Gazdagnak születni kell

2020. június 10. 08:48 - csajokespasik

       

               Az anyagi különbségek ugyanúgy véget vethetnek egy kapcsolatnak, akár a nagyon eltérő személyiségjegyek. Posztolónk tapasztalatból tudja, hogy ha bárki belevág ilyen feltételek mellett egy kapcsolatba, ott mindig két külön világ lesz, külön nyaralásokkal, lemondásokkal és különböző értékítéletekkel.          

 
       

                Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Egy hasznos tapasztalatot osztanék meg Veletek. 34 éves vagyok és magam példáján meg barátaim példáján (elhalasztott esküvők, nem egy cél felé tartás) is okulva kijelenthetem, hogyha nem vagytok azonos anyagi és társadalmi szinten, az mindig konfliktusokhoz és végül szakításhoz vezet.

Még régebben jöttem össze egy lánnyal, aki jóval gazdagabb családból származott, más társadalmi rétegből is, mint én. Eleinte ez nem volt probléma, nem is érzékeltük a különbséget, engem nem zavart, nem érdekelt. Na de aztán jöttek a költséges hobbijai, az utazások, helyek (rendszeres fesztiválozgatások), ahova nem tarthattam vele mindig. És az nekem is kínos, ha azt mondom, viszlek egy olcsóbb helyre. És a folytatás már kitalálható. Sajnos hiába mondják, hogy sem a státusz, sem a vagyon meg a családi helyzet nem számít, ha a szerelem megvan.        

       

               A szerelem egy darabig van, aztán szépen lassan előtűnnek a különbségek. A szülei csak addig fognak rád mosolyogni, amíg azt nem látják, hogy komolyodik a kapcsolat, aztán már közbelépnek. És amikor azt mondja a kedvesed, hogy nem baj, ha nem tartasz vele x helyre nyaralni, van sok haverja, aki el tud vele menni, az neked is rossz. Mindezt nem bántásból mondja, hanem puszta tényközlésként, nem is tűnik fel neki, miért bánthat ez mégis. Én is kellemetlenül éreztem ezek miatt a különbségek miatt magam.

Tudomásul vettem, hogy ő hozzászokott egy életszínvonalhoz. Neki soha nem lesz problémája, de az sem jó, ha ő megpróbál leadni valamit az igényeiből miattam. Ha úgy gondolkodom, hogy egyszer úgyis találok majd jól fizető munkát, akkor sem tudom felvenni vele a versenyt. Gazdagnak általában születni kell, ahogy átlagbélának is.

Ha bele is vágtok, mindig két külön világ lesz, külön nyaralásokkal és különböző értékítéletekkel, a FB-on megélt barátságok meg annyit érnek, mint az ugyanott megélt szerelmek.          

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr7015772026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása