Az új pasim miatt anyám teljesen becsavarodott

2011. július 11. 07:12 - csajokespasik

„Egyelőre az a két hónap, amióta együtt vagyok ezzel a fiúval, még nem sok idő: innen már bármerre elkanyarodhat a történet” – nehéz helyzetben van következő Levélírónk, ugyanis évek óta nem tudja elhagyni a családi fészket és sárkány anyját. Most egy friss kapcsolat küszöbén áll, ám fiúja otthon nem szívesen látott vendég.

 

Sziasztok! 29 éves vagyok. Két hónapja van egy barátom. Nagyon régóta nem volt, így eléggé megbecsülöm. A történethez hozzátartozik, hogy még az anyámmal és az öcsémmel élek. 7 éve elköltöztem, három hónapra, de elfogyott a pénzem és vissza kellett térnem a családi fészekbe. Apám már 10 éve külön él. Tehát vagyunk hárman a családi házban. Egyelőre még mindig nem állok úgy anyagilag, hogy el tudnék költözni itthonról. De tudom, hogy hamarosan muszáj lesz, mert lassan, 30 felé már illik külön menni. Szóval, van egy új barátom, akivel elég sok időt töltök. Anyám nem szereti az idegeneket a házban. Őt sem szerette. Többször mondta, hogy ide ne hozzam.

Ezt párszor lenyeltem, majd egyszer csak kirobbantam, hogy közös a ház. Erre rám néz és azt mondja, hogy itt ő főz-mos-takarít, úgyhogy ne oktassam ki. Majd ha saját háztartásom lesz, ott vezényelhetek. Hosszú hónapok elfojtása szakadt fel belőle és olyan dolgokat vetett a szememre, amikről nem is tudtam. Hogy sosem álltunk mellette, rabszolgának használjuk. Ez nem igaz. Ő már 15 éve nem dolgozik, régebben volt egy idegösszeomlása, kórházban is kezelték - én ezért is maradtam mellette. Hogy kiutat találjak a veszekedésből, kérdem, hogy mondja meg, mit csináljak, mert tényleg nem tudom! – az ilyen párbeszédeknek ebben a szakaszban már nincs értelme. Bármit felelsz az csak olaj a tűzre. Nem tudom, szoktatok-e veszekedni anyátokkal, de általában az anyák úgy veszekednek, hogy mindig ugyanazt az egy mondatot hajtogatják. Hogy lezárjam, azt kérdeztem tőle, hogy jó, akkor mondja meg mit csináljak. Erre ő: „tudnod kéne, hogy mit csinálj.” Passz. Nem tudom. Erre ő önostor ezerrel: „Igen, én vagyok a szemét, persze!” Feltettem a kérdést, hogy mit csinált volna, ha férjhez mentem volna már rég. Erre ő: „De nem mentél!!” - Na, én a vita csúcspontján bemondtam, hogy jó, akkor elköltözöm apához. Na, ez volt a tusé. Ennél durvábban nem vághattam volna vissza. Ajtócsapkodás. Azt mondja, hogy jó, akkor ne is egyek itt többet, ne használjam a vécét se stb… Hozzá tartozik, hogy mi ketten az öcsémmel tartjuk el, tehát ez a magára hagyós duma nem áll a lábán. Szóval, az a srác, akivel most járok, ő nyitotta fel a szemem, hogy én is hagytam, hogy bele süppedjek anyám kicsi, lezárt, beszűkült világába. Azt hiszi, mindent tud, de odakint 15 éve nem járt már, csak ezért nem mentem el eddig. Ha választani kell, én a pasim választom. Márpedig most választanom kell. Érzem én, mitől fél anyám, és miért ellenség minden pasi – mert elviszik az ő drága kislányát. De meddig kéne még vele lennem? Hogyan cselekszik egy „jó kislány”, miként bánik egy jó gyerek az anyjával? Nem tudom. Nem tudok többet tenni érte. Apróságokon húzza fel magát. Rájöttem, hogy áldozat akar lenni, még akkor is, ha az ellenkezőjét mutatja. Most napok óta nem beszélünk. Egyelőre az a két hónap, amióta együtt vagyok ezzel a fiúval, még nem sok idő: innen már bármerre elkanyarodhat a történet. Néha annyira ideges vagyok anyám miatt, nem akarom a barátomat is belerántani. De egyelőre minden kedvező. Lehet, hogy ha felajánlja majd, hogy költözzek hozzá (mert ő egyedül él) akkor nem mondok nemet. Ugyanakkor nem várom el tőle.

 
476 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr753054168

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vajnágh Domokos: Két bőrönd 2011.07.11. 12:39:49

A kulcs érintés nélkül siklott a zárba. A férfi határozott kézmozdulattal elfordította, majd a kilincset erőteljes kattanás kíséretében lenyomta. A magas öntöttvas ajtó hatalmas lendülettel kivágódott, s a kilincs oly erővel csapódott neki a márványfal...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. gernika 2011.07.11. 07:26:41

Anutádnak szakemberre lenne szüksége. Sokféleképpen lehet elbeszélni egymás mellett, meg lehet difis az anya-gyerek kapcsolat, de ha nem abból indul ki, hogy a gyerek javát, boldogulását akarja, hanem a saját kényelme az első, ott alapból el van cseszve a dolog és nem a te hibádból.
Nem értem, az ilyenek miért szülnek gyereket.

Kytia 2011.07.11. 07:55:54

Az én anyám nem mindig ugyanazt a mondatot hajtogatja, de ez azért ismerős: „Igen, én vagyok a szemét, persze!”:DD

Amúgy ez az "elköltözöm apához" zsarolás 30 évesen elég vicces. Apa meg csak pislog majd, hogy mi a f@szt is akar a túlérett lánya.:))
Meg egyébként szemétség is. Tudtad, hogy ez nagyon rosszul esik, minek mondtad?

dr. gernika 2011.07.11. 08:00:26

@Kytia: Vissza akart vágni. Az anyja is tudja, hogy a lányának nagyon rosszul esik, hogy kitiltja a szerelmét a házból. Mégis megteszi.

ati2 2011.07.11. 08:16:56

Hát nem könnyű neked. Aki volt már a pszichiátrián az általában sose lesz már 100-as sajnos :( Mindenféle képen újra szakemberre van szüksége anyukádnak.

Neked meg a saját életed legyen a legfontosabb 29 évesen!

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 08:17:49

Az anuták már csak iJJenek. Ez intő jel lehet a pasinak, a csajból is valszeg ilyen lesz sok év múlva. :)

Devil2 2011.07.11. 08:22:54

Jaj, nagyon sajnálom hogy anyuka ennyire maradi gondolkodású. Mármint nem anyukát sajnálom persze, aki nem azon van hogy a gyerekeit ellássa az élethez szükséges tudással, tehetséggel. Hanem arra neveli őket, hogy mindenáron ragaszkodjanak őhozzá. Ebből csak nagyon tudatosan lehet kitörni. Ha sérül anyuka (látszólag) akkor sérül, majd meggyógyul.
Viszont csak óvatosan ezzel a pasihoz költözéssel, mert ha ennyire nem jó már otthon, akkor nem lesz sok köszönet a kapcsolatodban sem, mivel nagyon könnyen befolyásolhatja azt az erős elköltözni akarás. Remélem ezt te is átlátod.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 08:23:46

Psychomom addig ismétli ezt amíg fel nem fordul, szóval sok szerencsét :)

Devil2 2011.07.11. 08:25:27

Ja.. faterhoz költözni epic fail.

SciNu 2011.07.11. 08:30:26

@gernika: Miért szül? Lesz valaki aki felnéz rá vagy akin kiélheti azt amit másokon nem lehet?

@Kytia: Mert fel volt bosszantva? Olyankor azért kicsúszik az ember száján egy két sértés.

@Nard: Majd követi apuka példáját és elválnak.

A hörcsögösöknek:
d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/163475_460s.jpg

Easyke (törölt) 2011.07.11. 08:31:26

Hogy a kérdésekre válaszoljak:
Posztolónak nem kell semeddig sem az anyjával lennie. Az a természetes, hogy a gyerekek felnőnek és "kirepülnek" a családi fészekből (na nem úgy, mint: "úgy szeretik egymást, mint a galambok. Hol az egyik repül ki az ablakon, hol a másik.")
A jó gyerek úgy bánik az anyjával, (ahogyan az anyja megérdemli) ahogyan a jó szülő bánik a gyerekével: nem mindent megcsinál helyette! Hanem megtanítja, hogy hogyan álljon a saját lábára.
Az a baj, hogy poszter anyja megmarad az áldozat szerepben. Ilyenkor sajnos fel kell venni a bunkó, hálátlan gyerek szerepét (testvérével együtt), és anyuka, amikor majd rájön, hogy nincs kinek játszani a mártírt, leszokik róla.
Apuka biztosan nem véletlenül nem lakik velük tíz éve...
Az jó döntés, hogy a barátját nem vonja bele a posztoló. Idővel lehet, de most még korai.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 08:35:31

@Easyke:

"Apuka biztosan nem véletlenül nem lakik velük tíz éve..."

Igen, tuti hogy annak is nyomta anuta a mártírt. Jó döntés volt apuka részéről, hogy lelépett.

tuli _ 2011.07.11. 08:37:27

Nagy valószínűséggel nincs normális kommunikáció anyuka, és a lánya között.Főz, mos, takarít rájuk, és elvannak egymás mellett. Rásadásul megjelent valaki, aki miatt még annyi figyelmet sem kap, mint addig. Ezért nem tud örülni, és elsősorban a féltékenységi faktor lép fel. Az ilyen anyukák beszélgetéssel gyógyíthatók, mert akkor érzik, hogy nincsenek mellőzve. Normális anyukák lekenyerezhetők ezzel. :) Az is igaz, hogy vannak, akiknek semmi nem elég.
Nem mellesleg, legalább a saját szobátokat ti takarítjátok? Vagy azt is anyuka, hiszen ő otthon van úgyis.

Azzal azért óvatosan, hogy a pasid nyakán sírod ki a vállad, nem biztos, hogy olyan erős a kapcsolat.

No és. Anyuka valószínűleg mártíranya, az ég óvjon meg mindenkit ettől. De ha csak cseléd, akkor nektek kell elgondolkodnotok.

dr. gernika 2011.07.11. 08:37:40

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Naja. Hipotetikus kérdés volt.
Hörcsögös LOL

Kytia 2011.07.11. 08:40:34

@gernika: Akkor talán költözzön össze a fickóval, vagy el egyedül.
Az is érdekes azért, hogy 3 hónapra elköltözött, majd pénzhiány miatt vissza...
1.) Ha annyi pénzem sincs, hogy pár hónapig kihúzzam egyedül, akkor minek elköltözni?
2.) Ha meg van annyi pénzem, akkor minek hazaköltözni? Vagy pont abban a 3 hónapban rúgták ki a munkahelyéről?
Nekem gyanús a sztori.

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Jaja, nekem is eljár olykor-olykor a kezem. A rendőröknek is mindig azzal magyarázom, hogy felbosszantottak. Erre általában hazaengednek, hisz ez magyarázat mindenre.:)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 08:42:58

@tuli _:

A másik meg, hogy a pasi kurvamód kíváncsi a posztíró anyjának a hisztijére. Lesz elég baja a csajjal, nemár terhelje a picsa anyjával is :D

Kytia 2011.07.11. 08:44:24

@Nard: Igen, mert apuka nyilván egy angyal. Mint az apukák általában.:DD

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.07.11. 08:45:37

Ehhez én nem tudok mit hozzáfűzni. Max. annyit, hogy ha otthon laksz posztoló, akkor alkalmazkodni kell, hallgatni kell anyuci piszkálódásait, a lelki zsarolást. Költözz el és azt csinálsz, amit akarsz, ő is másképpen fog viselkedni veled ez biztos. Apukához átköltözni... hááát az sem egy jó ötlet.

Itt felnőni kéne!

SciNu 2011.07.11. 08:45:49

@Kytia: Nem mondtam, hogy mentség csak kérdezted, hogy miért mondta. :) De amúgy a hirtelen felindulásból elkövetett emberölésért is kevesebbet lehet kapni mint az előre eltervezettért, szóval valamennyire enyhítő körülmény.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 08:46:03

@Kytia:

Hát, sok angyal apuka van. De ilyen psychomom mellett ember legyen a talpán aki kibírja. Nem csodálkozom, hogy lelépett.

Hurri Kán 2011.07.11. 08:48:04

Nehéz dolog ez, nehéz... Lehet, anyucit is le kéne ápolni vagy így, vagy úgy... Persze gondolom asse nem véletlen, hogy a férje is külön él...

Picard kapitány, aki nem meleg csak angol. 2011.07.11. 08:50:50

Lehetőleg 30 előtt el kell költözni otthonról...
Mindenkinek az a legjobb:D

Easyke (törölt) 2011.07.11. 08:52:43

@Kytia: mondjuk abban igazad van, hogy általában a mártír nők alkoholista pasikkal kerülnek össze. Mert így mindkettő megkapja, amit akar: a pasi élhet az alkoholnak, a nő meg játszatja a hős mártír szerepét, hogy őőő szegény milyen rossz sora van az alkesz mellett...
Bár egy alkesz nem költözött volna el. Hacsak nem az örök vadászmezőkre, máj-alapon...

dr. gernika 2011.07.11. 08:53:30

@Kytia: Mert az normális,hogy nem viheti haza a pasit látogatóba? Pont ez lenne a lényeg, hogy ne menekülésből költözzön össze a pasival, csak ha már biztosan tudják, hogy ezt akarják.

tuli _ 2011.07.11. 09:00:23

@Nard: lehet, hogy nem véletlen hiszi anyuka, hogy ellene való uszítás folyik. :)

@Kool Kitty Kat: 30 előtt, és legalább olyan távolságra, hogy papucsban ne lehessen átmenni :)

@Bundabandi: Pontosan ezért _is_ kell elköltözni. Hogy a saját életét élje. Mártír anyuka ide, vagy oda. 30 év körüli gyerekei már agyára mennek sok szülőnek. Már nem otthon a helyük.

LyukasBogrács 2011.07.11. 09:00:44

A poszt cime szemenszedett hazugsag: anyad mar a pasid elott is gyogyos volt. Legfeljebb most jott ki rajta.

Easyke (törölt) 2011.07.11. 09:02:10

@Bundabandi: @tuli _: igen, csak az a baj, hogy utána anyuka meg állandóan hívogatni fogja a gyerekeit, hogy "jaaaaj, mikor látogatsz meg, olyan régen láttalaaaak, már rám se nyitod az aaajtóóót..."

Kytia 2011.07.11. 09:02:53

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Oké, persze, enyhítő. De azért ez akkor is durva. Mondjuk arról az idegösszeomlásról sem sokat tudunk, mi van, ha összefüggésben volt apu lelépésével, vagy egyszerűen csak apu szemét volt, megszökött a titkárnővel, mittómén. Meg eleve 30 körül tök röhejes ilyet mondani, szerintem. Tökre látszik a csajon, hogy nem akar kirepülni a szülei mellől. Akkor ne repüljön, de valamilyen szinten alkalmazkodjon már. Ha meg pasit nem lehet hazavinni, akkor menjen ő a pasihoz.

@Bundabandi: Biztos csak a nagy melegtől lehet, de egyetértek.:)))

@Nard: De nem is tudod, hogy ezért lépett-e le, vagy tök másért!:)))

Picard kapitány, aki nem meleg csak angol. 2011.07.11. 09:03:25

@tuli _: Nem szabad neki kulcsot adni:)
Nem kell csengő sem...

Hurri Kán 2011.07.11. 09:05:34

@Easyke:
A mártír nők nagy részének igazából mindegy, hogy milyen pasival kerül össze... A lényeg, hogy mártír lehessen, és ezért készek bármilyen áldozatot meghozni... :D

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 09:06:27

@Kytia:

Van egy tippem, hogy anuta picsasága miatt. Én lelépnék, az tuti.

@Kool Kitty Kat:

"Anuta minden évben nálunk karácsonyozott, idén változtatunk, beengedjük"

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 09:06:59

Hm. 29 évesen miért is élünk anyuval?
És mi ez a múlt idő az "Őt sem szerette" részben?

Easyke (törölt) 2011.07.11. 09:07:30

@gyvy: hihi, ez jóóó...! És közben tényleg így csinálják :)))

Picard kapitány, aki nem meleg csak angol. 2011.07.11. 09:09:00

@Nard: :D
Nem szép dolog megszakítani a hagyományokat:)

Hurri Kán 2011.07.11. 09:09:46

@Nard:
Az kizárt... Anyuci nyilván mindÉg egy abszolúte kiegyensúlyozott házitündér volt, aki őrizte a családi fészek melegét, és békéjét. Kizárt dolog, hogy elsárkányosodott volna, egyértelmű, hogy ő nem lehetett hibás... :DDD

SciNu 2011.07.11. 09:11:56

@Kytia: De arról sem tudunk semmit, hogy anuta hogy bánt a gyerekeivel. Lehet minden barátot/pasit/csajt elhajtott mellőlük ,egyfolytában szidta őket és emiatt borult így ki a lány nem csak az az 1-2 mondat után. De lehet hogy anyu feldarabolta aput majd elásta a kertben és a lány látta mindezt és fél, hogy ő lesz a következő (ezért is mondta hogy apuhoz fog költözni => őt is feldarabolja anyu :D) Fantáziálni lehet, hogy mi miatt következett be. Ezt úgysem fogjuk soha megtudni a teljes életút ismerete nélkül.

dr. gernika 2011.07.11. 09:12:01

@Kytia: Nardot nem zavarják a tények, majd ő eldönti, hogy miért. Csak úgy lehetett, ahogy ő gondolja! :)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 09:12:32

@Nard: A csaj anyuka manírjait fogja örökölni. A hajlam már most átütött. Elvégre ő is a mártír nyomja, aki az anyai elnyomás alatt sínylődik.
Vélhetőleg ide sorolandó a sokáig nem volt pasim tétel is...

Kytia 2011.07.11. 09:14:14

@SciNuBob -I hear you, mon!-: :DDDD

@Easyke: Elég, ha csak simán rohadék a papa. Amellett is könnyű mártírkodni.

@gernika: Nem tudom, hogy normális-e, de a szülei haláláig a ház nem az övé, tehát akár normális, akár nem, az van, amit anyuka mond. Én sokkal bonyolultabb játszmákat látok ebben az egészben, annál, hogy "anyu nem engedte hozzánk a pasimat". Továbbra sem értem, hogy ha valaki képes másodmagával (tesó) fenntartani egy családi házat és eltartani a benne élő, nemdolgozó anyut, akkor a különköltözés miért nem jött össze anyagilag...
Most vagy az van, hogy a tesó tart el valójában mindenkit, akkor meg mire nagy a szája, hogy ő pénzeli anyut, vagy az, hogy lenne pénz elköltözni, csak nem ízlik a felnőtt élet. Persze az ő dolga, mit csinál, ha az otthoni lét még így is sokkal jobban megéri/kellemesebb, akkor legyen az, de úgy tűnik, áldozatokkal jár. + képzelem apu mennyire örülne, ha egyrészt a nyakára mászna a 30 éves lánya, másrészt pasikat hordana hozzá. Egyáltalán nem olyan biztos, hogy repesne az örömtől.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 09:15:16

@Nathan D'Xantine:

Igen, ezt meg is írtam már az elején. Ez a két hónap jó lesz a pasinak arra, hogy kidobja a postírót a következőben. (Akkor meg nyilván a pasi lesz a geci, hogy miért dobta ki.)

Hurri Kán 2011.07.11. 09:16:13

@Kytia: "Továbbra sem értem, hogy ha valaki képes másodmagával (tesó) fenntartani egy családi házat és eltartani a benne élő, nemdolgozó anyut, akkor a különköltözés miért nem jött össze anyagilag..."
Úgy, hogy anyuka valszeg folyamatos lelki zsarolást alkalmaz, ha elköltöznének, akkor ez meg ez lenne... Eccerű ennek a kezelése, csak az első két alkalommal nehéz leszarni, utána már nem... De a lánynak is lehet mártírkodni, mer megérdemli...

@Nard:
Mindenképpen a pasi lesz a geci, ezt ne felejtsd el.. :D

michaela77 2011.07.11. 09:16:25

Sajnos a mártír anyukák nem nagyon szoktak megváltozni. Meg lehet próbálni esetleg beszélni vele és elmondani, hogy akármilyen pasi is van melletted, ő mindig az anyukád marad. Ezt persze tudnia kellene magától, de hátha nem. Azonkívül kellene otthon kicsit segíteni, ha tényleg ő főz-mos-takarít, akkor az rád nézve 29 évesen gáz.
Ha beszélni nem lehet vele, egy próbát megérne egy levelet írni neki. Röviden, tömören, lényegre törően, ugyanakkor érzelmesen. Meg kell próbálni megerősíteni benne, hogy te szereted és ez nem fog változni. Persze a mártír anyukák ritkán változnak, de hátha.
A pasira zúdítani a gondodat viszont nagyon rossz ötlet. Egyszer csak alkalmazza a nézd meg az anyját vedd el a lányát tanácsot, elege lesz a zűrökből és lelép.
Mindenképpen külön életet kellene kezdened, de az a rész szintén nem tetszik, hogy ha a pasi akarná, te hozzá költöznél. Ezek szerint te már elgondolkodtál ezen, a tapadásoddal pedig el fogod üldözni.

Easyke (törölt) 2011.07.11. 09:16:48

@Nathan D'Xantine: ez a baj. A lány sem lép le anyutól, mert mártír. Akiért én még nagyon aggódom, az az öccse. Pasiknál még nagyobb gáz, ha állandóan azt halljuk mi nők, hogy "igen, de az anyám..." "anyukám szerint..." és "jó, de most anyukámnak/-hoz/-ért kell..."
KÖLTÖZZETEK MOOOSTT!!!

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.07.11. 09:17:13

@tuli _: Fordítva is. :D Én pl. Apámat néhány órán túl már nem tudom elviselni.

@Easyke: Nekem Nagyanyám alkalmazta ezt! Péntekenként mindig hozzá mentem a melóból, ha egyszer nem mentem már telefonált, hogy "rá sem nézek!".

@Kytia: ;D

SciNu 2011.07.11. 09:18:18

@Kytia: Amennyiben apuka azért vált külön mert rájött, hogy meleg akkor lehet örülne ha a lánya pasikat vinne haza :D

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 09:18:25

Haaat, az elso gondolatom az volt, hogy egy 29 eves nore az anyja mos-foz-takarit??! Bazz, gyerek vagy meg??! Mert akkor nem csoda, ha dirigalnak.

Anyai mentalitas tipikus, de igy csak zart ajtok mogott szidnam a sajat anyamat. Azert minimalis tiszteletet... :x

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.07.11. 09:20:09

@Nathan D'Xantine: Az tuti, hogy ő is hasonló lesz! Tudattalanul is de megszokja és után ő is így viselkedik, mert úgymond ez a "természetes" neki.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 09:20:54

Alapvetően azt hiszem nem anyukának kell cihológus, hanem a lánynak. Anyukának jórészt már mindegy.
Ja és a tesót is ki kéne menteni...

Érdekes lenne tudni apuka véleményét... Pl. hogy miért hagyja a gyerekeit...

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 09:22:13

@Kytia: "Amúgy ez az "elköltözöm apához" zsarolás 30 évesen elég vicces. Apa meg csak pislog majd, hogy mi a f@szt is akar a túlérett lánya.:))"

Na jah :DDD

@gernika: A hetveget ket veszelyes horcsoggel toltottuk osszezarva. Azt kell mondjam, csoda, hogy itt vagyunk :))

@Kool Kitty Kat: Kiveve annak, akivel osszekoltozol :)))

m.gray 2011.07.11. 09:22:58

fú ez de durva! ez a "ne hozd ide, mert én főzök-mosok-takarítok", ez a legeslegdurvább... mondjuk kb olyan, mint amikor a szülőnek az a végső érve, hogy "amíg az én kenyeremet eszed, addig azt csinálod, amit mondok"... ami itt ráadásul fordítva van
sztem amúgy végre beszélgetni kéne anyuval, és nem sajnálni. hogy vajon ő hány éves volt amikor férjhez ment, hány éves volt amikor szülte a posztolót meg a tesóját, meg mondjuk arról, hogy 29 évesen összejönni vkivel azért ne legyen már olyan bűnös dolog; noha értem én, hogy a posztoló anyucija szerint már rég férjnél kellene lenni - nade azt is el kell kezdeni vhol.
posztoló! 29 vagy, van önálló kereseted, szépen állj a saját lábadra! anyu meg még pár napig csapkodja az ajtót, aztán meg belátja, hogy nincs igaza
ha meg azért megsértődik, mert saját életet akarsz, akkor meg hívni kell a fehér köpenyes bácsikat - t.i. nagy-nagy szereptévesztés az, ha valaki birtokolni akarja egy másik ember életét

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.07.11. 09:23:28

@Easyke: Jaj ezek jó dolgok! Én mennyit hallgattam pl. kajánál, hogy bezzeg Anyám másképpen csinálja, meg Anyám szokott bele ezt, meg azt rakni és úgy mennyivel jobb. Akkor menj, egyél otthon vazze! Nem?

dr. gernika 2011.07.11. 09:23:48

@Easyke: Megoldás lenne még anyut berakni valami intézetbe, tesóval övék lenne a ház. :D Ez csak az után a gondolat után jött, hogy költözzenek el együtt tesóval, de akkor anyu valszeg nem tudná magát fenntartani egyedül.

tuli _ 2011.07.11. 09:24:10

@Easyke: rá kell nyitni időnként az ajtót. elégséges időnként. majd megszokja.

@Bundabandi:
ezzel én is így voltam :) de már nem él, és nagyon hiányzik. mindenestül, még azon dolgaival együtt is, amik az agyamra mentek.

@Kool Kitty Kat: :DD

@michaela77: @Kytia: veletek értek egyet.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 09:24:53

@Bundabandi: Ha nincs más minta, akkor is követi, ha egyébként ellenzi(másnál). Ezt sajna tudom tapasztalatból...

Hurri Kán 2011.07.11. 09:25:00

@m.gray:
Na ez az... de hát úgy tűnik, a posztolónak is remek ez a langyos húgy, amiben most tapicskol, mer nehogy felvállaljuk már a saját véleményünket mer lehet konfliktus lesz belőle és Úristen...

Kytia 2011.07.11. 09:25:13

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Látom, megihletett a film.:DDD
Persze, nem tudhatjuk, csak azt tudjuk, hogy van egy 30 éves nő, aki otthon lakik még, miközben nyilvános fórumon ekézi az anyját, amiért az elhajtja az idegeneket a háztól. Sok mindent nem tudunk, de azt igen, hogy a lánynak lehetne más választása, ha akarná. Bár igazából még ezt sem tudjuk, csak az a benyomás...om.:)))

Amúgy nekem van egy iszonyú édes nagymamám. Nemrég felmerült, hogy hozzá is költözhetnék, hogy szegény ne lakjon egyedül.
Pár éve egyszer nála aludtam és felvittem egy srácot, akit megkértem, aludjon már ott velem. Aztán elmentem zuhanyozni, és mikor kijöttem, a barátom kedvesen elköszönt, hogy ő inkább mégis hazamegy. Hamarosan kiderült, hogy persze nagymamám zavarta el, nem akarta, hogy idegen férfi aludjon a házban.
Ettől még persze a nagymamámat továbbra is imádom. De nem költözöm hozzá.:)

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.07.11. 09:28:36

@Nathan D'Xantine: És az milyen szar, mikor magadon veszed észre, hogy amit a legjobban gyűlöltél a szüleid viselkedésében, hát azt te is alkalmazod néha! :)

michaela77 2011.07.11. 09:28:42

@Bundabandi: ez a nagyis dolog nálunk is így van. Két fiú tesóm van, ők soha fel sem hívják, pár havonta elmennek hozzá és kész. Én minden héten hívom, ha egyszer kimarad, akkor rögtön jön, hogy már nem is érdekel senkit mi van vele. Tesóméknak meg semmit nem mond, örül, ha mennek:)

Easyke (törölt) 2011.07.11. 09:30:00

@michaela77: igen, sokminden csak szoktatás kérdése. Ha érzi, hogy te zsarolható vagy, akkor zsarolni is fog.

@gernika: igen, és ezzel kapcsolatban azt gondolom, hogy azért nem költözik el a posztoló, mert az érzelmi kapocs és az idióta nevelés (=idomítás) miatt neki az az alap, hogy eltartja anyut, azon felül akarná saját magát eltartani. Az meg sem fordul a fejében, hogy anyunak kéne saját magát eltartania!

Kytia 2011.07.11. 09:30:02

@gyvy: Mondjuk az is elég mártírság, hogy itt panaszkodik az anyjára, de nem költözik el. Anyja lánya.:)

SciNu 2011.07.11. 09:31:31

@gernika: mint az egyik IHM-ben is mikor kellett a muter lakása és elvitették a gyogyóba hogy az övék legyen a ház :DD

@Kytia: Most hétvégén néztem meg. :D

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 09:32:15

@Bundabandi: Ha néha, az a legkevesebb...
@m.gray: Valaki írta már feljebb és tekljes egyetértésem. Egy 19 évesre ne keljen már főzni mosni takarítani, nemhogy egy 29 évesre!

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.07.11. 09:34:21

@michaela77: Az én Nagyim már 3 éve meghalt, de azóta is eszembe jut péntekenként, hogy azért milyen jó volt menni hozzá és nevetni a hülyeségein. Vicces egy nő volt! Mónika show-t kellett vele nézni mindig és mennyit nevettünk rajta, mindenre volt valami vicces megjegyzése. :D

m.gray 2011.07.11. 09:34:33

ja, az meg a másik, hogy ugyan nem tudom, hogy a pasid hány éves, de ha mondjuk szintén 29 +/- 2; akkor tuti ki fog akadni ettől a szitutól
29 évesen sztem az a fő szempont, hogy te meg ő mit akartok egymástól, mire juttok egymással, tudtok-e együtt boldogulni, és nem arról, hogy anyu azt mondja, hogy ne vidd őt oda
ezt mondhatja, de ha nekem az anyám ezt mondta volna bármikor,akkor vettem volna a motyómat, és azzal a lendülettel húztam volna el... milyen anya az, aki nem a gyereke boldogságának drukkol?!
tudom, beteg
de felnőtt vagy, akkor inkább arra fecséreld az energiáidat, ha már mindenképp önjelölt teréz anya vagy, hogy meggyógyuljon
vagy ha ez sem megy, akkor legalább kezeljék...

michaela77 2011.07.11. 09:34:48

@Kytia: én elvittem a családhoz a páromat, mikor még csak vagy két hónapja jártunk. Nem én erőltettem, ő akart jönni, azóta is imádja a családomat, főleg a keresztlányaimat.
De a lényeg, hogy nagyinál beszaladtam valamiért a házba, mire kijöttem a párom falfehér volt, de úgy nem mondott semmit, nagyon kedves volt nagyival, aztán eljöttünk. Otthon mondta el, hogy nagymamám azt kérdezte, hogy el akar-e venni feleségül, vagy mégis hogy gondolja ezt a dolgot.
Aztán meg a családtól hallottam vissza, hogy nagyi megsértődött a páromra, mert bár szép ember (eheh, ezt ő mondta), de azt mondta, hogy régi bútorai vannak. Igazából pedig úgy hangzott el a dolog, hogy párom mondta, mennyire tetszik neki nagymamám háza, a saját nagymamájáéra emlékezteti, aki sajnos már nem él, de ez a hangulat, ezek a régi bútorok milyen jó érzést keltenek. Nagyiban az maradt meg, hogy azt mondta régi bútorai vannak:D
Én is imádom a nagyimat, de soha nem laknék vele:)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 09:34:58

@SciNuBob -I hear you, mon!-:

Az a Jancsi és Juliska vót :)

@Kytia:

Kéred a nagymuteromat? Nekedadom.

Hurri Kán 2011.07.11. 09:35:27

@Kytia:
Ez esetben lehet, egy tradicionális mártír-dinasztiával állunk szemben.... De hát akkor meg igazából a történet összes résztvevője megérdemli azt a kiflicsücsköt, amit éppen rág...
Leszámítva a fiút, ha van egy kis esze, menekül...

dr. gernika 2011.07.11. 09:41:48

@michaela77: Jaigen az öregek baromira értenek hozzá, hogy belehallott dolgokon sértődjenek meg.
Exem nagyannya egyszer abból csinált családi botrányt, hogy ÉN nem köszöntem neki. Szerencsére a fél család hallotta, hogy ÉN köszöntem, ő viszont nem.
Most hogy belegondolok, a jelenlegi is erre szeret a legjobban besértődni. Bisztos bennem van a hiba. :)

Hurri Kán 2011.07.11. 09:42:30

@Bundabandi:
Hétfőnként látnokként is dolgozom :DDD

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.07.11. 09:42:52

@gyvy: bazz most nyeltem le éppen egy kiflicsücsköt!!!! XD

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 09:44:15

@gyvy: Hacsak nem ő is a mártíromság babérkoszorújára vágyva csapott a lecsóba...

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 09:46:34

@gernika:

A buszon se ismerted meg a kehes múmiát bazze! :)

Köldökszösz (csodalampa) 2011.07.11. 09:46:49

Nem értem a poszter problémáját. Anyukát orvoshoz vinni, majd a megfelelő gyógykezelésre berakni egy elfekvőbe. (Bármelyik helyen egy hónap alatt föld alá rakják.)

Kecó megoldva, anyuka megoldva.

Hurri Kán 2011.07.11. 09:47:19

@Nathan D'Xantine:
HA így van, szép család lesz... :DDD

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.07.11. 09:48:31

@gyvy: Az időgép is működik, látom! :)

Kytia 2011.07.11. 09:48:56

@michaela77: :DDDD Ez jó. A szelektív memória, ugye. Hiába, a nagymamák is csak nők.:DDD
Én nagymamám egyébként jó mérője a pasiknak. Elviszem hozzá látogatóba, és ha mosrcos képet vág, akkor nem szimpatikus neki a jelölt, ha meg széles vigyorral tukmálja rá a mindenféle finomságot, akkor szeretné "megtartani".:))
Minket közvetlenül sosem próbál befolyásolni, de annyira látszik rajta, és utólag mindig bevallja.:)Ráadásul mindig igaza van.

@gyvy: A fiú is biztos gyík, ne sajnáld.:))

Hurri Kán 2011.07.11. 09:50:35

@Bundabandi:
Már napok óta... nekem is kéne a cuccból, amit a blogmotor használ :DDD

@Kytia:
Gondolod? :D

SciNu 2011.07.11. 09:50:40

@Nard: Ez az Aranybánya lakóparkban volt. :D

Kytia 2011.07.11. 09:52:17

@Nard: Nemkösz. Jót még nem hallottam róla tőled.:DD

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.07.11. 09:52:20

@Kytia: :D Ismerős! Az enyém egy igazi kerítőnő volt. Állandóan rá akart tukmálni valakire. Hiába mondtam, hogy de van már... "az nem neked való, majd az xy fia, na az!"

Kovács Tomi 2011.07.11. 09:53:06

Anyut be kell tolni valami elfekvő otthonkába, ahol egész nap a hasonszőrűekkel témázhat azon, hogy bezzeg az én időmben még minden más volt..

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.07.11. 09:56:14

@gyvy: Miért, így legalább mondhatod, hogy gondolatolvasó is vagy! XD

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 09:56:30

@Kytia:

Majd fogsz, és az az lesz, hogy végre föld alá került.

Easyke (törölt) 2011.07.11. 09:57:24

@michaela77: nade most akkor tény, hogy régiek a bútorok, vagy sem? Ha régiek, akkor miért sértődik meg? Ha nem régiek, akkor miért nem cáfolta helyben, hogy azok márpedig csak öt éves bútorok...?
Nem értem a nagymamákat. :((

2011.07.11. 10:00:52

Valahol értem a posztolót, mert gondolom nem akarja otthagyni a szarban a muterját és a tesóját. Mert mint írta muterja nem dolgozik, így ha elköltözne tesóra meradna minden. Ha meg tesó is akkor beütne a baj. Tudom hogy ez se megoldás, mert igy a saját életét teszi tönkre.
Apucis visszavágás nem jó. Talán az ésszerűbb lett volna, hogy ameddig te vagy a kenyérkereső (meg az öcséd) addig teljesen normális, hogy ő meg a ház körüli dolgokat végzi el. Ha talál munkát magának, és ő is kereső lény lesz, akkor majd beszélhettek a főzés-mosás-mosogatás megosztásról. Talán fel kellene elsősorban anyut világosítani, hogy pénzből élünk, és hogy ha te elmész igencsak megcsappan a házikassza, ha meg még öcsédet is elüzi akkor végképp.

michaela77 2011.07.11. 10:01:24

@Easyke: :) Az én nagymamám nagyon büszke asszony. Parasztasszony, világ életében két kezi munkát végzett, de büszke arra, hogy mindent magától ért el. A bútorai között vannak régiek is, újabbak is. De azt mondta, hogy a régiek is milyen szép rendben vannak, és azokat annak idején milyen sok pénzért vette, meg hogy a párom nem dicsérte meg, hogy a franciaágya új, meg a tiszta szobában lévő szekrénysor is.:)) (tiszta szoba, ez is olyan mosolyogtató:))
Az hiszem nagyinál a régi az az ócskát jelenti, ezért sértődhetett meg:)

Kovács Tomi 2011.07.11. 10:02:08

@michaela77: Az enyém sajnos pont az ellentéte. Gazdag család sarja, így aztán van benne egy adag ki, ha én nem, egy adag missz picsa, és egy adag játszom az úrinőt, és lenézek mindenkit.. Ezt a családdal szemben is csinálja, pl anyámmal szemben, velem nem, mert nem találkozunk már egy ideje...

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 10:02:40

@Kovács Tomi: Nem elfekvő kell néki. Talán ráfekvő...
Vagy drog.

Kytia 2011.07.11. 10:03:48

@Bundabandi: :DDD Nekem egyszer egy ismeretlen öreg néni kezdte tukmálni a fiát olyan dumával, hogy "kicsit túlságosan szereti a hasát, de nagyon rendes és dolgos".
Dolgos, bakker, DOLGOS!!!:DDDD

Kovács Tomi 2011.07.11. 10:04:30

@Nathan D'Xantine: azt mondod le kéne szedálni anyut?

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 10:05:06

@Zsu0805: Valahol mindenkit lehet érteni.
De gondolom annak azért nincs akadálya, hogy magukat ellássák (főz-mos-takarít) plusz anyával is törőggyenek. És akkor ez a tipusú hülye érvelés kilőve... "Amíg én..."
Igen. Addig. És mivel már nem, ezért...

Hurri Kán 2011.07.11. 10:05:50

@Nathan D'Xantine:
Esetleg ezek valamilyen kombinációja...

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 10:07:35

@Kovács Tomi: Valamit muszáj. Egyébként a cihiátriát nem én javallottam. Ott meg szedálnak. Mint elő lépés. Aztán néha nincs is több.

Kovács Tomi 2011.07.11. 10:09:24

@Nathan D'Xantine: Tény az ilyenek nem normálisak. Nem jár utcára nem jár ki a világba, pontosan abban a kurva szar tévhitben ringatja magát, hogy mindent jól csinál, és majd mikor már megöregszik ( még jobban) a kis gyerkőcök ott lesznek és tutjgatják. De ilyen dolgok mellett csaj nem fog tudni normális életet élni, kisöcsi meg bekattan azt amerikai mintára legyilkol egy egyetemnyi fiatalt..

michaela77 2011.07.11. 10:09:35

@Kovács Tomi: fú, az ilyen sznobizmust nehéz lehet elviselni.
Nekem nagyon jó emlékeim vannak amúgy nagyimról, emlékszem amikor hétvégenként már reggel nyolckor hozta a frissen sült lekváros buktát, kakaós tekercset. Meg amikor nála nyaraltunk, délutánonként finom meleg kakaó volt friss vajas zsemlével. És olyan huncut volt, nagyapám nem engedte, hogy ételízesítőt tegyen a levesbe, ő meg mindig belecsempészte, aztán kacsintgatott, mikor nagyapa mondta, hogy látod milyen jó ez a leves ételízesítő nélkül is:)
Imádni való nagyi, csak mióta nagyapa meghalt, egyedül maradt, depressziós lett, megkeseredett. Ki tudja, mi nem ilyenek leszünk-e.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 10:15:34

@michaela77: Mi mint férfiak vélhetőleg nem. Mi vagyunk azok akik előbb halnak...

2011.07.11. 10:15:40

@Nathan D'Xantine:
Igen, én értem, hogy a posztírónak is el kell látnia önmagát, csak azt is azért tegyük hozzá, hogy ha meg anyuka napközben megcsinál mindent (mert nincs más dolga) akkor azt ne vesse a lánya szemére. És erre a legjobb érv az az, hogy ha ő nem dolgozik, akkor még szép, hgoy ellátja a ház körüli teendőket. Elhiheted, hogy ha azt mondaná a posztíró, hogy ne csináljon ezt-azt utána akkor anyuka azon bukna ki.

Kovács Tomi 2011.07.11. 10:16:53

@michaela77: A sznobnizmussal nincs bajom. De azzal kurvára, hogy anyámat basztatja mindenért. Az apám meg persze sosem ment az anyja ellen, így sose állt ki anyám mellett. és a többi... tavaly halt meg az öregfaterom, azóta a nagyanyám egy roncs illetve dehogy az, csak az akar lenni, és én elhiszem, hogy meghalt szar egyedül (nincs egyedül mert az 51 éves fia ott lakik nála!!!) és nem is akar mást, csak keseregni azon jajj de nehéz.. Valóban az, de a fiainak is, még is mindkettő ugyanúgy megy minden reggel melóba, persze a nagyim ne dolgozonn, de az is irreális, hogy egy 126 négyzetméteres lakásban ül egész nap és kesereg. Jó lemegy a boltig két kifliért 10 deka parizerért...

Hurri Kán 2011.07.11. 10:17:43

@Zsu0805:
Van egy olyan érzésem, hogy anyuka BÁRMIN kibukna... vannak embertípusok, akik hajlamosak erre...

Muha 2011.07.11. 10:17:46

Sziasztok! 29 éves vagyok. Két hónapja van egy barátom. Nagyon régóta nem volt, így eléggé megbecsülöm.....

bla
bla
bla
bla
bla

mert...

Lehet, hogy ha felajánlja majd, hogy költözzek hozzá (mert ő egyedül él) akkor nem mondok nemet.

Kytia 2011.07.11. 10:19:03

@michaela77: Kovács Tomiból bizonyára imádnivaló, kedves nagypapó lesz.:D

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.07.11. 10:21:05

@michaela77: Az enyém - mikor Nagyapám meghalt - kitalálta, hogy neki kell még egy férfi, ezért felad hirdetést! Keres magának. Olyan 75 körül lehetett akkor. :)

Kovács Tomi 2011.07.11. 10:23:29

@Kytia: Kizárt, mivel kölyköm sem lesz!

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.07.11. 10:23:56

@Muha: Igen, ez nekem is feltűnt. Ő nem akar ám költözni, de nem bánná, ha megkérdezné... LOL!

Kovács Tomi 2011.07.11. 10:24:59

@Kytia: Nem, inkább valami kiskocsmában üldögélő törzsvendég.:D

Kytia 2011.07.11. 10:25:08

@Kovács Tomi: Akkor csak buszon másokra morgós vén tata leszel.:D

Easyke (törölt) 2011.07.11. 10:25:13

@michaela77: bizonyára itt van az a bizonyos kutya elásva. Pedig a régi nem egyenlő az ócskával. Sőt, nagyon sok dolog, tárgy, berendezés esetében az "új gyártmány" ér fel egy szitokszóval és az ócskasággal. Mert régen még mindenbe tettek anyagot. Rendeset.

@Muha: jajj, Muha, olyan szigorú vagy! Enyhüljön meg a szíved a posztoló irányába :))

Father Justice (törölt) 2011.07.11. 10:25:25

"Ezt párszor lenyeltem, majd egyszer csak kirobbantam, hogy közös a ház."

Szóval e tévhit miatt lépsz fel merészen anyukáddal szemben. A ház nem közös. Közösen használjátok ugyan, de mivel mindkét szülőd él, az ingatlan az övék. Ha bármelyikük meghal, a másik fél haszonélvezeti jogot kap a ti (te + öcséd) örökrészére is, tehát akkor sem te fogod osztani a lapokat. Az igazat megvallva, ha nincs komoly tulajdonrészed, saját ingatlanod vagy masszív megtakarításod, az életben SSKK nem fogsz semmilyen lapot osztani.

Valóban groteszk helyzet, de neked van nagyobb veszítenivalód a békétlenkedéssel. Hiába van kereseted, és anyádnak hiába nincs, ha dobbantasz és rosszul sülnek el a dolgok, akkor már csak a többi rokonodra számíthatsz. Anyád ezzel szemben könnyen át fogja vészelni az ügyet - akár segélyeken, akár kenyéren és vízen - hiszen neki legalább lesz fedél a feje fölött.

Aki furcsállja, hogy három hónap alatt lenullázta magát a hölgy a külön költözéskor, gondolja át a következőket. Nyilvánvalóan nincs saját lakása, ezért feltehetően albérletbe költözött. Ha egyedül próbálkozott, a magyar átlagfizetést alapul véve simán elképzelhető, hogy az (albi + rezsi + alapvető szükségletek + eseti kiadások) kombó ilyen rövid idő alatt rávilágított a konstrukció működésképtelenségére. Ezt összevetni azzal, hogy akkor hogy a csudába' van pénze eltartani az anyját az öccse segítségével otthon, enyhénszólva badarság. A "családi fészekben" nyilvánvalóan senki nem fizet ALBÉRLETET, és KETTEN biztosítják a megélhetés fedezetét három főre. Értem?

Maximálisan egyetértek azokkal, akik szerint előbb győződjön meg a fickó szándékának komolyságáról, és csak utána költözzön hozzá - ha egyáltalán felajánlja neki ezt a lehetőséget. A baj mindössze annyi, hogy bármekkora is az összhang és a vonzalom jelenleg, ha később nem éppen kedvezően alakulnak a dolgok, a hölgy megintcsak az utcán találhatja magát. És utána visszamenni a családi házba.. enyhén szólva nem lesz az igazi.

Mindez tökéletesen rávilágít a lényegre: akár az anyjához fűződő viszonyát, akár a párkapcsolatát boncolgatjuk és elemezzük érzelmi-emberi szempontból, amíg nincs érdemi döntési helyzetben a lehetséges folytatásokat illetően, sajnos nincs miről beszélgetni.

A pénz beszél.

Hurri Kán 2011.07.11. 10:25:25

@Muha: @Bundabandi:
Hát ez így ebben a formában eléggé süketek párbeszéde... :D

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.07.11. 10:25:47

@Kytia: Nem. Végül nem adta fel azt a hirdetést, de hónapokig hallgattam tőle!

Easyke (törölt) 2011.07.11. 10:26:52

@Kytia: az az igazság, hogy apai nagyapám is ilyen másokra morgós, pedig 3 gyereke és 6 unokája van. A szörnyű az, hogy már apám is ilyen... még jó, hogy nem lakom már velük.

Muha 2011.07.11. 10:30:13

@Easyke: nem mondtam én semmit sem. :D

Muha 2011.07.11. 10:31:12

@gyvy: Minden egyedül élő férfi álma, hogy menekülttábor legyen.

Hurri Kán 2011.07.11. 10:32:40

@Muha:
Na de Te eSZt nem tudhatod :DDD

Muha 2011.07.11. 10:33:20

@gyvy: elismerem, hogy ebben igazad van. :D

Rebelde 2011.07.11. 10:35:41

a posztoló nem lehet egy nagy eresztés, ha hosszú évek után foggal körömmel ragaszkodik a saját lakival rendelkező, nagy nehezen összemantrázott sráccal, akit nyilvánvalóan ki nem állhat az anyja (gondolom ez sem teljesen véletlen)de van ez így

egyébként meg negyedelném a poszt igazságtartalmát, mit tartjuk el persze...

nyilván anyu sem egyszerű eset, de a pofámról lesülne a bőr, ha ilyeneket írogatnék a saját anyámról akinek a házában lakom, eszem a főztjét, mert 2 hónapja egy pasi búg a fülembe

Köldökszösz (csodalampa) 2011.07.11. 10:36:11

@Father Justice:
Valójában nem esett szó az ingatlan tulajdoni hányadának megoszlásáról.
Mikor apuka tiplizett, a vagyonmegosztás során simán elképzelhető, hogy a rá eső 1/2 tulajdoni hányadot a gyermekeinek adta, így most anyu 1/2, kicsilány 1/4 és öcsike 1/4 tulajdoni hányaddal rendelkezik.

Muha 2011.07.11. 10:37:10

@gyvy: Ezt most nem áll módomben alátámasztani. Majd ha úgy lesz, akkor mondom. :D

Picard kapitány, aki nem meleg csak angol. 2011.07.11. 10:37:58

@Nard: Nálam akkor kezdtek gyanakodni a szüleim hogy szemüveg kéne amikor nem ismertem meg őket az utcán:D

Hurri Kán 2011.07.11. 10:38:00

@Muha:
Mondd bátran, ne fog vissza magad :D

Easyke (törölt) 2011.07.11. 10:38:43

@Father Justice: és ha a ház úgy közös,hogy a gyerekeknek tulajdonrésze van benne...? Ezt nem tudhatjuk, bár ez is feltételezés részemről. Ugyanúgy, mint ahogyan azt feltételezzük, hogy valójában nem közös. A haszonélvezeti jog meg gyak. erősebb, mint a tulajdonjog (számos ingatlantulaj életét keseríti meg a haszonélvezeti jog, amikor eladásra kerül a sor).
Az anyjának meg hiába lesz fedél a feje felett, ha nem tudja fizetni a rezsit. Ha kikapcsolják az áramot/gázt... nem hiszem, hogy anyuka is nagyon ugrálhat.
Az albérletes okfejtéseddel egyetértek.
Meg abban is, hogy előrelátóan kell gondolkodnia, tehát ha össze is költöznek a fijúval, akkor is gondoskodnia kell arról, hogy ha esetleg szétmennek, legyen miből valahová mennie.

@Muha: ez a blogmotor és az ő időutazásai... nagyon durva.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 10:39:32

@Zsu0805: Tudom. Továbbá erősítené a feleslegesség érzet miatti önsajnálatát...
De a dolgot pontosítani ennyi info alapján nem lehetséges.

michaela77 2011.07.11. 10:40:03

@Kovács Tomi: igen, az én nagyim is csak kesereg sajnos. Meg elsirat mindenkit a családban, hogy mindenkinek milyen rossz. Próbálom neki mondani, hogy van hol laknunk, van mit ennünk, tőlünk sokkal rosszabb helyzetben lévő emberek vannak, de hiába. Ha bekerül ebbe az önsajnáló helyzetbe, szinte lehetetlen onnan kimozdítani..

@Bundabandi: szerintem az nagyon édes:D

Muha 2011.07.11. 10:40:26

@gyvy: Ez nem bátorság kérdése. :)

cyd 2011.07.11. 10:40:28

Arról valóban nem esik szó, hogy a hölgy mit tesz le otthon az asztalra a pénzen kívűl, de ez bármikor odaköltözöm a két hónapos kapcsolatomhoz eléggé menekülésszagú, aminek jó eséllyel nem lesz jó vége.
Abban meg van némi igazság, hogy 29 évesen nem kérdezgetni kell, hogy mit is kéne otthon tennie. Anyukának meg nagy fegyvertény, hogy az elköltözősdi pedig egyszer már befuccsolt.
Szóval a heylzet szopó.
Anyut megbékíteni, de meglázkodás nélkül, elköltözni viszont csak ha a kapcsolatuk is megérett rá.
(külön öröm, hogy le tudja írni az "egyelőre" szót és nem "egyenlőre"-ként használja :)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 10:46:27

@Kool Kitty Kat:

Nekem is kéne, de baszok elmenni szemészhez. A célnak most is megfelel a szemem, látok amennyit kell, néha többet is mint szeretnék :)

@Muha:

Folytatnám:

"Jól megterhesedek, oszt' nem kő visszamennem a psychomomhoz, örökké a nyakán fogok maradni a pulyáva' a pasinak! Én is anutához hasonlóan mártírkodom majd (default dumám lesz a nehéz gyermekkor és anuta terrorja) és a pasi elválik (lenyúlom a lakást, meg a gyerMektartást is bevasalom rajta naná!) és akkor majd én is terrorizálom a pulyát, mert nehogymá' csak engem lehetett terrorizálni bazze!"

Picard kapitány, aki nem meleg csak angol. 2011.07.11. 10:47:16

@michaela77: Az semmi az én nagyim előre megmondja ki fog elhalálozni a közeljövőben. Idézem: "Olyan rosszul néz ki, nincs sok neki hátra" :D:D
Ja igen és az elmondása szerint ő a legbetegebb, és ért is az orvosláshoz...
Saját magának adagolja a gyógyszert mert az orvos "na az nem ért hozzá..."
:D

Picard kapitány, aki nem meleg csak angol. 2011.07.11. 10:48:10

@Nard: Látod ezért lenne jó a szemüveg...
Ha tartós hordás után leveszed még annyit sem látsz mint régen:)

Easyke (törölt) 2011.07.11. 10:49:33

@cyd: anyukának meg nem ködösítenie kéne, ha már állítólag annyira tudja, hogy a lányának mit kéne csinálnia... De anyuka direkt ködösít, hogy a másik érezze hülyén magát.

Easyke (törölt) 2011.07.11. 10:50:18

Szumma szummárum, ennek a nőnek nem szabadott volna gyereket szülnie, mivel saját maga sem nőtt még fel.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 10:52:12

@Kool Kitty Kat:

Ezért nem akarom hordani. Nem akarok szemüveges lenni! A nyomik voltak szemüvegesek a suliban. Főleg akinek ki volt takarva az egyik fele! Az ultranyomin nézett ki.

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 10:52:22

@Nard: Nem ertem, hogy miert aggodsz emiatt. Netes gyikarc vagy, light colat iszol, szoke is latin fejjel. Hogy lehetnel mar ennel is nyomibb?! :))

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 10:52:42

@Easyke: Így azért vannak még páran.
Ha mindenkinél megvárnánk míg "felnő" kihalnánk.

dr. gernika 2011.07.11. 10:53:45

@Easyke: Amúgy eleve fail tulajdonjogi alapra helyezni egy emberek, érzések közötti családi vitát. Mónikasóban is halálosan idegesített, mikor Mónika azzal rendezte az ügyet, hogy amíg a fiatalok akár gyerekkel, a nagyi házában laknak, minden úgy van ahogy ő mondja, mert az övé és nekik szavuk nincs. Bakker ennyi erővel rabszolgaként is dolgoztathatná őket, a helyzet nincs megoldva. fárasztó és igazságtalan anyagiakkal érvelni, az egyik felet maximum kushadásra lehet vele kényszeríteni, de a probléma nincs megoldva, a konfliktust nem oldottuk fel. Nem az lenne a lényeg, hogy mindenki boldog és elégedett legyen?

Muha 2011.07.11. 10:53:49

@Easyke: tudtad, hogy mire gondolok, úgyhogy én nem csodálkozom, hogy előbb válaszolsz arra, amit mondok. :D

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 10:55:01

@Kool Kitty Kat: Akkor mar ertem, hogy a medencenel miert vetted le. Nem birtad latvanyom bikiniben :D

Hurri Kán 2011.07.11. 10:56:09

@Frigyesur:
Bikini volt rajta? Hűűűű... Télleg meleg lehetett a hétvégén :DDD

Muha 2011.07.11. 10:56:37

@cyd: a fiú helyében már csak attól is félnék, hogyha egy 29 éves nő nem találja fel magát egy ház körül, akkor a mosogatást is szóvá kell tenni.
Ha valamiből, akkor pedig a mosogatásból nagyon nagy bajok lehetnek.

@gyvy: józan paraszti ész. :D

Rebelde 2011.07.11. 10:56:43

@Easyke:

szerintem inkább azt mondta, hogy a lányának kéne tudnia, hogy mit csináljon és valóban neki kéne tudnia, legalábbis 30 évesen illene

a csaj most is azon bazírozik, hogy a srác majd felajánlja költözzön oda hozzá, nemhogy megállna a saját lábán, áááá azt már nem

dr. gernika 2011.07.11. 10:57:28

@Kool Kitty Kat: Fricivel bisztos szeretik egymást akkor.

Muha 2011.07.11. 10:58:13

@Frigyesur: biztos annyira gyönyörű voltál Fater, hogy azt agykárosodás nélkül nem lehet kibírni, merpedig az agykárosodás esetén nem lehet hosszútávon gondolkodni. :D

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 10:58:45

@Frigyesur:

Szemüvegesként sokkalta nyomibb lennék :)

@Rebelde:

Jobb a tutiba beülni ja. :)

dr. gernika 2011.07.11. 10:59:15

@Nard: Kontaktlencse. Tudomtudom, nemakarokaszemembenyúlniiiibrühühühühü

Easyke (törölt) 2011.07.11. 10:59:55

@gernika: de, ez lenne a követendő cél. A tulajdonjogon/pénzen/erőn alapuló viták, kapcsolatok mindig az egyik (vagy akár mindkét) fél vereségével végződnek, amely nem teremt jó alapot a kapcsolatnak. Legalábbis így nem egy együttműködő viszony lesz belőle.
Csak sajnos vannak esetek, amikor kinyílik a bicska az ember zsebében...

Rebelde 2011.07.11. 11:00:38

@gernika:
a mónikasóból példákat hozni nem ér:)))))

michaela77 2011.07.11. 11:01:00

@Kool Kitty Kat: :) igen, az tipikus:) Ha megkérdezem mi újság, azzal kezdi, hogy hát mindenki hal meg itt a faluban:)
És aztán elkezdi magyarázni, hogy biztosan tudom, a Pista bátyjának a gyerekének az unokatestvérének a nagynénje, ott laktak a postánál, na az is pl. öngyilkos lett. Először megmondom, hogy gőzöm nincs ki az, de addig magyarázza, hogy a végén mindig rámondom, hogy ja, persze, tudom:) És hozzáteszek még valami infót amit ő mondott az elején, hogy olyan 40 éves volt, nem, vagy hogy a postánál lakott, tudom:)))

Rebelde 2011.07.11. 11:02:14

@Nard:
az lehetett egy-másfél szoba is:))

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 11:02:48

@Rebelde:

Több szobája volt a nagyinak a házában mint foga és iq-ja együtt a családnak :)

Father Justice (törölt) 2011.07.11. 11:05:06

@Köldökszösz (csodalampa): Ez is elképzelhető, csak sajnos az érdemi probléma szempontjából lényegtelen. Ugyanis hiába van 1/4, haszonélvezettel nem terhelt tulajdonrésze az ingatlanban, ha:

1) Nem kényszerítheti egykönnyen a másik két tulajdonost, hogy adják el, és osztozzanak rajta. És arra sem, hogy az anyja legalább az ő tulajdonrészét vásárolja ki a házból. Ha valóban igaz, amit a posztban olvashattunk, akkor az anyja egyébként sem tudná kifizetni, de valószínűleg ha tudná, sem akarná.

2) Ér mondjuk 16 millát a ház, így a rá jutó 4 millióból kb. semmit nem tud kezdeni a mai ingatlanárakat figyelembe véve. Persze vehet fel még hozzá hitelt, de ez eleve elvetélt ötlet, ha már a három hónapos külön költözés alatt is borultak az elképzelései az önálló létezésről annak idején. Esetleg elmehet albérletbe, aztán ha nem sikerül komolyabb karriert építenie, szépen feléli azt a pár milliót 2-3 év alatt, és megint ott van, ahol a part szakad.

Ilyen helyzetben a nők tipikusan a párkapcsolatra szoktak hagyatkozni, de azt már leírtam, ennek milyen hátulütője lehet.

(Arról nem is beszélve, hogy ha még össze is jön egy épkézláb kapcsolat, mindvégig kuss lesz a neve abban az ingatlanban, amelyben kőkemény 0% a tulajdona. Csöbörből vödörbe.)

@Easyke: Javarészt lásd pár sorral fentebb.

A "ki jár rosszabbul" kérdéshez pedig: egyértelműen az, akinek nincs hol laknia, és bár van minimális bevétele, csak sodródik ide-oda. A mamánál ugyan kikapcsolhatják az összes közüzemi szolgáltatást, de akkor sem fog megfagyni télen, segélyt is igényelhet, továbbá nyilván van pár jószándékú rokona is, aki támogatja majd. Plusz egy fia is.

A posztíró ezzel szemben ténylegesen számolhat a hajléktalanná válás veszélyével, ami sokkal hamarabb be tudja darálni az embert, mint a hosszabb-rövidebb ideig tartó nélkülözés úgy, hogy legalább van hol lakni közben.

Easyke (törölt) 2011.07.11. 11:05:13

@Rebelde: igen, ez megint attól függ, hogy ki milyen tapasztalatokat szerzett az életében. Mert vannak azok a szülők, akik képesek a rossz, helytelennek ítélt cselekedet helyett alternatívát megnevezni a gyerekeiknek, így azok egy idő után tudni fogják, hogy mit várnak el tőlük, mik a szabályok.
Aztán vannak az olyan szülők, akik nem képesek alternatívát megnevezni, csak mindenre rámondják, hogy ez is rossz, az is helytelen, ezt nem így kéne, azt nem úgy kéne... de hogy pontosan hogyan is kéne, azt már nem tudják megnevezni. És innen kezdve a gyerek nem tudja, hogy mik a szabályok, csak azt látja, hogy minden, amit csinál, rossz. Nem tudja, hogy miért, de nem jó.
No, szerintem posztoló anyja is egy ilyen anya(?).

Kovács Tomi 2011.07.11. 11:06:11

@michaela77: Ja ez a helyzet sajnos, és ezen nem lehet változtatni, ha ő nem akar.

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 11:06:26

@gernika: Ezzel nagyon egyetertek.

@gyvy: O topless nyomta :D

@Muha: :* Kicsi tunder, nagyon szerethetsz, ha ilyeneket irsz oregapadrol, aki mar fel labbal a sirban kolbaszol :D

@Nard: Hidd csak ezt. ;)) (Tipikus szoke: a kulsejeert felaldozza a praktikumot.)

Rebelde 2011.07.11. 11:07:02

@Easyke:

nyilván rossz a minta, de semmi nincs kőbe vésve, plusz a csaj nem gyerek kár, lehet változtatni

Kovács Tomi 2011.07.11. 11:07:51

@Nard: Gondolom azért napszemüveged van.:)

Picard kapitány, aki nem meleg csak angol. 2011.07.11. 11:08:46

@michaela77: Igen, pontosan:)
Nálunk ez így hangzik:
"Hochspacha néni, srévizavé a bretschneiderékkel...":D

dr. gernika 2011.07.11. 11:09:15

@Rebelde: Pedig olyan jó lenne, ha az ő eszközeivel meg lehetne oldani mindent, a legbonyibb élethelyzeteket is egy mondattal lerendezte. :D
1-es típusú alapprobléma: Férfi-nő. MINDIG a nőnek volt igaza.
2-es típusú alapprobléma: Idős szülő lakással, gyerek benne: mindig az idősnek van igaza!
3-as: Családból kilépő szülő esetén mindig az elhagyottnak volt igaza, az elhagyó egész életében törlesszen a gyereke felé, hogy bepótolja az elmulasztott időt.

A legszebb az volt, mikor egy exdrogos, de már másfél éve rendezett életet élő pasi szeretett volna kibékülni az exével és a gyereke életében újra részt venni. De Mónika inkább a jelenlegi, picit pigmentált, ránézésre rohadt link és alkesz élettárs felé terelgette a családanyát, mert az nem hagyta el. Mert aki egyszer drogos volt, abból már többet nem lesz ember.

Muha 2011.07.11. 11:09:35

@Frigyesur: irántad érzett szeretetem az univerzum szeretet etalonja. :*
:D

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 11:10:57

@gernika: Haat öööö... mit gondolsz Kitty? :D

Kovács Tomi 2011.07.11. 11:13:00

@Kool Kitty Kat: jáájjj mennyire ismerős ez..:)))

Kovács Tomi 2011.07.11. 11:13:39

@gernika: Öö ez mi? Valami rádió vagy tv műsor?

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 11:16:54

@Muha: :* Na ilyen egy igazi apa-lanya kapcsolat. te barmikor hozzam koltozhetnel :D

@Kool Kitty Kat: Ne mondj ilyet Muha elott, masreszt meg nem, ott volt a furdonadragod, ne mondd mar :P

Mi igen? :D

dr. gernika 2011.07.11. 11:18:31

@Frigyesur: @Kool Kitty Kat: :D
@Kovács Tomi: Ennyire nem lehetsz sznob, hogy nem láttál még Maunikasót. :) Nincs tévé nem kifogás, kering a neten. :D

Easyke (törölt) 2011.07.11. 11:18:48

@Father Justice: csak az a baj, hogy én azt látom, hogy a mama is rendesen mások jóindulatára, eltartására hagyatkozik. Így jön a válaszom @Rebelde: -nek, hogy pedig a mama is változtathatna.
De hagyjuk az anyagiakat. Igazából mamának azt kellene szem előtt tartania, hogy a gyereke boldog legyen. De nem tartja, csak a saját önzősége a fontos neki. A gyerekének meg az kellene a legfontosabb legyen, hogy felnőjön (mert azért én is látom a gyerekes vonásokat), elköltözzön és ne legyen ráutalva anyukára.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 11:19:38

@Kovács Tomi:

De attól nem vagyok nyomi.

@gernika:

Mert az alkohol nem okoz függőséget, és csak békét hoz a családba. A Maunikát is otthagyta a pasija, azt mé'nem tolták be a műsorba? :) Mondjuk megértem, ha otthon is olyan picsa volt mint a tévében, akkor nem tudom miért várt vele annyit a pasi! :)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 11:19:49

@gernika: Meg is tudom érteni. Tegnap nekirepült a szememnek egy légy a vonatablakban lógva(mármint én lógtam az ablakban). Koppant a zselén... Tök gáz volt...

Muha 2011.07.11. 11:19:53

@Frigyesur: még a gumicukromat is neked adnám. :D

Anyun nem volt bugyi?
úúúúúúúú

Father Justice (törölt) 2011.07.11. 11:20:04

@gernika: "Nem az lenne a lényeg, hogy mindenki boldog és elégedett legyen?"

Jól látod a kérdést, ennek tényleg így _kellene_ működnie. Csakhogy mivel az emberek jelentős része még a családon belül is önérdekű és önző, ezért nem lehet kizárólag az érzelmek, a családi béke, harmónia és mindenki boldogsága felől közelíteni a kérdést. Ilyen közegben igenis számít, hogy kinek mije van, mert áthidalhatatlan összeférhetetlenség esetén ezen múlik, hogy a külön költözés, mint opció, egyáltalán szóba jöhet-e.

Például a poszt kapcsán: azt a konkrét kedvesmamát, aki a 29 éves lányának megtiltja, hogy a barátja egyáltalán meglátogassa, vajon mennyire érdekli a gyermeke boldogsága és elégedettsége?

Szerintem meg még annyira se.

Köldökszösz (csodalampa) 2011.07.11. 11:23:14

@Father Justice: Erre már korábban írtam a megoldást. Anyukát orvoshoz vinni, kényszergyógykezeltetni. Az erre alkalmas műintézményben garantáltan egy hónap alatt a makkosba végzi.

Ingatlan tiszta, anyuka megoldva.

Kovács Tomi 2011.07.11. 11:24:08

@gernika: Nem láttam szerintem, egyszer anyám felhívott, hogy nézzem a tv-t mert benne van az unokatesója, kérdeztem melyiket, de a választ már nem hallottam mert a telefonom lemerült, aztán feledésbe is merült a dolog..

Kovács Tomi 2011.07.11. 11:24:43

@Nard: Nem az nincs, csak leszbikus és homoszexuális, na meg heteró.:)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 11:24:45

@Kovács Tomi:

Családban van C típusú állampolgár ezek szerint? :)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 11:25:21

@Father Justice: Mindenki önérdekű és önző. A mártírtipusú, önfeláldozó, másokért élők a leginkább.

Muha 2011.07.11. 11:26:10

@Father Justice:

"Amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ne tegyétek ti is velük. Lehet, hogy az ő izlésük más" mondta vagy írta eccer régen nagyon régen Bernard Shaw

dr. gernika 2011.07.11. 11:26:16

@Father Justice: Igen ezen akadtam ki én is a legelején, és erre nem válasz az, hogy az ő háza, ő mondja meg, ki jöhet be.
Szóval elsődlegesen anyuval vannak gondok. A lány fejében is, főleg a nevelés hatására, de ő még változhat szerintem nagyon tudatosan. Mamán max. változtatni lehet, de szavakkal már nem, mert beállt benne a verkli. Tettekkel kell, mégpedig elköltözéssel. Az kizökkenti majd a sémáiból és lehet más alapokra helyezni egy beszélgetést.

Kovács Tomi 2011.07.11. 11:26:41

@Nard: Nem az nincsen...:D Annyit tudok, hogy valami szexuális problémával voltak bent a tévébe.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 11:26:57

@Kovács Tomi: Oly veszteség ért, ami nehezen pótolható.
Talán majd lesz Best of... DVD.

dr. gernika 2011.07.11. 11:27:49

@Kovács Tomi: Kérd meg Father Justice-t hogy linkeljen neked párat, szokott néha oktató jelleggel. :)
@Nard: Igen, ez lehetett a probléma.

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 11:27:58

@gyvy: Na igen... Ezek a mai fiatalok mar csak ilyenek *fejcsova*

@Muha: Ooo, szohoz sem jutok :* Nyugodtan nekem is adhatod barmikor :D

Anyadon sztem pont annyiszor volt bugyogo, mint ahanyszor te pasival voltal :D

csigatalp 2011.07.11. 11:28:04

Kedves levélíró! Anyukád kellően frusztrált és ezért terrorizál téged te pedig hagyod magad, gondolom kellően tud lelkiismeret furdalást is generálni .
A "normál" családokban a szülő tartja el a gyerekét, aztán pedig önmagát, ha a gyerek kirepült a fészekből és nem fordítva. Ez nem azt jelenti, hogy nem kell segíteni a szülőnek, ha szüksége van rá, de nem a saját önálló életed árán.
Ha még sokáig szeretnéd, hogy anyukád nyomorítsa az életed, akkor maradj vele, ha nem, akkor előbb-utóbb húzz el otthonról. Vagy a fiúd fog lelépni (aztán a többi is, mert ilyenhez nem asszisztálnak sokáig)

Hurri Kán 2011.07.11. 11:31:31

@Frigyesur:
Aztán csodálkozunk, hogy hová lesz ez a világ... :DDD

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 11:32:02

@Kovács Tomi: Csak ha tudod mi az. :-D

Keressünk valami ütőset?

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 11:33:13

@gyvy: Általában valami szörny elraboja... Ja, nem! Az a Hold...

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 11:33:32

@Kovács Tomi:

Helyre kis toleranciaklub :) Te vagy a leszbi ugye? :) A Tomi ritka női név.

Kovács Tomi 2011.07.11. 11:34:47

@Nard: Na, ne lépjünk határokat..:D

@Nathan D'Xantine: Persze sokat használom.. jöhet valami.:D

Hurri Kán 2011.07.11. 11:34:50

@Nathan D'Xantine:
A Holdat? Jön a Holdrabló Háromfejű Vérfarkasok szezonja?

Muha 2011.07.11. 11:35:58

@Frigyesur: Ha anyu lehet bugyi nélkül akkor én is lehetek bugyi nélkül? :D

@Nard: vagy ritkán női név. :D

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 11:36:06

@gyvy: Valmi sárkány volt. Jól ellopta a napot, a holdat, megacsillagokat.

Bár átgondolva a naplopás a menő. Fenrir is arra zúzott rá...

Father Justice (törölt) 2011.07.11. 11:37:04

Így van. Az alábbi videóban szereplő hölgyet például még annyira sem érdekli, hogy a fia érdekeit mi szolgálja a legjobban, mint a posztíró anyukáját a lánya helyzete. Legalábbis szerintem.

www.youtube.com/watch?v=ch5syPZ1FTs

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 11:39:10

@Father Justice: A Zigazi Férfi:
- Ezt a legelején kellett volna tiltani.

Jujj... Már képben is vagyok miért kerültem ezeket az izéket...

fumerin 2011.07.11. 11:40:01

Ha nekem kellett volna anyámmal élnem 29 évig, már a zárt osztályok protekciós tagja lennék:D

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 11:41:27

@Muha: Azt veszel az erenyoved ala, amit szeretnel :D

@Kool Kitty Kat: Sztem jussunk konszenzusra a lanyunk neveleset illetoen.

Nem neztem oda, amikor levetted :P

Picard kapitány, aki nem meleg csak angol. 2011.07.11. 11:41:41

@Frigyesur: Érvénybe léptetem az anyajogi klauzulát:)
Nem nézhetem tovább, hogy a kislányom még mindig szűz. Így hogy lesz belőle igazi ribi?:D
Már rég ki kellett volna égnie, ő meg még szűz.
Undorító:D

Easyke (törölt) 2011.07.11. 11:42:38

@Nathan D'Xantine: juhúúúj, mintha az egyik exemet hallanám... :) Bár nem vagyok vele rossz viszonyban, csak kísérteties :))

Muha 2011.07.11. 11:44:32

@Kool Kitty Kat: @Frigyesur: Legalább egységesen léptek fel szárnybontogatási kísérleteimmel szemben. Ez dícsérendő, de szar dolog. :D
Hajjaj. Asszem a nagyi lesz a szövetségesem ebben a kérdésben. :DDD

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 11:45:09

@Easyke: Mondhatnád úgy is hogy szellemes vagyok...

Hurri Kán 2011.07.11. 11:45:22

@Kool Kitty Kat:
Khm... nem akarok pletykálni, de szerintem szemetek kicsi fénye bizonyos információkat elhallgat előletek :DDD

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 11:46:20

@Muha: "Minden generácó fellázad a szülei ellen, és szövetkezik a nagyszüleivel."

cyd 2011.07.11. 11:46:28

@Easyke: 29 évesen nehogy már be kelljen mutatni a porszívónak meg a mosogatószivacsnak a drága lánygyermeket.
A fent leírtakból az jön le, hogy mi fizetjük a számlákat, anyám Te meg szolgálj minket.
A 21 éves húgom nem kérdezi meg, hogy mit segítsen. Csinálja. Mondjuk nem is tartja el mutert, de 29 évesen ne azon akadjunk fel, hogy nem mondja meg mit segítsek.

Muha 2011.07.11. 11:47:11

@Kool Kitty Kat: vagy mégsem?
Szóval. Mi lenne, ha nem vennék bugyit és nem mondanánk el Apunak?
Nah, nah? :D

@gyvy: Ne ármánykodj, mert lejedizem az ujjaidat. :D

Muha 2011.07.11. 11:48:34

@gyvy: Nekem mindegy, csak zuhogjon az egész ház. :D

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 11:49:08

@Kool Kitty Kat: Viszont. A lanyok nevelese elsosorban apajogi kerdes, es Muha szuzessegenek elveszteset illetoen elek a vetojogommal. :P

@Muha: Lehet probalkozni, de mindig jusson eszedbe a Kiszel Tundi tabor, ahova igy szunidoben elkuldhetlek. ;))

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 11:51:42

@Muha: Es hogy kepzeled, hogy apad nem tudja meg? Oregkori szenilitasomra bazirozol, he? :D

"Ne ármánykodj, mert lejedizem az ujjaidat. :D"
A kis tundermunyoka :*

dr. gernika 2011.07.11. 11:55:39

@Father Justice: Ez a durva a női hajmarokfogásban, két erős férfi nem tudja őket szétszedni. :DDD

@Nathan D'Xantine: Jah, nagyon keményen megmondta anyunak. :D

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 11:55:54

@Frigyesur:

Kemény helyekre küldenéd a lányod! :) Az a tábor felérhet egy Dachauban töltött hónappal :)

Muha 2011.07.11. 11:56:10

@Frigyesur: A nyílt fenyegetés azért is jobb, mint az érzelmi zsarolás, mert erre reagálhatok bárhogy. :D

Father Justice (törölt) 2011.07.11. 11:57:24

@Nathan D'Xantine: "Mindenki önérdekű és önző. A mártírtipusú, önfeláldozó, másokért élők a leginkább."

Azért ez nem gyenge összemosás már megint. Gondolom, az önzésnek nincsenek alfajai, és fokozatai sem. Ha meg má' úgyis önző mindenki, basszon ki mindenki mindenkivel, amennyire csak tőle telik. :)

Abban egyetértek, hogy mártírkodók / önfeláldozók között vannak olyanok, akik ezt a tízszeres viszonzás reményében, vagy azt egyenesen elvárva művelik. Ez nem szép dolog. De biztosan nemcsak én hallottam a Teréz anyához hasonló, valóban önzetlenül önfeláldozó jellemekről is. És a kettő között van még néhány árnyalat.

Így aztán minden önfeláldozó embert összességében önzőnek nyilvánítani nem is szimpla szarkenegetés, hanem egyenesen lapátolás.

Easyke (törölt) 2011.07.11. 11:59:23

@cyd: valóban, a takarítást/főzést tudnia kéne, hogy miben áll. Nekem mégis az az érzésem, hogy itt a poszter nem a házimunkával kapcsolatban kérdezett rá, hogy mit is kéne csinálnia (arról valószínűleg van fogalma)...
Ha mégis a házimunkáról van szó, akkor posztolónak valóban magába kell néznie.

Easyke (törölt) 2011.07.11. 12:00:37

@gyvy: igen. Le kéne lépnie, de nagyon gyorsan :))

Hurri Kán 2011.07.11. 12:00:50

@Easyke:
Ha nem a házimunkáról, akkor sem ártana... :DDD

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 12:02:00

@Father Justice:

A mártíromságot és az önfeláldozást (amúgy ugyanaz a két fogalom, csak szólok), álcaként használják fel, hogy saját önzésüket takarják. Ezek a bezzegelők. "Bezzeg én megtettem érted 1982ben, ott álltam a tikkasztó hőségben a robébi gyerMektápszerért neked a sorban!"

Muha 2011.07.11. 12:09:20

@Father Justice: lehetséges, hogy ha mindkét fél önző, jobb, mindha mindkét fél kooperatív lenne. :D

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 12:09:49

@Father Justice: Némi igazságod vagyon. Némi. Az hogy az önfeláldozó ember motivációja nem okvetlenül az önzés.

És persze ugyanabban a hibában vagyol mint korábban. Nem fogod fel amit olvasol. De ez persze nem baj, nekem nem fáj.

Teréz anya (a kalkuttai) másokért élése nem mártíromkodásból fakadt az én olvasatomban, hanem szeretetből.

Én pedig ugyebár ezt írtam:
"A mártírtipusú, önfeláldozó, másokért élők a leginkább."
Ez pedig nyelvtanilag azt jelenti, hogy a megállapítás azokra vonatkozik, akik mindhárom feltételnek megfelelnek.

Menjünk tovább!
Abból, hogy mindenki önző, nem következik, hogy ki kell baszni bárkivel is. Legfeljebb a te fejedben.
Az önzés természetesen csak egy része a történetnek. Hogy a döntésedben, a cselekvésedben, milyen súllyal fog helyet kapni, helyet kap-e egyáltalán, az rengeteg más dolog függvénye.

Érthető?

Ez vagyok 2011.07.11. 12:10:37

Úgy látom, hogy az anyuka belesavanyodott a háztartási munkákba, a csaj meg a baráttalanságba.
Nem kell rajta túlsokat változtatni, normális estben, hogy elégedettebbek lehessenek.
Anyuka szakadjon el időnként otthonról. Na, nem kell világkörüli útra menni. Sétáljon egyet-egyet valamilyen kellemes helyen, látogassa meg a barátnőit egy kis tere-ferére, vegyen magának egy-két apróságot. Találjon valamilyen kikapcsolódási módot, szakadjon el a házimunka röghözkötöttségétől.
A csajnak meg eddig nem volt szinte semmilyen baráti kapcsolata sem. Ha lett volna egy komolyabb, kellemesen megélhető, nem időzne még mindig annyit az anyja szoknyáján és nem különösebben agyalna a mostan kialakult helyzeten, anyukájához gúzsbakötve.
Egy könnyedebben megélt hétköznapokba ez a merevség, ahogy ők élnek és gondolkodnak helyzetükről eszükbe sem jutna, nem lehetne konfliktusforrás.

földiekkel játszó 2011.07.11. 12:12:19

Nem szeretem, ha az emberek gumi módon vitatkoznak... A hölgy pedig ilyennek tűnik. Ha valakire nem lehet észérvekkel hatni, ott már baj van.

Father Justice (törölt) 2011.07.11. 12:15:21

@Nard: Három fogalom van itt, és egyik se ugyanaz.

A tényleges mártírság során az illető konkrétan meghal valamilyen cél vagy eszme érdekében.

Az önfeláldozás sokkal több szinten értelmezhető. Egy párkapcsolatban az is annak számít, ha az egyik fél a másik céljait, szempontjait MMKK a sajátja elé helyezi. Ehhez többnyire senkinek nem kell ténylegesen meghalnia, és csendesen, a viszonzás reménye nélkül, a legnagyobb természetességgel is művelhető a dolog.

Végül, de nem utolsósorban, amikor "mártírkodást" emleget valaki, akkor olyan vélt vagy valós önfeláldozásról beszél, amelyben az elkövető folyamatosan érzékelteti a környezetével, milyen sokat tesz érte. (Akár sokat tesz érte ténylegesen is, akár csak ő maga látja hatalmasnak az érdemeit.) Az utóbbira példa a 82-es tápszer esete.

dr. gernika 2011.07.11. 12:21:05

@Nard: Barátnőm anyja képes volt egyszer felhánytorgatni neki, hogy egyszer 3 évesen nem fogta meg a kezét séta közben!
Ez komoly!

summerstorm 2011.07.11. 12:21:11

Kedves Posztoló!

15 éve otthon egy idegösszeroppanás miatt?
Már bocs, de azért némi lelkierővel rendelkező emberek ebből szépen ki szoktak jönni... nem feltétlenül egy perc alatt, és nem segítség nélkül... de kijönnek. Szóval anutának rég nem otthon kéne csak lenni, és eltartatni magát a két gyerekével, hanem visszamenni szépen a munkaerőpiacra, és tenni azért, hogy amikor te meg a testvéred majd szépen elköltöztök, ő ne álljon pont ott, ahol a part beszakad.

Mert igen, anuta egyszerűen érzelmi zsarol annak érdekében, hogy biztos ne menj sehova, mert akkor ki fogja őt eltartani.
Egyébként meg... majd 30 évesen nem gondolkodnod kéne az elköltözésen, de erősen, hanem sokkal inkább már rég nem otthon lakni. Ha nem tudja fenntartani egyedül a házat, akkor eladni, venni kisebbet, mint ahogy csöppet gondolkodó emberek teszik...
És akkor talán a némi alaptővel már neki is tudnál állni úgy különmenni a családtól, hogy 3 hónap múlva ne fuccsolj be.

2 hónap után meg max akkor költözünk, ha sokéves tapasztalattal a hátunk mögött azt érezzük, hogy oltári a szerelem, és menni fog. Egyébként nem.
Itt tapasztalat nincs (haaaaahóóóó.... régóta nem volt, hát jól megbecsülöm... basszus, ez nagyon kemény... azért becsüld meg, mert jó ember, vagy mert rendes/okos/szerettéged/rendesveled/satöbbisatöbbi... nehogy már azért, mert nem volt már rég senki se....) szóval gyanítom én is, hogy inkább a menekülés.
Így meg ne költözz hozzá.
Inkább máshova, de egyedül.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 12:21:14

@Father Justice: "mártíromság: Vértanúhalál, vértanúság. Üldöztetés, szenvedés, gyötrelem. "
Ért. szótár...

Nyilván a mártíromság csúcsa a vértanúhalál. De az elviselt szenvedés ugyanide tartozik.

Father Justice (törölt) 2011.07.11. 12:21:50

@Nathan D'Xantine: "Én pedig ugyebár ezt írtam:

"A mártírtipusú, önfeláldozó, másokért élők a leginkább."

Ez pedig nyelvtanilag azt jelenti, hogy a megállapítás azokra vonatkozik, akik mindhárom feltételnek megfelelnek."

Az "önfeláldozó" és "másokért élő" jelzők nem kifejezetten negatív olvasatúak, így ezeket egyszerűen el lehetett volna hagyni. A többféleképpen értelmezhető "mártírtípusút" pedig "mártírkodóra" cserélni, ha specifikusan a mártírt JÁTSZÓ emberekről akartál beszélni. Akkor valóban nincs félreértés.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 12:22:48

@mooon:): Igen. Ez a rész kissé elsikkadt...
Ha a szerző azért fog összeköltözni, hogy meneküljön anyutól, azzal már ki is nyírta a kapcsolatát...

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 12:37:19

@Father Justice: Önmagukban természetesen nem. Ezért képeznek príma paravánt. És ezért írtam oda őket. Hiszen jelen esetben sem az kommunikálja anyu, hogy "mártír vagyok" hanem hogy "értetek élek", "mosok rátok", "feláldozom magad hogy neketek jó legyen".
Tehát a szándék az volt, hogy egyértelmű legyen a három foglaom összecsengése azoknál akik mártírkodnak.

Játszó. Nem értek egyet. Ezt nem játsszák, vagy ha igen akkor játszotta Szent Péter is.
A mártíromkodást mindig komolyan gondolják. Neked játéknak tűnhet, de neki komoly! Másképp ugyanis nem megy.
A mártírok egy része persze átveri magát. (Most vallási vitába ne menjünk bele, tehát tételezzük, hogy Szent Péternek "bejött" a kereszthalál, és méne a Fiúhoz.) De muszáj hogy átverjék magukat, különben nem lennének hitelesek.

A helyzet az, hogy te a saját véleményed alapján akarod szétválasztani ugyanazt a jelenséget. Te akarod eldönteni, hogy ki "igazi" és ki "játssza".
Én meg azt gondolom, hogy mindenki igazi, aki az életében csinálja. Mert az készséggel elfogadom, hogy aki színpadon adja elő, az ott és akkor játssza csupán.

Muha 2011.07.11. 12:40:53

Én vagyok a legnagyobb mártír.
Bármikor feláldozom magam a ropisegg oltárán, főleg, ha a mosogatás az olaj a tűzre.

:D

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 12:43:47

@Muha: Engedd meg, hogy Szentként tiszteljünk!

Izé... Korábban is akartam kérdezni, de milye a "ropisegg"?
(Gondolom a "sós" nem jó válasz.)
Tudom, hogy alulműveltségemre nincs mentség, ezért is szeretnék fejlődni...

Hurri Kán 2011.07.11. 12:45:52

@Easyke:
Egy darabig az ösztönök képesek elnyomni a belső hangokat... no de mi lesz aztán? :D

Muha 2011.07.11. 12:49:44

@Nathan D'Xantine: a ropisegg gyakorlatilag definiálhatatlan atekintetben, ami mindenki számára egységes és elfogadható lenne. Természetesen hozzátartozik az is, hogy hangsúlyozzam ennek a definiálásnak a szükségtelenségét.
Mindebből, emberi mivoltunkból és természetszerű különbözőségünkből is fakad az az egyszerű megállapítás, hogy mindenkinek más és más, teljesen különböző preferenciákkal. Kb mintha azt mondanám, hogy jó segg.
Ilyetén tehát muha ismeretében a ropi a jó szinonímája, melynek immanens része a preferenciarendszerem.
Muhának a kisebb, kis kerekebb, pont kézbe illős feszes popsi a ropisegg. Mert neki az a jó.

Muha 2011.07.11. 12:51:14

@Nathan D'Xantine: igazán nincs mit, de kérlek, ne tisztelj szentként, mert azzal tönkreteszed mártíromságom hitelességét. :D

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 12:52:20

@Muha: Perfekt! Köszönöm!
Aggódtam, hogy van valami köze a ropi formájához...

Hurri Kán 2011.07.11. 12:52:51

@Nathan D'Xantine:
Hosszas fejtegetés hangzott itt el, ehelyett beszéljen inkább egy kép:
mmaggregate.files.wordpress.com/2011/06/nice-ass_1_.jpg
:D

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 12:53:58

@gernika:

Micsoda aljas cemende a barinőd. Aki erre képes attól más is kitelik! :)

Hurri Kán 2011.07.11. 12:54:27

@Nathan D'Xantine:
Az van, hogy hangzavar az előbb vagy utóbb úgyis lesz... Jobb megelőzni persze ennek kialakulását... :D

Muha 2011.07.11. 12:55:21

@Nathan D'Xantine: bizonyos szempontból azonban van köze a ropihoz. Az ilyen kis fogantyú fenekek általában a törékeny lányokhoz tartoznak, s őket részesítem előnyben a párválasztás során.
:D

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 12:56:40

@Muha: Ez esetben simán "boldog"-nak tartunk majd... :-)

@gyvy: Na igen. Az empirikus világkép.

Hurri Kán 2011.07.11. 12:58:54

@Nathan D'Xantine:
Nem győzöm eleget hangsúlyozni a fontosságát...

Muha 2011.07.11. 13:00:38

@Nathan D'Xantine: boldog mártír?
ellentmondásos. a végén választásra kényszerülök.
:D

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 13:00:57

@Muha: Mazochista? És nem kell választani!

Hurri Kán 2011.07.11. 13:01:22

@Muha:
Tudod, hogy nem szeretlek olyankor, amikor határozatlan vagy...:*

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 13:03:15

@Nard: A buntetesnek elrettento erejunek kell lennie. Nem veletlenul vagyok en a Sotet Nagyur :D

@Muha: Sebaj, majd az anyag zsarol erzelmileg, ha attol jobban tartasz :D

@gyvy: Aranycukorfulesbogarka, mackonyuszimazsola :))

dr. gernika 2011.07.11. 13:03:17

@Muha: Abból is látszik, hogy mennyire szubjektív, hogy Nard szerint nekem is ropi, pedig nem. Nekem fekaseggem van.

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 13:04:30

@Muha: Aha, es kiket reszesitesz elonyben, ha haza kell vinni bemutatni apadnak, hm? :x

@gernika: Na jo, de Nard mekkora fenekes videot szokott mar berakni :D

Hurri Kán 2011.07.11. 13:04:44

@Frigyesur:
Broááááááááááffff :DDDD

KovA 2011.07.11. 13:07:43

Ajjajjaj :-) Lehet nem esik messze anya a lányától ?

"még az anyámmal és az öcsémmel élek. 7 éve elköltöztem, három hónapra, de elfogyott a pénzem és vissza kellett térnem a családi fészekbe."

Hű de ciki... ennyit a felnőttségről...
Igy szokott hangzani a nagykorú gyerekek sztorija... elköltöztem (nagy dérrel-dúrral) csak aztán elfogyott a pénzem ...

"itt ő főz-mos-takarít, úgyhogy ne oktassam ki. Majd ha saját háztartásom lesz, ott vezényelhetek."

Igaza van.

"Ő már 15 éve nem dolgozik,"
no mosás főzés takarítás nem munka ?

"régebben volt egy idegösszeomlása, kórházban is kezelték - én ezért is maradtam mellette."
No - az előbb úgy hangzott, hogy elmentél csak elfogyott a pénzed :-)

"jó, akkor mondja meg mit csináljak. Erre ő: „tudnod kéne, hogy mit csinálj.” "
hát például moshatnál, főzhetnél és takaríthatnál és létszámarányosan kivehetnéd a részedet a közös költségekből hozzájárulhatnál a családi ház értékmegőrzésében.

És persze családot is legfőbb ideje volna alapítanod már ideje volna 1-2 unokának is. Ehhez képest egy (sokadik) pasinál tartasz annak is nagyon az elején. Mikó' lesz ebből baba, meg saját családka ?

"Feltettem a kérdést, hogy mit csinált volna, ha férjhez mentem volna már rég. Erre ő: „De nem mentél!!” "
Látod, még ez se. Kapd össze magad... mert te is magadból áldozatcsinálással magyarázod a bizonyítványt mintha édesanyád miatt és édesanyádért nem mentél volna férjhez.
Hogy ő mit csinál az az ő dó'ga. Hogy férjhez menj az pedig a tiéd... mégpedig abban az értelemben is hogy tűzön-vízen (értsd függetlenül attól ki mit csinál vagy szól - ha úgy tetszik a környezet ellenállása próbaköve is a szövetségnek - ha kis ellenszellő elfújja - jobb ha meg sem köttetik.

Te magadért felelsz elsősorban és a gyermekedért aki születend... és lehet (de már ez se a te dolgod de jó ha törekszel rá) - hogy feleség/ unokák anyukája pozícióból sokat javulhat a viszonyotok - kölcsönös érdekeltség okán - lehet ehhez anyukádnak is fel kell nőni még...
Onnantól kezdve, hogy van unoka már ő is arra hangolódik/hangolható, hogy jó családkád legyen - és ő unokázhasson - sokkal felemelőbb ám a lányom babáit dajkálgatni - mint a vénségemre nyakamonmaradófélben lévő vénlánykezdeményt pátyolgatni...
Édesanyád a múltad és jelened egy darabig - de neked a jövődet kell szem előtt tartani.
Érted megtette amire képes volt - már neked kell átvenni a stafétát.
Tessék jó pasikát fogni, megszelidíteni és nevelgetni apává, szövetségessé, de (önmagaddal szemben is) irgalmatlanul és villámgyorsan selejtezni is az alkalmatlanokat - és nem csak pasizni - hanem feladat előtt állsz...
No kaptyad össze magadat - oszt' ne az anyukáddal való viszonyon füstölögj... nem az a központ - sőt te se, meg a pasid se... hanem csak a küldetésed - ami nélkül csak eltuntyolgod az életed...

indapass90210 2011.07.11. 13:08:25

Ez egy igazságos poszt. Nehogy már bárki megússza, hogy ne legyen egy teljesen hüje közeli rokona!

Muha 2011.07.11. 13:08:49

@Nathan D'Xantine: meggondolom.

@gyvy: most még nem vagyok. csak majd ha döntenem kell. döntésnél biztos lábakon kell állni, úgyhogy ha itt az idő, megyek a betonra!

@Frigyesur: Apu! Nem cuccolok.

@gernika: Ugye hogy ugyanazt a dolgok két különböző ember mennyire másként tudja látni?

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 13:09:17

@gyvy: Csak irigykedsz, hogy Muha egy szeretgetnivalo nyuszkomanoka :D

Hurri Kán 2011.07.11. 13:10:46

@Muha:
No de az se nem jó, ott lehet, megzavar a mikulás... nehéz lesz így, nehéz :DDD

@Frigyesur:
A szeretettel semmi bajom. Az időnkénti megnyilvánulásaival annál több :D

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 13:10:48

@Muha: Marmint az anyad. Csak apad mar buntetest sem tud irni neked, annyira szeret :*

Muha 2011.07.11. 13:11:08

@Frigyesur: ilyen ez a gyvy. mindig csak az irigykedés.
Szerintem nagyon szeretne a helyemben lenni. :*

Muha 2011.07.11. 13:12:19

@Frigyesur: jaaaaaaaaaaaaaaj teeeeeeeeee. olyan nagyon édes vagy. :*

dr. gernika 2011.07.11. 13:16:55

@Frigyesur: Hát ezaz, és nekem azoknál is nagyobb van. :S

@Muha: Vagy egész más dolgokra ugyanazt a szót használni.

Muha 2011.07.11. 13:17:22

@Frigyesur: Tudod, hogy apás lány vagyok. :D

Muha 2011.07.11. 13:20:32

@gernika: Bizony. Számtalan érdekes szituáció születik, ha pl ugyanazt mondjuk, de másra gondolunk, vagy mást mondunk és mégis ugyanarra gondolunk. :)

Muha 2011.07.11. 13:21:26

tegnap néztem:
-Szeretlek
-Én is szeretlek.
-Hagyd, hogy végig mondjam. Szeretlek, mint ahogy a TV-t is szeretem.

:)

Csülök 2011.07.11. 13:24:16

Nem egészen értem a történetet. A posztoló hölgy azt írja, nem tud elköltözni, mert nincsenek meg hozzá az anyagi feltételei, aztán meg azt, hogy ő tartja el (az öccsével) a kedves mamát?
Mibül???

fumerin 2011.07.11. 13:29:16

@Nard: Nem skorpinyó. Egyszerűen sárkány.

Easyke (törölt) 2011.07.11. 13:31:41

@gyvy: ne haragudj, elvesztettem a fonalat. Kifejtenéd bővebben, hogy ez alatt mit értesz? Milyen ösztönök? Milyen hangok? :))

Hurri Kán 2011.07.11. 13:34:07

@Easyke:
Te írtad, a poszter emberének minél hamarabb menekülni kéne innen. Szerintem egy egészséges érzékszervekkel megáldott férfi érzi, h itt valami nem kóser. NA most még a dolog elején vannak, és esetleg a napi négyszeri vadszex képes tompítani a menekülési ösztönt... egy darabig... :DDD

KovA 2011.07.11. 13:34:26

@Muha: Folytatás: - Na én azé' annyira neeem.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.07.11. 13:36:58

@Csülök: Vélhetően arról van szó, hogy anyukáé a ház.
A gyerkőcök saját pecót, albérletet meg nem tudnak fenntartani.
A rezsit fizetik, kaját veszik közösen.

A pénztelenség kapcsán pedig óhatatlanul előjönnek a konfliktusok.
Különösen akkor ha egy egyedül maradástól rettegő anyuka, és egy önmagát eltartani képtelen 30 éves gyermek éldegélnek együtt.

Easyke (törölt) 2011.07.11. 13:38:20

@gyvy: óóó, akkor félreértettél. Illetve én téged. De mindig a férfi a hibás, szóval mégis te engem :)
Szóval én nem arra írtam, hogy a pasinak kell lépnie a csajtól, hanem a csajnak a csajtól. Vagyis az anyjától.

Ha eltekintek attól, hogy te félreértettél engem, akkor viszont azt kell, hogy mondjam: igazad van, ha poszter nem igazán AKARJA megoldani a helyzetet, akkor a pasinak menekülőre kell fognia a saját érdekében...

Picard kapitány, aki nem meleg csak angol. 2011.07.11. 13:38:42

Jelentem el vagyok nyomva a kapcsolatomban:D

Hurri Kán 2011.07.11. 13:40:25

@Easyke:
Nem úgy van az... Mivel ti nők sose fogalmaztok egyértelműen, így azt nyilván félreérteni sem lehet. Ergo nem érthettelek félre, ergo nem lehetek hibás sem :DDD

Persze, a csaj is dilinyós, és ebből udvarló legyen a talpán, amelyik jól kijön... :D

Zee 2011.07.11. 13:41:32

Én 32 éves férfi vagyok,a feleségemmel 7 éve vagyunk együtt,ebből 1,5 éve a feleségem.Van egy gyönyörű szép 10 hónapos gyerkőcünk.
A mamám 3 éve meghalt,eladtuk a házát,hogy abból majd anyám nekem vesz lakást,hogy tudjam hol elkezdeni az életet.De nem ott vettem volna,ahol Ő akarta,ezért odaköltöztem feleségem szüleihez
és ott élünk a gyerkőccel,amíg nem tudunk lakást venni.

Az előbbi okok miatt anyámmal nem beszéltem 2 éve.
Tanács:menj a pasidhoz lakni,az az anya aki olyasmiket vág a 29 éves lánya fejéhez,amiket neked is,az nem szereti a gyerekét.Én tudom,engem sem szeret az anyám.Ennyi.De túlélem és nevelgetem a gyerkőcünket :D

Muha 2011.07.11. 13:46:57

esetleg énekelhetné a posztoló:

Nem csak a húszéveseké a pinám.

hátha egy jól megáldott egzisztenciás vénfasz befogadja.

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 13:49:14

@Kool Kitty Kat: Mint mindent, ezt is rosszul latod :))))

dr. gernika 2011.07.11. 13:50:31

@Zee: Szerintem szeret, csak nem jól. Szóval most a gyerkőcöt anyagi okok miatt fosztod meg az egyik nagyanyjától?

vernarancs 2011.07.11. 13:51:48

Ezt egy 16 eves ember ertelmi szintjen allo egyed posztolta? 29 evesen dolgozhatna is, hogy onalloan tudjon elni+anyukanak is kuldjon haza.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 13:52:03

@Kool Kitty Kat:

Üdv a klubban. :) És ez nem Vriendship bar! :)

Easyke (törölt) 2011.07.11. 13:54:22

@Zee: ó, sajnálom, hogy így alakult. :( De ez is fura, hogy (bocs, de) ezek szerint édesanyád nem hagyta (volna), hogy a saját életedet alakítsd ki. Ha az volt a baja, hogy nem ott vettél volna, ahol ő akarta volna... nekem így ez jön le.
Sok boldogságot a családdal, gyermekkel :))

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 13:55:20

@Muha: Ki ne szeretne a helyedben lenni :*

@gernika: Az ertekeles szubjektiv, de a szamok nem hazudnak. Mennyi az annyi, mert bevallom nem neztem a feneked :D

Benyeszke · http://besbe.blog.hu/ 2011.07.11. 13:55:21

Most azonnal tessék menekülni, már éppen elég kárt okozott anyukád. Ezt nem szívtelenségből mondom, hanem sajnos tapasztalatból. Hidd el nekem ha van erőd arra, hogy azt a pár hónapot átvészeld míg elfogadja, hogy a magad lábára álltál, rendeződni fog a viszony. Ne hagyd hogy sakkban tartson, hiszen nem csinál mást mint érzelmileg zsarol, mert fél hogy egyedül marad.
Egyébként meg 29 évesen anyukával pengetni gáz, akármi is az oka.

phaszfej 2011.07.11. 13:55:35

Szerintem minden embert meg kell ölni 55 éves kor felett. Intézményileg. Főleg a sok hülye szülőt. Csak fölöslegesen foglalják a helyet, csinálják a bűzt és a mocskot. Meg kell ölni a szülőket, úgyis csak gátolják a fiatalok felnövekedését.

Hurri Kán 2011.07.11. 13:55:57

@gernika:
Amennyiben ezt szeretetnek nevezzük, akkor lehet h szereti. Nekem ez inkább amolyan ha beledöglesz is, szeretni foglak dolognak tűnik...

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 13:56:53

@Muha: Tudom, apuci pici hercegnoje :*

@gernika: Ühümm.

@Kool Kitty Kat: Ez most hogy jutott eszedbe amugy? :D

dr. gernika 2011.07.11. 13:57:02

@Frigyesur: Öööö, csípő körméretre vagy kíváncsi?

Picard kapitány, aki nem meleg csak angol. 2011.07.11. 13:57:12

@Nard: Áhhh, neked jó dolgod van:)
Nekem sokkal rosszabb...

Zee 2011.07.11. 13:57:28

@Easyke: igenkonkrétan az volt a baja,hogy nem támogatom élete végéig.Tegyük hozzá,hogy van élettársa ezért sem értettem a miértet.

Rebelde 2011.07.11. 13:57:45

@Easyke:

ne higgy el mindent, amit írogatnak:))

zeet meg ne sajnáld, szerintem össze kéne kötni a posztolóval

Zee 2011.07.11. 13:58:33

@Rebelde: nem kell sajnálni,boldog vagyok ahogyan élek,aztán lakásom is lesz egyszer.csak győzzem kivárni :)

lakáshitelem nincsen,csak lakástakarékom.Ez meg azért nem mind1 :D

harmincas 2011.07.11. 14:02:06

Drága posztíró, igen, tedd meg. Költözz el tőle. Ideje van. Nem azt mondom, hogy hagyd teljesen magára - a tesóddal támogassátok, ha kell, anyagilag is meg a jelenlétetekkel (látogatásaitokkal) is. De az érzelmi zsarolást határozottan szakítsd meg. Utasítsd el. Ideje, hogy a magad életét éld, az övéért NEM VAGY FELELŐS. Ismétlem: ésszerű mértékig támogasd, de ne hagyd, hogy önző módon, érzelmi zsarolással uralkodjon rajtad. Azért írom ilyen határozottan, mert nekem is személyes tapasztalatom van az ilyen szülői viselkedésről. Sok szerencsét, de inkább határozott bátorságot kívánok neked!

Easyke (törölt) 2011.07.11. 14:04:50

@Rebelde: hátööö... jó. Akkor most azt sem hiszem el, amit te írtál, hogy össze kéne kötni a posztolóval. :)

Picard kapitány, aki nem meleg csak angol. 2011.07.11. 14:06:04

@Nard: Versenyezzünk:D

@Frigyesur: A fizikai terrornál van sokkal rosszabb is, a lelki:D:D

dr. gernika 2011.07.11. 14:07:31

@gyvy: Csak egy szar lépést tárt fel előttünk, azt még motiválhatta az, hogy közel legyen hozzá a gyermeke és a majdani unokái. Egy exemet tudták hasonló lépéssel manipulálni ideiglenesen, más kérdés, hogy később ráfaragtak.

@Frigyesur: Hát ez annyira nem nyilvános, majd otthon lemérem és privátban. :D

Picard kapitány, aki nem meleg csak angol. 2011.07.11. 14:09:47

@Nard: Na most láttam: "@Frigyesur: Hát ezaz, és nekem azoknál is nagyobb van. :S"
Nekem te csak ne panaszkodj:D

Hurri Kán 2011.07.11. 14:09:55

@gernika:
Lehet. De ebben az esetben talán fontosabb a gyereke és az unokái érdeke, mint a sajátja. Ha pedig azt akarja előtérbe helyezni, az onnantól nem segítség.

Picard kapitány, aki nem meleg csak angol. 2011.07.11. 14:10:31

@gernika: Nekem is van egy ilyen kis poénom...
Már várom, hogy Frigyes 30 legyen:D:D:D

dr. gernika 2011.07.11. 14:10:53

@Kool Kitty Kat: Profi mestere volt mártírkodásból, fél életében arról álmodozott, hogy ő is elsüti majd a poénjait, ha lesz kivel. Most ezt rajtam éli ki.

Madpapa 2011.07.11. 14:14:18

Mivel azt gondolom, hogy valamelyest függő viszonyban vagy édesanyáddal, mindenképpen a legfontosabb, hogy a kommunikációt kettőtök közt újraépítsétek. Vélt vagy valós sérelmekkel vagytok teli mindketten, amelyek alapvetően mérgezik kettőtök kapcsolatát. Szerintem, ezen sérelmeket kellene valamilyen módon rendezni és onnan továbblépni. Mivel vegyük úgy, hogy te vagy lépéshátrányban, neked kellene a kommunikáció és a kölcsönös tisztelet felépítését elkezdeni. Legyél sokkal figyelmesebb és elnézőbb, de nem minden határon túl az irányába. Jelen pillanatban nem tekint rád mint egyenrangú partner. Próbáld meg kideríteni ennek okát, ami lehet nem benned van, pusztán rajtad csapódik le. Szólj, beszélj hozzá szépen, és előbb utóbb ki fogod tudni húzni a méregfogát. Ehhez idő és türelem kell és rendkívül nagy önuralom, mert az sokszor lesz igénybevéve. Ez az egyetlen út, hogy az ügyed idővel Ő is támogassa. Az ajtócsapkodás és az egymáshoz való nem szólás, csak az álláspontok megcsontosodásához vezet. Előre semmiképp. Ez egy nagyon kemény türelemjáték lesz.

dr. gernika 2011.07.11. 14:14:44

@gyvy: Tiszta sor, nem volt igaza.
De nézd már meg, mi lett a vége. Oké, nem érte el a célját, de vagy nem látta még az unokáját, vagy néma látogatásokra viszik. Ez már kicsit erős szerintem.
Amennyiben előtte nem dolgozott meg keményen egyéb dolgokkal is azért hogy elveszítse a fia szeretetét.

Almandin 2011.07.11. 14:15:12

@Csülök: Valószínűleg az a helyzet, hogy egyikük jövedelme sem lenne elég ahhoz, hogy egyedül éljenek, de ha összedobják, kijönnek belőle.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 14:15:39

@gernika:

A Mester igenis szenved. Én hiszek neki! :)

@Kool Kitty Kat:

Vagy mindkettő egyszerre mint esetemben. A brutális testével összezúz engem, közben meg vádlóan néz és müllerpéter idézetekkel zsibbaszt. Örülj neki, hogy nem kell Pap Ritát hallgatnod, vagy Kiszel Tüncis naptárat venned! :(

Rebelde 2011.07.11. 14:16:43

@Easyke:

persze nem muszáj, pedig a visszaköltöztem, mert elfogyott a pénzem és más nyakára költöztem, mert nem volt pénzem és most élek, mint Marci Hevesen az kb. ugyanaz

bocs, csak nem bírom már olvasni a 30 évesek jaj engem elnyomtak a szüleim konstans sirámait ahelyett, hogy önálló életet kezdenének

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 14:16:43

@Kool Kitty Kat: Miert, azt hittem, hogy az allando tisztalkodas az fizikai terror :D Vagy mi massal kinozlak? :))

@gernika: Oke :)

Muha 2011.07.11. 14:17:18

Azt vajon az anya érezheti személyes kudarcnak, hogy olyan embert nevelt, aki 29 évesen sem képes még a saját lábára állni?

Én tuti annak venném.

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 14:18:23

@Kool Kitty Kat: :PPP Akkor legyel egy nagyfenekuvel :P

Muha 2011.07.11. 14:19:20

@Rebelde: önállótlanság, lustaság és kényelem.
persze megideologizálva és megmagyarázva meg minden nyimm és nyamm.
ha mázlija van egy ilyen embernek, akkor előbb meghal mint a szülei, ha pedig peches, akkor majd 30-on fölül kell megtanulnia azt, amit jórészt az ember huszas éveinek elején elkezd megtanulni.
Nah ez a hátrány.

Zee 2011.07.11. 14:19:28

@gernika: Felnőtt ember.Döntéseket hoz úgy,hogy végiggondolja a következményeket.Tekintettel arra,hogy gyakorlatilag megtagadott és ha lehetősége lenne a magyar törvények szerint,akkor teljesen jogilag is függetlenedne tőlem,akkor milyen reakcióra számít?

így másképpen néz ki a leányzó fekvése ugye?

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 14:19:45

@Kool Kitty Kat: Majd nem varod, amikor realizalod, hogy a legszebb eveidet egy oregasszonyra pazaroltad, aki ott van melletted, es mar menekulnel, de oda lett hamvas ifjusagod, mert leamortizalt a csuf venseg, csak csorgatod a nyalad a nagy popokra, de neked csak egy aszott randasag jutott. Roviden: nem leszek vicces kedvemben, es a kiscicat 'veletlen baleset' eri, amikor kimegy a tetore. :P

dr. gernika 2011.07.11. 14:22:10

@Zee: De ezt nem mondtad, csak hogy nem ott akart házat venni neked, ahol te akartad. :) Ha megtagadott, akkor egye amit főzött természetesen.

Hurri Kán 2011.07.11. 14:23:01

@gernika:
Nem derül ki, ki sértődött meg kire, gyanítom az anyja, h nem fogadták el azt, ami csak szerinte lett volna nekik jó. De igazából nem is érdekel...

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 14:23:42

@gernika: :DDDD De olyan banatos kiskutya szemeket tud vagni, hogy ki ne hinne neki??! :D

@Nard: Szegeny te. Es ez mar igy lesz eleted vegeig, bizony (Hehehehe :)))

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 14:25:28

@Muha: En nem vennem arra, ha rolad van szo. Orokke az en kisbabam maradnal :DDD (Na jo, ez mar nekem is sok volt :D)

Easyke (törölt) 2011.07.11. 14:27:04

@Muha: a húszas évei elején hogyan kezdheti el megtanulni az önálló életet? Ha ilyen korban dolgozik, az általában azt jelenti, hogy max. középiskolai végzettsége van - arra meg nem fizetnek túl sokat.
Ha az egyetemi évei alatt tanulja meg - akkor két eset lehetséges: ha van olyan szerencsés helyzetben, hogy olyan munkát tud végezni, hogy a saját lakását tudja fenntartani az egyetem mellett végzett melóból, akkor az nagyon jó. De lássuk be, ez a kisebbség.
Ha az egyetem mellett a szülők támogatják és úgy tudja megtapasztalni az önálló életet, akkor... várjunk csak, önálló életet???

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 14:27:46

@Frigyesur:

Láttad a képet amin épp rettegek az erkélyen, ahova kizárt! :) Amúgy fordulj gernikához bizalommal, ha bántalmazáshoz kérsz tippeket :)

Almandin 2011.07.11. 14:28:41

@Father Justice: Jól látod a dolgokat. Sokan a kommentelők közül nem veszik észre, hogy sok fiatal ma egyszerűen nincs abban a helyzetben, hogy elköltözzön otthonról, vagy csak a nyomorszint tartós (akár évtizedes) bevállalása árán. Ennek ellenére a poszt esetében kombinált a helyzet: nincs meg az elköltözéshez az anyagi háttér, de a posztoló is függőségre hajló személyiség, akinek érzelmileg nem sikerült leválnia az anyjáról. Az érzelmi függetlenség ugyanis akkor is elérhető, ha valaki a felmenőivel kénytelen lakni. Sajnos az ilyen anyák nem szeretik igazán a gyerekeiket, tehát érdemes az érzelmi kapcsolatot lejjebb építeni velük. Ha az sikerült, akkor már az érzelmi zsarolás sem tud egykönnyen célba érni.

Hurri Kán 2011.07.11. 14:32:00

@Easyke:
Kérdés, itt mit értünk önálló élet alatt?

Muha 2011.07.11. 14:35:22

@Frigyesur: :D
Ha elköltözöm is az maradok. :D

Picard kapitány, aki nem meleg csak angol. 2011.07.11. 14:35:29

@Nard: Nekem is kell zenét hallgatnom...
Általában ugyanazt többször és többször és többször:D:D:D
@Frigyesur: :D:D
Majd kellenek az újságaim:D
www.youtube.com/watch?v=PDxvb8Lk-NE&feature=related

Almandin 2011.07.11. 14:35:53

@gyvy: Tulajdonképpen csak az él önálló életet, aki fenn tudja tartani magát más emberek anyagi segítsége nélkül is. Egy elnyomott, vert feleség például ugyanúgy kiszolgáltatott, ha nincs elég pénze új életet kezdeni, mint az otthonról anyagi okokból elköltözni nem tudó fiatal felnőtt.

Muha 2011.07.11. 14:37:05

@Easyke: karúszóval kismedencében úgy, hogy fognak is meg lehet tanulni úszni, meg úgyis, hogy bevágnak a mélyvízbe.
A kritikus pont, hogy kapálózol-e vagy sem?

Muha 2011.07.11. 14:37:48

@Almandin: muha azt az elvet vallja, hogy aki tényleg akar, az tud. aki nem akar az is tud, csak éppen kifogásokat gyártani.

Hurri Kán 2011.07.11. 14:38:02

Megebédeztem, megkávéztam... Konstruktív javaslatokat várok a szijeszta eltöltésének módjáról :D

Easyke (törölt) 2011.07.11. 14:39:29

@gyvy: én önálló élet alatt azt értem, hogy fenntartok egy lakást (hogy albérlet vagy saját, az mindegy) a rezsijével együtt, a saját pénzemből eszem-iszom, dínomdánomozok. Meg mosok-főzök.

Hurri Kán 2011.07.11. 14:41:06

@Easyke:
A helyzet az, hogy nagyon sok fiatalnál, még ha a pénz meg is van, a legalapvetőbb dolgokra is képtelenek az önellátás tekintetében...

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 14:42:03

@Nard: Igazi pszichopata ez a gernika: szereti megorokiteni aldozatai szenvedeset :D

Inkabb en vagyok bantalmazva. Nem sikerult valami WoW-ban neki, es mit gondolsz kinek lett a hiabaj, csak, mert ott volt??! ;(

@Muha: En vagyok a legszerencsesebb a vilagon :D

@Kool Kitty Kat: A klasszikusok megunhatatlanok! :)
:DDD

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 14:42:41

@Almandin: Azert joval sokretubb az anyagiaknal az onallosag.

@gyvy: Teremtsd meg a vilagbeket, majd a kihalofelben levo vizi emlosoket.

Rebelde 2011.07.11. 14:43:09

@Almandin:

"Az érzelmi függetlenség ugyanis akkor is elérhető, ha valaki a felmenőivel kénytelen lakni. Sajnos az ilyen anyák nem szeretik igazán a gyerekeiket, tehát érdemes az érzelmi kapcsolatot lejjebb építeni velük."

nem igazán látom az összefüggést

amúgy kihagyjátok a pakliból azt, hogy vannak, akik szeretnek otthon lakni, mert jól érzik magukat és egész egyszerűen jól kijönnek a szüleikkel, és ójaj lassan 30 évesek
nekem az a fura, hogy menekülnek otthonról a fiatalok és nem azért mennek el otthonról, mert most már itt az ideje stb. szerintük teszem hozzá és nem a közfelfogás vagy a másokéletébebeleszólok liga véleménye szerint

az milyen megfogalmazás már, hogy a szüleimmel vagyok kénytelen együtt lakni??? 10-15 évig nem derogált amikor neveltek? érdekes családok vannak

Almandin 2011.07.11. 14:46:19

@Muha: Minimálbérből hogy költözzön el valaki szerinted? Vagy ha tartósan munkanélküli? Ma egy olcsó albérlet fenntartásához nettó százezres fizetés sem elég, nemhogy kevesebb. Valóban el lehet mindenáron költözni, de akkor ne csodálkozzon az illető, ha gyorsan a híd alatt köt ki, vagy a hajléktalanszállón. Onnan pedig az esetek többségében nincs visszaút a normális társadalomba. Sajnos sok embertársunk van, akiknek csak az adatott meg, hogy több rossz közül a kisebbiket válasszák.

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 14:46:26

@gyvy: Nekem az ha nem szolnak bele, hogy mit csinalok :D

Easyke (törölt) 2011.07.11. 14:46:51

@gyvy: igen, mondjuk az is hozzátartozik, hogy valakinek mosogatnia is kell. Meg gondolni arra, hogy ha holnap elfogy a mosópor, akkor holnapután nem lesz mivel mosni :)
Meg csekkeket befizetni. Dugulást elhárítani. Satöbbi.

@Muha: vannak szülők, akiknek nem telik karúszóra. Továbbá vannak szülők, akik nem érik fel ésszel, hogy a gyereknek karúszó kéne. Azok a gyerekek milyen esélyekkel indulnak...?

Muha 2011.07.11. 14:47:32

@Easyke: én az egyetem alatti éveket is hajlandó vagyok annak tartani, függetlenül attól, hogy honnan a pénz, ha azt a pénzt úgy használod, ahogy a sajátoddal tennél. (különös tekintettel arra, hogy akkor éppen az idődet pont nem bírod úgy allokálni, hogy azt megfelelően a pénzkeresésre fordítsd - egyszerűen nem vagy abban a helyzetben és szituációban, de majd ha jön a lépcsőfok, akkor meg kell emelned a lábad.)
addig pedig főzöl, mosol, takarítol, vásárolol, beosztol, miegymásol.
csak ha majd mán úgy alakulol, akkor legyen igény magadnak rendezni a forrásokat és viszonozni a támogatást.
veheted banki hitelnek.

Almandin 2011.07.11. 14:47:33

@gyvy: Abba bele lehet tanulni. A házimunkát valamilyen szinten mindenki képes megcsinálni.

Almandin 2011.07.11. 14:50:28

@Rebelde: Valóban szerencsés, ha valaki jól kijön a szüleivel felnőttként, és azok is tiszteletben tartják az önállóságát. Sok esetben azonban nem így van. Én az érzelmi zsaroló anyákra írtam, hogy nem igazán szeretik a gyerekeiket. Sok ember, aki nem tapasztalt magán vagy a környezete tagjain ilyen terrort, az el sem tudja képzelni, hogy nemcsak harmonikus családok léteznek.

Muha 2011.07.11. 14:51:31

milyen szerencse, hogy a kommentelési metódusommá vált a ctrl+c ctrl+v funkciók defaul használata

@Easyke: nem állítottam, hogy mindenki hasonló esélyekkel indul, s ezt a felvetésedet el is fogadom, s jogos is.
Viszont azért is hagytam figyelmen kívül, mert mondjuk egy monte carlói jachthoz és egy mazeratihoz, meg egy háromnapos kaszinózáshoz én is szar esélyekkel indulok.
viszont azt állítom, hogy mindenki a maga szintjén küzdjön.
én elhiszem, hogy nettó százból nem költözöl a rózsadombra, de mondjuk össze lehet költözni hárman négyen. akkor már egész elviselhetőek a számok.
jahogy az kényelmetlen? valamit valamiért.
de egyébként otthon is lehet maradni, valóban. pont ahogy a posztoló teszi, csak éppen nem jó neki ez a helyzet. csak éppen úgy látom, mintha a kitörésnek a lehető legkényelmesebb végét próbálná megfogni.
Szerinted ha a pasihoz költözik nem kell beadni a fele lóvét? Szerintem meg de! pont, mintha egy barátnővel bútorozna össze, vagy beköltözne egy öreg néni hátsó szobájába. kinek kinek szája ízlése szerint.

KovA 2011.07.11. 14:51:53

@Almandin:
Jah az érzelmi leválást régen segítette a katonaság a fiúknak - azután csak kevesen maradtak anyámasszony katonái a mamahotelben.
És így a lányoknak is könnyebb volt megszöktetve lenni - mamahoteles fiúkáktól nem nagyon lehet ilyesmit remélni.

No és persze az, hogy ma sok fiatal nincs abban a helyzetben, hogy elköltözzön otthonról - az pedig forradalomra volna ok a fennálló társadalmi rendszar ellen az életösztön okán...
Merthogy egy olyan rendszar ami nem teszi lehetővé a társadalom minőségi és mennyiségi reprodukcióját, az nép(ön)gyilkos rendszer és meg kell dönteni mielőtt az evolúció kitörli az egész közösséget/kultúrát az életnek könyvéből.
Alapvetően egy olyan rendszer, ami üzleti kölcsönök hozamából élősködésre rendezkedik be alig megélő rászorulók nyakán - sőt aminek lényege, hogy rászorulóvá tegyen minél többeket (máshol nem divat a saját ház/lakás támogasson a közösség - az állam bérlakásépítést amit majd a támogatók bérelnek az általuk támogatott építtetőtől annak hasznára - a magyarok nem elég mobilak, földhozragadtajai ragaszkodnak a saját házhoz stb) , hogy élősködhessen a szükségén: népgyilkos rendszer.

Abban, ha van valamid - abból a szipolyozónak nincs haszna.
Abból van haszna, ha nincs lakásod - és bérelni kényszerülsz tőle, ha nincs munkád és olcsón adod az erődet és idődet, ha nincs pénzed - majd ő ad neked rablókamatra...

No hát az, hogy a családok nem tudják már úgy indítani utódaikat, hogy azok el ne adják magukat a kamatrabszolgapiacon egy életre és saját kockázatra - ezekből az élethelyzetekből is látszik.
Úgyhogy ez a rendszer is elbukott erkölcsileg is gazdaságilag is - csak a sorsközösség erkölcsi gyengesége, értékrendetlensége és közösségi szétziláltsága okán képes még uralkodni rajta - sajnos már túl régóta és még túl sokáig.
Meglehet vannak már jelei, hogy ösztönösen egybekovácsolódik - csak kérdés - végül miféle értékrend körül ...

Rebelde 2011.07.11. 14:53:02

@Almandin:

akik képesek a híd alatt kikötni úgy hogy családjuk van, az a no comment kategória

nyilván vannak olyanok, akik már eleve hátránnyal indulnak, ha gagyik a szülők vagy a kuka mellett rakták le őket, az valóban tragédia, de nem kötelező akkor sem elveszni és talpon is maradnak jónéhányan, egyébként picsogni a legkönnyebb valóban

Hurri Kán 2011.07.11. 14:55:24

@Frigyesur:
A világbékének semmi értelme... Semmi értelme biztosítani a tökéletesen életképtelen és improduktív földi létformák fennmaradásának zavartalanságát... :DDD

@Easyke:
NA igen, de -tisztelet a kivételnek- a mai fiatalok kb. 80%-ának a képességeit meghaladja kb. harmadennyi logisztika elvégzése is... :)

@Nathan D'Xantine:
Eddig ez a legjobb... asszem kivételesen hallgatok az orvos utasítására...

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 14:59:42

@gyvy: Igy nem lesz beloled szepsegkiralyno! :D

Almandin 2011.07.11. 15:00:08

@KovA: Sok igazság van abban, amit írsz. Manapság ez a leválási nehézség azzal is megspékelődik, hogy nehéz a tartós párkapcsolat, házasság kiépítése, így sokan a szüleik nyakán maradnak. Ha valaki azért él az anyjával, mert a rezsit így tudják kinyögni, akkor egy ellenkező nemű társsal ugyanúgy ki tudnák egy garzon rezsijét nyögni (nem mindig, de általában igen).30-40 éve a lányok többsége 20-25 évesen férjhez ment, de nem menekülésből, hanem normális okból. Így gyakran kimaradt az egyedül, "szingliként" élés szakasza, de normálisabban el tudta kezdeni a saját felnőtt életét, mint egy mai átlag fiatal nő (akik közül 20-25 évesen sokan még érzelmileg is éretlenek egy házasságra, manapság az emberek lelki érése mintha lassabb lenne).

Muha 2011.07.11. 15:00:26

@Nathan D'Xantine: megtanulsz inni és állva aludni.
*persze én nem voltam katona, csak hallottam*
:D

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 15:01:24

@KovA: Aha. A katonaság rendre nevel, segíti a leválást otthonról, férfivá tesz.
Ha tud még valaki hasonló, ordítóan ostoba sztereotípiákat a seregről, írna néhányat? Előre is köszönöm...

Almandin 2011.07.11. 15:01:59

@Rebelde: Sajnos a hajléktalanok nagy részének van közeli vér szerinti hozzátartozója (szülő, nagykorú gyerek). Ez azt mutatja, hogy mennyi szemét ember lakik országunkban (mert én így nevezem azt, aki hagyja megfagyni a hozzá közel állót).

Hurri Kán 2011.07.11. 15:02:14

@Frigyesur:
Hagyok másoknak is egy kis babért :DDD

Easyke (törölt) 2011.07.11. 15:02:42

@Muha: én nem feltételezem, hogy a posztoló nem adná a fele lóvét a pasinak. Hiszen az anyját most is eltartja.
Én is pont ezért javasoltam korábban, hogy posztoló költözzön el az öccsével. Úgy értem, az öccsével össze egy külön lakásban. Egymás pasijait/csajait csak nem üldözik el...
Igen, mindenki a maga szintjén, egyetértünk. A puding próbája az evés, érdekes lenne tudni, hogy posztoló egy-két év múlva ilyenkor hol lakik... Az elárulná, hogy mennyire akar saját maga is tenni a változásért.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 15:03:32

@Almandin: Sok igazság? Pontosan mire gondolsz?

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 15:06:23

@Muha: Az állva aludni valóban hülyeség. :-)

Ellenben azt tényleg megtanulod, hogy bármikor képes legyél aludni, ha úgy adódik.
És egy idő után az ember olyan dolgokat is hajlandó megenni amit korábban nem. Mondjuk a Bear Gryllis szint erős, de a csécsi szalonna, pár hét után már lecsúszik... Veres hagymával.

Almandin 2011.07.11. 15:07:13

@Nathan D'Xantine: Rövidítve az, hogy a vadkapitalizmus eleve lehetetlen helyzetbe hoz egy csomó embert, akik emiatt nem tudnak normálisan megélni.

Rebelde 2011.07.11. 15:09:07

@Almandin:

hát ezt nem tudhatjuk, valahogy kétlem, hogy a hajléktalanok csak és kizárólag ártatlan áldozatok lennének, vagy legalábbis nagy részük

Hurri Kán 2011.07.11. 15:10:13

@Nathan D'Xantine:
AZ az ember nekem kamu. HA monnyuk este, minden nélkül ledobják Mátészalka mellé, és onnan eljut monnyuk Nyíregyházáig, akkor elhiszem, h ért a túléléshez :DDD

Almandin 2011.07.11. 15:10:48

@Easyke: Ha a kedves mamának nincs jövedelme, az otthagyott ház rezsijét is fizethetnék a bérelté mellett.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 15:13:38

@Almandin: Óriási szerencse, hogy a feudalizmus nem!
Hiszen mi lehetne szebb perspektíva, mint röghöz kötött jobbágy fiaként rácsodálkozni a napvilágra!

Még szuperebb, ha mondjuk egyidőben születsz Krisztus Urunkkal!
Az mondjuk pech, ha rabszolgaként.

Nem is beszélve arról, ha belecsapsz a kasztrendszer buliba!
Hát az valami álom! Persze kicsi az esély rá hogy bráhmin leszel, de egye fene!

Csak ez a rohadt vadkapitalizmus. Ez nagyon szar!

dr. gernika 2011.07.11. 15:13:50

@Frigyesur: Ne csináld, így is épp eléggé be van ijedve. :)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 15:15:37

@gyvy: Az az ember nem kamu. Ne légy már ilyen!
(Azt tudtátok, hogy jobbról előzi Chuck Norrist? Van már saját viccoldala is!)

Az ötlet egyébként tök jó! Megírjuk neki? :-)

Almandin 2011.07.11. 15:16:11

@Nathan D'Xantine: Mindenkinek a saját baja a legnagyobb. Persze, ha a vadkapitalizmus győztese valaki, átélheti úgy is ezt, hogy ez a létező világok legjobbika.

dr. gernika 2011.07.11. 15:17:17

@Frigyesur: Ó ezt velem is megcsinálta, pedig én csak szép csendben közelítettem a fejemmel vigyorogva oldalról. És persze éééén vontam el a figyelmét, azért nyomiskodta el! Mr Unagi!

Madpapa 2011.07.11. 15:17:23

@KovA: a katonaság nem nevelt semmire. Max. lógásra, mert a katonáskodásnak nem volt presztízse. Ergo ha tehette, mindenki ott szabotálta ahol tudta. Akit léhűtőnek neveltek otthon, az a katonaságnál sem volt más, és mindig azt leste hogyan tudja kihúzni magát. Egy kényszer volt, nem pedig hazafias tett. A csúcspontja pedig az volt, amikor főbe lőtte magát egy egy ilyen szerencsétlen flótás.
Persze, hogy ez történelmi távlatokban hogy működött nem tudom, de az utolsó 20-30 évben biztosan nem a nevelő ereje volt a jellemző.

Hurri Kán 2011.07.11. 15:19:01

@Nathan D'Xantine:
Mindenképp... Persze h a stáb ráharap, szerény, ámde tisztes jogdíjra igényt tartok, mint ötletgazda... :D

Navarone 2011.07.11. 15:19:40

Vajon a posztoló segít otthon? Mert nekem az jön le, hogy semmit nem csinál, az anyja csinál mindent helyette. És milyen gáz az, hogy elfogyott a pénze? Nem dolgozik?

Gáz!

Easyke (törölt) 2011.07.11. 15:20:12

@Almandin: igen, ezt is írtam korábban (csak senki nem foglalkozik azzal, hogy én mit írok, pedig a lelkemet kiteszem értetek, ti pedig ilyen gépíró-rabszolgának használtok!! :DD), hogy poszternek valszeg az az alap (és ezért nem tud/mer lépni), hogy 1. az anyja rezsijét fizeti, 2. ééés pluszban utána a sajátját, mert az érzelmi kötődés nem ereszti a gondoskodó szerepből. No meg az anyja érzelmi zsarolása.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 15:21:50

@Almandin: Hát ez szuper! Tehát akkor nincs is probléma igaz?
A rabszolgának nem is volt rosszabb a szicíliai ólombányában, mint a frankhitelesnek. (Csak a hülyéje még azt hitte, hogy a frank az egy nép.) Tök egyforma dolog a kettő! Hát nem?

Viszont sajnos a vadkapitalizmusnak nem lehet nyertese. Hiszen mindenkinek a saját baja a legnagyobb! Ergo mindenkinek egyformá nagy(legnagyobb) problémája van. Pl. "Hova a picsába tegyek ennyi NOKIA-s dobozt? Jajj istenem, de nehéz is nekem az élet..."

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 15:22:51

@gyvy: Nagyon stílszerű ez a "ráharap" dolog! Van érzéked hozzá, na! :-)

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 15:23:15

@gernika: Onkent ment bele a szituacioba, en nem sajnalom. :)))

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 15:25:05

@Navarone: Öööö... Az a helyzet, hogy 1989-ben elköltöztem otthonról akkor az albérleti szoba 4.000 forint volt.
Mit tesz isten a fizum, szintén 4.000 forint.
Lássuk be: ilyen helyzetben elég gyorsan el tud fogyni a fizetés...

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 15:26:53

@gernika:

Igen. Ez aljasság. Nyilván azért nem vettem észre az oldalról közelítő gnómot, mert elvontad a figyelmemet. Az Unagi az más! :)

Veszek gyorsfagyasztott lasagnet, ha netán el*******d a vacsit.

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 15:30:14

@gernika: Asszem meg mindig nem erezzuk at a jatek sulyat :DDD
(Mr. Unagi?)

Navarone 2011.07.11. 15:30:59

@Nathan D'Xantine: az a helyzet, hogy most nem egy havi fizetés az albérlet :) Ha viszont annyi, akkor lejjebb kell adni az igényeket :) Vagy a legjobb: jó kapcsolatban lenni a szülőkkel, és otthon lakni ;-) Én is ezt teszem, és nem szórok ki pénzt feleslegesen albérletre és lakáshitelre, helyette élvezem az életet a párommal együtt :)

dr. gernika 2011.07.11. 15:31:28

@Frigyesur: :D
@Nard: Az anyuféle kaja megmikrózására gondolsz? :)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 15:33:58

@Navarone: Hm.
Mondjuk legyen az albi 40e. A rezsije 30e.
És dolgozz eladóként egy plázában 80e-ért.
Télleg nem ugyanannyi...

Tudod, az hogy neked jó, nem jelenti azt, hogy mindeki akinek nem jó, az lógós.

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 15:34:37

@Nard: "Nyilván azért nem vettem észre az oldalról közelítő gnómot, mert elvontad a figyelmemet..." Vagy mert nyomi vagy :D

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 15:35:04

@Frigyesur: Hozzáment a Lazacos sushi-hoz...
Meglep?

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 15:40:47

@Frigyesur:

Belelógott a feje a képbe és nem láttam tőle, mert nyomi arccal nézett!

@gernika:

Kitelik tőled! :) Hörcsögfogó kesztyű! Csak ennyit mondok! :D

dr. gernika 2011.07.11. 15:42:30

@Nard: Nem lógott bele. Te néztél oda, ezért nyomiskodtad el.

Ezért még számolunk. Csak érjek haza...
:)

Hurri Kán 2011.07.11. 15:42:30

@Nard:
Hörcsögfogó kesztyű:DDD :DDDD Hehehe :DDDDD

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 15:43:35

@Frigyesur: Csak ha gnóm. Mert akkor ugye oldalról...

Bár megyjegyzem stílusos gnóm sose(!) közelít oldalról. Kinő a sziklából a talpad alatt.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 15:44:42

@Frigyesur:

". Nem sikerult valami WoW-ban neki, es mit gondolsz kinek lett a hiabaj, csak, mert ott volt??! ;("

Igaza volt, én teljesen átérzem. DE! Mivel mocskos ally, ezért nem sajnálom! :)

dr. gernika 2011.07.11. 15:44:52

@gyvy: Nevetgélünk, nevetgélünk? ... *kilép a klumpából* ...

Father Justice (törölt) 2011.07.11. 15:46:29

Lassan körvonalazódni látszik a legjobb megoldás: a posztírónak az öccsét kell meggyőznie, hogy költözzenek közös albiba. Aztán majd mindenki meglátja, mennyit és hogyan bír ki a mama egyedül, jövedelem nélkül. Persze nem kell hagyni, hogy a végletekig elfajuljanak a dolgok, de ha csak ezzel sikerül jobb belátásra bírni, akkor néhány hónap elteltével mindjárt más feltételekkel lehet leülni a családi tárgyalóasztalhoz!

Kizárólag akkor kerülhet légy a palacsintába, ha az egyedüllétet kihasználva a hölgy beújít egy dolgos, szorgos, gáláns, milfkedvelő úriembert állandóra. De ehhez értelemszerűen milfnek kell lennie, így ez a veszély nem biztos, hogy fenyeget. Érdemes lenne kikérni egy szakavatott szakértő véleményét a kérdésben.

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 15:46:51

@gernika: Jaaaa. (A tesom csinalt ilyet. Varatlanul megcsapott a lakasban, majd kozolte, hogy keszultem fel tamadasra a konyhabol a szobam fele tartva, nyomi vagyok.)

@Nard: Mijaza 'hocsogfogo kesztyu? Errol szivesen hallanek tobbet is! :D

michaela77 2011.07.11. 15:47:45

Én is inkább kommentelni szeretnék, ehhez képest dolgozom egész nap, mint a kisangyal.
Nincs olyan munkahely, ahol egész napos kommentelgetésért fizetnek nagyon jól?

Gumineaux 2011.07.11. 15:48:43

@Rebelde: Két szó: MamaHotel (és/vagy PapaBank)

Amúgy meg nem tudok sajnálni egy önző 29 éves csajt, aki elvárja az 50+ anyjától, hogy körbeugrálja. Ha nem tetszik neki a helyzet, költözzön el.
Megsúgom: sehol nincs az megírva, hogy mindenkinek _egy teljes lakást_ kell bérelnie. Laktam én is negyedmagammal albérletben és nem ártott meg.

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 15:49:30

@Nathan D'Xantine: Ezt most biztos nekem?

@Nard: Kozben szovogeti bosszujat. Idezem "Pár év, és simán lenyomom Nardot." :D

Hurri Kán 2011.07.11. 15:51:04

@gernika:
Vigyázz, mezítláb hamar felfázol...

@Frigyesur:
Izé.. úgy tűnik, klumpából kilépve könnyebb elmesélni :D

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 15:51:14

@Nathan D'Xantine:

Nem magusos gnóm, hanem warcraftos gnóm. Az MMO-k legvisszataszítóbb és leggusztustalanabb teremtménye. A magusos, d&d-s gnóm az oké. :)

dr. gernika 2011.07.11. 15:52:06

@Frigyesur: Amúgy tényleg baromi nehéz megijeszteni, amire büszke, ezért ultranyomi, hogy akkor én tehettem róla.

Hörcsögfogó kesztyű nem érdekel. *lassú íves mozdulat a szemed előtt*

Na lépek, mert megy a vonat, pá!

michaela77 2011.07.11. 15:52:41

@Nathan D'Xantine: sajnos nem tudok lógni. Magam osztom be az időmet, de ha 20.-ára nincs kész minden bevallás, az sajnos feltűnik a főnökömnek is:)
Tegnap láttam tévében a dubajozást, kezdem őket megérteni:D

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 15:52:45

@gyvy: Amugy nem hulyeseg. Megboldogult Drakulankhoz csak ugy lehetett nyulni, ha testi epseged jelentett barmit is szamodra. Verben forogtak a szemei, kepzelheted.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 15:52:50

@michaela77: Keresd meg a pártokat...

Bár szerintem rossz ötlet. Inkább lógj a melóból.
Statisztikai tény, hogy minden harmadik angyal bukik...

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 15:53:59

@Frigyesur:

Mivel fél attól, hogy a vérszomjas kis Frigyes letépi a karját, ezért csak az erre kinevezett kesztyűben teszi. :) Amúgy igen félelmetes a dög! Tekeri a kereket, meg nyomiskodik a pzs-vel.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 15:54:34

@Nard: WOW kimaradt. Illetve az első, az rts még megvolt. Már az se teccett...

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 15:55:37

@gernika: Melletted megedzodott :D

Ooo, a Jedi elme trukkok nem hatnak ram ;)

Na pa kisaranyom, pa nem zavarom, pa, csak elhagyom pa :D

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 15:56:05

@michaela77: dubajozás???

Nem néztem tévét, csak felvételről a Két pasi...-t.

bájgúnár 2011.07.11. 15:56:19

"Hogy sosem álltunk mellette, rabszolgának használjuk"
Hát ez az a szerep amit ti nők felvesztek és erősitetek magatokban.Ezért vagytok flusztráltak,ezért használnak ki a krapekok.Mert nincs az a férfi akit ezzel a dumával kine zavarnátok a világból.Te ugyan ezt fogod mondani csak a férjednek.Egyébként 30 évesen mi a szart keresel anyád nyakán?Ha magadat nemvagy képes eltartani akkor a férfitól fogod ezt elvárni?Hamar lapátra kerűlsz és mehetsz vissza anyádhoz.

michaela77 2011.07.11. 15:58:35

@Nathan D'Xantine: jaja, szép és csinos lányok kimennek dubajba izé... hostesskedni, eheh... naponta 250ezer és 2millió közötti összegekért. Már csak szépnek, csinosnak és erkölcstelennek kellene lennem:)
Bár azt mondják az erkölcsösség az alkalom hiánya:D

Frigyesur (törölt) 2011.07.11. 15:59:38

@Nard: :DDDD Gondolom akkor te hozza se mersz erni a kis Fricihez :))) Azert ez kemeny :D

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 15:59:50

@michaela77: Aha... Úgy érted még nem kaptál konkrét megkeresést? :-)

michaela77 2011.07.11. 16:02:16

@Nathan D'Xantine: igen, így is lehet mondani:) Valahogy még nem fedeztek fel:)

mutant · http://universal.blog.hu 2011.07.11. 16:05:46

majd ha nem lesz, megbánod, hogy ilyen voltál vele. Anya nélkül nőttem fel...

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 16:05:58

@michaela77: Te is azt várod, hogy magától kerüljön a szájadba... a... a sült galamb!

KovA 2011.07.11. 16:06:22

@Madpapa: Hát ezt másképp látom de abból a szempontból, hogy lélektanilag elősegítette a fiúk önállósodását - mindegy.

Egyébként a lógósok közösség általi megélése és megítélése is alakít lógóson és nemlógóson egyaránt - a szélsőséges helyzetek és körülmények (nem kell feltétlenül jók legyenek, sőt !) segítik az ön és emberismeretet.

KovA 2011.07.11. 16:07:07

@Nathan D'Xantine: Kinek mit - de 0-kat szorozva meg oszva is csak 0-kat kapsz :-) Viszont a heves reakciók arra utalnak nem múltak el hatástalanul - most anélkül szegényebb lennél a heves reakciókkal... :-)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 16:07:42

@mutant: Öööö... milyen is volt vele?
Azt mondta, hogy 29 évesen az apjához költözik?
Brutális! Hogy lehetnek ilyen emberek szabadlábon?

michaela77 2011.07.11. 16:10:33

@Nathan D'Xantine: jaja, a könnyebbik utat választottam, dolgozom egy szar melóhelyen és várom, hogy felfedezzen egy arab herceg.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 16:13:47

@KovA: A heves reakció nem katonaságnak szól, hanem a hülyeségnek. Én spec. szerettem katona lenni.
Kár hogy a seregben ritkán volt rá alaklom.

Rebelde 2011.07.11. 16:15:20

@Nathan D'Xantine:

alakod, alaklod vagy alkalom nem volt hozzá?:)))

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 16:17:48

@Rebelde: Igen... Én is most szúrtam ki... Ciki.
Szóval: alkalom.

Az alakom király! (Elvis késői korszaka)

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2011.07.11. 16:22:06

Kedves levélíró!

Édesanyád függ tőletek, és szeretné, hogy ez a számára kényelmes állapot továbbra is fennmaradjon. A barátod ne is vidd oda, ne tervezz otthon semmit, csak elmérgesednének a dolgok. Beszélj a barátoddal, ismertesd vele egészen nyugodtan a helyzetedet!! Ajánld fel neki, hogy munkát keresel, ha ketten összeköltöztök, de már nem bírod tovább idegekkel, el kell jönnöd. A barátod, biztosan segíteni fog.
Hasonló helyzetben voltam én is, de amikor 19 évesen elköltöztem saját albérletbe, egy fél évre rá rengeteget javult a kapcsolatom a szüleimmel, és elkezdtek segíteni!! Látták, hogy fenn tudom tartani magam (plusz a barátnőm), ha nehézkesen is. Ehhez idő kellett nekik. Idő kell ahhoz, hogy a szülő - főleg akkor ha otthon laksz - elfogadja, hogy felnőtt vagy. Szerintem ez akkor történhet meg igazán, ha elköltözöl. Úgyhogy hajrá, fűzd be a pasid, keress munkát, cuccolj minél hamarabb, mert már így is elég időt vesztegettél. Örülök, hogy kinyílt a szemed, de továbbra sem szabad engednek az érzelmi zsarolásnak! Talán ez a legnehezebb az egészben...

Azt garantálom, hogy az elköltözés után jobb lesz a közérzeted, normálisabb hangulatban telnek majd napjaid, megtanulsz önálló életet élni, és arra is van esély, hogy édesanyáddal javul a kapcsolatod... no és persze a szerelmeddel lehetsz.

Sok sikert kívánok, és boldog életet!

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.11. 16:26:38

@gyvy: Ilyen amikor melléütve öljük meg a mondanivalót...

Chuck Norris... bekaphatja! Hauuu!

Hurri Kán 2011.07.11. 16:30:23

@Nathan D'Xantine:
Mindenki bekaphatja... A nők 2X :DDD

KovA 2011.07.11. 16:31:09

@Nathan D'Xantine: @Madpapa:
Mindenesetre a következőt figyeltem meg - kicsit később:
az embert ilyen helyen éri mindenféle benyomás mindenféle emberekről - a viselkedésük adott helyzetekben.
Később a civil életben ugyanezeknek a benyomásoknak a töredékei elegendőek ahhoz hogy kiegészitsd a hiányos mozaikot.
Tudod kiben bízhatsz, ki nem bír el felelősséget, és kitől mit várhatsz milyen helyzetekben.
Mindenki jó ember míg meg nem próbáltatik - de nekem kell vigyáznom hogy olyan próbára ne tegyem amit nem áll ki és kárt okoz.
Egy egy gesztusra érzékeny leszel - amire korábban oda sem figyeltél.
Megtanul az ember előre gondolkodni mi hogy hat - mert egy ekkora próbáknak kitett közösségben van alkalma megfigyelni, megélni a hatásláncokat (lélektani és ítélet értelemben is).
Még akkor is ha nem tudatosodik - működik.
És valóba sokkal nehezebben ragadt az ember fia a mamahotel inkubátorában - pedig nem egy a munkásszállón kellett hogy kezdje a pályáját - felsőfokú végzettséggel is.
Kevébbé voltak hajlamosak nem kirepülni - és szerintem ennek nemcsak gazdasági okai voltak.
Meglehet az is igaz - hogy azok a családok még kevésbbé voltak kiszipolyozva felhalmozott gyerekindító tartalékaikból technikai csodaeszközök, és egyéb csecsebecsék iránti agymosás által felfokozott "igényesség" által - de létbizonytalanság által se - másrészt persze igen az akkori rendszer rossz gazdasági hatékonysága és tehetetlensége miatt kétségtelenül igen.
Mégis azt látom, hogy a jelenlegi korosztály ütőképessége - a maga helyzetén javítani egyéni és közösségi értelemben is - erősen lecsökkent. Ennek több oka is van - de ez is az egyik - a közösségi élet próbákban való gyakorlásának és élményének a hiánya. A másik a mértékvesztés. És még sorolhatnám.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.07.11. 16:31:53

Ez baromi idegesítő sztori volt! Költözz el! Rég el kellett volna! Éld a saját életed!!!

neoteny · http://word.blog.hu 2011.07.11. 16:49:08

Mindennek ára van; a mamával való életnek is, az egyedülállóságnak is, a fiúval történő egybeköltözésnek is. A kérdés mindig az, hogy miért mennyit hajlandó (vagy képes) fizetni az ember gyermeke.

KovA 2011.07.11. 16:54:25

@Nathan D'Xantine: :-) hihihi ... én annyir anem szerettem volna de kiváncsi voltam rá - végül örültem, hogy voltam valami olyasmi - sőt kifejezetten tanulságos volt hogy jelentős szünettel mégegyszer - az első volt az oltás - a második az oltás próbája :-)
Ha elolvasol pl. olyan könyveket mint Böröcz sándor Kiáltás a mélyből - no azon meg lehet figyelni az egyének sorsközösséggé fejlődését szélsőséges helyzetben - nem azért írta a könyvet...
Hogy akik összerezzentek az őreik lépésére kezdetben - 6 év Szibéria kényszermunka után - az őrök tartottak tőlük...
Hogy akik egyénileg erősek voltak és uralkodtak kezdetben - nem élték túl a dolgot - mert a közösségek nyomor idején ösztönösen összezárnak - és akit kirekesztenek annak vége - ha magától nem - segítenek neki saját magát hátulról fejbeverni egy gerendával 6x...
5 év után saját színházuk volt a nyomor közepén...
Szóval izgalmas könyv volt - lehet a sorkatonaság élménye nélkül analfabéta lennék ilyesmit elolvasni.
Mert nem az a lényege, hogy mekkora szívások vannak...
Érdekes módon ilyen volt pl. (számomra meglepő) módon a Kertész Imre féle Sorstalanság (egyik) végkicsengése is...
Nem a szörnyülködtetés, nem az ámulatba ejtés - nem is az ítélet a lényeg... - ember, közösség és önismeret - no persze már akit érdekel vagy az élet megtanította olyan élmény-nyelvre ami segít megsejteni valamit a tartalomból - ez nem holmi érdem - egyszerűen csak szerencséje vagy szerencsétlensége az embernek.
De minden heg is gazdagabbá tesz egy érzékkel, és minden megélt dolog bővíti az élmény-szókincset - ami a szavaknak valódi tartalmat ad.
Azért nem kár az olyasmi sem mint a sorkatonaság - nem a katonásdi a lényege - meglehet ha valaki azt várta tőle - hát oka volt csalódni első menetben. Ez aztán megakadályozhatja abban hogy túllépjen rajta. Akkor is gazdagabb a tudattalanul szerzett és ható megélésekkel. Más lenne nélküle mint vele és nem biztos, hogy jobb, de valószínűleg szegényebb.

KovA 2011.07.11. 16:56:55

@Nathan D'Xantine: ja-ja - jómagam is idetévedt Marslakó volnék az antianyag iker galaxisból tudom :-)
De az is mellékes.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 16:59:29

@Frigyesur:

Én simán, nincs kesztyűm :) Amúgy nagyon nyomi a kis Frici.

@michaela77:

Arab herceg, úgyérted homokinigger? :) Van egy csomó a keletinél és aszongyák hogy cséndzsmáni. :)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 17:02:36

@gyvy:

A környéken lakik sok gyémántos herceg , C típusú állampolgár :)

Hurri Kán 2011.07.11. 17:02:43

@Nard:
Azok nem hercegek... :D

neoteny · http://word.blog.hu 2011.07.11. 17:03:53

@Nard:

"homokinigger?"

Csak az, amelyiknek nincs olaj a homokja alatt; amelyiknek van, annak még az amerikai elnök is behajol.

www.youtube.com/watch?v=sBKdPQstQAM

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 17:21:44

@neoteny:

Én leszarom őket, nekem mind az. Meg tevezsoké.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.07.11. 17:26:13

@Nard:

Kétlem hogy annyira leszarnád őket... vagy soha nem vettél igénybe belsőégésű motorral meghajtott járművet?

Muha 2011.07.11. 17:38:29

@neoteny: ő csak a texaszi olajat használja. :D

neoteny · http://word.blog.hu 2011.07.11. 17:43:58

@Muha:

Hogyne; minden szénhidrogén-láncra rá van nyomtatva hogy "garantáltan nem szaudi, kuvaiti vagy iraki eredetű"... ;)

mutant · http://universal.blog.hu 2011.07.11. 17:44:56

@Nathan D'Xantine: Hát elég baj az, hogy 29 évesen otthon lakik!

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.11. 17:50:18

@neoteny:

Volt egyszer egy arab megrendelő, aki CNC-s munkát rendelt, de a kikötése az volt, hogy semmiféleképp nem lehet izraeli acél. És ezt bizonyítani kellett :)

Amúgy az oroszok is termelnek ki olajat, nem is keveset ott a brent olaj is.... :)

Muha 2011.07.11. 18:01:02

@neoteny: az lehet, hogy nincs rányomva, de hogy assembled in China, az szinte biztos. :D

Hurri Kán 2011.07.11. 18:04:55

@Muha:
Kína ma már drága. Már viszik olcsóbb helyekre a termelést :)

Hurri Kán 2011.07.11. 18:17:43

@Muha:
India, Banglades, meg hasonló egzotikus országok... Pusztán a gyártási költségeket tekintve már nem Kína a legolcsóbb.

Muha 2011.07.11. 18:19:04

@neoteny: szerintem a levegő is onnan jön. arra sincs ráírva. :D

neoteny · http://word.blog.hu 2011.07.11. 18:21:12

@Nard:

"Amúgy az oroszok is termelnek ki olajat, nem is keveset ott a brent olaj is..."

Ez így igaz; sőt a kanadaiak is termelnek ki olajat, az USA olajimportjának 20%-át és a földgázimportjának 18%-át ők szállítják.

Mindenesetre amikor orosz vagy Brent olajat veszel, akkor is hozzájárulsz az arab olaj árához (és bevételeikhez), hiszen azonos minoségu olajat feltételezve az árak együtt mozognak.

Hurri Kán 2011.07.11. 18:22:28

@neoteny:
Minden összefügg mindennel... HA este berúgok, és későn megyek haza, másnap a barátnőm főnöke kurva ideges...

Muha 2011.07.11. 18:25:10

@gyvy: Ha én meg ideges vagyok, szinte biztos, hogy a főnököm barátnője inni fog. :D

TROLL 2011.07.11. 18:43:18

Az új anyám miatt a pasim teljesen becsavarodott...

Almandin 2011.07.11. 19:21:19

@Johnny Joker: Mivel a helyzetben az anya is függőségben van, ezért ő is zsarolható. A posztoló simán mondhatná neki, hogy mivel ő meg a testvére tartják el, ha nem áll le a magánélete piszkálásával, akkor tőle nem kap pénzt, csak annyit, amennyi a saját (a posztoló) rezsiköltségeit fedezi. Lehet, hogy ez túl keménynek hangzik, a posztolónak nem muszáj megfogadnia a tanácsot, de a helyében én bekeményítenék. A kedves anyukája már bizonyított, hogy nem fontos neki a lánya boldogsága, így nem kell bűntudatot éreznie a módszer alkalmazása miatt. Saját fegyverét kell az anya ellen fordítani. Mivel a posztoló még mindig fél konfrontálódni az anyjával, az annak a jele, hogy jól bedomesztikálták. Itt az ideje elkezdeni az anya domesztikálását, megérdemli. Mindenesetre a módszer alkalmazását érdemes átgondolni, mert (főleg az elején) szinte garantáltan hatalmas botrányhoz vezet. Hosszú távon viszont valószínűleg megéri.

indapass90210 2011.07.11. 23:16:40

Tudjuk már, hogy ki vette a gumit?

Joe69 2011.07.11. 23:23:06

Ez azért jó poszt, mert az írója nem akarta megjátszani az ilyen blogokban szokásos jajmelyikbulibankitszedtemföl coolgyerek huszonéves függetlenfaszajuppigyerekszuperszingli figurát. Igen, ez a magyar nyomor, emberek. Hogy harminc körüli felnőtt emberek nem tudják eltartani magukat és megoldani a lakhatásukat, mert egy átlagjövedelem nem elég erre. És még mindig arra kell várniuk sokaknak, mikor dobja fel végre a talpát valamelyik felmenőjük, hogy végre hazavihessen valakit dugni, az esetleges családalapításról már ne is beszéljünk. Az anyafigura is tök tipikus. Össze vannak zárva és táncolnak egymás idegein..

A posztoló dolgát még az is nehezíti, hogy ha a pasijától várja a megoldást, akkor az valószinüleg lelép. Én is tettem így már kapcsi legelején - sajnálom, de nem az a funkcióm, hogy mások családi problémáit kezeljem.

Almandin 2011.07.12. 12:57:02

@Joe69: Sajnos ez a szörnyű igazság, sokan nem tudnak önálló életet kezdeni anyagi okokból. Mindenesetre nem tudom, miért ódzkodik sok férfi attól, hogy magához vegye a nőt, akit állítólag szeret. Bár a mai párkapcsolatok többségében a szerelem föl sem merül, ahogy írtad, inkább "kapcsik" vannak. A legtöbb férfi nem akar összeköltözni a nővel, ha problémát detektál, lelép. Bár a nők nagy része is azonnal megfutamodik, ha nem a tökéletes álomherceg bukkant fel a színen. A problémákhoz a legtöbb mai ember nem úgy áll hozzá, hogy megoldja, hanem menekülni kezd. Természetesen ha túl sok a probléma, vagy komoly baj van, akkor nem érdemes a kapcsolatba belevágni, de ma ha valaki nem tökéletes (értsd: nem hozza a fogyasztói társadalom által elvárt szintet), már megy is a kukába. Nem csoda, hogy így rengeteg a magányos ember, meg zömében felszínes "kapcsik" léteznek, még akkor is, ha nem egy buliban szedték fel egymást.

KovA 2011.07.12. 13:54:02

@Almandin: Olcsó a hús és olcsó húsnak híg a leve :-)
Másképp vannak agymosva az emberek.
A pasik biológiai/szexuaális motivációja primtiv - és az élet/megélhetésmód nyomása miatt is a mérvadó értékrend úgy módosult, hogy inkább kiszolgálja a pasi-féle primitív motivációt - semmint szoros szövetségre ösztönözze - ami inkább megfelelne a női utódcseperintő küldetésnek.
A verseny az Isten - a húspiacon is - liberalizáció okán az erkölcsbírót eltávolították... és hát az így keletkezett árverseny következtében a pasik olcsón laknak jól.

A társadalmat meg a profitgazdaság uralja, az meg azt vallja, hogy jobb ma egy dollár profittal több mint holnap egy gyerek.
Ennek megfelelően torzul a kultúra az életmód és az értékrend és dagadnak a problémák mint a scarabeus galcsinja - csak mi gyúrjuk amíg túl büdi nem lesz...
Nekem má' rég az.

Almandin 2011.07.12. 14:01:33

@KovA: Így főleg azok járnak rosszul, akik házasságra, családra vágynak, mert egyre kevesebb olyan ember van, mint ők, aztán nehezen találnak egymásra, vagy egyedül maradnak.

KovA 2011.07.12. 15:20:03

@Almandin: Így van. És mit tegyünk ?

Almandin 2011.07.12. 22:29:28

@KovA: Éljünk úgy, ahogy a természetünk diktálja (persze csak ha tudunk, mert pl. találunk hozzá embert).

pifu77 2011.07.15. 13:55:39

szia poszt iro, vedd fel velem a kapcsolatot, en pont ebbe a helyzetbe vagyok csak e ferfi vagyok. pont ez a problema nalunk is ha szertetnel rola beszelni keress meg.
süti beállítások módosítása