5 év után sem biztos a közös jövőben

2022. október 14. 07:47 - csajokespasik

       

               Az, hogy öt év kevés, vagy éppen elég ahhoz, hogy a közös jövőt mindkét fél egyformán lássa, minden kapcsolatban máshogy alakul. Posztolónk barátja olyanokat mond, hogy nem biztos a közös jövőjükben, pedig a barátnő mindent megtesz, és semmiben sem korlátozza párját.        

 
       

                Fedezd fel és használd!  Ha lazán ismerkednél, barátkoznál, de nyitott vagy egy kis extra kényeztetésre is, akkor a Barátság Extrákkal kapcsolat passzol hozzád. Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Érdekes helyzetben vagyok egy ideje, és tanácstalan is, mert a "majd csak lesz valahogy" nekem kevés, picit se nyugtat meg. Nem vagyok az a fellángolásokat kereső nő, se féltékeny, annyira megbízom a páromban, hogy tőlem akár ellenkező nemű havert is fogadhat a közös lakásunkban, ha nem vagyok ott. Ő nálam idősebb, és régebben azt mondta, hogy az ő korosztályában már nem találna gyermektelen, és szép nőket, úgyhogy én főnyeremény vagyok neki. Nem vagyok kapcsolatfüggő, ha azt mondja, elég volt, akkor ennyi volt. Sok helyzetben mindig azt kapom válasznak, hogy pl. miattam önbizalom hiányos, vagy hogy biztos nekem ő nem elég jó.        

       

               Ugyanakkor ennek ellenkezője is előfordul, amikor azt mondja néha viccből, hogy nála jobbat úgysem találok. Ezzel engem is leminősít. Próbálom segíteni, valamilyen szinten ez a feladatom, de úgy látom, hogy elsődlegesen a saját értékeivel kéne tisztában lennie mindenkinek, saját magában tegye helyre a dolgokat, mert ő felel nagyobb részt az önbecsüléséért.

Olyanokat mond (5 év után) hogy nem biztos a közös jövőnkben. Pedig én mindent megteszek, nem fordulok ki magamból, nem hozok szabályokat.

Tudom, hogy nála meddig mehetek el, mert az előző barátommal nem éltünk együtt, ritkán találkoztunk, így hoztam pár szabályt arra, ha együtt vagyunk 1 napot: nincs munka, nincs rokonlátogatás, nincs haverozás, nincs hobbi, nincs pia, nincs semmi más, csak mi - amiből az lett, hogy olyanokat kezdett mondani, hogy irigykedve nézi mások boldogságát, ... hogy neki ilyenben sosem lehet része, hogy neki biztos nem is jár ez. Nem tudom, hogy ezeket tényleg a szabályok, vagy egyéb váltották ki belőle, de ennek megismétlődését nem akarom átélni. Most nem csak nekem kéne tenni kettőnkért.          

 

 

40 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr3517953908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2022.10.14. 09:25:25

"Nem vagyok kapcsolatfüggő, ha azt mondja, elég volt, akkor ennyi volt."
Ez egy végtelen kiábrándult, flegmatikus vélemény - hányinger.
Ez a legjobb alap amire lehet alapozni egy hosszútávú szép szerelmi kapcsolatot... ja nem.

Sztravinszka 2022.10.14. 10:50:53

Poszter mintha átesett volna a ló túloldalára.
A teljes beszabályozásból a nulla elvárásba, nehogy újra sérüljön.
Szerintem ennek így nem lesz jó vége.
A kérdést pedig magának tegye fel: akar valamit is olyan férfitól, aki nem biztos a közös jövőjükben?

God Harald 2022.10.14. 11:30:25

“ hoztam pár szabályt arra, ha együtt vagyunk 1 napot: nincs munka, nincs rokonlátogatás, nincs haverozás, nincs hobbi, nincs pia, nincs semmi más, csak mi “
Szeretem az ilyen szigorú tanárnőket!:) Egy romantikus gyertyafényes vacsoránál szisszen a bubis víz?! Vagy ennyire nem féktelenek? Maradnak a mentes víznél?
“Két legjobb dolog van az életben: előtte egy pohár bor, utána egy cigi!”
Mondjuk előtte azt írja, hogy nem hoz szabályokat:)
De legalább gyermektelen és szép!

Sztravinszka 2022.10.14. 11:37:55

@God Harald:
Rosszul ragozott poszter, nem rakta múlt időbe a szabályhozást, mert az az előző kapcsolatában volt, nem ebben. Ebben konkrétan lófaszka van leszabályozva, ettől a szenvedés :)

Real_Time 2022.10.14. 12:24:48

@God Harald: Milyen vacsora? Engedélyezett?

szeme közé, laposan! 2022.10.14. 13:41:45

A borsó meg a héja esete, jól van ez így. Maradjon is így.

body_andras 2022.10.14. 13:41:51

Én csak azt nem értem, miért kell mindenáron előírni a "gyermektelen" szűrőt. Ez a "Hogyan basszunk ki magunkkal" kurzuson kreditet ér?
Poszter történetéből kínosan hiányoznak olyan részletek, amelyek sokmindenre magyarázatot adnak. Családi háttér pl. 5 év után nem látná a közös jövőt? Dehogynem, látja, csak be van tőle szarva.

Sadist 2022.10.14. 14:19:29

@body_andras: "Én csak azt nem értem, miért kell mindenáron előírni a "gyermektelen" szűrőt. Ez a "Hogyan basszunk ki magunkkal" kurzuson kreditet ér?"

Nem, ez a hogyan NE basszunk ki magunkkal című játékban ér pontot:
www.youtube.com/watch?v=iysNmcT5ZiU

body_andras 2022.10.14. 16:31:51

@Sadist: 1. diszkrimináljuk az egyedülálló szülőket, nekik "nem jár" az új párkapcsolat a még gyerektelen szinglikkel...?
2.párkereső szinglik húzzák le a budin az elérhető partnerek profiljainak jelentős hányadát, úgy hogy talán köztük lehet legalább egy aki minden óhajuknak megfelel...?
Poszterina Adonisza azzal kezdte szívszaggató románcukat, hogy "jaj de jó, találtam egy gyerektelen szép nőt". Most pedig azzal zárja le hogy "bocsesz, nem látom a közös jövőnket a kristálygömbben". Ez a fickó bullshit a kezdettől a végig.

Dænerys Targaryen 2022.10.14. 21:52:59

@body_andras: a poszt a bullshit, rosszul megirt fake.

Sadist 2022.10.15. 00:38:38

@body_andras: "1. diszkrimináljuk az egyedülálló szülőket, nekik "nem jár" az új párkapcsolat a még gyerektelen szinglikkel...?"

Basszus, az egész párkeresés a diszkriminációról szól, a férfiak diszkriminálják az öreg, ronda, dagadt nőket, a nők diszkriminálják az alacsony, csóró, unalmas férfiakat, mindenki kizár egy halom potenciális partnert. Ehhez mindenkinek joga van. Mit vársz, legyen mindenki abszolút inkluzív és a fogatlan csövesnek is adjon ugyanúgy esélyt, mint a jóképű cégvezetőnek? Senkinek nem jár semmi. Az egyedülálló szülőnek a gyermektelen partner ugyanúgy nem, mint a bikinimodellnek a 190 cm magas, sikeres élsportoló. Utóbbi legfeljebb csak jut.

"2.párkereső szinglik húzzák le a budin az elérhető partnerek profiljainak jelentős hányadát, úgy hogy talán köztük lehet legalább egy aki minden óhajuknak megfelel...?"

Nem kell lehúzni a budin, de ha valakinek még nincs gyereke és szeretne családot alapítani, akkor mindenképp jobb választás egy gyermektelen partner, mint egy egyedülálló szülő. Egyszerűen azért, mert a szülőnek úgyis mindig a gyereke lesz az első, nem a partnere. És megjegyzem, ez így is van rendjén, egy szülőnek a gyereke legyen az első.
Ettől még ha valaki egyedülálló szülővel akar randizni, tegye nyugodtan, de ne akarjuk már másoknak megmondani, hogy milyen preferenciák alapján válasszanak partnert.

"Poszterina Adonisza azzal kezdte szívszaggató románcukat, hogy "jaj de jó, találtam egy gyerektelen szép nőt". Most pedig azzal zárja le hogy "bocsesz, nem látom a közös jövőnket a kristálygömbben". Ez a fickó bullshit a kezdettől a végig."

Ehhez kétség sem fér, de nekem csak azzal volt vitám, hogy szerinted az egyedülálló szülőket sem kellene kizárni a lehetséges partnerek közül.

Real_Time 2022.10.15. 07:50:26

@Sadist: Hát csak ugye az "egyedülálló szülő" kifejezés alatt Hungarisztánban 95%-ban egyedülálló anyukákat kell érteni, akikkel kb. Dunát lehetne rekeszteni. Szóval így teljesen érthető hogy az ember már annak is megörült hogy talált egy gyermektelen nőt. Főleg ha a neten, ahol 90% férfi, 10% női profil, amiből 5% az üzemeltetők által kirakott stockfotós kamuprofil. Egyszóval van minek örülni tény és való :D

God Harald 2022.10.15. 09:21:57

Nesze neked négynapos munkahét, kuva annyát!

Negrogo 2022.10.15. 11:37:44

@Real_Time: Na ja. 37 evesen "mast se latok" csak mar elvalt vagy valofelben levo noket 1 v 2 gyerekkel a hatterben. Abba most bele lehetne menni ilyen az mikor visszanyal a fagyi es elsosorban angyagiak miatt valaltak fel jakab gipszel a kapcsolatot ezek a nok 20-on evesen (lehet postolni am a keklagunast, meg az 5*-bol... jon a like, jol valasztottal... ja, nem) majd a gyerekvalalast.
Mivel szamos csalodasom volt en pl. jo ~7 eve kerulom a parkapcsolat kialakulast is (ez csak reszben tudatos mas reszben mar reflex, sajnos) max 1-2-3 honapos jarasok alakulnak ki. De vissza a temahoz, neten bar sose ismerkedtem de a valo eletben is gyak. barmikor vki felkeltette az erdeklodesem arrol kiderult vagy van parja es mar gyerek is vagy nincs parja de a hatterben ott van 1 v 2 gyerek vkitol. En meg ugy vagyok vele, h mas gyerekevel nem akarok es nem is fogok foglalkozni arrol nem beszelve eselytelen hosszutavra nalam mivel mar felcsinalta vki mas. Szoval ja, elkepeszto adu van azoknak a noknek a kezeben mar ha talal vki ilyen 25-35 kozotti jo not, akinek nincs gyereke.

God Harald 2022.10.15. 13:44:34

@antisocialnetwork: igen kemény választ adtam a gazdaság kihívásaira!

Almandin 2022.10.15. 13:45:10

@Negrogo: Érdekes a helyzeted, mert nagyon sok harmincas-negyvenes gyermektelen nő van, valahogy nem sikerül megtalálnotok egymást.
De ne aggódj, idővel biztos találkozol olyannal is, aki tetszik is, meg gyermektelen is.

body_andras 2022.10.15. 18:01:14

@Almandin: igen, nekik a férfi és a gyerek pótléka a kutya.

fkv.119 2022.10.15. 18:29:53

@Almandin: Azok a nők olyan 200 kiló felett kezdődnek...

God Harald 2022.10.15. 18:41:09

@fkv.119: egyáltalán nem. Több csinos, viszonylag szép, gyermektelen harmincas negyvenes nőt ismerek. Többségük jólképzett jólkereső diplomás.

body_andras 2022.10.15. 18:59:06

@Negrogo: jaj a társkereső profilokban a kutyás ősasszony mellett a másik kedvencem, a luxi nyaralással pózoló. a sokadik felszarvazott expasitól kapott koktéllal a seychelle szigeti parton...

Sadist 2022.10.15. 19:28:25

@Real_Time: "Hát csak ugye az "egyedülálló szülő" kifejezés alatt Hungarisztánban 95%-ban egyedülálló anyukákat kell érteni, akikkel kb. Dunát lehetne rekeszteni."

Nem csak itt Hungarisztánban, hanem gyakorlatilag mindenhol, ahol nem vétkességi alapú válás van. Kb. a 19. század végén honosodott meg az a gyakorlat, hogy a gyerek automatikusan az anyához kerül, nem az apához, függetlenül attól, hogy házasságban vagy házasságon kívül született.

Sadist 2022.10.15. 19:38:24

@God Harald: "Több csinos, viszonylag szép, gyermektelen harmincas negyvenes nőt ismerek."

"Viszonylag szép" :D:D:D:D:D:D:D
Persze értjük mi, ez valójában azt jelenti, hogy korához képest vállalhatóan néz ki. Én is ismerek harmincas, negyvenes nőket, akik még simán a dugható kategória, de állandóra biztos nem kéne egyik se. Egyetlen nő se tud versenyezni a saját maga 18-20 éves verziójával. Ha már hosszútávú elköteleződéssel fizet az ember, elvárható, hogy ne lejárt szavatosságú, hanem friss, ropogós árut kapjon :)

"Többségük jólképzett jólkereső diplomás."

Öh, és ez kit érdekel? A férfiak nem képzett munkaerőt akarnak, hanem nőt.

God Harald 2022.10.15. 21:24:46

@Sadist: te tudod. Értelmes felnőtt ember nem 18-20 éves agyhalott élősködő kiskurvákkal szokott hosszabb távon elköteleződni.

Sadist 2022.10.15. 22:07:02

@God Harald: Megnyerted a hónap nőgyűlölője címet.

God Harald 2022.10.15. 22:19:18

@Sadist: nono szadista kolléga, ne ragadtassuk el magunkat!

Real_Time 2022.10.16. 12:25:47

@Negrogo: Nekem személy szerint időm se lenne ezekre, a bulizós kiskurvákra amúgy sem, de a nagy kurvákra se perpill. Ami meg ezeket a "komoly dolgokat" illeti: ameddig a feminista rendszer marad, engem biztosan nem fog érdekelni a házasság meg a gyerekgyártás, se csokkosan se anélkül.
@God Harald:Ne aggódj, férfigyűlölőkből sincsen hiány, találhatsz a parlamentbe is belőlük.

MsIreneAdler 2022.10.16. 16:23:04

@Sadist: aha, szóval ezek lennének az átlag 30-as 40-es pasik abszolút reális és cseppet sem túlzó elvarásai párkeresés terén: egy szépséges épphogy nagykorú csajszika. Hát jó :)))

God Harald 2022.10.16. 22:38:48

@Real_Time: én nem aggódom! Nem vagyok egy aggódós típus. Nagyon régóta olyan helyen dolgozom ahol 19-re még húzunk lapot. Talán el is érkezett az idő a változtatásra:)

Real_Time 2022.10.17. 06:51:28

@MsIreneAdler: Akkor vess majd pillantást a 30-40-es női szinglik elvárásaira is, csakhogy egy kicsit közelebb kerülj a dolgok megértéséhez :)

MsIreneAdler 2022.10.17. 08:13:23

@Real_Time: a logikád ott bukik, hogy ha fentebb olvasol, ott láthatod, hogy a 30-as 40-es nők eleve nem jöhetnek számításba párkapcsolat terén, hiszen nem frissek és ropogósak. Innentől kezdve édesmindegy, hogy mik az ők elvárásaik, ők ugyanis a partnert kereső urak számára láthatatlanok (mármint a fent leírtak szerint). Értem én, jó lett volna ezt az idiótaságot is a nőkre kenni, de ez most nem jött össze :)). Semmivel sem kisebb baromság 40 éves férfiként az éppen hogy nem tinilányt várni, mint nőként a szőke herceget.

Real_Time 2022.10.17. 10:07:26

@MsIreneAdler: Értem én, csak ugye adódik egy logikus kérdés: ha már úgyis kínlódni kell, akkor melyikkel kínlódsz szívesebben? Nyilván azzal amelyikre jobban feláll, a többi úgyis csalódás lesz 95%-ban.

MsIreneAdler 2022.10.17. 12:32:18

@Real_Time: ha egy férfi teljesen egyforma esélyekkel juthat egy 20 éves és egy 40 éves nőhöz, akkor nem kérdés, kit választ/válasszon.
Álmodozni persze szabad, csak ne a másikat okolja, mikor a bilibe lóg a keze, mikor realizálja, hogy a 18-20 éves korosztálynak nem álma hosszútávon egy 40-es pasi.

Real_Time 2022.10.17. 13:56:51

@MsIreneAdler: Remélem azért nem okozok meglepetést azzal, hogy azoknak a férfiaknak nem is biztosan cél a hosszútáv, főleg nem a nagyon fiatal nőkkel, de ugyanez a helyzet egy jóval idősebbel is. Ellenben ha mégis utódokat szeretne, akkor értelemszerűen egy 25 körülit választ, de semmiképpen sem a saját korosztályából. És itt most már nem a kinézet lesz a legfőbb oka.

Sadist 2022.10.17. 15:06:41

@MsIreneAdler: "a logikád ott bukik, hogy ha fentebb olvasol, ott láthatod, hogy a 30-as 40-es nők eleve nem jöhetnek számításba párkapcsolat terén, hiszen nem frissek és ropogósak."

Egyáltalán nem reprezentálom en bloc a férfiakat, még csak az átlagot sem. Hosszútávú párkapcsolat/házasság/családalapítás céljából NEKEM nem jöhet számításba 30+-os nő, de ettől még van rengeteg balek, akik örülnek, ha sikerül leakasztani egy korához képest viszonylag jól kinéző öregebb nőt és meggyűrűzhetik. Csak ezek nyilván nem top tier, hanem sokkal inkább alsó polcos pasasok.

Sadist 2022.10.17. 15:20:13

@MsIreneAdler: "Álmodozni persze szabad, csak ne a másikat okolja, mikor a bilibe lóg a keze, mikor realizálja, hogy a 18-20 éves korosztálynak nem álma hosszútávon egy 40-es pasi."

Semmit nem értettél meg abból, amit írtam. Szó se volt az idősebb férfiakról, azt írtam, idézem "egyetlen nő se tud versenyezni a saját maga 18-20 éves verziójával". Magyarul ekkor a legmagasabb a szex- és párkapcsolatpiaci értékük, ezért az okosabbja az érettségi után nem csak azt dönti el, hogy hol akar továbbtanulni, hanem hogy szeretne-e férjet, családot, és ha igen, akkor annak megfelelően választ párt.

MsIreneAdler 2022.10.18. 08:42:13

@Real_Time: az egész beszélgetés a hosszútávú igényekből indult ki, nem, dehogy lepődök én már meg :)

@Sadist: egyértelmű, ha válogathatsz, válogass, ez teljesen rendben van. Mint ahogy az is, hogy minél többet tudsz nyújtani, annál szélesebb körből tudsz választani. A gondok ott kezdődnek, ha ugye valaki rosszul méri fel az adottságait és ehhez a lehetőségeit. Sajnos ez rengeteg emberre igaz.
Értem és egyet is értek azzal, hogy hamar el kell dönteni, ha valaki családot szeretne. De ez vonatkozik a férfiakra is, mert persze nem árt, ha fiatal az anyuka, de az apuka se legyen öreg.
Én pl huszonévesen rendesen irtóztam az ilyen késő harmincas, negyvenes pasiktól, nem is értettem hogy gondolják. A tágabb baráti körben sem ismertem olyat, akinél ez működött volna. Szóval talán ezt a felállást (ha ha:) nehéz nekem elképzelni hosszú távon.

Real_Time 2022.10.18. 11:37:00

@MsIreneAdler: Én értem de az igenis egy nagy baromság, hogy 40-es hapsik "várakoznának" a fiatal huszonévesekre. Ilyen várakozás csak a nők esetében van, és sokszor ebbe a státuszba is ragadnak, ekkor jönnek a pótlékok. A férfiak ugyanúgy lekúrják a kevésbé vonzó vagy idősebb nőt is, köztudottan nincsen fele akkora igényük se mint a modern nőknek. Az hogy viszont melyikkel fog majd elköteleződni, az már egy teljesen más téma. Ezt a fajta összehasonlítást amit te akarsz itt reprezentálni ezt csak a femenmédia nyomatja, a valóságban közel sincsen semmi hasonlóság a két nem párválasztási dinamikája között. Magyarán a választás vagy válogatás lehetősége a nők kezében van (főleg a fiatalabbaknál), de az elköteleződésre való hajlandóság az a férfiak kezében van, minden korosztályban. Na ez az amit nem szoktak soha hozzátenni a mainstreamben, ha a téma szóbakerül.
süti beállítások módosítása