Nem minden nő szereti a domináns pasikat

2021. augusztus 12. 07:39 - csajokespasik

„Tudom, hogy különbség van az erőszakos és a domináns kategória között, de gyakran együtt jár a kettő” – Ám Posztolónk nem emiatt nem kedveli a macsókat, hanem mert egyszerűen nem a zsánere ez a típus. Azt, hogy ki válik dominánssá egy kapcsolatban, nem beszélik meg a felek előre, ez valahogy folyamatában bomlik ki.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Kedves blog,

korábban olvastam egy cikket valahol, és ez indított némi töprengésre. A cikk azt fejtegette, hogy tulajdonképpen a nők szeretnek alárendelve és irányítva lenni (néha elnyomva is)... Mert ilyen a természetünk. És ezért a többség domináns férfiakat keres. Akár tartósra is. Hát akkor én lennék a kivétel. Eddig szerencsés netes ismerkedéseim voltak, de a tipikus szuper-alfahím-megamacsó engem sosem vonzott. Nem taszít, csak nekem nem a zsánerem. De megértem, akinek ez bejön. Amúgy létezik passzív dominancia is - én így neveztem el - döntsétek el ebből a példából, annak számít-e: együtt él a páros, este feljön a pasi haverja, másik szobában dumálnak, majd onnan tudja meg a nő, hogy szó nélkül elhúztak, amikor keresni kezdi. De sehol senki. És ennek a semmibevételnek különböző változatai.

Nekem egyértelmű, hogy nem minden nő szereti a domináns férfiakat. De a környezetemből kapásból fel tudok sorolni pár példát, olyat is, ahol a pasi évek óta szorongatja, kihasználja, alázza, és sakkban tartja a barátnőjét, de olyan nőket is ismerek, akik kijelentik, hogy kizárólag feminin férfiakat keresnek.

Biztos van olyan is, hogy a nő domináns, a férfi meg alárendelődik, mert ez izgatja, vagy mert rossz volt a gyerekkora, vagy elviseli, mert rég nem volt senkije, számos oka lehet. Tudom, hogy különbség van az erőszakos és a domináns kategória között, de gyakran együtt jár a kettő. Olyan férfival semmi bajom, akinek a dominanciája abban nyilvánul meg, hogy előzékeny, megvéd, kiáll értem, aggódik, kicsit féltékeny is lehet, hogy érezzem, érdeklem még.

Az erőszakos: ordibál mindenért (mások előtt is), karkitekerések- rángatások, elmebajos féltékenység. Ez CSAK erőszakos, dominánsnak nem nevezném, ettől még lúzer is lehet, akin más körülmények közt mindenki átgázol, és így kompenzál.

Sok olyan nő van, aki nem bírja elviselni, ha nem a férfi – illetve, ha a férfi nem - dominál. Nekem inkább olyan korszakaim voltak, amikor minden apró irányításnak tűnő gesztust nehezen vettem. Úgy éreztem, nem hagy lélegezni.

Zárógondolatként: Szerintem ez úgy működhet jól, hogy nem megbeszélik, hogy ki lesz a domináns, mert olyan nincs, hanem a maga folyamatában kialakul majd, amikor látszanak az irányvonalak. Olyan biztos nincs, hogy egy este alatt megváltozik valaki, és hirtelen új igénye támad.

 
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr8416657284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reactor 2021.12.12. 19:00:55

Tökmindegy - olyan férfiban is bőven leltek problémát mindig, aki nem egy Sztálin típusú zsarnok, és nem dominál le titeket. Aki keres, az talál, ugye...
süti beállítások módosítása