Egy igénytelen embertől nem lehet túl sokat várni

2022. szeptember 02. 07:50 - csajokespasik

       

               „Nem szólhat bele egyik fél sem a másik öltözködésébe, politikai, vallási nézetébe, vagy egyáltalán abba, hogy mit és mikor eszik” – Egy kapcsolatban 1 év után sok minden átértékelődik, innentől számítható komolynak a dolog, hiszen ekkor jelennek meg a szabályok. De milyen szabályokról is van szó?        

 
       

                Fedezd fel és használd!  Ha lazán ismerkednél, barátkoznál, de nyitott vagy egy kis extra kényeztetésre is, akkor a Barátság Extrákkal kapcsolat passzol hozzád. Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Mibe van jogunk beleszólni egy kapcsolatban egy év után? Magamnak is felteszem a kérdést és pár választ is mellékelek.

Anyagiak: ha ő azzal a véleménnyel van a munkámról, hogy nem fizet elég jól (ami így van, de legalább stabil) addig nincs ebbe semmilyen beleszólása, amíg külön kasszán vagyunk. Mi 1 év után is úgy vagyunk, hogy mindent külön fizetünk. Nem élünk együtt, de ismerjük egymás lakását és a másik életritmusát.

A barátok: neki nem kell őket elviselnie, ha nem kötelező közéjük járni. Nekem se fordítva. Emberfüggő. Húsz évesen volt olyan barátnőm, akinek nála jóval idősebb haverjai voltak, és velük éreztem a legjobban magam, mert nem tették az agyukat, mint a velem egyidősek. Nem érdekelte őket sem a divat, sem az ezzel kapcsolatos elvárások.        

       

               Ha úgy érzi, túl sok időt töltök barátokkal, akkor jelezheti, de azt nem döntheti el, kikkel haverkodhatok. Úgy vélem, hogy amíg a közös életünket nem érinti masszívan, addig nincs joga beleszólni, és mindegy is. Fordítva ugyanezt nyújtom.

A múlt: Ha mesél a korábbi kapcsolatairól és bevallja, hogy ott és akkor ő sokat lépett félre, akármilyen szép dolog is az őszinteség, valószínűleg veled is ezt fogja tenni és valójában most kaptál egy rövid használati utasítást hozzá.

Arra, hogy mennyire terhes már a másik társasága, jelek mindig vannak, csak észre kell venni, főleg a saját érzelmeidnél: például, amikor hazautazik tőled a szüleihez pár napra, akkor egyáltalán nem szomorkodsz, nem hiányzik, sőt, fellélegzel, kicsit talán örülsz is a szabadságnak. Vagy ha egyre gyakrabban tervezel nélküle. - Ha már nincs több ambíciód erre a kapcsolatra. - Ha ő nem akar gyereket, de te igen, vagy fordítva, és jön a nagy kérdés: a gyerek, vagy ő?

Továbbá nem szólhat bele egyik fél sem a másik öltözködésébe, politikai, vallási nézetébe, vagy egyáltalán abba, hogy mit és mikor eszik. Persze tanácsot adhat, meg építő kritikát, erről szól az alkalmazkodás. Full igénytelen embertől amúgy se lehet sokat várni, de arra való a szakítás. Azért 1 év után ez már kitapasztalható.

A haverok ügyébe is csak akkor lehet beavatkozni, ha azt látod, rossz hatással vannak rá, lehúzzák érzelmileg, anyagilag, piások, drogosok. Konkrétabbat nem tudok írni, mert ilyen gondom még szerencsére nem volt.

 

Azt mondják, hogy a nők a bonyolultabbak, a férfiak egyszerűbbek, de bárcsak ilyen könnyű lenne, mert ez is emberfüggő, múlt-neveltetés-család és-személyiségfüggő. Valóban , én is tapasztaltam, hogy egy lány elmondja nekem egy este, hogy mennyire szeret, aztán másnap szakít, vagy szó nélkül felszívódik. Mást mondanak, mint amit mutatnak, vagy nagyobb elvárásaik vannak, mint mondják. Nem általánosítás, mert ugyanez megvan pasiban is: van olyan haverom, aki elmesélte, hogy imádta a nőjét, meg tudott volna halni érte, mondta, hogy belepusztulna egy szakításba. Aztán megjelent egy másik lány, a gigantikus szerelem percek alatt elpárolgott és minden átértékelődött. Szóval nem lehet kijelenteni, hogy egyik vagy másik nem a rosszabb ilyen szempontból: az érzéseink rabszolgái vagyunk. Az emberek többsége, akikben nulla érzelmi tudatosság van, nem bonyolultak, vagy rosszak, vagy hazugok, csupán dróton rángatott bábuk, és ezt csak nagyon későn fogják észrevenni.          

 

 

7 komment
Címkék: megmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr7917921975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

body_andras 2022.09.02. 08:09:54

Ha bármibe "bele kell szólni" akkor azzal a partnerrel nem vagy megelégedve és fölösleges kapcsolatban maradni vele.
Ha még arról is beszámol, milyen jó volt a faszkörhintán és milyen legendás félrekúró őkelme, akkor adj neki olyan kormolást amit még 50 év múlva is megemleget, és dobjad azonnal.
Jó reggelt mindenkinek :)

VOGAben 2022.09.02. 09:25:24

@body_andras: Így így! Csak sokszor az ilyesmi múltat évekig titkolják a nagyságosasszonyok. A lenyomata attól még dolgozik... A számtalan lakhely és munkahely keltsen gyanút mindig!

Olasz Bazsa 2022.09.02. 09:42:14

Nincs olyan, hogy egyszerű eset. Sem férfiban, sem nőben. Mindenki rendkívül összetett személyiség, múlttal, batyuval. Vagy belefértek egymás tolerancia szintjébe, vagy nem.
Látám vala, hogy ti nem. Feleslegesen töltitek egymás idejét, nyugodtan hess a picsába mind a kettőnek.

antisocialnetwork 2022.09.02. 18:08:14

A mikrofonba. Napi szinten. Akkor lesz nyugalom, béke , szeretet.

Andy73 2022.09.03. 13:47:08

Egy komoly kapcsolatban bármit meg lehet beszélni. Ha meg nem komoly, akkor ezt kell az illetővel közölni, már egy év előtt is, hogy ne hitegesd, és ne rabold feleslegesen az idejét.

Sztravinszka 2022.09.03. 15:55:01

@antisocialnetwork:
A klasszikus: ne szój' belee, nem telefón!

Lorrh 2022.09.04. 10:29:30

@Andy73: mesebeszéd: b-á-r-m-i-t nem lehet megbeszélni. Vannak tabu témák mindenhol.
Elmondod a párod és megundorodik tőled, olyat hall például.
süti beállítások módosítása