Nem akar összeköltözni, mégis mindig nálam van

2023. március 03. 07:53 - csajokespasik

       

               „Nincs sok pénzünk, de lehetetlen is félretenni fiatalon. Saját lakást akar, de a mai viszonyok közt ez nem egy gyorsan elérhető álom” – A barátnő nem akar a pasijához költözni, mégis életvitelszerűen nála van. Ezt csak néha szakítja meg rövid időre, ha rájön valami. Mi a különbség az együttélés és az együttlakás közt?        

 
       

                Fedezd fel és használd!  Ha lazán ismerkednél, barátkoznál, de nyitott vagy egy kis extra kényeztetésre is, akkor a Barátság Extrákkal kapcsolat passzol hozzád. Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Adott egy férfi és egy nő, akik 25 éves koruktól 4 éve együtt vannak. Sokáig albérletben laktak és aki albizott már, az tudja, milyen kiadásokkal és áldozatokkal jár. Ezt az életmódot csak egy évig tudták fenntartani. A férfinek lett egy lakása, a barátnője hazaköltözött a szüleihez. Én vagyok a történetben a férfi.
(Azért így kezdtem, hogy általánosabb legyen, így talán könnyebb találgatni.) Mondom, hogy költözzön hozzám, éltünk már együtt, semmi meglepetés nem lesz, ...de nem. Viszont nálam sokkal többet van, mint otthon. Van, hogy hosszú napokig, akár hetekig is nálam van, a melóból néha ide jár „haza”. Neki fontosabb az én-idő, ő mondta, hogy emiatt sem akar összeköltözni, merthogy szeret egyedül is lenni, de most mégsem ez történik. Hanem az, hogy tulajdonképpen együtt élünk. Akkor távozik, ha rájön valami – nem tudom, mi.        

       

               Mi elől menekül? A közös élet felelősségétől? De az most is van valamennyire. Tehát nem is az van, hogy pont azért nem akar együtt élni velem, mert már éltünk együtt és elég volt neki. Így nem tudom, mi van nála. Ez nekem így nem megoldás, hogy ha kedve van, jön, ha valami rájön, hazahúz. Eddig nem tudtam rajta fogást találni, mert van egy kedveskedő stílusa, amivel lekenyerez.
Én beszéltem erről a párommal, mondja, hogy konkrétan semmi nem köti az otthonához. De neki kell pár év, míg anyagilag összeszedi magát. Ez a válasz a kérdés ügyes kikerülése volt. Nincs sok pénzünk, de lehetetlen is félretenni fiatalon. Saját lakást akar, de a mai viszonyok közt ez nem egy gyorsan elérhető álom. Akár még Budapest vonzáskörzetébe tartozó városokba is költözne, ha jó a tömegközlekedés. De a helyzet erre még nem igazán érett meg.
Ő elég kreatív, és van egy kis gépfüggése is, a laptop állandóan nála, van, hogy éjfélig is előtte ül. Akkor is, ha nálam van.
Vannak barátai, és neki a melója a hobbija is, így szerencsés, viszont nem fizet valami jól. Így visszaolvasva, nagyon fekete és fehér a helyzet, de ki vagyok én, hogy megfosszam a választási szabadságától, vagy utasítgassam. Csak jobb belátásra szeretném téríteni, hogy az, amitől menekül, voltaképp jelenleg is abban él. Általában mindent megbeszélünk, de ezen nem tudunk átlendülni, ezt mindig kikerüli. Mégis én nem lennék elég jó neki valamiben? Sok megpróbáltató helyzetben is kitartott mellettem, de ha egy ilyen egyszerű területen nem lát be valamit, kizártnak tartom a változást rövid időn belül. Vannak vitáink, igen, de hol nincsenek? Ezek nem nagy dolgok, de ha egyszer betelik a pohár, az csak azért lesz, mert összeadódott benne, vagy bennem, a sok kis apróság. Ezért nem akarom ezt sem csak úgy szőnyeg alá söpörni.          

 

 

16 komment
Címkék: költözés

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr4918062828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2023.03.03. 07:59:35

Bolond a nő. Mit vársz ilyen hormon ciklusoktól vezérelt, reklámokkal agymosott tiktokgenerációtól?

Olasz Bazsa 2023.03.03. 08:36:30

"ha kedve van, jön, ha valami rájön, hazahúz"
Ez a mingli kapcsolati forma, ami egyre nagyobb divat. Inkább örülj neki, hogy van némi szellőzés a kapcsolatban. Így későbbre tolódik az egymás megunása, esetleg megutálása, majd 5-7 év után a szinte kötelező válás.

body_andras 2023.03.03. 09:44:32

Ha hozzád költözne, nem maradna egy nyugodt helye ahol a Józsi kikormolhatja.
BTW alap szabály hogy majd akkor költözzetek össze ha Neki lesz lakása. A tiédre vigyáznod kell.

Real_Time 2023.03.03. 11:44:05

Pont jó ez így, az lenne az igazán nagy gebasz ha fordítva lenne, és az övé lenne a lakás.

Sadist 2023.03.03. 14:14:22

Azért nem akar összeköltözni, mert így megkap minden kényelmi szolgáltatást, de még csak felerezsiznie se kell érte. Bónusz feature, hogy mellette még nyugodtan keresheti is a jobb gazdatestet.

Sadist 2023.03.03. 14:24:17

@Real_Time: Fordított felállás (csóró pasas, saját lakással rendelkező csaj) csak akkor lehetne, ha emberünk esztétikai szintje nagyságrendekkel magasabb volna, mint a nőé. Gondolom nem kell mondanom, hogy ez viszont ritkább, mint a fehér holló, úgyhogy az egyszeri férfinek nem kell amiatt aggódnia, hogy ilyen helyzetben találja magát.

Real_Time 2023.03.04. 06:02:44

@Sadist: Hát emiatt bizony hogy nem :)

antisocialnetworkagain 2023.03.05. 06:47:59

Szerencsétlen panaszáradat. Albizott szót nem használja, érett férfi. Kuka.

Andy73 2023.03.05. 14:52:47

4 év után, 30 felé közeledve el kellene tudni dönteni, hogyan tovább, ha nemcsak élettársi kapcsolatban gondolkoztak, hanem házasságban, családban is. A nőt elvileg jobban szorítja az idő, ha gyerekeket is akar még ebben az életben, de a férfinak is sarkára kell tudni állni, és feltenni a nagy kérdést, ha biztos a dolgában. 30 fölött a férfi még találhat fiatalabb nőt is, ha a mostani nem értékeli a helyzetet, persze a harmincas nő is találhat még párt, de a végtelenségig nem lehet halogatni, illetve nem érdemes keresgéléssel tölteni az életet. Ez a sztori csak abból a szempontból érdekes, hogy 30 felé a férfi már megállapodna, a nő még nem tudja mit akar, pedig ez gyakran inkább fordítva szokott lenni, ahogy a biológiai óra egyre hangosabban ketyeg.

Almandin 2023.03.05. 15:26:55

@Olasz Bazsa: Ez attól függ, mit akar. Egy 30 körüli nő gyakran akar gyereket, családot. Ha igen, akkor egy-két éven belül el kell dönteniük, mit szeretnének, mert egy nő nem marad mindig termékeny.
Ez a nem összeköltözős életforma inkább idősebb, családot alapítani már nem akaró embereknek lehet jó. 40-50 felett sokan már nem akarnak egy háztartást a másikkal. Attól még kötődhetnek egymáshoz, a tévhitekkel ellentétben sok ilyen kapcsolat van, ami nem csak a szexről szól. Sokszor a többszöri csalódás is vezethet oda, hogy valaki már nem akarja pl. a vagyonát kockáztatni egy hagyományos házassággal vagy együttéléssel. Abban igazad van, hogy az ellaposodás, unalom kevésbé kezdi ki azokat a kapcsolatokat, ahol nem élnek egymás nyakán non-stop. Ezért lehet jó pl. együtt élőknél is a külön hálószoba. Az se (feltétlenül) az elhidegülés jele.

szeme közé, laposan! 2023.03.05. 18:47:57

“ Ezt csak néha szakítja meg rövid időre, ha rájön valami.” Vagy valaKi, ugye, hiszen ne zárjunk ki egy lehetőséget csak azért, mert nem hisszük el, hogy valós lehet. :) A háttérben a kisasszony valószínűleg más farkakat ízlelget, nem véletlenül nem akar állandóra téged.

Lorrh 2023.03.05. 22:10:17

@szeme közé, laposan!: "más farkakat ízlelget,"

fúúújjj farokíz, az olyan lekvár amit farokból főznek? fúúúúújjjjjjjjjjjjjj

Mesterséges Geci 2023.03.05. 23:53:51

Valaki majd egyszer mondja el, mire jó ez a blog!
Már azon túl, hogy pár arrogáns, buta lúzer kitombolja magát.

Lorrh 2023.03.06. 08:22:57

@Mesterséges Geci: klikkantásokat generál és ezt átszámolják a csajokpasik randi helyre és ott mutatják milyen népszerű. promóció az egész.
ezt tényleg nem tudtad vagy inkább be akartál szólni és egy ilyen hamis apropót kerestél hozzá?

Mesterséges Geci 2023.03.08. 18:11:29

@Lorrh: na de épp ez az, hogy ez mitől generálna kattintást? Ide csak pár trollkodni vágyó jön, meg két vagy három elmebeteg. :D
süti beállítások módosítása