Szegény csajt mindig megpofozzák a fiúk

2010. november 04. 07:39 - csajokespasik

„Amíg tereptárgynak nézed a pasikat, addig ne várd el, hogy elnézzék a szemétségeidet. Nem kell sportot csinálni az alvó oroszlánok bökdöséséből” – szól mai szlogenünk. Képzeljetek el egy nagyszájú csajt, aki rendszerint abban leli örömét, ha a pasikkal kötözködhet. A sűrűn kalapált lány helyett annak barátnője teríti elénk eme pszichológiai zavart és jogosan kérdezi tőlünk: hogyan viselkedjen egy mai, modern nő?

 

Hülyeség lenne elhinni, hogy az agressziós felfogás egyetlen perc alatt hirtelen megváltozik. Különösen, ami a bosszantó nők és reakciós fiúk helyzetét illeti. Egy lányt a saját sorsa feszít keresztre (utóbbi mondat egy mozi előzetes coming soon-os szövege is lehetne). Van egy barátnőm, 26 éves és valahogy mindig bekap egy-egy fülest a pasijaitól. Az egyik rátolta az asztalt egy kocsmában, májusban pedig egy szórakozóhelyen, a szemem előtt akkora sallert kevert le neki a párja, akivel aznap szakított, hogy a puszta látványa még nekem is fájt. Ami a legmegdöbbentőbb, az a dolog váratlan hirtelensége volt: olyan hirtelen történt, hogy először fel sem fogtam. Csendben beszélgetnek, majd puff, repül neki a füles. Pedig nem egy hülye csaj, aki hagyja magát, de szereti cukkolni a férfiakat… csak rendszerint olyanokat fog ki, akik ezt nem tolerálják.

Nem kell sportot csinálni az alvó oroszlánok bökdöséséből. A szóban forgó barátnőm szeret rövid, velős beszólásokat pattintani a fiúknak, amiket – saját bevallása szerint is – rendkívül élvez. Mármint hogy megbotránkoztatni a férfiakat. Egyszer megkérdeztem tőle, hogy miért tartja ezt szórakoztatónak, mire csak megrántotta a vállát. Végül azt mondta, hogy a mai nőknek az a feladatuk, hogy a férfiak fölé kerüljenek és átvegyék a szerepet. Ő a nőiséget egy pimasz díva szerepében képzeli el. DE ilyen nincs! Ez tévhit. Öncélú, szubjektív hülyeség, a nő szerintem legyen nő, se több, se kevesebb. Ezzel a filozófiájával csak megalázza és veszélyes helyzetekbe sodorja magát. Egyszer elmesélte, hogy gimis korában, amikor még nem ismertem, egyik alkalommal még a rendőrséget is ki kellet hívni, mert a pasija a házig kergette és a kapuban üvöltözött… Tudom, hogy ez nála csak amolyan védekezés, egyszerre megveti és kívánja a férfiakat (szerintem) ugyanis többször hívott fel sírva, hogy megint megkergették, megpofozták, kiabáltak vele. Többször tanúja voltam már, hogyan piszkálja a pasikat: nem kiabál velük, csak halkan beszúrja a kis fullánkját. Ez egyszer-kétszer elmegy, de sorozatban kicsit már durva. A dolog szépsége, hogy ő abban a hitben van, hogy ez teljesen normális, aranyos kis fricska, és fel van háborodva, amikor megpofozzák, hogy egy nővel nem lehet így bánni. Egyszer szemtanúja voltam, amikor egy kedves fiúval – akivel két hétig járt – pörlekedett:

SRÁC: Mit csináljak ma este nélküled?

Ő: Ott a kezed…

Mindig panaszkodik, hogy X + Y mennyire jól megvan, mint pár, olyan boldogok és látszik, hogy tényleg együtt vannak és szeretik egymást, mire én kíméletlenül megmondtam neki, hogy ez azért van, mert az a csaj nem egy olyan szarkavaró botrányhős, mint te. Amíg tereptárgynak nézed a pasikat, addig ne várd el, hogy elnézzék a szemétségeidet. Tudom, hogy lenne igénye a meghitt kapcsolatra, csak nem tudja zabolázni a nyelvét, se saját magát. Szerintetek ez egyedi eset, vagy mások is járnak hasonló cipőben? És a másik kardinális kérdés: hogyan viselkedjen egy mai, modern nő? Van erre recept? Sziasztok: Zs.

 

 
203 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr572421812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Father Justice (törölt) 2010.11.04. 11:17:52

@Theremin: Lehet, hogy ez a csaj is úgy alázta a legutóbbi barátját, mint a mai poszt főszereplője. Az meg így vágott vissza neki. Ügyes. :)

Dr. Jula Watson 2010.11.04. 11:18:47

@Kedves Nard: Látom most egy rugóra járunk :)

Hurri Kán 2010.11.04. 11:19:28

@Theremin: ha ilyen gyerekem lenne lehet hogy én sem akarnék vele sokat beszélgetni :)) (Na jó, ez kicsit vicc volt, valami oka biztos van hogy így félresiklott...)

ernő50 2010.11.04. 11:28:41

Nem igazán hiszem, hogy bármilyen előzetes hatást is kellene gyakorolnom akármelyik nőre ahhoz, hogy normálisan beszéljen velem. A hatást majd akkor fogom gyakorolni ha annak ellenére, hogy én rendesen beszélek vele ő nem beszél velem normálisan. Ez a hatás nagyon durva lesz, a végeredménye pedig brutális. De még soha nem kellett ilyen hatást gyakorolnom egy nőre sem, mind normálisan szólalt meg eddig.

Rebelde 2010.11.04. 11:30:50

eddig kreténeket fogott ki, ami persze azt jelenti, hogy az ő készülékében is van bőven hiba

én nem is tudnék mit kezdeni olyannal aki nem viseli el a fricskáimat, még nem kaptam jobb horgot ezek miatt, talán nem véletlenül:)

Hurri Kán 2010.11.04. 11:32:32

@Rebelde: nem lehet mindenki fekete öves népi táncos :DD

vázkulcs 2010.11.04. 11:33:21

Nők. :D Minek megverni, mikor le is lehet lőni? :)

Na jó nem lennék képes egyikre sem, vagy nagyon durva dolog kellene hozzá.

Szöszi 28 2010.11.04. 11:34:20

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: Nem mondtam, hogy az együtt járásuk alatt történt...És nem is akkor történt, hanem előtte 3 évvel...Gondolom azért az csak nem bűn, de kövezz meg érte kérlek:)

Intizar 2010.11.04. 11:36:04

Ismertem én ilyen "nőietlen" nőt és "férfias" férfit. Igazán kedves, rokonszenves emberek voltak mindketten, de attól még emberhalál lett a vége és tíz év.

Rebelde 2010.11.04. 11:36:19

@gyvy:

:DD
most komolyan nekem pl. fontos, hogy vegye ezeket a dolgokat, sőt rámpirítson, mert onnantól kezdve érdekel:)

Hurri Kán 2010.11.04. 11:39:07

@Rebelde: Persze hogy fontos a humorérzék, csak más a humor és más a másik megalázása, sértegetése.

Plusz akibe szorult némi egészséges életösztön, felméri hogy kivel szemben milyen viccet enged meg magának, lásd a sör nem alkohol, tészta nem étel, medve nem játék c. székely mondást :)

Rebelde 2010.11.04. 11:40:51

@gyvy:

nyilván, ezt azért némi empátiával seperc alatt felméri az ember:)

S0und 2010.11.04. 11:42:22

@Kedves Nard: ez csak egy szitu, de kiváncsi lennék hogy reagálnál ha előtte már 100 ilyen kis fricskát az orrod alá dörgölnének.

w/e

Az elején sajnáltam a picsát, jajj szegény, az agresszív férfiak ütik szegényt. Azért jó hogy a végére kiderült hogy nem ok nélkül teszik.

tarquin - védőháló nélkül 2010.11.04. 11:46:13

@Kata1987: nem vettem, hogy a "drága barátom" tulajdonképpen drága ex, így jól félreértettem, bocsánatot kérek, békesség.:-)

Rebelde 2010.11.04. 11:47:09

egyébként ami a mai lelkiállapotokat jellemzi, abból kiindulva sajnos nincs mit csodálkozni azon, amikor valaki ennyire aránytalanul reagál egy akár másnak jelentéktelen beszólásra(bár rendszerint csodálkozom)

simán megölnek azért, mert szakítasz, ha valaki rálép a lábadra a vilin szinte ölre mennek, a neten pedig válogatott módon kínoznának meg embereket azért, mert így vagy úgy néz ki, vagy szerepel egy műsorban stb.
rengeteg a frusztrált idióta, elsősorban nekik kellene változni és nem a körülöttük lévőknek

Dr. No 2010.11.04. 11:48:29

A titok nyitja szerintem az, hogy a csaj kisebbrendűségi érzésben szenved. Nem kezd olyan pasikkal, akik szellemileg fölvennék vele a versenyt. Helyettük maradnak a bunkó macsók, akiken demonstrálhatja "szellemi fölényét". Még a fizikai következményekkel sem jár rosszul, mert megalapozzák a mártírszerepet. "Így kénytelen szenvedni egy intelligens nő a bunkó, paraszt férfiak között."

A következtetés alapja a osztban leírt párbeszéd a szerencsétlen, majdnem síró kisfiú ("Mit csináljak ma este nélküled?!") és a magát intelligensnek képzelő bula között a szellemes (helyett primitív és alpári) riposzttal. Ha a poszt főszereplője mindig ilyen színvonalú szellemességekkel alázza a pasijait, akkor elég könnyen be lehetne égetni. Ha a partnerei nem volnának neandervölgyiek.

Kb. úgy tudom elképzelni, hogy a csaj egy viszonylag intelligens pincérnő, aki kőbunkó ipari tanulókkal, teherautósofőrökkel és biztonsági őrökkel lép kapcsolatba és felettük próbálja bizonyítani "szellemi fölényét". Még abba az irányba is merek saccolni, hogy a csaj esetében nem ritka a nála fiatalabb pasi. Azon is jól lehet bizonyítani a fölényt.

Szánalmas.

Szöszi 28 2010.11.04. 11:52:02

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: Látod?:D Majdnem pofán vágtál, pedig nem is érdemlem meg:)

tarquin - védőháló nélkül 2010.11.04. 12:05:41

@Kata1987: nem verekszem, ez teljesen független mások érdemeitől.:-)

@gyvy: hát.. nem mindenkinek elég nagy ehhez... az ebédlőasztala.:-) De valóban nem.

Dr. Jula Watson 2010.11.04. 12:06:01

@gyvy: A mai értelmiségi sajtóban már benne volt, hogy állítólag nem is ő adta fel a hirdetést, csak valakinek a bosszúja. Nem is olyan rég volt már itt szó a hasonszőrű bosszúállásról, lehet, onnan lopta valaki az ötletet? :)

kockabela 2010.11.04. 12:15:46

@Dr. No: Pont ezt akartam írni én is!
Ezt a csajt nem pofozni kell, hanem egyszerűen ott kell hagyni! És nem azért, mert beszólogat, hanem mert láthatóan nincs egy szemernyi humora sem. Mert, amit annak gondol, az nem az. Az idézett beszólás nem szellemes, hanem egyszerűen primitív, ahogy írtad is.

Fordított felállásban nagyjából így nézne ki egy hasonló magasröptű párbeszéd:
Pasi: Elmegyek sörözni a haverokkal.
Csaj: És akkor én mit csináljak itthon, egyedül?
Pasi: Dugj fel magadnak egy kígyóuborkát, höhöhö...

Ez kb. ez a szint. Biztos van, aki ezt jópofának gondolja, én valahogy a finomabb humort díjazom. De azért, persze, ezért verni nem kell senkit. Éppen elég büntetés neki, hogy csak ennyire képes.

dr. gernika 2010.11.04. 12:18:38

@mittodomain: Én már óvodásként és kisiskolásként is fiúkkal verekedtem. A lányok túl puhányok voltak, plusz minden szarságért szaladtak árulkodni. :D

flora.a 2010.11.04. 12:32:43

A barinő elég csúnyán szólongat be, a leírtak alapján, sajnálom, hogy szájon vágják, de mit vár? Közönséges stílusra közönséges reakció... főleg mivel ennek megfelelően válogatja ki partnereit. A mostani szétzilálódott társadalomban is lehet nőies, akiben erre megvan a képesség. Neki úgy látszik hiányzik, ha tizenéves, még talán dolgozhat rajta, ha már húszon túl van, szerintem elkésett. Csak magát okolja, recept nincsen, mert egy nőnek éreznie kell hogy hogy kell bánni a férfiakkal, egyáltalán hogy kivel álljon szóba, de egyszerűbben: amilyen az adjonisten, olyan lesz a fogadjisten is.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.11.04. 12:37:58

@S0und:

Otthagynám a faszba valszeg, de ha alázásról van szó, ő sem tenné zsebre amit tőlem kap. (Persze nem ütném meg, az BTK-ba ütközik) :)

dr. gernika 2010.11.04. 12:41:15

@Kata1987: Basszus. Legalább kirúgta a srác? :(

phaszfej 2010.11.04. 12:48:05

@Drága IV gernika: Keménykedett a kisfiú, de gyáva eljönni a bunyóra,pedig a lakcímemet ism egadtam neki.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2010.11.04. 12:56:41

kedves posztíró,

milyen egy modern, mai nő?

hát tutira nem olyan, mint te:

1. nem áldozathibáztató.

2. nem egy blognak ír be, ha bántalmazást tapasztal, hanem értesíti a hatóságokat, hogy bűncselekmény történt, és támogatja a barátnőjét, aki a bűncselekmény áldozata.

3. nem mentegeti az elkövetőt.

4. nem gondolja magáról, hogy vele az ilyesmi aztán tutifrankón nem történhet meg, mert igen, megtörténhet, és kurva nagyot fogsz koppanni, ha ugyanazt a hozzáállást tapasztalod az emberektől, mint amilyet te most tanúsítasz.

5. elárulom, egy szemernyit nem vagy jobb a barátnődnél, akit annyira megvetsz a viselkedése miatt, és téged ugyanezek a bántalmazások ugyanígy érhetnek. de attól, hogy te egy áldozathibáztató, hímsoviniszta, agymosott nő vagy, attól még nem érdemled meg a bántalmazást, ugyanúgy, ahogy a barátnőd sem érdemelte meg, hogy megverjék, hazáig kergessék, zaklassák.

6. készülj fel lelkileg: te és a barátnőd olyan társaságban vagytok, ahol a nők elleni erőszak elfogadott és normális. és büntetlen. indokot meg bárki bármikor könnyen találhat. elég, ha egy kicsit kivágottabb pólót veszel fel, vagy kiejtesz a szádon egy bazmeget. VELED UGYANÚGY MEGTÖRTÉNHET MINDEZ.

egyébként meg olvass utána egy kicsit a témában (www.nane.hu).

ja, és nem vagy barátnő. kinek van szüksége ellenségekre, ha a barátai ilyenek?

Fviktor76 2010.11.04. 13:03:36

Nekem még az jutott eszembe, hogy ilyen csajnak az lenne a "gyógyító" megalázás, ha a srác a csaj ismerősei közül összejönne, és szemmel láthatóan jól éreznék magukat egymással, akkor talán rádöbbenne a csaj, hogy valami gáz van vele.
Ez persze nem egy egyszerű dolog, mert ha a srác csak bosszúból hajt valamelyik barinőre, az a barinővel tahó kiszúrás. De olyan van, hogy kialakul egy kölcsönös szimpátia és abból lesz valami, és ez egy tiszta, semmitől nem szennyezett érzelem, ami jó. Csak ez egy ritka dolog.

Szöszi 28 2010.11.04. 13:06:06

@Drága IV gernika: Rá fél évre igen, mert akkor nem voltak olyan helyzetben, hogy megtehette volna. De ez csak egy apró példa volt, volt még sok ilyen megnyilvánulása a lánykának, mert tudta, hogy biztos a pozíciója és megteheti.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2010.11.04. 13:31:29

@Kedves Nard: Attól függ, hogy 4 kisebbségi nő nőnek számít-e?

Tényleg, ha valami romalány kirabolja anyámat, és látom, akkor, ha kicsit véres lesz tőle az aszfalt, akkor nem vagyok férfi?:)

mostmar_kicsit_unom 2010.11.04. 13:31:53

először is, ez a poszt egyértelműen kitaláció. ráadásul általános iskolás szinten van megfogalmazva. egyszerűen ügyetlen, és átlátszó.
de ha már a témánál vagyunk.
alapvetően soha, senkinek nem kéne ütögetnie senkit. férfiaknak, nőknek se. azonban egy férfi üt - még ha csak vissza is üt - sokkal súlyosabb megítélés alá esik.
nem azért, mert itt bárki is alsóbbrendű, vagy egyéb baromságok. hanem azért, mert egy férfinek a veleszületett ereje (amiért semmit sem kell tennie) a sokszorosa a nőének. magyarul:ha üt, sokkal nagyobbat üt - és ezt nem igazán lehet szabályozni.
mellesleg ezt egy értelmes, kulturált férfi saját magától is tudja.
és most ne gyertek azzal, hogy vannak erős nők. persze, vannak, ezerből egy, és? ettől megühetsz bárkit is, hátha ő pont az egy ezrelék? ugyanmár. nekem is van barátnőm, aki kilencven kilót nyom, és volt, hogy arrébb rakott egy fiút(szó szerint), aki túl erősen szorította a karját egy szórakozóhelyen. de azért ez nem releváns.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.11.04. 13:35:11

@savanyú a narancs ( Villanyfényes):

Levegőbe és állatra leadott lövés nem számít fegyverhasználatnak :)

Szöszi 28 2010.11.04. 13:43:42

@Kedves Nard: Az mindig le van tojva:) Mindig csak a szegény nők:D
Engem nem is az idegesít, ha egy felnőtt nőt képen törölnek, van ilyen. Lelép, bosszút áll, valami.
Az milliószor rosszabb, amikor gyerekeket bántanak. Szóval az említett hölgyet nem tudom sajnálni, magának keresi a bajt.

tuli _ 2010.11.04. 13:53:32

@Kedves Nard: ugyanez kéne, hogy legyen, csak ezt nemigen hiszik el. pedig egyáltalán nem olyan ritka, mint ahogy azt sokan elképzelik.

@Rebelde: nemrég ismeretlen terepen nem vettem észre, hogy már 200 métere úttesten megyek, pedig elkezdődött egy bicikliút is. ordít egy nő magából kikelve egy autóból a lámpánál. totál vörös volt a feje. miután észrevettem, hogy nekem szól a rikácsolás, odamentem hozzá, teljesen nyugodtan. ő végigordítozta, hogy ott a bicikliút, blabla, én meg továbbra is nyugodtan mondtam neki, hogy rendben van, valóban nem vettem észre (továbbra is vörösfejes ordítás) örülök, hogy ő úgy közlekedik, hogy sohasem követ el hibát, (folytatja) viszont ennek agyvérzés lesz a vége, ha nem hagyja abba. :))
szépen otthagytam. belegondoltam, hogy nagyon rossz lehet így élni.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.11.04. 13:56:06

@tuli _:

Engem is mindig megver a Drágám! De azért, mert nagyon szeret! :)

Frusztrált volt a nő és baszatlan, örült, hogy talált valakit akit leteremthet :)

tuli _ 2010.11.04. 14:01:39

@Kedves Nard: lovaglóostorral? :)
(örülök nektek:))
úgy is nézett ki a kopott kispolskiban. nálam nem nyert, mert nem ordítottam vissza. a cinizmussal nem nagyon tudnak mit kezdeni:)

Frigyesur (törölt) 2010.11.04. 14:05:12

@tuli _: Azert eleg ritka, hogy egy no erofolenyben van egy ferfihoz kepest. Most en is sirhatnak, hogy bantalmaz egy kisgyerek, de inkabb arrebb rakom.

Vegyuk pl. Nardot: szerinted komolyan veheto, hogy gernika bantalmazasa miatt sir? Meg ha igaz is lenne.

Frigyesur (törölt) 2010.11.04. 14:05:49

@tuli _: A reszegeket mindenki inkabb keruli, tulikam. :x

tuli _ 2010.11.04. 14:09:17

@Frigyesur: a nő úgy nézett ki, mint egy alkoholista, aki alig várja már, hogy az adagjához jusson. (nem éééén. :))

a bántalmazáshoz nem csupáncsak erőfölény kell. egyszerűen csak annyi, hogy a másik nem mer visszaütni, mert fél a következményektől. ráadásul a férfiak még jobban szégyellik, mint a nők. azt is tudják, hogy nehezen hisznek nekik. mint pl. most te.

Frigyesur (törölt) 2010.11.04. 14:11:50

@tuli _: De teeeee.

Siman elhiszem. De komolytalannak erzem. Ha nekimennek Jet Linek, o sem sirna, hanem fel kisujjal megallitani. Utesnel/megfenyegetesnel nagyon nem mindegy kinel van az erofoleny.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.11.04. 14:12:45

@Frigyesur:

Igaz! Van neki egy bántalmazó-kardigánja! Ha azt felveszi, én már tudom, hogy mi következik! :)

Amúgy tényleg van ilyen :)

http://párkocka.hu/nyelocso/az-enyem/

Frigyesur (törölt) 2010.11.04. 14:15:15

@Kedves Nard: Na jo, a kardigan mas megiteles ala esik. :)

:DDD

tuli _ 2010.11.04. 14:33:02

@Frigyesur: úgy, ahogy vannak olyan nők, akiket nem ütnek meg, és vannak olyan nők, akik sorra mennek bele olyan kapcsolatokba, ahol bántalmazzák őket. az ilyen férfiak is áldozattípusok.
a sötét erő ura nem tartozik azok közé:) ezért nehezen elképzelhető számára.

Sanity 2010.11.04. 14:59:38

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: csöppet egy oldalról nézed a dolgokat. Tedd félre kicsit a feminizmusod, és ne csak a férfiakban keresd a hibát. Ezt a bánásmódot a nőnek is ki kell érdemelni.

Másik, meg hogy nevetséges, hogyan oltod a posztírót a hímsovinizmussal kapcsolatban, mikor te ennél sokkal radikálisabb vagy - csak a másik oldal felé.

tarquin - védőháló nélkül 2010.11.04. 15:01:55

@Sanity: "Ezt a bánásmódot a nőnek is ki kell érdemelni."
Hogyan kell ezt?
Csak az erősebb hibázhat?
Vagy hogy?

dr. gernika 2010.11.04. 15:07:41

@Dr. No: Egész jó, esetleg nem túlművelt irodista a csaj, aki előszeretettel alkalmaz (hol helyesen hol helytelenül) idegen szavakat, amelyekre nem ismeri a magyar megfelelőket.

treedog 2010.11.04. 15:12:52

@Frigyesur:
Teljesen mindegy, kinél van az erőfölény. A lényeg, hogy az egyik nem akar visszaütni, mert tudja, hogy nem jöhet ki jól a dologból, és hogy "nem szabad"

A férfiak többségében nagyon erősen benne van a blokk, hogy nőt és gyermeket nem bántunk, és ezzel pár csaj vissza is él.

Annó amikor még karatéztam, volt egy csajszi, aki a szabad küzdelmet úgy értelmezte, hogy a másiknak a lehető legnagyobb fájdalmat (és sérülést) kell okoznia. (Az ilyen küzdelem célja nem ez, hanem a gyakorlás) De ő megtette és megtehette, főleg, mert a fiúk szokásosan a lányok ellen inkább csak negyed (tized-huszad) erővel dolgoztak. Nálam csak egyszer próbálkozott be, odarúgott egyet teljes erejéből, visszakapta fél erővel. Még jobban bepöccent, ismételt, most már nyolcvan százalékkal kapta vissza. (szemrezdülés nélkül, mintha véletlen lenne). A harmadik után észrevette magát, és képes volt anélkül végigdolgozni egy küzdőedzést, hogy visszaélt volna a női mivoltával.

Aztán volt hasonló szituációm a párkapcsolatban is, az egyik hölgy a vita hevében olyant talált mondani, hogy "na most belédvágom a nagykést", mire én jeleztem, ha egy ujját is megmozdítja a kenyérvágó felé, akkor eltöröm a karját. Ő felháborodottan: "Nem ütnél meg egy nőt?!". Na ezen csak röhögni lehetett.... volna.... ha nem tudnám, hány embert szúrnak le a saját konyhájában.

dr. gernika 2010.11.04. 15:19:29

@phaszfej: Komolyan megadtad a lakcímed? Ezt nehéz elhinni.

Frigyesur (törölt) 2010.11.04. 15:28:24

@treedog: Hogy lenne mindegy. A vedekezes siman allhat haritasbol, ki mondta, hogy rogton peppe kell verni?

Figyu, ujra leirom: nem kell bebizonyitani, hogy vannak agressziv csajok. De akinel ott az erofoleny altali lehetoseg a vedekezesre, es megis inkabb tur, azt annyira nem veszem komolyan. Ha a kezemben van egy puska, lelovom a ram tamado pitbullt, es nem hagyom magam szettepni egy 'blokk' miatt.

treedog 2010.11.04. 15:29:46

@Drága IV gernika:
Phaszfej néni csak fórumtroll, ráadásul nem is pasi. (ez kibukott egy másik blogban is) Túl sokat ne foglalkozz vele, nem érdemes, szimpla provokátor - amit játszik csak egy túljátszott férfiidióta szerep, nem több.

Frigyesur (törölt) 2010.11.04. 15:31:17

@tuli _: Siman el tudom kepzelni, hogy vannak ilyen emberek, ezt nem kell bebizonyitani. De kezeljuk helyen a dolgot: akinek ott a termeszetadta lehetosege, hogy megvedje magat, megsem teszi, boven nem ekvivalens azzal, hogy valaki megver egy nala joval kisebbet.

treedog 2010.11.04. 15:36:53

@Frigyesur:
én se ilyen vagyok. Sőt a gyakorlatban - ha már felhoztad - is rúgtam fel támadó "harci" kutyát, pedig imádom az állatokat, még nézni se bírom, ha szenvednek (még a legyeket, pókokat is inkább kiviszem a szobából, semmint lecsapjam őket). De aki támad, azzal szemben elveszik a gátlásom: a kaffogó-örjöngő kutya a saját hibájából csinál triplaszaltót a spiccrekapás után.

Viszont láttam a saját szememmel, hogy megy ez. Sokan inkább tűrnek, mint hogy a beléjük nevelt viselkedés korlátait átlépjék.

Ettől szerintem nem ők lesznek kevesebbek, hanem azok, akik visszaélnek a védekezésre képtelen voltukkal.

(egyébként meg megnézném, hogyan védsz ütéseket "csak hárítással". Ki lehet védeni egyet, kettőt, de azért fáj, megalázó, és még be is talál néhány.)

dr. gernika 2010.11.04. 15:37:30

@Kata1987: Az én pozícióm is elég biztos, de ha ezt megengedném magamnak, rosszul járnék. Nem fizikailag.
@Kedves Nard: Fogd be a szád, mer' beverem! :P

tuli _ 2010.11.04. 15:40:42

@Frigyesur: treedog válasza akár az enyém is lehetne :)
@Drága IV gernika: :DD

Frigyesur (törölt) 2010.11.04. 15:43:00

@treedog: Hm, kezdem azt hinni, hogy egesz mast irok, mint amit hiszem, hogy irom. :S Nem mondtam, hgoy nem elitelendo a bantalmazo, vagy az aldozatot kell hibaztatni. Hanem azt irtam, hogy

Lefogom a mancsait, ha meg tovabbugral kap egyet. Viszont ey bantalmazonal szvsz sokkal valoszinubb, hgoy az ellenallastol meghokken, es kihatral, mar amennyiben nincs erofolenyben.

Aki meg keptelen tullepni ezeken a korlatokon az onvedelem erdekeben... haat.

Amugy utoljara irom le, hogy NEM AZT KELL BEBIZONYITANI, HOGY VANNAK ILYEN EMBEREK. Talan nagy betukkel inkabb feltunik.

dr. gernika 2010.11.04. 15:44:40

@Frigyesur: Múltkor azért már saját magamról is eszembe jutott a Jóbarátok, mikor Joeyt minenki kiröhögte a picike agresszor csaja miatt. Nem lövöm le a poént, mert Nardnak még házifeladat azt megnézni. :D

Frigyesur (törölt) 2010.11.04. 15:44:47

Marmint azt irtam, hogy erofolenyben levo 'aldozat' nekem kisse mas szinten mozog, es nem is igazan tudom komolyan venni.

Frigyesur (törölt) 2010.11.04. 15:46:13

@Drága IV gernika: Höhö. Remlik az a resz. Te csunyan banasz Narddal, azt kell, hogy mondjam. :x

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.11.04. 15:46:48

@Frigyesur:

Lehet hogy azért tűri, mert lófasz és esti fény neki az a "bántalmazás". Ld Bud Spencer Piedone filmjei :)

Frigyesur (törölt) 2010.11.04. 15:48:44

@Kedves Nard: Jogos. Valami ilyesmi helyzetben vagyok en is. Aquila non captat muscas, ahogy latin fejeddel mondanad. :)

treedog 2010.11.04. 15:49:59

@Frigyesur: nem kell ez a stílus.

A bántalmazásra bántalmazással válaszolni meg nagyon kétesélyes, mert egyrészt a hölgyek a legkisebb fülestől kékülnek-zöldülnek (vékonyabb bőr) és ez nagyon visszaüthet a végelszámolásnál, másrészt pedig a megtámadott erkölcsi fölénye veszik el azáltal, hogy felveszi a kesztyűt.

Az erkölcsi fölény pozíciójának megtartását én mondjuk pont leszarom, de vannak nálam finomabb lelkű emberek, és nem tudom őket hibáztatni.

Visszatérve a posztra: én személy szerint a lelki terrort, megalázást se érzem kevésbé súlyosnak, mint egy fülest, csak persze azt jóval nehezebb bizonyítani, emiatt a büntetőjogi relevanciája is kisebb lesz, valamint a megalázáshoz is kell a másik fél: aki eltűri. A verbálkungfuban a férfiak erős hátránnyal indulnak, hiszen a tipikus nő pörlekedésben, gúnyolódásban bármikor kétvállra fektet egy átlag pasit.

Frigyesur (törölt) 2010.11.04. 15:54:05

@treedog: Ha nem kell, akkor miert nem akarod megerteni, amit irok? Gondoltam kiemelem.

Az onvedelem meg marhara nem erkolcsi foleny kerdese.

A tobbi meg nemi sztereotipia. A felreertesek elkerulese vegett hozzateszem: termeszetesen ha erofolenyben levo no bantalmaz egy ferfit, ugyanigy gondolom, mint ellentetes felallasban.

treedog 2010.11.04. 16:01:02

@Frigyesur: A modortalanságtól nem lesz egy komment szellemesebb, ezért nincs hát szükség az ilyesféle beszólásokra. Attól még, hogy nem értek veled egyet, könnyen lehet, hogy értem amit írsz, sőt az is lehet, hogy én gondolom át alaposabban. Na, de ezt ugorjuk inkább, oké?

Viszont a másik mondatod rejt némi érdemi választ igénylő tartalmat, amit nem veszel észre: nehéz erőfölényből úgy védekezni, hogy abból ne legyen bántalmazás. Utólag meg ki mondja meg, hogy mi volt előbb: a pofon, szemkikaparás a hölgy részéről, vagy az, hogy a kezét a háta mögé csavarták, és csőrrel seggberúgták?

Tudod, úgy szokott ez lenni, hogy a vesztesek mennek a balesetire, a győztesek meg a börtönbe.

Szóval marhára leegyszerűsíted a jelenséget, az, hogy neked hölgyként soha nem kell eltűrnöd passzívan az efféle támadást (ha fizikailag is meg tudnád magad védeni), egyáltalán nem egyenlő azzal a bizonyossággal, hogy néha egy férfi részéről ne a tűrés lenne az "optimális stratégia".

Frigyesur (törölt) 2010.11.04. 16:11:11

@treedog: Nem voltam modortalan. De tudod mit? Hagyjuk. Siman nem tudsz olyat irni, hogy komolyan vegyem egy erofolenyben levo bantalmazasat.

A kez hat moge csavarasabol es sebbberugasbol nem lesz rendorsegi ugy. :)

Frigyesur (törölt) 2010.11.04. 16:15:40

Nota bene Frigyes: ha nagybetukkel kiemeled mondanivalod ismetelten meg nem ertett reszet, akkor gyengebb lelkuletu hozzaszolok koreben modortalannak leszel kikialtva. :) Legkozelebb turj, csendben turj, nehogy rendorsegi ugy legyen belole. ;)

Cinikus megjegyzesem pusztan kihagyhatatlan volt, tovabbi generalast nem ohajtott szolgalni, inkabb mondanivalom elenek elvetelet a humor adta eszkozokkel. :))

Frigyesur (törölt) 2010.11.04. 16:17:20

De beszeljen gernika a bantalmazok lelkivilagarol: miert teszik, milyen eszkozoket alkalmaznak, lelki terrorral megtori Nardy ellenallasat vagy egyeb modszerek is bevetesre kerulnek?

treedog 2010.11.04. 16:18:44

@Frigyesur: "Siman nem tudsz olyat irni, hogy komolyan vegyem egy erofolenyben levo bantalmazasat. "

a tényt magát tagadod, hogy van ilyen, vagy a cselekmény súlyát gondolod kicsinek?

Ha az előbbi, az furcsa lenne, mert két hozzászólással korábban is elismerted, a másodiknál meg próbáld kicsit életszerű helyzetbe rakni a dolgot:

Mama a gyerekek előtt visítva üti-dobálja apát a keze ügyébe eső tárgyakkal. Apa visszaütni nem akar, és a gyermekeit se hagyná magára. Szerinted nincs ilyen? Szerinted komolytalan az ügy a ritkasága/elhanyagolható súlya miatt?

Csak azért mert apa mondjuk nyolcvan kilót is kinyom fekve, anya meg csak negyvenet? Lol.

treedog 2010.11.04. 16:20:34

@Frigyesur: nem akarok belemenni az ironizálásba, mert annak a típusnak tűnsz, aki csak más kárára szereti az ilyent, szóval ezt a vonalat hanyagolhatnánk akár.

Frigyesur (törölt) 2010.11.04. 16:21:29

@treedog: Latod, latod, hiaba emeltem ki nagy betukkel, meg mindig nem sikerult elolvasni. Sajnos egyeb retorikai eszkozokhoz irasban nem tudok fordulni. :)

Frigyesur (törölt) 2010.11.04. 16:23:09

@treedog: Inkabb beszelj a lugositasrol. ;(

dr. gernika 2010.11.04. 16:28:45

@Kedves Nard: Azt direkt otthon hagytam, szóval nem kell félned. :))

treedog 2010.11.04. 16:31:05

@Frigyesur: lemaradtam egy ütemmel. milyen lúgosításról beszélsz? hagyjuk, valszeg vicc volt, haha, reagálás részemről letudva.

Viszont tényleg kifejthetnéd, hogy mit érzel komolytalannak az erőfölényben levő bántalmazásával kapcsolatban? (részletesebb -példa - szituáció az előző hozzászólásomban)

dr. gernika 2010.11.04. 16:48:00

@treedog: "A férfiak többségében nagyon erősen benne van a blokk, hogy nőt és gyermeket nem bántunk, és ezzel pár csaj vissza is él."
Bár nem csak többségükben lenne, hanem mindben. A visszaélőket persze nem menti semmi.

dr. gernika 2010.11.04. 16:54:36

@Frigyesur: Ne sajnáld, élvezi. :)
@treedog: Ismerem, nem kell bemutatni. Bár arra kíváncsi lennék, hogy bukott ki, hogy nő.

dr. gernika 2010.11.04. 16:57:13

@treedog: Haha, Nard sokkal könnyebben kékül-zöldül mint én, emiatt voltak már kínos pillanataink. :P
Hopp már csak én vagyok leány a gáton?

tuli _ 2010.11.04. 17:01:54

@Drága IV gernika: nemnem, itt vagyok én is :))
csak csendben voltam, figyeltem, a felvetett női erőszak nyomán kibontakozott vitát Frici, és treedog között. utóbbival értek egyet, sorry Frici, te nem érted, vagy nem akarod érteni :)

Frigyesur (törölt) 2010.11.04. 17:05:15

@Drága IV gernika: Dede, sajnalom. Mint megtudtuk aldozat. ;))

@tuli _: Sok mindennel lehet vadolni, de azzal kevesse, hogy nem ertem, amit irnak nekem. Ertem en, hogy azt mondjatok, hogy van olyan, hogy erofolenyben levot bantalmaznak, el is hiszem, de nem veszem komolyan, mert erofolenyben van. Ezen mi olyan hudehajde bonyolult? :S

tuli _ 2010.11.04. 17:15:21

@Frigyesur: az erőfölény nem csak a testi erőn múlik. ezt kellene megérteni. te azért nem tudod megérteni, mert veled, ezzel a habitussal, ha férfi lennél:) sem történhetne meg. de vannak, akikkel megtörténik.

Frigyesur (törölt) 2010.11.04. 17:19:19

@tuli _: Nem tudom megerteni ez teny, de ertem. Mindezek ellenere nem veszem komolyan.

treedog 2010.11.04. 17:52:53

@Frigyesur:
amikor girhes, könyvmoly, hatvanegynéhány kilós nyakigláb kamasz voltam, a sűrűbb felépítésű gyerekek (pl. a katonai közésuliban) nem vették komolyan, hogy nem velem kéne szarakodni. Ott nézték be ők is a dolgot, ahol te: nem azért kellett volna vigyázniuk, mert "nagyobb" vagy "erősebb" lettem volna, hanem azért, mert nem féltem tőlük. Emiatt aztán hiába volt a másik srác erősebb, pár pillanat múlva ő köpte ki a fogait térdenállva. Így megy ez. A testi agressziónál nem az számít elsősorban, ki az erősebb, vagy nagyobb, hanem az, hogy ki az elszántabb, a vadabb, ki nem fél a másiknak súlyos sérülést okozni.

De ez csak az egyik vetülete a dolognak. A másik az, amit említettem az imént:

hogy a legtöbb párkapcsolati (családon belüli, pl. nők által elkövetett, férfiak elleni) agressziónak szemlélői a gyermekek is, ezt veszélytelennek vagy súlytalannak minősíteni, az elszenvedett sérülések alacsony fokára tekintettel szerintem piszkos nagy tévedés.

A "komolytalan" szót meg az a jópár hulla cáfolja, akik bizony-bizony a statisztikákban minden évben előfordulnak.

Barry Kent 2010.11.04. 18:50:19

Jó estét. Ebben a posztban mindenki egyformán gusztustalan.

"Egy lányt a saját sorsa feszít keresztre"
Ügyes.
Ebből a Zséből még akármi is lehet.

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2010.11.04. 19:28:07

Hali,

ezismekkorahülyeség;)

1. nőt soha nem ütünk meg!
2. szép kis firma vagy, hogy fikázod a barátnődet a háta mögött:P
3. nem kell összenőni egy kapcsolatban. apró beszólásokat el lehet viccelni, ezek sokszor hasznosak is tudnak lenni. ha a zember hülyeséget csinál csak nem látja... nem besértődni kell!
4. sértegetés esetén meg simán, szó nélkül dobni kell.... de hazáig kergetni?! :)
5. ez a lány még nem volt cejejmes:S

ha mindezek voltak már, akkor bocs. de ma nincs időm végig olvasni...:P

és egy kávé az ebédhez:

www.youtube.com/watch?v=PPZ2-FVcM3M

Én lennék terrorista! 2010.11.04. 19:46:34

@Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono): de ez nem nő hanem egy, az emancipálódáshoz hasonló szellemi mutáción átesett, a férfiakat lenéző, rajtuk uralkodni akaró, az erejüket és a türelmüket folyton próbára tévő biológiai mittoménmi.
De nem nő, jogosak voltak a fülesek, van akinek az kell hogy helyre tegyék :-)

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2010.11.04. 20:51:23

@Én lennék terrorista!: hiába mosolyogsz a hülyeségedhez, attól ez még marhaság :)

6. ilyen nővel nem kezdünk, mert még nem nőtt fel. neki nem bántás/pofon kell, hanem szeretet. plusz még egy picit az is, hogy megszívassák;)
7. ha valaki nem tudja kezelni a nőket, nem biztos hogy a nőkkel van a baj:P

Dr. Jula Watson 2010.11.04. 21:08:45

Én meg nem tudom, hogy kell a nőkkel bánni párkapcsolatban, mert még sosem próbáltam :)

#szájbergyerek# 2010.11.05. 09:24:35

"a mai nőknek az a feladatuk, hogy a férfiak fölé kerüljenek és átvegyék a szerepet"

Ez mekkora baromság!
Normális férfi egyenrangú partnerként kezel egy nőt egy kapcsolatban. Ha meg egy nő mégis a férfi fölé akar kerekedni, akkor abból nem lesz normális kapcsolat, akármilyen szép meg okos és bármilyen jó is legyen az ágyban a szóban forgó hölgyike.
Lehet így is gondolkodni a leányzónak, de akkor nem kell sírdogálni, hogy a végén egyedül marad. A intelligensebbjének nem kell egy ilyen fúria, egy kevésbé intelligens pasas meg még jól helyben is hagyja.

Hozzá Szóló 2010.11.05. 09:51:04

@mostmar_kicsit_unom:

"alapvetően soha, senkinek nem kéne ütögetnie senkit"

És alapvetően nem kellene kiharcolnia se senkinek a pofont, nemde?

Pl a harcosok a neten, akik nagyon bátrak, de élőben nem vállalják ugyanazt, ugye?
Igaz?

Mit szólsz ehhez kis szánalmas barátom?

Joe69 2010.11.05. 11:03:19

Na végre ! Érdekes, hogy ezt a posztot olvasva (a sztori azért nagyon kiélezett és kiszinezett, valljuk be) azért a többség szerencsére elfogadja, hogy a csajszi viselkedése hmmm..helytelen, bár van aki ezt is megpróbálja a pasikra kenni.

Ha ez így igaz, akkor a csaj nyilvánvalóan idegbeteg és pszichiátriai kezelésre szorul, másrészt akkor érthető, hogy miért neurotikus, "ütőképes" pasikat vonz be mindig.

A fő gond az, hogy az életben inkább az árnyaltabb esetek fordulnak elő, sajnos nagyon gyakran, én sokkal találkoztam, a harmincas diplomás szinglikarakter alapvető része például a verbális agresszió a férfiakkal szemben. Én persze nem ütök, hanem elküldöm őket az anyjuk p..csájába, így, direkt. (Nekem is megvan a megfelelő degree-m hozzá) És persze rólam terjesztik ezekután, mekkora bunkó, komplexusos pasi vagyok - ahogy minden pasiról ilyenkor. Akár a blogokon is ismeretlenül, ha pasiként ilyesmiről mer írni. Ranschburg Jenőnél olvastam arról, hogy az utóbbi években egyre erősödött a női agresszió is -értelemszerűen verbálisan - és a családi, kapcsolati válság egyik fő oka ez. A nők elvesztették egyik legfőbb erényüket, a türelmet és az empátiát. És egyre többen közülük már nem is tudják, mi az - pl. a poszt hősnője, meg a rengeteg "szubpatológiás" határeset..

joemann 2010.11.10. 08:22:34

@Hozzá Szóló: kettőn áll a vásár ebben igazad van, de szerintem a másik hibáját keresve nem találjuk meg a sajátunkat

joemann 2010.11.10. 08:26:01

úgy értem, az hogy ő egy picsa az az ő baja, de ha erre felhúzod magad akkor az már a Tiéd

joemann 2010.11.10. 08:28:56

ez egy jó írás arra hogy rámutasson hogy eljátszhatsz azzal hogy miben kéne változnia a másiknak hogy akkor majd Te is normális leszel csak nem biztos hogy van értelme:

www.puafestival.com/forum/onfejlesztes-bels-jatek/bels-
jatek-es-komfort/

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.11.11. 14:09:15

@Joe69:
Stimmel, van ilyen, még ha kisebbség is. Nekem általános iskolában volt egy leányzó aki nekem támadt (kiváltó ok: nem hívtam meg a szülinapi buliba) és tettlegesen is próbált bántalmazni. Folyamatosan védekeztem és hátráltam, mégis (mivel teljes erőből ütött-rúgott és a kivédéshez határozottabban kell blokkolni) nála lett több a lila folt pl. az alkaron. Nekem kevesebb ugyanott, de karmolásokat kaptam arcra. A végén engem büntettek meg.

Tavaly egyik kollégám "támadott meg", a kiváltó ok az volt, hogy a saját jelszavamat elmondtam egy másik kollégának aki így el tudott végezni egy fontos tesztelést amíg én a javításon ügyködtem. Tanultam az iskolás esetből és egy irodába menekültem és mobillal rögzítettem a tombolását (kb. 3 perc). Ezért később szerencsére nem rúgtak ki, de figyelmeztetést kaptam, hogy nem oszthatom meg mással a személyes jelszavamat.

Arról, hogy hétvégén ketten is dolgoztuk egy olyan problémán, hogy másnap 250 ember tudott dolgozni hiba nélkül, nem kaptunk egy halvány köszit sem, túlóra pénzt sem, de a másik srácot meghívtam sörözni, hogy segített. De ez így szokott lenni a multinál.

Viszont a fenti két eset 30 év alatt esett meg, szóval tényleg nem gyakori.

Reactor 2023.03.30. 22:57:38

@treedog: Marhára nem. Egy normális igazságszolgáltatási eljárás során pontosan ezért vannak nyomozók, ezért rekonstruálják a cselekményt, mert már nem a Szovjetúnióban élünk, ahol rámutattál bárkire aki neked nem tetszett, hogy tisztán hallottad amint szidja Sztálin kurva anyját, és már vitték is a gulágra. Az állítást bizonyítani kell. Első szóra, bemondásra senkit nem fognak elítélni.
süti beállítások módosítása