akkor az ember eltartja a házastársát hosszabb ideig is, de ha valaki nem is igyekszik elhelyezkedni, a kapcsolat se régi, akkor balek az, aki ebbe belemegy. Valóban menjen a bankhoz vagy segélyszervezetekhez, kérjen a szüleitől, ha még élnek neki. Sokan amúgy sok év kapcsolat vagy házasság után csalódnak a társukban, van olyan, hogy egy súlyos jellemhiba csak évtizedek után derül ki.

Almandin 2022.04.21. 13:57:04

@nyelv-ész: Te egy személyiségzavaros anya és egy papucsférj apa gyereke lehetsz.
Nem minden párkapcsolat követi ugyanazt a sémát. Aki "imádja a drámát", az többnyire B klaszteres személyiségzavarban szenved (nézz utána, ha érdekel). A konfliktuskerülő emberekre pedig Csernus azt mondta, hogy gyávák. Természetesen nem azokra, akik időnként kerülik a konfliktust (mindenki szokta időnként), hanem azokra értette ezt, akik szinte mindig ezt teszik.

Almandin 2022.04.21. 14:44:07

@Andy73: A válaszom egy kommentre érkezett, nem az alaptémára reagáltam. Általánosságban beszéltem erről a problémáról. Kifejtettem a véleményem korábban a poszttal kapcsolatban is.

czinimini 2022.04.25. 20:45:22

Az, hogy nincs vita, még nem jelenti azt, hogy minden rendben van. Csak te érzed, hogy neked jó-e ez a kapcsolat. Ha felmerül a gyanú, hogy valami gond van, akkor valószínűleg van is.
Szeretitek egymást? Tesz érted valamit vagy ő is megkap mindent és kényelmes neki veled lenni? Boldog vagy vele?
Nem tudom, mióta vagytok együtt, de amit leírtál, abból nem látszik a nagy szenvedély, de még a kölcsönös szeretet sem. Engedd, hogy megmutassa, mennyire fontos vagy neki! Ne oldj meg mindent helyette! Adj neki alkalmat bizonyítani! Ha sikerül neki, boldogság van. Ha meg nem sikerül, akkor is gazdagabb leszel egy tapasztalattal, nem kell agyalnod.
Sajnos abból, hogy különbözik a másik kettőtől, még nem biztos, hogy ez jó lesz nektek.
süti beállítások módosítása