Mi lesz a közös lóvéval, ha elválunk?

2011. november 18. 08:04 - csajokespasik

Hiába, a válság utórezgései még a szerelmeseket sem kíméli, ezért elő kell venni a Gazdálkodj okosan!-t a szekrényből. Az első probléma a közösen használt kéró elválás utáni elosztása, majd jön a többi kérdőjel is. Ráadásul a lány otthonról hozza a hibás példát, miszerint a nőnek mindig mindenből több jár. Ügye, a házasságkötés után szerzett minden jövedelem közös jövedelemnek számít, és egyenlő mértékben illeti meg a két felet...na, de ha nincs házasság, akkor milyen jogon? Szerződés és külön bankszámla a boldog párkapcsolat titka? Levélírónkat a tegnapi poszt ihlette meg.

 

„Párkapcsolat és pénz, avagy ki, mit, mikor és milyen arányban?” Egy olyan témáról szeretnék most írni, amely az egyik legérzékenyebb téma minden emberi kapcsolatban, egy párkapcsolatban pedig főleg. A dolog apropóját a párommal történő vitatkozós-sírdogálós-alkudozós beszélgetés adta, amely nemrég zajlott a fenti témában. Magunkról annyit, hogy húszas éveink második felében vagyunk, kb. egy éve ismerjük egymást, nem lakunk közös háztartásban. Neki nincs saját lakása, ezért albérletben lakik egy adott városban, én egy másik városban lakom albérletben és a munkahelyem is ott van. A két város nincs nagyon messze, ezért gyakran látjuk egymást, hol én alszom nála, hol ő nálam, de azért ahhoz már elég messze van a két város, hogy egyikünk se akarjon nap, mint nap ingázni.

Illetve mindkettőnk albérlete akkora, hogy egy ember kényelmesen elfér, de ketten már picit kényelmetlen lenne, ezért ezekbe nem tervezünk összeköltözni, illetve szeretnénk saját kérót. Én már korábban szerettem volna egy sajátot, így meg főleg, ezért az volt az elképzelés, hogy 1, max 2 év múlva, mikorra lesz elegendő pénz, majd veszünk egy nagyobbat és abba költözünk össze. Ez így még akár jól is hangozna, ha nem jönnének közbe azok a fránya anyagi tényezők. A helyzet ugyanis az, hogy a kereseti viszonyaink nagyon egyenlőtlenek, az én fizetésem kb. két és félszerese az övének, ennek megfelelően annak jóval nagyobb részét tudom félretenni, mint ő. Megtakarításainknál kb. 90%-10% az arány az én javamra.

Probléma 1: hogyan, milyen arányban legyen a közös ingatlan megvéve? Az én elképzelésem az volt, hogy, mivel egyébként is vennék, ezért ezt a közöset is én venném, ezért kizárólag az én nevemen lenne. Az ő elképzelése az volt, hogy mivel közös ingatlan lenne, ezért ő is beszállna (kb. 10%-kal), majd az ingatlan a közös tulajdonunk lenne (felesben).

Ezen én teljesen kiakadtam, hogy hogyan gondolja azt, hogy 10% befizetésével 50%-os tulajdont szerezne. Ő pedig azon akadt fenn, hogy ez miért gond nekem, hisz közösen szerezzük, közösen lakunk benne, ezért közös lenne a tulajdon, felesben. És egyébként is, a szülei is így csinálták. Erre én elmondtam neki, hogy ez olyan lenne, mintha én simán adnék neki X millió forintot ajándékba, csak úgy... ezt elismerte, de nem tartotta furcsának, hisz a szüleinél is ez volt / van, és úgy gondolja, hogy ez normális. Végül is sikerült megértetnem vele, hogy én ebbe nem vagyok hajlandó belemenni, ezt elfogadta, de továbbra is úgy gondolja, hogy az ő elképzelése nem abnormális.

Probléma 2: hogyan, milyen arányban finanszírozzuk a közös életünket? Az én eredeti elképzelésem az volt, hogy ha összeköltözünk, akkor onnantól felezünk minden közös költséget; ami meg saját, azt mindenki fizeti magának. Az ő elképzelése szerint ez nem fog menni, mert neki kevesebb a fizetése, kisebbek az igényei, ezért arányaiban nagyobb teher hárulna rá, mert olyanba is be kellene szállnia, amit egyébként magának nem fizetne, de velem együtt már kénytelen. Ebben igaza is van, nekem valóban nagyobbak az igényeim és ha vele együtt szeretném tölteni az időt, akkor nem várhatom el tőle, hogy felesben járuljon hozzá, nekem nagyobb részt kell vállalnom.

Probléma 3: hogyan, milyen arányban legyen egy esetleges szakítás/válás után kezelve a közös vagyon és megtakarítás? Az én elképzelésem az volt, hogy mindent annak arányában osztunk el, ahogy hozzájárultunk, vagyis az ingatlan az enyém lenne, a megtakarítás pedig annak arányában lenne felosztva, ahogy hozzájárultunk. Az ő elképzelése pedig mindennek a felezése lett volna (az ingatlannál ugye elfogadta, hogy az az enyém marad), de a közös megtakarítás felére is igényt tartana, holott ahhoz csak kb. 10%-ban járul hozzá. És ami a legfontosabb, ő a vagyonközösséget az összeköltözéstől számítaná, nem a házasságtól, vagyis akkor is igényt tartana rá, ha nem is házasodnánk össze. A gyökérok természetesen ismét a szüleinél keresendő, ahol ez ugyanígy van, sőt az apa, már a párja (akivel nincs házasságban) nevére is íratott egy különlakást, hogy esetleges szakítás után is legyen valamije, mert náluk is nagy a jövedelemkülönbség. És a párom úgy gondolja, hogy ez teljesen normális, szerintem viszont ez abnormális.

Számomra teljesen elfogadhatatlan, hogy az évek során összerakott megtakarításnak (aminek 90%-a egy embertől származik) a felét, egy esetleges szakítás/válás után, egy olyan emberhez kerüljön, akit valószínűleg látni sem akar, megutálják egymást, hisz ezért szakítanak/válnak. Milyen jogon tartana a másik fél igényt ennek a felére? Tudom, házasság esetén a törvény kimondja, hogy a házasságkötés után szerzett minden jövedelem közös jövedelem és egyenlő mértékben illeti meg a két felet...na, de ha nincs házasság, akkor milyen jogon? És persze házasság esetén is lehet házassági szerződést kötni, amiben nemcsak a bevitt, hanem a házasság alatt szerzett javak elosztását is rögzíteni lehet, és én bizony ezt tervezem.

Ő pedig úgy gondolta, hogy ha a befizetések arányában kapná meg a megtakarításokat, akkor nem tudna megélni, én pedig vígan élnék tovább. Mire mondtam, hogy de hiszen most is így él, a saját jövedelméből és megtakarításiból, nem nyomorog, szakítás/válás után sem kerülne rosszabb helyzetbe, csak ugyanolyanba, mint most. Őt viszont zavarta, hogy nem ugyanannyi járna neki, mint nekem, engem pedig zavar, hogy én szakítás/válás esetén csak rosszabbul járhatok, míg ő csak jobban, én csak veszíthetek, ő pedig csak nyerhet (ahhoz képest, mint ha nem éltünk volna együtt).

Vitánkat úgy sikerült valamelyest megoldásközeli helyzetbe terelni, hogy én felajánlottam egy olyan megosztás rögzítését, aminél ő még mindig jobban jár, mintha csak a saját hozzájárulást vennénk alapul, ugyanakkor én sem veszítek annyira sokat, mint az alapesetben lévő felezéssel. Vagyis felénél kevesebbet, de a 10%-nél többet kapna a megosztásnál. Mit gondoltok? Mit gondoltok az egész sztoriról, a három problémáról (amiből kettőt végül is megoldottunk) és úgy általában a párkapcsolatok pénzügyeinek helyes kezeléséről? Mit gondoltok a házassági szerződésről és mit gondoltok a közös és/vagy külön bankszámlákról?

 

 
821 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr753391413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hurri Kán 2011.11.18. 08:13:05

Fogós, ravasz kérdés. Házassági szerződés oszt jól van.

Muha 2011.11.18. 08:13:50

@gyvy: Ccccccccccc
Pedig man allllatkodni akartam
:D

SciNu 2011.11.18. 08:13:56

@Muha: Szégyelld magad én akartam az első lenni :(

Muha 2011.11.18. 08:14:40

@gyvy: Mirű szol?
Kurvae a csaje vagy a pasi a gecie?

BARI 2011.11.18. 08:14:49

egyértelmű, hogy a pasi feladata, hogy biztosítson egy tökéletes élethez minden ingó és ingatlant.száját befogja, pénzt keres és a későbbiekben dráma esetén is bólogat szépen.hisz ő lesz a családfenntartó.neki kötelessége mindez.a nőnek jogosak az elvárásai.egyételműen.

:DD

fumerin 2011.11.18. 08:14:53

Pifff, pafff, offff :D

Ehhez nem akarok okosat mondani, mert nem tuok :D

helio 2011.11.18. 08:15:20

szerintem ne költözzetek össze

Muha 2011.11.18. 08:15:37

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Egye kenyer!
Lehecc.
De csak itt csak most csak a posztban.
Joe?

Hurri Kán 2011.11.18. 08:18:22

@Muha:
Háijenek. Meghogy szétválás után kivigye magával a hintalovat meg a házikedvencként tartott szurikátát megilyesmik.

@BARI:
Minek iszol már korán reggel ilyen sokat? :DDD

fumerin 2011.11.18. 08:19:28

@gyvy: Én sokkal okosabb vagyok!
Válás után a balhét szoktam elvinni :D

BARI 2011.11.18. 08:20:39

@gyvy: agyamra húzódik a reggeli zöld tea, láthatod. :D

Muha 2011.11.18. 08:23:10

Elolvasom kiokoskodom

Hurri Kán 2011.11.18. 08:24:26

@fumerin:
Émmeg nem válok. Merhogy nősülök se nem :D

@BARI:
Hát kicsit jobban észnél kéne lenni. :DDD

BARI 2011.11.18. 08:27:00

Pé-pé-pé-Préntek! :D

Köldökszösz (csodalampa) 2011.11.18. 08:27:45

Ezt a posztot azonnal vegyék le!

Szipolyka Aranka
A Magyar Golddiggerek Országos Szövetségének elnöke

SciNu 2011.11.18. 08:29:13

"az én fizetésem kb. két és félszerese az övének"
Na ezért megkapja a lány a pénzes hejjespaseera vadászó ribi besorolást :D

"Az ő elképzelése az volt, hogy mivel közös ingatlan lenne, ezért ő is beszállna (kb. 10%-kal), majd az ingatlan a közös tulajdonunk lenne (felesben)."
Ahha. Még mit nem. Aztán esetleges szakításnál meg övé a fele 10% befizetésnél. Jó üzlet.

"Az ő elképzelése szerint ez nem fog menni, mert neki kevesebb a fizetése, kisebbek az igényei, ezért arányaiban nagyobb teher hárulna rá, mert olyanba is be kellene szállnia, amit egyébként magának nem fizetne, de velem együtt már kénytelen. "
Ebben viszont neki van igaza.

"de a közös megtakarítás felére is igényt tartana, holott ahhoz csak kb. 10%-ban járul hozzá."
A pénzéért mindenki maga dolgozik meg, nehogy már egy rüfke csak úgy elvigye.

"És persze házasság esetén is lehet házassági szerződést kötni, amiben nemcsak a bevitt, hanem a házasság alatt szerzett javak elosztását is rögzíteni lehet, és én bizony ezt tervezem."
Nagyon is helyes.

"Őt viszont zavarta, hogy nem ugyanannyi járna neki, mint nekem"
Akkor menjen a picsába.

"Mit gondoltok?"
Pénzt illetőleg nem engedünk. Nem vagyok zsugori de amit én keresetem meg azt nem fogja más csak úgy megkapni. Ha nem emiatt van velem akkor nem zavarhatja. Ha valami csoda folytán összejönnék egy gazdag nővel ugyanúgy nem tartanék igényt az ő vagyonára sem.

Hurri Kán 2011.11.18. 08:29:48

@BARI:
Mindegy... :DDD Én se tudom, milyen az... Nincs jelentőSEGGe :D

fumerin 2011.11.18. 08:29:56

@gyvy: Én sem nősülök többet és kevesebbet sem :D

Hurri Kán 2011.11.18. 08:30:34

@BARI:
Mindegy... :DDD Én se tudom, milyen az... Nincs jelentőSEGGe :D

Muha 2011.11.18. 08:30:37

Elhagynam a pasit. Erre jutottam.
Nem olvastam vegig de szorszalhasogato, feleslegesen reszletezo, unalmas, es szerintem buzi is kicsit.

BARI 2011.11.18. 08:31:37

@gyvy: jézusom, micsoda reggel tele érthetetlen szavakkal : ész, SEGG...Ááááááááááááááá....:DD

helio 2011.11.18. 08:32:10

egy összeköltözésnél mért kell rögtön házasságra és minden közösre gondolni.
kifejtette a posztoló, hogy egyik sem akar elköltözni,mert ingázni messze van... akkor hova terveznek együtt lakni. :S amíg nem ismerik egymást összeköltözve, addig minek olyanon gondolkodni, hogy a megtakarítás kié milyen százalékban. (addig ezek teljesen külön mennek)
mi a biztosíték arra, hogy ez az arány mindig maradni fog?
ha lesz gyerek, akkor ki fog többet költeni rá? és ha ezek után elválnak,majd vita lesz abból, hogy ki költött rájuk többet???
és ha a pasi megnyeri a lottó5-st :D ? hehe

mivel nem ismerem a szereplőket, lehet h van oka a posztolónak féltenie a pénzét, de ha a srác olyan, akkor hagyja ott. de az is lehet, hogy csak HP, és élvezi ezt a szitut.

JOKKA21 2011.11.18. 08:34:20

Majd a nő elkölti a közös pénzt és viszi azt is a gyerekkel, házzal és autóval együtt.Rohadék ribik.

Szöszi 28 2011.11.18. 08:34:39

Poszter, azonnali hatállyal hagyd ott a csajt. Meg fog kopasztani, lebabázik neked, hogy a gyerektartást fizesd, amiből majd ő él vígan, stb. Ha már most az anyagiakon aggódik és próbál előnyös helyzetet teremteni magának a te károdra, én nem számítanék semmi jóra a helyedben.

helio 2011.11.18. 08:34:58

a posztoló nő v féfi? én úgy vettem ki, hogy nő :D

fumerin 2011.11.18. 08:36:08

@Kata1987: Egyébként ez az egész nem rossz dolog ám. Ha mindenki tudja hol a helye, meddig vakarózhat, akkor tiszta a válás.
Bár ez a statisztikai megközelítés számomra nem túl romantikus :D

Hurri Kán 2011.11.18. 08:36:24

@fumerin:
Háromszor elég volt? :DDD

@BARI:
Én sem vagyok még magamnál, de legalább később sem leszek. :DDD

BARI 2011.11.18. 08:37:17

@gyvy: több kérdésem nincs! :DD

Bibibibiiiiii, otthon esik a hóóóó!Végre!! :DD

fumerin 2011.11.18. 08:39:34

@gyvy: :D
A harmadiktól el senem válok, ha megfeszűűűsz sem :D :D :D

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 08:40:30

Biztos, hogy össze akarjátok ti kötni az életeteket? Hisz annyira eltérően viszonyultok az élethez (a közös élethez is), hogy majdnem kizárt az, hogy hosszú távon együtt maradjatok. Tudod posztoló a hosszú tartós kiegyensúlyozott kapcsolat titka, hogy a feleknek a lehwető legkevesebb és legkisebb kompromisszumot kelljen megkötniük egymással. Azaz el tudják fogadni a másikat olyannak, amilyen. Minél több és minél súlyosabb kompromisszum szükséges a felek között ahhoz, hogy együtt tudjanak élni, annál kisebb az esélye a kapcsolatnak a hosszú távú túlélésre. Ez volt a bevezető. Most lássuk a "pontjaidat":

1.Teljesen jogos az elképzelésed, mint ahogyan az övé is. Ha nem ad bele, akkor vendégnek érzi magát, és nem tudja otthonának tekinteni. Ha ad bele, akkor viszont fele-fele arányban szeretne résztulajdonos lenni, ami a te igazságérzetedet sérti. Ha kicsit vastagabb lennél (pénzügyileg), akkor megtehetnéd te is, hogy válás esetén veszel neki egy kisebb lakást, pl. egy garzont és legyen vele boldog. Más kérdés, hogy a válást általában "nullszaldós játékként" játsszák le a felek, azaz mindenki a másik rovására akar minél többet nyerni (hangsúlyozom általában, tisztelet a kivételeknek).

2. Amennyiben valós a helyzet, hogy neked olyan anyagi vonzatú igényeid is vannak, amik neki nincsenek, akkor valóban nem várhatod el, hogy azokat csak azért finanszírozza felesben, mert te viszont ragaszkodsz ezen igényeid kielégítéséhez (nem tudom ezek konkrétan mik, de nem is lényeges). Átmenetileg megoldás lehet, ha a közös életeteket nem házassággal kezditek, és a közösbe ténylegesen csak a közös költségeket rakja be mindenki (azaz a lakásrezsinek nyilván fele-fele arányban kellene viselni a költségeit, de ezen kívül minimális lenne a közösbe berakandó rész). A többivel pedig mindenki szabadon gazdálkodna. Ebben az esetben fel sem merül, hogy bármi köze is lenne bárkinek a másik bankszámlájához. Például.

3. Egyrészt nyilván nem véletlenül gondolkodsz ennyit azon, hogy mi lesz a szakítás után, nyilvánvalóan te is érzed, hogy túl nagyok a nézetkülönbségek kettőtök között a közös élet anyagi terheinek vonatkozásában, ami bizony egy későbbi,folyamatos konfliktus forrása lehet, és akár szakításig "mérgezheti" a kapcsolatot. Én a helyedben azon gondolkodnék el inkább, hogy tényleg azt az embert találtam-e meg, akivel a hátralévő életemet le akarom élni. Mert nekem nem úgy tűnik, az alapján, amit előadtál.

cyd 2011.11.18. 08:40:34

A címéből ítélve Fathernek való poszt :)
Na el is olvasom.

JOKKA21 2011.11.18. 08:41:43

Sok szemét ringyó!Nem szabad elvenni őket!

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 08:44:09

@fumerin: És hova teszed? Miután elvitted (a válás után a balhét)? Gyűjtögeted otthon a vitrinben?
:)

Hurri Kán 2011.11.18. 08:45:39

@JOKKA21:
Apád is a gólyát baszta meg, ugye? Szerencsétlen.

Zsebtelep (törölt) 2011.11.18. 08:45:43

Tehát a fele lakás kéne, de a fele rezsi nem? Érdekes gondolkodásmód :)
A szerzödés alap, de ebben az esetben inkább messziröl kerülendö a másik fél.

ketroot 2011.11.18. 08:46:06

Szerintem totál korrekt a poszter.

Igen, házassági szerződés, azt' kezit csókolom!

BARI 2011.11.18. 08:46:22

A nők az ördög művei.Ez bizonyított tény.Szóval.Vesszenek!Csak az a fránya punci ne nőtt volna rájuk! :DD

Zsebtelep (törölt) 2011.11.18. 08:46:27

@JOKKA21: Miböl gondolod, hogy a férfi írta a posztot? Nincs sehol megemlítve, ha jól látom.

2011.11.18. 08:47:18

És először is hallgassuk meg a számomat:
www.youtube.com/watch?v=a-FF1OdnHJs

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 08:48:47

Nem olvastam a posztot,de ez már most megfogott :-):
"Ráadásul a lány otthonról hozza a hibás példát, miszerint a nőnek mindig mindenből több jár"
Ez NEM hibás! Persze,hogy a nőnek jár több! Mi jobbak szebbek és okosabbak vagyunk ezért többet érdemlünk! :-D

(uh mielőtt belém köt valaki, csak vicceltem :-) )

Hurri Kán 2011.11.18. 08:50:28

@BARI:
Nők vesszenek, punci maradjon. :DDD

Hurri Kán 2011.11.18. 08:51:20

@BARI:
Nők vesszenek, punci maradjon. :DDD

BannD 2011.11.18. 08:51:47

Ájjájjáj, ocsmány ügy ez, bezony. Mármint a torz szülői minta vs. józan ítélőképesség. Szerintem ilyen esetben a házassági szerződés járható út lehet, de számolj vele, hogy nem fog jót tenni a kapcsolatotoknak. Merthát érted, eleve milyenmár a boldogságotok csúcspontján azon agyalni, hogy ki mit visz a szakítás után...Legalábbis az én gyomrom ezt nem veszi be.
Viszont semmiképp se hagyd magad kisemmizni; nem is fogod szerintem, okos gyeröknek tűnsz. A "megoldásközeli helyezet"-tel még mindig te járnál szarul, a helyedben biztosan nem engednék a 10/90-ből.

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 08:52:26

"Egy olyan témáról szeretnék most írni, amely az egyik legérzékenyebb téma minden emberi kapcsolatban, egy párkapcsolatban pedig főleg"
Na nem olvasom tovább. Nem a pénz a legérzékenyebb főleg nem a párkapcsolatban. Max a Fathernek,de én nem ő vagyok.Majd ő ír rá valami helyeslő kommentet.

el333t 2011.11.18. 08:52:32

Remélem kedves posztoló, hogy nem rakod a megtermékenyítő járatba a kéjkorbácsodat, mert nincs az a jóisten, aki egy magyar bíróság előtt nem a nőnek fog ítélni mindent, hacsak ő maga le nem mond róla.

Ennek a gyakorlatnak megvolt a maga értelme még akkoriban, amikor minden férfi alanyi jogon kapott munkát, ám a nők eleve kiestek az akkoriban nagyon jól fizető, mindenütt elérhető fizikai munkából - ekkoriban a család védelmét szolgálta - ám napjainkra az amúgyis lepusztult anyagi helyzetű, kilátástalan munkalehetőségekkel (sem) rendelkező házastársak egyenlőtlen vagyonelosztását és a középosztálybeli házas férfiak anyagi nyomorba való taszítását szolgálja. Ezt fel kell ismerni, és a megfelelő jogi lehetőségekkel élni kell, hogy a B-terv esetén is mindkét fél ugyanolyan esélyekkel induljon - és ennek köze sincs ahhoz, hogy mennyire szeretjük a másikat.

Megoldásként egyik barátom bátyjának a módszere tetszett a legjobban, mégpedig az, hogy a nőtlen öccse nevére íratta a tulajdonát, így a válásnál a közös tulajdon egy 50%-os ingatlan volt (amiből a bíróság 1/3 részt adott neki :D) na mindegy, ezt az 1/3-ot a gyerekei részére félretette. Aztán ott van a házassági szerződés. Aztán ott van a minden nagyobb tétel esetén történő nyilatkozat a tulajdoni viszonyokról.

Az már fogósabb kérdés, hogy a rezsit hogyan osszátok el, pl. az én esetemben nagyon jó, mivel két megosztott-félszobás panelgyerek alkotja a párt, de a barátnőm több extrát szeretne a lakásba, amit meg kell fizetni. Ilyenkor egy bizonyos mértékig illik engedni szerintem, a fizetésetek arányában szálljatok be a költségekbe.

Ja, olyan meg sosem lesz, hogy minden költésével egyetértesz. Ezek csak korrektté teszik az életet, mint az a húszezer, amit minden hónapban előre megbeszéltek hogy tíz-tíz sörre meg csizmára megy :)

fumerin 2011.11.18. 08:54:02

@( o_o ): Én beléd kötök!
Mi az, hogy ezek viccek? :D

Zsebtelep (törölt) 2011.11.18. 08:54:27

@( o_o ): Hát persze hogy több jár. Ti egy kolbász kaptok, ami mégiscsak több, mint a lyuk, már úgy mennyiségileg is ;)

Muha 2011.11.18. 08:56:21

@( o_o ): Muha is beled kot csak meg nem tudja miert.
De ugy is hibazni fogsz egyszer.
:)

BannD 2011.11.18. 08:56:38

De a kutyát viheti! (:

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 08:57:13

@gyvy: azt szeretem,hogy amíg a pasik csak álmodoznak dolgokról a nők megvalósítják a sajátjukat. Pl: Te puncit akarsz nő nélkül,mi férfi cuccot pasi nélkül.Mi már feltaláltuk az elektromos megoldást,de ti még mindig csak a "haj de jó lenne" szinten vagytok.:-P

Hurri Kán 2011.11.18. 08:57:36

@BARI:
Az nem én voltam. Hanem aki ezt a Téhómlessz mobilnetet fejlesztette, dugja fel magának keresztbe, kőporosan, vazelin nélkül. :DDD

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 08:59:49

@( o_o ): Szemcsi!!! Én értem a viccet! Csak nem szeretem (főleg ha ilyen)! *rosszallóan néz*
:)

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 09:01:28

@fumerin: :-)
@Muha: én tökéletes vagyok, nem tudtad? Minden Skorpinyó az! :-P
@Zsebtelep: erre válaszolnék,de nincs kint a 18as karika...

Hurri Kán 2011.11.18. 09:03:33

@( o_o ):
Ez is csak azt bizonyítja, hogy igénytelen vagy, és beéred félmegoldással is. Nekem csak a teljes megoldás jó. Bocs. :DDD

indapass90210 2011.11.18. 09:05:16

@el333t: "Megoldásként egyik barátom bátyjának a módszere tetszett a legjobban, mégpedig az, hogy a nőtlen öccse nevére íratta a tulajdonát,"

Ez így működik is, de mi lesz, ha az öcsike megnősül egyszer? Ne adj' isten, még történik is vele valami? Aztán a sógornő könnyen gondolhatná úgy, hogy minden az ővé... Nem az első eset lenne a történelemben. Arról nem is beszélve, hogy kinek van olyan rokona, barátja, akárkije, akiben ennyire meg lehetne bízni. Elég olvasni a zugügyvédet, ahol megmonnyák az okosok, hogy 1 millát még a mutternek is csak papírral szabad adni, de leginkább még úgyse :D

2011.11.18. 09:05:26

Pffff... fordulj ügyvédhez és papírozz le mindent. Ami a tied, az a tied, ne engedd, hogy másé legyen. Jobb ha a lakást egyedül veszed, és az is jobb, ha a megtakarítást is külön kezelitek (te a tiedet, ő az övét). Lakásod szereld fel egyedül háztartási cikkekkel, amit közösen vesztek azon osztoztok majd. Ki mit hozott, azt viheti alapon. Rezsi felesbe megy, mert ugyebár azt mindketten használjátok /fogyasztjátok. A többi dolgot meg ki-ki magának veszi.

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 09:07:20

(Ma meg vagyok bolondulva szóval előre is bocs :-D )
de szerintem találóbb cím lenne: "a szegény embert még a luvnya is húzza!" :-D

indapass90210 2011.11.18. 09:09:06

@"Zsu": el is képzeltem hirtelen, ahogy majd felcímkézik a cuccot is a hűtőben. A teszkós trappistán majd rajta lesz, hogy gizi, a büdös francia kék sajton meg béla.

Kytia 2011.11.18. 09:09:07

"Az én eredeti elképzelésem az volt, hogy ha összeköltözünk, akkor onnantól felezünk minden közös költséget..."

Ezen a ponton váltál hiteltelenné. Mondd, hogy fér össze a "mindenki olyan arányban, amilyenben ő tud stbstb." elképzelésedbe ez a mondat? Mindenki annyit kap vissza, amennyit betett, de azért a közös költségeket felezni? Ha a te tulajdonod 100% a lakásban és annyit is kapsz majd ha szakítás lesz, akkor vajon a költségeket miért kell felezni? Annyira sem tudnál gáláns lenni, hogy akkor legalább ne számlázd ki a másiknak a vízfogyasztását fillérre pontosan, miközben már minden egyéb szempontból hátrányban van?

Véleményem szerint szarrágó vagy, legyél akár a női, akár a férfi fél a kapcsolatban (ez kiderült valahol a sorok között?).

Az rendben van, hogy egy esetleges szakítás esetén nem akarsz szarba kerülni, nyilván jó, ha van az embernek biztosítéka, hogy nem perelik el a házat a feje fölül, de basszus, ha az az alapállás, hogy "de miért adjak én egy embernek...", akkor talán ne költözz össze senkivel. Elvileg egy normális párkapcsolatban a másik nem olyan mint egy ember a sok közül, hanem a párod, akinek azért talán szívesebben adsz, mint egy akárkinek, vagy nem?
Ehh, volt egy ilyen pasim. Nem állt fel neki rendesen. Egyik barátnőmnek is volt egy. Annak sem állt fel. Megállapítottuk, hogy a smucigok ilyenek, mert a szexben is adni kell, és aki túl sokat méricskél, meg beosztja az energiáit, nehogy túl sokat adjon, annál végül ez lesz.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 09:09:53

@( o_o ): Tévedés! Azt is mi találtuk fel nektek! Hogy szükség esetén le tudjunk vakarni benneteket magunkról!
:)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.18. 09:10:28

Így első körben az első probléma első soráig jutottam... Megyek hányni!

Muha 2011.11.18. 09:10:58

@( o_o ): Ebbe nem birok belekotni. :)

Muha 2011.11.18. 09:12:00

@( o_o ): Ebbe se birok belekotni. Ez poen. Nem is akarmilyen. :)

egyhazafi 2011.11.18. 09:12:08

Ez a csaj egy gazdag pasira vadászó amazon.
Kuka.

Probléma 1
Jó ötlet ne engedj belőle

Probléma 2
Szintén ne engedj az elképzeléséből.

Probléma 3 megoldás
Kukázd most még nem késő!!!

Csajnak üzenem. Azét mert apád egy töketlen barom még másnak nem kell annak lenni. Anyád megvezette az az ő baja.
A mai világban védd az értékeidet foggal körömmel. Különben az ilyen nők, pasik kisemmiznek!

egyhazafi 2011.11.18. 09:12:48

Házassági szerződés manapság meg kötelezőnek kellene lennie!

2011.11.18. 09:12:51

@Dövan:
A kaját én belevettem a rezsibe. :) Jó igen, nem hangsúlyoztam ki.
Bár a közös téma engem érzékenyen érint, sőt a kié mi téma is. :( Ne feszegessük, mert sírni fogok. :( :( :(

JOKKA21 2011.11.18. 09:13:18

@gyvy: Nem a gólyát, de nem igaz nem jöttetek rá, hogy mocskok a nők.

@Muha: What?

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 09:13:51

@Ibrahim a tevehajcsár: Tévedés! azért találtátok fel mert vernyogtunk érte! :-)
@Picicsibe: én odáig se. Megint terhes vagy? :-D

Muha 2011.11.18. 09:14:53

@JOKKA21: Maszterkalj egyet. Az segit.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.18. 09:15:25

"megutálják egymást, hisz ezért szakítanak/válnak"

És ezt meg te hoztad a szüleidtől?

Mondjuk amilyen unintelligens vagy a csajoddal együtt, valószínű, h csak így lehet...

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 09:18:16

@JOKKA21: jaj jokka úgy sajnállak,hogy szűzen kell meghalnod. Nem fogod megtapasztalni az élet apró örömeit :-(

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 09:18:49

@( o_o ): "én tökéletes vagyok, nem tudtad? Minden Skorpinyó az! :-P" Te tényleg skorpió vagy? Mindegy, nem értek egyet.

Nem minden skorpió tökéletes, de azért én ismerek egyet, aki közel áll hozzá (lány). Ja, és nem Szemcsinek hívják!

:)

Hurri Kán 2011.11.18. 09:19:03

@JOKKA21:
Na, most kíváncsivá tettél. Mesélj, mit tudsz róluk. Ja, csak saját tapasztalat érdekel.

cyd 2011.11.18. 09:19:53

Fura. Pár évvel voltunk fiatalabbak, mikor összeköltöztünk, előbb albérletbe, majd saját lakásba. Fel sem merült, ez a ki mennyit fogyaszt, meg vállal részt a közösből. Pedig a jövedelmeink aránya hasonló volt csak épp volt, hogy az én javamra, volt, hogy az övére. Házasság nem volt, a végén pedig feleztünk (bár a családom néhány tagja ennek nem örült)

Szóval lehet nem biztos, hogy ti keten együtt...
Mondjuk ennek meg ellentmond, hoyg azért sikerült egész vállalható kompromisszumot kötnötök.
Remélem sokat segítettem :)

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 09:20:54

@JOKKA21: Tévedsz! Nem minden nő mocsok, de amelyiknek megpróbálsz a közelébe menni, annak szólni szoktunk hogy legyen genya veled, mert másképp romba dőlnek a nőkkel kapcsolatos illuzióid!
:)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.18. 09:20:55

@Muha: Ez kurva jó! Ezen nagyon röhögök! :D

JOKKA21 2011.11.18. 09:21:16

@( o_o ): Arc nem vagyok szűz.Az élet apró öröme megütni a nőket.:)

@gyvy: Azt, hogy férgek, aljasok, szemetek, hazugok, számítóak, pénzéhesek és ribik.

Zsebtelep (törölt) 2011.11.18. 09:21:38

@Kytia: Valóban, egyik fél sincs a helyzet magaslatán. Ha viszont már közös a tulajdon, akkor elvárható, hogy mindenki beszálljon a költségeibe, ha nem is egyenlö arányban, de az erejének megfelelöen. Mert most az a felállás látszik, hogy a másik fél igényt tart a tulajdonjogra, de a közös költségekböl szívesen kimaradna. Az alacsonyabb igényekre pedig nehéz hivatkozni, ha például a fütés, vagy a villanyszámláról van szó.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.18. 09:23:30

@cyd: Ja, a normális emberek valahogy így szokták. Egy év után ezen, így vitázni? Halott az egész kapcsolat.
Arra nem is merek gondolni, mi lenne, ha vállalnának gyereket... :/

indapass90210 2011.11.18. 09:24:01

@"Zsu": na csak pont itt a probléma, hogy a poszter csaja nem engedhet meg magának büdös kék sajtot, de mi van, ha a posztoló meg nem akar teszkós trappistát felesbe fizetni, mert ő meg aztat nem szereti?

Szerintem az a megoldás, hogy aki nem szereti annyira a másikat, hogy el tudjon tekinteni némi anyagi veszteség felett, az keressen inkább mást akinél majd el tud, vagy olyat akinek ugyanannyi a fizetése. (csak nem tudom mi a fasz lesz, ha valaki betegállományba kerül, és kapja a fizetés fele táppénzt? azokon a napokon nem eszik és világít, esetleg fürdik?)

Szerintem amúgy a poszter vagy kicsinyes, vagy nem szereti a csajt.

Hurri Kán 2011.11.18. 09:24:01

@JOKKA21:
Hú. ÉS mindez hogy derült ki? Érdekel, komolyan.

Kytia 2011.11.18. 09:24:04

@Picicsibe: "megutálják egymást, hisz ezért szakítanak/válnak"

Ja, ezt bazmeg én sem értettem. Ez mi??? Attól, hogy nem működik, rögtön megutálják egymást?
Mondjuk most leesett hirtelen. Nem azzal jár, akit szeret, hanem azzal, akit nem utál. Kb ennyi az érzelmi háttér. És mivel a szakításhoz azért kell, hogy a mostanitól romoljon a helyzet, nyilvánvaló, hogy az utálat felé kell elmozdulni. Sok boldogságot kívánok nekik, biztos nagyon jó a kapcsolat.

JOKKA21 2011.11.18. 09:25:59

@gyvy: Úgy, hogy sok nőt megismertem.

indapass90210 2011.11.18. 09:26:40

@JOKKA21: Jokka, én fizetek neked egy órát egy kurvával (na azért nem luxussal), ha megígéred, hogy befejezed a siránkozást. Komolyan.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.18. 09:27:11

@( o_o ): Nem! :D
Az irománytól... ;)

(tudom csak szívod...)

JOKKA21 2011.11.18. 09:28:11

@Dövan: Nem siránkozom, csak tököm tele a nőkkel, de befejezem a szidásukat, mert nem méltóak még arra sem, hogy felkúrjam magam rajtuk.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.18. 09:29:35

@Kytia: Hihetetlen önzők és buták mind2en. Megérdemlik egymást.

LyukasBogrács 2011.11.18. 09:29:46

A valasz kezenfekvo: gazdag not kell keresned.

el333t 2011.11.18. 09:30:43

@Dövan: Lényeges előnye viszont, hogy nem kell hozzá a nő aláírása.

Félre ne érts, én is előbb írnám a párom nevére a teljes vagyonomat, mint bármelyik testvérem vagy a szüleim nevére a laptopomat.

Puch Cavette 2011.11.18. 09:31:36

Szép eredmény, hogy végül megalkudtatok egy köztes arányban. De ne áltasd magad azzal, hogy ez így marad. Nemsokára jön egy újabb ilyen jellegű kérdés, aztán még egy, és így tovább. Ha az alapokban nem értetek egyet, mindegyiknél ugyanígy reszelgetni kell egymás idegeit, míg találtok egy olyan kompromisszumot, ami igazából egyikőtöknek se jó.
A csaj férfi ideálja az apja. Közelebb a harminchoz már ideje lenne egy kicsit önállóbb személyiséget fejlesztenie, mint kritika nélkül átvenni és tovább vinni a családi beidegződéseket. Ezt vagy tudod tisztázni vele, vagy jobb, ha szétmentek. Amíg nincs közös vagyonotok...

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.11.18. 09:31:37

Na akkor most megint sorba állok a pofonért! Lehet én vagyok hülye, de ez a poszt nem szól másról, csak arról, hogy ÉN, ÉN, ÉN! Az én pénzem nem adom, az én lakásom, nem adom stb. Szerintem ez gusztustalan! Szereted te azt a nőt?????

Ha szeretek valakit és vele képzelem el a jövőmet és teszem azt én keresek többet, akkor sem dörgölöm az orra alá. Attól, hogy a pasi itt többet keres, mint a nő, szerintem nem kellene ilyen anyagias dolgokon lovagolnia. Az ok, hogy a lakást ő venné és akkor az ő nevére kerülne. Viszont van egy olyan sanda gyanúm, hogy a csaj fejéhez vágná, minden vita után, hogy az az ŐVÉ ÁM! Mennyire érezné már lealacsonyítónak ezt a nő?!

És ha lesznek gyerekek, akkor mivel azok nem szállnak be semmivel a közös kasszába, hát velük is majd szerződést írat alá, hogy ha felnőttek, majd visszafizetik a rájuk költött pénzt? Felírja egy füzetbe, hogy volt X csomag pelenka, bébiétel, tankönyv stb.? Ja és mivel a csaj lenne otthon velük, így ha a GYES, GYED kevesebb, hát felírná a tartozást és később behajtaná? Vagy hogy????

Az én meglátásom szerint a közös élet azt jelenti, hogy tényleg minden KÖZÖS! Mindenki a lehetőségei szerint száll be. Én speciel szóba sem állnék egy olyan emberrel, aki már így a kapcsolat kezdetén azt osztogatja, szorozgatja, ki mennyivel szállt be, kinek milyen tulajdona van. EZ GUSZTUSTALAN! Ha azt vesszük, hogy feleznek, akkor a lány a fizetéséhez képest arányaiban sokkal többről mond majd le a közös élet érdekében és sokkal többel száll be!

Szerintem a lány jobban jár, ha nem költözik össze veled! Ennek így jó vége nem lesz. Vérre menő viták lesznek azon, ki mit vett, mit adott a közösbe stb. Nem erről kellene szólnia egy kapcsolatnak! Ha már így kezded, mi lesz később? Ez egész egyszerűen gusztustalan önző magatartás! És itt most felejtsük el azokat a nőket, akik a pénzre mennek, mert szerintem itt nincs így! A lány láthatóan be akar szállni mindenbe az ő lehetőségeihez képest.

Posztoló megérdemelnéd, hogy miután összeköltöztök ne legyen melód egy darabig! Bármikor megtörténhet. És akkor ő keresne többet! Akkor is ekkora lenne a szád?

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 09:31:42

Muha ezt neked találtam :-D. Nosztalgiázok :-D

www.youtube.com/watch?v=TXSGe88EtRI&feature=related
ami legjobban hasonlítt rád a dalszövegben az 1:55nél található :-D

@JOKKA21: a jobb kéz nem számít! Szűz vagy!
@Ibrahim a tevehajcsár: te mégsem érted a viccet :-). ez vicc volt, nem rég itt a közösben kitárgyalták a skorpió tulajdnoságait és azt mondták minden skorpió azt hiszi magáról...amúgy a csillagjegyem az,de nem hiszek az ilyen jellem meghatározásokban mert mindenki egyedi és egyéni.

Kytia 2011.11.18. 09:33:44

@Zsebtelep: Ez rendben van, de ha én két és félszer annyit keresek, mint a másik és kijelentem, hogy minden az enyém, mert én adok bele többet, akkor biztos, hogy lerohad a fejem, ha netán egyedül kell fizetnem a gázszámlát? Mert ha mondjuk én nettó kettőötvenet viszek haza, a másik meg százat, akkor feltételezem, épp elég gondja van neki egyébként is, jó, ha ki tud jönni a pénzéből, miközben én meg észre sem veszem, ha egy tízessel többet adok bele. És ehhez adjuk hozzá, hogy elvileg még szeretem is az illetőt, tehát direkt jó érzést okoz könnyíteni a helyzetén amennyire tudok.
Ebben az emberben kb annyi érzelem van, mint a szobanövényemben, minek neki összeköltözés, meg párkapcsolat?
Aki nekem ilyen pasim volt, az nem volt hajlandó kifizetni egy süteményt egy közepesen drága cukrászdában. Ugyanakkor az mondjuk nem fájt neki, hogy én írtam meg a szakdolgozatát, utólag már bánom, hogy nem számláztam ki a munkadíjat, meg a jogdíjat, basszus.:)))

cyd 2011.11.18. 09:34:15

@Picicsibe: Nem vitáznak. Mindenki hozza a saját gondolatait, érvrendszerét és konszenzusra jutnak. Nekem tetszik, hogy mindkét fél tudott engedni és közös nevezőre jutottak.
Működhet így is, legyenek boldogok.
Én nem hiszem, hogy az az egyetlen üdvözítő út, amit én jártam/járok.

@JOKKA21: "Úgy, hogy sok nőt megismertem."
Az év vicce, sőt a jövő évé is.

@Dövan: Kb. ja. Klasszikusan nekik csak járni kéne egy darabig, de semmi szerelem, meg összeköltözés. A posztból legalábbis. Mert érzelmekről, meg azok mélységéről nem tudunk.

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 09:35:59

@Picicsibe: "Arra nem is merek gondolni, mi lenne, ha vállalnának gyereket... :/ "
Na igen,azon hogy osztozik az ember? A gyerek az enyém mert én adtam a spermát? Nem, az enyém mert én tápláltam gondoztam hordoztam 9 hónapig? Vagy ha 5 éves a kölök és szétmennek, apa tuti visszakérné az ajándékokat amit a gyereknek vett...

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 09:36:26

@( o_o ): Azért raktam szmájlijelet a végére, hogy jelezzem: én is viccnek szántam. Te meg a szmájlijelet nem ismered ezek szerint. És ne kötözködj velem, mert hátrakötöm a sarkad!
:)

Fviktor76 2011.11.18. 09:36:38

Kedves Posztoló!

Szerintem jobban teszed, ha csak saját magaddal költözöl össze, aztán békén hagysz mindenkit!

Páromban fele ennyire se merül fel a mi lesz, ha elválunk, pedig őt már egy férj otthagyta egy 5 hónapos gyerekkel.

Szóval mielőtt még a pénzen jól összevesznétek, aztán nincs is miről beszélni, megsúgom, hogy nem csak házasság esetén lehet szerződést kötni, hanem élettársi kapcsolat létesítésénél is.

Természetes, hogy a csaj részt szeretne vállalni abban amit együtt vásároltok. Más lenne a helyzet,ha neked már lenne egy akkora lakásod, ahova ő oda tudna költözni.

Kevesebbet tud vállalni, az oké. Szerintem egy ügyvéd akkor megcsinálja, hogy a lakás tulajdoni hányada ilyen arányban legyen.

Gondolkozni, megbeszélni egymással, és nem direktívákat állítani, mert azon egy csaj kiakad. Megjegyzem fordított esetben te is kiakadnál...

Na szép napot!

JOKKA21 2011.11.18. 09:36:46

@( o_o ): Nem vagyok szűz, kurváztam Fész, ha kurvázás sem számít, akkor szűz vagyok.:D

el333t 2011.11.18. 09:36:58

Ja, ami meg még jobb megoldás: albérlet!

Az isten ajándéka ilyen szitukban. Saját néven tartani a pénzt, a kamataiból meg bérelni a lakást.

Különben sosem értettem ezt a rohadt nagy ragaszkodást az ingatlanokhoz, én eddig csak a bajt láttam vele.

@"Zsu": @Dövan: Ez meg a másik, nem lehet mindenen szarozni. Én speciel utálom a felezést.

Muha 2011.11.18. 09:37:12

@( o_o ): Hat ez gyonyoruuu.
De miert? Ooooh monddd, mivel erdemeltem ki en ezt a banasmodot?
:)

Kytia 2011.11.18. 09:38:18

@Bundabandi: Na ja, az lenne a legszebb, hogy a lakás végig az ő nevén, aztán elveszti az állását, másik fél mondjuk évekig eltartja, vagy esetleg súlyosan megbetegszik, másik tartja a frontot, ápolja, stb., aztán szakításnál meg kirakja, hogy "lakás az én nevemen, tehát az enyém, mennyé a híd alá, különben is már utállak".:DD

hany eves a kapitany 2011.11.18. 09:39:19

Höhöhö...nem olvastam végig. Poszter, szerintem keress egy olyan csajt, aki pont annyit keres, mint te. Ez a legfontosabb. Naná. Hogy ez eddig nem jutott eszembe:D

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.11.18. 09:39:20

@Kytia: Szerintem is egy hülye szarrágó.:D Totál az az érzésem nekem is, hogy a lány nem a barátnő, hanem az idegen ember szintjén van nála. Mintha a koldusnak kellene pénzt adni...

JOKKA21 2011.11.18. 09:40:04

@Kytia: Ilyen hálátlanságra csak egy nő képes.

2011.11.18. 09:40:39

@Dövan:
Kompromisszumokra szükség van, vesznek ilyet is olyat is. Vannak bizonyos dolgok ahol közösnek kell lennie a kasszának.
Amúgy szerintem a poszoló nem a rezsi-kaja dolgon van kibukva, hanem a ház, bútorzat témán. Mert ugyebár egy mosógép, egy hűtő és egy lakás nem egyazon kategóriába sorolandó a sajttal, a villanyszámlával és a gyümölcslével. Még szép, hogy nem akarja odaadni a csajnak a lakás felét, vagy nem engedi, hogy elvigye a hűtőt. A sajtból nyugodtan egye meg, és igya meg az üditőt (mégha a posztoló többet is adott bele), de ha hörbivel jön, hogy elszállítsa a mosógépet, akkor hörbivel együtt tolnám ki a lakásból. Sőt a posztoló esetében amint szakítanak sürgősen lakatost hivatnék és lecseréltetném a zárakat, addig meg a lakást el sem hagynám.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 09:42:22

@Kytia: Te mindenáron kizárólag a csaj szemszögéből akarod nézni a dolgot. Próbáld meg a másik oldalról is. Ha a srác veszi a kecót, akkor a csajnak nem kerül semmibe a kéglivásárlás. Tehát: amit eddig albérletre költött, az most tisztán a zsebében marad. Rezsit eddig is fizetett az albérletében, tehát az nem jelent költségnövekedést, ellenkezőleg: költségcsökkenést hoz neki, mert attól kezdve csak a fél rezsit kell hoznia. Tehát lényegesen többet tud megtakarítani, mint eddig (minimum egy albérleti díjjal, ami manapság nem két fillér). Azaz ha mindenki 50-50% arányban száll be a lakásrezsibe, de a srácé a lakás, akkor a csaj egyértelműen jobban jár, mintha maradna az albiban.

SciNu 2011.11.18. 09:42:59

@JOKKA21: Hali, nem játszol véletlen az üzleti ligában? A szerdai meccsen az egyik játékost mintha jokkának hívták volna a többiek.

@( o_o ): Ha neked az apró öröm akkor részvétem :D

@Ibrahim a tevehajcsár: :DDD

@Kytia: pontosítok: Nem azzal jár, akit szeret, hanem azzal, aki jól néz ki.

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 09:43:18

@JOKKA21: akkor most már értem miért mondod hogy MNK :-D

Zsebtelep (törölt) 2011.11.18. 09:43:50

@Kytia: Nem mondom, hogy nincs igazad. Ha családként akarnak funkcionálni, akkor nem kéne leragadni itt, illetve már el is van rontva az egész, nem fog hosszútávon müködni a kapcsolatuk.
A szerzödés ma már alap, föleg, ha az egyik fél jóval többet visz be, hogy ne fordulhasson elö a 10%-al viszek 50-et effektus. De közben mérleggel méricskélni, hogy ki mennyit, mire ad be a közösbe, eléggé döglött dolog.

cyd 2011.11.18. 09:44:01

@Puch Cavette: "A csaj férfi ideálja az apja."
Ez általános.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 09:45:24

@Kytia: Különben is minek kezdesz olyan ostoba ikúhiányos izomagyúakkal, akik még egy szakdolit sem tudnak önállóan megírni!
:)

2011.11.18. 09:45:55

@el333t:
Nem felezésről van szó. A fizetésed egy részét szépen tedd be a házikasszába (rezsire, kajára, piára, későbbiekben gyerekre + egyéb felmerülő dolgokra), a másik részét meg tartsd meg és költsd amire akarod (ruha, szórakozás, ajándék). Mert azért az is ciki, hogy odamész a párodhoz, hogy te itt a villanyszámla xx45 Ft-ot kérek tőled, vagy itt a netszámla xx20 Ft-ot kérek tőled.
Viszont lakás, autó, háztartási berendezés kérdésben csípek, harapok, karmolok. Bár én a könyvekért, dvd-ért is (más most nem jut eszembe).

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 09:46:09

@SciNuBob -I hear you, mon!-: nekem legalább van örömöm,mégha apró is :-P

koibito 2011.11.18. 09:46:16

Ez egy érthető ám tök szemét poszt.
Persze, hogy mindenki félti az anyagi javait... de hogy egy kapcsolatnak ez legyen az alapja? Milyen kapcsolat az már?
Felvetettem anno a házassági szerződés témáját egy baráti társaságban, megdöbbenésemre a pasik mondták, hogy fúj, ezzel már tönkre teszed a házasságod, mert milyen házasság az, amiben nincs bizalom, szeretet és az a vágy, hogy megossz mindent a másik feleddel?
S hozzáteszem, ha veszek egy lakást, persze, hogy szeretném azt megtartani... de erről szól minden?

Hogy lehet egy kapcsolat elején arra gondolni, hogy majd amikor elválunk...

Zsugori kis pöcs az ilyen :)

Számomra fontos, hogy el tudjam saját magam tartani, hogy stabilan én is megálljak a lábamon, s ne a pasimtól függjek (anyagilag semmilyen mértékben sem). De ennek ellenére se kötném össze az életem egy ilyennel, aki ezt a posztot írta...

JOKKA21 2011.11.18. 09:46:59

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Hello.Nem, nem értek az üzlethez.:) @( o_o ): :) mert nincs olyan nő, aki megbecsülné a szeretetet és kedvességet.

JOKKA21 2011.11.18. 09:48:40

@koibito: Bizalom...Egy rafkós csaj úgy kisemmiz barátom, hogy csak nézel..Híd alá küldenek ezek a ribik lelkiismeretfurdalás nélkül, vagy alkesszé tesznek.Vigyázni kell velük, hidd el!

JOKKA21 2011.11.18. 09:49:16

@"Zsu": Akkor te jó csaj vagy, örülök, hogy visszatértél.:)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.18. 09:50:19

@cyd: Érdekes, nekem nem úgy tűnik, h megtalálták a mindkét félnek jó, közös nevezőt. A poszt írója legalábbis biztos, h nem elégedett ezzel, különben nem született volna meg ez a csodás iromány :)

De muszáj volt egy átmeneti megegyezés, mert különben nincs szex! :P

indapass90210 2011.11.18. 09:50:29

@"Zsu": "Viszont lakás, autó, háztartási berendezés kérdésben csípek, harapok, karmolok. Bár én a könyvekért, dvd-ért is (más most nem jut eszembe)."

Ez mit is jelent pontosan? :)

goumideaumineaux 2011.11.18. 09:50:38

Üdv, démosz!

Posztolónak nem adok tanácsot, mert nem nagyon tetszik az életszemlélete, @Kytia-val értek egyet.

Jokka: Bár te sem vagy különösen szimpatikus, azért megosztom veled 40 év tapasztalatát: Általában annyit kapsz vissza a nőktől, amennyit te beletettél a kapcsolatba. Fogalmazd meg, mit szeretnél tőlük, legyél igényes a kiválasztásban, majd kedvesség és figyelmesség. Ezzel a hozzáállással elérheted az István a királyból a "te vagy a minden álmunk"-jelenetet.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 09:51:07

@( o_o ): Igen, pontosan! A gyerek az enyém, és egy levágott hajtincset sem adok belőle! Még mit nem!
:))))

Racapaca 2011.11.18. 09:51:10

Posztot elolvastam, a hozzászólásokat még nem, ugyhogy lehet, hogy valakit ismétlek, DE

Még össze se bútoroztak és már a válásról beszélnek? Szerintem össze se kellene költözni.

Ok, ha szigorúan az anyagiakat nézzük van igazsága a srácnak, ok, legyen házassági szerződés, ahol mindent forintosítunk, de akkor abba a házimunkát is tessék belevenni és a nő által a házasságba bevitt értékként kezelni, mert a takarítás, mosás, főzés óradíját is bele kell számítani abba, amit vagyonilag a nő beletesz, ha már szőrszál hasogatunk.

BannD 2011.11.18. 09:51:23

@JOKKA21:
Te jól rábaszhattál öcsém, ha ennyire vérszemet kaptál nőügyben. Nem irigyellek. Vajon ez már örökre így marad?

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.11.18. 09:52:01

Könyörgöm emberek, ne legyetek már ennyire önzőek! Olvasom itt a hozzászólásokat és majdnem mindenki abból indul ki, hogy a szemét csaj, majd "kitalicskázza a lóvét a srác bankszámlájáról". Tudom, hogy a világ anyagias és mindenki magából indul ki, de számomra ez elég elkeserítőek a hozzászólások! Senki nem azt nézi, hogy szeret egy embert és meg szeretne vele osztani mindent, hanem azt, hogy ki mennyit keres, milye van, mibe szállt be???? Az a lényeg, hogy ki jár jobban???? Mi lesz ha vége lesz, ki mit markol??? Most komolyan???? Elkeserítő!

Egy kapcsolat rohadtul nem erről szól. Egy JÓ kapcsolat legalábbis!

2011.11.18. 09:52:19

@JOKKA21:
Eddig is itt voltam.
Ohhh, köszönöm a bókot, nem tudtam, hogy ekkora hatást tettem Rád. :) [Zsu elpirult]

JOKKA21 2011.11.18. 09:53:17

@goumideaumineaux: Köszönöm a tanácsot, igyekszem megfogadni.Azt akarom tőlük, hogy ne legyenek ribik és szeressenek.Csak ennyit.

cyd 2011.11.18. 09:53:39

@"Zsu": "Amúgy szerintem a poszoló nem a rezsi-kaja dolgon van kibukva..."
Éljen, akkor nem csak én értettem így :)
De azért vicces olvasni a komplett jellemrajzokat a posztolóról (na jó, néha idegesítő, de főként vicces)

BannD 2011.11.18. 09:54:33

@Racapaca:
Ottapont! Nagyon is van értelme a számolgatásnak; egészséges kereteken belül. Különben tényleg azon kapják magukat, hogy minden fel van címkézve a hűtőben... :D

JOKKA21 2011.11.18. 09:54:36

@BannD: Amíg nem lesz olyan nő, akinek jó leszek addig igen.

@"Zsu": Nincs mit.:) Régen láttalak, amikor még volt kép rólad.:)

2011.11.18. 09:54:54

@Dövan:
Azt, hogy mindenki annyit visz a fent említett dolgokból amennyit beletett. Ha felesbe vették az autót, akkor váláskor vagy a két ajtó környékén, vagy elölről a két lámpa között féluton kettévágják. Bár lehet szó arról is, hogy egyik fél kifizeti a másikat. :) Ha a dvd-t én vettem az enyém, ha a könyvet én vettem az enyém, ha te vetted a tied. És én soha többé nem veszek se könyvet, se dvd-t felesbe. :( :( :( :(

Muha 2011.11.18. 09:55:52

Itt egy semi-kosher otlet.
Ket hutto kell.
Ki ki a sajatjaba vasarol.
Amig a fiu eszi a kaviarral toltott lazacos rakot, addig nezze elegedettseggel, ahogy a lany nyomja a toportyut felszaraz kenyerrel, pohar vizzel.

2011.11.18. 09:56:19

@cyd:
:) Látod-látod, egy rugóra jár az agyunk. :)
És látod milyen aktív vagyok? Rámszóltatok, hgoy nem olvasok és nem kommentelek, erre visszatértem. Mint a rossz horrorfilmekben a sorozatgyilkosok. :)

2011.11.18. 09:57:05

@JOKKA21:
Amúgy végig itt voltam, csak váltogattam a képeket és a neveket. :) De próbálok most már nem változtatni, hogy nehogy összezavarjalak. :)

Szöszi 28 2011.11.18. 09:57:14

@Bundabandi: A szeretet ellenére nem lehet normálisan kezelni az anyagiakat? Mert a lakásom a nevemen van. Azért én és a családom gürcöltünk éveken keresztül. A pofám leszakadna, ha erre a párom igényt tartana. És ez nem önzőség. De semmi köze ahhoz, amiért nem ő dolgozott meg.

BannD 2011.11.18. 09:58:17

@JOKKA21:
Hm. Ezen mindenki átesik minimum egyszer életében, akár hiszed akár nem, én is átestem. És lehet, hogy közhely, de senki nem érdemli meg, hogy más bűnéért büntesd. Az szimpla patkányság.

SciNu 2011.11.18. 09:59:07

@( o_o ): Az én örömöm nem apró :P

JOKKA21 2011.11.18. 10:00:03

@BannD: Ha megharap egy kutya, két kutya, három kutya, akkor egy negyedik kutyát simogatni fogsz?

@"Zsu": :) Örülök, ha nem "bujkálsz" előlem.

cyd 2011.11.18. 10:00:27

@Dövan: :) ügyes, nagyon ügyes :)

Egyébként meg:
Nyuszika találkozik az erdőben a medvével:
- Képzeld medve, tegnap találkoztam a diszkóban a rókalánnyal. Az egész estét végigtáncoltuk, és miután hazakísértem, bevitt a hálószobájába és azt mondta: Nyuszi mindenem a tiéd! Medve hallod, ha ott lettél volna, még a hűtőt is eltudtuk volna hozni!

Racapaca 2011.11.18. 10:00:29

Eszembe jutott mégegy dolog. Amíg mondjuk a nő a közös gyerekükkel van otthon gyesen, gyeden, ami egyértelműen bazi kevés pénz, akkor mi van? Akkori s csak a forintosított összegről beszélünk? Hiszen a pasié is a gyerek, ha egyáltalán eljutnának ide. Akkor a nő házasságba tett anyagi javai csak a forintba kapott összeget jelenti? Persze, hogy a pasi akkor sokkal többe fog keresni, közben a nő otthon neveli a gyereket, főz, mos, takarít...

Igen,a nők között sok olyan van, akinek elég torz a felfogása ebben a tekintetben, de azért igenis tesznek bele ők is egy kapcsolatba, házasságba sok olyasmit, amit nem lehet feltétlenül a bankszámlán kimutatni.

(Én elváltam, két gyerekkel, mégse hoztam el szinte semmit a lakásból a személyes holmijaimon kívül, a lakásra nem is tartottam igényt, mert a volt anyósomé volt, tehát semmi közöm hozzá. Pénzben csak annyit vártam el a volt férjemtől, hogy annak azt a lapos (szerintem méreg drága tv-t és a lakásban lerakott járólapot fizesse ki, amit mindkettőt az elköltözésem előtt kb. két hónappal én fizettem ki és természetesen egyiket se vittem magammal, de ebben nem is volt vita közöttünk.) Nem minden nő akarja kiforgatni a volt párját mindenéből.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 10:00:48

@Bundabandi: Nézd! Egy igazán jó kapcsolatban, ahol a felek tényleg jól összejönnek hosszú távra én úgy gondolom, hogy ilyen kérdések nem igazán merülnek fel, legalábbis semmiképpen sem úgy, hogy egy ilyen terjedelmes "trollközösség" tagjaitól kellene tanácsot kérniük. Dehát azzal főzünk, amink van, egyértelmű, hogy a posztban szereplő párocska esete nem teljesen ilyen. Ettől kezdve nem is adhatsz nekik (még jó indulattal sem) olyan tanácsot, mint amilyet szerinted egy normális, harmonikus kapcsolat továbbépítésén "szorgoskodó" párocskának adnál (akik viszont ugye amint azt már megjegyeztem, nem is kérnek ilyet).

2011.11.18. 10:01:21

@JOKKA21:
Senki elől sem szoktam elbújni. :)

Frigyesur (törölt) 2011.11.18. 10:01:29

1. Vedd a magad nevere. Ennyi. Onnantol kezdve a tied es kesz. Ez egy fix es nagyerteku dolog, vagy osztoztok nagyjabol egyenlo aranyban, vagy az egyik fel veszi meg a megoldas. Ha egyuttmaradtok nem fontos kerdes, hiszen a tied, barmi buko van, ez marha nagy biztonsag. Ha meg nem, detto.

2. Kozos koltseg felezes. Ugymint rezsi es kaja. Onnantol kezdve a sajat cuccokat az ember veszi maganak, a kozos meg nagyjabol fifti. De alapbol ugy gondolom, hogy akinek jobban megy, az legyen nagyvonalu. A pitianerseg kiabrandito.

3. Mivaaan?? Kozos vagyon es megtakaritas milyen aranyban?? Ez komolyan kerdes? :( Tartsatok kulon bankszamlat, azt jo'van. De a kozos, az kozos. Ennyi. Ez az igazan gaz reszedrol.

Amugy meg sz*rrago vagy. Ennyi.

Father Justice (törölt) 2011.11.18. 10:01:48

VÁLASZ 1: A szerzés arányában kaphat tulajdonhányadot az ingatlanban, ez nem lehet kérdéses. Az lehet, hogy a lehúzós kis kurvája valóban azt a példát látta a szüleinél, amit elmesélt, de az ilyen erőltetett (ráadásul bizonyíthatatlan) magyarázkodást a legkönnyebb kivédeni. Foghegyről megemlíted, hogy apád naponta háromszor agyba-főbe verte anyádat, ezért nálatok is az lesz majd a "normális" az együttélés során. Problem?

VÁLASZ 2: Tökéletes eljárás az alapvető kiadások 50-50%-os finanszírozása. A nő viszont a további, folytatólagos lehúzások esélyének végleges elszállását véli felfedezi ebben - joggal. Az alapvető kiadásokat elég könnyű definiálni: alapvető élelmiszerek, rezsiköltség, közösen vett háztartási kellékek, közös használatú bútorok, stb. Furcsállom, hogy konkrétumok nélkül megkajáltad az ultragagyi érvelését, miszerint így kénytelen lenne beszállni olyan dolgok megvásárlásába is 50%-kal, amiket magának alapból nem venne meg. Vagy közölte, hogy ő sosem eszik müzlit, te pedig fél óra alatt rájöttél, hogy igaza van, és fejet hajtottál az akarata előtt? Ha ezzel legyőzött, meg is érdemled.

VÁLASZ 3: A kamuok természetesen ismét a szüleinél keresendő, de erre te nyugodtan adhatsz olyasféle választ, mint az 1) pontban. Másrészt ha tényleg ennyire nagyvonalú a fater, hogyhogy nem hozta helyzetbe a kislányát is anyagilag, hogy eleve ne kelljen 28 évesen 50-50% vs 10-90% kérdéseken görcsölnie? Hmm?

Tulajdonképpen az összes problémád egyetlen probléma különböző fázisainak tekinthető: a kezdetek, a kapcsolat és egy esetleges végkifejlet az anyagiak vonatkozásában. Ezért érdemes együtt kezelni kérdést, hogy erőteljesebb legyen az összevont válasz is.

VÁLASZ 4: Golddiggerrel nem alakítunk ki életközösséget, és pláne nem vesszük feleségül.

Egyébként tetszik, hogy racionálisan gondolkodó ember vagy, aki nem engedi, hogy holmi rózsaszín ködökre és a szülők vélt vagy valós példájára hivatkozva kisemmizzék, de egyúttal ijesztő is, hogy csak 20-as éveid végén kezdesz szembeszülni a kőkemény valósággal. Persze jobb később, mint soha.

Esztétikus Kritikus 2011.11.18. 10:02:37

Nem szoktam beleszólni, de erre van némi rálátásom.

Posztoló, nagyon okosan gondolkodsz! Én a helyedben vennék egy lakást MAGAMNAK. Ha a kedvesdrága oda akar költözni, szíve joga, szálljon be erőforrásaihoz mérten a rezsibe, kosztba. A megtakarításait fektesse be, hogy neki is legyen vagyona. Ha lesz közös gyermek, elég lesz akkor hozzányúlni, vagy közös vagyonról gondolkodni.

Ha ketten vesztek lakást, akkor vigyázz rá, hogy névleg csak a hozzájárulása arányában legyen benne részesedése. Ha elveszed feleségül, írjatok házassági szerződést, mert házasságban szerzett vagyon 5 év után szerződés nélkül feleződik válás esetén, míg házasság előtt szerzett vagyon egyértelműen az adott személyé marad válás után is.

Egy év randizgatós kapcsolat után szerintem bunkóság a másik pénztárcájában turkálni ilyen szinten. Elég nyilvánvaló a szülői minta (vagy nyomás), de tényleg tartsd szem előtt, hogy az összeköltözés nem hivatalos gazdasági szövetség. Onnantól megérteném a csajt, ha közös gyermeketek lenne, de ahogy olvasom, az nincs. Mindenféle vagyoni követeléshez pedig előtte le kell tenni valamit az asztalra - én így gondolom.

2011.11.18. 10:02:45

@cyd:
Ez a nyuszikás még a kollégámnak is tetszett. :)

JOKKA21 2011.11.18. 10:03:09

@Racapaca: Mit tesznek bele?Punit?Bablevest?

BannD 2011.11.18. 10:03:42

@JOKKA21: Nos, ez esetben az Ön készülékében van a hiba. Már statisztikai alapon is. :)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.18. 10:03:56

@( o_o ): Önző emberek. Nekem ez felfoghatatlan. Persze lehet azért, mert nem volt soha annyi pénzem, h ilyen "gondokat" okozzon.
Ketten vágtunk bele a férjemmel mindenbe. Akkor az én félretett pénzem volt az alap, most ő dolgozik...
Mindig változhat ez...

Ha esetleg válnánk se azért mert utáljuk egymást. Hogy utálhatnám a gyerekeim apját?

Ja jöhet más szerelem, de van annyi EQ és IQ mindkettőnkben, h lerendezzük normálisan. Mind2en a gyerekek érdekeit néznénk...
De remélhetőleg soha nem lesz ilyen!

Ez, amit itt leírt a csávó... Engem taszít. Boah... :D

Frigyesur (törölt) 2011.11.18. 10:04:33

@Muha: Hehe. Milyen igazad van kicsim :*

@( o_o ): "Nem a pénz a legérzékenyebb főleg nem a párkapcsolatban."
Hat jah. :S

JOKKA21 2011.11.18. 10:05:04

@BannD: Lehet, de a nőké(soké) is zárlatos lehet..:)

cyd 2011.11.18. 10:07:18

@"Zsu": Höhö. Az osztozós szakításomnál a legnagyobb feszkó pont egy CD miatt volt :)

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.11.18. 10:07:25

@Kata1987: Írtam, hogy a lakásnál teljesen megértem, hogy az ő nevén lesz. De a többit nem. És nem tart igényt rá a csaj, azt szeretné ha közösen vennék meg, csak éppen ő nem tud beszállni fele-fele alapon, mert nem keres annyit. Szerintem ebben semmi rossz nincs.

És ellenkező esetben, ha neked mondjuk nem lenne semmid, mert eddig nem volt rá lehetőséged, hogy félrerakj és nem áll mögötted olyan család? Akkor ha összeköltözöl egy emberrel, akit szeretsz és vele képzeled el az életed és ilyenekkel jönne, mint a posztoló, mit szólnál hozzá? Főleg ha már a házasság is szóba került.

De kinek a pap, kinek a papné! Nálam az anyagiak nem játszak ekkora szerepet. Ha együtt vagyok valakivel, akkor ami az enyém, az az övé is! Igaz, meg is válogatom, hogy kivel kötöm össze az életemet.

indapass90210 2011.11.18. 10:07:39

@"Zsu": húha, ezek szerint neked lehetett már valami húzós szakításod...

BannD 2011.11.18. 10:07:53

Höhö. Lehúzós kis kurva VS. kicsinyes szarrágó... :D
Megosztó kis poszt ez.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 10:09:21

@Muha: Aztán amikor az északi tengeren "radioaktivizálódott" kaviáros lazacot meg a Fukushima mellett halászott rákot megeszi és világítani kezd éjszaka a csávó, miközben a töpörtyűn élő csaj makkegészségesen ápolgatja, majd elgondolkodik az élet furcsaságain.
:)

SciNu 2011.11.18. 10:09:24

@Muha: És vajon a túrórudit a saját hűtőből fogják kivenni? :D

@Kata1987: Pontosan.

Racapaca 2011.11.18. 10:09:41

@JOKKA21: nem kevés munkaórát, amit a konyhában töltenek, meg takarítással, aztán a gyerek ellátásával, stb. mindezeket sokszor munka mellett.

JOKKA21 2011.11.18. 10:09:46

@Bundabandi: Vigyázni kell a nőkkel, mert kisemmizik az embert és padlóra küldik anyagilag és érzelmileg!

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.11.18. 10:12:23

@Picicsibe: Én is hányok tőle. Ja és most olvastam a tegnapit! :D Tetszett? Már nem bírtam... :P

Pacsi! :D

Muha 2011.11.18. 10:12:56

@Frigyesur: Orokoltem, hogy
Mindig igazam van.
:)

Muha 2011.11.18. 10:13:58

@Ibrahim a tevehajcsár: Hat, jaja, nagyon jaja.
@SciNuBob -I hear you, mon!-: Neeeem. A turorudolfot termeszetesen dezsmalgatni kell.
:)

JOKKA21 2011.11.18. 10:14:07

@Racapaca: De a legtöbb nő szemét, ritka a normális nő, aki rendes és kedves.Én azt mondom a férfiakat csak egy nő szereti, az Édesanyjuk.

2011.11.18. 10:14:44

@cyd:
Én nem feszkóztam, nagyvonalú voltam. De azóta is siratom a Csak barátok dvd-met. :)

Szöszi 28 2011.11.18. 10:15:36

@Bundabandi: Jó, de ha a pasi 9millát tol bele a lakásba, a csaj meg nagy nehezen összekuporgat 1 millát, szerinted jogos, ha 5-5milla üti a markukat szétköltözéskor? De, ha nem is a lakás példát vesszük, hanem a megtakarításukét. Egy 60-40%-nál azt mondom oké, a csávó kussoljon és legyen boldog. De itt nagyon durva eltérésekről van szó.
De természetes, ha máshogy gondolod, mint én, nem vagyunk egyformák:)

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 10:15:55

@Picicsibe: én el se merem olvasni. azt hiszem nem vagyok anyagias és emiatt nem értem meg a posztoló hozzáállását de persze vannak anyagias emberek, akik meg vele értenek egyet.Meg vannak olyanok akik már túl vannak egy két gázos szakításon/váláson és ők másképp látják.Néha megértem,hogy miért kell a szerződés,de én akkor se kötök.Vesztettem már nagy összegeket/tulajdont szakításkor mert azt mondtam "vigyed", szeretetből adtam most nem veszem vissza mert akkor azzal azt mondanám sose szerettelek pedig de még ha ma máshogy érzek is..Evvan :-)

Hurri Kán 2011.11.18. 10:16:00

Mizumizu?Jokka megdugott már végre valakit, vagy még mindég itt puffog? :D

JOKKA21 2011.11.18. 10:16:07

@"Zsu": Vedd meg újra, vagy töltsd le.:)

JOKKA21 2011.11.18. 10:17:36

@Kata1987: Katicám jól beszélsz.:) @gyvy: Még nem.

Frigyesur (törölt) 2011.11.18. 10:17:45

@Muha: Jaja. Megis kapunk piszkalodast, mert a zemberek nem tudjak ezt elviselni.

Amugy azert a zegyik legidegesitobb dolog, ha veszel magadnak kajat, es a masik megeszi. Az ember gyomra rakeszul, aztan semmi. Ezert en otthon anno balheztam a tesoval.

m.gray 2011.11.18. 10:17:55

Posztoló, én megértem a félelmeidet, de baszki össze ne költözz egy olyan valakivel, akivel még nem is éltek együtt, de már azon gondolkozol, hogy hogyan fogjátok kettéfűrészelni a vasalót, hogyha szétmentek.
Egy anyagias kis pöcs vagy, akinek az élet büntetésből küldött egy lehúzós picsát. Sztem ülj le a sarokba és gondolkozz egy kicsit.

Szöszi 28 2011.11.18. 10:18:10

@Father Justice: Eljött az a ritka pillanat, amikor azt mondom, hogy igen, egyetértek veled:)

Muha 2011.11.18. 10:18:21

En olyan anyagias vagyok, hogy honapokig konyorognom kell magamnak egy sorert!

Racapaca 2011.11.18. 10:19:31

@JOKKA21: Erre mondta egy általam nagyon okos embernek vélt férfi (a volt férjem :o), mint a nők számára jó tanácsot: ha meg akarod szerezni a tökéletes pasit, akkor szüld meg :o)

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 10:19:38

@Father Justice: uhhhh nagyon vártam már a te kommented :-), de túl hosszú, nem olvasom el. :-(

2011.11.18. 10:21:36

@JOKKA21:
Már megtörtént. :)

Hurri Kán 2011.11.18. 10:21:41

@Muha:
Ezért inkább kurválkocc érte. :DDD

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 10:24:12

@JOKKA21: Szerintem tévedsz. Legfeljebb eddig rossz tapasztalataid voltak. De ez lehet azért is, mert te választasz rosszul. Gondold végig logikusan és érzelemmentesen (kvázi kívülállóként). Tudod vannak olyan nők, akik olyan "szerencsétlenül" mennek férhez/választanak párt, hogy a párjuk veri őket. Szakítanak, elválnak, és láss csodát: a következő párjuk ugyanilyen lesz. Inentől el lehet gondolkodni azon, hogy minden pasi szemét erőszakos gazember-e aki veri a nőket, vagy az illető nők egyszerűen valami olyan "férfias" tulajdonságot látnak az ilyen típusú arcokban, hogy őket választják (talán nem is tudatosan), aztán pedig síránkoznak, hogy veri őket a fazon.

Muha 2011.11.18. 10:24:22

@gyvy: A kenyszer nagy ur!
:)

JOKKA21 2011.11.18. 10:24:36

@"Zsu": Kár, pedig vettem volna neked ajándékba.:D

@Kata1987: Szívesen.:)

@Racapaca: Igaza volt a volt férjednek.:)

leonito77 2011.11.18. 10:25:58

Szerintem ez a hozzáállás már eleve elrontja a kapcsolatot. Én nem tudnék így élni. És szerintem is nagyon önző a posztoló, mert ezekben a vitákban eleve alá és fölé rendelt viszonyok vannak, míg egy kapcsolatban ideális esetben 50-50.

Nekem tulajdonképpen úgy tűnik, hogy ez a fontos neki, hogy éreztesse, ő több nála. Rengeteg ember él együtt boldogan úgy, hogy a jövedelmet nem arányosan keresik meg, de együtt költik azt el, hiszen összekötötték az életüket. Ketten alkotnak egy egészet. És nem arra gondolok, hogy jön egy multimilliárdos hatalmas vagyonnal, meg Rózsika a szállodai takarítónő (elnézést minden takarítónőtől, nem akartam őket megbántani).

Szóval még a posztolónak sincsen saját lakása és csak két és félszeres jövedelemkülönbségről beszélünk, de ő eleve úgy tárgyal, mintha már nagy lenne a vagyon.

Mi az, hogy tárgyalnak az összeköltözés feltételeiről? Valaki írta ezt a szót és igaz is lehet, hogy a posztoló szarrágó.

Nem is tudom másként elképzelni. De azért majd megtudja, ha olyan élethelyzetbe kerül, amikor a másik lesz anyagilag jobb helyzetben öröklés, vagy jobb munkahely miatt. Ha ilyen alapokra volt helyezve előtte a kapcsolat, akkor biztosan az idő alatt felgyűlt feszültséget visszakapná bosszúból.

Szerintem jobb, ha szétnéz magában kissé. Szerintem amúgy sem menne ez hosszú távon, az irányított alá-fölé rendelt viszony.

Mert, ha gyerekek is lesznek, az anyaság az nagy meló és lehet bárki nagyon jó apuka, de ha megszakad sem tud egy anyát pótolni. És akkor majd azt mondja: Kuss asszony, a terhesség alatt felgyűlt egy csomó tartozásod a közösben és én marha rendes vagyok, mert a jegybanki alapkamatnál kevesebbet számítok fel neked :D

JOKKA21 2011.11.18. 10:26:18

@Ibrahim a tevehajcsár: Azért választják őket, mert ők bunkók velük és ők a bunkóságra buknak nem a kedvességre.

@Muha: Tescoban vannak olcsó sörök.:)

Hurri Kán 2011.11.18. 10:26:59

@Muha:
Jó, de hát tudod, ha szépen mekkérsz, én adok neked sört. :D

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.18. 10:27:32

@( o_o ): "szeretetből adtam most nem veszem vissza mert akkor azzal azt mondanám sose szerettelek pedig de még ha ma máshogy érzek is"

Jó. :)

Persze, amikor ingatlanokról, nagy vagyonokról van szó, akkor érthető egy házassági szerződés. Gondolok itt Vilmos hercegre! ;))

Nem, én se értem, h hogy indulhat úgy egy életre szóló kapcsolat, hogy: "amikor majd válunk..."

De én egy álmodozó, romantikus, szenvedélyes nő vagyok... Naonnaonnaon szerelmes. Az életemet is a másiknak! :))

(semmi életösztön...)

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.11.18. 10:29:04

@Kata1987: Figyelj, ha szeretem és úgy gondolom, hogy vele akarok élni, nem érdekel. Nem a szétköltözésben szoktam gondolkozni, mikor még össze sem költöztünk. :D

@JOKKA21: Bakker hányszor mondjam neked, hogy nő vagyok? Na mindegy, végül is te sem vagy férfi, ha azt vesszük...

SciNu 2011.11.18. 10:29:05

@JOKKA21: Az általad megismert nők legtöbbje a szemét a te szemszögödből. :)

Egy mérnök, egy fizikus és egy matematikus együtt utazik Skóciában a vonaton, amikor meglátnak egy birkát.
Úgy látszik, Skóciában feketék a birkák - állapítja meg a mérnök.
Csak annyi biztos, hogy Skóciában van fekete birka - javítja ki a fizikus.
Csak annyit tudunk, hogy Skóciában van olyan birka, amelynek az egyik oldala fekete - válaszolja a matematikus.

@Muha: És azt is megiszod magad elől. :D

2011.11.18. 10:31:15

@JOKKA21:
Hogy utána rámhuzhasd azt a jelzőt amit a többi nőre használsz? :) :P ;)

Muha 2011.11.18. 10:31:33

@JOKKA21: Ehh, inkabb kiugrok a nyolcadikrol!
:)
@gyvy: Kunyizni nem lajkolok:)

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.11.18. 10:33:08

@( o_o ): én is így gondolom!

@leonito77: jaja! Valami ilyesmit írtam én is. :D

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 10:33:31

@JOKKA21: Oké, stimmel (illetve én nem így fogalmaznék, de ez most lényegtelen). Akkor most próbáld lefordítani a szitut a saját esetedre. Nem lehet, hogy te pedig azért választasz mindig olyan nőket, akikre utólag azt kell mondanod, hogy mocsok módon viselkedtek veled, mert te azokban a nőkben találsz meg egy számodra vonzó, nőies tulajdonságot, akik egyébként mocsok módon fognak veled viselkedni? Csak kérdezem, mert a "döntéshozatal" professzorom szerint az emberiség a fennállása során alapvetően helyes döntéseket hozott, máskülönben már rég kihalt volna.
:)

Muha 2011.11.18. 10:33:44

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Dugiba persze. Megvarom, mig elmegyek otthonrol es sutyiba megiszom, a dobozt pedig kidobom a wc ablakon a lihthofba, nehogy megturkalja m a kulat mikor hazajovok es lebukjak. Igy meg elhiszem hogy csak azt hoittem hogy volt sorom.
Cseles mi?

Muha 2011.11.18. 10:34:53

Akartam mondani kukat.
Ejj mekkora pojengyaros vagyok veletlensegibol.

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 10:35:23

@Picicsibe: ja ezzel én is így vagyok. Ha már egyzser férjhez megyek,akkor nincs szándékomban válni. Vagy max akkor az elején nem mondom azt a maszlagot,hogy szegénységben gazdagságban holtomiglan holtodiglan mert akkor nincs értelme ilyeneket ígérgetni.

Na a fogadlamakról ez jutott az eszembe:
www.youtube.com/watch?v=26a8JITwImQ

@gyvy:
de ő kurválkodni még csak csak hajlandó egy sörért,viszont buzulni?

Szöszi 28 2011.11.18. 10:35:29

@Bundabandi: Jó, én fel leszek készülve, ha szétmegyünk és ott maradok 2 gyerekkel, ne kellejen puncsolnom, mert a nagy szerelemben fele-fele osztozkodtunk a vagyonon, aminek a legnagyobb részét én gyűjtöttem össze. Teljes mértékben megértem amit mondasz, csak én nem így gondolkozom:)

2011.11.18. 10:37:42

@Ibrahim a tevehajcsár:
Szia, írtam neked az itt regizett mail cimedre. :) Majd olvasd el. :)

Szöszi 28 2011.11.18. 10:38:06

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Na! Semmi hülye szőke vagy megnyilvánulás?:D El se hiszem, hogy kihagyod:)

Muha 2011.11.18. 10:38:49

@( o_o ): Ettol felel en is.
Micsoda perverz vagyaim vannak mi?
:)

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 10:39:03

@Muha: A kulát is megturkálhatod, csak kissé gusztustalan. De végül is ne legyünk már annyira finnyásak, hogy azért nem eszünk meg egy vödör taknyot mert benne van egy hajszál!
:))

indapass90210 2011.11.18. 10:39:30

@Bundabandi: "@JOKKA21: Bakker hányszor mondjam neked, hogy nő vagyok? Na mindegy, végül is te sem vagy férfi, ha azt vesszük..."

Hehe, ez mekkora övön aluli vót má! :D

Esztétikus Kritikus 2011.11.18. 10:39:42

Lehet, hogy a posztoló szarrágó, de a félelmei nagyon is reálisak. Ha a leányzó nem gondol a szakításra, válásra, akkor miért nem éri be az arányos tulajdoni részesedéssel? Ez a romantikus gondolkodás nagy csapdája: ha szerelmesek vagyunk, nem gondolunk arra, hogy valaha szakíthatunk. Ez pont olyan, hogy csak azért, mert élünk, nem gondolunk a halálra. Pedig a halálra gondolni kell, hogy az életünket felelősségteljesen éljük. A szakításra és a válásra is kell gondolni még a legnagyobb cejizés közben is, mert az menti meg a kapcsolatot attól, hogy amiatt menjen gallyra, mert készpénznek veszik a felek. A kapcsolat minőségéért dolgozni kell a szakítás tükrében. És ha bekövetkezik a szakítás, mindenkinek legyen rá lehetősége, hogy az érzelmi veszteség mellett a lehető legkevesebb anyagi veszteséggel jöjjön ki belőle. Igen, a férfinak is! Ha ezt a posztot egy nő írta volna, vajon mik lennének a reakciók? Nem ugyanezek, fejem rá.

Kytia 2011.11.18. 10:40:07

@Bundabandi: Jaja. Én ilyennel nem alapítanék családot. Aztán majd a gyerektől is sajnálja a pénzt az új cipőre, ugyan már, két számmal kinőtte már a régit, de rá lehet még feszegetni, minek kényeztetni azt a gyereket.

@Ibrahim a tevehajcsár: Egyrészt még mindig nem 100%-ig vagyok benne biztos, hogy a posztoló a fiú, bár a párja apjára vonatkozó utalás gyanús, másrészt értem, hogy jobban jár, de nincs itt egy kis logikai bukfenc, hogy a rezsit pontosan felezzék, ugyanakkor mindent olyan arányban, amilyenben hozzájárultak? Főleg, ha azt nézzük, hogy Mr. Nagyigényű (jó, legyen fiú) lehet, hogy mondjuk ötször annyi vízben pancsol, mint a sokkal szarabb helyzetben lévő, ezért spóroláshoz szokott másik, vagy mondjuk sosem kapcsolja le a villanyt, ha kimegy egy szobából, a balfasz hanyagságát meg fizesse a másik?
Van az a logika, amivel megmagyarázható a gazdagabbik oldala, de én egy ilyennel akkor sem költöznék össze, bűzlik ez az egész minden oldalról.

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Nem biztos. Ha jól nézne ki, gálánsabb lenne a lovag. A pasik általában többet költenek a jó nőkre és érdekes, olyankor nem balhéznak a pénzen, mert pontosan tudják, hogy tíz másik áll sorban, hogy finanszírozza a lányt, ha tehát ezt a fegyvert leteszik, talán nem nyerhetnek már a maradékkal.

@Zsebtelep: Szerintem kurvára nem kéne összeköltözni eleve. Nem társak ezek, hanem szerződő felek. Ettől függetlenül nem hülyeség a házassági szerződés és megértem, amikor az egyik fél valamennyire be akarja biztosítani magát, hogy nehogy minden vagyon nélkül maradjon, de ezek nem lennének elegek? Kell, hogy minden szarosra törölt vécépapír után is leadózzon a másik? Ezen a szinten már undorítóvá válik a dolog, ráadásul csomó dolgot nem lehet pénzben mérni, arról hogy számolnak el? Ha mondjuk asszony mindfen este főz, munkadíjat számol fel? Mert ezen a szinten nekem már az is beleférne.

@Muha: :DDD Mindenben így akkor. Két vécé, az egyik udvari budi, a másik fűtött angol vécé. Vécépapírból is a pihe-puha a srácé, csajnak a teszkós újrahasznosított. Esetleg az ágyat is úgy kéne felosztani, hogy a csaj meghúzhatja magát a 10%-nyi területen, többi a pasié.:DDD

Father Justice (törölt) 2011.11.18. 10:40:09

@Picicsibe: "Hogy utálhatnám a gyerekeim apját?"

Te melyik bolygóról érkeztél? Mert ez azért korántsem minden nőnél alap. Csak a közvetlen környezetemből fel tudnék sorolni vagy 5 példát, ahol a nő nem szimplán utálja, de egyenesen gyűlöli a gyerekei apját - akár elváltak már, akár (még) nem, és gyanítom, rajtam kívül is sokan ismernek még ilyeneket.

Érzelmi és emberi tényezőket, amik vagy megvannak, vagy nem, vagy sejti őket az ember vagy nem, nem lehet egy lapon emlegetni olyan paraméterekkel, amelyek feketén-fehéren számokba foglalhatók.

Persze az az optimális, amikor a mindkét fél számára megfelelő és igazságos anyagi alapok mellett megvannak a kölcsönös, őszinte érzelmek is. De a posztírót nem lehet kapásból rohadtszemétönzőkicsinyespöcsgecinek nevezni azért, mert jogosan igazságtalannak lát egy ilyen konstrukciót - érzelmek ide vagy oda. Attól, hogy számol egy olyan forgatókönyvvel is, ami manapság sajnos egyáltalán nem életszerűtlen, én még nem bélyegezném önző, érzéketlen, érdekelvű szaralaknak. Inkább csak egy racionálisan, felelősen gondolkodó embernek.

Persze ha soha nem érzett semmit a nő iránt, ezért KIZÁRÓLAG a felerezsi és az állandósuna miatt akarna összeköltözni, akkor szarjon sünt ő is - dehát ez eddig sem volt kérdéses. (De pusztán abból, hogy képes korrektül, minden részletre kiterjedően összefoglalni a jövőre vonatkozó aggályait, nem vonnám le automatikusan azt a következtetést, hogy egy érzelemmentes androidról beszélgetünk.)

SciNu 2011.11.18. 10:40:38

@Muha: Te butus, ha már dobozos sört iszol váltsd vissza a dobozt!!!

@Kata1987: De ha egyszer eggyetértek veled :D Így visszafele sülne el :D Mi szarrágók tartsunk össze :D

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 10:43:15

@Kata1987: KATA!!!! A te eseted egész más, mert neked már van egy lakásod! Ez akkor is a tiéd marad, ha házasságot kötsz, vagy azt követően elválsz, mert a házasság előtt szerzett vagyon az nem válik közös tulajdonná. De megértem az aggodalmadat (márcsak azért is, mert én mellesleg Norbi vagyok, magas, barna, és arra specializálódtam, hogy Katákat csábítsak el, akiknek aztán beköltözöm a lakásukba, majd rendszeresen verem őket, elköltöm a pénzüket, zaciba csapom az ékszereiket, felhordom hozzájuk a csajaimat, végül kirakom őket a saját lakásukból az utcára).
:)

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 10:43:53

@Bundabandi: 1. Nem vagy életképes!

2.A Jokkás beszólás jó :-D. De azért őt is megértem.ő eddig csak kurvákkal találkozott,tehát az ő szemében csak két emberfaj létezik:A kurvák és a férfiak. örülj,hogy nem tünsz kurvának :-D

Hurri Kán 2011.11.18. 10:44:04

@( o_o ):
Én nem iszom sört. Bocs. :DDD

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 10:45:21

@Muha: "Ettol felel en is."
Ma se tudsz írni :-DD

JOKKA21 2011.11.18. 10:45:40

@Bundabandi: Igen nem vagyok férfi, mert nem csak dugni akarlak titeket és nem verlek meg titeket.Tudom, hogy nő vagy.

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Minél több nőt megismerek, annál jobban undorodom tőlük.:)

@"Zsu": Téged nem tartalak mocsoknak, mint a legtöbb nőt.:)

@Muha: Ne ugorj ki, inkább meghívlak egy sörre, amúgy pénteken olcsó az arany ászok.:)

@Ibrahim a tevehajcsár: Lehet azért, mert a szép nők mocskok és a szép nők tetszenek nekem, egy szép nő megteheti, hogy mocsok legyen, míg egy nem szép örül, ha bejön valakinek.

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 10:46:05

ej ej te nem tudsz olvasni! :-)

Szöszi 28 2011.11.18. 10:47:46

@Ibrahim a tevehajcsár: Na! Akkor ezt már cseszheted, csak szólok, mert tanultam az előző Norbiból, aki magas volt, barna és rohadék:D Egy hibát csak egyszer követek el az életben:) Szóval tessék másik Katát találni magadnak:D

Hurri Kán 2011.11.18. 10:48:36

@JOKKA21:
Ezen könnyű segíteni. HA undorodsz a nőktől, ismerkedj férfiakkal.

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 10:48:53

@JOKKA21: @SciNuBob -I hear you, mon!-: Minél több nőt megismerek, annál jobban undorodom tőlük.:)
ők is tőled :-))

Szép nő nem egyenlő mocsok.Max amit te tartasz szépnek az másnak mocsok, és ami tényleg szép és jó az neked mocsok mert nincs ízlésed. De ezért ne a nőket hibáztassuk, csak egy nőt lehetne hibáztatni,de talán még őt se mert csak hozott anyagból dolgozott... :-)

Muha 2011.11.18. 10:50:06

@Kytia: Es filmnek a teveben csak a jobb felso sarkat nezheti!

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Azt vissza lehet? Ejj, megint atbasztak engem, mint kulat a palankon! :)

@( o_o ): Te meg mar megin csak genyaskodsz velem. :)

@JOKKA21: Tudom. Ki is szoktam hasznalni. Pohar araert a sor.
Szoktam is inni egy poharkaval. :)

Szöszi 28 2011.11.18. 10:50:24

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Így van:) Bár nem is vagyunk szarrágók, csak reálisan, felkészülten előre gondolkodók:)

Father Justice (törölt) 2011.11.18. 10:51:39

@Kytia: Alapvetően jókat mondasz, hiszen a férfiak valóban többet hajlandóak költeni a minőségi sunákra. Egészen pontosan az esztétikai szintkülönbségnek megfelelő összeget a saját lehetőségeikhez viszonyítva. Mint tudjuk, a férfi általában fizet a szexért, itt is csak erre látunk megerősítést. A konkrét összeg a férfi egyéb paramétereinek és ütőkártyáinak függvénye.

A fickó nem akar milliókat a nő nevére íratni a 90%-ból és a közös életvitelt sem 100%-ban közös kasszán képzeli el, mert ezt igazságtalannak érzi. Ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy akár egy év múlva is együtt lesznek még. Ezek a tények. Namármost ezekből azt a következtetést levonni, hogy a WC-papír árcímkéje miatt is mindennapos lenne az izmozás és szájkarate közöttük, enyhénszólva merész fantáziára vall.

leonito77 2011.11.18. 10:51:40

@Esztétikus Kritikus:

Képzeld, én valamiért úgy éreztem elsőre, hogy nő írta, de elolvastam újra. És a véleményem már elsőre is az volt, mint másodszorra, szóval ez a kérdés nálam magától választ nyert.

A posztot nézve szerintem nem azzal van a baj, hogy a pasi nem akar majd, akkor, amikor szakítanak (erős predikció valljuk be) rosszul járni, hanem márt most azon agyal, hogy a kapcsolatuk milyen minőségű legyen.

A jövedelemkülönbség adott. Alá, fölé rendelt viszonyt akar létrehozni és a poszt fényében simán elképzelhetőnek tartom azt, hogy mondjuk a hölgy kifut az anyagi keretéből ezért ő este vizet iszik, miközben a pasija a martinit szürcsöli és nem igazán érdekli asszonyának csorgó nyála, mert megegyeztek és tudják, ennek így kell lennie.

Ez az egész kissé ahhoz hasonlít, mintha ő lenne a szigorú apuka (kis hatalomvággyal) aki azon éli ki magát, hogy az alárendelt gyermeknek megtilt dolgokat.

És milyen érdekes, hogy ő maga szóba hozta a lány szüleit többször is, meg a hibás mintát, de a sajátját nem, gondolom azért, mert az a minta pedig tökéletes. Az eszébe sem jutott, hogy a lány érvelése azért azon a ponton helytálló, ha szüleit nézzük, mint ő is felhozta példának, hogy náluk működik, tehát így is lehet.

Csak hát a posztolót más fából faragták.

Végeredményben szerintem semmi keresnivalójuk együtt, csak elpazarolnak pár évet az életükből egy eleve kudarcra ítélt vállalkozásra (mármint, hogy ők együtt).

És ilyen vitákkal megalapozni a jövőt szerintem nem lehet (mert ez már nem megbeszélés, hanem alkudozás) és a szakítás, mint lehetőség eleve önbeteljesítő jóslattá fog válni.

Muha 2011.11.18. 10:51:55

@Muha: Marmint a korso.

Igen nagy a baj nekem ma. :)

cyd 2011.11.18. 10:52:41

@Muha: És ha felér már a wc ablakig a sok sörösdoboz, akkó' micsinász Muhabubus?

Szöszi 28 2011.11.18. 10:53:23

@Muha: Nam aludtál éjjel, kisszívem? Kéne kicsit lazítanod, agyadra ment valami:)

Hurri Kán 2011.11.18. 10:53:53

@( o_o ):
Viccelsz? Az vagyok. Lángolok. Csípőből tüzelek. :DDD

2011.11.18. 10:56:18

@JOKKA21:
Mert még nem ismersz. :) Engem is megront a környezet.

Szöszi 28 2011.11.18. 10:56:46

@( o_o ): Szerintem már megint szerelmes valami ropiseggbe, aztán kimerült a hódításban:)

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 10:57:10

Na teljesen off kérdés: ismer valaki valami jó zenét temetésre ami kifejezi azt,hogy az embert nagyra becsülték, tisztelték és hogy az illető egy nagyon okos nagyon különleges ember volt?

Ha lehet ezt ne poénkodjátok el...

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.11.18. 10:57:24

@Kata1987: Hát figyelj, csak annyit mondok, 10 év után szakítottam az exxel és minden nálam maradt, ami fontos volt számomra. És még szerződés sem volt... Lehet ezt normálisan is kezelni. Én úgy oldottam meg, hogy direkt én vettem meg azokat a dolgokat, amikről úgy gondoltam, szeretném ha maradanának. Egyszóval ezen a téren függetlenítettem magam. DE! Soha nem dörgöltem az orra alá, hogy akkor az én hűtőm hűti az ő kajáját is stb.

@Dövan: ;D Akkor nem okoztam csalódást!

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 10:58:35

@Kata1987: megint, miért mikor volt? tud ő olyat? :-D
"Ropisegg"? akkor nem beléd? :-D (bocsi, magas labda volt)

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 10:59:15

@Kytia: Akkor most elárulok neked egy titkot: én ötször annyi vízben pancsolok, mint bárki más, mert én "vízjegyű" vagyok, és imádom a vizet!

@Kata1987: Ja, azt nem is mondtam, hogy ezek után természetesen elviszem őket Afrikába, ahol eladom egy tevéért, mert egy teve mégiscsak többet ér, mint egy Kata!
:))

Esztétikus Kritikus 2011.11.18. 10:59:47

@leonito77: a jövedelemkülönbség nincs kőbe vésve. Ha most vennének egy lakást 90-10%-ban (vagy a vagyonosabb 100%-ban), az még nem zárja ki, hogy a másik fél, ha megszalad vele a ló, máshova fekteti be a pénzét. Én például saját magamról nem mondtam volna meg 23 évesen, amikor az első lakásomat vettem örökségből, hogy tizenplusz év múlva mennyire tudatosabban fogok bánni a pénzzel úgy általában. Az ingatlan nem az egyetlen vagyonosodási forma, közös vagyont meg ráérnek később is építeni. Jó, partvonalról könnyű ugatni, nekem ez a helyzet nyilván csak játék a számokkal, de nekik az életük.

Én ismerek egy párocskát, akik tizensok éve vannak együtt, 90-10% arányban vettek lakást még huszonévesen, aztán házasság (szerződéssel), két gyerek, most dolgoznak a harmadikon, és pár évvel ezelőtt álmaik háza, amiben már fele-fele tulajdoni hányaduk van. És működik, és szeretik egymást, csak közben nem tabu a pénzről beszélni. Amúgy ott a pasas tartja el a családot, a nő fizetése a gyerekek szórakoztatására megy el. Nem tartom mindezt gusztustalannak.

SciNu 2011.11.18. 11:00:40

@Esztétikus Kritikus: Na akkor már tudjuk is mi lesz a hétfői poszt :D

@Kytia: Nemtom. Olyan nővel akivel ennyire eltér a véleményünk én nem költöznék össze csak ha min 10/10-es :D

Kytia 2011.11.18. 11:00:41

@Muha: A csatorna logóját, meg még egy kis maradékot?:DDD

@Father Justice: "Mint tudjuk, a férfi általában fizet a szexért..." Hoppá, újabb kiszámlázandó tétel.:))) Remélem, a csaj olvas minket, mert akkor remek ötletekhez juthat.:)))

"azt a következtetést levonni, hogy a WC-papír árcímkéje miatt is mindennapos lenne az izmozás és szájkarate közöttük, enyhénszólva merész fantáziára vall"

Lehet, hogy merész, de az irománya alapján kialakult egy kép rólam a posztolóról és abba ez tökéletesen belefér.

"Az én eredeti elképzelésem az volt, hogy ha összeköltözünk, akkor onnantól felezünk minden közös költséget; ami meg saját, azt mindenki fizeti magának."

Muha jól rátapintott a kaviár vs töpörtyű példával. Csávókám konkrétan így képzeli az együttélést. De azért azt is kurvára tudnám élvezni, ha a posztolóról hirtelenjében kiderülne, hogy ő a lány. Mekkora csavar lenne.:))))

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.18. 11:00:46

@Father Justice: "Te melyik bolygóról érkeztél?"

Jajj, de szeretem, amikor valaki ilyen mondattal nyit.
Elgondolkozom, vár e egyáltalán választ? Valószínűleg nem, mert csak is neki lehet igaza.

Ember, ha esetleg mégis kommunikálni akarsz velem, akkor ne egy lekezelő mondattal indíts! OK?

Szöszi 28 2011.11.18. 11:01:07

@( o_o ): Nem, nem belém, ezt nagyon jól látod. Belém majd csak lesz pár hónap múlva.

Muha 2011.11.18. 11:02:02

@cyd: Oh, az elson lako bacsikan mindig kiszorja
Mikor feler hozza.
Azt hiszi a kulfoldi cserediakok azok, o meg nem tud kulfoldiul, ugyhogy csak morog meg pakol.
Ki van ez talalva. Nagyon rafkos vagyok. :)

Kytia 2011.11.18. 11:02:12

@Ibrahim a tevehajcsár: Na, tessék. Tudod, ki fizetné a te vízjegyedet a szerényke fizetéséből, azt már nem.:DDD

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Ezek se fognak, ne aggódj.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 11:02:22

@( o_o ): Hát nem tudom, valahol azt olvastam, hogy pl. Máté Péter temetésén annak idején a saját "Elmegyek" c. száma volt a zene. De ha te valami nagyon komoly tudományos pályát befutott embernek keresel, akkor ez aligha illik hozzá.

indapass90210 2011.11.18. 11:02:51

@Bundabandi: csak jokka golyói most alulról kiütötték a szemeit!

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.11.18. 11:03:26

@leonito77: "Ez az egész kissé ahhoz hasonlít, mintha ő lenne a szigorú apuka (kis hatalomvággyal) aki azon éli ki magát, hogy az alárendelt gyermeknek megtilt dolgokat."

Pont ezt éreztem én is! Uralkodni akar felette, hogy majd ő mondhassa meg, mit lehet és mit nem. A pénzével akarja irányítani. Ha nem fizeti a kaja felét, akkor csak annyit kap szigorúan, amennyit kifizetett belőle. Szerintem még az utolsó kocka csokin is vérre menő viták lennének.

Muha 2011.11.18. 11:05:15

@Kata1987: Nem tudom hogy aludtam-e ejjel mert aludtam es igy nem figyeltem mit csinalok. Bevallom.

@Kytia: Sot! Fuldugoval kell hallgatnia hogy csak 10%at hallja.

Kytia 2011.11.18. 11:05:33

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Egyébként meg megint bebizonyítottad, hogy a jó külosőért bármelyik nagyszerű elveteket rögtön kukába dobjátok, akkor meg miről beszélünk?

-Drágám, veszel nekem egy új bundát?
-Nem, szivem, vedd meg magadnak, ha akarod.
-Szóval szerinted nem vagyok elég szép?
-Igen.

TBal 2011.11.18. 11:06:10

No...
Nekem az volt az alapelvem itt, hogy: én is dologzok, te is dolgozol, ugyanolyan keményen, csak épp a piac az egyiket jobban megfizeti. Ez rohadt igazságtalan, ezért amíg együtt vagyunk, addig összedobjuk a pénzt és úgy vesszük, mintha mindketten ugyanannyit keresnénk.
Ja, és persze mindent meg kell tenni, hogy a két ember együtt maradjon. Ha válás van, onnantól kezdve már érthető okokból nincs felezés. Persze, a B terrvre is gondolni kell.
Kapcsolat/gazdasági közösség előtti pénz az egyéni döntés kérdése, hogy összedobják-e, erre nincs tippem.

Kytia 2011.11.18. 11:07:34

@Muha: No és mi lesz az elszívott oxigénnel? Pasié a lakás, tehát az ott fellelhető oxigén is. Első körben megfizettetném a beszívott levegőt, aztán meg megadóztatnám a kifújt szén-dioxidot.:)))
Fingásért különadó!:))

Muha 2011.11.18. 11:07:51

@( o_o ): Nevess csak nevess rajtam szegeny szomoru sorsun!

Ja es sorsún es nem sörsün!

:)

Zsebtelep (törölt) 2011.11.18. 11:08:53

@Bundabandi: Van ilyen is, de nem lehet arra építeni, hogy a vége mindenkivel normális lesz. Föleg, ha már az eleje is rázós.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.18. 11:09:02

@( o_o ): Unom a témát. :)
Kapsz inkább egy viccet! ;)

A szőke nő meg egy férfi állnak a liftben a férfi megkérdezi:
- Hányadikra megy?
- Én a 2-ra megyek vért adni, amivel nem csak jót teszek de adagonként 100 Ft-ot kapok
Erre a férfi: - Én a 4-re megyek spermát adni, amivel nem csak hogy jót teszek de adagonként 1000 Ft-ot kapok.
A szőke nő meg a férfi szétválnak, másnap megint találkoznak, a férfi megkérdezi: - Hányadikra megy?
Erre a nő tele szájjal csak mutatja: 4.....

Muha 2011.11.18. 11:09:10

@Kytia: Biznisz idea!
Nem kell adot emelni, csak adni neki a soletbol.
Kb mint husvethetfon az ittasvezetes csekkolaszas.

Kytia 2011.11.18. 11:09:57

@JOKKA21: "Vigyázni kell a nőkkel, mert kisemmizik az embert és padlóra küldik anyagilag és érzelmileg!"

Veled eddig ezt hányan tették meg? Várod már, mi?:D

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 11:10:23

@Kata1987: Mijaz Kata békülünk, békülünk, pedálozunk (ugye tudod, hogy ha egy nő azt mondja: bekaphatod, akkor abból egy pasi mire asszociál?)

@Kytia: "Tudod, ki fizetné a te vízjegyedet a szerényke fizetéséből, azt már nem.:DDD"
Akkor viszont azt kell, hogy mondjam, hogy te egy önző anyagias nő vagy, akit most már csak azért sem veszek feleségül! Akkor már inkább Katát! Ő úgyis imádja a Norbikat (kár, hogy nem vagyok Norbi, de a Kata kedvéért esküszöm, hogy még átkeresztelkedni is képes lennék!)

:)

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 11:14:08

@Muha: sörsün :-)
@Picicsibe: na igen a szex mindig kifizetődőbb :-)

SciNu 2011.11.18. 11:14:44

@( o_o ): Micsoda burkolt anyázás :DDD

@Muha: Persze. Sőt még a pet palackot is. Tescoban láttam.

@Kata1987: Ahogy Sam mondta tegnap: "Okos ember más hibájából tanul a buta a sajátjából sem."

tőzegmalac 2011.11.18. 11:15:52

??
korán reggel majd 300?:O

Hurri Kán 2011.11.18. 11:16:04

@Kytia:
Ne és mi van a horkolás okozta zajterheléssel? A rendszeresen telefosott WC-csésze kopása? Ezek sincsenek ingyen. :DDD

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 11:16:46

@Kytia: "padlóra küldik anyagilag és érzelmileg".Vele minden nő ezt tette,mert ő már ott volt és így tenni se kellett,hogy odajusson :-)...

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.11.18. 11:20:51

@Kytia: XD LOL! Fingadó! Na nagyon hangoztasd, mert még megszavazzák ezt is.

leonito77 2011.11.18. 11:21:24

@Bundabandi: @Esztétikus Kritikus:

Na igen én nem állítom, hogy nem működhet, sőt...

Én azt gondolom, hogy a pasi hozzáállása az, ami nem jó. Szerintem itt nem egyszerű elosztásról van szó, hanem valóban alá, fölé rendelt viszonynak ami a kapcsolatban a hatalmi szerepeket eleve leossza, az pedig nem jó.

Ha az ingatlan megveszi a pasi, oké, vigye utána, de itt ő nem csak ezen lovagol, hanem a napi kasszán is.

Méghozzá úgy tűnik a posztból, hogy úgy, hogy ő nagy lábon fog élni, az asszony meg kicsin. Most mindenki külön él, így önálló, de én úgy vélem egy pár azonos életszínvonalon kell éljen a saját, közös háztartásukban.

És az a másik fele, ha már összekötik az életüket és összeházasodnak akkor azt azért teszik, hogy fejlődjenek, tehát utána (főleg mert nem kirívó a jövedelemkülönbség értem azt, hogy csak két és félszeres) a megtakarításokból is nyilván nyaralni mennek, gyerek, nagyobb lakás, vagy ház, immáron közös néven.

De itt szerintem inkább pozícióról van szó, amihez eszköz a pénz és a kapcsolat maga másodrangú és a nő is az ennek alapján.

Én így látom legalább is.

nademiért??? 2011.11.18. 11:21:24

@kabátnyúl: ebben az országban senki nem dolgozik, ezért tartunk ott ahol :DDDDDD

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 11:21:47

@Kata1987: Te lökött, tudom, azért húzlak ezzel a Norbis dologgal!
:)

SciNu 2011.11.18. 11:21:58

@( o_o ): "Ha lehet ezt ne poénkodjátok el..."
Mondja a főtroll.

@Kytia: A jó külsőért egy IDEIG kibírható a sötét belső

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 11:22:38

@SciNuBob -I hear you, mon!-: :-) érzem mi nagy cimborák leszünk mert már fél szavakból megértesz ;-) (anyukákat meg nem szidok csak már picit sok nekem a fröcsögése és néha úgy gondolom az anyukák érdeme/hibája ha egy gyerek tiszteli/nem tiszteli a nőket.amúgy meg ha láttad egy szép kis kanyarral a végén mindent a férfiakra vezettem vissza :-),mert minden az ő hibájuk :-D.)

Muha 2011.11.18. 11:22:40

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Egyszer a lidlibe volt ilyen automata de nem vette be az uveget, ugyhogy belebaszkodtam ugy hogy osszetort.
:)

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 11:24:33

@( o_o ): Drága! Mondta már: itt nekem nem működik semmilyen videomegosztó portál (pl. yutube), mert hivatalból le van tiltva. Ezért nem tudom megmondani, hogy milyen. Sajnálom. "nobody is perfect" még az én szolgáltatóm sem.

Kytia 2011.11.18. 11:24:51

@Muha: És akkor mérni, hogy az azutáni fingszag egyezik-e az azelőttivel?:))

@Ibrahim a tevehajcsár: Helyes, de az átkeresztelés költségeit mindenképp fizettesd ki Katával, végül is az ő kedvéért leszel Norbi.:)))

@gyvy: Na, hát erről ne is beszéljünk. Ugyanakkor a másik ember testének a párolgása fűtési szezonban jó hatással van a lakás amúgy túl száraz levegőjére, így az némi kedvezményre jogosít. Ráadásul minél nagyobb az ember, annál nagyobb felületen párolog, tehát a kövérek előnyben. igaz, nekik meg súlyukból adódó többleteróziót kell külön megfizetni.:)))

@( o_o ): :))))

Szöszi 28 2011.11.18. 11:25:20

@Ibrahim a tevehajcsár: Nem tudom mire, de remélem arra, hogy fejezzed be hirtelenazonnal a vérem szipolyozását:)

Átkeresztelkednél a kedvemért? Most udvarolni próbálsz?:D Nem kellett volna előre közölni, hogy csak a lóvémra hajtasz:D

Kytia 2011.11.18. 11:27:05

@Bundabandi: Ne aggódj, ha már majd kajára sem futja, nem kell fingadót fizetni, hiába a törvény.:DD

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Mennyi ideig? Utána lehet másik pasira pattanni, egy ideig az is bírja.:)))

szepi79 2011.11.18. 11:27:10

I. Szerintem nem kéne közös lakást vennetek.
1. vegyél saját lakást: ha úgyis 90-10 az arány, akkor azt a maradék 10-et tudod kölcsönből is fedezni akár, maximum egy rövid ideig kevesebbet raksz félre. a csaj meg, ha akar, odaköltözik.
2. ha tényleg ekkora a bérkülönbség, akkor a rezsinél is lehetsz nagyvonalú.
3. mindkettőtöknek saját bankszámla, annyit tesz mindenki félre, amennyit tud, nincs vita belőle

II: nemcsak közös lakás sem kéne, hanem összeköltöznötök sem
4. semmit nem írtál a lányról azon kívül, hogy mindent a szüleitől les el. érzelmekről egy szó sincs az egész posztban, egyszer sem mondasz olyat, hogy "szeretem, de ezt így nem tudom elfogadni". nagyon úgy tűnik ebből az irományból, hogy nem kötődsz a lányhoz érzelmileg.
5. hogy a tökbe lehet egy összeköltözésnél ennyire ráparázni a későbbi esetleges szakításra? ha szerelmes lennél, akkor vagy fel sem merülne ilyesmi, vagy nem ilyen mértékben
6. inkább keress magadnak olyan párt, akivel nincs ekkora eltérés a keresetekben, illetve aki maga is képes anyagiasabb szempontból nézni egy kapcsolatot. bár alapvetően nem értek egyet a régi szokással, hogy a szülők keritettek házastársat a gyerekeiknek, azért ilyen helyzetekben látszik, hogy volt létjogosultsága.

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 11:28:33

@Picicsibe: :-) ezek jók :-)). két kedvenc:amikor a srác a harisnyakötőt átadja a másiknak mert beleesik a vízbe. Ez vajon azt jelenti,hogy először ő veszi el a lányt majd a másik lenyúlja mint a harisnyakötőt,mikor a srác kezd elmerűlni az élet medencéjében? :-D
meg amikor a féltékeny csaj elkezdi püfölni :-D

@SciNuBob -I hear you, mon!-:
nem a fő, az te vagy :-P

Muha 2011.11.18. 11:29:09

A regi bolcseink megmondtak:
Kolts kevesebbet magadra, mint megtehetned.
Kolts annyit a lakasodra, amennyit megemgedhetsz magadnak, es
Kolts tobbet a csaladodra, mint megtehetned.

Hurri Kán 2011.11.18. 11:30:35

@Kytia:
Párolgás? Kedvezményre? Hallodhülyevagy? Hát penészedést okozhat, meg kell mérni, mennyit izzad, és aszerint bizony az izzadás után is fizetni kell. :DDD

Esztétikus Kritikus 2011.11.18. 11:30:36

@leonito77:
"Méghozzá úgy tűnik a posztból, hogy úgy, hogy ő nagy lábon fog élni, az asszony meg kicsin. Most mindenki külön él, így önálló, de én úgy vélem egy pár azonos életszínvonalon kell éljen a saját, közös háztartásukban."

ez megvalósíthatatlan :))))

Szerintem akkor működik jól egy pénzügyileg tudatos kapcsolat, ha ez a tudatosság az egyik félnek sem felvett szerep, illetve nincsenek aránytalan követelőzések, alaptalan vádaskodások. Namármost arra a helyzetre, amit a posztoló személyi, gondolkodásmódbeli és anyagi mutatók mentén felvázolt, én személy szerint nem építenék várat.

Ez a szitu a suba a subához, guba a gubához elv egy 21. századi inkarnációja.

tőzegmalac 2011.11.18. 11:31:40

@nademiért???: egy hete még a munkamániámat kifogásoltad:DP

SciNu 2011.11.18. 11:31:41

@( o_o ): Temetésre szerintem igen. Én a sajátomra ezt kérném:
www.youtube.com/watch?v=naovSOqgkJE

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.18. 11:31:46

@( o_o ): Nekem meg a vénkisasszonok mutatványai a csokorért. :D

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 11:31:46

@Bundabandi: Észtországban a szarvasmarhákra már bevezették pár éve, mert nagyon terheli a környezetet a szarvasmarhák "üvegházhatás keltő gázkibocsátása".
:)

tőzegmalac 2011.11.18. 11:32:16

@Muha: erre már senki se emlékszik:(

Kytia 2011.11.18. 11:33:21

Még azt is hozzátenném, hogy egyébként is csak a néhány évtizedem átvészelése és közvetlen utódaim felnevelése érdekében gyűjtök magamnak sok pénzt, a halálos ágyamon nem sokra fogok már vele menni, hiába dugom a seggembe, és ha az élet úgy hozza, hogy némi anyagi veszteség is befigyel egy olyan emberrel kapcsolatban, akit valamikor szerettem, hát bazmeg, akkor ez volt az élet.
Ez volt a mai romantikus hozzászólásom.

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 11:33:28

@Picicsibe: hát a vőlegény se tünt valami lelkesnek :-)
na ez meg az én ajánlásom :www.youtube.com/watch?v=K0DmtmmFEVo
imádom ezeket a bakis esküvőket.Én is ilyet szeretnék majd. :-D

leonito77 2011.11.18. 11:35:55

@Esztétikus Kritikus:

Szerintem ez a hosszú távú kapcsolat, virágzó kapcsolat megvalósíthatatlan.

Azért ne feledjük, hogy egy éjszakán át azért más együtt lenni valakivel, mint együtt élni. Nem ártana egy-két hetet együtt tölteni, lehet, hogy a büdös zokniból is probléma lenne. Azt meg nehéz 90-10 arányban elosztani :)

Szerintem kuka

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 11:36:52

@SciNuBob -I hear you, mon!-: uh ez jó.Lenyulhatom? neked még van pár éved,hogy újat találj :-)

@Picicsibe: az is jó :-)

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 11:37:19

@Kata1987: Hát a 25-ös BMI-dre nem hajthatok, csak a lóvédra! Neked jó a véredet szívni, mert képes vagy úgy reagálni rá, mintha komolyan vennéd!
:)
(egyébként sem Norbi nem vagyok, sem magas)

SciNu 2011.11.18. 11:39:07

@Kytia: Most mondd hogy nincsenek ilyen nők :D Mielőtt félreérted: Nem tartom ilyennek a nagy részüket :D

@Muha: Az utolsó sort nem a bankok adták hozzá? :D

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.11.18. 11:39:13

@leonito77: én is így látom. :D

@Ibrahim a tevehajcsár: Ki is mutatták, hogy az üvegházhatás alakulásában ez is nagy szerepet játszott/szik. Vicc nélkül! Nem is gondolná az ember!

Esztétikus Kritikus 2011.11.18. 11:39:26

@leonito77: ebben totál egyetértünk. írott alapokon nyugvó vagyoni közösség egy olyan emberrel, akivel még egy teljes hónap együttélést sem tud felmutatni? Éljenek együtt egy közös albérletben, és ha működik az együttélős kapcsolat, és megismerik a közös élet buktatóit, konfliktusait IS, és tudják kezelni is őket, akkor vekengjenek ilyen kérdéseken.

Kytia 2011.11.18. 11:40:32

@gyvy: Bakker, tényleg. de ha meg száraz a lakás, akkor kiszárad a másik bőre. Akkor úgy kéne, hogy párolgásért adózni, vagy fizetni a páraelszívót, a lakástulajt viszont félóránként krémezni, hogy hamvas maradjon.:)))

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.18. 11:41:18

@( o_o ): Ááá... Kurva nagy! Asszem a csaj nem örült!

De komolyan. Minek a medence egy esküvőre? Valaki tuti beleesik... :DDD

goumideaumineaux 2011.11.18. 11:41:18

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Erről jutott eszembe, hogy az utolsó mohikán cimű film zenéi között is keresgélhetnél, ( o_o ).

Kytia 2011.11.18. 11:41:51

@Muha: Manapság a feleség/férj nem számít családtagnak, csak lakótársnak és potenciális ellenségnek, úgy tűnik.:))

nademiért??? 2011.11.18. 11:42:31

Az első dolog ami eszembe jutott, hogy poszternek igaza van, hogy nem akar így belemenni a lakásvásárlásba. Csak úgy vegyél, ha az 100 %-ban a tiéd lesz, nem máshogy. Nem is ismeritek egymást olyan régóta... én nem akarok vészmadár lenni, de sajnos manapság erre gondolni kell már, nem úgy van mint a szülei idejében... A másik, hogy 10 %-kal szállna bele a lakás árába, de utána feles tulajdont akar belőle és a lakás egyéb fenntartási költségeiből meg még kevesebbet is akar fizetni? :) szerintem te is érzed az ellentmondást. Ha már az övé lenne felesben, igenis fizesse felesben a költségeket. Na most nem a ruházkodásra és egyéb ilyen saját költségekre gondoltam, de a lakásra költött dolgokat illene felesben, plusz az egyéb közös dolgokat, ha együtt mentek nyaralni stb, stb. Ebben mi a fura? A hármas számú problémafelvetésnél is poszternak adok igazat, hozzájárulás aránya és kész. De egyébként ne adja isten, hogy ez bekövetkezzen...
Az utolsó kérdésedhez annyit, hogy szerintem legyen egy közös bankszámla és legyen mkinek külön is, a saját dolgaira. Lehetne egy közös "házipénztár" is, olyan dolgokra dobálnátok be a pénzt oda, amit nem tudtok bankon keresztül megoldani, de közös vásárlás.
Egyébként lehet, hogy ez kívülről nagyon materiálisnak és érzelemtelennek tűnik, hogy már most ezen megy az agyalás, de sajna tényleg gondolni kell ilyen dolgokra és nem 2-3 év múlva észbe kapni, mikor lebomlott a rózsaszín köd, hogy úristen, de hülye is voltam...
Házassági szerződés szintén jó dolog, bár ebből is tűnhet úgy, hogy a jobban kereső fél nem bízik a kevésbé jól szituált másik félben, de itt nem erről van szó. Bárki bármikor kerülhet nem-kívánatos helyzetbe... és hallunk mindenhol cifra sztorikat... jobb félni, mint megin' enni :DDD

Szöszi 28 2011.11.18. 11:42:36

@Ibrahim a tevehajcsár: Igen, már észre vettem, hogy kedvelitek a vérem ízét, egészségetekre:) Amúgy a 25-ös BMI-vel is csak addig szívhatod a vérem, amíg annyi:) Pár hónap múlva majd sírhatsz, hogy nincs mivel csesztetni:D

TBal 2011.11.18. 11:43:02

@Kytia: mindig is tetszett a romantikus oldalad :).
Amúgy egyetértek.

cyd 2011.11.18. 11:43:45

@Kytia: "...ha a posztolóról hirtelenjében kiderülne, hogy ő a lány.."
Igyál már egy vödör kávét basszameg! Ennyire nem lehetsz vak. A poszter hímnemű.

nademiért??? 2011.11.18. 11:43:46

@kabátnyúl: a jelenlévők mindig kivételek - a "mindenki" alól is ;) :)))

Father Justice (törölt) 2011.11.18. 11:44:46

@Picicsibe: "Hogy utálhatnám a gyerekeim apját?"

Ritkán vagyok lekezelő, de ennyire átlátszó csúsztatásra tőlem kizárólag ilyen reakció érkezhet. Mintha kőbe vésett alaptörvény lenne, hogy minden nő élete végéig szereti azt a férfit, aki legalább egyszer gyereket nemzett neki.. ugyan már. Persze az nem lep meg, hogy kényelmesebb egyetlen mondatra hivatkozva hárítani, mint észérvekkel előhozakodni. Főleg, ha nincsenek. :)

@Kytia: "..akkor onnantól felezünk minden KÖZÖS költséget.."

Akkor hogyan is került a képbe a kaviár meg a töpörtyű? Nyilvánvaló, hogy nekik kell definiálni, hogy kettejük között mi számít közös költségnek. Egyszerűen működik ez, csak a posztíró nem volt észnél: össze kell adni a közüzemi kiadásokra, alapvető élelmiszerekre, háztartási cuccokra, egyebekre fordított összeget és saccolni egyet, felfelé kerekítve. Ennek az összegnek az 50%-át teszi be mindenki a közösbe havonta és bárki költhet belőle arra, amit összeírtak. Namost egy ilyen összeadás során hamarjában kiderül, hogy a kaviár 100x annyiba kerül, mint a töpörtyű, így az bizony nem feltétlenül fog szerepelni a listán. Ha viszont mégis, magától értetődő, hogy a hölgy is fogyasztani fog belőle. Senki nem érezheti becsapva magát egy ilyen konstrukcióban, hiszen ezek után a háromszoros vízfogyasztás kérdését egymás szemére hányni valóban fillérbaszás lenne már.

Ha pedig működik a dolog, idővel teljesen meg lehet szüntetni ezt a módszert, és áttérni a ténylegesen közös kasszára. Ahhoz viszont abszolút bizalom kell, ami bölcs emberek között nem két hét együttélés után fog kialakulni.

A posztíró nem lehet nő. Ha egy nő ilyen józanul átlátja a 'mindent felesbe' konstrukció masszív hátrányait szuboptimális végkifejlet estén, a férfi pedig nem tágít az elképzelésétől, azonnal kukázni fogja. Annyira korrektül össze vannak foglalva a szempontok, hogy rózsaszín ködnek nyomát sem látom a sorok között, márpedig az lehetne az egyetlen tényező, ami egy nőt ilyen felállás esetén egyáltalán gondolkodásra késztethetne a közös jövő viszonylatában.

A másik pedig: "A gyökérok természetesen ismét a szüleinél keresendő, ahol ez ugyanígy van, sőt az apa, már a párja (akivel nincs házasságban) nevére is íratott egy különlakást, hogy esetleges szakítás után is legyen valamije, mert náluk is nagy a jövedelemkülönbség."

Vagyis a nő apja íratott az anyja nevére egy lakást - ha egyszer ugyanarra a példára hivatkozik. Ha a posztíró lenne a nő, ezek szerint most a csóró faszitól várná, hogy a nevére írasson egy különlakást? :)

nademiért??? 2011.11.18. 11:45:03

@cyd: sztem is pasiból van :)

Muha 2011.11.18. 11:45:28

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Neeeeem. :)
@Kytia: Mar akinel.
Rendes, magara valamit is ado ferfi szereti a feleseget es gondoskodik rola.
Egy ferfinak kotelessege gondoskodni a felesege igenyeirol.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 11:46:02

@Kata1987: Te mondtad (vagyis nem ezt, hanem azt, hogy 6-7 kilót ha fogynál akkor 22,5 lenne. Ebből meg már a hülye is kiszámolja - sőt nem csak a hülye de még én is - )
Pár hónap múlva? Ne aggódj, jó a fantáziám! Majd találok más okot rá, hogy a véredet szívjam!
:)

Kham 2011.11.18. 11:48:29

Engem nagyon meghatott a történet, szipogok mint StohlBandi a fehér csíkon. Kicsit elvesztem a felek, szerződések és százalékok között, de még sosem olvastam ennyire romantikus történenet, főleg nem Kalkuláliától a Számarányosan Szerelmetes Könyvelő Androidtól:) Csak meg ne repedjen a szíve a nagy érzelmekben, mert még kifolyik az Agyhűtő Folyadék. Persze könnyen beszélek: vagyonközösség elosztása esetén, részemről mindenképpen jól járnék. Egy nőszemélynek sem tart igényt a film és game-gyűjteményre, én meg már egy fürdőszobaszőnyeggel is beljebb vagyok. Szerintetek például, honnan van mosógépem és Mátrix trilógiám is egyszerre?

Kytia 2011.11.18. 11:51:18

@TBal: :DD

@cyd: Végig kerestem az erre vonatkozó bizonyítékot, de csak az apóssal való példálózás teszi erősen gyanússá.

@Father Justice: "ami meg saját, azt mindenki fizeti magának"

Innen került a képbe a kaviás és töpörtyű. Az étel miért lenne közös? A fűtés, a villany közös, de ha ami saját, azt külön-külön, akkor abban a kaja benne van. Onnantól meg kinek-kinek amire telik.:)))
Igen, nekem is egyedül ez az apósos rész bizonyítja valamennyire. Persze amúgy is gondoltam, hogy a pasi írta, de azért bírnám, ha nem így lenne.:)))

Esztétikus Kritikus 2011.11.18. 11:52:06

@nademiért???:
a házipénztár úgy tud jól működni nagy jövedelemkülönbséggel rendelkező társak között szerintem, ha a közös kalapba mindenki fizet saját erejétől függően, de onnantól nem nézik, hogy kinek milyen arányban jutna belőle, hiszen elvileg egy mikroközösségről van szó. Főleg, ha már gyerekek vannak. A külön megtakarítás, külön bankszámla megléte a közös mellett alap, szerintem ez mindenkinek nagy biztonságérzetet ad. Én nem bírnám elviselni, ha bárkivel színtisztán közös kasszán lennék, mint ahogy azt se bírom elviselni, ha folyton a partnerem fizet.

Egyébként szerintem ez a kapcsolat szét fog menni hamar és game over, mert az, ami az egyik számára tisztázandó kérdés, az a másik számára megalázó kellemetlenkedés.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.18. 11:54:05

@Father Justice: "udvarias" fickó vagy...

Magam nevében beszélek, magamból indulok ki. Faszé' beszélnék minden nő nevében, nem ismerem őket. Véleményem az ami. Akik úgy gondolkoznak ahogy a posztban, a csaj és a pasi is, nekem önző. Mivel a hülye szüleik dirigálnak a háttérből, és hagyják, buták is. Ezt a kettőt írtam. Minden mást te körítettél hozzá.

Legyél lekezelő és bunkó. Attól menőnek és okosnak érezheted magad. De nem vagy az!

Kytia 2011.11.18. 11:55:26

@Kham: Lehúzós!!!:DDDD Remélem, a mosógéphasználatért fizetsz. Vagy ha asszony használja, akkor a melóért is.:)))

@Muha: Na igen. Ha meg igaz, amit mondtok, hogy sok nő ilyen, meg olyan, akkor rendes, magára valamit is adó férfi nem vesz el egy olyat, akire utána joggal csak panaszkodni tud. És valamirevaló férfi nem hibáztatja a másikat a saját elbaszott életéért.

SciNu 2011.11.18. 11:55:59

@( o_o ): A lenyúlásról Hans Zimmert kérdezd :D Elég sok jó zenét írt. Mostani kedvencem a Crysis 2 nyitó zenéje: www.youtube.com/watch?v=7d2axjnG58g

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 11:56:06

@Esztétikus Kritikus: Ugyan már! Közgazdászt kell feleségül venni! Annak nem "szakmaidegen" a dolog!
:)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.18. 11:56:40

@Kham: Na nem csalódtam! :))

Megjegyzem a filmekből lehet csórnék jópárat... Vigyázzá' azé' ezzel! :D

Muha 2011.11.18. 11:56:57

Megoldas lehetne hogyha a tobbet kereso a kulonbseget jotekony celra forditja

Muha 2011.11.18. 11:58:09

Nekem a vangelis rachels songja tetszik.
Csak ugy mondom, hogy tudjatok.

nademiért??? 2011.11.18. 11:58:27

@Esztétikus Kritikus: igazad van, de én gyerekkel egyáltalán nem kalkuláltam a poszter esetében, 1 éve ismerik egymást, ami nem túl hosszú idő. Egyelőre csak egyszerű együttélésre koncentráltam :) Én sem tudnék úgy, hogy nincs saját pénzem, amit arra költhetek, amire akarok és senkit nem kell róla megkérdeznem, vagy egyeztetnem vele előre :)

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 11:58:39

@Picicsibe: ráadásul olyan közel a paphoz? :-D
Én úgy gondolom,hogy a srác azért botlott meg,mert előtte végig a koszorúslányt sasolta és úgy akart kimenni a gyűrűvel,hogy ő a JANI :-D.
Én nagyon nevettem volna, ha engem belelök :-D.Mondtam volna a papnak: na atyám remélem nem számol fel plusz költséget a vízkeresztségért :-D

@goumideaumineaux: köszi a tippet :-)

Esztétikus Kritikus 2011.11.18. 11:59:36

@Ibrahim a tevehajcsár:
hehe, de akkor ilyen problémák fel se merülnének, mert a csajnak is ugyanakkora fizuja lenne, mint a pasasnak :) Kíváncsi lennék a posztíró szakmájára. Kezdő politikus? Közgazdász? Menő építész? SAP programozó? A barátnője meg kultúrantropológus kutató?

Muha 2011.11.18. 12:05:00

Vagy az is megoldas, hogy a kulonbseget felreteszi a gyerekre.
Attol csak nem sajnalja, vagy de?

Father Justice (törölt) 2011.11.18. 12:06:30

@Kytia: Ha az apósos rész nem szerepelne a történetben, akkor sem lenne kérdéses, hogy a posztíró a férfi. Ahogy írtam is, a rózsaszín köd hiánya esetén egy ilyen okosan gondolkodó nő ebben a szituációban úgy kukázná a csóró, lehúzásra játszó férfit, hogy a lába sem érné a földet.

(Esetleg akkor nem, ha egy átlagnőről és egy olyan ultimate hejjespasee-ról beszélgetnénk, amilyet elképzelni sem tudsz. Az viszont modellkedésből, kurválkodásból, vagy gazdag milfek lehúzásából is hatszor jobban élne, mint a nő, tehát ez a verzió is kizárható.)

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 12:06:40

@Esztétikus Kritikus: Ismerek egy közgazdász-mérnökközgazdász házaspárt, ahol nem csak a közös költségek 50-50%-os osztása volt természetes, hanem pontos könyvelés is a közös kiadásokról. Boldogan élnek (még nem haltak meg), és nevelik a gyermeküket. És ismerek kultúrantropológus-kultúrantropológus házaspárt, akiknek igen jól megy a szekér anyagilag (igaz nem a kultúrantropológiából), és van vagy négy gyermekük.

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 12:07:05

@Muha: vagy de. De szerintem a legjobb megoldas:adjak neked sorre. Toled csak nem sajnalja egyik fel sem :-)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.18. 12:08:18

@( o_o ): Igen, egyfolytában a koszorúslányt nézte. Úgy kapta fel a fejét, amikor szóltak neki...

Én az ilyet mind elhiszem. De láttam itt is írták kommentbe, h kamu... Lehet. De simán meg is történhet ilyen. :D

SciNu 2011.11.18. 12:08:30

@Muha: A legtöbben itt már megállapították, hogy még attól is sajnálná. :D Ha igaz a dolog, ha nem.

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 12:08:34

@Esztétikus Kritikus: úgy szeretem,hogy az SAP programozókat megbecsülik :-) a legnagyobb kóklerek! Ha lett volna több eszem akkor nekem is ebbe az irányba kellett volna továbblépnem...

Esztétikus Kritikus 2011.11.18. 12:11:10

@Ibrahim a tevehajcsár:
én olyat is ismerek, ahol a csaj pénzügyes, a fickó műszakis, és hol az egyik úszott el anyagilag, hol a másik, és felváltva tartják el egymást. De a pénzmozgás és a vagyon az két különböző dolog. :)

Reméljük, a posztolónak a házassági tervein kívül a közös életre nézve nincs tervbe véve egy közös cég alapítása is. Képzeljük el, mi van, ha a nő fizetésemelést kér...

Father Justice (törölt) 2011.11.18. 12:11:33

@Muha: Ez a létező legjobb megoldás. Folyamatosan félreteszi a különbözetet a gyerekre, aztán mire eljön az idő, rájön, hogy nem is ettől a nőtől akar gyereket. Akkor összeházasodik egy olyan nővel, aki nemcsak lehúzni akarja, és legalább annyit keres, mint ő. A gyereket így már simán bevállalhatják, a félretett zsetonból pedig még extrákra is futja majd.

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 12:14:01

@Father Justice: azért te is átmehettél már egy két dolgon ebben az életben,hogy ilyen sötéten látod a párkapcsolatokat.

Muha 2011.11.18. 12:14:26

@( o_o ): Te vagy a vilag legokosabbja.
Ezt en itt es most isten, a vilag e s a blogok blogjanak kozossege elott kikialtom!
:)

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Akkor marad Szemcsi kivalo otlete.

@Picicsibe: Ez alapjan is marad Szemcsi otlete.

@Father Justice: Ez is igaz. De csak halkan mondom mert nem illik a fenti kepbe.

:)

Kytia 2011.11.18. 12:15:30

@Father Justice: Kár, hogy annak a nőnek a gyereke down-kóros lesz, de mindent ugye nem lehet előre kikalkulálni.:DDD

@Muha: Attól függ, kinek a génjeiből örököl többet a gyerek.:))

abcdedcba 2011.11.18. 12:16:33

sziasztok,

én vagyok a posztoló.
Röviden próbálok reagálni a sok hozzászólásra.

Először is a rezsi felezéséről, erről ezt írtam: "Ebben igaza is van, nekem valóban nagyobbak az igényeim és ha vele együtt szeretném tölteni az időt, akkor nem várhatom el tőle, hogy felesben járuljon hozzá, nekem nagyobb részt kell vállalnom."
Beláttam, hogy itt nekem többet kell beadnom és pont. Nem értem, hogy ezen miért lovagolnak még egyesek h itt is felezni akarnék.

Ami a jövőbeli fizetések arányának változását illeti, nem valószínű h változni fog, mert az ő szakmáját sajnos nem fizetik meg eléggé, szakmát változtatni pedig nem akar.

Ezt a pénztémát leszámítva, gyakorlatilag semmilyen jelentősebb vitánk nem volt eddig, nagyon szeretjük egymást és komolyan gondoljuk a kapcsolatot, pont ezért is merült fel az összeköltözés.
Sajnos viszont mindketten anyagiasak vagyunk, ahogy ez látszik is...

(folyt. köv.)

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 12:17:20

@Father Justice: Egyébként a felvezetőben Panni is úgy értelmezi, hogy "a lány otthonról hozza a rossz példát", tehát vagy tud valamit, vagy ő is pasinak nézi a posztolót.

@Esztétikus Kritikus: "Képzeljük el, mi van, ha a nő fizetésemelést kér" Ez jó! Amíg tart a szerelem addig megkapja, utána pedig a felmondását kapja meg.
:))

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 12:18:37

@Muha: te udvarolsz :-D, akkor se fekszem le veled.Bocs! :-)
Mert már az első "randin" üvöltöztél velem :-D

Muha 2011.11.18. 12:20:28

@abcdedcba: En pont azt akartam kerdezni, hogy szereted-e ugy igazan tiszta szivedbol ha nem erzed ugy hogy ami a tied az az ove is hisz ha szereted, akkor egyel vagytok, egy csapat.

Szvsz

Amugy meg suti hogy megjelentel.

Muha 2011.11.18. 12:21:32

@( o_o ): Na majd ha megnyerem a lottot.......

:)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.18. 12:22:59

@Ibrahim a tevehajcsár:

-Főnök, kellene egy kis fizetésemelés,
mert már három cég is érdeklődik
irántam!
- És kik azok?
- A vízművek, az áramszolgáltató és a gázművek!

nademiért??? 2011.11.18. 12:23:33

@Muha: ha szereti is a lányt, jogosak az aggályai shajna...

Muha 2011.11.18. 12:26:48

@nademiért???: Hoppare he ho ha huuu

De akkor ez nem kerdojelezi
Meg azt hogy o maga ugy erzie vagy sem e hogy neki o az igaz?

En a fel vesemet odaadnam ha arrol van szo ocsem.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 12:26:50

@( o_o ): Csak szeretetből üvöltözött veled na! Én is csak szeretetből szívom Kata vérét!
:)

Muha 2011.11.18. 12:28:22

@Picicsibe: Ennyi! )

@Ibrahim a tevehajcsár: Aszittem nem hallja amit mondok mert uuuuuugy nezett.:)

Father Justice (törölt) 2011.11.18. 12:30:42

@( o_o ): Tévedsz. Én ki sem léptem a Sötétségből. :)

@Kytia: Dehát azt már a terhesség idején jó eséllyel ki lehet mutatni, nem? Egyébként miért lenne Down-kóros? Mert csak olyan későn talál megfelelő nőt, aki olyan idős lesz, hogy már csak olyat szülhet?

Csak játszom a hülyét, értem én a tréfát.. csak nem szeretem. :)
Továbbra is úgy gondolom, a legerősebb érzelmek sem iktathatnak ki minden racionalitást és tervszerűséget a rendszerből, főleg ilyen kaliberű kérdésekben, mint amiről a poszt szól.
Attól még simán elsülhet csomó minden másképp, mint ahogy eredetileg tervezte az ember, de ettől még nem kell szükségszerűen meghülyülni.

@Ibrahim a tevehajcsár: Pontosan. Hacsak nem arra gondolt, hogy a lány azt a rossz példát hozza otthonról, miszerint az, amiért egész életében gürcölt (sokszor már jóval a partnere megismerése előtt is), az az ÖVÉ.

Csak tréfáltam. :)

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 12:31:02

@Muha: mi ebben olyan nagy ügy? A te félvesédet én is habozás nélkül odaadnám!
:)

JOKKA21 2011.11.18. 12:31:04

@gyvy: Kösz, kihagyom.:)

@( o_o ): Arc hülyék a nők és aljasok, ezek tények.:)

@"Zsu": Engem csak a nők.:)

@Kytia: Nem várom, azért nem nősülök.:)

nademiért??? 2011.11.18. 12:33:26

@Muha: jó neked, hogy még van két veséd :DDDDD fiamlányom :)))

Zsebtelep (törölt) 2011.11.18. 12:34:21

@abcdedcba: Zárjuk rövidre a tippegetést.
Mi van a lábad között, abcdedcba? :)

Szöszi 28 2011.11.18. 12:35:51

@Ibrahim a tevehajcsár: Szeretetből néha kedveskedhetnél is :)

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 12:37:15

@Kytia: Kytia! Ha egy nő 35 felett vállal gyereket, kötelező magzatvíz vizsgálaton részt vennie épp a down- kór kiszűrése érdekében. Szóval ez azért védhető valamennyire.

cyd 2011.11.18. 12:38:44

@abcdedcba: "Nem értem, hogy ezen miért lovagolnak még egyesek..."
Hülyék/trollok/kevésbé pénzorientáltak (a megfelelő rész aláhúzandó)
Egyébként kösz, hogy megerősítetted a másik oldalt ezügyben :)

cyd 2011.11.18. 12:41:18

@abcdedcba: "Nem értem, hogy ezen miért lovagolnak még egyesek..."
Hülyék/trollok/kevésbé pénzorientáltak (a megfelelő rész aláhúzandó)
Egyébként kösz, hogy megerősítetted a másik oldalt ezügyben :)

A

Ilya 2011.11.18. 12:43:55

Hát, én azért valósnak érzem a posztoló problémáját. Ami ebben a szituációban a legkellemetlenebb: nagyon más mintákat hozhattak otthonról. A nőnek alapvető, hogy fele-fele arányban osztoznak, a posztoló eddigi megtakarításain is, ami azért akkora nonszensz, hogy még Ptk. is máshogyan rendelkezik erről. Azt gondolom, hogy az valóban természetes, hogy egy házasság végén már rengeteg, pénzben ki nem fejezhető értéket kell figyelembe kell venni: a feleség 1-2-3 gyerek születése után gyeden/gyesen volt, vezette a háztartást, ápolta a férjét, ha úgy adódott, stb., tehát a szigorúan jövedelemalapú elosztás irreális. De ebben a viszonyban, legyen bármekkora a szerelem, egyszerűen nem állhatott még elő olyan szituáció, hogy a másik iránti tiszteletüket/szeretetüket pénzben is ki kellejen fejezniük (konkrétan a posztolónak egy fél lakással).
A megoldás talán az lenne, ha a poszter, amennyiben valóban így gondolja, elmondaná a párjának, hogy mért tartja irreálisnak a felelakást és a megtakarítások közös kezelését a kapcsolat ezen pontján, de leszögezi, hogy a kapcsolat fejlődésével igenis változik a helyzet. Persze valószínűleg ezt a nő egy jó darabig a szeretet/tisztelet hiányaként fogja értelmezni, mert a szüleinél máshogy ment, de azért nem gondolom, hogy pusztán azon, hogy más közegből jöttek, ne segítene a kompromisszumkészség.

cyd 2011.11.18. 12:43:56

@Zsebtelep: Ez lett volna a következő kérdésem egyes értetlen - feketekacsás :) - hozzászólók kedvéért.

Father Justice (törölt) 2011.11.18. 12:45:08

@Ibrahim a tevehajcsár: Szerintem trollkodott. Arra akart rámutatni ezzel, hogy nem lehet mindent előre megtervezni. Én meg arra, hogy attól még bizonyos tervszerűségre lehet törekedni.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 12:45:19

@Kata1987: Ugyan már! Ne hagyd magad megvezetni! Már százezer posztban kitárgyaltuk (bár lehet, hogy te nem voltál ott mindig, erre most nem emléxem pontosan), hogy ha egy pasi kedves a nőkkel, akkor nem őszinte, mert csak azért teszi, mivel meg akarja ungabungázni. Na most ezért én alapvetően őszinte ember vagyok, és nem játszom meg magam (sohasem próbálom az egyébként nem létező jobbik énemet mutatni), tehát nincs zsákbamacska. Én nem kedveskedek, hanem őszinte vagyok.
:)

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2011.11.18. 12:46:55

Szerintem nem hülyeség ilyeneken elgondolkodni, mert előbb-utóbb úgyis terítékre kerül.
Ti nem passzoltok, ez látszik.

sixx · http://comment.blog.hu 2011.11.18. 12:47:45

édes jó istenem, két idióta bazdmeg, házasodjatok, jó lesz, aztán meg kamerázzátok be a kérót, és el lehet adni a vándorcirkuszt az rtl-nek napi reality-ben, csúcsjelenet 1: hol a kibaszott visszajáróm? csúcsjelenet 2: ne használj annyi budipapírt, vagy tegyél bele többet a kosztpénzbe.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 12:49:47

@Father Justice: Nézd, ha egy kapcsolat igazán jó, akkor még a tervszerűséget, és a pontos könyvelést is elbírja, nem viseli meg. Ha pedig nem az igazi valami, akkor nem biztos, hogy érdemes nekimenni.

Zsebtelep (törölt) 2011.11.18. 12:54:31

@Kata1987: Megnézted? :P
Persze, valószínüleg az van neki, de ott van az a 0,1% esély, hogy esetleg mégse. Így hogy merjek JOKKA mellé beállni a "minden nö kurva" kórusba? :)

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 12:55:54

@Alfonzina: Nem biztos! Én hajlandó vagyok részben revideálni a korábbi véleményemet. Igenis attól, hogy anyagiasak még akár szerethetik is egymást. Ez nem kizáró tényező. És lehet jó egy kapcsolat akkor is, ha pontosan könyvelik a közös kiadásokat (is).

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2011.11.18. 12:57:23

Divat támadni az anyagiakról agyaló embereket, de jogász ismerőseim hosszan tudnának mesélni párokról, akik az anyagi kérdéseket földhözragadt szőrszálhasogatásnak gondolták a kapcsolat elején...

Mondjuk, ha a srác arányaiban tényleg ennyivel jobban keres, és tételezzük fel, a nagy Ő-t látja a csajban, akkor lehetne pöttyet nagyvonalúbb is.
Ha viszont csak ez egy tipikus "kifutunk az időből, úgysem lesz jobb" kapcsolat, akkor érthető a vacillálása, viszont a vacillálás tárgya nem helytálló.

Szöszi 28 2011.11.18. 12:59:09

@Zsebtelep: Nem ezen fog múlni a dolog, kezdheted nyugodtan a kurvázást:)
Amúgy nem, nem ellenőriztem, szóval igaz, bármi lehet a lába között:)

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 12:59:39

@Kata1987: Erről meg nekem jutott eszembe egy vicc. A cigánygyerek nősülni akar, és úgy tudja, hogy szűz lányt vesz feleségül. Ezért, mikor a nászéjszakára sor kerül, előveszi, megmutatja, és megkérdi: na Mariska tudod-e, hogy mi ez? Mire Mariska: kukac. Nem Mariska ez egy fasz! Á, a Gazsié az igen, az egy fasz, ez csak kukac!

Father Justice (törölt) 2011.11.18. 12:59:46

@Ibrahim a tevehajcsár: Szerintem csak akkor bírja el, ha külön-külön is képes mindkét fél tervszerűen, távlatokban gondolkodni. Ha valaki 'éljünk a mának' (önmagát hónapról hónapra lenullázó) típus, attól még lehet jó fej, rendes, szerethető ember ugyan, de neki nem fog hosszabb távon működni a dolog egy olyannal, aki felelősebben gondolkodik a jövőről.

Viszont két carpe diem típusú ember között is lehet igazán jó kapcsolat, ami semmiféle tervszerűséget és könyvelést nem tűr meg, csak az a kérdés, meddig látják mindketten úgy, hogy ez tényleg igazán jó? Szerintem az ilyen emberek kapcsolatára született a mondás, miszerint a szegénység a legnagyobb szerelmet is megöli. Csak idő kérdése.

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2011.11.18. 13:00:25

@Ibrahim a tevehajcsár: nekem volt pasim, aki a moziban még a kurva ice teát, amit felesben ittunk, is forint-fillére beírta a telefonjába. vezetett egy listát, hogy hol, mit vettünk közösen, majd havonta egyszer közölte,hogy akkor 1526 Ft lesz..

Én szeretem az igazságosságot, és vallom,hogy nem várható el, hogy a férfiaknak kell vinni anyagilag a hátukon egy kapcsolatot, de ez a faszoskodás léleknyomorító volt.

és az,hogy ezen kívül szerettük egymást, és jól megvoltunk, semmit sem jelentett, mert a végén megmérgezett mindent az garasoskodással.

Esztétikus Kritikus 2011.11.18. 13:00:50

@abcdedcba:
Tévedsz, a fizutok nagyon is változhat! A párod elkezdhet foglalkozni egy szakmájától független dologgal, ami jobban jövedelmez, esetleg átképezheti magát, vállalkozhat - nem tudhatod előre! Téged pedig kirúghatnak a jól fizető állásodból, vagy köthetsz egy rossz üzletet, ami elúsztat.

Én rengeteg szakmaelhagyó jól keresőt ismerek amúgy, és a váltás nem huszonéves, hanem 35+ következett be :)

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 13:03:15

@JOKKA21: én próbálnék veled kedves lenni meg talán még érvelni is de nem ma! Ma szerintem csak hanyagoljuk egymást ha lehet.

Zsebtelep (törölt) 2011.11.18. 13:06:42

@Ibrahim a tevehajcsár: Lehet úgy is élni, de itt már a legelején, az összeköltözés elött már meg vannak a hatalmas szemléletbeli ellentétek.

Nem teljesen értem, hogy miért csak 1-2 év múlva akarnak összebútorozni. Van két albérletük, ezek árát összedobva kivehetnének egy nagyobbat a következö 1-2 évre, amíg nem tudnak vennie egy sajátot. Ezalatt kiderülne, hogy bírnak-e együtt élni, ha esetleg nem, akkor még mindig könnyebb visszaállítani az eredeti állapotot.
Szó van arról, hogy ezt az ingázás miatt nem szeretnék, de akkor a saját lakással is ez lenne a helyzet, tehát duplán nem OK a szitu. Valaki nagyon nem játszik szépen.

Father Justice (törölt) 2011.11.18. 13:08:12

Én anyagiasnak azokat az embereket nevezném, akik mindenféle emberi kapcsolatot _kizárólag_ a pénz viszonylatában tudnak értelmezni. Ha a posztíró szereti a barátnőjét, de ez nem gátolja meg abban, hogy józanul mérlegelje az 50-50%-os konstrukció pénzügyi következményeit negatív végkifejlet esetén, attól még nem nevezném annak.

Ellentétben a nővel, akit viszont a leírtak alapján kifejezetten annak látok. Ha szereti a posztírót, miért nem elég neki belőle a törődés, a szeretet, a figyelmesség egyelőre? Miért várja el már most, hogy később papíron felesbe' menjen minden, holott se házasság, se gyerek, de még csak egy hetet sem éltek együtt? Hmm?

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 13:08:23

@Alfonzina: Nézd erre nem lehet általános szabályt felállítani. Az én legjobb kapcsolatomban pedig hónapokon keresztül kizárólag ki-ki alapon mentünk bárhova is, és fel sem merült, hogy valaki meghívná a másikat. Pedig egyikünk sem keresett annyira rosszul. Amit a volt pasid csinált az nyilván túlzás, de nekem volt egy fantasztikus marketing tanárom, aki azt mondta, hogy: "nagyon jól nézd meg kitől fogadsz el egy meghívást egy csésze kávéra, mert ha elfogadtad, akkor utána már te futsz a pénzed után!".
:)

Muha 2011.11.18. 13:10:36

@( o_o ): Me? Az fizet most majdnem ket jardot?

Szerintem inkabb a 8-ason nyomom.

)

Esztétikus Kritikus 2011.11.18. 13:11:11

@Alfonzina:
Divat támadni az anyagiakról agyaló embereket, de jogász "ismerőseim hosszan tudnának mesélni párokról, akik az anyagi kérdéseket földhözragadt szőrszálhasogatásnak gondolták a kapcsolat elején..."

Az anyagiakkal kapcsolatban szerintem két végletben gondolkodnak a zemberek úgy en generale. Van egy közgazdasági vonal és van az, amit ezoterikus-mágikusnak mondanék. Utóbbi nem csak a párkapcsolatokban lelhető fel, hanem szinte bárhol: mielőbb valósítsd meg az álmodat, és a megoldást is megtalálod útközben - szerintem emiatt verték magukat olyan sokan eszetlen és átgondolatlan hitelekbe.

Pénzügyes ismerőseim szerint egyébként a magyarok pénzügyi tudatossága elképesztően rossz.

Egyébként érdekes, hogy régen nem számítottak durva tabutémának az anyagiak.

dr. gernika 2011.11.18. 13:13:30

BAK vagy???
Huhh, Ezen a poszton Atya tuti megnyalta a tíz ujját.
Nekem meg égnek állt a hajam. Ha valakivel együtt tervezel élni, úgy értem, egy életet, sőt családot is majdan, akkor ne a szakítást tervezgessétek már.
Ha összekötitek az életeteket, akkor az enyém a tiéd és vica versa, egyéni szabadság tiszteletben tartásával persze.
Természetesen nem mondom, hogy csinálj olyat, amitől fázol, sőt forduljatok akár ügyvédhez, pénzügyi tanácsadóhoz, írjatok szerződést, hogy teljesen biztonságban érezhesd magad a számító perszónától, de ebből a posztból nekem hiányoztak az érzelmek. Nagyon sok mindent nem lehet forintosítani.
(csendben örülök, hogy nem én vagyok a párod)

Kytia 2011.11.18. 13:14:53

@Father Justice: Én is értem, és alapvetően a felvetéseivel nincs is bajom (lakás tulajdonrész, megtakarítás megosztása, stb.). Ezek érthető, nagy horderejű kérdések, elfogadom, azt is, ha ezekről szerződést akar írni, az is szélsőséges látásmód, amikor azt mondom, hogy minden ami az enyém, az az övé is, nem kell ezt elfogadni. (Bár érdekesen a pasiknak ezzel sosincs baja, ha fordított a felállás és a nő a tehetősebb.)
De nem is ez a lényeg. Nyilván a nő elképzelései is önzők, mert ő a kevés beleadásával akar sokat kaszálni, de a pasié is, mert ő ugyan sokat ad bele, elvárja, hogy akkor annak függvényében nála maradjon a tulajdona, de még az egyéb költségeken is szarrágóskodik.
Az a minimum gesztus lenne, hogy oké, minden az én nevemen, de a közös lakás gázszámláját akkor nem felezem, hanem kifizetem én, akinek meg se kottyan. Aztán idejön és magyarázza a bizonyítványát, hogy dehát ő a közösből többet vállal, beleegyezett, csakhogy az ok, amiért többet vállal, az nem az állítólagosan nagyon szeretett nő terheinek könnyítése, hanem az, hogy többet is fogyaszt. még jó, hogy kifizeti a saját fogyasztását, meg amikor ő Korzikára akar menni nyaralni, nem fizetteti ki annak is a felét az asszonnyal, akinek kb a Balcsira se telne.

@Ibrahim a tevehajcsár: Father értette a viccet, te meg nem, hihi.:DD Csak arra céloztam, hogy nem egy tulajdonság alapján választja meg a férfi, kinek csináljon gyereket, vagy ha igen, akkor sem a pénz ez a tulajdonság, hanem egy másik.:)))

Esztétikus Kritikus 2011.11.18. 13:18:59

@gernika: szerintem inkább bika :)))
Nem muszáj egy posztban nyáladzani, nem is képes rá mindenki, engem nem zavar a hiánya, attól még simán szerethetik egymást.

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 13:19:38

@Ibrahim a tevehajcsár: :-)
@Alfonzina: nekem volt egy barátnőm akinek volt saját lakása.Összejött egy sráccal aki vidéki volt,de Pesten dolgozik.Vidéki csóka lakásproblémája egyből megoldódott. Rezsit, lakbért nem fizetett,ha lány vásárolt kaját közös használati dolgokat srác nem adott bele. Srác amit fizetett az az volt amit ő saját maga elment és megvett magának. Lány főzőtt,mosott,takarított rá.Panaszkodott,hogy nem jön ki a fizetéséből (srác 2x annyit keresett) mióta a sráccal együtt lakik. Mondom hülye vagy mondd meg neki "fele rezsi". Mire lány: jaj hát ő azt nem meri,mert akkor a srác tuti elköltözik, ő meg olyan szerelmes. Mondom neki,dehogy költözik a fele rezsi még mindig kevesebb mint egy lakbér egyedül. Mire a lány jaj hát végülis nem fogyaszt ő olyan sokkal többet. Sikerült meggyőznőm,hogy legalább azt érje el a srácnál,hogy felesbe legyen a közös kiadásások fizetése.Erre pár nap múlva lelkesen közli srác bele ment abba,hogy NÉHA fizesse a felét a közös vásárlásoknak...

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 13:22:55

@Muha: azért a 6oson mert ott még kevesebb valószínűsége van annak hogy nyersz. De igazad van,játsz a 8ason akor meg az majdnem egyenlő a sohával :-P :-)

Szöszi 28 2011.11.18. 13:24:05

@Ibrahim a tevehajcsár: Értem, szóval azt akarod mondani, hogy nyugodjak meg nem akarsz velem ungabunázni, ezért kizárt, hogy kedves legyél?:)

Zsebtelep (törölt) 2011.11.18. 13:24:42

@Kytia: Pillanatnyilag mindketten fenntartanak egy-egy albérletet. Az azért elvárható, hogy legalább annyit bedobjon a közösbe a csaj, amennyi eddig is elment az albérlete rezsijére.
A közös költségeknél meg nem annyira a korzikai nyaralást értem (és szerinem a posztoló sem), hanem inkább a gázszámlát, meg a vízdíjat.

Sokkal érdekesebbnek tartanám azt megkérdezni, hogy melyik városban is tervezik a közös ingatlan megvásárlását. Mert itt továbbra is erösen kilóg a lónak az ötödik lába.

Kham 2011.11.18. 13:25:01

@Kytia: Semmi lehúzásféleség kéremszépen. Vihette volna a mosógépet, ha akarja, de nem akarta, azzal az olcsó kifogással élve, hogy nem fér fel a repülőgépre. Pedig egy Airbus a380 sokkal nagyobb egy Hajdú Elektronhoz képest. Most már persze nem számít, viheti akárki a mosógépemet: Háromstopplis Medvehónalj barátom megtanított hogyan kell megszorítani úgy egy denevért, hogy lehessen infrahangos mosáshoz használni:)

@Picicsibe: Hahh! Próbálkozni lehetne legfeljebb, de abban az esetben lelkiismeretfurdalás nélkül kivégezném a túszul ejtett Szívek Szállodája és Ally Macbeal összes kiadványokat, valamint máglyán végezné a Lófejű Nő NewYorkból is.

nademiért??? 2011.11.18. 13:26:04

@Esztétikus Kritikus: oder szűz :DDD
@gernika: bak, bika, szűz variáció :)

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.11.18. 13:28:05

@abcdedcba: "Ezt a pénztémát leszámítva, gyakorlatilag semmilyen jelentősebb vitánk nem volt eddig,"

Ez nem elég? Nekem totál elég lenne, hogy ne kezdjek veled komoly kapcsolatot. Ez totál megmérgezi az egészet! Ahogy írsz, nekem úgy tűnik, hogy még azt is számon tartanád, hány kocka WC papírt használ ő és hány kockát te (na jó ez eléggé sarkított, de ez jön át).

1 éve ismeritek egymást. Még össze sem költöztetek, de már azon filózol, mi lesz ha szétmentek! Ha ennyire nem bízol meg benne, akkor nem is érdemes összeköltöznötök. A kapcsolat alapja a bizalom, ha az elveszik, vagy nincs meg, semmit sem ér az egész!

"Ami a jövőbeli fizetések arányának változását illeti, nem valószínű h változni fog, mert az ő szakmáját sajnos nem fizetik meg eléggé, szakmát változtatni pedig nem akar."

Simán elveszítheted a munkahelyedet. Vagy akár ő! Nekem úgy tűnik, most kicsit lenézed őt amiatt, hogy te mennyivel többet keresel.

Kytia 2011.11.18. 13:28:24

Egyébként a posztoló a maga 90%-ából kp-ra meg tudna venni egy lakást? Vagy a kezdőrészlet az, amiből 90% az övé lenne, aztán a hitelt már felezzék?

Zsebtelep (törölt) 2011.11.18. 13:29:19

@( o_o ): Ezt nevezzük arany életnek. Ingyen koszt-kvártély, kényelmi suna all-in-one. :)

koibito 2011.11.18. 13:31:03

@TBal: Az, csak most a gépénél ülök, és be volt jelentkezve, mire észrevettem, már elküldtem a hozzászólást... de legalább, most végigtúrtam, hova szokott írogatni. (Remélem nem lesz baj belőle).
(amúgy ez a munkahelye, gyakornokként van itt a fiú, s most én, a kollegina ülök ma itt).

@Esztétikus Kritikus: szeretik, csak az anyagiak miatt mégsem? Vagy hogy is van ez?

Esztétikus Kritikus 2011.11.18. 13:31:17

@nademiért???:
finomítsunk: pasi vagyonfixált hedonista bika, a nő családiminta-követő, nagyon hagyománytisztelő, hétköznapok szintjén anyagias szűz vagy bak :-)

Zsebtelep (törölt) 2011.11.18. 13:32:24

@Bundabandi: A másik oldalról nézve meg még össze se költöztek, a csaj meg már azt lesi, hogyan tudná a fickó vagyonának felét megszerezni. Ö sem a holtomiglan-holtodiglan-ra játszik.

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2011.11.18. 13:33:20

@( o_o ): Mondjuk az a pasi is érdekes, aki ezt magától úgymond nem veszi észre. elég gáz, hogy azt hiszi a nője fossa a pénzt. de, ha még ezt is hiszi, alapvető elemi udvariasság,hogy ilyen esetekben egy idő után magunktól rákérdezünk, vagy felajánljuk,hogy beszállunk...

@Esztétikus Kritikus: az anyagi dolgok, már kb. a harmadik randitól és attól a kérdéstől indulnak,hogy "kinek is kéne most fizetnie?" Én azt vallom, ebben is üdvös, ha a két fél nagyjából hasonló szinten muzsikál.
Ma már nem az van, mint anno,hogy a férfi köteles volt eltartani a nőt és a gyerekeket és nem volt opció a válás/szakítás.
Szabadabbak lettünk, de ennek ára van. (és tessék, megint az árak..:))

Esztétikus Kritikus 2011.11.18. 13:33:49

@koibito: egy nagy horderejű konfliktus megléte nem jelenti azt, hogy ne szeretnék egymást. De vezethet szakításhoz.

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 13:34:07

@Zsebtelep: ja attól függ honnan nézed :-) fiúnak arany élet,lánynak balfékség :-). Ezért nem vettem még lakást.Majd én a leendő fiú "Penthouse"-ába költözöm be,nehogy már rajtam élősködjenek :-D. Aztán ha szakítás lesz belőle,majd úgy keverem a kártyát,hogy ő költözzön el :-)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.18. 13:35:53

@Kham: :DDD
Te aztán tudsz valamit!

Szívek Szállodája: Neeeeee!
Ally Macbeal: legnagyobb szívfájdalmam, de nincs meg. Brühühű

A lófejűt utálom. Nincs meg! :D

Szóval én járnék jobban! ;)

Kytia 2011.11.18. 13:35:58

@Zsebtelep: "Ebben igaza is van, nekem valóban nagyobbak az igényeim és ha vele együtt szeretném tölteni az időt, akkor nem várhatom el tőle, hogy felesben járuljon hozzá, nekem nagyobb részt kell vállalnom."

Mármint hogy ő melegebben szereti a lakást? Vagy tényleg több vizet fogyaszt??
A város nekem is eszembe jutott. Vajon pont középen lesz, hogy mindkettőnek rossz legyen?:)))

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 13:36:22

@Alfonzina: srác kocsog volt ma is az,ezért nem tartom velük a kapcsolatot. Egy munkahelyen dolgoztak,tisztában volt azzal,hogy a lány mennyit keres :-)

Zsebtelep (törölt) 2011.11.18. 13:37:46

@( o_o ): Jó elképzelés, a gond csak az, hogy az igazi Penthouse-ba nem szokás beköltözni, ott max éjszakai vendéget fogadnak :)
Persze azért szurkolok neked :)

Father Justice (törölt) 2011.11.18. 13:39:03

@( o_o ):A konkrét példád pont azt támasztja alá, amit már leírtam: egy nő csak akkor nyeli be a férfi részéről a masszív, pofátlan, folytatólagos lehúzást, ha ólomsűrű a rózsaszín köd, vagy ordító az esztétikai szintkülönbség. (Illetve ha mindkettő, mert sokszor az utóbbiból következik az előbbi.)

Az a faszi pedig, aki ennyire természetesnek veszi, hogy élősködik egy nő nyakán, holott kétszer annyit keres, nem egyszerűen "rosszul szocializálódott" példány, hanem egy számító faszparaszt. A nagyobb probléma, hogy esetében sajnos érzelmekről sem beszélhetünk, hiszen akit valóban szeretsz, azt tudatosan soha, semmilyen módon nem károsítod meg, még közvetve sem. Na ahhoz legyél elég bátor, hogy erre is felhívd a barátnőd figyelmét. Ha nem megy, én szívesen megmondom neki a frankót, kendőzetlenül.

Én valóban.

Kytia 2011.11.18. 13:40:40

@( o_o ): Nagyszerű kapcsolat. Nemcsak a jó nők, a jó pasik is pénzbe kerülnek?:DDD

Muha 2011.11.18. 13:41:00

Emmeg majd ugy csinalom hogy a csaj koltozik hozzam en meg a csajhoz

ST83 2011.11.18. 13:42:07

Azt hiszem veszem a faradtsagot es irok egy kisregenyt. A posztolo hozzallasa alapvetoen rossz. Rem egyszeru. Mielott osszekoltoztok, hazasodjatok ossze, ha ezutan jobban ezred magad. Ha erre nem alltok keszen, akkor ne vegyetek lakast. Vagy vegyel Te, o meg nem szall bele. Tied a 100% es ok. A koltsegeket megosztjatok. (Mivel albit nem kell fizetni, kizart, hogy ne jojjon ki jobban.)

Iszonyat modon taszito a sztori, hogy mindent anyagi szempontok alapjan vezet le a posztolo.

Nekem sokkal nagyobb megtakaritasom van, volt, mint a paromnak. Sokkal tobbet is keresek, kerestem mint o. Sosem volt gond. Meg az sem, amikor egyaltalan nem volt munkaja. Egy feltetel volt mindig. Ne legyen kovetelodzo. Amig ezt nem erzem rajta, es latom, hogy megy elore a tervei szerint, vannak celjai, addig magasbol teszek ra, hogy mennyi van a szamlajan, amig a kettonk keresete eleg egy normalis elethez es mindketten sporolunk. Azert mert o eppen nem tudta kifizetni vminek a felet, csak kevesebbet meg sosem mondtam neki, hogy pl. akkor nem megyunk nyaralni, vagy nem ulunk be vhova vacsorazni.

Masik dolog. Ha megis komolyra fordul a dolog, akkor a holgynek melletted folyamatosan a sajat lakasra kellene sporolnia, amiatt, ha esetleg 10-20 ev mulva szetmentek? Vagy nyugodtan tegye bele a penzet a kozos eletetekbe vasarlas...stb formajaban? Konnyu eldonteni.

Nyissatok egy kozos szamlat es tegyetek be egyenlo reszt, a tobbit hagyd a tieden. Ennyi. Ha viszont a kozoson megsincs annyi, amennyin eppen kellene, en nem szaroznek a helyedben.

Mindenki erzi hol borul fol igazabol az arany, de inkabb orulnotok kellene, hogy a legnagyobb gondotok nem az, hogy nincs penz, hanem, hogy hogyan osszatok be. Asszem mindent leirtam:)

Kytia 2011.11.18. 13:42:56

@Father Justice: Ennél az esetnél végre igazán haszna lenne a fatheri kemény helyzetelemzésnek, szerintem érdemes lenne összehozni egy terápiás célú randit a leánnyal.
A vicc az, hogy @( o_o ) felvetésére nyíltan be is vallotta, hogy azért nem kér pénzt a sráctól, mert akkor az elköltözne. Azért ez elég durva, hogy még tudja is...

Szöszi 28 2011.11.18. 13:43:57

@Muha: Ez egy nagyon jó ötlet:) Én is így fogom csinálni:)

nademiért??? 2011.11.18. 13:47:06

@Muha: :) ez a legjobb megoldás, szerintem is :D nagyon felhasználóbarát :DDD

Father Justice (törölt) 2011.11.18. 13:49:13

@Kytia: Éppen ezért mondtam, hogy a posztíró kizárólag akkor lehetne a nő a történetben, ha a (csóró) faszi három kategóriával jobb lenne nála.

Egyébként persze, hogy tudja a nő, mi a dörgés. Nyilván szokott tükörbe nézni néhanapján, és tisztában van vele, melyik kategóriából kaphatna egy példányt felerezsis állandóra. Az meg ugye nem dizni, mert jobb, ha a hejjespasee sunázgat, még ha érzelemmentesen és ráfizetésesen is. Az persze szép kis megtakarítást halmozhat így fel, amiből gyűjthet saját kecóra, vagy kurvázgathat belőle kötetlenül, igény szerint. Remélem, jön Jokka, és megerősít abban, hogy ezt viszont meg is érdemlik a nők, mert csak az ilyenek kellenek nekik. :)

Zsebtelep (törölt) 2011.11.18. 13:49:40

@ST83: "Egy feltetel volt mindig. Ne legyen kovetelodzo"
Ha követelödzö lenne, mit tennél?
A posztoló csaja már most követelödzik, helyböl kéri a lakás árának 40%-át, ami nem kicsi érték.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.18. 13:50:42

@Bundabandi: lájk

(faszé' nincs itt lájk, má' úgy megszoktam a fészen)

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 13:51:38

@Father Justice: na azt elhiszem :-)). Köszönöm,hogy végre nem helyesled az ilyen faszkalapságokat,hanem elismered,hogy ez megvetendő :-).
Egyetértek veled,bár a srác nem hejjespasee, a lány nem csúnya, csak épp nincs tisztában az adottságaival a srác meg úgy adja elő magát mintha hejjespasee lenne. Én egyszer mondtam ennek a lánynak,hogy nem elég jó neki a srác.Akkor egy darabig nem szólt hozzám.
Téged meg nem mutatlak be neki,mert akkor tuti elkönyveli,hogy beteg vagyok hiszen veled szóba állok :-D

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.18. 13:53:17

@Zsebtelep: Unlike :)

Nekem úgy tűnik, de lehet tévedek, h a faszi hozta fel a témát, a csaj meg bekapcsolódott...
(am az én véleményem az volt, h mind2 önző, mielőtt azt hinnéd a csajt védem)

Father Justice (törölt) 2011.11.18. 13:55:02

@ST83: "Egy feltetel volt mindig. Ne legyen kovetelodzo."

Na, pont ez hiányzik a posztban, ugyanis még élettársi közösség sincs, de a hölgynek már jóelőre 50%-ra fáj a foga mindabból, amijük majd lesz. Ez a követelőzésnél is durvább fokozat, konkrétan pofátlanságnak nevezném.

"Nyissatok egy kozos szamlat es tegyetek be egyenlo reszt, a tobbit hagyd a tieden. Ennyi. Ha viszont a kozoson megsincs annyi, amennyin eppen kellene, en nem szaroznek a helyedben."

Kár, hogy a posztíró is eljutott eddig a felismerésig, csakhogy a nő ezt is megcsáklyázta azzal, hogy a fickó szerinte nagy lábon él, ezért ez méltánytalan lenne.

Szerintem számukra nincs remény.

koibito 2011.11.18. 13:57:27

@Esztétikus Kritikus: de már eleve milyen szeretet az, ami nem akar semmit megosztani? És már eleve azon gondolkodik, hogy mi lesz ha majd megutálom?

@ST83: ez jó volt.

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 13:57:48

@Picicsibe: Panni,ha olvasod Csibe agymenését és úgy döntesz,hogy bevezeted a lájk gombot,kérlek ne lájk legyen hanem TECCIK :-) Egyedibb, fész se köt bele és ráadásul magyarosabb :-)

Sanz 2011.11.18. 13:58:07

Rezsi kapcsán egy rövid megjegyzés:

Ha a fizetésed tényleg 2,5-szer nagyobb, akkor annyi gesztust gyakorolhatsz (pl. egy összeköltözés esetén albérletbe), hogy mondjuk 55-45% vagy 60-40%-ban te állod a költségeket. Nálunk is az van, hogy én kb. 25%-kal többet keresek, ezért a rezsiből is pár ezer forint pluszt átvállalok. Én nem érzem meg azt a pénzt, de barátnőmnek legalább ad egy kis könnyebbséget.

Tulajdonlás esetén viszont szigorúan mindig csak magadra gondolj, ha nem osztható a tulajdon (pl. lakás), akkor ne is nagyon oszd el.

Kytia 2011.11.18. 13:59:20

@Father Justice: Azért valamirevaló nő akkor sem tart ki egy ingyenélő faszt, ha az a világ legjobb pasija. Főleg úgy nem, hogy ő maga emiatt anyagi nehézségekkel küzd, mert amúgy persze, ha Madonnáról van szó, akkor még lájkolom is, hogy a kis farmján eteti a 30 évvel fiatalabb táncosfiúkat, de nagy szívfájdalmat ez nem is okoz neki, viszont egy átlagos, dolgozó nő becsülje már meg magát.

@( o_o ): Én a helyespasee kategóriát általában pont úgy szoktam értelmezni, hogy egy adott viselkedés jellemzi, nem annyira a külső. Vannak hótronda helyespasee-k, lást Majka, aki épphogy belefér, de a nagy pofájával elő tudja adni, hogy ő a jani. Sokkal inkább helyespasee, mint egy nála akár sokkal mutatósabb, de kedves fickó.

Zsebtelep (törölt) 2011.11.18. 14:00:28

@Picicsibe: Igen, megvan az önzés mindkettöben. De miután a csaj bejelenti, hogy az összebútorozás legelsö percétöl igényt tart a vagyonom felére, én is megpróbálnám védni a sajátomat.

ST83 2011.11.18. 14:00:40

@Zsebtelep: Nem rolam beszelunk. Pontosan nem is ertem mi a kerdes? Ha a csavonak nem tetszik a dolog, lehet tiplizni. Arrol viszont egy szot sem szolt, hogy menni akarna... A lakasrol meg nem azt rita, hogy egyosszegben megvennek. Gondolom az indulo oszlik 90-10%ra. Utana fizethetik felesbe. Vagy ha ne igy van, mint irtam, vegeyn egyet maga a not meg hagyja ki belole.

Egyebkent sem erdemes egy reszt kiragadni abbol, amit irtam. Pl. hazimunkat mennyiert szamit a be a posztolo. Nem elhanyagolhato ugyanis! :)

Father Justice (törölt) 2011.11.18. 14:01:07

@( o_o ): Ha tökátlag létemre úgy adom elő magam, "mintha hejjespasee lennék", az tényleg javíthat az összpontszámon? Ez eddig meg sem fordult a fejemben, de most felnyitottad a szemem. :) Mindenesetre ha a volt barátnőd ezt a tömény méltánytalanságot nemcsak egy igazi hejjespaseenak volt képes benyelni, hanem egy azt játszó műmájernek is.. akkor egyetlen kérdés marad: mennyire dundi a hölgy? Csak viccelek, nem gonoszkodom.

"Téged meg nem mutatlak be neki,mert akkor tuti elkönyveli,hogy beteg vagyok hiszen veled szóba állok :-D"

Inkább alaposan leszidna, amiért csak most mutattattad be neki azt, aki rávezetheti az Igazság Ösvényére. :)

Esztétikus Kritikus 2011.11.18. 14:01:32

@koibito: na jó, én biztosan nem voltam még szerelmes, de ha a szerelmem egy lakásvásárlás előtt azt mondja, hogy fizessünk úgy, hogy főleg én veszem, de ő is beszáll, majd hozzáteszi, hogy persze az együttlakás után már fele-fele arányban illeti őt meg az ingatlan, akkor igenigen morcos lennék, és felmerülne bennem, hogy oké, és ez a leosztás mikor is lép érvénybe? Bingó, szakítás után.

Father Justice (törölt) 2011.11.18. 14:04:29

@Esztétikus Kritikus: Én konkrétan sehol nem látom az önzést a posztíróban.

Peter__Blau 2011.11.18. 14:04:45

@BannD: "Szerintem ilyen esetben a házassági szerződés járható út lehet, de számolj vele, hogy nem fog jót tenni a kapcsolatotoknak. Merthát érted, eleve milyenmár a boldogságotok csúcspontján azon agyalni, hogy ki mit visz a szakítás után..."

Ez a pár már túl van a boldogságuk csúcspontján, már lefelé haladnak a szakítás felé.

Kytia 2011.11.18. 14:04:54

@Father Justice: "Ha tökátlag létemre úgy adom elő magam, "mintha hejjespasee lennék", az tényleg javíthat az összpontszámon?"

Mi az, hogy!! Sokkal több múlik rajta, mint mondjuk a szemöldököd ívén, vagy a hajmennyiségeden. Pont hogy ettől leszel hejjespasee, épp ezt mondom.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 14:06:31

@Kata1987: Igen, én teljes mértékben egyetértek azzal a barátommal, akinek az "Ars Poeticaja", hogy: Nem feltétlenül kell minden nőt megdugni (de törekedni kell rá, hogy minél többet dugjon meg az ember). Ő ennek megfelelően is él (az évek óta jól működő párkapcsolata mellett mindig tart 2-3 barátnőt).
:)

dr. gernika 2011.11.18. 14:07:19

@Esztétikus Kritikus: @nademiért???: Igen, ez a három variáció van, de mivel nekem csak bakhoz volt szerencsém párkapcsolatilag, előítélet okán ezt valószínűsítettem. :D
De örülök, hogy ekkora az egyetértés. :)

Esztétikus Kritikus 2011.11.18. 14:08:51

@Father Justice: Abszolút helyeslem, ha egy párkapcsolatban az van, hogy ami az enyém, az a tiéd is. Azzal a kicsi kiegészítéssel, hogy "amíg egy pár vagyunk".

Kham 2011.11.18. 14:09:32

@Picicsibe: Derék hozzáállás:) Sarah és a feminicsapata a második helyen van a "Ki ellen vezetne önként és dalolva szuronyrohamot?" listán, közvetlenül "Etus a Szomszédokból" után.
Kitanított nagyapám rendesen, úgyhogy nagyon jól tudom: a Gilmore lányok DVD lemezes kiadásának fogvatartásával fontosabb Nemzet- és Párközi Filmcsere Egyezményeket lehet nyélbe ütni. Ally Macbeal megszerzésben közvetlen nem tudok segíteni, de ismerek embereket, akiktől kölcsön lehet kérni, megszakítani a barátságot és ezen sértődés miatt, többé sosem visszaadni.

Kytia 2011.11.18. 14:10:00

@Father Justice: Ahh, köszönömköszönöm. Ezt mennyit fogom elemezni a barinőimmel, hogy vajon mit érthettél alatta!:DDD

Zsebtelep (törölt) 2011.11.18. 14:10:26

@ST83: Nem rólad szól, csak kérdezem, hogy mit tennél ilyen helyzetben? Nem próbálnál felállítani határokat?

A feles hiteltörlesztést ugye nem gondolod komolyan, miután a csaj elzárkózott a költségek megosztásán. Ezt már testközelböl láttam végigjátszani, az egyik fél fizette a válás után is törlesztést, a másiknak attól még ugyanúgy megmarad az 50% tulajdonjoga, hiába fizetett csak a futamidö töredékében.

Kytia 2011.11.18. 14:11:14

Posztoló, mesélj már arról a lakásvásárlásról! Tényleg van annyi kp-d, vagy hitel?

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.18. 14:11:43

@Zsebtelep: Erre nem tudok mit mondani. Nem voltam ilyen helyzetben. 1x volt h összeköltöztünk egy pasival, de előtte nem volt egyezkedés, amikor vége lett, mindenki vitte a saját cuccát, megélni a kettőnk pénzéből éltünk.

Második ilyen komolyabb a jelenlegi férjem, ugyanez volt, csak együtt is maradtunk, terveink szerint maradunk is. Minden közös automatikusan.

Nem értem, h jut el idáig a beszélgetésig két ember, aki szereti egymást.
Nekem ez túl józan és számító. A szerelem meg nem ilyen. Jaja tudom, naiv vagyok... De nekem bejött. :)

Szöszi 28 2011.11.18. 14:12:02

@Ibrahim a tevehajcsár: Na és nem magas és nem Norbi? Jelleme alapján passzolna rá...

Kytia 2011.11.18. 14:12:34

@Zsebtelep: "A feles hiteltörlesztést ugye nem gondolod komolyan, miután a csaj elzárkózott a költségek megosztásán."

Nem zárkózott el, csak azt akarta, hogy a fogyasztás arányában fizessék a költségeket.

Lényecske 2011.11.18. 14:13:17

Az összeköltözés melyik városban történne? Gondolom nem a pasas fogja otthagyni az álom fizuját és megy a lányhoz a garzonba. Hanem a lány mond fel vesziti el a keresetét és megy az adott esetben nagyobb rezsijú lakásba úgy, hogy jó darabig csak a megtakarításából tud felezni. Azzal számolt a posztoló , hogy mi lesz akkor ha a lánynak hamarabb fogy el a pénze mit, hogy állást találna?

blackbarika 2011.11.18. 14:13:35

Végig sem olvastam annyira felidegesített. Ilyen pasitól mentsen az Isten aki még azt is számon tartja hogy ki hány papízsebkendőt használt el és ki vegye a következő csomagot. Ráadásul még csak nem is házasok, tudod ki költözne veled össze posztolókám.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.18. 14:15:19

@( o_o ): Nekem 8. Lehet: like, lájk, teccik, tetszik, +1... csak legyen. Hogy lehessen támogatni a számomra pozitív gondolatokat, és ne kelljen szmájlizni (vagy legtöbbször azt se) me' lusta vagyok! :D

Father Justice (törölt) 2011.11.18. 14:15:31

@Kytia: "Posztoló, mesélj már arról a lakásvásárlásról! Tényleg van annyi kp-d, vagy hitel?"

Na, szerintetek ő melyik csillagjegy szülötte? :)

Zsebtelep (törölt) 2011.11.18. 14:17:43

@Kytia: Ok, javítom: "a költségek egyenlö arányú megosztásán" :)

Továbbra is az a véleményem, ha már az összebútorozás elött a vagyon megszerzésén elmélkedik a csaj, akkor gyorsan le is akar lépni vele. Még a házasságot sem akarja megvárni, ezért szeretné a vagyonközösséget az összeköltözéstöl.
Ha az örökkévalóságnak tervezne, akkor nem kellene arról elmélkednie, hogy miböl hány százalékot tud megszerezni.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.18. 14:18:36

@Lényecske: Az egy következő poszt lesz! Maraggyámányugton! :DDD

Lehet úgy kéne, am, ha már szóba hoztad, h egy semleges helyre költöznek, h pont ugyanannyit kelljen mind2nek utaznia. Asszem náluk csak is ez működne! :))

abcdedcba 2011.11.18. 14:19:11

@Kytia: A lakást abban a városban venném, ahol ő lakik, mert az a nagyobb, könnyebb munkát találni, több a szórakozási lehetőség, illetve az én baráti társaságom nagyobb része is oda kötődik, míg őt (rajtam kívül) semmi nem köti az én városomhoz, minden rokona, ismerőse ott van.
A lakást hitel nélkül venném (manapság ki mer bevállalni hitelt), és kb. 1-2 év múlva lesz meg az összeg.

Kytia 2011.11.18. 14:19:37

@Father Justice: Nemtóm, nem bak, az biztos, azokban azért érzelem is van.:)))
De nem érthető nekem így sem. Ha van pénze gey lakásra és ennyire anyagias, miért él albérletben és perkálja a nem kevés bérleti díjat? Ha meg nincs és tényleg csak a kezdőrészleten megy a harc, miközben a hiteltörlesztőt meg kívánja osztani, akkor meg komolyan gondolja, hogy a lakás fele nem jár a nőnek? Sehogy nem áll össze.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 14:20:05

@Kata1987: Ne legyél már ilyen simlis! Persze, hogy nem Norbi és nem magas! És bár ezt bizonyára nem fogod elhinni, de nagyon jó fej! Tényleg. Jó humorú, figyelmes, állítólag (saját bevallása szerint) jó az ágyban, szóval tényleg semmi baj vele. A párja természetesen nem tud a barátnőkről. Akik közül egyet akaratom ellenére én "szereztem" neki.
:)

skatka 2011.11.18. 14:20:39

@abcdedcba: Szia!
Szerintem elég gáz, hogy már most ezen agyaltok...
Azért érdemes meggondolni egy kérdést: mi lesz, ha gyereketek lesz? Ki marad vele otthon? Persze, hogy ő, mert alacsonyabba fizetése. Igen ám, de akkor ő SEMMIT sem tud félretenni addig, magának semmit sem tud venni.
Tehát: 1. fizetése nincs, tehát a fenntartásba nem tud beszállni
2. magára nem tud költeni, félretenni nem tud
3. Amit a gyerekre kell költeni (pelenka, ruhák, stb.) az is fele-fele? Mert akkor ugye arra sem tud beadni semmit.
Ebből következően "adósságot" csinál. Vagy TE majd kvázi-fizetést adsz a gyerekvigyázásért, stb. cserébe?
A gyerekkel hogy lesz a tulajdonmegosztás? 90% az övé (a gondok, a nevelés, a hurcibálás ide-oda, játszótér, különóra, stb), 10% a tied, amikor lehet vele egy kicsit pancsolni, strandolni, büszkélkedni?

Próbáld meg elolvasni a posztodat úgy, mintha ezt valaki más írta volna. Mit gondolnál az illetőről?

Kytia 2011.11.18. 14:21:15

@abcdedcba: Jaértem. Akkor megvan a válasz. És akkor a másik városban munkát keresnél, ezt meg feladnád? Mi van, ha nem találsz ilyen jól fizetőt megint?

Father Justice (törölt) 2011.11.18. 14:21:33

Azért egy érdekesség markánsan megfigyelhető a kommentekben.

Azt a következtetést, miszerint a posztíró egy kicsinyes fillérbaszó, kizárólag NŐK voltak képesek levonni eddig. Méghozzá abból a tényből, hogy nem hajlandó MILLIÓKAT megfelezni hivatalosan is egy nővel, akit valószínűleg még nem is ismert, amikor ennek a pénznek a javarészét megkereste.

Ugyanezek a hölgyek cseppet sem tartják különösnek azt, hogy a nő már jóelőre követeli az 50%-ot mindenből 10% beáldozása ellenében, holott még össze sem költöztek.

Female troll logic is somewhat flawed these days.

Lényecske 2011.11.18. 14:22:07

@Picicsibe: és kiveszi meg a centimétert , hogy pontosan lemérhessék a távot?

Rebelde 2011.11.18. 14:22:10

a csaj is el van tévedve racionális kérdésekben teljesen, a srác meg érzelmileg egy nulla, egyetértés nem lesz ezügyben soha kettejük között, házassági szerződés ide vagy oda

a lányok törekedhetnénk jobban anyagi függetlenségre, kellemes szabadságérzetet ad ugyanis

a lány részéről előre követelőzni legalább annyira meredek, mint a srác részéről az a poszt

ST83 2011.11.18. 14:22:47

@Zsebtelep: Mit tennek? Beszelnek a parommal. Megoldas nem egy perc alatt varhato. Elmondom, ha vmi bant, vagy ugy erzem nem jo iranyba haladunk es forditva is elvarom.

Azt hiszem ebben a kapcsolatban alaveto problemak vannak. Osszekoltozes helyett, gyors szakitast javasolnek. Posztolo vagy keressen egy gazdag not, vagy olyat akit tenyleg szeret.

demagofób 2011.11.18. 14:22:58

Nem olvastam végig a kommenteket, de a megoldás az, hogy nyitni kell egy közös számlát, arra utalni azokat a pénzeket melyek a közös költségekre kellenek. Mindkét fél ugyan annyit. A megmaradó rész pedig mindenki az csinál a saját számláján amit csak akar.

Kytia 2011.11.18. 14:23:07

@Ibrahim a tevehajcsár: "szóval tényleg semmi baj vele. A párja természetesen nem tud a barátnőkről."

Csak én érzem, hogy ez a két mondat túl közel került egymáshoz a jellemzésben, akármi legyen is a téma?:DDD

Zsebtelep (törölt) 2011.11.18. 14:23:19

@Picicsibe: Akkor a guglimapszon kell kiválasztani körzövel-vonalzóval a ház helyét :)
Két város között minden bizonnyal nagyon romantikus helyen lesz: erdö, mezö közepén, ahol nyuszika gittel az ablak alatt :)

[c] 2011.11.18. 14:23:37

@"Zsu": "Rezsi felesbe megy, mert ugyebár azt mindketten használjátok /fogyasztjátok. A többi dolgot meg ki-ki magának veszi."

És hol marad a "mi"? Ez így két olyan ember egymás mellett élése, akiknek semmi közük egymáshoz. Férleértés ne essék, a házassági szerződéssel egyetértek, de ezt a napi szintű szarrágást utálom.
Emlékszem, egyik albérletemben az volt az egyik fő vitapont, hogy vegyünk-e közösen - teszemazt - cukrot, mert mi van, ha az egyik többet használ belőle, mint a másik, mert szereti a cukros teát. Efölött azóta sem térdem napirendre. Ezen a szinten kit érdekel? Nem belugakaviárról volt szó. De párkapcsolatban az sem tudom elképzelni, hogy veszek, teszemazt, egy üveg jó bort, és nem adok belőle a páromnak, mert nem fizette ki a felét.

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 14:23:55

@Father Justice: nálam hejjespasee az aki jól néz ki. De vannak olyan lányok akiknél elég ha eljátsza. Evvan. Nem mutatlak be :-P

koibito 2011.11.18. 14:24:15

@Esztétikus Kritikus: ezzel egyetértek, a pasi (posztíró) és a barátnője se semmi. Egy, hogy lehet ennyire anyagiasnak lenni egy kapcsolatban, kettő, hogy lehet ennyire lehúzó is a csaj? Nincs benne semmi büszkeség? Megélhetési (politikus. nem) barátnő ő is :D

egyszerűen ez a szemlélet mód, amilyen praktikus és meg van az alapja és jogosultsága, annyira taszító is számomra.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.18. 14:24:44

@Kham: "ismerek embereket"

És mind meg is van nekik? Az összesösszesösszes? Mutass be nekik, lécci! :DDD

Vagy csak küldök egy címet, ahova postázzák! Visszaadom, ígérem! ;)

Esztétikus Kritikus 2011.11.18. 14:27:23

@Father Justice: értetlenkedsz itt összevissza. A nők az 50%-ot annak analógiájára vezetik le, hogy a SZERELEMBEN minden fifti fifti, így a közös családi fészek is. (Mármost én túl vagyok egy nagy szerelmen, lett is belőle gyerek, aztán a férj részéről másik nagy szerelem, majd válás... hú, de jól jött akkor, hogy nem kellett azon cigánykodni, hogy kié is a lakás, mert az előtte is az enyém volt. Azóta kicsit óvatos vagyok az ilyen kérdésekben.)

SciNu 2011.11.18. 14:28:34

@( o_o ): LOL ekkora barmot :D Ha szétmennek vajon ő fog kiköltözni hogy a szegény pasinak legyen hol laknia? (A rezsit persze a lány fizeti továbbra is :D )

blackbarika 2011.11.18. 14:28:46

@Father Justice: A poszt alapján ez a tag tipikusan olyan lehet, aki egyfolytában érezteti a másikkal hogy neki több jár, ő az úr mert többet keres. Gondolom ezt mindennaposan a csaj orra alá dörgöli. Volt szerencsém ilyen exhez, nem véletlenül már csak ex...kibírhatatlan.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 14:29:35

@Kytia: Nem tudom, nekem nem volt hátsó gondolatom ennek kapcsán. A srác az én szememmel nézve egy tipikus jó fej, akivel semmi gond. Az, hogy hogyan viszonyul a párkapcsolataihoz nem rám tartozik, mint ahogyan a szexuális élete sem. Csak Katának húzom az agyát, mert olyan jó a vérit szívni!
:)

2011.11.18. 14:30:11

@tea fan:
Mint feljebb olvashattad, nem az alapdolgokról van szó, hanem azon tárgyakról, melyek a lakáshoz tartoznak. Mint mosógép, hűtőszekrény, lakás, autó, kanapé, stb. Nem a mindennapi életvitelhez szükséges dolgok. Továbbá ha valamit ezen tárgyak közül mégis közös tulajdont fog idővel képezni akkor válás esetén el lehet ezt rendezni. Mint ezt is leírtam fentebb.

Father Justice (törölt) 2011.11.18. 14:30:28

@Kytia: Minden összeáll. Mielőtt abcd leírta volna, mi a dörgés, már akkor sejtettem, hogy feltehetően szerényebb albérletben él úgy, hogy közben folyamatosan, a havi bérleti díjnál nagyobb összeggel tudja növelni a megtakarítási állományát is. Már a poszt szövegezése alapján is valószínűsíthető volt, hogy jóval felelősségteljesebben gondolkodó emberről van szó, mint azok, akik hitelre vásárolnak lakást a mai világban.

Mondjuk az, hogy átmegyek a másik városba, mert ott majd több lesz a munkalehetőség, első blikkre kicsit ellentmond a józan gondolkodásnak (kivéve, ha nincs komoly protekciója ott, vagy jóelőre le van zsírozva az új munkahelye). Dehát semmi sem tökéletes.

abcdedcba 2011.11.18. 14:30:46

@Kytia: "@abcdedcba: Jaértem. Akkor megvan a válasz. És akkor a másik városban munkát keresnél, ezt meg feladnád? Mi van, ha nem találsz ilyen jól fizetőt megint? "

Igen, keresnék (már keresek) ott állást, ami megfelelő, és amíg ezt megtalálom, addig bevállalnám az ingázást. (így is én megyek többször hozzá, tehát nagyon nagy különbség nem lenne)

Rebelde 2011.11.18. 14:32:45

amúgy mindketten olyan számolgatom a pénzem fajtának tűnnek, csak a fiú a sokat, a lány meg a keveset számolja, tökéletes pár:)

egy kuporgatónak általában egy pénz(el)verő jut, nem igazság, de ez van

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.18. 14:32:50

@Zsebtelep: Csak tudod mi lesz a 3. poszt? Ki járjon autóval, és ki a távolsági busszal? Vagy vegyenek e még egy kocsit? De azt felesbe, vagy ne... Fúúú. Gecisok bajuk lesz még! :D

[c] 2011.11.18. 14:33:14

@"Zsu": Akkor félreértettelek, elnézést.
"A többi dolgot meg ki-ki magának veszi." - Ebbe beleértettem a kaját és efféléket is.

Kytia 2011.11.18. 14:34:21

@Father Justice: "Méghozzá abból a tényből, hogy nem hajlandó MILLIÓKAT megfelezni hivatalosan is egy nővel"

Tiltakozom, én a vagyonfelezést nem promotáltam, csak a mindennapi költségek résznél akadtam ki, ráadásul egy jó darabig csak halvány sejtésem volt arról, milyen nemű írta a posztot.
Amúgy én is akkor növesztettem buja testrészeimet, amikor még nem ismertem a párom, most meg mégis ő is "használhatja" őket, igaz, szakítás esetén nem viszi a felét.:)))
Ja, és még annyit, hogy pasik is tiltakoztak, ha jól emlékszem.

mazolika 2011.11.18. 14:34:43

Zsák meg a foltja. Sem a nő hozzáállása, sem a férfi reakciója nem vetít semmi jót előre. De nagyon szépen kiegészítik egymást a drámában :)

Fatima34 2011.11.18. 14:36:53

Jézusom! Még kérdés a kérdés? naná, hogy nem 50-50%. Ki amennyit beletesz. Bár én a pasi 10%-át sem engedném!!!! Valahogy kinyögném! Ugyanakkor a rezsi naná, hogy fele-fele. A kajára meg szerintem félre kell tenni egy bizonyos összeget havonta szintén fele-fele arányban, a többi meg külön. Ha a pasinak nem tetszik keressen jobb állást! ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚtálom azokat az embereket, akik csak sírnak! Tegyen ellene, hogy ne így legyen. !!!!! A volt sógorom pl: fánkot hordott ki hajnalonta, a rendes munkája mellett! Úgy, hogy a húgom GYED-en volt. Ha a pasinak meg nem tetszik, mehet. éljen együtt szintén egy csóróval és az nagyon jó lesz nekik. Soha, soha nem mennék bele abba, hogy amit én összekuporgattam, a másik mert rohadtul önérzetes, nagyobb arányban részesüljön. azért férfi NEM???? Vagy inkább nem.

Peter__Blau 2011.11.18. 14:37:37

@( o_o ): "Arra nem is merek gondolni, mi lenne, ha vállalnának gyereket... :/ "
Na igen,azon hogy osztozik az ember? A gyerek az enyém mert én adtam a spermát? Nem, az enyém mert én tápláltam gondoztam hordoztam 9 hónapig?"

Jaj de kis cuki vagy :-)
Na elmondom hogy mit mondanak erről férfi társaságban.
Ha bedobsz egy kétszázast a kólaautomatába és kijön egy doboz kóla, az az automatáé vagy a tiéd? :-)

Father Justice (törölt) 2011.11.18. 14:37:51

@( o_o ): Nade ha egész jól nézek ki, és még rá is játszom? Na? :)

@Esztétikus Kritikus: Sejtettem, hogy személyes tapasztalatok állhatnak a háttérben nálad, mert hatvan nagyságrenddel józanabbul viszonyulsz a kérdéshez, mint a többi nő.

De a többi nővel is személyes tapasztalatok mondathatják a csúnya jelzőket a posztíróra, csak pont másfélék.

Mint például: @blackbarika: "Volt szerencsém ilyen exhez, nem véletlenül már csak ex...kibírhatatlan."

Mivel a posztíró nem szívesen megy bele méltánytalan konstrukcióba a szerelem ellenére sem, egyből beteszik a 'kicsinyes szarrágó' feliratú dobozba. Merthogy nekik volt ILYEN exük (ami statisztikai alapon nem is meglepő, hiszen valóban rengeteg fillérbaszó van), ezért egy olyan férfi, aki végiggondolja az összes lehetséges folytatást pénzügyi viszonylatban a párkapcsolat szempontjából, szintén csak ILYEN lehet.

Elbadarkodott következtetés ez.

2011.11.18. 14:38:01

@tea fan:
Semmi gáz. Azt hittem világosan fogalmaztam meg a mondandómat, de úgy fest mégsem. Én se vagyok szarrágó, de bizonyos összeg felett/ bizonyos tárgy esetén azthiszem tudnia kell az embernek, hogy az az övé vagy sem.

Lényecske 2011.11.18. 14:38:38

@abcdedcba: Akkor mielőtt közösen bérelnétek miért nem költözl be a lányhoz most, és nézitek meg, hogy megye-e hosszabb távon az együttélés?

Peter__Blau 2011.11.18. 14:38:43

@Fatima34: És miből gondolod ilyen biztosra, hogy a példában tutira a férfi keres kevesebbet?

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 14:41:25

@Father Justice: szerintem nem vált munkahelyet.Valszeg olyan munkája van amit otthonról is tud végezni, vagy vmi cég tulajdonos és mindegy mi a székhelye. Szerintem a lány miatt mondta,hogy a városban jobb lehetőségei vannak...

phaszfej 2011.11.18. 14:43:12

Kamusztori, kamublog. A nő a férfié. Ha megcsalja, meg is ölheti.

[c] 2011.11.18. 14:44:13

@JOKKA21: "Az élet apró öröme megütni a nőket.:)"

Gondolom, te vagy az, aki a kurvának is azért fizet, hogy alázhassa. Inkább nem minősítem.
Egyébként tőlem is azért tartottak a párom szülei, hogy hátha csak a lakás kell, melyet a páromnak vettek illetve adtak - ami azért vicces, mert az én örökségem (jóval) nagyobb. Akkor most pénzéhes ribi-e vagyok?

Kytia 2011.11.18. 14:44:23

@Ibrahim a tevehajcsár: Azért az mindig foglalkoztatott, hogy hogy lehet "jól működő" párkapcsolat mellett 2-3 barátnőt tartani. Neki a nap 96 órából áll? Vagy a "jól működő" azt jelenti, hogy együtt töltik a karácsonyt?

@Fatima34: Naaa, ilyesmi fordulatokra számítottam. Szóval, Fatima, most ugyanezt értelmezd át úgy, hogy a posztoló a férfi és a nő a csóró. Merthogy kiderült, hogy az a helyzet.:)

@Peter__Blau: Ilyen társaságba jársz? Gratulálok.:)

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 14:45:54

@Peter__Blau: na akkor a lány még ezt is bukta :-D

@Father Justice: @abcdedcba: upsz rosszul tippeltem. viszont így meg a korábbi megnyílvánulásod volt helytelen miszerint a te fizetésed nem fog csökkeni a lányé meg nőni.A tied csökkenhet ha nem találsz megfelelőt és kompromisszumot kell kötnöd...

Father most mi is a szándékod az önreklámmal, hogy bemutassalak a barátnőmnek vagy hejjespaseenak lássalak? :-D

JOKKA21 2011.11.18. 14:46:06

@tea fan: Nem vagy az.Dehogy alázom őket, örülök, hogy tőlük kapok fél vagy egy óra "szeretetet" vagy kedvességet.

Szöszi 28 2011.11.18. 14:48:00

@Ibrahim a tevehajcsár: Nagyon jófej lehet...Nem tévedtél, nem hiszem el:)

Kytia 2011.11.18. 14:48:46

Mondjuk érdekes, hogy most, hogy közeleg az államcsőd, egyre több posztban a pénz az uralkodó probléma. 2008 előtt még inkább a félrekúrásoktól harsogott a blog.:D Persze mani nélkül nyilván háttérbe szorul az ilyesmi.:)))

Father Justice (törölt) 2011.11.18. 14:48:55

@Kytia: Na, most Fatima34 jóvoltából megtapasztalhattad, mennyire életszagú verzió egy nő szemszögéből, hogy faszikám a csóró szereplő és felezést követel. ;)

Buja testrészek?. A jó hasonlat mondjuk az autó lehetne. Azt is akkor szerezted, amikor még nem is ismerted a társad, de attól még ugyanúgy használhatja, vagy akár többször is, mint te. De ettől még nem kell eladnod és feleznetek, amikor véget ér a kapcsolat, hiába is kérné. Természetes, hogy a tiéd marad.

Amit nő kér a posztírótól, kb. ilyen szintű, földtől elrugaszkodott gondolat, csak ők még nem vásárolták meg a lakást, és nyilván már ismerni fogják egymást, amikor megteszik. De a pénzeszközök, amiből kifizetik, 90%-ban abcd tulajdonát képezik, így ez csak technikai különbséget jelent.

robina 2011.11.18. 14:49:47

"A kapitalizmusban vannak szegények meg gazdagok. A kommunizmusban pedig mindenki egyformán szegény."

Sokmindent el lehetne mondani erről a problémakörről, az egész ott van, ahol a part szakad. Úgyhogy summázásként csak a fenti Hofi-idézet jutott eszembe.

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 14:49:49

@Kytia: nincs pénz a szállodára :-D

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.18. 14:51:03

@Kytia: Nem tudom, sose láttam a barátnőjét, akit ő nagyon szexinek tart (a saját ízlése szerint), és azt mondja sose cserélné le, mert sokszorosan meggyőződött mér róla, hogy ha minden szempontot összegez, akkor ez a lány a legjobb választás, aki a "legmagasabb pontszámot hozza". És azt állítja, hogy az "otthoni teljesítményén" nem érződik a barátnők hatása (legalábbis negatív értelemben). Én ennyit tudok, de nem igazán érdekelt engem komolyan a dolog, csak annyit tudok belőle amennyit ő kérdés nélkül elmondott.

JOKKA21 2011.11.18. 14:51:51

@robina: Nagy szegénység, hogy mindenkinek volt minimum trabija, mindenki tudott nyaralni(ha nem is dubajban meg hurgadában, de legalább a balatonon).

robina 2011.11.18. 14:55:41

@JOKKA21: nalátod a trabin nem is lenne akkora veszekedés. egyébként az idézet egy teoretikus feltételezés, és semmilyen konkrét földrajzi vagy időszaki vonatkozást nem tartalmaz.

Rebelde 2011.11.18. 14:59:23

@Ibrahim a tevehajcsár:

nem tudom, de az ilyen sztorikat ahol az állandó mellett valaki parallel futtat még 3-4 barátnőt én csak úgy tudom elképzelni, hogy ezek a nők igen nagy százalékban agyhalottak, az állandó még vak is

haverod egyszer nagyon rosszul fog járni, teljesen megérdemelten hozzáteszem, és persze téged is elvisz a rézfaszú bagoly:)

abcdedcba 2011.11.18. 15:00:29

Szerintetek nincs különbség (anyagi vonzatok tekintetében), ha csak együttél két ember házasság nélkül és ha házaspárként él együtt?
Hisz tegyük fel h nem házasodunk össze, de összeköltözünk, együtt élünk évekig, veszünk ezt-azt amazt (most lényegtelen milyen megosztásban) és félre is teszünk. Az évek alatt ebből jó pár millió összejöhet. Mi történik ezzel szakítás esetén?
Házasság esetén, egyértelmű a törvény, feleződik a két fél között. Na és ha nem házasként éltünk évekig együtt?
Mert szerinte ő ekkor is jogosan kapná meg a felét (még ha az ő hozzájárulása csak 10% is volt)....sztem meg nem...

Father Justice (törölt) 2011.11.18. 15:00:51

@( o_o ): A szándékom az, hogy bemutass a barátnődnek, aki lásson hejjespaseenak. Az előző fickóval ellentétben én 35%-ot fizetnék a rezsiből, nem lennék vele bunkó, sőt, díjmentesen adnék neki életvezetési tanácsokat is, akár kéri, akár nem. Ha a hölgy dundi, nyitott kapcsolat keretében képzelném el a rezsiközösséget, ha viszonylag csinos, akár vadszexről is lehet szó. Szóval sok szempontból tudna minőségi ugrást végrehajtani velem, habár szerelmes én sem lennék. Dehát ha a kisujjam nyújtom, ne kelljen már az egész karom is.. vagy mi. :)

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.11.18. 15:01:58

@Father Justice: "Azt a következtetést, miszerint a posztíró egy kicsinyes fillérbaszó, kizárólag NŐK voltak képesek levonni eddig. Méghozzá abból a tényből, hogy nem hajlandó MILLIÓKAT megfelezni hivatalosan is egy nővel, akit valószínűleg még nem is ismert, amikor ennek a pénznek a javarészét megkereste."

Már nem azért, de én is azt írtam, hogy a lakás kérdésben ok! A rezsi és egyéb dolgok szigorú felezésén akadtam ki! Ha együtt élek valakivel biztosan nem várom el, hogy ő párizsit egyen, amíg én téliszalámit. És nem rakok félre 100E-ret csak magamnak, ha mondjuk ő meg az egész fizetését a közösbe adja! Ilyen szempontból igen is fillérbaszó a pasi!

"a megtakarítás pedig annak arányában lenne felosztva, ahogy hozzájárultunk. Az ő elképzelése pedig mindennek a felezése lett volna (az ingatlannál ugye elfogadta, hogy az az enyém marad), de a közös megtakarítás felére is igényt tartana, holott ahhoz csak kb. 10%-ban járul hozzá. "

Szóval a csajnak nem kell az ingatlan 50%-a, elfogadja, hogy a srácé. Viszont én is úgy gondolom, hogy egyébként felezzenek. Ha meg sajnálja tőle azt a pénzt amit megkeres, akkor megette a fene!

Mint mondottam feljebb, ha az arányokat nézzük, akkor a lány a fizetésnek nagyobb részét adja majd bele a közösbe, mint a srác!

@skatka: Gigalájk! Pontosan!

Rebelde 2011.11.18. 15:03:11

@Ibrahim a tevehajcsár:

ja sosem láttad a barátnőjét? akkor negyedeljük a sztori igazságtartalmát, a fiúk szeretnek szorozni a nők számát tekintve, ez todományosan bizonyított, ha kérés nélkül mondta el, akkor a negyedet is negyedelném:)
valójában egy félszemű, sánta macska a barátnője

Father Justice (törölt) 2011.11.18. 15:03:59

@abcdedcba: "Mert szerinte ő ekkor is jogosan kapná meg a felét .."

Jól sejted, ebben aztán az égvilágon semmi jogos nincs. Durva, hogy házasság nélkül is vagyonközösségre játszik. Így egyúttal kimondtam a bűvös szót is, amire rá kell gugliznod még ma: "vagyonközösség". Sok sikert, és csak óvatosan.

Rebelde 2011.11.18. 15:04:32

@Father Justice:

"james olyan nagyvonalú akár egy uzsorás" :D

Kytia 2011.11.18. 15:06:04

@Father Justice: Na most várjál, ha a pasi mindig fizet a szexért, akkor nem mindegyek azért a testrészek sem.:DDD Abból élek.:DDD
Kocsimat csak én használom.:)
Értem én. Mondom, szerintem is húzós ez a felezzük a lakást, bár nem látom a lányon, hogy direktbe golddigger lenne, ő mindenét beleadná, ami van, ráadásul feltételezem, nem szakításban gondolkodik, hanem boldog, együtt töltött évtizedekben, tehát nem egy fele lakásért harcol, hanem egy közösért a pasival. De ezt nem tudom, nyilván nem akarom felmenteni sem, csak úgy érzem, szorult helyzetben van kicsit ebben a felállásban, én legalábbis abban lennék. Meg mondjuk ha én lennék az ő helyében, én a majdani gyerekeim miatt paráznék inkább, nem is attól, hogy vissza kell mennem albérletbe. Azért nemcsak szerencsétlen, kisemmizett exférjek rohangálnak minden utcasarkon, hanem egy rakás éhkoppon lévő anya is a vérszegény gyerekeikkel.
De mondom, én a lakás kérdést még kb értem férfioldalról is. Az utána következő volt a hidegverítékes.:))
És a kettő együtt már nem egy felelősen gondolkodó férfit, hanem egy szarrágót rajzol ki, igenis.

Fatima király volt.:))

@Ibrahim a tevehajcsár: Majd az asszony következő citológiai eredményein érződni fog, de ne fessük az ördögöt a falra.:)) Mindegy is. Női szemmel ezt nehéz szimpatikusnak találni, gondolom, fordítva is így lenne, ahogy volt is, amikor a gondtalanul kalandozó barátnőmről meséltem és habzó szájjal ugrott a sztorira az összes itteni férfiember, mindenféle rühös kurvának, érzelemmentes amőbának, meg agyatlan luvnyának elmondva a csajt.:)

Rebelde 2011.11.18. 15:06:40

@abcdedcba:

keress egy másik lányt és ne rugózz ennyit a pénzeden, mert a következő csaj még a szemed is elviszi

[c] 2011.11.18. 15:10:23

@phaszfej: Eltévesztetted a földrészt.

Father Justice (törölt) 2011.11.18. 15:10:56

@Rebelde: Olyan verzió is van, hogy az összes "külsős" barátnője kapcsolatban él, ezért hentente-kéthetente tudja sunázni őket forgóban. Az összpontszámra hivatkozás simán életszerű, ezek a fickók tényleg úgy gondolják, nekik ez a kombó az élettől jár. (Kényelmi állandó magas pontszámmal otthon + akit csak sikerül levarrni magas esztétikai pontszámmal másutt.) A többi rüffencs kapcsán kb. az a fő elvárás ilyenkor, hogy jól nézzenek ki, egyéb vonatkozásban nem is nagyon kell pontozgatni őket.

Az a vicces ilyenkor, hogy sokszor oda-vissza megy a dolog, vagyis a faszi nemhivatalos csajai is összpontszámoznak. Azaz ő a csajok skáláján nem éri el azt a szintet a kombinált értékei alapján, hogy érdemes lenne rá lecserélni a hivatalos kényelmi állandót, viszont elég jól néz ki és elég jól dug ahhoz, hogy szeretőnek megtartsák.

Nem életszerűtlen a dolog egyáltalán.

Kytia 2011.11.18. 15:11:22

@abcdedcba: Túl nagy a különbség közetetek egy számotokra túl fontos témában, ez látszik. Vagy az egyik duzzogva elfogadja a másik verzióját, de ez örökké tüske marad benne, vagy hagyjátok a fenébe az egészet, kb ezek a lehetőségek.
Ebben a konkrét esetben azt kéne, hogy közös megtakarításba nem kezdtek. Annak ugyanis az a lényege, hogy neked annyival lesz több, amit ő hozzátesz, neki meg annyival, amennyit te. Ennek minden előnyét élvezni akarod, a hátrányát, vagy az esetleges veszélyeit viszont nem. Akkor ne fogjatok bele, nem tisztességes ez így. Legyen csak továbbra is külön a megtakarítás.

[c] 2011.11.18. 15:13:35

@Ibrahim a tevehajcsár: Viccen kívül, az ilyen mifasznak "tart" állandó barátnőt? Azzal nincs semmi gond, hogy sok nővel akar dugni - ahogy azzal sem, ha egy nő sok férfival akar dugni -, de azzal már igen, hogy eme életformát folyamatos hazugság árán tartja fenn. Jellemtelen dolog.

Muha 2011.11.18. 15:17:00

Na kie lett a heller?

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.11.18. 15:20:13

@abcdedcba: Egyszóval egy anyagias érzelmi 0 vagy, már bocsánat! Én SOHA nem néztem azt, ha együtt voltam valakivel, hogy ki hány %-ban - már ez is vicces komolyan, %-ban számolni - járult hozzá a megtakarításokhoz.

Kérdés! Akkor együtt vagytok, vagy sem? Szereted? Ha igen, akkor normális esetben fel sem kellene, hogy merüljön benned, hogy te mennyivel többel járulsz hozzá a közös élethez. KÖZÖS! Tudod, ez az a szó, amikor megosztod a másikkal, amid van. Ha nem bízol benne, akkor ne is kezdj vele semmi közöset.

"együtt élünk évekig, veszünk ezt-azt amazt (most lényegtelen milyen megosztásban) és félre is teszünk."

KÖZÖSEN! Nem? Mert amit utána írsz, hogy de a 90% a tiéd... Ha tisztán érzelmek nélkül, két idegen ember közötti megosztást nézzük, akkor igazad van. DE! Ő a párod, nem? Szereted elvileg, közösen tervezel vele és még mindig azon lovagolsz, hogy deeeee ő kevesebbel száll be és ez nem ér! Mint egy gyerek basszus!

Rebelde 2011.11.18. 15:20:13

@Father Justice:
lehetséges ez is, de úgy hogy senki nem látta a még a főbarinőt, úgy kétes is lehet a dolog:)

Father Justice (törölt) 2011.11.18. 15:20:39

@tea fan: Mert van felerezsi, állandó suna (bármikor dugható, nem kell vele mindig titkos telefonszámokon időpontot egyeztetni, mint a többivel), házi koszt és mégiscsak nyomi a közvélemény szerint az, aki nincs folyamatosan kapcsolatban X évesen. Nagyjából ennyi.

[c] 2011.11.18. 15:23:26

@Father Justice: Elég kiábrándító annak ellenére, hogy logikus.

Kierkegaard Akciócsoport 2011.11.18. 15:23:32

A posztíró tök mindegy mit csinál. Ilyen hozzáállással 95%, hogy a kapcsolatának már vége, csak az a kérdés, hogy mikor (az összeköltözés után 1-2 hónappal majd, tippre).
Vagy megveszed az egész lakást, és csak a tied, vagy ha fifty-fifty-t akar, akkor izzadja ki a felét. Egy szerződést viszont mindenképp megér a dolog ha mégis összecuccoltok, hogy semmiképp ne golyózzon ki utólag.
Én már megtanultam a saját káromon, hogy csak akkor cuccolok össze nővel, ha az esetleges szakítás után neki kell költöznie. Most a posztolón van a sor, hogy megtanulja, attól tartok.

cyd 2011.11.18. 15:26:58

@Ibrahim a tevehajcsár: Az ilyen barátnők nem szexik, hanem halál átlagosak, vagy gyengébbek. A fő erősségük, hogy végtelenül szerelemsek és vakok. Így lehet mellettük másokat is dugni, akik jóval jobb nők és innentől már csak Father-t tudnám idézni az összpontszámokkal.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.11.18. 15:28:41

Csóka vegye meg lakást, ne kérje a nőtől hogy adjon bele. Kész. Nincs vita. Legyen saját megtakarítása,amihez a nőnek semmi köze, max azt viheti el az esetleges szakítás után, amihez neki is volt köze. Bútor meg ilyesmik, ha van kedve cipekedni persze. :D

Kytia 2011.11.18. 15:35:32

@abcdedcba: Hazaértem, megkérdeztem embert, ítélete a következő (nem szentírás, csak egy plusz vélemény, amivel amúgy egyetértek): Egyikőtök sem jobb semmivel a másiknál, mindkettőtök csak az előnyt akarja kiszedni magának, az áldozatból és a kockázatból nem kér. Kurvára el kéne gondolkodni, hogy érdemes-e így az egész.

Esztétikus Kritikus 2011.11.18. 15:39:00

@Father Justice:
"Sejtettem, hogy személyes tapasztalatok állhatnak a háttérben nálad, mert hatvan nagyságrenddel józanabbul viszonyulsz a kérdéshez, mint a többi nő."

Inkább idősebb vagyok az itt megnyilatkozóknál, és nemcsak saját, hanem mások tapasztalatai is hozzájárulnak a józanságomhoz.

Huszonévesen az ember teljesen más megvilágításban látja a világot, mint harmincas évei második felében, azt követően, hogy jó pár illúzió szétesését végig kellett néznie. Olyankor még bocsánatos bűn a rózsaszín ködben a homokba dugni a fejet a rögvaló elől. Bocsánatos bűn, de attól még hiba. :)

Father Justice (törölt) 2011.11.18. 15:39:24

@Kytia: Az ember ítélete kicsit elhamarkodottnak tűnik, mert a posztíró pontosan kilencszer jobb a nőnél. Ott van a szövegben. :)

2011.11.18. 15:41:59

Egyáltalán nem hülyeség a poszt !
De.
Azt hogy ki mennyit hozott a házasságba azt tényleg le kell papirozni, szerződésileg akármi.
Na de a közös életben nehogy már méricskéljék a rezsit meg a kaját ! Egy borítékba kell rakni a megkeresett pénzt és azt lehet felhasználni mindenkinek. Ha ez nem megy, mert egymás rovására túlköltekeznek, akkor nem szabad összeházasodni, mert ez komoly konfliktus lesz állandóan.
Az mér tényleg szarrágás, hogy a közös életet méricskélják.

cyd 2011.11.18. 15:43:06

@Father Justice: Sőt! Ha kerekítünk, akkor már egy egész nagyságrenddel :)

2011.11.18. 15:43:27

Ja és ha a csajé a 10%, akkor meg a pasi tartson annyi készpénzt letétben, hogy ezt ki tudja majd fizetni neki, mert válás esetén akár a 10%ért is el kell majd adni (akár nyomott áron) a lakást.

Kytia 2011.11.18. 15:45:11

Amúgy gondolkodtam. Szerencsés helyzetben vagyok, a barátomnak a munkahelyemről 700 Ft-ért tudok kétfogásos (néha három) ebédet hordani. Ilyen színvonalon egyébként piaci áron kb 1500-2000 Ft-ért ebédelne alhangon. Így ez neki jelentős megtakarítás. Kérdésem, mennyit számlázzak ki neki ezért, hogy én is jól járjak, illetve ha közös megtakarításunk lesz, akkor gondolatban hozzáadjam-e az általam betett összeghez azt a kedvezményt, amivel így jobban jár? Várom a véleményeket. Meg még mondjátok meg, mennyit számlázzak ki a takarításért és a szexért és akkor már tényleg tudok kalkulálni.:))

cyd 2011.11.18. 15:48:31

@Kytia: Szexért semmit. Sokkal több folyadékot veszít, szóval ne nagyon forszírozd :P

dr. gernika 2011.11.18. 15:49:27

@Esztétikus Kritikus: Én is láttam már, és éltem már át jópár illúzió szétesését, mégis azt gondolom, hogy ha valakik együtt tervezik leélni az életüket, az közös project legyen már, és ne ilyen gyanakvó üzlettársi viszony. Vagy, ha már valaki így gondolkozik, mint a posztíró, az keressen hasonlóan kocka párt, mert ez a nő nem lesz mellette boldog. Nem erre látott otthon példát, és mindig azt fogja érezni, hogy nem szeretik eléggé.

(O_O) (törölt) 2011.11.18. 15:49:36

@Kytia: én az első egésznapos vitám után feladtam a Fatherrel kapcsolatban bárminemű érvelést. Te meg amióta ide járok mindennap megpróbálod :-). Tetszik a kitartásod és,hogy még mindig hiszel a reménytelen esetekben :-)

Zsebtelep (törölt) 2011.11.18. 15:56:09

@Kytia: Az ebédet feltétlen, és a takarítás sem kérdéses. A szex viszont szigorúan csak akkor számítható be, ha nem élvezed.
Általában az alapszabály az, ha izzadsz és nem élvezed, akkor az munka.

ST83 2011.11.18. 15:57:30

@Kytia: Szexert annyit, amennyit o is Neked:) Csak nem mondod azt, hogy rosszabb nalad :):):)

Esztétikus Kritikus 2011.11.18. 15:58:12

@gernika:
Oké, a hétköznapi kiadásokon filléreskedés, meg a kié legyen a kanapé haesetleg kérdés tényleg borzalmas :))) Én például nem gondoltam volna, hogy egy bogrács így tud hiányozni, de eszembe nem jutott volna két kisbográcsra cserélni szakítás után :)))

De! Abban a korban, amikor a hagyományos családmodell válságát éljük, nehogy már ne merülhessen fel az emberben a kérdés, hogy mi lesz a saját vagyonával, ha ennek a történetnek vége lesz? Szóval itt tényleg milliókról van szó, olyan összegekről, amivel életet lehet megalapozni. Más a VAGYON és más a PÉNZ. Pénzen nem cseszekedünk, vagyont meg nem hagyunk megkurtítani. És megint más, ha a nőtől gyereke van (lesz) a delikvensnek. Ezen állapodjanak meg, vagy keressenek másik párt, oszt kész.

Father Justice (törölt) 2011.11.18. 15:58:39

@Kytia: Na, majd én megmutatom, hogyan legyél igazi Bak.

Az ebéd tekintetében a 700 Ft-os tényár és az 1500-2000 Ft-os piaci ártartomány középértékének (1750 Ft) különbsége, azaz 1050 Ft lehet a reális, méltányosan felszámolható összeg. (Ennyivel fizetne többet a kajáért, ha nem te hoznád.) Ez 24 élelmezési nappal számolva 25.200 Ft havonta. Ezt érdemes papíron és elektronikusan is vezetni mindkét félnek, hogy ne legyen félreértés.

A takarítást lehetne a hivatásosan takarítással foglalkozó szolgáltatók áraihoz viszonyítani, azonban ehhez tudnunk kellene, hogy te milyen időközönként és milyen színvonalon látod el a feladatot.

A szex kapcsán pedig az esztétikai szintkülönbség lehetne a mérvadó a kalkuláció szempontjából. Ahogy már többször leírtuk, elsősorban ettől függ, hogy a férfi konkrétan mennyit kénytelen csengetni a szexért.

De attól tartok, ha a takarítás és a szex viszonylatában is magas pontszámok jönnének ki, az is csak kis jóindulattal kompenzálná azt, hogy nem vasalsz és nem is főzöl hétvégén.

Tehát a végösszeg: 25.200 Ft.

:)

HelloDoggy 2011.11.18. 15:59:39

@Kytia: 10%-ot.
Az esetleges szétválás esetén persze a megtakarításod és a kocsi fele az ővé.
Ez így lenne igazságos =3

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.11.18. 16:04:00

@Kytia: Mivel többe lenne a kaja... számoljuk 2000-rel, ha már lúd legyen kövér. Szóval szerintem kérd el a 2000-ret és rakd el az 1300-at. Az neked jár! Hiszen te fáradtál a megvásárlásban, a hazacipelésben stb. Nehogymá közös legyen a megnyert összeg! Még mit nem!

A szex... Mivel megadod a barátnőfílinget is, azért egy luxuskurva órabérét simán elkérheted. (ebben a fiúkat kérdezd!) Sőt a puszi, a csók, meg a simogatás extrának számíthat véleményem szerint, mert nem csak sunázás van! Az extrákért meg fizessen csak! Nehogymá ne! Az is a saját kis malackában gyűljön!

A takarításért szintén! Órabérben. Ha akciósan vetted pl. a tisztítószert, szintén rakd el magadnak a különbözetet.

Ez így tisztességes! Kizárólag anyagiasan, érzelmek kizárva! Nehogymáááá! :D Ilyen világot élünk, nem szabad huszon-harminc évesen illúziókba ringatnunk magunkat!

Sőt ha gyerek lesz, akkor a tejet mindenképpen mérd le! Ha felnő majd elkérheted az árát, hisz az belőled jött. Nehogymá igyé' add! Hát mivé lenne a világ! :D Még a végén rajtad élősködne és követelné a szeretetedet ingyen! Szörnyű!

hááááát 2011.11.18. 16:15:34

Na ezt már szeretem. Biztosra megy. Amikor egy férfinek több a pénze, akkor ez nem szokott kérdés lenni, ki, mennyivel száll be. Ha a srác jót akar marad az albiba. :D
Ja és a nőt gyorsan elfelejteni.
Az asszony nálunk 2,5 szer többet keress mint én, de még soha enm jutott ilyen az eszébe. Vajon miért?

Esztétikus Kritikus 2011.11.18. 16:15:42

@gernika: "Vagy, ha már valaki így gondolkozik, mint a posztíró, az keressen hasonlóan kocka párt, mert ez a nő nem lesz mellette boldog. Nem erre látott otthon példát, és mindig azt fogja érezni, hogy nem szeretik eléggé."

Az előbb kifelejtettem: ez egyébként kurvára igaz. Ha van valami, amin iszonyú nehéz átlépni, az az otthoni minta. A csajnak meg kell erőszakolnia magát, hogy elfogadja ezt a felállást, és ez nem jó ómen.

kaloz_a 2011.11.18. 16:28:56

FF létemre nekem természetes hogy többet vállalok az anyagiakból. Annyit azért elvárok, ha az adókedvezményt a kedves kapja akkor az rezsire, törlesztésre menjen és ne cipőre :-)
Nekem túl modern ez a gondolkodás.
Amíg van pénzem addig nem számít az érzelmek a fontosabbak. Szerintem baromi könnyen érezhető, hogy egy nő valakivel a pénzéért van együtt vagy mert egyszerűen csak szereti.
Ha viszont egyáltalán nincs lóvé azt nyilván nehezebb lekezelni....

Lényecske 2011.11.18. 16:30:39

eddig , hogy oldották meg a ki mikor mit fizet kérdést? Már egy éve égyütt vannak itt-ott alszanak. A másik gondolatom meg az, hogy már most veszekednek azon, hogy hogyan birtokolják a lakást amit 2 év múlva vesznek meg?

KovA 2011.11.18. 16:35:55

Hát racionálisan végiggondoltad - és szerintem úgy van rendjén, ahogy leírtad - mindaddig, amíg a közös vállalkozásba be nem lép a baba. Ez szerintem vitán felül kell hogy álljon nem is volnék hajlandó vitázni róla - illetve a párod túlságos ragaszkodása jele annak, hogy meg kellene fontolni, hogy kiadd az útját.
Nem azért mert anyagi veszteség érhet - hanem hogy veled szemben egy ilyen igazságtalan megállapodáshoz ragaszkodna - képes volna magának a szakításból üzletet csinálni - ez már az ő tulajdonsága kapzsiságának tünete, akkor is ha nem szakítást tervez.
Az meg végképp torzulás, hogy ezt még igazságosnak is érzi.

Tennék azért még egy kísérletet - megkérdezném, ha te keresnél /takarítanál meg töredékét mint ő - és esetleges kapcsolat-csőd után fele-fele arányban akarnál osztozni - belemenne-e ?
Ha azt mondja igen - nézd meg, hogy őszinte-e - vagy csak meggyőzni akar a hülyeségről.
Aztán közöld vele, hogy jó, akkor te mostantól kevesebbet keresel mint ő - nyitsz valami megtakarítási számlát és oda befektetsz annyit hogy kevesebbet vigyél haza. Az számára nem létezik. A kereseted az, ami megmarad. Aligha teszene neki.

No de nem is az a lényeg... ez a dolog akármeddig úgysem tartható fenn - ha elérkezik a döntés, hogy összetartoztok, gyermek is köt össze benneteket - alapvetően változnak a viszonyok... akkor már ugyanis nem egyszerűen kevesebbet keresés, hanem munkamegosztás van - hogy te többet kereshess azért ő kiesik a munkából gyes-gyed szülés idejére és többet vállal az otthoni dolgokból is. Többek közt azért mert fordítva gazdaságtalan lenne. Ez már olyan szoros együttműködés, hogy bizony attól kezdve - csakugyan fele-fele szétválaszthatatlanul... úgy is kell kezelni, hogy szétválaszthatatlan akkor is, ha mégis szétválik... akkor már veszik ott több is mint pénz - gyermeknek apja anyának társa stb... No hát valahogy így...
Egyébként én törvénybe iktatnám, hogy házasságkötéskor az induló vagyoni helyzetet az érzelmileg érintetlen harmadiknak - az állam képviseletének kellene elvégezni - ő megteheti sértés és sérülés nélkül - feljegyzik, megegyeznek aláírják.
Váláskor mégis egy támpont.
A másik támpont a jövedelmek után fizetett adók aránya lenne - az első gyerek megszületéséig.
Attól kezdve viszont minden vagyongyarapodás fele-fele.

De ti még nem tartotok ott - talán jobb, ha el sem juttok.
Meg az állam se tart ott hogy ésszerű törvényeket csináljon a probléma kezelésére. :-(

phaszfej 2011.11.18. 16:39:21

Ez egy kitalált szar. Egy kezdő bennfentes tehetségtelen szarja. Ti meg itt vitatkoztok rajta. Vitatkoztok a semmin. Mint az ovisok.

Globetrotter2014 2011.11.18. 16:40:12

Akárhogy is, egyeztessétek el előre. Utólag már késő.Bölcs dolog a szerződés, és nem igaz hogy rámegy a kapcsolat. Ha meg igen akkor kár is belemenni a kapcsolatba.
Probléma 1: igazad van.
Probléma 2: itt mindenképp engedj.
Probléma 3: kössetek kompromissuomot, pl valameylest figyelembe venni hogy ki mennyit keres, legalább egy ideig. Hosszú távon úőgyis a feleség adja fel a karrierjét a gyerek miatt, ez azért értékelendő, nem?

Ha ezen nem tudtok megállapodni, kár házasodni...

Spike60 2011.11.18. 16:40:28

Sztem meg hagyd a fenébe ezt a pasit, és keress egy olyat, akivel Hasonló a jövedelmetek. Ha ezen agyalsz, úgy se lehet túl nagy a szerelem...

tortabevonó 2011.11.18. 16:44:04

Nem semmi, hogy némely idióta nő mit képzel magáról. Azért ilyen kommentek nem semmik:

"Végig sem olvastam annyira felidegesített. Ilyen pasitól mentsen az Isten aki még azt is számon tartja hogy ki hány papízsebkendőt használt el és ki vegye a következő csomagot. Ráadásul még csak nem is házasok, tudod ki költözne veled össze posztolókám."

Miért mire gondoltak a kedves hölgyek? Amikor hátrányosan érintik őket bizonyos helyzetek a nemük miatt, akkor már ugatnak az egyenlőségről, egyből beindul a feminizmus.
De most, amikor szimpla arányossági elvekről van szó, ami vitathatatlanul is igazságos, egyből jönnek ide pofázni, hogy a hülye barom posztoló. Egészen elképesztő...

Én azt tudom mondani, hogy a 10%-tól több járjon neki abban az esetben, hogy ha a klasszikus szerepek megmaradnának. Gondolok itt arra, hogy ha ő többet dolgozna otthon, főzne vezetné a háztartást, azért a plusz munka.

Egy kis vélemény:
Az ilyen idióta nők ábrándítanak ki a kapcsolatokból, már egyre kevésbé akarok együtt élni valakivel, házasodni pláne nem fogok... Aztán foglalkozzanak magukkal a kedves hölgyek, majd siránkozzanak, hogy minden pasi bunkó.

CarreyB 2011.11.18. 16:46:33

Hűha...
Milyen szép, ha már ilyen vita van azon, hogy ki mennyit kap szakítás esetén. De szép is a szerelem...
Szerintem evidens, hogy úgy osztozunk, ahogy hozzájárultunk a közös kasszához. Házasság már megbonyolítja a dolgokat, de egy együtt élésnél nehogy már vigye a másik fél a vagyonom felét, ha ő alig tett bele valamit, és viszont.
Én a posztoló helyében meggondolnám, hogy kell-e az a nő...

phaszfej 2011.11.18. 16:49:58

@tortabevonó: Ha fel tud idegesíteni egy nő egy kijelentésével, akkor ez azt jelenti, hogy a férfivel egyenrangúnak nézed őket ész dolgában. Normális vagy? Hadd írkáljanak amit akarnak, ki nem szarja le. A csajok csak akkor okoskodnak, ha boldogtalanok. Mint amikor egy gyenge manus hisztizik. De ettől még nem kell a szavaikat még meghallani se. Ebben a világban, csak a férfiak kúrnak, csak a férfiak az urak, egy nő nem tehet semmit. És ez így is marad az idők végezetéig. Gondolj bele, egy nőt egy nyüzüge fickó is fél kézzel egy másodperc alatt megölhet könnyedén. És ezt a nők tudják. Ezért hisztiznek és ezért próbálnak fondorlatoskodni. De hiába! A férfi az basszon, és ha kell odabasszon! Akár a kurva istennek is.

zombizan · http://libertarius.blog.hu/ 2011.11.18. 16:52:08

Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki a fenti okfejtés alapján azt tanácsolja, hogy nem kéne összeházasodnotok.

háá 2011.11.18. 17:05:36

a pénz az nagy úr.látszik h milyen országban élünk...
Érdekes h külföldön nem egy helyen a férfi eltartja a nőt, aki szül sok sok gyereket és vezeti a háztartást.
Sok helyen tisztelik a férfit aki képes eltartani az egész családját úgy h jól élnek és nincs ebből gond.
Itt szép kis hazánkban ilyen nem nagyon lesz.
Szerintem itt a nő csak nyer azon, ha ő is rendesen keres.
Nem a férfi pénzét kellene figyelni, h neki mennyi van.
A nő is tanuljon, dolgozzon és keressen jól, mert másképp nem megy, ha egy család meg akar élni.
Amúgy meg nem kellene kicsinyesnek sem lenni, mert soha senki nem tudhatja, hogy egyszer mikor fog rászorulni, h valaki eltartsa. Elég egy baleset ... és lehet h az asszony tartja el évekig...

zombizan · http://libertarius.blog.hu/ 2011.11.18. 17:10:06

Amúgy a problémákról a véleményem:

1. Közös lakás: szerintem vegyél a saját pénzedből a saját nevedre lakást, és az legyen egyértelmű, hogy csak a tied. 10 % tulajdonrész egy közös lakásból (kivéve, ha 200 M Ft-os kecóról lenne szó...) vagyonnak nem tekinthető, csak problémák forrása lehet.

2. Közös élet: szerintem a közös élet közös kasszát is jelent, ha nem tetszik, inkább éljetek külön. Garantáltan összevesztek, ha megpróbáljátok könyvelni, hogy ki mennyivel járult hozzá a kiadásokhoz. Bejön a házimunka kérdése, a szülői segítség, minden más. Alapvetően a megtakarításokra is ez a szabály vonatkozik.

3. Válás után: a fentieknek megfelelően a lakás a tied, a megtakarításon osztoztok.

zombizan · http://libertarius.blog.hu/ 2011.11.18. 17:12:30

Egyébként meg vicces, hogy közvetlenül nem derül ki a posztból, ki a férfi és ki a nő (talán a párja családjának a példája a legdirektebb utalás erre), mégis mindenki tudni véli a felállást....

KoK 2011.11.18. 17:12:53

Én kapásból azt hittem, hogy nő írta a történetet. Kiderült valamiből egyértelműen a nem?

zombizan · http://libertarius.blog.hu/ 2011.11.18. 17:16:24

szerintem abból, hogy a saját példájukat a társa családjának a példájával veti össze, ahol az apa volt nagylelkű és vett lakást a párjának.

Moan 2011.11.18. 17:20:09

Én azt gondolom a posztról, hogy még véletlenül se közösködjetek egyelőre. Ha Te meg, mindenképp akarsz lakást venni, akkor hagyd a fenébe a 10%-ot és vedd meg a saját nevedre.
Ha ez a téma vitával kezdődik, az már oltári gáz. Költözzetek össze és éljetek együtt. Max. De ennél többet közösen most még semmiképp. (Én javaslom hogy eztán se, de ezt inkább tapasztald meg.)

ST83 2011.11.18. 17:23:31

@KoK: Nekem meg egyertelmuen az jott le, hogy ferfi.:) Egyebkent a posztiro maga is hozzaszolt a velemenyekhez es abbol kiderult, hogy tenyleg ferfi.

tőzegmalac 2011.11.18. 17:33:08

@Bundabandi: ma se keltem elég korán:D

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.11.18. 17:33:42

@Bundabandi:

Apám elkérte tőlem a bébitápszer árát is (amit nekem vett anno). Mondjuk röhögtem rajta és odaadtam :)

Αphelion 2011.11.18. 17:35:47

@( o_o ): "Panni,ha olvasod Csibe agymenését és úgy döntesz,hogy bevezeted a lájk gombot,kérlek ne lájk legyen hanem TECCIK"

Celintem allegyen h "CEJCSEEE!!!!"

;)

JOKKA21 2011.11.18. 17:42:33

Ne vedd el a ribit öcsém, csak dugd, de használj gumit!

JOKKA21 2011.11.18. 17:46:15

@robina: Nem kell veszekedni, nem kell nősülni és nincs ilyen gond.Annyit vigyen el a ribanc, amennyit hozott, ha nem hozott semmit, ne vigyen el semmit a két tangáján kívül.

The_Genius 2011.11.18. 17:49:38

Idiótizmus a köbön...

1. csajnak: ha akarsz, vegyél lakást, de sajátot 100%-ban.
2. csajnak: ha akarod, odaengeded a luzert lakni, de akkor szálljon be a rezsibe, kajába, háztartási cuccokba.
3. csávónak: legyél férfi bazmeg, és tartsd el a csajodat.

Grafithuszar 2011.11.18. 17:51:25

Nehéz ügy, de szerintem nem szabad megalkudnod. Ez igazából nem pénz kérdés, hanem értékrend kérdés, és ez az ami itt szerintem nem egyezik. Az nem gond ha a nő vagy a férfi kevesebbet keres, ha mindketten ugyanúgy állnak a dolgokhoz (pl a nő nem cipőre meg ruhára szórja el az összes pénzét, hanem ugyanúgy félreteszi mint te). Azért már 1 éve együtt vagytok, ennyi idő alatt ki kellett derülnie, hogy milyen a csaj. Próbáld meg tiszta fejjel nézni a dolgokat (rózsaszín köd nélkül), és ha azt látod, hogy itt alapvető problémák vannak a hozzáállásban, akkor ne hezitálj. Inkább most legyen vége, mint később egy csúnya válással.

tortabevonó 2011.11.18. 17:53:44

@KoK
Én ebből következtettem:
"Ráadásul a lány otthonról hozza a hibás példát, miszerint a nőnek mindig mindenből több jár." Ezt összevetve ezekkel:
"Ő pedig azon akadt fenn, hogy ez miért gond nekem, hisz közösen szerezzük, közösen lakunk benne, ezért közös lenne a tulajdon, felesben. És egyébként is, a szülei is így csinálták."

stb.

Egyébként a felvetés jogos, pont akkor lett volna jó a post, ha szimplán "nemtelenül" írják, és nem derül ki, ki írta. Bár azt gondolom a racionalitás ami megjelenik az egyik fél szempontjából eléggé férfias.

JOKKA21 2011.11.18. 18:00:32

@The_Genius: Tartsa el magát a csaj.Ha férfi akar eltartani nőt, akkor a menő hejjes faszok szerint az lúzer, ribik meg hisztiznek, hogy képesek magukat eltartani és kikérik maguknak, akkor most mi a kukim van?:)

pizo 2011.11.18. 18:02:23

Nem olvastam végig az egészet,ha valaki írta már, akkor bocsánat:

1. Vedd meg a lakást egyedül (ne vidd magaddal sehová megnézni, stb.), mielőtt még összeköltöztök, ekkor akármi lesz a későbbiekben, ez a Te különvagyonod
2. Ha szereted, költözzön hozzád (ha akar így)
3. Mindenki tegye be a fizetését hó elején egyben, és ebből intézzétek a dolgokat

Üdv. Zoli

Αphelion 2011.11.18. 18:05:52

@Kytia: "Azért az mindig foglalkoztatott, hogy hogy lehet "jól működő" párkapcsolat mellett 2-3 barátnőt tartani."

Gondolom a parjanak is "jol mukodik" a kapcsolat.

valakitalánvagyok 2011.11.18. 18:16:12

Ha ez így kezdődik, akkor szerintem nem hogy ne költözzetek össze, de ne is találkozzatok többet!

JOKKA21 2011.11.18. 18:17:36

@Aphelion: Ha formás a combod, kényeztetlek.:)

Αphelion 2011.11.18. 18:25:42

@JOKKA21: Minden testreszem formas. :) Kenyeztetes-ugyileg elegge be vagyok tablazva a kovetkezo par napra, de ha lesz szabadidom, majd gondolok rad. :)

JOKKA21 2011.11.18. 18:29:42

@Aphelion: Megmasszírozom a combod.:)

_Ω_ 2011.11.18. 18:29:51

@JOKKA21: Ez szánalmas! De szórakoztató kívülről szemlélni, úgyhogy csak így tovább! :)

Amúgy ez jutott eszembe rólad és a minden nőnél ismeretlenül is bepróbálkozó stílusodról, hogy úgy 20 év múlva feladsz egy ilyet:
Én egy özvegyen maradt, hivatásának élő, káros szenvedélyektől tartózkodó, komoly, tudományos munkát végző egyetemi professzor vagyok és keresem azt a zenét szerető, természetet kedvelő, színházba járó, romantikus lelkű, intelligens, művelt, kedves hölgyet aki LESZOPNA! (L'Art pour L'Art)

Persze az "özvegyen maradt" esetedben "agglegényen maradt"-ra cserélendő...

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.11.18. 18:45:54

@_Ω_:

"komoly, tudományos munkát végző egyetemi professzor vagyok"

Ezt is ki lehet vágni. Meccseken rácsot rázó szubhumánra cserélendő :)

JOKKA21 2011.11.18. 18:50:18

@_Ω_: Ez kurva jó volt.:DD

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Kedves Nard!Az háló volt, nem rács!:)

_Ω_ 2011.11.18. 18:53:47

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Most miért? Nem tudod elképzelni, hogy a Testnevelési Főiskolán komoly karriert fut be még a jövőben? Hálórázásból írja majd a doktoriját... :)
Jövőbeli kutatási téma: fekvenyomás konditeremben és másutt, ha a nő is hagyja...

abcdedcba 2011.11.18. 18:57:44

@tortabevonó: "@KoK
Én ebből következtettem:
"Ráadásul a lány otthonról hozza a hibás példát, miszerint a nőnek mindig mindenből több jár." "
Az idézett mondat a blog tulajdonosának bevezető kommentárja, nem az enyém.

Bandibacsi34 2011.11.18. 19:08:40

Mekkora hulye poszt. Gyerekek a penz nem szamit, csak a szerelem!! Lattam mar szerelmes hajlektalanokat es tok boldogok voltak. Meg en is jol ereztem magamat, foleg mikor hazaertem...

Hurri Kán 2011.11.18. 19:08:56

A poszternek javaslom, az esküvői bevonulós zenéje a "Száz forintnak ötven a fele" c. nóta legyen.

_Ω_ 2011.11.18. 19:11:33

@abcdedcba: sebaj, de a szereplők nemére vonatkozó végkövetkeztetés végül helyesnek bizonyult.

No gyorsan hozzászólok én is az eredeti témához: ha úgy érzed, le tudsz élni a barátnőddel egy életet mert szereted, ne sokat gondolkozz a közös/saját kérdéseken, amikor már együtt éltek, az az egészséges, ha közös minden. Ha te tartod magad ahhoz akár életed végéig is, hogy ő a párod, tőle akarsz gyereke(ke)t, mellette szeretnél megöregedni, én nem látok semmi olyat ami miatt érdemes bohóckodni az enyém-tiéd kérdéssel. Ez talán az ő otthonról hozott családképébe is beleillik ez, feltéve, hogy édesapja és édesanyja most is együtt van.

Ha ő valamiért kilépne a kapcsolatból mondjuk 10 év múlva, de te tartottad magad az elhatározásodhoz (ami szerencsés esetben egybeesik a vágyaiddal), akkor az tény, hogy igen kellemetlenül fogod magad érezni és csak az erkölcsi fölény marad a tiéd. De én megkérdezném tőle, hogy lát titeket 10 illetve 20 év múlva, gondolom bízol benne annyira, hogy elhiszed majd amit válaszol, és ha mindkét esetben az együtt a válasz, bele lehet fogni a közös életbe.
Persze én balek vagyok és hagyom magam, úgy vagyok vele, hogy ha én mindent megtettem a kapcsolatért és ő mégis kilép, vigye amit akar, majd lesz valahogy; de külön nem készülök rá, mert abban gondolkodom, hogy mellette fog érni a halál egy hosszú öregkor végén.

Myacis 2011.11.18. 19:55:04

Sok sikert a vitákhoz...
Max 15-85-ig menj el, egy lépéssel se tovább. Ha nem kell neki, akkor lapát.

bebe tv 2011.11.18. 20:10:25

@Bundabandi: Szóval a csajnak nem kell az ingatlan 50%-a, elfogadja, hogy a srácé. Viszont én is úgy gondolom, hogy egyébként felezzenek. Ha meg sajnálja tőle azt a pénzt amit megkeres, akkor megette a fene!
Mint mondottam feljebb, ha az arányokat nézzük, akkor a lány a fizetésnek nagyobb részét adja majd bele a közösbe, mint a srác!

Tegyük fel, hogy te keresel havi 500-t a barátnőd meg csak mondjuk 120-t. Tételezzük fel, hogy úgy zusammen elmegy kajára, rezsire havonta 200. A spinkónak ezek szerint marad havonta egy huszasa amit lényegében harisnyára meg egyéb kencékre költene el de takarítsa meg, neked meg 400 ezer. Négy év alatt te a jövedelmedből megtakarítasz több majdnem 19 milliót, a nőd ezzel szemben csak mindössze gyenge egy milliót. Négy év elteltével a csaj rájön, hogy egy másik farka méretesebb és faképnél hagy és elvisz tőled 9 milliót nem? Egy qrva a stricijétől ennek a töredékét kapja 4 év non stop dugásokért.
Hát a nő szempontjából a legjobb üzlet.Nem kell az út szélén állnia, hóban szélben, a dugás is megvan és csak 1 krapekkel, ráadásul viszi a felét. Nem ő lenne az első eset, akit egy nő balekra vett.
Mind ezt azért írom így le, mert az ismeretségi körömből tudok egy esetről, ahol még az esküvő költségeit is a srác szülei állták. A bombázó szépasszony a srác mellett elvégzett nappalin egy főiskolát, majd beadta a válókeresetet. Váláskor pedig még a 15 milliós lakás felét is akarta volna, amit szintén a fiú szülei vettek a fiúknak.Ennyit a mindenható sírig tartó szerelemről.

Bandibacsi34 2011.11.18. 20:17:52

A csalad az galad a penz meg penz. A helyedben nyitnek titkos svajci bankszamlat.

Kytia 2011.11.18. 20:26:49

Fú, de jó tippeket adtatok!!:))) El is érzékenyültem, hogy így törődtök a problémámmal. Persze még mindig itthon dekkolok, várom a hülye családomat, szóval aki ott van, ahol, azt vagy látni fogom még ma, vagy nem.:S

Közben még egy dolog eszembe jutott. Ha két ember családot alapít, akkor szerintem mindent oda kell adni a közösbe, mert az alapcél az, hogy együtt legyünk, nem az, hogy mi legyen szakítás után.
Ha viszont üzleties szemmel tudjuk csak nézni, akkor azt kell mondani, hogy kell egy olyan valaki, akivel jó bizniszt lehet csinálni. Namármost, ha én Donald Trump vagyok, akkor kivel fogok akarni bizniszelni, Bill Gates-szel, vagy egy hajléktalannal?
Szóval a lényeg, hogy ha a posztoló azt akarja, hogy közösség is teremtődjön és mégse legyen deficites a buli, akkor nincs mese, másik pár kell, olyan, akinél a betett összeg jobban közelít az 50%-hoz. Na így, gondolom, ezzel sem mondtam olyat, ami már ne hangzott volna el.:))

Amúgy van egy tippem, hogy két hónapon belül szakítanak. Ha ugyan nem már holnap.

S0und 2011.11.18. 21:04:53

"don't put your dick in crazy"

nah a tiéd nem hogy crazy de egyenesen retard.

nademiért??? 2011.11.18. 22:22:20

@kabátnyúl: muszáj minden szavamba belekötögetni? :) kössél sálatsapkát, hideg van :D

tőzegmalac 2011.11.18. 22:33:32

@nademiért???: höjjj=) kötök én másba is;)
(amúgy tetszett a hozzáállásod, de nem oda írom inkább;) még hátha a farkamra lépsz)

nademiért??? 2011.11.18. 22:37:47

@kabátnyúl: hova álltam én? nem jellemző, inkább ülök, vagy fexem :D csak egy kérdésem lenne... mi lesz a közös lóvéval, ha elváltunk, hm? :)))))

nademiért??? 2011.11.18. 22:38:41

@gyvy: de csak ha te adod elő, valami szoprános női hangon :D

nademiért??? 2011.11.18. 22:47:56

@kabátnyúl: elviszi hát, ha nem rögzíted azt a függönyt rendesen :) ez yo, te :)

tőzegmalac 2011.11.18. 22:59:58

@nademiért???: úgy áll az már, mint a cövek:)
azért a szertelen bolondozást jobban szeretem;)

nademiért??? 2011.11.18. 23:02:11

@kabátnyúl: szertelen? oóóóó, még jó, hogy nem vagy semmilyen szeren :)))) és milyen színű az a fényvédő faktor, ha megkérdezhetem? füstszínű? :DDD

tőzegmalac 2011.11.18. 23:08:58

@nademiért???: bordó, enyhén átlátszó.
jól megy ehhez a puritán odúhoz:)

nademiért??? 2011.11.18. 23:10:39

@kabátnyúl: bordó???? :) fú, az szépes egy szín :D van a nyusziknak ízlése, úgy látom :D

tőzegmalac 2011.11.18. 23:16:01

@nademiért???: tecccik nekem is:) csak néhány szín... van több most máshol, majd nézegetem ott;)

nademiért??? 2011.11.18. 23:19:38

@kabátnyúl: ha elválunk, a függöny stipistopi, ezt már eldöntöttem, meg kell az ágyad is :) A lakás meg maradhat a tiéd... maximum 10 %-ban :DDDDD

tőzegmalac 2011.11.18. 23:23:54

@nademiért???: mitől ilyen jó az alkupozíciód?:D
a függönyért rendesen meg kell küzdened, mer az oda lett szerelve rendesen:)

nademiért??? 2011.11.18. 23:27:50

@kabátnyúl: mindig is jó volt minden pozícióm, pont az alkum ne lenne jó? :) lerobbantom onnan, mikor alszol, ha addig élek is :DDDD majd meggájverelem valahogy :D

tőzegmalac 2011.11.18. 23:35:39

@nademiért???: az összes pozíciódal kell kifullasztanod ahhoz:D

nademiért??? 2011.11.18. 23:42:04

@kabátnyúl: nemá, majdnem kiköptem a teját, úgy nevetek :)))) szerintem az alkupozícióm a legfullasztóbb :DDD

tőzegmalac 2011.11.19. 00:02:09

@nademiért???: át kell tárgyaljuk, ha kell érvelek egész este:D

nademiért??? 2011.11.19. 00:11:20

@kabátnyúl: nincs alku és nincs kegyelem, hogyisne :P :D nem tudsz nem meggyőzni arról, hogy igazam van, mert az van nekem mindig :) azt viszont el kell döntsed, hogy a kisnyuszikat hogy felezzük meg, ugyanis hárman vannak :D

tőzegmalac 2011.11.19. 00:19:24

@nademiért???: biztos, hogy tea az amit iszol?:DP
nem felezünk, nem alkuszunk, tesszük ami helyes:)

nademiért??? 2011.11.19. 00:30:29

@kabátnyúl: öhöm :) akkor nem tudnék ilyen tisztán és ékesen beszélgetni, ha mást innék, meg amúgysem vagyok alkesz, mint te :) az a helyes, ha a bordó függönyödet nekem adod :D ez a leghelyesebb amit valaha is tehetsz a családért :)))))

Fatima34 2011.11.19. 09:24:40

Ha posztíró férfi, akkor sem kérnék, sehány %-ot sem a lakásából!!!!!. Én személy szerint sohasem hagytam hogy eltartsanak, de én sem tartok el senkit!!!! Egy ingatlan akkora érték Magyarországon, hogy vagy 50-50%- vagy 100%-ban az egyiké. Természetesen, ha 50-50%-ék, akkor mindegyik ugyanolyan arányban száll be a vételárba!!!! Vagy a hitelbe. Amúgy én szerződésben szabályoznám, hogy kinek kell elhagyni a lakást, és milyen pénzügyi feltételekkel, ha mégis különválnak. Ennyi.

Turboanyu 2011.11.19. 12:07:34

Kytia 2011.11.18. 20:26:49
"Közben még egy dolog eszembe jutott. Ha két ember családot alapít, akkor szerintem mindent oda kell adni a közösbe, mert az alapcél az, hogy együtt legyünk, nem az, hogy mi legyen szakítás után."

Szép gondolat, de elég ha megnézed a válási statisztikákat.
Az emberek változnak, különböző helyzetben másképp reagálnak és bizony én is megtettem olyat, amire x évvel ezelőtt azt mondtam, hogy de én soha és semmikor....
Ha minden szép és jó, a pár együtt van halálukig, utánuk pedig a gyerekeik örökölnek, akkor tök mindegy hogy mi kinek a nevén van.
De egy házassági szerződés tiszta viszonyokat teremthet. Később nem mindegy, hogy a gyerekek feje felett megy az üvöltözés évekig hogy kié legyen a tévé és hasonlók.

Manapság nem mindenki egyenlő helyzetben kezdi a közös életet. Én berendezett lakást, jó fizetést hoztam a házasságba, a férjem két bőröndöt és adósságot. Én fizettem mindent, közben azt se mondhatom, hogy oké, nem adott bele a közösbe, de milyen sokat foglalkozott a gyerekekkel meg kifestett, felújított. Nem, nem csinált semmit. De amikor lelépett egy kiscsajjal (tőlem már többet nem tudott lenyúlni), akkor tartotta volna a markát hogy vinné a lakás felét. Én meg megmondtam mi jár neki. Most már az új csajnak is százezrekkel tartozik...

Még nőként sem tartom korrektnek, hogy ha egy férfi mindent visz a házasságba utána eltartja a családot, majd váláskor húzza el a belét a lakásából, még fizessen nagy gyerektartást és kezdje a nulláról felépíteni az életét. Persze minden történet más, ahol apuci igénye volt arra, hogy az asszonykája ne dolgozzon, hanem neki teremtsen kellemes környezetet, a nő pedig évekig nem csinálhatott karriert és most ott áll 40 évesen pályakezdőként egy érettségivel mert apucinak friss husi kellett, ott persze a férfi kompenzáljon... De amúgy az a tiszta helyzet, ha előre lefektetik hogy ki mit tesz bele, hogyan járul hozzá a családi élethez.

Turboanyu 2011.11.19. 12:11:22

Fatima: "Én személy szerint sohasem hagytam hogy eltartsanak, de én sem tartok el senkit!!!!"

Igen, de ha jön a gyerek, anyuci fizetése mondjuk nettó 250 ezerből lesz 80 ezer GYED+családi pótlék 2 évig, akkor átmenetileg megborulnak a korábbi viszonyok. Ezzel is kell számolni, és utána azzal is, hogy anyuci 2-3 gyerekkel a munkaerőpiacon kevesebbet ér, nem őt fogják előléptetni és így nem emelkedik olyan mértékben a fizetése.

Αphelion 2011.11.19. 12:17:00

Voltam szoppingolni. Kuuuuulvaszokanvoltaaaaaaaaaak!! En mal cak azelt isz valom a kalaconyt mel akkol majd vegle ujla lehec caladgalni a plazafolyoszokon! :))

JOKKA21 2011.11.19. 13:44:53

@Aphelion: Sunáználak a westend wc-jében.:)

@Bandibacsi34: De számít a pénz.

JOKKA21 2011.11.19. 13:45:41

@Turboanyu: Anyuci maradjon otthon főzni és vigyázni a kis hülyékre(gyerekekre).

Αphelion 2011.11.19. 13:53:54

@JOKKA21: A budiban budi van, ott nekem nincs hozza hangulatom

_Ω_ 2011.11.19. 14:14:27

@Aphelion: Azért csak óvatosan szoppingolj, még a végén Jokka is sorra kerül akaratodon kívül :P

Tréfát félretéve: mi a jó abban, hogy szaladgálsz a pláza folyosóján? Én eddig abban a tévhitben éltem, hogy vásárolni megy oda az ember, utána meg jó esetben úgy meg van rakva vásárfiával, hogy nem igazán van kedve szaladgálni...

@JOKKA21: Fúúúúj! Lenne hozzá gusztusod? Láttál már WC-t plázában? Inkább a moziba vidd be, már ha a biztonságiak el nem kapnak, hogy miért húzol magad után a hajánál fogva egy visító és minden egyéb módon tiltakozó nőszemélyt...

Αphelion 2011.11.19. 14:32:10

@_Ω_: En ien enelgiaval teli kiszlanyocka vadok, nekem a caladasz az alaptempom ;) Am cak annyit akaltam kifejezni ezzel h nem kell majd folyton kelulgetni a lengeteg embelt.

_Ω_ 2011.11.19. 14:51:41

@Aphelion: Igy mal eltem... Tehát most halott vadok... Vagyis hulla őzike meg kiterített róka. Vagy hull a pelyhes, bármilyen állat is legyen.
Boldog Karácsonyt! :)

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.11.19. 15:09:29

nagyon messze vagytok egymástól az anyagi kérdésekről való gondolkodásban - bár ez nem áthidalhatatlan, de sajnos nem sok reményt látok, hogy meg tudjátok oldani

Pont ebben a helyzetben illik házassági szerződést kötni. De erre úgysem lesz hajlandó.
Nálunk erre nem volt szükség, mindketten tudtuk, mivel járultunk hozzá a "vagyonközösséghez", váláskor nem is volt vita egy percig sem.
Azt hiszem, ha a felek hasonlóan gondolkodnak, akkor nem nagyon van szükség szerződésre, ha meg nem gondolkodnak hasonlóan, akkor valaki nem fogja aláírni (esetleg csak erőteljes nyomásra - akkor meg az érzelmi alap sérül súlyosan).

De a te életed, a te hibáid, neked kell együtt élni vele :)

Αphelion 2011.11.19. 15:14:40

@_Ω_: Hihi... Eloszol nem naon volt vilagosz h melt ilsz ieneket. Dejasztan lejeszettaaaaaaaaaam! ;))

Neked is boldog Kalit! :D

_Ω_ 2011.11.19. 15:27:20

@Zsit (nyau és rémizé): Vettem, értettem... Az indiai Kali istenség következő ünnepén feláldozom magam! (Bár ő inkább Kālī...)
Egyébkét tudod te, milyen nehéz kétértelmű mondatokat írni? És olyat, ami rögtön háromértelmű is? :)
Oké, azért most már abbahagyom :)

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.11.19. 15:35:56

@_Ω_:
ez nekem ösztönösen megy :)
De a nyelvezet, amit használtok, na arra hosszas rákészülés után sem lennék képes!

JOKKA21 2011.11.19. 15:39:44

@_Ω_: Nem tiltakozna, kapna tangába egy 5ezrest és már egyből Brad Pittnek látna.:D

@Aphelion: Akkor bkv buszon?

Turboanyu 2011.11.19. 16:02:47

Kytia 2011.11.18. 20:26:49
"mert az alapcél az, hogy együtt legyünk, nem az, hogy mi legyen szakítás után."

Amikor a hegymászók kötéllel biztosítják magukat, az alapcél ott sem az, hogy úgyis lezuhannak, hanem az, hogy megmásszák együtt a hegyet. Viszont a zuhanás bekövetkezHET, és nem butaság gondolni minden eshetőségre.

_Ω_ 2011.11.19. 16:43:32

@Turboanyu: Tény, hogy nem butaság gondolni minden eshetőségre, de azért lásd be, a hegymászók egymást biztosítják, lényegében 50-50% (vagy 33-33-33, vagy 25-25-25-25, stb.) arányban részt vállalva, tehát _azonos_ arányban (akárhányan is legyenek).

Egy 90-10 -es arány esetén, mint itt, már nem lehet így gondolni a dologra. Itt egy házassági szerződés lényegében csak az egyik felet biztosítaná, a másikkal szemben. Persze a hegymászók azért biztosítják a másikat, mert azt várják, hogy ha ők maguk kerülnek bajba, a többiek majd nem hagyják lezuhanni, tehát ott is elég sokat játszik közre az önös érdek, de ez csak a "miért megy bele a szerződésbe" rész, nem pedig a "miért jó a szerződés, s ha jó, jó-e mindkét félnek...".

Én viszont úgy látom, hogy egy házassági szerződés az automatikusan egy bizalmatlansági indítvány a másik féllel szemben, úgy pedig kár is belekezdeni az egészbe.

_Ω_ 2011.11.19. 16:45:28

@JOKKA21: Max. Kenyeres Pistának, de szerintem annak se :P
Persze ha MNK, akkor csak az ár a kérdéses, de értelmesebbnek tűnik ez az Aphelion annál...

Αphelion 2011.11.19. 17:40:08

@JOKKA21: Kocsid nincs? A kvt b nelkul szeretem ;)

_Ω_ 2011.11.19. 17:52:38

@kiraaaaa: Köszönjük eme norvég(?) gyöngyszemet! Lám, ez lesz, ha hagyjuk országunkba begyűrűzni az "I kissed a girl and I liked it" és hasonló szövegű nótákat... Akkor már inkább 100 forintnak 50 a fele!

Egyébként a dallama a linkelt videónak fülbemászó, a szöveg is... Még most is kísért :P

kiraaaaa 2011.11.19. 18:00:44

@_Ω_: mert még fiatalka vagy, de majd, ha felnősz és okos elszel, ráébredsz, hogy a világ sokszínű, hisz te is elférsz benne:))))

Αphelion 2011.11.19. 18:04:41

@_Ω_: Engem egyfele aron lehet megkapni: fel kell ebreszteni bennem a vagyat!

_Ω_ 2011.11.19. 18:23:26

@Aphelion: Oké, hozom a kocsit, kávé termoszban a csomagtartóban... :P

@kiraaaaa: Egyébként tetszett a videó, csak próbáltam viccesen ellenkezni egy kicsit, mert ma ilyen kedvem van. :) Bedobhattam volna mondjuk egy zsidós viccet, bár emlékezetből elég rosszul mesélek, úgyhogy csak körbeírnám, melyikre gondoltam: Hazajön a zsidó fia, és meséli az apjának, hogy összejött egy sráccal... Aztán az öreg kiböki, hogy "Na de fiam, épp egy gojjal?!?!" :P
(Persze neten megkereshettem volna a konkrét viccet, de gondolom annyira nem fontos...)
Azt miből gondolod, hogy fiatalka vagyok? Megsúgom, annyira azért nem, és a világ sokszínűségét már elég régen felfedeztem. Persze a korom relatív, ha már elmúltál 50, akkor igen, hozzád képest fiatalka vagyok :P

Αphelion 2011.11.19. 18:38:32

@_Ω_: En mal a legelszo kommentedbol kiszultam h te idoszebb lehecc nalam ... Szoval mondtal vmit mikol aszt iltad h eltelmesznek tunok :)

Αphelion 2011.11.19. 18:58:22

@Aphelion: Jac boc Szoval -> Coval

Ittam ed kisz vodkat malisz mien fidelmetlen vadok :)

_Ω_ 2011.11.19. 18:59:48

@Aphelion: A névválasztásod alapvetően nem mindennapi (legalábbis nem követi az általam eddig látott nagy átlagot). Látatlanban azt gondolnám, hogy mondjuk 2-3 éve az ELTE-re jársz Csillagász szakra... Vagy egyenesen ott oktatsz (bár utóbbi valószínűtlen, különben nem tudnál ilyen könnyen visszajönni erre a szintre az írásod stílusával - ami jól láthatóan szándékos). Már csak az ékezethiány okát kéne megtalálnom :P

Αphelion 2011.11.19. 19:10:29

@_Ω_: Azert lettem Aphelion mert az juliusban van, nekem meg az a kedvenc honapom. :) Amerikai billentyuzeten tanultam meg gepelni es szoftverfejlesztokent csakis azt tudom hasznalni, mert a kodba rengeteg ilyesmi karaktert kell beirni h { } [ ] | & stb. es ezeket a magyar kiosztassal eleg korulmenyes elocsalogatni -- innen az ekezethiany. :)

_Ω_ 2011.11.19. 19:21:53

@Aphelion: Kösz, most már ezt is tudom. Akkor vagy Java, vagy C/C++/C# programozó lehetsz (vagy PHP ;) )... Valamennyit magam is konyítok a dologhoz, papírom is van róla :P
Én mind az amerikai, mind pedig a magyar kiosztással jól elvagyok, helyzet- és IDE-függő, mikor melyiket használom... Sőt, akkor is jól elvolnék, ha csak le és jobbra gomb lenne a billentyűzetemen, meg Shift... Szerinted milyen gépen szocializálódtam? :)
Sőt, továbbmegyek, akkor is, ha nem lennének nyíl billentyűk, mert láttam én Unix rendszereket érdekes terminállal, amin nagyon nem volt meg a 105 gomb :P

Szóval nagyon is megértem az ékezethiány okát nálad.

Amúgy meg: az interneten nincsenek lányok... Ezt burkoltan Jokkának üzenném, régi igazság az internet hőskorából...

Αphelion 2011.11.19. 19:40:25

@_Ω_: Az elso tipp stimmel: Java. 97%-om lett az SCJP-n, szoval konyitgatok hozza en is. :) Szovegszerkeszteshez en se mindig hasznalok nyil billentyuket. ;)

JOKKA21 2011.11.19. 20:22:28

@Aphelion: Nincs kocsim, nem szeretnél velem buszozni és vonatozni?:) Belső értékeim felfedezted már?

@_Ω_: Értelmes nő olyan, mint az ufó, van aki szerint létezik ,de még nem látta senki.

Αphelion 2011.11.19. 20:27:54

@JOKKA21: "Nincs kocsim"

Luuuuuuuuzeeeeeeeeeer!!!

"nem szeretnél velem buszozni és vonatozni?:)"

En luxushajozni meg first classon repulni szeretnek valakivel.

"Belső értékeim felfedezted már?"

Nem, nagyon jol eldugtad oket. :P

_Ω_ 2011.11.19. 21:33:09

@Aphelion: No ez már igen!
Jokka szerintem azonnal levonja a következtetést, hogy legalább olyan jó nő vagy, mint a videón látható; úgyhogy annyi esélyed se lesz levakarni magadról, mint a csaj fogáról a kaviárt mielőtt a csilliomos-milliomossal beszélt volna! :)

Egyébként sok sikert a luxushajózáshoz, a first class repülés jóval elérhetőbb, légy realista... Itt max. szárnyashajózhatsz egyet a Dunán, ha az kevés, akkor irány a first class, aztán valami nagyobb tengeri kikötőváros... Ott orosz milliárdos is akad :)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.19. 21:51:42

@JOKKA21: Mert még nem láttál engem, édeske! :))

_Ω_ 2011.11.19. 22:02:26

@Picicsibe: Ebben lehet valami... Sokkal valószínűbb, hogy Jokka mozog nem megfelelő körökben, minthogy ne létezzenek értelmes nők, ráadásul a saját tapasztalatom is ezt mutatja. De viccnek épp nem volt rossz, ezt elismerem :)

JOKKA21 2011.11.19. 22:03:05

@Aphelion: Melletted felszínre törnének.:D Ha van kocsid lehetsz a sofőröm.:)

@Picicsibe: Mutasd magad.:)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.19. 22:08:26

@JOKKA21: Nem mondtam, h meg akarlak győzni! Meg rólam nincs is videó, amint rángatom a hálót... :P

_Ω_ 2011.11.19. 22:11:15

@JOKKA21: Óóóóóó... Hát te még nem látod? Hisz fényessége betölti a nyugati horizontot!!! Elég csak felpillantanod az égre, hogy meglásd a Picicsibe csillagképet... És ha hinni lehet a régi meséknek, csillagkép csak hősökből, bölcsekből, uralkodókból és okos nőkből lesz.

Tehát, balga halandó, nézz fel az égre!

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.19. 22:15:04

@_Ω_: Én is mondtam már Jokkának, h nem jó helyen keresgél. Me' nem igaz, h minden nő kurva. Vannak pl olyan ronda nők, akiknek fizetniük kell, h valaki megdugja őket. Persze Jokkának az nem jó. Fene a válogatós fajtáját. Pedig még gazdag is lehetne... Utána egymás után térdelnének előtte a szebbnél-szebb jányok... :))

_Ω_ 2011.11.19. 22:25:47

@Picicsibe: Lehet ezzel máris többre mentem, mint Jokka az egész eddigi ittlétével... És még hálót sem kellett szaggatni hozzá... Csak hát ugye, kinek mi jön természetesen...

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.19. 22:34:44

@_Ω_: Ó, nálam már akkor bevágódtál, amikor megmondtad a tutit a kukacos nevekkel.
(ami napközben egyébként nem működik. szerintem nem képes olyan gyorsan frissíteni.)
Mert én az ilyesmihez annyira nem értek... Mindig ámulatba ejt, ha valaki meg igen!
(ezzennel bizonyítottam is, mennyire értelmes vagyok! :D)

Αphelion 2011.11.19. 22:43:01

@JOKKA21: Elvihetted volna egy allasinterjura a belso ertekeidet, akkor most nem kene bkvznod.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.19. 22:46:13

@JOKKA21: Hmm. Ki mit nevez belső értéknek! :DDD

_Ω_ 2011.11.19. 22:47:13

@Picicsibe: Én azt szoktam mondani, hogy kétféle ember van: aki akar tanulni, és aki túl lusta tanulni. Az első típussal van értelme barátkozni és új dolgokat mutatni, a másodikkal nincs (mellesleg miattuk van munkám, tehát végső soron hálás is lehetek nekik). Ráadásul aki akar tanulni, annak valamennyire mindenképp sikerülni is fog, te is fejlődőképes vagy. Nálam tehát nem okosak és buták vannak, hanem emberek, akik vagy akarnak tenni saját magukért, vagy nem. Az, hogy ez mennyire sikerül nekik, az értékük szempontjából irreleváns.

Nálam megmérettettél, és elegendőnek bizonyultál. Aphelion is. Fumerin is, bár vele nem beszéltem még túl sokat. Jokka pehelysúly, nem látom nála, hogy akarna változni. Neki jó így, aztán csodálkozik, hogy a nők terén is minden marad neki úgy ahogy volt.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.19. 23:08:41

@_Ω_: Igazán kedves, h ilyen kedvező véleménnyel vagy rólam. :)
De azt azé' el kell mondjam, tudok lusta lenni. Pl a számítógép, kütyük és az internet világa nem igazán vonz. Azért vagyok béna benne/hozzá, mert nem érdekel annyira. Mindig volt/van a közvetlen környezetemben olyan emberke, aki nagyon ért hozzá, és tőlük szoktam segítséget kérni. Ha fontos volt, jegyzeteltem, ha nem, hagytam, h megcsinálja/kikeresse/összerakja. 
Amit sokszor kellett csinálnom, a jegyzetekből végül megtanultam, amit ritkán, azt csak később is jegyzetből... És olyan is volt, h olyan ritkán kellett használnom, h mikor elővettem a jegyzetet, semmit nem értettem belőle (bár lehet az akkor volt, mikor telepítettek valami újat és már nem volt aktuális...). :D

De magamtól nem igen néztem utána semminek. Jobb szeretem, ha elmondják, vagy még jobban, ha megcsinálják helyettem. (De csak az olyat, ami nem érdekel.)

De azért remélem még "szóba" állsz velem! :))

_Ω_ 2011.11.19. 23:19:21

@Picicsibe: Természetesen szóba állok veled!
Még mindig benne vagy a barátkozós célcsoportomban, lustának azt tekintem, aki azt sem hajlandó megtanulni, ami a napi munkájában vagy épp saját szórakozásában szükséges/előnyére válna. Az összképet kell nézni, senkitől nem várom el pl. azt, hogy ha nem érdeklik a számítógépek, megtanuljon összerakni egyet. De azt elvárom, hogy saját magáért amikor szüksége van rá, tegyen. Nálad is a jelek szerint az volt, hogy amire szükséged volt, megtanultad - tettél érte. A "ha elmondják" rész nálam már bőven elég, 5 "elmondják" után jogosult vagy egy "megcsinálják helyetted"-re. :)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.19. 23:31:20

@_Ω_: Akkor jó! Köszi! :D

Öt? Jájj! Legyen három. ;))

Jó éjt Omega. Szép vasárnapot!
Cupp.

_Ω_ 2011.11.19. 23:34:15

@Picicsibe: Velem lehet tárgyalni, rendben, három...

Jó éjt! Szép álmokat!

JOKKA21 2011.11.20. 09:31:40

@Picicsibe: Rólad olyan videó kell, amin kényeztetlek.:D

@_Ω_: Forma vagy.:D

@Aphelion: Igen, mert a minimálbéresek tudnak venni mercit, hogy a jó sunákhoz legyen puncimágnesük.:D Mi bajod a BKV-val?300 valamennyi forintért túlélő túrázhatsz vagy 10 ropiért bérlettel.

Αphelion 2011.11.20. 09:35:59

@JOKKA21: Koszike de inkabb kihagyom.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.20. 09:57:43

@JOKKA21: Csináljunk pornót? Hmm-hmm. Ezen még gondolkoznom kell! :DDD

Αphelion 2011.11.20. 10:05:12

@Picicsibe: Mel te oan jokiszlany vad, en meg locc aki loccla gondol :) Nekem edbol az jutott ecembe h edeneszt az alcomba szpliccelnenek a belszo eltekei en meg moszhatnam le oket! :O

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.20. 10:10:14

@Aphelion: Jól gondoltad Szivecske. Én is erre... Csak próbáltam úgy csinálni, mintha nem. :)

Illetve nem pont így. Gondoltam lenyeled. :P

Láccik, h még nem ismersz! ;)
Nem baj, hamar meg lehet szokni. Még Frigyesur is megszokta. Vagy nem! :DDD

Egyébként igazad van! Én egy nagyon jó Picicsibe vagyok! :)

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.20. 10:19:46

@Picicsibe: Akkor még mindig te vagy jobb helyzetben. Mert én viszont azért vagyok lusta, mert így születtem. Viszont mindig azzal mentem ki magam, hogy szerintem a lusta emberek viszik előre a világot (mert lusták sokat dolgozni, ezért inkább kitalálnak valamit, pl. új eljárásokat, amelyekkel kevesebb munkával elvégezhetik ugyanazt).

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.20. 10:22:54

@Aphelion: Szerintem, ha rendszeresen valamilyen nőneműnek az arcába spriccelnének a "belső értékei", akkor nem akarna mindenkit itt látatlanban kényeztetni.
:)

Αphelion 2011.11.20. 10:23:43

@Ibrahim a tevehajcsár: Az rendben h lustak sokat dolgozni, de gondolkozni ugye ne legyenek lustak, mer' akkor talalmanyok se fognak szuletni! ;)

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.20. 10:24:45

@JOKKA21: Hát ezért vidd el legközelebb az állásinterjúra a belső értékeidet, hogy ne minimálbéres állást kapj, tudj "puncimágnes" BMW-t venni és ragadjanak rád a csajok!
Kapísi?

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.20. 10:24:48

@Ibrahim a tevehajcsár: Ühüm... Jó, jó! És Neked mit köszönhetünk? Vagy még dolgozol rajta? :D

Αphelion 2011.11.20. 10:25:12

@Picicsibe: "Jól gondoltad Szivecske. Én is erre... Csak próbáltam úgy csinálni, mintha nem. :)"

Cejtettem en asztat! ;)

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.20. 10:27:35

@Aphelion: Nos gondolkodni én sem vagyok lusta, csak bármit is megcsinálni. Csak az a baj, hogy bármennyit is gondolkodom, attól még a mosnivaló nem mászik be a gépbe, és mosás után nem mászik fel a szárítóra (sajnos). És a lakást sem tudom annyi ideig bűvölni a gondolataimmal, hogy magától kitisztuljon. Pedig olyan jó ötleteim szoktak lenni. A többi stimmel.
:)

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.20. 10:30:27

@Picicsibe: Hogy hogy mit! Hát én épp abban a stádiumban vagyok, mint "Eddy Rancing" a Szőke cikon c. REjtő regényben: egy találmányon dolgozom, ami ha kész lesz sok pénzt lehet keresni rajta. Csak még a lényege hiányzik (még nem döntöttem el, hogy mi is legyen konkrétan: tirisztoros rétifarkas számláló vagy bukófrekvenciás homálytizedelő).

Αphelion 2011.11.20. 10:32:01

@Ibrahim a tevehajcsár: Hat azon kene elgondolkodni h hogyan lehet olyan robotot csinalni ami berakja a mosnivalot a gepbe. Meg felmos stb. Szerintem par evtizeden belul lesznek ilyenek.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.20. 10:36:59

@Aphelion: Hát tudod a robot porszívót már így is gyártják a kínaiak (ami járkál össze vissza és ha nekimegy valamilyen bútornak, akkor lefordul valamilyen irányban, nem erőlteti tovább). A mosógép esetében az jutott eszembe, hogy a kislány, akit reggelente látok néha hol egyedül, hol az anyukájával elmenni munkába egy Nissan-nal innen a házból, esetleg lejöhetne berakni, meg kiszedni a mosógépbe/ből a ruhát, és míg lejár a mosás addig kitakaríthatna, csak még a motiváción kell dolgozni egy kicsit, amitől erre hajlandónak mutatkozna.
:)

Αphelion 2011.11.20. 10:45:36

@Ibrahim a tevehajcsár: En inkabb amondo vagyok, h a kislanyok inkabb masra tartalekoljak az energiaikat ;)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.20. 10:46:36

@Ibrahim a tevehajcsár: Hmm. Ez egy lánykérés? Reméled a részletes leírásból rájön, h róla van szó? És mivel minden reggel csak egy valaki szeme guvad reá, arra is rájön, kinek kell igent mondani?

Hajj, de romantikus... :P

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.20. 10:59:18

@Aphelion: Sajnos nekem is az az érzésem.
@Picicsibe: Á, én úriember vagyok, nem szoktam kigúvadó szemekkel bámulni senkit. A leánykérés az nem igazán lenne takarékos megoldás, annál már az is olcsóbb, ha én magam kimosok és kitakarítok!
:)

Hurri Kán 2011.11.20. 11:02:08

@Picicsibe:
Elvégre úrinő nem köpköd. :D

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.20. 11:07:55

@Ibrahim a tevehajcsár: Nekem az mindig olyan kedves és romantikus, amikor valakinek tetszik valaki, és figyelgeti őt. Egyre több kis részletet tud meg róla, a többit meg maga kitalálja...
Édes! :)

Ha nő lennél, akkor már a lánykérésen gondolkoznál! :DDD

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.20. 11:14:46

@Picicsibe: De nem vagyok nő! És nincs is szándékomban azzá operáltatni magam! Tényleg aki nővé operáltatja magát, annak az agyát is át kellene operálni, nem?

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.20. 11:21:50

@Ibrahim a tevehajcsár: Szerintem, aki nővé operáltatja magát, annak az agyának a 80-90%-a már veleszületetten női agyként funkcionál. Azért is nem jó neki a ffi test.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.11.20. 11:33:06

@Picicsibe: Oppsz erre nem gondoltam! De biztos igazad van!
:)

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.11.20. 12:39:46

@Picicsibe:
ettől nekem feláll a hátamon a szőr (óigen, szőrös a hátam :D)

Tonahl27 2011.11.20. 12:43:45

mi 2honapja kezdtuk el a kozos szamlat. miimd2nknek van bankkartyaja es a fizetes utan mind2en ugyanazt az osszeget utaljuk a kozosre. ami e folott marad az mindenkinek a sajat penze a sajat szamlajan. a lakas az enyem a hitelnek a felet fizeti de szakitas eseten visszakapja nagyjabol ezt az osszeget.
egyebkent furcsa hozzaallasa van a leanyzonak a posztvban.kicsit a megelhetesi kurvat erzem ki az irasbol de ne legyen igazam

Büszke_troll 2011.11.20. 14:06:28

Sziasztok,
látom nagyon sok okos ember van itt, én is hasonló helyzetben vagyok mint a posztoló.
Készülök összeköltözni a párommal. Ő albérletben lakik, én a saját lakásomban, ő költözne hozzám. Szerinte a költözés után a lakás felét rá kellene íratnom az ő nevére és a bankban levő 210 ezer eurómat is közös bankszámlára kell tennem.
Szerintem az én lakásomhoz és megtakarításomhoz nincs köze, de szerinte ez így normális. Azt is mondta, ha ebbe nem megyek bele az csak azt mutatja, hogy túlzottan anyagias vagyok és hagyjuk a fenébe közös életet.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.20. 14:13:42

@Büszke_troll: a neved alapján szerintem te most csak trollkodsz. :D

63millió? De jó lenne neked... ;)

Büszke_troll 2011.11.20. 14:40:50

@Picicsibe:
Tévedsz, szar lenne ha csak 63 millió lenne.

A legszebb, hogy én a posztíró történetéhez hasonlót átéltem. Szerencsére az én feleségem nem volt ilyen pénzéhes, az együttélést nem mint befektetést kezelte.

Értem én, rossz ha nagy az anyagi különbség 2 ember között, de mit csináljanak, ha egyébként összeillenek?
Posztoló is gyorsan megértette, hogy napi költségeket nem lehet felezni, mindenki tehetsége szerint kell, hogy hozzájáruljon, de vagyontárgy, megtakarítás, miért kell hogy közös név alatt fusson?
Egy idő után úgyis lényegtelen lesz, kinek a neve alatt van.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.20. 15:30:31

@Büszke_troll: Nálunk is automatikusan alakult az egész. Nem előre rögzített forgatókönyv szerint. Ennek szerintem így kéne természetesnek lennie (legalábbis ott, ahol szerelem és tisztelet van a két fél között).
De tévedhetek is. :)

kovászosUbukla 2011.11.20. 16:18:29

Nos leszarom a többi kommentet 700akárhányat meg pláne nem olvasok el, de valszeg sokan megállapították, hogy nem neked találták ki ezt a házasságosdit, aki eleve így áll neki h mi lesz ha elválunk ezt a témát már akár egyből felejtheted is, költözz vele össze a kecódban amire te spóroltál össze aztán csinálj úgy mint aki nagykegyesen megengedi hogy a párja vele lakjon a kecójában, aztán ha valami nem tetszik nagyjelenettel dobd ki.
(megjegyzem egy eszetlen szarság épp ebben az országba a minimálisnál többet elbaszni lakásra, aztán ha lépni kell akkor ide vagy kötve a lóvéd meg csak áll benne)
A csajt csak sajnálom h ilyennel leállt, dehát nem épp a legritkább eset hogy valami szarházi haszonleső kurva megtalál egy befutott felkapaszkodott palit, és azt várja hogy kitartsa, hát ez is esélyes erre a pozícióra.
Ha meg mégis elmegy a maradék eszed, akkor nyugodtan vedd el, aztán előtte meg megírod a szerződést, hogy kinek mi jár és micsoda kié, amit közös megegyezéssel ügyvéddel dokumentáltok, aztán oda lehet baszni a bíró elé hogy akkor tessék, már az elején megegyeztünk. De nem csodálnám ha a csajnak a gusztusa is elmegy tőled ha ilyennel jössze neki már az elején, megjegyzem másként én se csinálnám, mert épp eleget láttam görény spinéket akik kiforgatták a faszijukat a pénzükből mert viszketett a pinájuk míg apuci melózott h legyen mit hazavinnie, anyuci meg valami szarjankóval dugogatott azt lelépett vele, a kecót meg vitte.
Szóval oda jutottunk h megintcsak semmi értelme elvenned bárkit is. Maradjatok ahol vagytok, jó az nektek! Gyerek úgyis rossz befektetés akkor meg minek agyalni?!

kovászosUbukla 2011.11.20. 16:32:38

máskülönben meg azt művelsz a megtakarításoddal és úgy herdálod el és arra akire akarod, itt kb mindenki leszarja, még az is aki úgy tesz hogy nem, nem a mi pénzünk :D

JOKKA21 2011.11.20. 17:30:02

@Ibrahim a tevehajcsár: Szi.

@Aphelion: Elit csaj vagy?Olyan, amilyenek a gossip görlben vannak?

@Picicsibe: Domina MILF lehetnél.:) Az én domina milfem.:D

JOKKA21 2011.11.20. 17:30:48

@Aphelion: Bed bícsen bulizol és dubajban nyaralsz?

JOKKA21 2011.11.20. 17:31:37

@Büszke_troll: Az szar, ha gazdagabb a nőd, fordítva meg természetes, ha a srác gazdagabb a ribinél.

JOKKA21 2011.11.20. 17:36:41

@kovászosUbukla: Így van ne vegye el a sunát, mert rába szolárium lesz a formának.

JOKKA21 2011.11.20. 17:41:02

@kovászosUbukla: Nagy forma vagy és jól beszélsz!
"szarházi haszonleső kurva" ennél szebben én sem írhattam volna, legtöbb nő ilyen sajnos.
"mert épp eleget láttam görény spinéket akik kiforgatták a faszijukat a pénzükből mert viszketett a pinájuk míg apuci melózott h legyen mit hazavinnie, anyuci meg valami szarjankóval dugogatott azt lelépett vele, a kecót meg vitte." hát igen szemét mocsok rohadékok a nők, megcsinálnak ilyet minden szívbaj vagy lelkiismeret furdalás nélkül.

JOKKA21 2011.11.20. 17:43:40

@Büszke_troll: Ne menj bele, mert megkopaszt a nő(számládról leveszi a zsét) és még a lakásod fele az övé lesz, amibe nem adott 5ft-ot se!Csak olyan nőben bízz, aki rokonod!

JOKKA21 2011.11.20. 17:46:23

Nem szabad bízni a nőkben, mert megkopasztanak!Rafinált kis dögök a nők!

2011.11.20. 17:56:40

@JOKKA21:
Láttam a videodat Jokka. :)

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.11.20. 18:13:08

@Picicsibe:
mert kicsit olyan voyeur-hozzáállás.
Hát énutánam ne leselkedjen meg kémkedjen senki, hívjon meg egy kávéra aztán beszélgetünk, közben megkérdi amire kíváncsi.
Na.

JOKKA21 2011.11.20. 18:22:08

@Zsit (nyau és rémizé): Drága a kv, csapvíz nem jó?:)

@"Zsu": Tetszett?:)

Αphelion 2011.11.20. 18:23:14

@JOKKA21: Nem en vagyok elit, te vagy proli

2011.11.20. 18:37:43

@JOKKA21:
Érdekes volt, fogalmazzunk így. :)

2011.11.20. 18:40:11

@JOKKA21:
Ne beszélj csúnyán. :)

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.11.20. 18:54:42

@JOKKA21:
ó, az se kell, tényleg, meg poharat se adjon, hátha mosogatni kell (az is milyen sokba van manapság)! Úgyis jobb kávét tudok főzni :)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.20. 19:20:56

@Zsit (nyau és rémizé):
Nem, dehogy! Semmi ilyenre nem gondoltam. Attól az én hátamon is felállna a szőr (ha lenne szőr)!

Színes fantáziám van, pár mondatból egy pillanat alatt kirakok egy sztorit. Tevehajcsár leírásából ezt:
"Napsütés reggel, kávé. Kinézek az ablakon, a szomszéd lány pont kilép a kapun. Elmosolyodok, akkor pontban 7 óra van, mert akkor szokott indulni. Ma egyedül megy. Vajon munkába, vagy egyetemre?

Kora este. Sarki közért. Betérek egy kis kenyérért, meg tejért. A pénztárnál kettővel előttem a szomszéd lány. Fáradt. Valamiert szomorú. Kipakol a kosárból, gyümölcs, saláta... Biztos figyel az alakjára. Hajj, szép is.
Kártyával fizet...

Lépcsőház. Találkozott egy idős hölggyel, beszélget. Nagyon szép a hangja. Rám néz, mosolyog. Gyönyörű!"

Pár ilyen alkalom, aztán egy kis bátorság, és jöhet a közös kávé! Semmi kukkolás, semmi követés, no thriller! Csak figyelem, törődés.
Nem mondom, h tevehajcsár így, csak ez jutott eszembe. :DDD

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.20. 19:24:39

@JOKKA21: Látatlanban ez igen megtisztelő!
De am nem szeretnék állandó domina szerepet! Szeretem, ha beledöngölnek az ágyba, vagy feltűznek a falra... Ilyesmire képes vagy é? :DDD

fumerin 2011.11.20. 20:20:05

Cirrrr-kurrrr-kurrrr-cirrrr:D

_Ω_ 2011.11.20. 20:34:07

@Picicsibe: Aki így képes hálót szaggatni, szerintem a vágyaidnál sokkal meredekebb dolgokra is képes...

@fumerin: Umm... Vajh' mikor csinál így egy macska? Amikor cirkuszba indul? :P

fumerin 2011.11.20. 20:35:44

@_Ω_: Jajjj, bocs, elnéztem a naptáram...még nincs május :D

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.20. 20:39:32

@_Ω_: Nem biztos. Akkor részeg volt. Részegen nekem senki nem kell! :)

Meg egy laza kis hálót, hozzám hasonlítani?! Höhh! :))

fumerin 2011.11.20. 20:44:27

@Köldökszösz (csodalampa): *legyint*
Mit értesz Te a macskazenéhez? :D

Köldökszösz (csodalampa) 2011.11.20. 20:47:51

@fumerin: Ha én játszom, akkor úgy szól a macskazene, mint egy Stradivari! :D

fumerin 2011.11.20. 20:50:59

@Köldökszösz (csodalampa): :(
Na jó, akkor megpróbálom mégeccer:
cirrrrrrr-kurrrrrr-kurrrrrr-cirrrrrr:D
Jobb a hangzás?
:D

Köldökszösz (csodalampa) 2011.11.20. 20:52:22

@fumerin: Alakul az! Nem kellene meggyantázni a vonót? Általában az segít a felhangokon! :D

fumerin 2011.11.20. 20:57:07

@Köldökszösz (csodalampa): Ez nem olyan eccerű. Hiába játszottam a fadarabot, attól még nem váltam fenyővé :D

Köldökszösz (csodalampa) 2011.11.20. 21:02:21

@fumerin: Pedig a karácsony itt van a nyakunkon! :D

fumerin 2011.11.20. 21:04:04

@Köldökszösz (csodalampa): Szerintem kérek Dzsízöszkától egy új vonót. A gyanta meg majd fojjik a fenyőről :D

Köldökszösz (csodalampa) 2011.11.20. 21:09:13

@fumerin: Azt hittem van már egy vonód, ami nem szorul cserére, de ezek szerint minden csak időleges. Bár igaz, hogy mindig lehet egy jobb vonót találni. :P
Az új vonó varázsa, hogy a fenyő csak úgy önti magából a gyantát. :D

fumerin 2011.11.20. 21:10:43

@Köldökszösz (csodalampa): Az én koromban minden nap ajándék, de az én gyantámban minden vonó fenyőfa? :O :O

:D

_Ω_ 2011.11.20. 21:13:03

@fumerin: Ha ezt kérdezni kellett, akkor van baj! :)

fumerin 2011.11.20. 21:14:36

@_Ω_: Ez nem baj, hanem kíváncsiság :D

_Ω_ 2011.11.20. 21:16:23

@fumerin: Egészséges önbizalom esetén a kérdésed második felét határozottan állítani kellett volna! (pun intended)

fumerin 2011.11.20. 21:18:30

@_Ω_: Most megzavartál...tehát állítsam a vonót, hogy fenyőfa legyen? :D
Kell a függönynek a gyanta, de nem nekem :D

_Ω_ 2011.11.20. 21:20:56

@fumerin: Vagy a fenyőfát, hogy jól vonjon... :D

Köldökszösz (csodalampa) 2011.11.20. 21:22:29

@fumerin: Na igen, ez igaz! :D A szálkára vigyázz, fokozott használat előtt csiszolni kell rajta! :DDD

fumerin 2011.11.20. 21:22:50

@_Ω_: Érteeeem...megvan, megvilágosultam vagy megboldogultam?
Szóval felállítom a fenyőt, ami jól bevon és akkor a vonó nem gyantáz?

Köldökszösz (csodalampa) 2011.11.20. 21:23:20

@fumerin: És te leszel a fenyőfa csúcsán az angyalka! :D

Köldökszösz (csodalampa) 2011.11.20. 21:24:40

@gyvy: Na, megjött már a vonó is! :DDDDDDDDD
Igazad van, nem beszélni kell, hanem játszani azon a hegedűn! :D

fumerin 2011.11.20. 21:25:26

@Köldökszösz (csodalampa): Ha nem csúszom lejjebb, akkor még akár a csúcsán is maradhatok:D

_Ω_ 2011.11.20. 21:26:28

@fumerin: Ez attól függ, hogy a vonó rajtakapja-e a fenyőt... Ha igen, akkor nem. Vagy fordítva.

Köldökszösz (csodalampa) 2011.11.20. 21:27:49

@fumerin: Hát ugye ez függ a vonótól is :D
Olyan mint az élet: egyszer fent, egyszer lent :DDD

fumerin 2011.11.20. 21:28:15

@_Ω_: Szerintem nemigen, de ha mégsem így, akkor igen csak nem, bár ha belegondolok igen, de gyakorlatban nem értek hozzá :D

Hurri Kán 2011.11.20. 21:30:01

@Köldökszösz (csodalampa):
Nem vontam én semmit. Se kétségbe, se máshová. :D

Köldökszösz (csodalampa) 2011.11.20. 21:30:03

@_Ω_: @fumerin: Ha mégis rajtakapja, akkor meg elhúzza a nótáját. :D

fumerin 2011.11.20. 21:31:13

@Köldökszösz (csodalampa): Szeretek fenn lenni, de lenn sem törik el a hegedű :D

Köldökszösz (csodalampa) 2011.11.20. 21:34:07

@gyvy: Akkor téged kihagytak ebből a huzavonából. :D

@fumerin: Mindegy is, csak a vonó bírja a terhelést. :DDD

_Ω_ 2011.11.20. 21:34:28

@fumerin: És biztos, hogy a futás a jó választás? :P

fumerin 2011.11.20. 21:38:35

@_Ω_: Neeeeem, már feltalálták a fogamzásgátlót:D

@Köldökszösz (csodalampa): Könnyebb vonót szerezni, mint egy jó hegedűt :D

Hurri Kán 2011.11.20. 21:41:55

@_Ω_:
Attól függ, ki elől akarsz elfutni. :D

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.20. 21:42:01

@gyvy: Ahogy berakod, kész is vagy? Nem dicsekednék vele! :D

fumerin 2011.11.20. 21:43:44

@Picicsibe: Nem eszik forrón a gyantát! :D

Hurri Kán 2011.11.20. 21:44:14

@Picicsibe:
Hidd el, én sem vagyok rá büszke. :D Ezér járok sokat szolfézsra, hogy megtanítsák a vonó helyes használatát. :D

Köldökszösz (csodalampa) 2011.11.20. 21:44:42

@fumerin: Bölcs vagy asszony! Meghajlok előtted! :D
Ezt érdemes lenne levédetni!

Köldökszösz (csodalampa) 2011.11.20. 21:47:08

@gyvy: Csak sok gyakorlással érheted el, hogy a hegedű zenét játsszon és ne csak sírjon. :DDD

_Ω_ 2011.11.20. 21:48:59

@fumerin: Mint minden, ez is viszonylagos... Attól függ, Köldökszösz vonója fenyőből van-é...

Hurri Kán 2011.11.20. 21:49:11

@Köldökszösz (csodalampa):
Asszem nem járok rossz úton a hangolásával. :D

Köldökszösz (csodalampa) 2011.11.20. 21:49:27

@fumerin: Nem kell, csak ha te is szeretnéd! De én szívesen meghajlok, remek muzsika kerekedik ki abból is! :DDD
De lehet úgy is, hogy mind a ketten játszunk a másik hangszerén és az már egy kis együttes lesz! :D

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.20. 21:50:27

@gyvy: Tessék drága, h otthon is gyakorolhass:

"Nézzük meg, mik azok a zeneelméleti alapok, amiket már tudunk.
Kotta és ritmika ismerete
Dallam, törzshangok, szolmizációs hangok
Violinkulcs és Basszuskulcs használata
Zongora, billentyűs hangszer ismerete
Módosító jelek: kereszt, bé, feloldójel
Mindezek szolfézs alapfogalmaknak tekinthetők, és ezek, valamint egy hangszer ismeretében már bármilyen dalt, zenét le tudunk játszani egy kottából, ami nem haladja meg a technikai szintünket. A technikai szintet pedig rengeteg gyakorlással lehet emelni. Ujjgyakorlatok, dúr skálák és moll skálák minden hangnemben (később) való megszokása, stb. A sort sokáig lehet folytatni, de a zenei alapok ismeretében egyelőre maradjunk az alapvető dolgoknál..."

Nemtom ki mit ért ebből... Szerintem dugjatok! :DDD

Köldökszösz (csodalampa) 2011.11.20. 21:50:28

@gyvy: Csak igyekezz a hangolással, mert a hegedű sem vár örökké! :D

fumerin 2011.11.20. 21:52:05

@Köldökszösz (csodalampa): Így már oké, az előbb aszittem, hogy kakasos nyalókát ettél:D

Hurri Kán 2011.11.20. 21:52:52

@Picicsibe:
Én mindent, de hát ezt egyedül nem lehet gyakorolni. :D

@Köldökszösz (csodalampa):
Hangolni csak finoman, lassan :D

fumerin 2011.11.20. 21:55:15

@Picicsibe: 37 fokosan már langyos? :D

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.20. 21:56:00

@gyvy: Nehéz ügy, nehéz ügy! Javaslom akkor az ujjgyakorlatokkal kezd. Kettőt-hármat mindenképp használj, vagy akár ötöt. :D

fumerin 2011.11.20. 21:57:13

@Picicsibe: Nem nagybőgő (5ujj), hegedű:D

Köldökszösz (csodalampa) 2011.11.20. 21:57:40

@fumerin: Nincs az az Isten! Jobban szeretem a hegedűt, mint Kossuth a hazáját! :DDD

@gyvy: De van, hogy a hegedű egy virtuóz játékra vágyik, hangolás nélkül, akkor pedig nem szabad finomkodni. :D

Hurri Kán 2011.11.20. 22:00:07

@Picicsibe:
A húrokat max. 4 ujjal fogjuk le. :DDD

fumerin 2011.11.20. 22:00:36

@Köldökszösz (csodalampa): A hangolás amúgy csak akkor lényeg, ha közel laknak a szomszédok :D

Köldökszösz (csodalampa) 2011.11.20. 22:00:37

További joccakát mindenkinek! Tessenek még egy szonettet eljátszani alvás előtt! :DDD

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.20. 22:01:54

@fumerin: Mert te láttad már? Bőven sok a 3? Szegény... :D

Vaaaagy! Nem 1ről beszélünk! :P

Hurri Kán 2011.11.20. 22:03:23

@fumerin:
Persze, aztán kérdezősködnek. :D

Köldökszösz (csodalampa) 2011.11.20. 22:05:21

@gyvy: Fel kell hangosítani a zenét, vagy a gyerekeket kint szalajtani az udvaron, had visongjanak. :DDD

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.20. 22:05:31

@gyvy: Te eltartod a kisujjadat? Ühüm, eltomképzelni. :D

Hurri Kán 2011.11.20. 22:06:30

@Picicsibe:
Jajjmár... Láccik, sosem hegedültél. :DDD

fumerin 2011.11.20. 22:08:24

@gyvy: Neeem, sört hoznak :D

@Köldökszösz (csodalampa): Nem tudom, irigység vagy csendháborítás? :D

Köldökszösz (csodalampa) 2011.11.20. 22:10:16

@fumerin: Irigység! :DDD

Na, én leléptem. Mindenkinek jóéjt:*

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.20. 22:13:02

@gyvy: Igaz... Bevallom én oboázni szoktam. :P

Hurri Kán 2011.11.20. 22:13:45

@Picicsibe:
Na látod. Az egész másfajta technikát igényel. :D

Hurri Kán 2011.11.20. 22:16:20

@Picicsibe:
Vár már a zenetanár? Jó gyakorlást! :)

fumerin 2011.11.20. 22:17:42

Jó éjt, jó zenélést Minden zenekedvelőnek :D

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.20. 22:19:20

@gyvy: Ja, már ott áll a kanapé mellett...

Köszi. ;)

Fatima34 2011.11.21. 08:34:32

@Turboanyu: Kedves Turbóanyu!!!4
Tettem róla, hogy legyen mellékes,- nem a csodára vártam és nagyokat siránkoztam- + előre is tettem félre!!!!!
Pont ebben a helyzetben vagyok! És nem kell eltartani most sem!!!!!

JOKKA21 2011.11.21. 14:14:48

@Picicsibe: Képes vagyok, csak legyen rajtad harisnya és tűsarkú.:)

@savanyúUbulka: Olyan, amin részegen hálót rázok.:)

@Zsit (nyau és rémizé): Spórolni kell.Válság van.

@Aphelion: Jön majd a proletár diktatúra és az ilyen sznob báró gróf burzsuj picsoák vagyonát kobzom el, mint amilyen te is vagy.:)

@"Zsu": Örülök, ha tetszett.:) Nem beszélek, mert te kéred.:)

@kabátnyúl: Nőkön kell spórolni.:)

savanyúUbulka 2011.11.22. 10:58:43

@JOKKA21:
linket mutass te balfasz! :)

Schusy 2011.11.24. 01:55:41

Na ez az a poszt amitől rosszul lettem :( Nem kicsit, nagyon :( Ajánlom a csajnak hogy nagyon, nagyon goyrsan hagyjon ott a fenébe :( Hányni tudnék :(

Egy párkapcsolatban, egy igazi párkapcsolatban összerakjuk amink van és a közös pénzből közösen veszünk mindent. Pont.

Szép is lenne ha a férjem előállna azzal hogy csak a lakás 10 százaléka az enyém, mert pár éve gyesen vagyok a kölkökkel, és így az én jövedelmem csak 20%-a az övének (a csp-vel együtt persze)

Na jó, nem húzom fel magam.....
süti beállítások módosítása