A pasim két (nagyon) rossz szokása

2019. június 13. 07:48 - csajokespasik

Amíg a csávónak nem volt állása, behúzta fülét-farkát, de amikor fordult a kocka és a barátnő került szorult anyagi helyzetbe, nagy mellénnyel napi szinten emlegeti fel neki, hogy mennyire hálásnak kéne lennie. Plusz a háttérben még egy új haver is van, nőgyűlölő eszmékkel, melyeket a pasija ámulva hallgat.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Ott kezdeném, hogy amikor a barátomnak nem volt munkája hónapokig, én szó nélkül eltartottam, arra is adtam neki keretet, amikor csak szórakozásra kellett. Neki később rendeződött, nem szereti nagyon, de csinálja. Nem rég úgy alakult, hogy megszűnt a melóhelyem és most keresek újat, de ez egy hosszadalmas dolog, nem kell magyaráznom, és bizony vannak üres heteim. És ő egyre többet szajkózza azt, hogy ő tart el, és mennyire hálásnak kéne lennem, meg kéne csókolnom kezét-lábát ezért. Amikor fordítva volt, én egy árva szót sem szóltam. Még csak nem is gondoltam erre.

Amúgy most sem keres sokat, én is csak annyit tudok összeszedni alkalmikból, hogy jelképesen hozzájáruljak a közös költségekhez.

Nem járok shoppingolni, kozmetikushoz sem, ruhám is van elég, ő mégis egy becsődölt valakinek gondol. Én meg úgy látom, hogy problémát csinál ott, ahol nincs. Azt meg fölényesen elvárja, hogy felhatalmazást kérjek tőle mindenért.

Azt is sejtem, hogy miért ilyen: lett egy új haverja, egy negyvenes faszi, akire úgy néz fel, mint egy mentorra. Párszor találkoztam vele én is, nagydumás, szabadszájú, amivel azt akarja kompenzálni, hogy egy gyökértelen senki. A párom imádja a cinikus, nőgyűlölő észjárását, meg az ehhez kapcsolódó eszmefuttatásait, amit előttem is simán kihoz magából. És a haverjai is isszák a „nagy öreg” szavait, amikor felhomályosítja őket a nőkről. ..

Ezektől eltekintve, hogy működik-e a kapcsolatunk...? - inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy mit nevezünk működésnek? - azt, hogy megvagyunk egymás mellett, vagy azt, hogy egyetértésben és harmóniában vagyunk?

 
26 komment
Címkék: pénz bunkó revans

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr7514891786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exilis 2019.06.13. 08:22:42

Ez de gyenge volt, iszom még egy kávét. Első.

Beátrisz 2019.06.13. 08:24:05

az viszont már nem a barátod hibája hogy még mindig vele vagy.

2019.06.13. 08:29:03

Magad fölé választottál, és időközben tovább csökkent a hátrányod. Az lenne a csoda, ha működne ez a dolog. A palid jóval jobb nőket is dughat, ha esze van meg is teszi.

Beátrisz 2019.06.13. 08:33:13

@Captain Admin: inkább maga alá választott egy gyökér pasit. ő ugyanis normálisan állt a kapcsolathoz. egy hibája a posztolónak hogy nincs elég önbizalma és nem hajította még ki a pasit.

2019.06.13. 08:53:34

@Captain Admin: teljes zagyvaságot írsz: ha a csaj maga fölé választott, akkor mitől csökken a köztük levő különbség, ha most még csak nem is dolgozik a csaj? Ettől inkább nő a különbség köztük a te mércéid szerint.

2019.06.13. 08:55:19

@Daenerys Targaryen: elírtam. Idővel tovább NŐTT a hátránya.

Rita Vrataski 2019.06.13. 10:19:39

Nem volt munkája hónapokig? Eltartatta magát veled, és még szórakozni is eljárt? Egy férfi nem tud akármilyen alkalmi munkát találni? De. Akkor nem járt a pofája? Nem tudom, hogy mekkora ász lehet, mit eszel rajta. Egy gerinces, igazi férfi az mindent megtenne hogy ne tartsák el, küzdene hogy találjon valami munkát, mégha alkalmi is. Te is tudod egyébként, hogy a negyvenes mentor faszi az csak kifogás, megmagyarázása a barátod viselkedésére. Magad ámítod, semmi köze sincs ehhez. Felmegy az agyvizem az ilyen élősködő "férfinak" nevezett szarkupacokon.

borzlány 2019.06.13. 10:53:58

Mostanában nem erőlteti meg magát a blogszerző, ez is harmatgyenge lett.

2019.06.13. 11:22:36

Sose értettem, hogy lehet elviselni az ilyen birka hapsikat. Ezeknél még a halkszavú kis nebáncsvirágok is ezerszer jobbak.

Te is lépj le minél hamarabb. Búcsúajándékként, meg persze a hálád jeléül, hogy pár hétig eltartott, csinálj neki egy ilyen képet/montázst, a pasid és az öreg fejével:

www.imgrumweb.com/post/BvkAaJBlnkO

Mielőtt bekeretezed, ragassz rá kis szívecskéket és írd rá, hogy Make love, not war.

Heinrich Spitzvogel 2019.06.13. 11:52:51

“Ruham is van eleg”

Ez az a kijelentes, amit notol en meg eletemben nem hallottam

2019.06.13. 12:20:20

@Heinrich Spitzvogel: fordítok..
Jövő hónapban leárazások, addig nem veszek semmit :D

Elementáris 2019.06.13. 16:18:13

"Ezektől eltekintve, hogy működik-e a kapcsolatunk...? - inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy mit nevezünk működésnek? - azt, hogy megvagyunk egymás mellett, vagy azt, hogy egyetértésben és harmóniában vagyunk?"

Lépj le, ez nem egy hosszútávú dolog...

Terézágyú 2019.06.14. 10:01:41

@Sally and Billy:
"Sose értettem, hogy lehet elviselni az ilyen birka hapsikat."

Birka???

Hát éppen arról van szó, hogy "ő egyre többet szajkózza azt, hogy ő tart el, és mennyire hálásnak kéne lennem, meg kéne csókolnom kezét-lábát ezért."

Ez elég negatív dolog (nagyszájú tahó), de mitől "birka"?

2019.06.14. 10:57:06

@Terézágyú: Nem tudom, neked mit jelent a birka, nekem azt, hogy irányítható. És a befolyásolhatóval ellentétben, akit érvekkel lehet meggyőzni, őket a minél tahóbb, primitívebb hangnemmel, uszítással, megmondóemberkedéssel:

"Azt is sejtem, hogy miért ilyen: lett egy új haverja, egy negyvenes faszi, akire úgy néz fel, mint egy mentorra. Párszor találkoztam vele én is, nagydumás, szabadszájú, amivel azt akarja kompenzálni, hogy egy gyökértelen senki. A párom imádja a cinikus, nőgyűlölő észjárását, meg az ehhez kapcsolódó eszmefuttatásait, amit előttem is simán kihoz magából. És a haverjai is isszák a „nagy öreg” szavait, amikor felhomályosítja őket a nőkről. .."

Lúdvérc 2019.06.14. 12:26:13

Mindezek a posztok abból a naiv elképzelésből születnek, hogy a jó párkapcsolat az valami olyan, ami jár mindenkinek, az az Életcél, és mekkora igazságtalanság, hogy megint elszaródott, egy köcsöggel/nárcisszal/pszichopatával találkoztam, stb, stb. Sajnos ez nem így van.
Egészen más, tudom kegyetlen perspektíva, hogy a kapcsolatok terápia jelleggel jönnek létre, az élet beléd akar verni valamit, minél jobban az első királyfis-királykisasszonyos narratíva szerint élsz, annál inkább fájdalmasan. Az az erő, amivel a másikat vonzzuk, sajnos nem egy rózsaszín kozmikus erő, vagy huncut angyalok tevékenységének eredménye, hanem anyánkat, apánkat keressük. Ha ők elkúrtak valamit gyerekkorodban (kb 99% valószínűséggel), azt a párkapcsolat fogja hangsúlyozni és a szemedbe vágni. Nem azért, mert az élet egy geci, hanem ellenkezőleg, ezeket az ember csak magának oldhatja meg és nem várhatja mástól a megváltást-boldogságot.
Ahogyan többen rávilágítottak, neked ez egy önbizalomat tanító terápia, mivel fiatalnak tűnsz, még úgy látszik nem verte ki nagyon a biztosítékot, tehát biztosan lesz még ismétlés, tehát látszólag feleslegesen írom ezeket a sorokat. De akinek már a szemét is kiveri, hogy ez századszor ismétlődik, és közben megöregedett, normális pár sehol, annál talán segít meghallani a vészcsengőt.
Tehát röviden: ha a sarkadra állsz és lépsz, kiállsz magadért, akkor ez a lecke lezártnak tekinthető, jöhet egy másik. Ha nem, akkor a következő egy még szopatósabb (és nem a jó értelemben) kapcsolat lesz. Tovább bonyolítja a képet, hogy az önbizalom, önértékelés természetesen nem varázsszóra és nem egy unalmas vasárnapi estén jutott döntésen múlik, hanem elég sokat kell dolgozni rajta, de kezdetnek megfelelő lenne, ha a srácot nagy ívben kirúgnád. Ezzel még jót is teszel neki, ugyanis neki meg te vagy a lecke, és egy ilyen váratlan húzással neki is van esélye, hogy elgondolkodjon.
Ötlet: ha ezek valóságának adsz esélyt, legközelebb próbálj olyan társat találni, aki nem hasonlít az apádra. Kivétel persze, ha ő volt a megtestesült fölre szállt angyal, minden kislány álma.
Ilyen az élet, jobb hozzászokni minél hamarabb.

Mrwolf 2019.06.14. 13:12:42

És a negyvenes pasi legalább jól dug?

Koshinae 2019.06.14. 13:32:00

Egy dolgot tehetsz: tipli

Almandin 2019.06.14. 21:23:40

Tipikus gyáva és befolyásolható pasi. Amíg szorult helyzetben volt, megalázkodott, de a párjával nem tudott emberséges lenni, amikor fordult a kocka. Másrészt egy beképzelt szélsőséges pofa is a befolyása alá tudta vonni. Nos, ha a barát náci lenne, akkor ő is azzá válna mellette, ha jehovista, akkor azzá, ha komcsi, azzá. Utálom az ilyen embereket.

sure_shot 2019.06.14. 22:03:30

Tipikus:D Ezt az egyoldalú, nyomokban valóságot tartalmazó negatív fikahalmazt kb százzal kell elosztani ahhoz, hogy megismerjük a valós helyzetet és az ekézett fél tényleges szerepét ebben az elbaszott helyzetben. Érzésem szerint a nőgyűlölő faszfej haver és a fölényeskedés ebben a formában csupán a fejedben létezik - egész egyszerűen sajnálatos helyzetedből fakadó frusztrációd éled meg ilyen formában.
Egyébként úgyis rég tele a búrád a csókával, úgyhogy abban a pillanatban amint adottak a körülmények azonnal dobbantani fogsz - ez már eldöntött a részedről, csak az időpont kérdéses. Mihamarabb kellene:D

kolomparlole1114 2019.06.15. 01:28:17

Nemtom mit nyavajognak folyton a csajok hogy milyen bunkó pasit választottak, hiszen ők választották! Nem tetszik? Minek választottad? Lehetett volna a normális bétát is, de neked a rosszfiú baszógép kellett. Hát annak meg mindig is csak egy kúrásra fogsz kelleni.

moonshadow 2019.06.15. 09:23:27

@kolomparlole1114: Azért mert pénztárca és kinézet alapján választanak, aztán az már hiányzik, hogy a faszi normális legyen.

kolomparlole1114 2019.06.15. 09:36:02

@moonshadow: Pontosabban: csak a baszógépek között szeretnének normálisat találni, nem a férfiak között. Értelemszerűen nem fognak, hiszen aki megteheti hogy válogasson a legjobb nők között, az nem fog 1 fűszálat se keresztbe tenni egy olyan kapcsolatért, ami ingyen is jön. 1. problémánál viszlát, jöhet a következő ringyó.

WendyR. 2019.06.15. 12:24:29

Drága!
Legalább dugni jól tud? Mert a többi téren nem kecsegtet semmi jóval, azt hiszem ezt nyugodt szívvel kijelenthetjük.

Felsőmocsoládi 2019.06.15. 16:59:52

Na, az itteni faszméregetők, egyik lúzer haverjának a picsogó nőjét olvashattuk.

Frh 2019.06.18. 11:55:30

@Lúdvérc: "anyánkat, apánkat keressük" Vagy pont az ellentettjét. Ha volt egy szar, nárcisztikus, önző, nem szerető anyja, akkor - amennyiben elég erős lett a fiú - nem ilyet fog keresni, hanem pont a normálisat.
Ugyanez lánynál is: nem egy alkoholistát fog keresni, ha az volt az apja, hanem egy jólelkű családapát - már ha tudatos nőről van szó.
Jó, tudom hogy ez csak kis része a mai magyar valóságnak, de ilyen is van.
Sokaknak ehhez pszihomókus kéne, de persze nem járnak oda, mert túl sokba kerül és különben is nem népszerű.

Lúdvérc 2019.06.18. 13:53:23

@Frh: Ha valaki az ellentétét keresi, az gyakran egy csapda vagy csak a ló másik oldala. Ugyan lehet, hogy csávó rá se tud nézni az alkoholra, de később kiderül, hogy drog/pornó/szerencsejáték függő. De nyilván ahogy írod, némi tudatosság-önismeret, pár év pszichológus után megtörhető ez a kerék és végre olyat vonz az ember, akit szeretne. Mert hát a keresés és a vonzalom két külön dolog. Keresünk valakit, de mást vonzunk, érzünk vonzalmat. Sajnos a vonzalom jó ideig csak egy édes méreg: mintha csak a elcseszett programok illata lenne, ami rabul ejti a másikat, sokszor sajnos szó szerint is.
süti beállítások módosítása