Zavar, hogy már nem kedveskedik nekem

2021. november 25. 07:38 - csajokespasik

„Egyszer simán azt mondta, hogy hosszútávon nem tudná, mit is akarjon tőlem. Ha azt mondom, szeretlek, arra az a bejáratott válasz, hogy oké” – Ha egy frissnek mondott kapcsolat már az elején ellaposodik, joggal érezheti úgy a barátnő, hogy el van hanyagolva. Viszont ha a pasival egyáltalán nem lehet beszélni mélyebben, akkor nem érdemes ezzel a vonattal tovább utazni.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

24 éves nő vagyok. Mi úgy jöttünk össze, hogy eleinte barátságnak indult, többször nála is aludtam, és akkor zúgtam bele igazán, mert sosem próbálkozott. Aztán ténylegesen is összejöttünk. Nem élünk együtt, de néha nála töltök napokat. Nem rég jöttem csak rá, mennyire nem is ismerem. A családjának először be se akart mutatni, aztán amikor megtörtént, rájöttem, hogy én ennek a családnak nem is akarnék a része lenni annyira, nem akarok beépülni közéjük, ők egészen más világ. Ha kimaradok a családi összejövetelekről, az nekem nem nagy tragédia: valahogy mindenki levegőnek nézett, én meg szótlanul néztem végig ezt az egészet.

Van, hogy egyáltalán nem keres. Semmi aktivitás. Viszont ennek a másik pólusa, hogyha valamiért mégis felhív és nem veszem fel azonnal, akkor abból problémát csinál (már „ránevelt” arra, hogy késő délután egy bizonyos időpontban beszéljünk, és akkor okvetlen érjek rá).

A szexuális együttlétek kivételével szinte semmi közös élményünk nincs. Így akár szimpla szexkapcsolatnak is elmenne az egész. Nekem azért sokat mond, ha kiderül, mennyit akar látni belőlem valaki. Olyan is előfordul, hogy megkérdezem valamiről, és egészen mást mond, mint korábban. Nyilván minden kapcsolatban vannak rossz periódusok, de amikor ugyanúgy ismétlődnek, az már komolyabb ügy.

Egyszer simán azt mondta, hogy hosszútávon nem tudná, mit is akarjon tőlem. Ha azt mondom, szeretlek, arra az a bejáratott válasz, hogy oké, vagy én is. Inkább nem is mondom már. Nem csak sérelmeket tudok felsorolni, nyilván ha csak az lenne, gyorsabban döntenék, nem is sajnáltatni akarom magam most, csak tisztábban látni. Attól félek, hogy csak elvan velem, és neki egész mást jelent egy kapcsolat, vagy az, hogy valaki szereti.

 

Az már kiderült, hogy nem én vagyok neki az első, ott a melója, a család, meg a barátai. Azt nem állítanám, hogy az a baj, hogy nem ismertük ki egymást korábban, hiszen még viszonylag az elején vagyunk, a folyamat még tart. Még bármi lehet. Nem tudom, hogyan készítsem elő a terepet egy mélyebb, értelmes beszélgetéshez, ha ő ezeket igyekszik kikerülni. Néha úgy érzem, nekem kell visszafogni magam, nem lehetek annyira érzelmes, amilyen szeretnék. Ő már nem mond olyan kedvességeket, mint az elején.

Simán lennék lelkesebb, ha lenne értelme, ha befogadná. Vannak olyanok, akik a szeretlek szót azért nem használják sűrűn, hogy ne kopjon el, ne veszítsen a jelentőségéből, de nála nem hiszem, hogy ennyi lenne a magyarázat, nincs annyit használva. Ő más érzelmeit tekintve sem annyira lobbanékony.

 
16 komment
Címkék: elhanyagolva

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr1516764594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

||| 2021.11.25. 08:49:47

Az _ember_ _nem_ _változik_ (pont)
(Néhány durva traumás eset során történhet ilyesmi esetleg, de alapesetben az alaptulajdonságok, és a adottságok csak nagyon minimális mértékben változhatnak. Az, hogy valaki kényszerből olyasmit csinál, amit nem akar, az nem megváltozás, és nem is old meg semmit, csak időlegesen veri át magát.)
Reménykedni persze lehet, így (nem)működnek a párkapcsolatok, és az élet is! :D

nOniCk 2021.11.25. 10:01:52

Őszintén beszéld meg vele, hogy mire van szükséged, hogy szeretve legyél. Ha nem tudja, vagy nem akarja megadni, akkor lépj le, fiatal vagy még nagyon, hogy megelégedj ilyen hiányérzetekkel. Ha a váltogatás végén (10-15 év) múlva sem értél még révbe, akkor egy kismacska/kutya is sok örömet okozhat. Ráadásul azokat idomíthatod is, nem úgy mint a semmirekellő férfiakat. :D

Olasz Bazsa 2021.11.25. 10:23:42

Ha belesimul az általad óhajtott szerepbe, elkezd az elvárásaidnak megfelelően viselkedni, na pont akkor fogod megunni. Jössz majd neki a "nincs már az a szikraaa tudoood" szövegekkel és csalódottan lelépsz.
@nOniCk : Persze, meg lehet öregedni kutyával is, bár egy emberi társnak azért vannak előnyei. Például, ha betegen az ágyat nyomod, a társad melléd fog tenni egy tányér ételt és elmegy neked a gyógyszertárba. A kutyád nem fog.
Nézzél szét: ennyi egyedülálló, gyerek és férfipótlék gyanánt kutyát tartó szingli csaj még a történelemben nem volt. Pedig csak bele kellene nézni otthon a tükörbe, majd újragondolni a holdig érő elváráslistát. Fel kellene tenni a kérdést, hogy ő maga ezzel párhuzamosan mit tudna nyújtani a kapcsolatba? Mert ha csak a lába között lévő szervet kívánja bevinni hozzáadott értékként, abból csak egy újabb kutya lesz...

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.11.25. 10:31:13

"Mi úgy jöttünk össze, hogy eleinte barátságnak indult, többször nála is aludtam, és akkor zúgtam bele igazán, mert sosem próbálkozott."

Na hát ez az, ezért nem voltam sosem sikeres a magyar nőknél :D

||| 2021.11.25. 14:03:07

@nOniCk:

"Őszintén beszéld meg vele, hogy mire van szükséged, hogy szeretve legyél."

Nemá. :D Ez nem alap lenne?
Igazából ha valakinek ilyet mondani kell, akkor számára az kényszer lesz, mert ő nem olyan típus. Ha valakinek az a természetes ahogy ő szeret, az esélytelen, hogy átalakul a személyisége. Ha ez így működne, szinte minden kapcsolat megjavítható lenne.
Az őszinteség nem mindent old meg, sőt sok dolgon ronthat, ha nem is értik meg a felek, hogy miért.

MsIreneAdler 2021.11.25. 14:39:24

Már az elején sem próbálkozott a pasi, most meg látja, hogy ilyen minimális erőbefektetéssel is simán szaladsz utána, mint a pincsikutya, még kevésbé fogja törni magát. Még meg is mondja, hogy hosszútávon nem tudna mit csinálni veled... A család is ezért nézett levegőnek, nem vagy fontos. Kár itt beszélgetni a nemlétező érzelmekről, változni nem fog semmi. Ha nagyon erőszakoskodsz, max hamarabb mész a levesbe egy vállrándítás kíséretében. Fogalmam sincs, miben reménykedsz, de én a helyedben nem pazarolnék több időt erre a srácra, ha komoly kapcsolatra vágynék.

nOniCk 2021.11.25. 15:21:52

@Olasz Bazsa: irónai volt, a :D ezek szerint nem elég detektálni.
@|||: Hát az emberek nem egyformák, úgyhogy őszinte beszélgetés nélkül mehet a találgatás, hogy vajon mire vágyik a másik. Fiatalon ez jó mókának tűnik csak sok a felesleges félreértés, meg csalódás, úgyhogy később bölcsebb lesz az ember. Jól látod, ideális esetben elég sok kapcsolat megjavítható lenne. :) Őszinteség, önismeret, intelligencia és elfogadás szükséges a dologhoz.

Rubasov et. 2021.11.25. 16:35:58

Aki alfázik ráfázik. - Ősi dakota közmondás.

Amiket leírtál annak alapján elég egyértelmű, hogy hol van a kutya elásva. A "párod" (dugópajtid), alsó hangon 3 kategóriával jobb hapsi, mint amilyen nő te vagy. Ezért csaholsz utána a nyilvánvaló tények ellenére is, ahelyett hogy keresnél egy olyan férfit, akinek szintben jó vagy. Persze ez sajnos nem fog már menni neked, mert a szintbelövés már megtörtént, így amikor a csávó megun, akkor te újra nálad 3 kategóriával jobb csávók között fogsz nézelődni, amíg persze el nem jön a bűvös 30, mert után már sajna egy laza pippantásra sem fogsz kelleni nekik.

Jó tanácsot itt nem igazán lehet adni, mivel a mércéből nem fogsz már engedni így végül a szingliség vár reád is, ugyanúgy mint sok hasonló sorstársadra.
Jó hír az, hogy a 30-as, 40-es sőt újabban már az 50-es szinglikre egy egész (szórakoztató) iparág épült, így legalább unatkozni nem fogsz.

||| 2021.11.25. 16:38:52

@nOniCk:

"Jól látod, ideális esetben elég sok kapcsolat megjavítható lenne"

Hát én ilyet nem látok, és pláne nem gondolom. :D
Szerintem a kapcsolatok döntő többsége alapból hibás, ezért nem is javítható meg. Legalábbis a válási statisztikák, és az egyéb kapcsolati problémák (mint pl. ezen a blogon is látható), szakítások alapján, de akár a megmaradó kapcsolatok minőségén is látszik. Ezek szerintem kétségtelenül a tapasztalatlanság, és a sok egyéb hiányosságok miatt vannak, amiknek a változását én esélytelennek látom, a jövőre nézve meg pláne. Persze ez régen is így volt.
Ehhez még hozzájön, hogy a megszerzett tapasztalatok önmagukban semmit sem jelentenek, mert a döntő többség fel sem tudja dolgozni, és megy bele a következő hasonlóba.
Ráadásul a korral változik a motiváció is, ennek egyik eredménye, hogy kb. 40-45 felett a párok külön életre vágynak, és egyre több a hétvégi "szórakozzunk együtt" jellegű kapcsolat, az együttélés kizárásával, mert az "úgyis csak elrontaná az egészet". :) Szóval a legtöbben azt se tudják egész életükben, hogy miért nem sikerült nekik a jó párkapcsolat, de azt sem, hogy egyáltalán kit keresnek.
Ezért tartom én teljesen hibásnak a sok életmódtanácsadói, pszichológiai maszlagot, hogy mit tegyenek, hogy tartós legyen a kapcsolatuk. Ezek univerzálisan mindenkit egyformának gondolnak, pedig pont az emberi különbözőségek miatt van az összes probléma. Pont a rossz kapcsolatban maradás technikáit erőltetik, aztán semmi sem lesz belőle.
Persze mivel az emberek meg olyanok, amilyenek, ezért minden marad a régiben, én is max. a problémák okát tudom elmondani, de megoldás meg arra sincs. :D

Örömhernyó 2021.11.26. 06:07:09

Mentél utána, megállt neked, felvett, mentek egy darabig közösen, aztán majd elváltok. Nincs ebben annyi, amennyit bele akar látni a posztoló.

Volt nekem is ilyen csajom, aki loholt utánam, bemutatott a családjának, aminek én abszolút nem akartam részévé válni, azt hittem az a tisztességes dolog, hogy ha már dugunk, akkor elmegyek családlátogatásra hozzájuk. Nem kellett volna, levegőnek lettem nézve, semmi közös téma a szülőkkel, van ami jobb, ha megmarad szexkapcsolatnak.
Mert annak tökéletes, jó a szex, de semmi más nem működne. Akkor jön a nagy csalódás, ha az egyik fél többet akar és nem talál viszonzásra.

A posztoló ne akarjon olyat, amit a paisja nem ad önként (szerelmes szavak, elköteleződés).
Meglennének egymás nélkül is, ez az igazság, ezt a pasi tudja, a posztoló meg nem meri elhinni, hogy csak ennyi (jó szex) van ebben a kapcsolatban, mert ha így végződik, akkor ő átverve érzi majd magát.

kenyércsücsök 2021.11.26. 14:30:03

@Rubasov et.: Ezt minden egyes női sirám alá leírjátok.

kenyércsücsök 2021.11.26. 14:33:55

Poszter,
"A szexuális együttlétek kivételével szinte semmi közös élményünk nincs. Így akár szimpla szexkapcsolatnak is elmenne az egész."

Mert az is. Nem akart bemutatni a családjának, nem keres, a "szeretlek"-re csak hümmög, totál egyértelmű: jó vagy egy-egy dugásra, amíg nem talál jobbat.
Ez a nyers igazság.
De a fentieknek el ne hidd, hogy neked már reszeltek, és harminc macska társaságában fogsz felfordulni. Jön majd jobb, méltóbb partner.

Szalay Miklós 2021.11.26. 18:05:15

Egy írás, mely jól összefoglalja, hogyan működik a szerelem, szeretet és barátság:

egyvilag.hu/temakep/054.shtml

Ajánlom különösen a 4-es pontot, a szerelem tényezőiről, itt:

egyvilag.hu/temakep/054.shtml#p12

within 2021.11.26. 21:21:31

"többször nála is aludtam, és akkor zúgtam bele igazán, mert sosem próbálkozott."

Szerintem itt a baj, mert ha egyszer vagy talán kétszer akkor még oké de ha többször mint 2< akkor már csak barátként talált rád vagy, hogy legyen valaki... a beszélgetésnek semmi értelme, mert beszélgetni szoktatok gondolom ha kettesben vagytok és akkor úgy is ki fog derülni...

szeme közé, laposan! 2021.11.28. 12:54:29

@Örömhernyó: kiváló, mint mindig. Egyben mindenki tudna egy hasonló sztorit magáról, amit akkor pont nem így látott, és sokáig nem értette utána, hogy mi volt a baj... Pedig bizony sokszor a mélynek és komolynak hitt kapcsolatok a jó dugás szintjén vannak csak (esetleg kis plusz, de csak pár %, tényleg). Szóval, ja, az analízist nem véletlenül tanítják csak főiskolán. :)
süti beállítások módosítása