Belőlem nem lehet észrevétlenül papucsot csinálni

2018. március 13. 07:39 - csajokespasik

„A 29-39 közti nők legaljasabb húzása, amikor már kapcsolat alatt keresni kezdik a következőt, miközben azt hazudják, te vagy az egyetlen” - Levélírónk szerint szaporodásra és nem profittermelésre vagyunk genetikailag kódolva. A szilárd anyagi bázis családalapító tervekhez, összeköltözésre, esküvőre kell, de akkor minek elvárás, ha ezekre nyilván nem kerül sor?

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Miért van az, hogy egy piás, vagy drogos, vagy egyéb függő férfi nagyobb társadalmi megbecsülésnek, elfogadásnak örvend a nők körében, mint az, akinek csak annyi a hibája, hogy nincs elég pénze? És ettől már másodvonalas és alsóbb kategóriás, akármi mása is legyen. Jobban lenézik a nem gazdag középréteget, mint egy lepukkant, szakadt, de az ágyban jól teljesítő „életművészt”. De ha nincs elég pénz, az megbocsáthatatlanabb mindennél. Ha belemegyek, és később kiderül a „bűnöm”, kiadják az utamat előbb-utóbb, amit pokolian meg fogok szenvedni.

Bárkivel lefeküdhetnél, de nem teszed, mert a másikat ennél jobban tiszteled, ő is bárkivel megtehetné, de tudod, hogy mi az ő első szempontja. Azt hazudja, hogy te vagy az egyetlen, miközben te otthon várod (esetleg gyerekkel) ő közben mással van, neked pedig azt hazudja, hogy plusz órákat vállalt – ez sajnos a mai kapcsolatok 70%-át jellemzi, jól tudom?

A pénzt megelőlegezett bizalomnak tartják, ami rendben is lenne, addig amíg ennek van egy kerete, és nem elvárás a végtelen. Áldozok rá, ha van, de nem a végtelenségig. Észszerűen, és igen, sóher vagy, ha nem adsz neki cigire, bulizásra, szépítkezésre. Ez biztos mindig a férfi dolga lenne? Azt nem várhatom el, hogy fordítva menjen, viszont a pénz nem lehet a szeretet kizárólagos kifejezőeszköze. Nem vagyok sz.rrágó, csak pénzügyileg megfontolt. Ez bűn? Fontosabb, mint az, hogy kedvezőbb színben tüntessem fel magam, mint amennyit megengedhetnék, mint amennyi vagyok? Nem fizetem az italát napi szinten, első alkalommal nyilván. Amikor kicsit jobban el voltam eresztve, volt egy barátnőm, aki soha semmit nem fizetett, de el sem vártam, viszont nem követelt semmit, és én mondtam neki egyszer, hogy inkább fizetem az ő részét, ha ezen múlik, csak jöjjön el velem nyaralni. De ez megint más helyzet. És akkor ezt meg tudtam tenni. De ez senkinél sem állandó állapot.

Nem vagyok mamlasz, akiből észrevétlenül papucsot lehet csinálni, olyan sem akarok lenni, akire úgy gondolnak, hogy na, egy darabig ez is megteszi. A 29-39 közti nők legaljasabb húzása, amikor már kapcsolat alatt keresni kezdik a következőt, miközben azt hazudják, te vagy az egyetlen.

Szeretnék hinni egy társadalmi normában, még ha a személyes érdekek mást is diktálnak. Arra vagyunk genetikailag kódolva, hogy szaporodjunk, nem pedig profittermelésre. Kell a szilárd anyagi bázis pl. családalapító tervekhez, összeköltözésre, esküvőre, de akkor minek elvárás, ha nyilván ezekre nem kerül sor? Ez nem sóherság, hanem észszerű átgondolás.

 
Szólj hozzá!
Címkék: hiba hazugság pénz

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr2213735308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása