Vele nem szeretnék közös bankszámlát...

2022. augusztus 16. 07:42 - csajokespasik

       

               „Én egy kapcsolatban maradéktalanul jól akarom érezni magam, boldog akarok lenni, ha ez önzésnek számít, sorry” – A pasi rájön, hogy mégsem akar a jelenlegi csajával megöregedni, mert pénzügyileg felelőtlen és a realitásérzéke sincs a helyén. De mikor mondja meg neki a dolgot?        

 
       

                Fedezd fel és használd!  Ha lazán ismerkednél, barátkoznál, de nyitott vagy egy kis extra kényeztetésre is, akkor a Barátság Extrákkal kapcsolat passzol hozzád. Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Mostanában népbetegség a realitásérzék eltolódása, férfiaknál, nőknél egyaránt. Vannak, akik nem hiszik el, vagy nem vesznek tudomást róla, hogy a világ napról napra változik és nem a jó irányba. Pár éve vagyok együtt a csajommal, szeretjük egymást, viszont ő egyre több olyan dolgot tesz, ami miatt egyre biztosabb, hogy nem vele kívánok megöregedni, pláne nem közös bankszámlán lenni. A kérdés az, hogy mikor mondjam meg neki, mert hátha ő fejben velem tervez jövőt, csak nem mondja ki. Így lenne tisztességes. Mikre is gondolok, amik egyre inkább visszatetszést váltanak ki nálam? Például: tartozásaik vannak a családjának, tőle tudom, hiteleik vannak, de nekik az volt a legfontosabb, hogy elmenjenek idén külföldre nyaralni, mert anélkül nem lehet meglenni.        

       

                Aztán olyan műszaki cuccokat meg bútorokat vesznek, amiket vagy nem engedhetnének meg maguknak, vagy feleslegesek. Ők egykor tehetősebbek voltak, és azt az életszínvonalat szokták meg és nem akarják elfogadni, hogy vége. Vannak tartalékaik, de nem tudják kezelni, inkább felélik. És utána? Az anyjának az a filozófiája, hogy a pénz azért van, hogy költsék. Mondom neki, hogy ott van nekik az a nagy családi ház, hogyan tervezik a spórolást télen? Erre rávágja gondolkozás nélkül, hogy amíg fussa rá, ki lesz fűtve, nem fognak 15 fokban karácsonyozni...

A barátnőm úgy csinál, mintha ez egy olyan helyzet lenne, ami majd magától megoldódik. Jól keres, de annak a pénznek máshol lenne a helye, oda kéne csoportosítania már most. De ő elmegy barátnőkkel edzeni, aztán kihagyhatatlan az is, hogy utána a legdrágább helyre üljenek be. Mondom neki, jól teszed, menjél edzeni, de utána nem kell megint költeni. Erre megkapom azt, hogy na, uralkodni akarok rajta és ne uralkodjak rajta mert az milyen csúnya dolog... Nem érti, hogy az ő érdekében mire akarok kilyukadni. Néha nem tudom türtőztetni magam és mondok neki ezt-azt, de jogosat, olyankor teljesen kifordul magából, majd miután magában elgondolkodott, esetleg napok múlva, bocsánatot kér, még azt is mondja, hogy tudja, hogy igazam van és neki akarok jót, meg is köszöni, hogy terelgetem, azt is mondja, mihez kezdene nélkülem. Csak a tanácsaimat nem fogadja meg, így meg a falnak is mondhatnám.

Nem tudom, milyen egy olyan bocsánatkérés, amit ténylegesen el is lehet fogadni. Hullámzó a hangulata, van, hogy a kedvencét főzöm, vagy veszem meg, és még meg sem köszöni. Van, hogy egy egyszerű kérdést sem merek neki feltenni, mert félek, hogy megint félreérti. Van, hogy nem boldogulok valamivel, ő meg foghegyről odaveti, hogy az ő XY ismerőse már rég megoldotta volna. Ha kérdezek valamit, minden hátsó szándék nélkül, van, hogy egyből támadásnak veszi. De mindezek ellenkezője is előfordul, hogy nagyon hálás, bújós és kedves.

Én eddig csak akkor szakítottam, ha már nem voltam szerelmes, ha már nem láttam értelmét az egésznek, de addig a problémákat meg tudtuk beszélni, simán ment minden. És most is motoszkál bennem ez. De olyan sosem volt, hogy „na jó, nincs jobb, meg rá is érek, maradok ebben, meg ne sírjon már a szája” – ennek nincs értelme. Én egy kapcsolatban maradéktalanul jól akarom érezni magam, boldog akarok lenni, ha ez önzésnek számít, sorry.          

 

 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr4017909013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sadist 2022.08.16. 10:24:44

Dugd, amíg kedved tartja, aztán lapát! Ha eddig nem volt képes fejben felnőni, akkor ezután se fog, csak az idődet vesztegetnéd vele. Az egyik legnagyobb hülyeség, amit férfiember elkövethet az életben, hogy összeköti az életét egy taknyos hülyegyerekkel.

Almandin 2022.08.16. 21:23:37

Egy költekező és egy spórolós ember valóban nem jó párosítás.

TrökkösBélabá 2022.08.17. 09:26:14

Soha nincs közös bankszámla! Olyan legalábbis semmiképp, amire mindkettőtök fizuja érkezik. Ez kétféle ember fixációja általában. Azé, aki csóró, de megunta ezt az állapotot, vagy akinek kisebbségi komplexusa van és ezzel akarja kompenzálni. Házasság (muhahaha, manapság inkább közös lakáshitel) után nyithatsz olyan számlát, ami kettőtöké és mindketten utaltok rá felesben és arról megy a hitel, rezsi, kaja, de amúgy mindenkié az, amire vitte.

Ja igen, és házassági szerződés!

Ráérsz megköszönni.

body_andras 2022.08.17. 10:06:46

Bár a címnek nincs sok köze a poszthoz, de tudd hogy ami "közös" az egyenlő a kizsákmányolással, ne csak ezzel de más csajjal se csinálj közös számlát, meg úgy általában semmilyen vagyonelemet se közösbe.

Burgermeister 2022.08.17. 14:06:12

Soha de soha kozos bankszamlat!!! Nincs mit.

exilis 2022.08.17. 16:13:37

Nekem az első feleségemmel 20 évig működött a közös bankszámla. Mindketten ráláttunk, ez önkéntelenül kordában tartja az extra hülyeségekre költést. Szóval, vannak esetek amikor még ok, amikor a bizalom feltétlen, de azóta én se közösködök senkivel.

bordon 2022.08.17. 16:39:51

Szexpartnernek tekintsd a nőt. Így kezeld, élvezd a szexet, amíg tart. De semmi közös kassza, házasság, vagyonközösség. Hadd ássa egyre mélyebbre magát az adóssagokban a családja, de te, kedves posztoló ettől tartsd magad távol.
Ha ő többet akar, jogilag megpecsételni a kapcsolatot vagy elapad a szex, akkor lapát.

2023.12.23. 11:07:14

Én sem akarok vele közös számlát, akkor már ketten vagyunk.
süti beállítások módosítása