Felnőttek, akik nem nőttek fel

2023. február 17. 07:56 - csajokespasik

       

                Levélírónk szerint sokan észre sem veszik, hogy nincsenek rendesen felnőve: egy 15 évest alakító harmincas, játszmázgató nő ugyanolyan nehéz eset, mint egy negyvenes pasi, aki úgy gondolkodik, öltözködik, és reagál az életre, mint egy kiskamasz. Az sem vezet boldogsághoz, ha ez a két típus megtalálja egymást, sőt...        

 
       

                Fedezd fel és használd!  Ha lazán ismerkednél, barátkoznál, de nyitott vagy egy kis extra kényeztetésre is, akkor a Barátság Extrákkal kapcsolat passzol hozzád. Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Hiába nagykorú az ember hivatalosan, ha valójában éretlen. Van, aki már - élethelyzetéből vagy szellemi kvalitásaiból adódóan –, 16 éves korában érettnek számít agyilag, érzelmileg, emberileg és minden más szempontból, és van ennek az ellenkezője, aki még 40 évesen sem teljesíti, és éri el a minimumot. Ennek oka lehet érthető, pl. rossz gyerekkor, rossz életkörülmények, vagy szellemi visszamaradottság, ez elfogadható, vagy ha önkéntes alapon, átgondolt döntések után nem akar talpra állni valaki és elkezdeni egy saját életet, mert egyedül is jól érzi magát - ezeket meg tudom érteni. Én úgy vagyok ezzel, hogy rám hatnak a számok: amikor betöltöttem a 18-at, már nem viselkedtem 15 évesként semmilyen szinten. Amikor 25 lettem, akkor már egyáltalán nem hasonlítottam a 18 éves énemre. Az nekem egy sokk volt, hogy másoknál nem ez a tendencia.        

       

               Ismerek a barátaim közt sok olyan „felnőttet”, akik még mindig anyutól kérnek kölcsön, teljesen úgy gondolkoznak, mint egy tinédzser, és nem gondolják, hogy bármiben is változniuk kéne. A legláthatóbban akkor tűnik ki ez, amikor valaki csak megjátssza, hogy érett. Mert ezt nem lehet hitelesen megjátszani. Az a baj, hogy ők nem előre fognak ezután sem fejlődni, hanem még visszább... mert ez egy negatív folyamat. Mert ha nem voltak képesek fejlődni abban a korban, amikor kellett volna, ott lesz egy hiányállapot, egy hézag, amit később nem lehet már kijavítani, így nem tud a következő szint ráépülni. Az elvesztegetett éveket nehéz bepótolni.
Nekem ezek a dolgok valamennyire a szakmámba is vágnak, azért okoskodok most Nektek. A legnagyobb baj, hogy sokan észre sem veszik, hogy nincsenek rendesen felnőve, mindkét nemre értem. Egy 15 évest alakító 30as, játszmázgató nő ugyanolyan gáz, mint egy 40es pasi, aki úgy gondolkodik, öltözködik, reagál testbeszéddel, mint egy lakótelepi udvaron focizgató kiskamasz - szétszórt, laza, flegma, önpusztító és nemtörődöm. Ez nekik azért rossz, és nem lehet csak ártatlan / átmeneti személyiségjegyként felfogni, mert nem tudnak különbséget tenni dolgok között úgy, mint egy igazi felnőtt. Egy velem egykorú barátnőmet rendszeresen lerabolják anyagilag mindenféle csalók, mert túlságosan megbízik emberekben, és nem tanul belőle. De a mai világban a korlátlan bizalom luxus.

Akkor tud valaki fejlődni a legjobban, ha megtanul változni, ráébred hiányosságokra és magától rájön, hogy miben is visszamaradott, vagy legalább megfogadja egy érettebb tanácsát, aki már átlátja ezt. Annak is csak nagy ritkán van jó vége, amikor két gyerek húszévesen házasságot köt, nulla felkészültséggel, nulla átgondolással - főleg ha gyereket is vállalnak a „gyerekek”.
Van olyan nő, aki szükségét érzi, hogy anyáskodjon egy pasi fölött, és biztos van olyan férfi is, aki odavan a harmincas, pink, kislányos cicababákért, de ők nem alkotnak sokáig egy párt, ez csak látszólag harmónia, mert a különbségek ki fognak ütközni, és egymást rántják le, egymást gátolják a fejlődésben. Ha valaki érzelmileg éretlen, azon lehet dolgozni, ha viszont mentálisan, oda szakember kell. Lejjebb adni az igényeket, vagy maradni egyedül? - ez is egy kérdés ilyenkor.

Azok a szülők, akik minden pénzt megadnak a gyereknek, nem gondolnak bele abba, hogy ha ők már nem lesznek, a „felnőtt” gyereküket ki fogja továbbra is támogatni? Nem hagyják azt se, hogy ezt a tulajdon gyerekük is végiggondolja. Ezeket el lehet poénkodni, de elég nagy problémák. Munkám során nagyon sok ilyen emberrel találkozom, nem túl vidám érzés látni őket, főleg azt, hogy jól érzik magukat a langyos dagonyában, és természetes nekik, hogy a kapcsolataik hamar kimerülnek, más jellegű kapcsolataik is hamar lebomlanak, ahogy a társadalmi elhelyezkedésük sem elég stabil. A büszkeség és a felelősséghárítás sem engedi, hogy ezeket tisztán belássa valaki. Innen a motiválatlanság. A lehetőség nyitott bárkinek, aki az internetet nem csak szórakozásra használja. Bár kifogásokat mindig lehet találni.

Egy bizonyos fokú értelmi érettség abban is sokat segít, hogy egy választott embernél meg tudod ítélni, mi a fontosabb neked. A biztonság? A szeretet? Emberismeretre teszel szert, így egy agresszív, hanyag, önző, szenvedélybeteg ember mellett nem kötsz ki alapból. Meglátod, mennyire lenne jó apa / anya a másik, semmi megalkuvás, és azt is átlátod, hogy mennyire kezel a tulajdonának és akkor időben kilépsz belőle. Ilyen egyszerű szűrőkkel annyi baj megelőzhető lenne! Az a bibi, hogy a legtöbb ember egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy mit akar valójában, mert nem ismeri magát. Az élet csakúgy megtörténik vele, ő meg ártatlanul néz körbe a közepéből.

Ismerek olyan negyvenes párt, akik mind felfogásban, mind érzelmileg le vannak maradva, és több gyerekük is van, mindig pénzszűkében vannak és úgy beszélnek a gyerekekről, mintha ők ketten nem tehetnének arról, hogy létrejöttek, mintha egy csapat csirkét kaptak volna ajándékba a szomszédtól. Nem azt mondom, hogy az ilyenek inkább maradjanak örökre egyedül, hanem azt, hogy fejlődhetnének HA akarnának, de a probléma felismeréséig se jutottak még el, ez a szomorú...Ha felbukkan egy vágy, egy igény, egy óhaj, azt nem kell rögtön, mérlegelés nélkül megvalósítani, legyen bármiről is szó. Így a gyerekek reagálnak. Egy felnőtt le tud mondani dolgokról egy alapos átgondolás után. A ragaszkodás szintén gyerekes, amúgy az erőszak is az. Ennyit szerettem volna csak. Remélem tudtam segíteni azoknak, akiknek pont erre volt szükségük.
Tisztelettel:
Andi          

 

 

10 komment
Címkék: megmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr8718051462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

body_andras 2023.02.17. 08:22:57

Kétféle ember van:
A pasi aki sosem akar felnőni; 40 fölött is úgy akar élni mint egy kiskamasz, a haveri köre 4-5 éves ciklusokban cserélődik (mert megunják hogy egy nagy mamlasz gyerekkel lógjanak);
A csaj aki már 14 évesen, a melleinek kibuggyanása pillanatában kéri az univerzumtól a felnőtt doktori címet, azt hiszi érettebb mint a négyéves hegyi sajt; 24 éves koráig minden ciklusban bekap két farkat, így abban a korban már nemcsak érett, de tapasztalt róka is lesz belőle; 34 évesen zokog a mosdótükör előtt, miután aznap hatodszor kérdezték meg, hogy vannak a gyerekek, jaaa azok még nincsenek. 44 évesen rádöbben hogy ő sosem nőtt fel igazán, illetve fél perccel a rádöbbenés előtt már megmozdult valami, szóval van remény...

Lorrh 2023.02.17. 08:52:09

nagyon tudtál segíteni tíz telt Andi, hová küldjem a terápiáért járó tíz ezret?

Koczy · http://koczyblogja.blog.hu 2023.02.17. 11:26:05

Mennyivel boldogabb hely lenne a világ, ha bizonyos emberek nem éreznének kényszeres vágyat arra, hogy megmondják másoknak szerintük hogyan kellene élniük/viselkedniük, ahhoz hogy őket ne zavarják a létezésükkel.

Lesbőltámadó Szárítókötél 2023.02.17. 12:36:19

Ismerek a barátaim közt sok olyan „felnőttet”, akik még mindig anyutól kérnek kölcsön
Egy velem egykorú barátnőmet rendszeresen lerabolják anyagilag mindenféle csalók
Ismerek olyan negyvenes párt, akik mind felfogásban, mind érzelmileg le vannak maradva, és több gyerekük is van

Szóval mit tudunk meg a posztból?
Andi rendesen fel van nőve (Grétsy László közben csendesen eret vág), de idiótákkal van körülvéve.

antisocialnetworkagain 2023.02.17. 16:29:19

Hétvégére ez megint gyenge lett. Le kellene már zárni ezt a cs und p-s dolgot végleg. Én is ismerek mindenféle embereket. És??,,,,,,,????,,,??????? Akkor mi van?????,,,????????

Lorrh 2023.02.17. 18:13:21

@antisocialnetworkagain: hát akkor írjál szép posztot aranyoskám!

VOGAben 2023.02.17. 19:43:16

Ugyan miért kellene mindenkinek konzumidiótaként élnie x+1 éves, napos korától kezdve? Ehh, hüleség! Pont elég élet megy-ment tönkre, mert sokan fogcsikorgatva alapítottak családot. Mert az elvárások, illem, meg a firlefranc se tudja, hogy miért de nem önként és dalolva. Nem egyszerűbb belátni azt, hogy ez nekem nem való és pont? Lerabolt apák, hülyére "nevelt" elidegenített gyerekek, a búbánatba belepusztuló szülők, nagyszülők... Egy átlagembernek is adódik bőven fájdalom az életében, az idő előrehaladtával sajnos egyre markánsabban jelentkező tényezőként. És akkor bekapcsolódik egy megjátszós, érdekbajnok partner, aki még egy jó nagyot teker ezen a képzeletbeli búbánat-métely potméteren! Nem említek nemeket, kb. tisztában vagyunk az arányok aránytalanságával. Inkább süssön egy Andrea lepényt a poszter! A Nagy zabálás c. zseniális filmben megleli a receptjét!! ;)

Sadist 2023.02.18. 00:15:54

Kb. a második bekezdésnél már tudtam, hogy ezt valami magát nagyon okosnak képzelő bölcsész picsa írta, feltehetően pszichológus. Kilométer hosszan pofázik a semmiről, nettó finghámozás az egész.

God Harald 2023.02.18. 19:52:27

Direkt kértem, hogy a pink cicababákról ne beszélj senkinek…:(

László Szentesi 2023.02.19. 14:13:04

Hát basszus, a legszebb ebben a posztban, hogy magáról ír a szerző. Kedves szerző, tudod mikor írogattam én ilyen szintű bölcsességeket? 15 éves koromban. Ideje lenne felnőni, és kinyitni a szemed a világra.
süti beállítások módosítása