Romantika-gyilkos a házassági szerződés?

2012. augusztus 07. 07:35 - Panni CsP

Levélírónk nem tudja, hogyan adja be a párjának azt, hogy az esküvőt vélhetően meg fogja majd előzni egy fincsi kis házassági szerződés. Ugyanis elég sok rossz példát látott már, ahol az asszony vitte a bankot, és nem szeretne meglepetést. Bár jelenleg még teljes az összhang kettejük között, de a pasi nem tudhatja, mi lesz 5-7 év múlva.

 

Sziasztok! Az én kapcsolatom 4 évvel ezelőtt indult, én 29 vagyok a barátnőm 27, akivel a mai napig együtt vagyok, jóban-rosszban. Decemberben hagytam magam meggyőzni, hogy az esküvő jó dolog, illetve ő pedzegette addig, míg belementem … és februárban, Valentin nap, megtörtént az eljegyzés is. Az esküvő időpontját még nem kötöttük ki, bár egyikünk szülei sem túl gazdagok, de egy esküvő még beleférne - valószínűleg erre is csak jövőre lesz lehetőségünk. De motoszkál bennem valami… Egyik barátomat pár éve szabályosan lerabolta a neje, 2 évet sem voltak együtt és elég sok mindenre igényt tartott, ami nem volt az övé. Még a hűtőjét is elvitte, úgy ahogy volt, kajástól. De pár egyéb csúnya válásról is tudnék mesélni, olyan házasságokról, amik pedig eredetileg jól indultak.

Az érintett barátom szavaival élve: „elég kiábrándító, hogy a semmiből jön egy nő, beleszeretsz, elveszed, és minden munka nélkül, egyszer csak könnyedén elszedheti mindened”. Ez nekem nem sok kedvet csinált… Én nem feltételezem a páromról, hogy ilyen lenne, szeretem, megbízom benne, de ki tudja mi és hogyan lesz 5-7 év múlva? Ekkor felmerült bennem a házassági szerződés gondolata. De mennyire és meddig véd? A kérdésem annyi, hogy kinek volt már hasonló tapasztalata, ki kötött már ilyet? Gyakorlatban hogy néz ki a dolog? Mi kell hozzá? Utána néztem a neten, és az mind szép és jó, de nem gyakorlati. A páromnak minden álma egy szép templomi esküvő, ellenben én meglennék anélkül – de hogyan adjam be neki ezt a házassági szerződéses dolgot? Mert nem túl romantikus és eléggé félreérthető ügy, pláne esküvő előtt nem sokkal. Mert ha elmondom ezt a tervet, és nem megy bele, vagy kiborul és elhagy... Nem tudom, meddig él maga a szerződés, mert valaki azt mondta, hogy 5 év után minden a közösbe megy. Amit a netről megtudtam: ügyvéd kell hozzá, meg talán közjegyző, és pár 10 ezerbe fáj. Egy ügyvédnél kell közösen megírni, hogy mi, kinek képezi a külön vagyonát, vagy az esetleges egyéb dolgokat, és azt ott rögzíteni kell. Mi kapunk egy-egy példányt és az ügyvédnél is marad egy. Egy ismerősöm szerint, ha a csajom erre kiborul, akkor is jól járok, hiszen kiderültek a valós szándékai – de erre gondolni sem akarnék. Még nem mondtam el neki, mert nem tudom, hogyan kezdjem… Egy ilyen szándék szerintem nem gonoszság, nem kapzsiság (a részemről, vagy bárki részéről) pusztán előrelátás… de nagyon érdekelne mások, hogyan látják a témát. Köszönettel: Zoltán

 
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr344699488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ingopur 2012.08.07. 11:18:21

Menj el egy ügyvédhez, nem feltétlenül ismerőshöz, viszont olyanhoz, akinek ebben tapasztalata van. Általában úgy megy a dolog, hogy kvazi csinaltok egy "leltart", ki mit hoz be a hazassagba, es milyen ertekben. Ha ennel maradtok, akkor egy esetleges valasnal ezek a cuccok mennek az eredeti tulajhoz. Kikothetitek meg azt is, milyen aranyban szamitanak a megszerzett kozos javak valaskor (tehat van mondjuk egy kocsi, amibe a baratnod 80% te 20at adsz bele, mert a fizuaranyotok ilyen, akkor azt igy osztjak). A legjobb baratomek mikor valtak, ot perc alatt elvalasztottak oket, mert az utolso kiskanalrol is irtak szerzodest. Egy hazassag nem a romantikarol, hanem a mondennapokrol is szol, mondom ezt 15 ev mukodo hazassagbol:-)
süti beállítások módosítása