Matthew McConaughey nem téged keres!

2015. január 15. 07:25 - csajokespasik

„Lefolyik a smink-máz, és előjönnek a nők belső "értékei". S ha ezen "értékek" nem ütik meg a mímelt külcsín mértékét, akkor ne csodálkozzanak, ha a pasi futva menekül tovább" - hiába van a külalak viszonylag rendben, ha a nő napi 6-10 sörön él. Sok hölgy párkeresés alatt azt érti, hogy az ideális férfi majd eltartja őt. Az unatkozó háziasszonyok közt továbbra is a gazdag, szellemes, jóképű pasi a favorit. Kudarcgyűjtemény a pixel-vak piástól a kávéfüggő töltött galambig.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Jómagam is megpróbálkoztam az internetes társkeresés "gyönyöreivel". Nem mondom, hogy a totális eredménytelenség végeredményével zártam le a dolgot (és jó pár éve már nem is erőltetem), de azt kell mondanom, hogy inkább több negatív tapasztalatot szereztem, mint pozitívat. Mivel is kezdjük: Jómagam 44 éves, diplomás, átlagos férfi vagyok. Az internetes társkeresés világában megfigyeltem, hogy a korosztályomban (értem ez alatt a 38-50 év közötti hölgyeket) talán a legtöbb az egyedülálló, "társkereső" hölgy. Nos és itt rögtön idézőjelbe kellett tennem a "társkeresőt". Mert a legelső tapasztalatom az volt, hogy az egyedülálló nők egy igen jelentős hányada a társkereső oldalakat abszolúte nem társkeresésre használják.

Időtöltés, unalmas estéiknek valamiféle kitöltésére, egyfajta virtuális kommunikációra, de semmiképp nem társkeresésre. Ez már akkor lejött, amikor friss húsként rögtön lecsaptak rám ezek az unatkozó háziasszonyok. Meghívás csetelésre, semmitmondó dumcsizások, néha egy kis évődő flört-féleség, de amikor az ember rátér arra, hogy - sok férfitársammal ellentétben - én valóban kapcsolatot, társat keresek, akkor nagyon hamar menekülőre fogják a dolgot. Aztán persze egy-kettő még ideig-óráig, pár napig erőlködik, próbálkozik, mert tetszik nekik, hogy végre egy intelligensebb, normálisabb emberrel tudnak beszélgetni, de épp ezért is sikerül őket hamar lerázni.

Nos tehát, ott tartottunk, hogy 38-50 év közötti hölgyből van a legtöbb. Persze ez nem véletlen, ekkorra vannak túl az első házasságukon, a gyerekek kirepültek, volt férjük már egy új nő oldalán, és rájönnek, hogy hát még semmi nem késő, még van élet is előttük, lehet új kapcsolatuk, szóval teljesen természetes az, hogy ismerkedni akarnak. DE! Lehetne őket különféle módon tipizálni (elég sokféle van), osztályozni, de talán nem ez a lényeg. hanem az, hogy a legtöbbje teljesen irracionális, valóságtól és világtól elrugaszkodott. Lássuk be: a legtöbb ilyen hölgy már 1-2 gyerek után, sok év házasság után, negyvenes éveiben már nem épp a "legropogósabb". Amivel nincs is baj, de legtöbbjüknek sajna sem tükre, sem önkritikája nincs. Az "ideál" pasi legyen magas, sportos, elegáns, sármos, jóképű, görög félisten, ÉS emellett persze rendelkezzen megfelelő egzisztenciával, pénzzel. És persze legyen humoros, őszinte és független! 

Persze, egyértelmű, hogy vannak elvárások, lehetnek ideálok, de a másik oldalon is már negyvenes éveikben járó férfiak vannak. Igen, elvárható, hogy a pasi ne legyen igénytelen, ne legyen 130 kilós zsírsertés, legalább foga legyen, legyen megjelenése, stílusa, ne egy fél-hajléktalan kinézetű Quasimodo legyen, no és legalább legyen munkahelye, de a két véglet között azonban van "némi" átmenet. Az ÁTLAG. De ha a pasi 40 évesen már nem kockahasú Matthew McConaughey, akkor mehet a levesbe.

No meg a nők zöme pixel-vak. Én hívom így őket. Leírják, hogy a pasi INKÁBB legyen humoros, művelt, őszinte, megértő, lehessen vele beszélgetni, stb., ettől függetlenül végleges döntést hoznak (negatív irányban) egy pár pixeles fénykép alapján.

Persze, őszinteség. Ők feltesznek magukról egy fodrászolós-sminkelős utáni, sokszor profi fotós által készített képet, mely legtöbbször a valósággal köszönőviszonyban sincs, de ha mégis, akkor pár randi után csodálkoznak, ha a pasik elvesztik az érdeklődésüket. Mert addigra lefolyik a smink-máz, és előjönnek a nők belső "értékei". S ha ezen "értékek" nem ütik meg a mímelt külcsín mértékét, akkor ne csodálkozzanak, ha a pasi futva menekül tovább. 

De ugye arról van szó, hogy küldünk egy sztorit! Nos, akkor íme pár, csak úgy szemezgetve:

43 éves hölgy: Fényképeken (melyeken azért látszik a sminkes-fodrász-fotós kombó) gyönyörű. Hosszas unszolásra, többszöri levélváltás után belemegy a randiba. Élőben tán' valamennyire emlékeztet a fotókra (vörös-vörös), de azért a valóságban kicsit leharcoltabb. A beszélgetés még mendegél is, még értelmes is valamennyire, visszafogott, óvatos. Második, majd harmadik randi, amikor felhív magához (ott találkozunk). Lakás rendben, de biza kiderül az ottlét során, hogy a nő kemény piás, napi adagja 6-10 sör. Ezen túlmenően a párkeresés neki azt jelenti, hogy az ideális férfi pénzelje (értsd: tartsa őt el), amiért ő nem tud mással "fizetni", mint önmagával. No, kisanyám, annyira azért nem vagy jó nő! Főleg, hogy az is lejött, hogy egy érzelmileg labilis, lelkiekben gyenge, morálisan is erősen ingoványos a hölgy.

Másik hölgy: fényképek rendben (de a kombó itt is üvölt). Önmagát 45 évesnek írja, randin a másfél kiló smink mögül is látható, hogy inkább 55, de akár több is. A randi helyén, a plázában gátlástalanul tölti magába a kávékat, sütiket (pedig nem kövér), de beszélgetni kb. annyit lehet vele, mint a fogyasztott kávékkal. Értelem nuku, ha mégis, akkor csak magáról képes beszélni. Siránkozás (sok meló, volt férj és egyebek), de egyébként nem is gondolkodik párkapcsolatban, ő maga sem tudja mit akar. Elváláskor abban maradunk, hogy ha úgy érzi, hogy folytassuk, akkor ő hív. Azóta is.

40 éves hölgy: Egész elviselhető kép, még a sminkes-fodrászos álca sem üvölt. Van, persze, de nem túl erősen, és vannak "hétköznapi" képek is fent. Látszik, hogy nem vékony, kicsit töltött-galamb, de még a nem túl vészes kategóriából. Persze ő "sportos, inkább izmos" pasit keres, de csakis komoly, tartós kapcsolatra, hosszú távon, és neki bizony a belső értékek is nagyon fontosak. Amikor az "átlag" (én) ráír, szinte meg van sértődve, hogy őfelségéhez egyáltalán szólni mertek. Pár levélváltás azért van, amiből kiderül, hogy az egész leírásából a "sportos-izmos-jóképű" az igaz. Lehet az a pasi olyan sötét és korlátolt, mint a lépcsőház, nem számít. Még meg is írja, hogy ő annyit csalódott, mert a randijai rendre azzal érnek véget, hogy 1-2 alkalmas dugás, majd a pasi szőrén-szálán eltűnik minden esetben. Na persze, ezek után, és még csodálkozik is? Azon pasik, akik valóban megütik ezt a mércét, az MIND skalpvadász, ingyendugásra hajtó műmacsó, akik kihasználják (szerintem teljesen jogszerűen) az ilyen libákat, és azok butaságát.

Lehetne folytatni napestig. Egy a lényeg: ezen hölgyek nem tudják az alapigazságokat, miszerint: 1.: Belőlük van a legtöbb. Társ- és partnerkereső hölgyek között 38-50 év közötti a legtöbb, szóval Dunát lehet velük rekeszteni. 2.: Tükör, önkritika, a "léc" lentebb, a megfelelő szintre való leszállítása. 3.: A hamis ideálok kergetésével semmit nem érnek el. Racionális elvárások. 4.: Őszinteség, ami ott kezdődik (ha már ez mindig elvárás), hogy olyan fénykép legyen fent, ami valamennyire egyezik a valósággal, és őszinteség abban is, hogy ha azt írják, hogy a belső értékek fontosak a számukra, akkor ne 8 pixel alapján ítéljenek, hanem adjanak is esélyt a pasiknak arra, hogy azt megmutassák, pro vagy kontra. 

 
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr687075499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bicepsz Elek 2015.01.23. 10:11:16

Jo magyar tanarom mondta anno, hogy a női agy megall a fejlődésben egy bizonyos kor után. És milyen igaza volt!!!
Azért kivancsi lennek a noi panaszokra is :-)
süti beállítások módosítása