A féltékenység hátterében önbizalomhiány van

2019. augusztus 23. 08:37 - csajokespasik

A pasi lassan kezdi bevezetni a totális kontrollt, talán azért, mert csúnyán ért véget az előző kapcsolata, és nem akar semmi meglepetést. Az exe szakított vele, ami annyira megviselte, hogy még arra se maradt energiája, hogy az őt vigasztalni kívánó nőket visszautasítsa. Levélírónk most ennek a levét issza.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Kíváncsi vagyok, hogy ez egy mindjárt két éves kapcsolatnál elnyomásnak számít-e, illetve elfogadható-e? Én 27, ő 29. Ha szeretnék valamit tőle, akkor szó nélkül megteszi, ha kedve van hozzá, de még így is úgy alakítja, hogy ő legyen a középpontban, és a figyelmessége is akkor működik a legoptimálisabban, ha mások is látják, mert neki fontos, hogy tudjanak róla, ő mennyire jó hozzám.

Megbízik bennem, csak az olyan helyzetektől „félt engem”, amikor más férfiak szóba állnak velem. Mindig az ő igénye van a középpontban: ha órákat akarna beszélgetni, én épp akkor mennék aludni. Nem azt akarom, hogy mindig ő változzon, vagy alkalmazkodjon hozzám maximálisan, változom én is, csak milyen irányban?

Megkérdeztem tőle, hogy szerinte én min változtassak? Azt mondta, hogy annyival könnyítsem meg a dolgát, hogy beszámolok mindenről, ami velem történik. Arra gondolt, hogy más férfiakkal való kontaktusaimról... És ő megértő lesz... Mindenről részletesen kell beszámolnom, majd a végén bölcsen levonja a következtetéseket és tanáccsal lát el: kerüljem az olyan helyzeteket, ahol féltékenységre adhatok okot neki.

A féltékenység hátterében véletlenül nem önbizalomhiány van? Ő pedig már feszeget egy határt. Néha, amikor elegem van, beszólok neki, ő meg visszaszól, aztán nevetünk egy jót. Ennyi.

Előttem volt egy komoly kapcsolata, a nő szakított vele, amit annyira nehezen viselt, hogy önvigasztalásból belevetette magát a budapesti éjszakába: piálás, füvezés, bulizas, szex kb. bárkivel, stb. Aztán lenyugodott. Azzal viccelt, hogy ha akkor elveszi feleségül, épp most válnának. Csak hát ennek most én iszom a levét. Most már ő otthon nem iszik, ami azt jelenti, hogy kis mennyiség is megárt neki, akkor néha teljesen kifordul magából. Engem nem zavar, hogy előttem hány nő vigasztalta, a jelenre koncentrálok, de hogy ő most meg bennem nem bízik, bennem, aki még az életben soha nem csaltam meg senkit, az sok nekem.

Idővel elmúlik ez nála szerintetek, vagy csak fokozódni fog?

 
31 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr9115020848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PPK™ 2019.08.23. 10:12:21

Szerintem is egyre gázabb lesz a viselkedése, szóval hagyd ott a picsába, amíg még törött bordák nélkül megteheted.

El Amante 2019.08.23. 10:38:47

Nem fog elmúlni, ne reménykedj, sőt, ha már most ilyen kontrollt tart feletted, később teljes behódolást vár. Némi nárcizmust vèlek felfedezni benne, bàr kevés az infó róla.

God Harald 2019.08.23. 10:42:54

Az! Önbizalomhiányos kis fasz!

EGY a Queen 2019.08.23. 11:14:41

Ilyen nyomkövetővel kellene felszerelkezned,amin élővideókapcsolat is van,plussz egy vaginába helyezett érzékelő el,ami nála sípok,ha tilosban jársz..igazából ezekkel tudnád megkönnyíteni a dolgát. Akkor szegénykének tényleg nem lenne miért aggódnia.
De hiába minden tanács..egy önző ,rosszindulatú kis szuka vagy te is csak,mint a többi..

VOGAben 2019.08.23. 11:23:59

Új paklival kéne induljon a komoly zsuga de akit átbaszarintottak már abban sem bízik. Nem mindenkinek lételeme a kockázat. Pedig anélkül nincs siker általában. A nők a sikerük érdekében fejben lezárják a múltat, kalandot a főnökükkel az exek öccsével, bátyjával, haverjával stb... Fejben tiszta lappal indulnak neki. Erre elvárják a totális bizalmat. Nincs biztosíték semmire sem! Aki undormány életet élt(ffi,nő) az bármikor vissza is tér a korábbi tempójához. Össztársadalmi gebasz.

moonshadow 2019.08.23. 11:47:41

Biztos rengeteget kereshet az ipse, hogy ezzel együtt is megéri mellette maradnod.

2019.08.23. 11:57:52

"Feletted az ég,
Alattad a föld,
Benned a farkam"

PPK™ 2019.08.23. 12:12:48

@moonshadow: itt valószínűleg inkább a másik medúzásító ok az, ami bejátszik:

"belevetette magát a budapesti éjszakába: piálás, füvezés, bulizas, szex kb. bárkivel, stb"

Igen, aki a fővárosi éjszakában kb. bárkit megdughat, az a jóképű sunátorok ligájába tartozik. És még mellé ott van némi rosszfiús attitűd is, ami - mint tudjuk - még egy adag sunaszaftot csalogat elő a mindzsóból.

Ha a csávónak lenne még pénze is, akkor aligha kéne attól tartania, hogy lecsapják a kezéről Julcsit. Azért parázik attól, hogy lecsapják a kezéről, mert tudja jól, hogy a gádzsi 27, lassan el fog gondolkodni a családalapításon. Ahhoz pedig vajmi kevés az, hogy csak egy "Éjszaka császára" plakettet tud felmutatni.

exilis 2019.08.23. 12:40:59

A belevetette magát az éjszakába dologra mégis mi a bizonyíték. Lehet, hogy eljutott egyszer egy tinder randira, csak a csaj felé vetít. Ha egy olyan kapcsolatból dobbantott a pasi, ahol egyszer már átverték, akkor a következőben gyanakvóbb lesz, vagy mégis mit kéne tennie, full naivitással bízni, amikor ez egyszer már csődöt mondott? Nincs gond a féltékenységgel, csak azoknak szokott problémát jelenteni egy féltékeny társ, akik liánozni/félrekefélni szeretnének, a többiek hamar meg tudják győzni az egészséges embert, hogy nincs alapja a gyanakvásnak. Egyébként meg 28 vagy, ha egyáltalán akarsz az életben még gyereket, akkor szülni kéne, annál nem kell nagyobb bizonyíték a hűségre, és te se ilyen ostobaságokon problémáznál (na meg egyből kislányból anyává változnál, ami átrendezi egy kicsit a kapcsolati hierarchiát).

EGY a Queen 2019.08.23. 12:55:59

@Egy a KING: ööö..nem érzek semmit..biztos,hogy màn bennt van? O- :

PPK™ 2019.08.23. 13:29:57

@Egy a KING: hallod bro, jól gondold meg, hogy mit válaszolsz...

media.giphy.com/media/wVcNP3TnXbl84/giphy.gif

:-)

2019.08.23. 13:47:18

@PPK™: bro , bazdmeg, itt már alkotni sem lehet a művész énemnek, mert jön mindennap egy pinavirág, oszt zaklat az hüjeségeivel. Hogy lehet itt tiltani? Faszombamá'

EGY a Queen 2019.08.23. 14:02:01

@Egy a KING: szeretlek,Zsótti! Csak tégedet akarlak! Vegyed mán észre! Szökjünk meg! Tied vagyok örökké!

PPK™ 2019.08.23. 14:08:39

@Egy a KING: ja, persze... na jó, én nem vagyok kíváncsi erre a buzi blogra többet.

i.giphy.com/media/3o7btNRTJ700Vzmn5e/giphy.webp

2019.08.23. 15:17:08

@EGY a Queen: ettől féltem bazdmeg:)

Amúgy te tudod, hogy a bronak mibaja van, mé hisztizik?')

PPK™ 2019.08.23. 16:22:39

@Egy a KING: hadd drámázzon már az ember... olvassad el a poszt címét :-D

El Amante 2019.08.23. 22:35:38

@exilis: néha olyan jókat is tudsz mondani, de ez egy baromság. A féltékenység rossz, felesleges, romboló. Az ilyennek ne szüljön már, könyörgöm, akkor se, ha az összes petéje startra kész. Az meg egy röhej, h a gyerek miatt lesz valaki hűséges.

exilis 2019.08.24. 09:05:36

@El Amante: igazad van, hogy átsiklottam felette, hogy ez már két éves kapcsolat, ennyi idő alatt tényleg ki kellett volna alakulnia a bizalomnak. Erről el kellene beszélgetniük, nem csak visszaszólogatás szinten.

TheKillers 2019.08.24. 12:17:08

szerintem egy ambiciozus emberben normális a féltékenység, meg kellene beszélni a megoldásokat. pl nem magyarázkodni, meg dacolni hogy csakazértis, stb. hanem elmondani, hogy bébi téged szeretlek. A másik, hogy nem kell túltolni, ismerek olyan nőket akiknek tök normális, hogy a párjuk mellett eljárnak randizni, sörözni más pasikkal, meg hónapokig csicskáznak nekik, mert megkérték őket és nem tudnak nemet mondani, és ezt a fickó értse meg. van egy középút.

Almandin 2019.08.24. 13:05:53

@TheKillers: A féltékenység kis dózisban még normális lehet, de az érett lelkű ember már képes túllépni rajta. A posztban szereplő eset már nem normális. A férfi nemcsak nagyon féltékeny, hanem totálisan önző is (minden körülötte kell, hogy forogjon). Hosszú távon ebből semmi jó nem sül ki, én tutira nem engedném, hogy ennyire korlátozzon valaki.

Almandin 2019.08.24. 13:44:29

@Almandin: A féltékenykedés azért felesleges, mert aki el akar menni, félre akar lépni, az meg fogja tenni, megakadályozni nem lehet. Csak saját magát kínozza az illető vele. Másrészt a féltékenykedő ember maga riasztja el a párját, mert az állandó kontrolligény, gyanakvás a partner életét pokollá teszi, kiábrándító, egészséges ember előbb-utóbb menekülőre fogja.

El Amante 2019.08.24. 14:40:37

@Almandin: ezt teljesen adom, egészen közelről néztem végig egy ilyen kapcsolat kimúlását, csak fordított volt a helyzet, a nő volt betegesen féltékeny. Hozzáteszem, a pasi tényleg csalta egy idő után, de azt a poklot én nem kívánom senkinek, ami egy ilyen kapcsolatban van. Óránként telefonos csekkolás, bejelentkezés, szaglászás, zsebek átvizsgálása titokban, telefon átkutatása titokban stb. A melón kívül mindenhova ketten kellett menni, a haverokat, barátokat teljesen lekoptatta a nő, csak ketten, és csak otthon, hogy nehogy valahol a pasi rá tudjon nézni másik nőre, és persze nyomatta ő is a gyereket, h mikor már. A pasi időben kiszállt. Volt a nővel egy érdekes beszélgetésem, kérdeztem tőle, mi értelme ennek (telefonok stb), azt felelte, az, h tudja, mikor mit csinál. Kérdeztem, gondolod, ha hívod és épp egy másik nővel van, majd jól bevallja? Vagy a zsebében majd óvszert találsz? Erre felháborodva visszavágott, hogy munkaidőben nem hiszi, hogy meg tudná csalni (mit ad isten, a pasinak pediglen pont ott volt a szeretője), kérdeztem, akkor minek hívogatod óránként? Erre nem tudott mit mondani. Mondjuk, sztem ő már beteges volt. Nem tudok róla a szakításuk óta, de végignéztem a folyamatot, és ez egy öngerjesztő folyamat, minél jobban féltékeny vki, annál jobban hajtja a másikat a 3.-hoz.

gorgo 2019.08.24. 15:25:22

Valószínűleg fordított az ok és okozat.
Nem azért lett ilyen, mert az előző nő hogy elbánt szegény csacsi fiúval, hanem felette is kontrollt és egyéb fent felsorolt tipikus nárcisztikus viselkedésmódokat gyakorolt. Az elődöd elmenekült.
Javaslom, tedd ezt te is.
Olvass (pl. Nárcisz kertész blog)!

Almandin 2019.08.24. 16:02:02

@El Amante: Valóban így van, ez egy öngerjesztő dolog. Pont azt idézi elő a betegesen féltékeny személy, amitől a legjobban retteg." Ne fesd az ördögöt a falra, mert még megjelenik"-igaz a mondás.
De az is igaz, hogy kettőn áll a vásár. Csak azzal lehet eljutni egy kontrollszintig, aki hagyja magát. Ismerősöd hatalmas hibát követett el, hogy óránként bejelentkezett, meg hagyta, hogy a nő ilyen sűrűséggel hívogassa. Én szerencsére nem rendelkeztem soha ennyire féltékeny partnerrel, de ha valaki ilyennel próbálkozott volna, közöltem volna vele, hogy óránkénti telefonálásra egy normális felnőttnek nincs szüksége, akármennyire is szerelmes, mert normálisan dolgozni, élni se lehet úgy. Ha erre cirkuszol, veszekedni kell egy sort, aztán vagy megérti és leszokik róla (sok zsarnokoskodási kísérlet csírájában elfojtható, ezt sokan nem tudják), vagy ha tovább erőszakoskodik, azzal bizonyságot ad arról, hogy nem lehet normálisan élni vele, és legalább hamarabb megszabadul tőle az ember.
Munkahelyen is valóban meg lehet valakit csalni, mert sok helyen vannak olyan helyiségek, ahol be tudnak egy-egy negyedórára zárkózni. Pl. egyik rokonomat kezelték sokáig kórházban. Volt egy nőcsábász orvos az osztályon, nyílt titok volt, hogy az egyik orvosnő a főszeretője (mindkettő házas volt), de több nővérke is tagja volt a háremnek. Nos, egyszer a betegek a folyosón várakoztak, a doki meg a doktornő bezárkóztak az egyik szobába és munkaidőben szexeltek egyet, ki is hallatszott, a betegek hallgatták a kéjzajokat. Negyedóra múlva kijöttek és dolgoztak tovább, mintha mi se történt volna.
Van, hogy a kontroll és a beteges féltékenység a kultúra része is lehet. Az araboknál a csador és a nők őrzése pont erre szolgál. A kórosan féltékeny emberek legszívesebben itt is kulcsra zárnák a párjukat és otthon is bekameráznának mindent.

Almandin 2019.08.24. 16:17:39

@gorgo: Azt a blogot én is ajánlom. Bennem is felmerült a poszt olvasása során, hogy kórosan nárcisztikus lehet a pasi, de azért nem írtam, mert akkora divat lett a nárcisztikusozás, hogy már nem lehet komolyan venni egy kommentben.

_B_ 2019.08.24. 17:10:27

a lényeg lemaradt, vajon flörtölget-e, félrekúrogat-e a poszterina? mennyire ad alapot a féltékenységre?

Almandin 2019.08.24. 17:26:06

Ezt nem tudjuk. Jobb képet lehet kapni egy kapcsolatról, ha a másik fél véleményét is meghallgathatjuk. Bár akkor is igaz, hogy az igazságot csak a pár tagjai tudják (vagy még ők se).
süti beállítások módosítása