A nőkért mindent (egy bizonyos határig)

2022. április 19. 07:29 - csajokespasik

„A saját elveimről senkiért nem tudnék lemondani. Nem akarok belerázódni valaki életébe, és fokozatosan megtanulni, minek milyen következménye lesz” - Posztolónk nem hisz benne, hogy a barátnő megtartásának egyetlen útja a papucs életmód, mert attól, ha valaki csak bólogat, a határozott férfi kép megszűnése várható.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok! Azt figyeltem meg pár velem egyidős férfi haveromon, hogyha évekig nem volt nőjük, és hirtelen szert tesznek egyre, onnantól átmennek pincsibe, és szó szerint mindent megtesznek azért, hogy ne szakítsanak velük. Minden alkuba belemennek. Onnantól elérhetetlenek: ha pl. a barátnő épp arra utasítja őket, hogy ne járjanak el a haverokkal, akkor nem járnak, és kész - ez többnyire így történik. Valószínűleg egyszer kell csak neki szólnia. Ha én sose tudnék ilyen megalkuvó lenni, akkor most én vagyok a normális, vagy inkább a nem normális?

Volt egy ismerősöm, akit 4 éve nem láttam, biztos vagyok benne, hogy lebeszélte rólunk a Barinő. Teljesen megváltozott, mert régebben olyan meredek véleményeken volt, hogy a házasság a legnagyobb marhaság, és gyereket sem akar, mert ha autista lesz, vagy sérült, vagy bármi ilyen, akkor elsüllyedne szégyenében... (nem azért, mintha egyet értenék ezekkel, csak a kontraszt végett írom le) Ehhez képest most olyan stílusú fotókat tolnak együtt a közösségin, amikről régebben ő jelentette ki, hogy hányadék kategória, és olyan nyálas szavakat használ (főleg ünnepekkor), amikről üvöltenek, hogy nem az övéi. Betörték - hogy előnyére, vagy hátrányára, az szerintem még kérdéses.

Engem is próbáltak így irányítani, de amikor azzal fenyegetett be a kedves, hogy jó, akkor ő most visszamegy az exéhez, azt mondtam, okés, menjél, hajrá. Ment is. Be kellett volna csicskulnom ettől? Ez a megfelelő módszer? Amelyik nő így sakkozik, az magát is becsapja, és aki zsarolásban nem tudja visszafogni magát, az nem is szereti igazán a párját, csak birtokolja, mint egy drága táskát.

Mindezt úgy mondom, hogy tudom, hogy az sem jó, ha semmi konfliktus nincs egy kapcsolatban, de ha az idomítás ilyen szinten megy, ott el se jutnak egy normális körülmények közt adódó konfliktusig, mert a pasi csak bólogatni fog, és akkor később abból lesz a problémája a hölgynek, hogy jaj, már nem férfias, papucs lett.

Van olyan kiéhezett férfi, aki inkább hamar belerázódik és megtanulja, hogy bizonyos dolgoknak következménye van, alkalmazkodik a Jutalmazás / retorzió- rendszerhez. Ha jól viselkedsz simi és jutifali, ha nem, akkor jön a fenyítés meg a zsarolások. Majd megszokod. Észre lehet venni, hogy ez nem az egymáshoz alkalmazkodásról, hanem az egyeduralomról szól, ez a bajom. Viszont ha két ember sok dologban különbözik, ott nem nagyon lehet alkalmazkodni ÉS NEM IS KELL! Mert ezek a nyilvánvaló jelek arra, hogy nem illenek össze. Később az idő fogja ezt beigazolni és egy gyűlölködő válóper. Szóval, szerintem az érzelmi nyomorékság kezelhető, csak időben kell felismerni.

A saját elveimről senkiért nem tudnék lemondani. Nem akarok belerázódni valaki életébe, és fokozatosan megtanulni, minek milyen következménye lesz. Ebből a szempontból nem vagyok formálható, sajnos szeretem a józan gondolkodást és az egyenlősdit. Egymagam is meg tudom ítélni, minden kisegítés nélkül, hogy mi az, amit egy párkapcsolatban önállóan meghozok, adok vagy épp korlátozom magam benne. De a magamtól a kulcsszó.

Ha arra irányul az egész, hogy segítek a másiknak, tisztelem a magánszféráját, a tulajdonát, az teljesen más, mert az együttműködésről szólna. Mert szeretem és tisztelem a másikat, nem pedig azért, mert kiköveteli tőlem. Amikor egy kapcsolat elején úgy érzem, hogy a betanulási szakaszban vagyok, meg próbaidőszakon, az már nem kedvező előjel.

András

 
10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr6917810941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_krampampuli_ 2022.04.19. 11:07:53

Kedves András, ha eddig nem tudtad, akkor most elárulom: amiről írsz, az nem kirívó eset, hanem a standard. Matriarchális társadalomban élünk: ha eddig nem vetted észre, akkor eszmélj most rá.
Ráadásul erről nem a nők tehetnek elsősorban, hanem mi, férfiak.
Az elképesztő mértékű lustaságnak, gondolkozni nem akarásnak ez lett a következménye.
A megoldást én sem tudom. Úgy látom, hogy olyan játszmák ezek, ahol nincsenek nyertesek, csak vesztesek. Ez a nőknek sem jó hosszú távon, úgy sejtem.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.04.19. 12:10:44

I thought love was only true in fairy tales
Meant for someone else, but not for me
Love was out to get me
That's the way it seemed
Disappointment haunted all my dreams

Then I saw her face, now I'm a believer
Not a trace, of doubt in my mind
I'm in love, I'm a believer
I couldn't leave her if I tried

MsIreneAdler 2022.04.19. 13:50:26

@Puerto Prince:
And I would do anything for love,
I'd run right into hell and back
I would do anything for love,
I'll never lie to you and that's a fact

But I'll never forget the way you feel right now,
Oh no, no way.
And I would do anything for love,
But I won't do that
No I won't do that

:))))))
(és köszi, most ezek mennek a fejemben:)

MsIreneAdler 2022.04.19. 14:06:25

Szerintem itt egy picit megint össze lett mosva az alkalmazkodás és az önfeladás, bárhogyan is magyarázza ezt András. Ha a kedvére teszel valakinek akit szeretsz, az nem pincsiség. Ha szívesebben dugja valaki esténként a nőjét mintsem a haverokkal lógna, az nem papucsság (hiába szeretnének az irigy/szar párkapcsolatban élő haverok ezzel nyomást gyakorolni.)
Vannak olyan férfiak, akik kifejezetten igénylik, hogy mindent mondjanak nekik, mit hogyan csináljanak, míg ők egy amolyan második tinikort élve elvannak a basáskodó nő mellett. Aki ilyen pasit szeretne, bőven akad választék. Aki meg nem, nos az megszívta.

antisocialnetwork 2022.04.19. 16:34:21

Úgy látom vége az ünnepekenek, újabb írást kellett leadni hét első munka napjára.A barinő, az nőstény bárány? És rakjatok már ki újabb fényképeket! Unom, hogy mindig ezek akarnak csak ismerkedni. Az irományhoz meg hány éves a költő? Olyat halott már, hogy változnak az emberek? És azt hogy a p.na a legnagyobb hatalom?

Real_Time 2022.04.20. 07:50:34

@_krampampuli_: Egyénileg vannak megoldások ahogy ezt az állítólagos András is látja. De csak ott lehet elkezdeni, mások életén vagy döntésein nyilván nem tudsz változtatni.

shakespeare 2022.04.20. 10:06:17

több generáció jutott ilyenből, amikor működtetni akartam a kapcsolatot, családot és megtettem amit lehetett, egyszerűen annyit fogtak fel az önző sorvadt agyukkal, hogy az idomítás jól sikerült és lehet fentebb tekerni az önzést,
manipulálást, már csak abban volt verseny hogy melyik generáció érvényesítse jobban
a szarháziságát....

nyilván tönkrevágták a kapcsolatot
(minél több adományra a nagyobb lerablás mint válasz nagyon rövid távú eredményt hoz,
lásd mai házasságok kérészélete)
nincs visszaút onnan, hogy egyértelmű a megjátszott álkapcsolat
illetve, hogy annak nyomorult kihasználása a legfontosabb neki

Reactor 2022.04.20. 17:33:32

@antisocialnetwork: A pina messze nem a legnagyobb hatalom. Akiknek semmi önuralmuk nincs, és pusztán ösztönvezéreltek, nekik persze igen. De hidd el: van élet a pina után is, ahogy előtte is volt. Adott esetben még boldogabb is lehet az az élet.
süti beállítások módosítása