Van, aki hivatásszerűen ismerkedik módos férfiakkal

2022. július 28. 07:44 - csajokespasik

       

               „Ha a szerelmet is lehúzzuk az üzleti szempontok és a materializmus szintjére, az csak a szexuális izgalom fakulásáig fog tartani” - Egy tanulságokban bővelkedő gigaposztot kaptunk, amibe elég sok téma lett sűrítve. Megtudhatjuk többek közt, hogy az empátia teljes hiánya a kapcsolatok összes területét rosszul érinti, mert ha egyesek óriásira fújt egóval vágnak bele egy párkapcsolatba, a másiktól fogják elvárni, hogy az jó legyen.        

 
       

                Fedezd fel és használd!  Ha lazán ismerkednél, barátkoznál, de nyitott vagy egy kis extra kényeztetésre is, akkor a Barátság Extrákkal kapcsolat passzol hozzád. Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

A legtöbb párkapcsolat, vagy épp munkahelyi, vagy akár családi kapcsolat problémáinak fő okát arra a meggyőződésre lehetne visszavezetni, hogy biztosak vagyunk benne, mindig nekünk van igazunk. Nem arra célzok, hogy mindenben engedni kell, mert az alázat és a megalázkodás nem ugyanaz. A megértés viszont rokonértelmű az együttérzéssel. Elvesztettük magunkban a klasszikus emberi tulajdonságokat a józan ésszel együtt. Mit is hiányolok? Példáimon keresztül mutatnék rá: Volt egy barátom, akivel nem tartott sokáig, mert idővel durva megjegyzéseket kezdett tenni. Például beiratkoztam egy tanfolyamra, mire ő: „minek? Hogy okos legyél?” - Majd idióta hangon felröhögött. Aztán később meséltem neki, hogy mennyibe kerül majd anyám fogainak javítása, és olyan durva „poént” mondott erre, amit itt körülírva se idéznék.        

       

               Ezeket már nem tudtam elnézni neki. Ígéretesen indult pedig, de aztán előjött belőle a valódi önmaga, én pedig látni véltem a dolog szánalmas folytatását. Szakításkor még azt is mondta, hogy nekem inkább büszkének kellett volna lennem rá, hogy az övé lehetek...

Van persze torz látásmód a nők közt is: egy ismerősöm, aki már-már hivatásszerűen fordul meg férfiak mellett, kizárólag a tehetősek közt válogat. Neki mindegy, hány éves és hogy néz ki, mert egész más a célja. Nekem úgy dicsekedett mindazzal, amit férfiaktól eddig beszerzett, mintha valamiféle karriert futott volna, mint egy meglett üzletember, aki épp a befektetési portfóliójával villog. Akármilyen lett is a világ, és akármilyen kétségbeesett is legyen valaki, erre egyetlen nőnek sem szabadna büszkének lennie.

Ha nem a harácsolás, és az azonnali profit bármi áron lenne a cél, lenne rá időnk, hogy észrevegyük, emberek vagyunk, akiknek lelke is van, akár akarja, akár nem. Sokan a fejlődés jelének vélik a lélektelenséget, az aljasságot, az üzleti, hideg számításokat, de ezek csak egy egocentrikus világkép ismérvei.

 

Volt egy iszonyatosan szemét főnököm, nem is régen, kb. 5 éve. Az egyik kollégámnak hirtelen meghalt az apja, és szabadnapot kért. Egy napot. Erre azt mondja neki, hogy oké, de másnap gyere, - semmi részvétem, vagy valami, mintha csak egy szimpla megfázást jelentett volna. És ennyi nem volt elég a görénynek, mert utána még nekünk dünnyögött, hogy úgysem fog feltámadni az apja akkor sem, ha egy hetet vesz ki, itt viszont szükség lenne rá. Egyáltalán nem értette, hogy mi a helyzet. Az együttérzés nála nulla volt. A profithajszolás teljesen embertelenné és pszichopátiásan érzéketlenné tette. Egy másik eset is volt: egy idősebb kolléganő, aki már 11 éve dolgozott ott, sztrókot kapott és ő csak az üzleti oldalát mérlegelte, hogy hogyan jár jobban: kirúgja most, vagy megvárja, míg felépül, hogy továbbra is ki tudja zsákmányolni őt, és neki ez mennyi kiesés lesz és mennyibe fog kerülni, és még poénkodott is ezzel, amin csak a közvetlen talpnyalói nevettek.

Nagyon sok ilyen lélek nélküli ember van, de akkor sem ők fogják előre vinni a világot, mert nem is tudnák. Ő is kompenzált, mert nem volt boldog, piált és szerintem szedett is valamit. Csak a párhuzam miatt hoztam fel ezt az „embert”, mert szeretnék belelátni az ilyenek szívébe, de talán nincs is nekik. Hipnotizálta őket a pénz, elvitték a józanságukat a grafikonok és a modern világ követelései, az érzékeik kielégítése és az azonnali, gyors és kockázatmentes haszonszerzés. A valódi összetartásnak, az önkontrollnak, a lojalitásnak és az őszinteségnek még sosem volt akkora jelentősége, mint manapság. Ha tőlem kérdeznék, az álláshirdetések mellett a társkereső hirdetésekhez is hozzá lehetne csatolni azt a rövid, de hasznos közleményt, hogy „a narcisztikus pszichopata elsőre megnyerő, és onnan ismerni fel, hogy nem ismerni fel, csak akkor, amikor már késő, ugyanis a lelki ferdülésének köszönhetően zseniális kaméleon.”

 

Mire van valóban szükségünk és mire nem? Az empátia teljes hiánya a kapcsolatok összes területét rosszul érinti, mert ha óriásira fújt személyiséggel mennek bele egy párkapcsolatba, a másiktól fogják várni, hogy jó legyen. Ha úgy érzik, ez nem jött össze, azt mondják, a másik a hibás és dobják, és még ők érzik magukat károsultnak. Ha a szerelmet is lehúzzuk az üzleti szempontok és a materializmus szintjére, az csak a szexuális izgalom fakulásáig fog tartani.

Sajnos a világ jelenleg morálisan abba az irányba tart, hogy egyeseknek jobban megéri nem becsületesnek lenni. Kinevetik az erkölcsi sémákat, senki és semmi nem tartja vissza őket, így a jövő társadalmát az ő utódaik fogják alkotni, szélhámosok és érdekemberek. Akik ma elszívják, amit tudnak, a holnap pedig minden járulékával együtt nem érdekli őket. A jelenlegi zavaros időszak sajnos pillanatemberek tömegét fogja kitermelni, akiket csak a bizonytalanságtól való félelem motivál mindenben és ez a tendencia a párkapcsolatok minőségét és lehetőségeit is érinteni fogja. Hacsak nem kezdünk el most gyökeresen máshogy gondolkodni.

Kiindulásnak: ne kívánj másnak olyat, amit magadnak se kívánnál. Ez nem új, mégis megdöbbentő, hogy sokakra újdonságként hat.            

 

 

33 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr9517892669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sztravinszka 2022.07.28. 09:00:20

Szerintem most már én is beküldök valamit.

Real_Time 2022.07.28. 10:18:55

@Sztravinszka: Szerintem nem szükséges. Lényeg hogy regisztrálj be a társkeresőre, meg fizessél be. Habár lehet a nőknek fizetniük sem kell. Lényeg hogy mikor megunod meg törlöd magadat, akkor a fotókat ne töröld ki, csak a profilodat. Kapsz róla egy emailt hogy törölték a profilodat, de persze ugyanúgy fut majd tovább a profil a képeiddel. Téged ez már nem fog zavarni, mivel úgysem tudsz már majd belépni, meg hát ugye nem is akarsz már. Ősrégi netes társkereső technika a kamuprofilok előállításához :)

Sztravinszka 2022.07.28. 10:56:25

@Real_Time:
Én a saját szórakoztatásunkról beszélek, hogy legyen miről beszélgetni, azért mégis csak van itt valami közösség-szerűség, még ha fura is időnként :)

body_andras 2022.07.28. 11:39:40

@Real_Time: isten ments hogy befizessek. dzsízüsz krájszt hogy mik vannak ott.

Na de akkor vissza a posztra.
Lám, lám, az empátia. Ezt nagyon sokszor számon kérik női hölgyek, hogy mi szemét férfiak legyünk már empatikusak minden nyűgjük iránt, azok is vagyunk de nem eléggé; miközben olyan nagy ívben szarnak a mi lelki világunkra mint egy ballisztikus rakéta.

@Sztravinszka: Lássuk, mi szépet küldesz.

Real_Time 2022.07.28. 11:57:30

@Sztravinszka: Értem én, de ezek abból nem tudják majd fizetni a szerkesztőségben a kétszeres villany meg a hétszeres gázszámlát :) Empátia kérem :D

Sztravinszka 2022.07.28. 16:59:37

@Real_Time:
Merő empátiából szetetném életben tartani ezt a shithólt, csak egy kicsit másképp

Almandin 2022.07.28. 23:01:10

Ez az eddigi legjobb posztok egyike a blogon. Szomorú látlelet a mai magyar társadalomról!
Az emberek többsége a fent felsorolt típusokba tartozik. Mintha csak a profithajhászat és a külsőségek számítanának. Valóban kevés az EMBER a mai magyar társadalomban. Ez a kommentek színvonalán is meglátszik.

God Harald 2022.07.28. 23:48:52

@Sztravinszka: szerintem küldjél be az előzőre egyet: családos nő szeretője voltam. Az megdobogtatta a szíveket!:)))

bordon 2022.07.29. 07:10:39

A poszterina rácsodálkozott a világra, hogy sok az önző szarember. Ezt én már általános iskolás koromban átláttam, jóval azelőtt kialakul a lelki elferdülés az emberekben, mielőtt a pénz motiválná őket. Egyszerűen élvezik mások szenvedését látni, minden felelősséget áttolnának másra, dögöljön meg a másik tehene is, aki kicsit okosabb, szebb, azt egyből kiközösítik, kibasznak vele, ez már gyerekkorban megy, manipulálnak másokat.

Ha a posztolónak ez újdonság, akkor ő egy nagyon elzárt kis világban élt eddig.
A pszichopata, ultrakedves, számító emberek kiszűrése nekem könnyen megy. Sajnos sok ilyennel találkoztam, így pár másodperc után átlátok az álarcukon.

bordon 2022.07.29. 07:47:25

@Almandin: Ez a lelketlen, helyezkedő, mindenkit letaposó, könyöklő, felfelé nyal, lefelé tapos mentalitás évszázadok óta jelen van a magyarok közt. Én gyerekkorom óta láttam ezt, sajnos a tágabb családomban is akadt pár ilyen ember (testvér, unokatestvér is), aztán iskolában már rájöttem, hogy ez inkább a főszabály, mint a kivétel. Rengeteg tanárom volt, akiből sütött az irigység, mert látták, hogy egyik-másik gyerekből orvos, jogász, mérnök lesz, amire nekik nem volt esélyük a szellemi képességeik miatt.
Egyetem mellett dolgozva olyan szaremberekkel hozott össze a sors, akik csak azért, mert ők nem jutottak be a felsőoktatásba, gyűlölték az egyetemistákat. És ezek hatalmat gyakoroltak felettem, mint supervisor, kisfőnök, műszakvezető stb. Aztán egyetemen is az érvényesült, akinek elintézték a dolgokat, aki tudott helyezkedni, csalni, mutyizni. HÖK tele volt ilyenekkel, akik a zsíros skandináv, német és brüsszeli ösztöndíjakat maguknak meg a csajuknak intézték el. Aztán nyilván ezek az emberek lettek vezetők valahol, hisz külföldön is tanultak, tehát nyilván alkalmasabbak, tehetségesebbek, mint a többi.
Többek közt ezért is hagytam el Magyarországot. Külföldön is van ilyen ember, csak itt én eléggé ki tudom vonni magam a hatásuk alól. Külföldi munkahelyemen egy áskálódó, sunyi, lógós, mérgező személyiségű csajt sikerült kirúgatnom, mert az itteni főnököm hallgatott rám. Azóta ezerszer jobb a hangulat a munkahelyen. Magyarországon szerintem én vesztetem volna egy ilyen szituációban. Ezért is érdmes magasra jutni a ranglétrán, mert onnan már magunk dönthetünk arról, hogy kivel akarunk dolgozni. Én például lelketlen, gonosz, sunyi, áskálódó, kirekesztő, hazug emberrel már nem tudok dolgozni és szerencsére már van ebben a vonatkozásban szavam is.

Amúgy az az ijesztő, hogy én elvileg ugyanolyan nevelést kaptam, mint a testvérem, ennek ellenére ő egy igazi lelketlen, helyezkedő, szarember lett, ez már gyerekkorában előjött sajnos. Szóval nem a szocializáción múlik ez.

Medgar 2022.07.29. 09:47:36

Most komolyan, miért kell ilyen átlátszó kamu posztokat tolni? Vagy valamelyik külföldi oldalról lopják a tartalmat?

Sztravinszka 2022.07.29. 09:52:34

@God Harald:
Tökmindegy, mindenképp nagy dobogás lesz. Tombol a nőimádat :)))

Frh 2022.07.29. 10:42:35

Az én ismeretségi körömben is van (hol nincs?) lelketlen, empátiával nem rendelkező személy, nem egy. De egyel már kevesebb, mert van aki 30 éve ivott, nem járt be dolgozni sokszor (főnök volt) és belehalt.
Én meg még mindig itt vagyok. Aszondják Isten nem ver bottal.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.07.29. 14:24:03

Először a gondolatok lettek lecserélhetők.

Később a tárgyak is.

Aztán az emberek is.

Most pedig az erkölccsel zajlik mindez.

Aki ma ragaszkodik az erkölcsi elveihez (nem amikor könnyű, hanem amikor nehéz), arra úgy néznek, mint aki kitart egy rossz partner mellett, akinek hűséget fogadott. Aki egy anyjától kapott horgolt takarót használ egy új ikeás helyett. Vagy aki ugyanúgy étkezik, mint a dédapja.

Burgermeister 2022.07.29. 15:58:39

Van ilyen. Beesik egy kulfoldi nyaralás, egy auto, egy konyhabutor az uj kecoba mer mar nem tellik ra, vacsorak, millio ajandek...satobbi, mind megelhetesi prosti.

bordon 2022.07.29. 16:34:00

@Burgermeister: Ez se most kezdődött, régen is hajlottak a lányok a gavallérok gáláns meghívására. Anyám idejében olasz pasik érkeztek Magyarországra szórakozni, autóval, a Balaton körül és Budapesten annyi csajt húztak meg, amennyit akartak. Mert egy Alfa Romeo meg egy üveg olasz ital akkor egyenes út volt a lányok bugyijába.
Titkárnő a vállalat igazgatójának szeretője volt, az ápolónőt a főorvos úr kúrogatta 50 éve is. Ezek is mind érdekkapcsolatok voltak. De a "rendes" házasságok is azon alapultak, hogy a fiú milyen tehetős családból származott és a lány mit hozott hozományként. Régen az érdekházasság volt az alap, ma az érdekkapcsolat. Mert a férfi fizet egy nyaralást, vacsorát, drága szállodában ledugja az ágyról a nőt, de olyan hülye egyre kevesebb van, aki a fele királyságát is asszonypajtás nevére íratja a meggyűrűzéssel. Úgyhogy egyre kevesebb nő tud élethosszig egy férfi mellett kurválkodni (eltartott feleség), muszáj nekik alkalmi kurválkodásra adni a fejüket. Sugardaddy, onlyfans, webcam ribancok kora ez. Házasságra egyre kevesebb férfi hajlandó, mert egy sok más hím által megmászott nőért nem fognak olyan árat fizetni, amit a nő elvárna.

God Harald 2022.07.29. 16:58:54

@Sztravinszka: veszélyes jószág a fehércseléd! Gonosz kurva mind, elveszi a férfiember vagyonkáját és nem hágy nyugtot. :)))

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.07.29. 17:41:47

@bordon: ha kúrtál már szűzlányt, tudnod kell, hogy legtöbbször nem akkora móka az, mint egy tapasztalt nővel. Nem mondom, hogy mindig rossz, de én 100-ból 101-szer egy tapasztaltat választanék

Sztravinszka 2022.07.29. 17:46:51

@God Harald:
Jaj :))) és szűzhártyából is csak egyet bír növeszteni, a büdös némbere :))) bár azt is inkább a szájára rakná!' Bele!'

God Harald 2022.07.29. 19:04:40

@Sztravinszka: na látod, nem csoda, hogy az ember utálja őket! Szerencsére szabadság alatt látok becsületes, az urát félő és tisztelő, három lépéssel mögötte totyogó némbereket, akik illendő módon eltakarják ördögtől való női idomaikat! Ez egy kicsit javít az utálatomon!

Lorrh 2022.07.30. 16:33:17

@Almandin: kevés a jó ENBER!

Ma merő kalandvágyból meghallgattam a kosutrádijó déli krónikáját! Hát ott a világ összes borzalmát felsorolták. Célzatosan, hogy megmutassák a magyar nyomorúságnál is van lejjebb. A török erdőtüzektől az usa-beli sárlavinák, az osztrákok 20%-os inflációjáig minden volt. Döbbenetes agymosás, célzatosan hamis világkép felfestése.
Na ez a poszt is ilyen hamis volt, csak hogy reflektáljak.

Lorrh 2022.07.30. 16:35:58

@bordon: az érdekkapcsolat legalább biztos alapokon nyugszik. Nem úgy mint a menstruációs ciklustól függő női hormonok, hogy egyik héten szeret, aztán meg ki nem állhat.
Nagy ostobaság érzelmekre alapozni életreszóló házasságokat. A pénz az korrekt mérőszám legalább.

bordon 2022.07.30. 16:55:39

@Puerto Prince: Fizikailag nyilván jobb egy bejáratott nő, de lelkileg az általam deflorált szűz lányok voltak azok, akikbe bele tudtam szeretni. Mert nekem lelkem is van ám. Nem minden a technika, azt megtanulja egyhamar, ha nem frigid.
Mellesleg a legsemmilyenebb szexek olyan nőkkel voltak nekem, akiken már elég sokan átmentek, éretem, hogy rutinból tolják, mert az előző hat pasiból négynek X dolog bejött, akkor nálam is bepróbálták. Lehet, hogy fizikailag nekem is bejött, de nem tudtam nem arra gondolni, hogy ezt a figurát két hete mássl csinálta. Ennél már csak az volt lelombozóbb, amikor az előző pasi becenevén (vezetéknévből és keresztnévből gyúrt becenév) szólított.
Ja és sok előző partnerrel rendelkező nőknél találkoztam több fridig, élvezni nem tudó nővel. Dugatták magukat mindenkivel, könnyű volt őket felszedni (nekem is, meg annak is, akivel megcsalt az egyik), de a szexet nem élvezték. Sose fogom megérteni, hogy az ilyen nő miért dug egyáltalán, pláne sok pasival.

bordon 2022.07.30. 16:57:49

@Lorrh: Igen, csak az érdekkapcsolatok egy részénél az egyik fél nem is sejti, hogy érdekkapcsolatban van. Sugardaddy tudja, hogy ajándékok nélkül a baby nem lenne vele. De vannak bamba férfiak, akik elhiszik, hogy a nő beléjük szerelmes, nem a státuszukba.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.07.30. 18:52:51

@Lorrh: ja mer az aztán nem változik :)

Mint a Yi yi című filmben. Kurvajó :)

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.07.30. 18:59:25

@bordon: lelki defloráció, ez tetszik.

Szerintem az ember nem csak egyszer képes szeretni az életében, hisz te sem így vagy vele. Azt mondod, neked fontos, hogy te és a partnered is lelkileg szüzek, vagy legalábbis tapasztalatlanok legyetek. Úgy kérdem mégis, a te lelked hány nő után őrzi a romlatlanságát?

Ha úgy fogalmazzuk meg, hogy a jó lelki összhang nem megy kiégett, csalódott, megalázástól passzivizálódott emberek között

aendre81 2022.07.31. 20:33:24

"Ha tőlem kérdeznék, az álláshirdetések mellett a társkereső hirdetésekhez is hozzá lehetne csatolni azt a rövid, de hasznos közleményt, hogy „a narcisztikus pszichopata elsőre megnyerő, és onnan ismerni fel, hogy nem ismerni fel, csak akkor, amikor már késő, ugyanis a lelki ferdülésének köszönhetően zseniális kaméleon.” "

Tökéletesen igazad van. Viszont fel lehet őket ismerni, de ezt bizony tanulni kell, meg kell tanulni felismerni ezeket az embereket, még abban a szakaszban (lehetőleg még a leges legelején) amikor még nem tudnak benned kárt tenni.

Ismertető jelek lehetnek az elején:

Túl simán megy az ismerkedés.
Az-az olyan gördülékeny minden, minden esemény az elején olyan olajozottan zajlik, ahogy nem szokott jellemzően.
Túl gyorsan. Kapcsolódik az előzőhöz, az-az a kapcsolat a szokásosnál gyorsabban bontakozik ki, a szokásos folyamatok sokkal gyorsabban zajlanak le, mint általában. Mint az első csók, az első szex, az első közös többnapos program, stb, stb. .
Túl jó, már-már tökéletes partner. Mindenben passzol hozzád, ugyanaz a közös hobbitok, mindenben ugyanúgy éreztek, gondolkoztok, olyan mintha a lelki társadat találtad volna meg. Ezzel kell talán különösen vigyázni, ugyanis ezzel a tulajdonságával akar behálózni, ezzel akarja elérni (és persze az összes többi tulajdonságával), hogy később róla szóljon minden. Előfordulhat az is, hogy a látszólag spontán dolgok mögött, komoly kutatómunka van ő általa ( a szociopata által) és ha ez így van, akkor ezt később, nem kevésbé alávaló sunyi módon a már megszerzett áldozata orra alá is dörgöli. Ez a Netflixen a "Te" című sorozatban is így volt, sajnos nem néztem végig de érdemes lehet megnézni.

Talán ennyit tudnék hirtelen felsorolni, sajnos mindig lesznek új áldozatok, akik elhiszik a megjátszott tökéletes szerelmes partnert, akik azt hiszik hogy ezek az emberek, csak filmekben, regényekben, illetve távoli országokban, rémhírekben léteznek. Pedig nagyon is köztünk élnek.

Bandibacsi34 2022.08.02. 08:55:13

@bordon: "Ez se most kezdődött, régen is hajlottak a lányok a gavallérok gáláns meghívására. Anyám idejében olasz pasik érkeztek Magyarországra szórakozni, autóval, a Balaton körül és Budapesten annyi csajt húztak meg, amennyit akartak. Mert egy Alfa Romeo meg egy üveg olasz ital akkor egyenes út volt a lányok bugyijába" Ez igy igaz! Mostvolvasok periratokat az Arpad korbol, hat akkor is csak igy volt ez(pap tartott szeretot, egy püspököt azzal vadoltak, hogy a sajat unokahugaval stb) cstb.) csak akkor a bűnt bünhodes kovette!! Csalad 1960 as evek. Papa-mostoha mama Balatonnal nyaraloban, a ket lany Pesten pialt meg hazibulizott(az anyjuk lelepett a videki hentessel, szoval alma..).Mondjuk mindketto depresszios meg massziv alkesz lett es az egyik a sajat apja elott par evvel tavozott az örök piamezokre :-(
Egyebkent az is igaz, hogy nem a penz ront meg. A gazdag orszagok, a hires nyugat sem különb(Anglia). Itt is voltam sok helyen, a penzert nem lehet kulturat meg erkolcsot venni, sőt a regi, öreg angolok utaljak az uj pofatlan, lusta, öntelt generaciokat, akiket valojaban ők rontottak meg. Semmivel sem különb itt a proli mentalitas, mint Magyarországon, csak az elitebb iskolakban van némi neveles meg uldozik a bullyingot.

aendre81 2022.08.07. 08:14:55

@aendre81: +1: Feltűnő, szokatlanul nagy, már-már zavarbaejtő érdeklődést mutat irántad.

aendre81 2022.08.08. 20:16:03

Illetve a narcisztikus mutathat szorongást is. Szorongást és ezért úgy érzi, vagy talán szerencsésebb úgy fogalmaznom, hogy úgy gondolja, hogy meg kell felelnie az áhított hölgynek.
Ebben az esetben viszont a kapcsolat kialakulásának a sebessége nem gyors, nem bontakoznak ki gyorsan a kapcsolat különböző szakaszai, hanem talán épp ellenkezőleg.
Ebben az esetben, a fentebb leírtakkal szemben a narcisztikus nem elbűvölő, vagy legalábbis nem abban a formában, ahogy azt megszokhattuk, tehát nem egy gavallér, nem a társaság középpontja és elsőre nem is tűnik olyan tökéletesnek.
A narcisztikus ilyenkor egyfajta félénk, sőt akár kifejezetten visszahúzódó személyiségjegyeket is mutathat, aki bizony a számára kedves hölgyeménynek nyílik meg, akár hosszú idő után, akár korábbi csalódásaira hivatkozva. Ebben az esetben saját magát kifejezetten félénk emberként írja le, ellentétben a régebben leírt nagyvilági, grandiózussal szemben. Nem öltözködik divatosan, nincsenek menő cuccai, nem is jár efféle helyekre. Természetesen itt is, mint ahogy a másiknál is az elbűvölő jellem jelen van, csak teljesen más formában, más trükkökkel, ha szabad így mondani, szóval más trükkökkel operál. De az álarc ugyanúgy ott van. Ezt a típust nevezik szenzitív, félénk narcisztikusnak, míg a régebben leírtat grandiózusnak.
A szenzitív típus még talán rosszabb is a grandiózusnál. Nehezebb felismerni, nehezebb azt a bizonyos rossz jelet, "vörös zászlót" észrevenni. A szenzitív máshogy operál, sokkal jobban jelen van a rejtett agresszió, illetve a különböző manipulációs technikák, úgymint például a gázláng effektus, a nyílt agresszióval, mint az ordibálást, fizikai bántalmazást előnybe részesítő grandiózussal szemben.
A szakemberek szerint ez utóbbi a rosszabb típus. A szenzitív.

Burgermeister 2022.08.12. 15:47:08

@aendre81: es ez miert gond? ilyen szemelyiseg es kesz, ez 10bol 8 emberre jellemzo
süti beállítások módosítása