Még sosem volt 1 évnél hosszabb kapcsolatom

2023. május 09. 07:32 - csajokespasik

       

                Általában azok hangoztatják, hogy a kapcsolatok nem nekik valók, akik sokat csalódtak, viszont az se megoldás, ha valaki magára erőltet egy hosszútávút, fogcsikorgatva végig tűr egy nagyobb szakaszt, olyannal, akit csak elvisel, és nem is passzol hozzá igazán.        

 
       

                Fedezd fel és használd!  Ha lazán ismerkednél, barátkoznál, de nyitott vagy egy kis extra kényeztetésre is, akkor a Barátság Extrákkal kapcsolat passzol hozzád. Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Miért lehet az, hogy 1 évnél hosszabb kapcsolatom sose volt, de az ismerőseimnek se nagyon? Pedig sokáig voltam abban a hitben, hogy működhet a hosszútávú, mert vannak kivételek. Elindul a dolog, aztán túl hamar jön a lejtő, azt veszem észre, hogy egyre érdektelenebb, és lassan minden eltűnik, ami kezdetben megvolt és szép volt. Egyre több a vita meg a puffogás. Aztán beszélünk róla, és egy kicsit jobb lesz, vagy rosszabb. Még azt is megkaptam egyszer, hogy a velem eltöltött idő a részéről pazarlás volt. Hiába végzek önelemzést utána, nem mindig magamat hozom ki hibásnak.        

       

               Egyik ismerősöm elmondta, hogy azért jár el reggelenként rendszeresen kocogni, hogy ne legyen otthon, amikor a párja felkel. Ez így nem nagyon kapcsolat. Nyilván, ha valaki sokat csalódik, azt hirdeti, hogy a kapcsolatok nem neki valók, viszont aki meg fogcsikorgatva végig tűr egy huzamosabb időt, olyannal, akit csak elvisel, és nem is passzolnak egymáshoz, az büszke rá, hogy képes rá, megcsinálta – de ez se az igazi, nem így kéne mennie.

Nem minden kapcsolat egy harmadik fél miatt megy tönkre. Kell valami plusz. Nekem a természetes biológiai kifutásról szóló magyarázat se túl hangulatos, ami szerint ha elmúlik a szexuális vágy, akkor vége és onnantól már csak egy udvarias türelmi játék az egész. Ha ez így lenne, nem sokban különböznénk egyéb emlősöktől, és ha nem tart össze más, akkor jöhet a dobbantás. Ha nem érzem úgy, hogy meg kéne oldani valamit, akkor nincs ott több kérdés. Viszont kell léteznie valami másnak, ami minden erőltetés nélkül is összetart.

Ahhoz, hogy megszerezzünk valakit, motiváció és energia kell, de a legtöbb ahhoz kell, hogy meg is tartsuk. Nyilván az se jó, ha belekényelmesedik valaki, vagy ha kivárós és tűrős fajta, és a problémamegoldást a kocogásban látja, vagy a netes húspiacban, mert sokan hisznek benne, hogy ott vár valaki rájuk, kaphat szebbet, jobbat & fiatalabbat. Hát ebben is lehet hinni. Sajnos ma már mindenhonnan az árad, hogyha valami nem működik, és már nem élvezed, gyorsan cseréld le, mert jobb jár neked... Az érett érzelmi intelligencia kifejezés meg lassan az olcsó ezó cuccok közé süllyed.

Dani          

 

 

11 komment
Címkék: vallomás

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr9018119830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VOGAben 2023.05.09. 20:45:46

Szerencsés ember! Van ismerősöm, aki három felé fizet gyerektartást. Szerintem ő szarabbul járt...

antisocialnetworkagain 2023.05.10. 04:56:18

Dani bzd+, nem gondoltam volna, hogy le mered írni!

Chendrys19 2023.05.10. 13:23:00

@VOGAben: Hát... ha valaki ennyire felelőtlen, akkor így járt.

Lorrh 2023.05.10. 17:20:24

@VOGAben: na de miért kell belespriccelni a méhbe? Olyan felesleges ennyi felesleges gyereket a világra erőltetni.

VOGAben 2023.05.10. 19:18:41

@Chendrys19:
@Lorrh:

Nem a faszi készülékében volt a hiba. Egyszerűen melléfogott. Én egy után leálltam.
De ő csak házasságban gyerekekkel tudja elképzelni az életet. Frászt kapnék de neki végül a negyedik feleség bevált. Már nem fizet az exeknek, a nagykamasz saját gyerekek és az asszony két gyereke is velük élnek ma. Rémálom volt az előzmény, fizikailag mondjuk bele is rokkant kicsit. Mára viszont jó életük van. Szép helyen élnek stb. Millióból egynek, ha sikerül ez...

Lorrh 2023.05.10. 19:57:03

@VOGAben: jaja egész elképesztően változatosan tudják az emberek elbaszni a saját és a szeretteik (?) életét.

2023.05.11. 11:03:47

Azt írja cím nem volt a kollégának 1 éves hűség idővel ADSL kapcsolata?
Ilyen szerencsét

Almandin 2023.05.15. 18:06:07

A mai emberek valóban egyre kevésbé képesek tartós kapcsolatra, ezt én is látom. Egyre ritkább, hogy képesek legyenek kitartani egymás mellett. Már az ismerkedés is instant, ott is türelmetlenek, mindent azonnal akarnak. Utána ha jön az első probléma, menekülnek. Ebből egyre rövidebb kapcsolatok lesznek, végül teljes kiábrándultság és magányosság. Nyilván az se jó, ha két ember kínkeservvel végigkínlódik egy életet egymás mellett, de ma már valóban sok kapcsolat pár hónapos, vagy maximum pár éves.

2023.05.15. 22:53:33

@Almandin:
Ha még az okát tudnád miért van ez!

Azért mert mindenki képmutató, hiszen ezt várja el a társadalom!
2 képmutató egyén egy ideig megpróbálja fenntartani a látszatot, aztán valakinek úgyis el fog fogyni a cérna.

Almandin 2023.05.16. 01:25:40

@kiskutyafule: Mindenki azért nem képmutató. Sokan azok, de ma már jobban el mernek válni, mint 100 éve. Esetleg nagyon vallásos, konzervatív körökben megy még jobban a képmutatás. Ma azért az emberek többsége nem áldozza fel a boldogságát a látszatért. Aki nem hisz a túlvilágban, az kevésbé csinál olyat, mert sejti, hogy egy élete van és nem akarja azt lehetőleg elrontani. Más kérdés, hogy igazán boldog tartósan csak nagyon kevés ember lesz, a többi szenved.

2023.05.16. 04:28:40

@Almandin:
Nem csak a vallásos ok(bár a mai jogi keret alapjai onnan is erdnek, igaz ezt csak ők szeretik hangoztatni, mert Hamurabi egy kicsit előbb volt mint a sok vallás károsult), az általános társadalmi nyomás egy igen csak torz személyiséget rúd kialakítani, főleg ha a visszacsatolás igen csak torz.
Azt meg el kell rejteni....
süti beállítások módosítása